Dodaj do ulubionych

Pijalnia czekolady

08.06.06, 16:37
Ten temat kilka tygodni temu wywoływał wielkie emocje. Jak po tym czasie ma
się pijalnia i Wy? Kto był, a kto omija szerokim łukiem? Co Wam najbardziej
smakuje?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mephistopheles Dosyć na ten temat 08.06.06, 17:09
      To już było wałkowane kilka razy. Czy Pani jest właścicielką?
    • nekroskop88 Re: Pijalnia czekolady 08.06.06, 17:10
      Proszę poszukać/zapytać tutaj ;)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37026
      • negrescafe Re: Pijalnia czekolady 08.06.06, 23:01
        Byłam ,siedziałyśmy na tarasie.Zamówiłam czekoladę na zimno.Pijąc powoli
        przyszło mi na myśl,że zrobię w domku i będzie taniej. I tak było. Kupiłam
        jogurt naturalny wsypałam dużo, dużo "puchatka" zmiks. banan.
        Schłodziłam.Podałam jako deser.Jest o wiele taniej.Warto!
    • Gość: kosa Re: Pijalnia czekolady IP: *.elpos.net / *.elpos.net 08.06.06, 23:04
      raz byłem i nie zamierzam więcej = nie smakuje -takie przedawkowane kakao,
      obsługa beznadziejna
    • Gość: mada Re: Pijalnia czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:09
      Moim zdaniem bardzo przyjemne miejsce..czegos takiego w Bialymstoku brakowało,
      kulturalna knajpa:) Czekolada pyszna, ale bardzo słodka- strasznie pic się po
      niej chce:)) Ja piłam kawową i amaretto- spoko:))
    • Gość: Stanisław Re: Pijalnia czekolady IP: *.pools.arcor-ip.net 08.06.06, 23:40
      Można wpaść raz na kwartał bo raz, że czekolada droga jak diabli, dwa że
      dostaje się po niej zatwardzenia.
      Zamiast czekolady proponuję jeść jabłka.
      • Gość: idzikczortu Re: Pijalnia czekolady IP: *.cable.mindspring.com 09.06.06, 17:16
        Jaki raz na kwartal?
        Po czekoladzie dostaje sie zatwardzenia? To przeciez pijalnia nie opedzi sie
        odtad od tych wszystkich z ostrym rozwolnieniem!
        • Gość: bialostoczanin Re: Pijalnia czekolady IP: *.elpos.net 09.06.06, 22:56
          z tego co widze to ta pijalnia czekolady ma powodzenie.
          • shiva772 Re: Pijalnia czekolady 09.06.06, 23:14
            Jest bo jest. Coś nowego-coś innego. Za 2 lata zobaczymy. Jak ceny się nie
            zmienią to zrobimy papapa pijalni.
            • nekroskop88 Re: Pijalnia czekolady 10.06.06, 08:25
              Jesteś pewna?
              • Gość: halszka Re: Pijalnia czekolady IP: 194.146.128.* 10.06.06, 11:36
                Za słodko, za drogo. Może by sprzedawać po pół porcji?
                • Gość: Stanisław Re: Pijalnia czekolady IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.06, 12:33
                  Pewnie, że za droga.
                  Porównując cenę tego rarytasu w Polsce i Niemczech wychodzi 2 euro u nas i ok.
                  3 do 3,50 w Niemczech.
                  Zarobki w Polsce są(porównując średnią krajową) ok. 4 razy niższe.
                  Odnośnie powodzenia pojalni czekolady.
                  To tak jak popularność większości nowinek u nas.
                  Jak zjawiam się raz na rok to okazuje się, że nikt nie chodzi tam gdzie
                  poprzednio waliły tłumy.
                  Tak było kiedyś z Premierą a jeszcze wcześniej z tym nocnym klubem na
                  Kawaleryjskiej.
                  Nie ma tyle ludzi z wolną gotówką by obsadzili wszystkie lokale.
                  Teraz w Pijalni siedzą ludzie wykształceni bo cena jest jakąś barierą by
                  oddzielić się od pospolitości ale na stolikach skromniutko.
                  Razi trochę nadmierna liczba natrętnych kelnerów bo filiżanka z czekoladą to
                  nie zestaw dań i można byłoby samemu się obsługiwać.
                  Brak intymności.
                  A z tą modą to jak z Kosherną; kiedyś u szwagra stał tylko ten trunek a po roku
                  dowiedziałem się, że tego się nie pije tylko Bolsa;)
    • Gość: Kasia Re: Pijalnia czekolady IP: *.bsk.vectranet.pl 12.06.06, 15:46
      Też byłam raz i stwierdziłam że ceny są stanowczo za wysokie, żeby za filiżanke
      czekolady płacić 14 zł a za deser 20 zł, to za dużo! To już wolę wypić mus
      malinowy lub truskawkowy z bitą śmietaną w auchan, lodziarnia grycan i tylko 5
      zł. Warto!
      • Gość: nindza Re: Pijalnia czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:43
        Nie wiem czy za drogo, bo nie byłam.Po co tam iść.Wystarczająco dużą dawkę
        tłuszczu mamy już dzięki macdonaldom.Ile na naszych ulicach pojawia się pań i
        panów którym ciasteczek i czekoladki "chyba już wystarczy".
    • alex.4 Re: Pijalnia czekolady 13.06.06, 10:24
      Kawiarnia cieszy się sporym zainteresowaniem, czasami trudno znaleźć wolne
      miejsce, czekolada jest całkiem smaczna
    • tejsza Re: Pijalnia czekolady 14.06.06, 12:16
      Byłam, owszem.

Wystrój dosyć fajny, wygodne foteliki, ciekawa fontanna z czekolady, miły akcent
      - biblioteczka z książkami, które można wziąć do ręki. Trochę mi zgrzytało, że
      bombonierki są jakoś dziwnie poukładane na oknie, tuz obok nóg osób siedzących
      przy stoliku. Podobnie nieładnie ułożono słodycze przy kontuarze,mnie to troche
      przypomina recepcję hotelu.

Piłam mleczną różaną, pycha. Narzeczony raczył się klasyczną czekoladową
      pomarańczową, jak dla mnie - za wyraźny smak.

Zastanawiałam się, czy nie możnaby wprowadzić dwóch rozmiarów zamawianej
      czekolady? Mniejsza szklaneczka nie powodowałaby przemożnej chęci na kiszone
      ogórki tuz po wyjściu z pijalni.

Ale w sumie, to ciesze się, że pijalnia czekolady jest w naszym mieście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka