Dodaj do ulubionych

TPSA i jej pomysły

31.01.03, 09:04
Czy na tego monopolistę nie ma żadnego sposobu? W czwartek(30 01) dostałam
fakturę z dn 17 01 , data nadania 25 01, a termin płatności 31 01. Czy są
jakieś przepisy regulujące takie sprawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: To ja Re: TPSA i jej pomysły IP: *.com / 192.168.4.* 31.01.03, 09:37
      ha14 napisała:

> Czy na tego monopolistę nie ma żadnego sposobu? W czwartek(30 01) dostałam
      > fakturę z dn 17 01 , data nadania 25 01, a termin płatności 31 01. Czy są
      > jakieś przepisy regulujące takie sprawy?

Nie martw się, mam tak samo. Aha, ktoś z telekompromitacji kiedyś się
      wypowiadał, że skomputeryzowali się i rachunki drukują w Olsztynie (a bo co? w
      Białymstoku nie ma drukarek, lub oprogramowania odpowiedniego czy jak?). A to
      wszystko dla naszego dobra, dla dobra klienta. Ostatnio miałem przygodę:
      odłączyli mi przez pomyłkę telefon (kilka dni byłem bez, to było w długi
      weekend w okolicach 1 listopada), jak znam tpse to odłączyli pewnie też dla
      mojego dobra... Co nam pozostaje, chyba tylko zacisnąć zęby i to dalej znosić.

Pozdrawiam i życzę cierpliwości
      Andrzej
    • Gość: slawek TelePSA i jej pomysły IP: *.piasta.pl 31.01.03, 12:57
      pajace przedluzyly termin platnosci faktur w zwiazku z nowym systemem
      wystawiania rachunkow, zadzwon na cieszynska po szczegoly
    • Gość: Drzwi od stodoły Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 13:27
      Jak Ci się TP SA nie podoba, to sobie zmień operatora.

To oczywiście taki gorzki żart...
      • Gość: mini Re: TPSA i jej pomysły IP: 213.77.24.* 31.01.03, 13:30
        nie wiedziałem że w Bielsku już działa Deutsche Telekom
        to oczywiście taki gorzki żart
        • Gość: ha14 Re: TPSA i jej pomysły IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 14:36
          W Łapach wielkiego wyboru nie mam. Jest Retel ale odpada ze względu na brak
          oferty połączeń internetowych. TPSa ma SDI i to ich jedyna dobra strona
          Międzymiastową przeniosłam już dawno do NOMu
          • Gość: kacper Re: TPSA i jej pomysły IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:38
            Gość portalu: ha14 napisał(a):

> W Łapach wielkiego wyboru nie mam. Jest Retel ale odpada ze względu na brak
            > oferty połączeń internetowych. TPSa ma SDI i to ich jedyna dobra strona
            > Międzymiastową przeniosłam już dawno do NOMu

Retel ma serwer, więc chyba i ma internet. Jednak z tego co wiem to internet na
            radiolinii nie działa tylko w kablu. A, spora grupa ludzi ma już w Łapach
            telefon na kablu w Retelu. Spytaj się w Retelu. Tam wiedzą na 100%. A swoją
            drogą przeczytałem promocję Telekompromitacji odnośnie zakładania szybszych
            łączy od SDI - tzn. DSL. Oferta skierowana "do wszystkich posiadaczy SDI"!
            Tyle, że po wizycie w BOKu (Łapy) dowiedziałem się, że: "nikt o takiej usłudze
            w naszym rejonie nie słyszał... może gdzieś w Polsce..." Wysłałem w tej sprawie
            pismo do TPSA (Warszawa) i po dwóch tygodniach zrezygnowałem z czekania na
            odpowiedź.
            Z Telekompromitacją Polską SA nie polecam wiązać się na dłużej to nie jest
            poważna firma.
    • Gość: Acro Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 20:26
      Ja to mam juz od paru miesięcy, a więć tłumaczenie, ze zamieszanie wynika z
      przeniesienia fakturowania do Olsztyna jest mętnawe - takie problemy zaczęły
      sie wcześniej. Dziś padł rekord - w skrzynce znalazła sie faktura z ...
      wczorajszym terminem płatności.

Dzwoniłem w tej sprawie juz 3 razy. Buraki polecali mi reklamowanie sprawy na
      poczcie!!!

Na pohybel Telekompromitacji! Niech tylko sie pojawi alternatywa - w każdym
      razie na mnie zarabiają już tylko na lokalnych. Daj Boże, że juz niedługo.
      • Gość: saunne Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:36
        zgloscie sie do miejskiego rzecznika praw konsumenta. On jest od takich m.in.
        spraw. Sami nic nie zdzialacie, ale jesli zglosi sie do nich rzecznik jest mala
        szansa... Inna mozliwosc to pismo do Urzedu Ochrony Konkurencji i Konsumentow.
        • Gość: Acro Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 23:33
          Hmm, niezły pomysł. trzebaby im narobic trochę koło piór. Tylko gdzie takowy
          rzecznik jest? W internecie go nie znalazłem?
          • Gość: ha14 Re: TPSA i jej pomysły IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 10:47
            Gość portalu: Acro napisał(a):

> Hmm, niezły pomysł. trzebaby im narobic trochę koło piór. Tylko gdzie takowy
            > rzecznik jest? W internecie go nie znalazłem?

Ja trafiłam na taki adres:

www.uokik.gov.pl/start.phtml?z=no
            Może coś tam się znajdzie. Sorry ale nie mam czasu tego zgłębiać
          • Gość: saunne Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 12:03

> Hmm, niezły pomysł. trzebaby im narobic trochę koło piór. Tylko gdzie takowy
            > rzecznik jest? W internecie go nie znalazłem?

Miejski Rzecznik Konsumentow
            Jaroslaw Brzozowki
            ul. Slonimska 1
            15-950 Bialystok
            pok. 404
            tel.:(85)732 36 85, w.251

• Gość: saunne Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 12:05
              Gość portalu: saunne napisał(a):

> Gość portalu: Acro napisał(a):
              >
              > > Hmm, niezły pomysł. trzebaby im narobic trochę koło piór. Tylko gdzie tako
              > wy
              > > rzecznik jest? W internecie go nie znalazłem?
              >
              > Miejski Rzecznik Konsumentow
              > Jaroslaw Brzozowki
              > ul. Slonimska 1
              > 15-950 Bialystok
              > pok. 404
              > tel.:(85)732 36 85, w.251
              >

przepraszam za blad. Mialo byc Jarosław Brzozowski
              • Gość: Acro Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 23:18
                Dzięki! Jesteście niezawodni!

Myślę, że aby dodać smaczku sprawie, do rzecznika ZADZWONIĘ...
                • Gość: saunne Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 10:32

> Dzięki! Jesteście niezawodni!
                  >
                  > Myślę, że aby dodać smaczku sprawie, do rzecznika ZADZWONIĘ...

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie? :))) To ci plan podstepny! ;)
    • Gość: saunne Re: TPSA i jej pomysły IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 13:12
      Dajcie znac jak poszlo, jesli sie zdecydujecie skorzystac z pomocy rzecznika.

pozdrawiam.
      • Gość: , Re: TPSA i jej pomysły IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 15:00
        centrum2000.com.pl/wip04/index.php?r=134
    • Gość: slawek TPSA i jej domysły IP: *.piasta.pl 03.02.03, 13:13
      ludzie nie widzicie ze utrzymywanie monopolu TPSA to jest decyzja polityczna.
      Rzad polski po prostu nie chce liberalizowac rynku telefonicznego, i wyraznie
      kladzie klody pod nogi malym firmom tele komunik... Nic tu nie pomogaja kary
      Urzedu d/s Konkurencji, bo tpsa z tych kar zaplacila moze z 10%, reszta wywija
      sie dzieki prawnikom telepsow. Dopoki bedzie monopol, beda i niezadowoleni
      klienci. Rozbicie monopolu lezy tylko w mocy Sejmu i rzadu...
      • milimaniak Re: TPSA i jej domysły 04.02.03, 08:29
        ja z kolei dostałam rachunek telefoniczny 31 stycznia i tego samego dnia był
        termin płatności, nawiasem mówiąc moja sąsiadka mieszkająca piętro wyżej
        dostała taki sam rachunek dzień wcześniej, nie wiem, co jest grane, w każdym
        razie coś tu śmierdzi.
        • Gość: Stanislaw Re: TPSA i jej domysły IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.03, 09:59
          Pamietam i szczegolnie sie na to cieczylem gdy przed wyborami(do parlamentu)
          SLD jako swoj priorytet miala obnizyc ceny dostepu do internetu. Bo nasza
          mlodziez musi sie rozwijac, poznawac swiat i jezyki obce. Beee... Klamcy!
    • Gość: Fokus Re: TPSA i jej pomysły IP: proxy / 195.245.213.* 04.02.03, 20:00
      Szanowni forumowicze,
      Co ja mam powiedzieć. Rachunek za telefon, na któraj widniał termin płatności
      31.01.2003 otrzymałem dopiero wczoraj 3.02.2003.
      Ponieważ centrala TePsy przy ul. Cieszyńskiej, która wystawia mi rachunek, jest
      oddalona ode mnie może 2 kilometry, zastanawiam się ile czasu szedłby rachunek,
      gdybym mieszkał np. przy ul. Pogodnej.
      Pytanie: Czy te dranie ściągną ze mnie odsetki za zwłokę.
      Na pohybel TePsie.
      • Gość: Przemek Pakiety internetowe IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 20:38
        Od 2 miesięcy jestem nieszczęśliwym użytkownikiem pakietów internetowych tepsy
        (wyjaśnienie dla niezorientowanych: kupujecie pakiet godzin za określoną sumę,
        godzina buszowania w sieci wychodzi taniej). Od 2 tygodni zrywa mi połączenie z
        siecią średnio co 2 minuty, a "rekord" przebywania na necie to 23 sekundy. Aby
        cokolwiek zrobić, np. przeczytać pocztę lub wyżalić się na forum:),muszę się
        wdzwaniać po 10 razy (albo lepiej). Mieszkam za Białymstokiem i jestem skazany
        na "usługi" naszej drogiej telekompromitacji. Czy inni miewają podobne przygody?
        P.S. W oknie programu dostępowego pakietów tepsy jest napisane: Z nami
        pokochasz internet. Zaczynam go nielubić (eufemizm).
        Pozdrawiam!!!
        • Gość: Acro Re: Pakiety internetowe IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 01:09
          Też korzystam z pakietu. Na początku łączyło źle, teraz lepiej.
          Za to tepsy skonciły u mnie (jakżeby inaczej) co innego. Chcieli być
          profesjonalni i dali CDrom z programem, który sam ustawiał wszyskie nowe
          ustawienia. Zamiast ustawić, totalnie skaszanił mi skrzynkę i zniszczył
          zabezpieczenia w przeglądarce. Koniec końców musiałem wszystko odkręcić,
          poustawiać ręcznie i zainstalować nową przeglądarkę.

Tepsa nie da sie lubić.
          • Gość: saunne Acro IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 12:17
            i co powiedzial Rzecznik? Jestem ciekawa, bo bylam kiedys na spotkaniu z nim i
            mowil, ze srednio zalatwia (pozytywnie) ok. 800 spraw rocznie.
            • Gość: Acro Rzecznik IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:56
              Na razie nic, bo w ogóle nie mogę sie do niego dodzwonić - nikt nie odbiera. a
              może to tepsa czuje, co sie święci i numer blokuje...

W każdym razie, jak sie uda, to dam znać na forum :|
    • Gość: slawek TPSA i jej pomysły IP: *.piasta.pl 07.02.03, 12:59
      Premier RP pojechal do USA, prosic firmy o inwestycje w najnowsze technologie
      biotechnologie, informatyke i uwaga o "technologie internetowe" z tytulu
      offsetu za F16. Ale premier nie pomyslal zeby najpierw wpasc do TPSA w celu:
      -podwyzszenia jakosci swiadczonych uslug internetowych w Polsce
      -dostepnosci do internetu
      -nastawienia TPSA do klienta
      -obnizenia cen dostepu do sieci
      -promocji innych firm niezaleznych udostepniajcych internet
    • Gość: Slawek Re: TPSA i jej pomysły IP: *.piasta.pl 14.02.03, 15:29
      Sekundowe naliczanie w TPSA, zobaczcie jak to cwanie skonstruowane, ze
      przecietnemu kowalskiemu nie bedzie oplacalo sie przechodzic na ten system.
      Nowy system, ktory nic nie daje!

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030214/ekonomia/ekonomia_a_10.html
      • Gość: ha14 Re: TPSA i jej pomysły IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 18:01
        Daje, daje...tylko nie klientom.
    • Gość: mini Re: TPSA i jej pomysły IP: 213.77.24.* 17.02.03, 08:26
      cytuję za dzisiejszą gazetą chociaż i tak pewnie wszyscy wiedzą:
      Telekomunikacja Polska o 100 proc. podwyższyła cenę połączeń z numerem
      informacyjnym 913. Zdaniem rzecznika prasowego "tepsy" podwyżka nie jest
      podwyżką, tylko zmianą mającą na celu usprawnienie systemu

podwyżka nie jest podwyżką?????!!!!
      dać mu Złote Usta !
      niech mi ktoś przypomni....wzrost cen o 100 procent, inflację mamy na jakim
      poziomie??
      • Gość: ha14 Re: TPSA i jej pomysły IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 16:52
        To wszystko dla naszego dobra a my nijak nie możemy tego zauważyć. Jesteśmy
        złośliwi i niewdzięczni
        • Gość: kuala_lumpur Re: TPSA i jej pomysły IP: *.ci.uw.edu.pl 18.02.03, 10:13
          Psia mać! Kto tam na górze siedzi, że nie może zrobic porządku ze ......ami z
          tepsy??? To chyba rzeczywiście jakieś polityczne sprawy... Tak samo krzyczą, że
          nie można wyeliminować korupcji w policji i urzedach. A wystarczyłaby tylko
          prowokacja + twarde kary i ludzie BALIBY się dawac i brać. Co za państwo!
          Przepraszam, ale na dzień dobry się zdenerwowałem.
          pzdrw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka