Gość: Hertw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:58 To straszne...Nabieram jednak przekonania że nigdy nie pozbędziemy się idiotów za kierownicą,nie mówiąc już o prowadzeniu po kielichu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radecki Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.elpos.net / *.elpos.net 26.04.06, 23:48 Straszne. Kiedy wreszcie zbuduje się pożądne drogi, bo przeceiż trasa Białystok - Grajewo czy Białystok - Augustów to istny horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumak Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 00:06 > Kiedy wreszcie zbuduje się pożądne drogi, Zeby wypadki były bardziej malownicze - bo przy większej szybkości. Jakość drogi, remedium na głupotę kierowców. Pozdrawiam trafnej diagnozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radecki Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.elpos.net / *.elpos.net 27.04.06, 00:27 No tak, lepsza dziurawa i połatana szosa niż pożądna dwupasmówka rozdzielona pasem zieleni :] a na głupotę kierowców nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 00:32 Akurat w tym przypadku zawinił bałwan, który wyjechał z podporządkowanej! I drogi tu nic nie mają wspólnego, a raczej ich stan techniczny! Akurat w tym miejscy droga jest równa, bez zakrętów, ani wzniesień! Ewidenta wina buraka, który nie zachował ostrożności i posłał do piachu kilka osób!!!!!!!!!!!!!!!!! Powiem tyle, płakać się chce!!!! Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumak Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 00:45 > Ewidenta wina > Powiem tyle, płakać się chce!!!! Dobrze powiedziane Przyłączam się Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 07:51 tak ale jechali za szybko - jak mozna wioząc kobietę w 9 tym miesiacy tak gnac? zwykłe ostre hamowanie to tragedia... szok ludzie noga z gazu !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez kierowca Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 08:16 Przedewszystkim brawura....brak sensownej oceny sytuacji;i tu nic nie pomoże jeśli głowa żle pracuje.Owszem stan dróg jest b.ważny ale brak wyobrazni i nadmierna szybkość będzie nadal zbierać żniwo .Ludzie opamiętajcie się ,to co dzieje się na drogach ,to igranie ze śmiercią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumak Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 00:49 > pasem .. a na głupotę kierowców nie ma rady. Jest i niech policja się tym skutecznie zajmuje. Bo my tylko możemy lepiej jeździć. Więc i my - STARAJMY SIĘ NA DRODZE. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1987 Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 17:45 no tak najlepiej powiedziec ze kierowca sie wyglupial albo ze byl pijany a moze zastanowilibyscie sie czemu tak sie stalo. czy ktos wie jaki tam jest zakret, i ze to wcale nie byla brawura jak mowi policja. Moze po prostu chwila nie uwagi i nie koniecznie tego ktorego uwaza sie za winnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1987 Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 17:47 a moze to nie byla glupota zastanowiles sie? a na pewno nie nadmierna predkosc! pomysl troche zanim palniesz cos takiego. bo moze i ci trafi sie wypadek i tak go podsumuja inni.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumak Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:51 > pomysl troche zanim palniesz cos takiego. bo moze i ci trafi sie wypadek i tak > go podsumuja inni.!!! Więc i my - STARAJMY SIĘ NA DRODZE. Tak pisząc źle napisałem ?? Nie życz drugiemu co tobie niemiłe. Odpowiedz Link Zgłoś
junior.senior Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 01:05 Dla premiera ważniejsza jest S3 do Gorzowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: 80.50.88.* 27.04.06, 06:26 Ten bałwan ... żyje - a ludzie z mazdy w tym mój kolega poszli do piachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 27.04.06, 06:40 Mialem kolege lekarza, Hindusa, ktory popadl w pewna depresje. Kiedykolwiek sie pojawil na dyzurze szpitala w angielskim Peterboro' to juz mu policja zwozila po 4-5 trupow na raz. Szpital obslugiwal droge A1, zbudowana jeszcze w czasach gdy obywatele Bialegostoku siedzieli jeszcze w jamach. Droga ciagle modernizowana i o nawierzchni o jakiej tylko mozna w Polsce pomarzyc. Tym niemniej nowoczesne wozy sa szybkie a ludzie bywaja uniwersalnie glupi albo pijani. Wiec i masakry sie tam zdarzaly. Pisze o tym z kraju najbezpieczniejszego w Europie gdzie ilosc wypadkow drogowych jest nizsza nawet niz w Szwajcarii. Gdzie ludzie sa zdyscyplinowani a kazdy umie prowadzic samochod. Tym niemniej i tutaj powazne wypadki sie zdarzaja. Glupota ludzka jest uniwersalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantic5 Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.mei.lt 27.04.06, 06:57 Trzeba wprowadzic obowiazkowe testy na przydatnosc do kierownia samochodem, bo w wypadkach ginie liudzi wiecej niz od AIDS. W dodatku rygorysticzne kary dla winowajcow takich wydarzen - konfiskacja auta, zakaz prowadzenia na 10-20lat, za jazde po pijanemu - zakaz do konca zycia prowadzenia pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1987 Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 17:58 przykro mi ze twoj kolega nioe zyje moj mial wiecej szczescia zyje ale wiesz jak sie czuje? to nie jest balwan nie jechal ani za szybko ani nieostroznie, a na pewno nie byl pijany. Jasne ze masz zal ale nie wiesz co tak naprawde sie stalo a to co mowi policja nie koniecznie jest cala swieta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.06, 18:57 >to nie jest balwan nie jechal ani za szybko ani nieostroznie Nie widziałem wypadku,tylko czytam ten artykuł. Ale skoro - tak jak napisano - sprawca wyjechał z drogi podporządkowanej i uderzył w samochód przejeżdżający drogą główną, to twoja obrona jest żenująca. Sprawca nie jechał nieostrożnie? To znaczy: jechał ostrożnie? Czyli tak się jeździ zgodnie z zasadami ruchu drogowego???? Po drugie: piszesz że nie jechał za szybko - a mimo to zatrzymał się w rowie po drugiej stronie jezdni??? Co to znaczy dla ciebie "za szybko"? >to co mowi policja nie koniecznie jest cala swieta prawda A jak jest prawda? Opisz to w tym wątku,zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aArON Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 07:18 > Dla premiera ważniejsza jest S3 do Gorzowa! Ty chyba głupio gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocniak Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: 80.50.228.* 27.04.06, 07:36 No co wyyy.... To wszystko przez tych brzydkich ekologów, co nam blokują co się da... Gdyby nie oni ten wypadek się nie zdarzył, a tam od 10 lat byłaby superwypasiona autostrada... Nie znacie się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aArON Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 08:32 Mocniak co ty kwasisz, cokolwiek by tam było droga - jej stan, w tym miejscu nie miały by nic do rzeczy. Wręcz przeciwnie, na gorszej może jechaliby wolniej. Ekolodzy co do wypadków nie mają nic do rzeczy, raczej nigdy. To tylko takie propagandowe smrody zarządców - budowniczych dróg, którzy szukają winnych, za swoją niekompetencję. Pamiętam wypowiedź Pana Topczewskiego po wypadku z płonacym autobusem. Człowiek ten, sam wprowadziła tam wielki ruch TIRów, blokując trasę z Augustowa na Łomże dla TIR-ów. A w TV mówi, że zły stan dróg jest winą ekologów. Za taką wypowiedź powinien trafic pod sąd. Sam spowodował zwiększeniz ruchu na trasie do i z Białegostoku na W-we. A zwala na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 08:35 I teraz mocniak pie..sz głupoty!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krab Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: 80.240.171.* 27.04.06, 08:49 koczisss napisał: > I teraz mocniak pie..sz głupoty!!!!!!!!!!! Nie pisze głupot tylko jaja sobie robi. Najgorsze jest to , że większośc społeczenstwa daje się na to nabierać. Topczewski mówi to samo tylko na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLf Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 08:50 a ja powiem tak to tylko i wyłacznie wina kierowcy wymuszającego pierwszeństwo !! mialem takie sytuacje wielokrotnie !! na ten przykład we wtorek jakis burak pod krawatem w centrum Białegostoku pomimo czerwonego swiatla jak gdyby nigdy nic wyjeżdża sobie na skrzyżowanie no i co zostaje zrobic?? NIC modlić sie zeby zatrzymaćsie bezpiecznie bo jak to na skrzyżowaniu naetw uciec niema gdzie !!! no ale szanowny kierowca może bo jedzie wypasionym autem i nic mu nie straszne !! wedlug mnie powinny być testy podczas egzaminów sprawdzające odruche w takich sytuacjach moze by to coś pomogło !! co do lepszych dróg to sa 2 strony tego medalu !! 1. to to ze na lepszej drodze znikaja bariery , wyobraznia , i przewidywanie takich sytuacji !!! 2. to to ze jak sa 2 pasy w kazda strone to zawsze jest cien szansy na ucieczke na drugi pas co przynajmniej troche może zminimalizowac skutki takiego zdeżenia !! moze sie ze mna nie zgodzicie ale takie jest moje zdanie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalaruszek Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: 80.54.97.* 27.04.06, 10:05 nie zyje 6 osób - ciężarna kobieta zmarła w szpitalu :( ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: 217.97.193.* 27.04.06, 15:20 Czarna środa = czarny rok w tym kraju /podziękujcie politykom za drogi wybudowane za wasze pieniądze oraz akcyzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: froncek Re: Czarna GłupotA na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:56 > Czarna środa = czarny rok w tym kraju /podziękujcie politykom za drogi > wybudowane za wasze pieniądze oraz akcyzę Gdzie się rodza takie czarki co to za zbyt szybko jazdę winią stan dróg. Durny ! jak by były lepsze to jeszcze jeden więcej byłby w karambolu. Tego rodzaju komentarzami psychiarta powinien się zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Czarna GłupotA na podlaskich drogach 27.04.06, 16:06 glowna przyczyna wypadkow jest idiotyzm ( bo glupota to za slabe slowo ) siedzacych za kierownica. sama niedawno cudem wypadku uniknelam na skrzyzowaniu Ciolkowskiego z Nowowarszawska, bo dwom durniom sie spieszylo i zajechali mi droge. kandydatom zdajacym egzamin na prwo jazdy powinno sie wprowadzic obowiazkowe badania psychiatryczne i psychologiczne zeby potencjalnych mordercow juz na starcie wylapac. serdeczne wyrazy wspolczucia Rodzinom Ofiar. a Tym co zgineli (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
ala1987 Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 17:49 sam jestes idiota skoro tak piszesz przeciez nie wiesz czy to byla brawura czy tylko chwila nieuwagi i nawet nie wiadomo czyjej:? czu napewno tego kogo uwazaja za winnego Odpowiedz Link Zgłoś
ala1987 Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 17:50 a i zapomnialam dodac ze nikt z uczestnikow wypadku nie byl "po kielichu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumak Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:54 No tak! Własnie znencalismy się nad tym co spowodował wypadek! Ala czy ty masz 9 lat ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ala1987 Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 18:05 a jak go nazywsz? mam troche wiecej bylam w szpitalu widzialam samochody znam zekomego sprawce i pare opinii na tan tamat wiec wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Czarna środa na podlaskich drogach 27.04.06, 18:47 ala1987 napisała: > a jak go nazywsz? mam troche wiecej bylam w szpitalu widzialam samochody znam > zekomego sprawce i pare opinii na tan tamat wiec wybacz Jest tam znak stopu? Zatrzymał się na nim? Jesli jestes dobrze zorientowana, to znasz odpowiedź na te pytania... I więcej komentarza, myślę, w tej sprawie nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techmech Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.barker.com 27.04.06, 18:54 Podlaskie, Mazowieckie czy inne...to nie ma znaczenia, bandy oszolomow bez wyobrazni nie brakuje nigdzie - to jest kwestia tylko miejsca i czasu. Kiedy "ego" jest wieksze od rozumu mamy takie wlasnie skutki. Wiekszosc polskich drog jest niedostosowana nawet do jazdy z predkoscia 70 km/h - oczywiscie w rzeczywistosci wiekszosc jezdzi nimi 100-130 km/h. Kazdy wolniejszy kierowca to przedmiot na ktory trzeba trabic, migac swiatlami i podjezdzac jak najblizej. To wlasnie tych wolniejszych uwaza sie za idiotow i zawalidrogi. Czasami smiac mi sie chce, kiedy jade 80-90 przy ograniczeniu do 70-ciu a tuz za mna Cinquecento czy Punto miga mi swiatlami zebym dal im droge. Coz, z 220 KM pod maska moglbym sie im zasmiac w twarz, ale zwykle pozwalam im sie wyprzedzic - i zwykle dojezdzam do celu bez szwanku. Dla sprecyzowania dodam, ze nie mieszkam w Polsce i zwykle poruszam sie po bardziej zatloczonych drogach i przy wiekszych predkosciach. Na szczescie znakomita wiekszosc kierowcow jezdzi tam szybko ale z respektem i wyobraznia, bez checi udokumentowania kto jest "panem drogi". No oczywiscie, ze zdarzaja sie wyjatki, ale co najbardziej mnie smuci, zbyt czesto sa one ze znakiem PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonia Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: 212.33.78.* 27.04.06, 19:46 Gdzie jest policja sprawdzająca regularnie szybkość na drogach???!!! Toż to jest główną przyczyną wypadków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:11 ludzie pomyslcie jak jezdzicie, nie patrzcie tylko na to ze wy jezdzicie dobrze myslcie tez o innych ze ktos moze popelnic blad w ktorym zgina ludzie, mlodzi ludzie rozpoczynajacy wlasnie nowe zycie jak dwojka z tych pasazerow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Czarna środa na podlaskich drogach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.04.06, 20:48 ja też dziś o mało nie puknąłem jednego pana, który tak bardzo chciał wyjechać z parkingu, że wystawił przód samochodu na pół pasa. całe szczęście jechałe przepisowe 69 i jakoś udało mi się wyhamować. miałem już bowiem kilka wypadków. raz wina była po mojej stronie, innym razem to mi zajechano drogę, wiem jedno, wszystko trwa ułamki sekund, a potem następuje bum! i płynie krew i płyną łzy. oby działo się to jak najrzadziej! Odpowiedz Link Zgłoś