Dodaj do ulubionych

Blokada blokadzie nierówna

IP: *.koba.pl / *.koba.pl 05.07.06, 21:52
Gratulacje dla marketingu łomzyńskiego autor tego artykułu też jest z Łomży czy tylko tamtendy jeździ na działkę grezś koło Rajgrodu lub Augustowa. No cóż czego można wymagać po dziennikarzach polskich napewno nie zawodowego profesjonalizmu. Co do obciążenia ruchem to zgodnie z badaniami z 2000 r. (a wtedy jeszcze TIRY przez Łomżę jeździły) to największy ruch jest na drodze Warszawa - Białystok (niestety to Białystok jest stolicą województwa nie Łomża), później na odcinku Suwałi - Budzisko a dopiero na 4 miejescu równo obciążony jest odcinek Łomża - Augustów i Białystok - Augustów a chwilę zaraz obciążenie na drodze nr 19 w okolicach Bielska Podlaskiego. Ale oczywiście dziennikarzom się nie chce dotrzeć do materiałów bo w ignorancji pełnej mogą snuć spiskowe teorie dziejów. Fakty są takie, że niezależnie jak to nazywać droga Warszawa - Białystok powstać po prostu musi bo jest na niej nawiększy ruch. Zupełnie nietrafione są również wywody, jakoby TIRom było najbliżej przez Łomżę całkiem spora część jeździ z Budziska w kierunku na Lublin czy oni także będą musieli przez Łomżę jechać.
A tak a'propos dlaczego nie ma dopisku że jest to artykuł sponsorowany?
Obserwuj wątek
    • Gość: ~¨~ Re: Blokada blokadzie nierówna IP: *.koba.pl / *.koba.pl 05.07.06, 22:06
      Nie rozumiem dlaczego autor artykułu za miano drogi śmierci drogi krajowej nr 61 obwinia stan techniczny drogi przecież wszyscy, oprócz łomżyniaków, na podlasiu wiedzą jak tragicznie jeżdżą łomżyniacy właśnie i że trzeba ich z daleka omijać szerokim łukiem. Niestety w tym przypadku obawiam się że działa zasada znana od tysiącleci tzw. selekcja naturalna A jako że mam do czynienia z dziennikarzem to wyjaśnię że chodzi o to że jak nie umiesz jeździć bezpiecznie to giniesz
      • Gość: uomrzan Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 212.33.75.* 06.07.06, 10:00
        Kierowców z Białegostoku też pozdrawiam.
      • Gość: XV Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 212.160.138.* 06.07.06, 11:44
        Mówisz o tym Białostockim kierowcy autokaru i licealistach pod Jeżewem?

Czy tylko do śmierci Łomżyniaków tak lekko podchodzisz?

Muszę Cię oświecić, że większość wypadków na tej trasie powodowali Warszawiacy i
        bałtowie z północy....
    • zewsi Re: Blokada blokadzie nierówna 05.07.06, 22:09
      Pan Medek nie pierwszy raz ciepło wyraża się o Łomży, natomiast wprost
      przeciwnie o GDDKiA. Ma już taką idee fix, że wszystko co związane z Dyrekcją
      krytykuje w czambuł. Nie trzeba się nim przejmować :-)
      • Gość: kil Re: Blokada ZEWSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:34
        Wiadomo że zewsi zawsze płyną wieści kłamliwe. I zawsze stara się zamieszać tak
        by machinacje pana Topczewskiego uszły uwadze publiczności. "Płatny forumowicz
        czy co." Bardzo przeszkadza trzeźwy dziennikarz nie dający się wprowadzuić w
        maliny/ idee fix - to ty masz kolego z tą Wiśniowską.
        > ciepło wyraża się o Łomży,
        Heheheh jaszne mamy barć udział w wojnie gości zewsi. W wojnie sledzia z kaszą.
        heheheh
        Wypałuj się kolego - prawda o podłych machinacjach kolegów z Białegostoku -
        kole w oczy.
        Nie patrząc na interes mieszkańców Sztabina Suchowoli i innych miejscowości
        wepchnęli tam cały ruch. Poprostu kanalie.
        A co dadzą tiry w Białymstoku. Drogi i na białystok i na łomżę muszą byc dobre.
        I o czym tu dyskutować. Jakieś głupie fobie - takiego typu jak waśnie kibiców
        Jagielonii z Kibaicamai JaGielonii.
        • zewsi Re: Blokada ZEWSI 06.07.06, 07:32
          Przyjacielu Ty mój serdeczny. To znowu Ty? Zmieniasz nicki, ale i tak wszędzie
          poznam Twój styl pisania - jest taki surowy i taki.. hm... nie za bardzo
          kulturalny. Za Twoje ciepłe słowa typu "wypałuj się" dziękuję i oczywiście
          życzę Ci tego samego.
          Co do Wiśnowskiej, nie sądziłem że pałasz (to chyba dobre stwierdzenie)
          uczuciem do tej mądrej, uczciwej i wiernej kobiety. Jestem trochę zazdrosny, bo
          i dla mnie ona nie jest obojętna.
          O trzeźwości pana redaktora się nie wypowiadam, bo nie znam go z tej strony,
          ale ufam, że Ty jesteś z nim na tyle blisko, że masz prawo do takich twierdzeń.
          I na koniec dobra rada. Udaj się przyjacielu Ty mój najmilszy do psychologa. Ty
          najwyraźniej masz dysgrafię. Jeśli jesteś młody (a tuszę po Twoim stylu
          pisania, że jesteś bardzo młody), to masz jeszcze szansę.
          Pozdrawiam mego forumowego przyjaciela.
    • natt Re: Blokada blokadzie nierówna 05.07.06, 23:33
      Gość portalu: ~¨~ napisał(a):

> Gratulacje dla marketingu łomzyńskiego autor tego artykułu też jest z Łomży
      czy
      > tylko tamtendy jeździ na działkę grezś koło Rajgrodu lub Augustowa.
      Tak jak Topczewski do Przewięzi czy Rajgrodu?

Fakty
      > są takie, że niezależnie jak to nazywać droga Warszawa - Białystok powstać
      po
      > prostu musi bo jest na niej nawiększy ruch.
      Przecież narodowa strategia rozwoju i tak zakłada połączenie miast wojewódzkich
      ze stolicą. Więc czy nie lepij wybudować droge ekspresową z Wawy do Białego i
      za unijne pieniądze Via przez Łomże?

Zupełnie nietrafione są również wyw
      > ody, jakoby TIRom było najbliżej przez Łomżę całkiem spora część jeździ z
      Budzi
      > ska w kierunku na Lublin czy oni także będą musieli przez Łomżę jechać.
      O tym jakie bzdury żeś tu napisał można się przekonać naocznie idąc na
      skrzyżowanie tysiąclecia z pólnocną obwodową w Białymstoku. Wystarczy postać
      chwilę i popatrzeć ile tirów skręca w prawo a ile w lewo. Jak ktoś jest leniwy -
      odpowiadam, wariant drugi wybiera moż jeden na dziesięć. czyli zakładając że
      dzienny ruch na tej trasie to 4500 tirów - mamy wynik 450. Reszta mogłaby
      jechać przez Łomżę. Omijając biebrzańskie bagna, puszczę knyszyńską i
      białystok. oraz Sztabin, Suchowowlę, Korycin i całe mnóstwo innych małych
      miejscowości po drodze
      • Gość: ~¨~ Re: Blokada blokadzie nierówna IP: *.koba.pl / *.koba.pl 06.07.06, 01:04
        To już Ragrodzkie jezioro nie jest cenne przyrodniczo? Większość naukowców zajmujących się ochroną przyrody ci powie że jezioro Rajgrodzkie ma dużo więcej wartości ekologicznej niż gospodarczo wykorzystywana Puszcza Knyszyńska a chroniona jest Puszcza, w sumie to nie ma się co dziwić Wielkie Jeziora Mazurskie miały być Parkiem Narodowym tylko kasy zabrakło i co już teraz chronione w ogóle nie są Kto wybierał obszary chronione i dlaczego nie są chronione obszary najczęście odwiedzane przez Warszawkę to ja już nie wiem
        Co do puszczenia TIRów przez Łomżę to też popieram tylko chyba nie zrozumiałeś/aś niezależnie od tego czy tranzyt się odbywa przez Łomżę czy nie to i tak na drodze Warszawa - Białystok jest większy ruch i to ponad dwukrotnie od ruchu na trasie Łomża - Augustów tak jest i po jakiejś drodze te samochody przejechać musza w tym przypadku dlaczego świerzo wyremontowana droga do Łomży - jedyna wyremontowana droga w całym województwie ma być teraz ponownie remontowana przebudowywana a co właśnie na pozostałych trasach.
        Jak jesteś taki/taka zielona to przemyśl sobie badania które wskazują, że nowowyremontowany odcinek drogi ma zdecydowanie mniejsze oddziaływanie na środowisko niż nieremontowany. W tym przypadku każdy normalnie myślący zielony powinien być za jak najszybszym wyremontowaniem istniejących oddcinków dróg właśnie po to by chronić przyrodę
        • Gość: oko Re: Blokada blokadzie nierówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 01:19
          > Warszawa - Białystok jest większy ruch i to ponad dwukrotnie od ruchu na
          > trasie Łomża - Augustów
          Tak to sukces mącacego Pana Topczewskiego.
          > dlaczego świerzo wyremontowana droga do Łomży - jedyna wyre
          > montowana droga w całym województwie ma być teraz ponownie remontowana
          To też sukces Pana Topczewskiego - sabotażysty - który wszystko robi tak by
          wyszło na to że ruch tirów przez Łomżę to pomyłka bład i szkoda / A sam tak
          wyremontował tę drogę by nie spełniała standartów ruchu tranzytu TIRów. I Urzył
          do tego naszych pieniędzy - a ujdzie mu to na sucho - tak jak dotychczas.
        • Gość: oko Re: Blokada blokadzie nierówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 01:22
          > To już Ragrodzkie jezioro nie jest cenne przyrodniczo?
          Jest jest i co w związku z tym. Jakąś estakade tam pan Topczewski planuje czy
          może niechce jej tam robić.
          O co właściwie chodzi.
          • Gość: Krab Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 193.58.232.* 06.07.06, 08:05
            Ja nie wiem co w was ludzie siedzi ??? Wszystko chcielibyście mieć w Białymstoku i drogi i lotniska, jeziora niedługo będzie chyba tam przenosić. Tu chyba wyłazi wschodnia mentalność i lata zaborów. Artykuł tylko potwierdza wiadomości , które bardziej rozgarnięty czytelnik już dawno posiadał. Nikt nigdy nie kwestionował słusznośći budowy drogi ekspresowej Warszawa -Białystok, nikt nigdy nie twierdził, że przez Łomże jeździ więcej TIRów. Skąd taka zawiść ???
      • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 00:00
        Teraz już może omijać, to w czym problem?
        Nie omija źle, omija też nie dobrze?
        To jak?
        • Gość: Krab Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 193.58.232.* 09.07.06, 10:35
          Nie żadnego problemu :) Fajnie sie śpi jak se te samochody cała noc jadą. Taki miły dla ucha szum, nie słychać tych cholernych świergoloących ptaków.
          • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 11:03
            Tylko mi się rozchodzi o to, ze jak nie było tranzytu przez Łomżę, to
            lamentowaliście, ze Topczewski winny i specjalnie ruch przez Białystok puścił, a
            jak oddał, to ten cholerny Topczewski znów zły.
            Trochę konsekwencji w swym działaniu i mowie miejcie!
            • Gość: natt Re: Blokada blokadzie nierówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 12:46
              konsekwencji w działaniu to trzeba od topczewskiego wymagać. jeszcze nie dak
              dawno temu mówił że 61 to droga turystyczna i tiry na nią nie wrócą. I że
              obwodnice na tej trasie nie są tak pilne, bo jeździ tamtędy wyłacznie ruch
              osobowy. A Łomża owszem, chciała tranzytu i sensownego połaczenia towarowego
              tak na Augustów jak i Warszawę, ale równocześnie chciała również obwodnicy. Z
              tego co pamiętam, sam się kiedyś chwaliłeś, że pracujesz/pracowałeś w GDDKiA.
              Więc powiec sam, na jakim etapie są prace nad obwodnicą Łomży? I dlaczego na
              tak kiepskim?
              • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 13:02
                Po pierwsze, nie zaczyna się zdania, od „więc", to tak w kwestii formalnej, a po
                wtóre, nie pracuję i nigdy nie pracowałem w GDDKiA, coś musiało Ci się
                pozajączkować!:)
                • natt Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 16:47
                  koczisss napisał:
                  a po
                  > wtóre, nie pracuję i nigdy nie pracowałem w GDDKiA, coś musiało Ci się
                  > pozajączkować!:)
                  >
                  Wybacz, coś mi się pokręcić musiało. A masz coś wspólnego z budowaniem dróg?
                  • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 16:51
                    Tylko wyuczony zawód i to szkoła średnia, bo studia, to już inny kierunek.
                    Trochę pracowalem tylko przy budowie "obwodówki", jakieś pół roku i to wszytsko.
            • Gość: Krab Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 193.58.232.* 09.07.06, 13:08
              Nie można uogólniać. Nie cały Białystok chce VB, nie cały Augustów blokował drogi, nie cała Lomża nie lubi TIRów.
              Tak jak w Augustowie, Suchowoli czy teraz w Łomży paru polityków próbuje zbudować sobie kapitał polityczny na blokowaniu dróg.
              A Topczewski zły, bo źle kieruje GDDkiA. Ta firma jest powołana do obsługi całego województwa, a nie tylko dróg prowadzących do Białegostoku. Remontuje DK61 od ośmiu lat i obecnie rozpocząl remont odcinka za Stawiskami. Remont ok. 4 km drogi ma trwać dwa lata, można to było zrobić parę lat temu. Teraz będą korki, objazdy przez pola i można będzie pokazać , że jednak przez Białystok jest lepiej.
              • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 13:33
                Ósemkę też remontują i są objazdy przez pola i korki, to w czym problem?
                pO CO TA DYSKUSJA?

Nie rozśmieszajcie mnie z korkami w Łomży, bo ile jej jest na trasie 61?
                Kilometr, półtora i zaraz znów pola!
                Tak naprawdę jakby dobrze się rozpędzić, to można Łomżę przeoczyć, no chyba, ze
                trafi się na aż dwa światła na tej drodze.

Nie chce mi się szukać, ale na tym forum, było wcześniej wiele pisane, ze
                chcecie ruchu przez Łomżę, bo przez Białystok dłużej i przyroda i tego typu
                podobne dyrdymały, a teraz odwracacie kota ogonem!
                • Gość: Krab Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 193.58.232.* 09.07.06, 14:01
                  Nigdzie nie pisałem o korkach w Łomży ???? Ale jak chcesz, je zobaczyć to przyjedz dziś wieczorem jak Warszawka będzie wracała z Mazur. Czasami sięgają Kisielnicy, czyli razem ok. 10 km. Jesteś złośliwy i tyle , ja Białystok z Zaścianek pod Makro w godzinach szczytu przejeżdzm w 15 minut i nie trąbie wszem i wobec , że po drodze miasta nie widać.
                  Jeśli człowiek remontujący 100 km drogi w 10 lat jest dla Ciebie super dyrektorem to twoja sprawa dla mnie to nieudacznuk, albo sabotarzysta. Dodam, zę prace były sponsorowane przez UE czyli sprwy finasowe nie miały większego znaczenia.
                  • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 16:25
                    Za to Ty złośliwy nie jesteś za grosz, tak jak Wasze wredne łomżyńskie plemie,
                    które zresztą dało popis normalności i miłosierdzia poprzez mordy min. w
                    Jedwabnem. Rozsławiliście polski antysemityzm i wieść poszła w świat!
                    • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 16:26
                      Trochę ten post nie na temat, ale to co napisałem pokazuje Waszą wredotę,
                      zaściankowość, złodziejstwo, cwaniactwo i skłonność do kolaboracji!
                      Bidna szlachto zagrodowa!
                      • Gość: Krab Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 193.58.232.* 09.07.06, 17:31
                        Widzę , że koledze brakuje argumentów, jak już dziadka w Wermachcie wspomina.
                        Gorzkie te Twoje słowa i nie znajdują poparcia w żadnych faktach.
                        Wiedz tylko, że jak już wzięliści nas na siłę do swojego sasranego województwa to nigdy nie będzie przyzwolenia na grabierz reszty miast.

• koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 17:39
                          Idź lepiej jakiegoś Żyda w stodole spal, jak to miał w zwyczaju czynić Twój dziadek!
                          • Gość: Krab Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 193.58.232.* 09.07.06, 17:51
                            koczisss napisał:
                            > Idź lepiej jakiegoś Żyda w stodole spal, jak to miał w zwyczaju czynić Twój dziadek!

Miło poczytać jakich argumentów w dyskusji używa elita białostockiej inteligencji.
                            Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
                            • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 17:57
                              Bo zwyczajnie mam już dość Waszego łomżyńskiego majaczenia!
                              Wiecznie to samo, więc może takie "argumenty" podziałają i pójdziesz stąd i
                              więcej się nie pokarzesz!

Pozdrów kolaboranta, swego dziadka!
                              I idź nad Narew i popatrz, na drogę na Ostrołękę, po której tiry jadą, bo to
                              wszak krótsza droga!
                              • Gość: Krab Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 193.58.232.* 09.07.06, 18:20
                                Nie wtykam nosa w wasze białostockie tematy, ale jeśli sprawa dotyczy mnie bezpośrednio to nie licz, że będę milczał. Niestety masz pecha, to jest forum wojewódzkie.
                                Niepozdrawiam, bo mam dość patrzenia na twoją łysą, zakutą pałę, a za dziadka dostaniesz w nocha, nawet nie będziesz wiedział kiedy. Przesadziłeś, akurat mój dziadek był w AK i po wojnie za to siedział w więzieniu. Taka gnida jak ty na samą myśl o nim powinna stać na baczność.
                                • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 18:23
                                  NIe podoba się łysa pala, to nie patrz łomzyński pajacu!
                                • koczisss Re: Blokada blokadzie nierówna 09.07.06, 18:25
                                  A żydków nie palił? Wszak to wasz narodowy (plemienny) sport?!
                                  • Gość: J do koczissa IP: *.elpos.net 09.07.06, 23:07
                                    kocziss proszę cię zamknij czasem ryj. wstyd mi za ciebie. sam jestem z
                                    białegostoku i jak czytam twoją "argumentację" to mi się rzygać chce. do czego
                                    ty pijesz człowieku? co to za jakieś pieprznięte stwierdzenia zupełnie nie na
                                    temat. jak cię coś boli to idź do kuchni, zaparz sobie jakieś ziółka. a jak nie
                                    pomoże to walnij łbem w jakąś ścianę parę razy a potem wsadź do zimnej wody żeby
                                    ochłonąć. po kiego grzyba zaczynasz obrażać ludzi jak ci brakuje argumentów?

a potem będą gadać jakie to w białymstoku gbury i matoły. tak więc do wszystkich
                                    którzy to czytali: nie wszyscy w białymstoku tak myślą.

pozdrawiam
                                    • koczisss Re: do koczissa 09.07.06, 23:31
                                      > a potem będą gadać jakie to w białymstoku gbury i matoły. tak więc do wszystkic
                                      > h
                                      > którzy to czytali: nie wszyscy w białymstoku tak myślą.

I bez tego tak gadają, więc bądź spokojny!:)

Acha, napisalem to, nie z braku argumentów, ale miałem takiego focha, a i już
                                      mnie mierzi ich zaklamanie i krecenie, i wmawianie, że białe to czarne i odwrotnie!

Acha, ryj, to Ty może masz!

Piszesz coś, o nie obrażaniu, a sam co robisz?
                                      Pomyśl chłopie, a później pisz!
                                      • Gość: J Re: do koczissa IP: *.elpos.net 10.07.06, 15:48
                                        ryj owszem też miewam. każdy czasem miewa. tylko dlaczego tak cholernie
                                        generalizujesz? po co takie gadanie o tym że wszyscy zakłamani, wszyscy kręcą
                                        itd. na tej samej zasadzie możemy stwierdzić że wszyscy polacy to złodzieje,
                                        wszyscy niemcy to faszyści, wszyscy holendrzy to pedały a wszyscy ziemianie to
                                        śmieciarze bo nie dbają o swoją planetę.

po prostu denerwują mnie takie umacnianie jakichś durnych stereotypów. i nie
                                        wiem.. czasem piszesz rzeczowo z sensem i na temat. ale czasem coś ci chyba
                                        odbije i zaczynasz się pienić na lewo i prawo. wyluzuj po prostu czasem :] tez
                                        pomyśl czasem 2 razy i po prostu czegoś nie napisz.

pozdrawiam
                                        • koczisss Re: do koczissa 10.07.06, 16:44
                                          Ok, zapomnialem dodać, ze chodzi mi o forumowych Łomzyniaków, choc wiem, ze ci
                                          którzy się nie udzielają w duzej części sa tacy sami.
                                          Tam jest wrodzona antybiałostockość i tyle!
                                    • Gość: uomrzan Re: do koczissa IP: 212.33.75.* 10.07.06, 09:36
                                      Dziękuję.

Jedwabne i okolice:
                                      Przed wojną na naszych terenach nie było prześladowań Żydów (jeden przewrócony
                                      kram przez działaczy prawicowych - ludność nie podchwyciła). W czasie okupacji
                                      tych terenów przez najeźdźcę ze wschodu Żydzi zdradzili Polskę i gorliwie
                                      uczesniczyli w wyłapywaniu ludności "patriotycznej". Całe wsie ukrywały się po
                                      lasach. Co noc sowieckie ckmy strzlały na granicy (rzeka Pisa) do polskich
                                      uciekinierów - na szczęście Niemcy ich nie zawracali.
                                      II wojnę światową rozpoczęli od ataku na Polskę Niemcy i Sowieci. Jak to jest,
                                      że jedno z tych państw świętuje jako obrońca świata a drugie traktowane jest
                                      jako jedyny winowajca.
                    • Gość: Robi Re: Blokada KoczissOWI nierówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:51
                      > Wasze wredne łomżyńskie plemie
                      Kocziss @ Nie rozśmieszaj ludzi / Co to ma do rzeczy / pisząc to postępujesz
                      jak ci w Jedwabnym. Elegancja słonia. Zastanów się i przeproś - a może nie
                      potrafisz. Ja ani z Łomży ni z Białego .... Załośni jesteście w tych zarzutach
                      na łomzyniaków. Już nie pisz takich głupot i się nie rozsławiaj.
    • Gość: Też gość Jakoś niie wierzę Topczewskiemu IP: *.lomza.mm.pl 06.07.06, 08:13
      On nic nie zbuduje ani przez Białystok ani przez Łomżę, tak jak nie zbudował
      ani kawałka obwodnicy przez te 30 lat dyrektorowania. A ile obiecał.... HO HO.
      Czysta obłuda, a jej szczytem było stwierdzenie jakieś 2 lata temu (prasa
      pisała), że dla dobra podlasia zrezygnował z finansowania unijnego jednego z
      odcinków dr Nr 8. To dopiero łaskawca, nie wziął kasy na rozwój województwa.
      Inna sprawa, że nie mógł wziąć tych pieniędzy na inwestycję naruszającą
      wszelkie unijne zasady ochrony środowiska.
    • Gość: uomrzan Re: Blokada blokadzie nierówna IP: 212.33.75.* 06.07.06, 09:59
      Jeśli dyskutować to z faktami.
      A fakty tworzy GDDKiA.
    • Gość: XV Wreszcie ktoś w mediach dostrzegł rzeczywistość... IP: 212.160.138.* 06.07.06, 11:41
      vide post powyżej - prawda w oczy kole?
    • jakub.medek Re: Blokada blokadzie nierówna 06.07.06, 12:15

> Gratulacje dla marketingu łomzyńskiego autor tego artykułu też jest z Łomży
      czy
      > tylko tamtendy jeździ na działkę grezś koło Rajgrodu lub Augustowa.

Tak, marketing łomżyński to potęga. Ale nie tylko to miasto sponsorowało ów
      artykuł. Wśród sponsorów znalazły się również:
      - literka ”a” oraz wszystkie jej siostrzyczki z alfabetów łacińskiego,
      cyrylicy, arabskiego, chińskiego oraz obrazkowego pisma majów;
      - cykliści;
      - żydzi;
      - bliżej niesprecyzowany układ z pogranicza polityki, swiata biznesu i mediów;
      - ekoterroryści, oczywiście spoza terenu województwa podlaskiego, sami
      finansowani przez bliżej nieokreślone antypodlaskie, antypolskie i antyludzkie
      lobby;
      Nie sponsorowali mnie natomiast masoni, bowiem sam na codzień przebywając w na
      swoich rozlicznych terenach rekreacyjnych w okolicach Rajgrodu i Augustowa
      chodzę w eleganckim fartuszku z kielnią i pionem w dłoni a moja oswojona żabka,
      bliższa mi oczywiście niż ludzie, zwraca się do mnie per - ”wielki budowniczy”

Pozdrawiam
      Jakub Medek
      • Gość: ~¨~ Re: Blokada blokadzie nierówna IP: *.koba.pl / *.koba.pl 06.07.06, 13:11
        Gratulacje za odwagę do odpowiedzi choć ten sarkazm i złosliwość wydaje mi się nie na miejscu artykuł jest tendencyjny ale przecież "koszula bliższa ciału" Jeżeli natomiast gania Pan z kielnią i pionem wykonując prace budowlane to mam nadzieję, że jest pan również uprawnionym budowlańcem należacym do właściwej izby samorządu zawodowego bo inaczej popełnia Pan przestępstwo zagrożone karą 2 lat więzienia chyba że jakiś uprawniony znajomy Pana nadzoruje. Pozdrawiam i życzę by znajoma żabka wytrzymała "katastrofę Katowicką" tam też nieuprawnieni projektowali
        • jakub.medek Re: Blokada blokadzie nierówna 06.07.06, 14:26
          Jeżeli natomiast gania Pan z kielnią i pionem wykonując prace budowlane to mam
          nadzieję, że jest pan również uprawnionym budowlańcem należacym do właściwej
          izby samorządu zawodowego bo inaczej popełnia Pan przestępstwo zagrożone karą 2
          lat więzienia chyba że jakiś uprawniony znajomy Pana nadzoruje. Pozdrawiam i
          życzę by znajoma żabka wytrzymała "katastrofę Katowicką" tam też nieuprawnieni
          projektowali
          ----
          Kielnia i pion, tak jak i określenie wielki budowniczy charakterystyczne są dla
          lóż masońskich. To był ciąg dalszy kpin z mojej strony. Przepraszam

A na poważnie - nie pochodzę z Łomży ani jej okolic, nie mieszkałem tam, nie
          mieszkam i raczej mieszkać nie zamierzam. Nie posiadam również żadnych działek
          rekreacyjnych ani koło Rajgrodu, ani Augustowa. Szczerze mówiąc nie posiadam
          działek rekreacyjnych nigdzie.

Natomiast dostrzegam konsekwentną i cyniczną grę uprawianą kosztem mieszkańców,
          (nie tylko Łomży ale również Białegostoku i całego szeregu innych miejscowości)
          w celach szczerze mowiąc dla mnie zupełnie niezrozumiałych. Ale to temat na
          inny artykuł a nie dyskusję na forum.

Co do mostu, to myślę że pan/pani doskonale wie, kto przez kilkadziesiąt lat
          był jego zarządcą. Słowa o katastrofie budowlanej na miarę tej z Katowic wyszły
          w kwietniu właśnie z ust człowieka, który nadal kieruje instytucją będącą
          jeszcze kilka lat temu administratorem mostu.
          pozdrawiam
          • Gość: ~¨~ Re: Blokada blokadzie nierówna IP: *.koba.pl / *.koba.pl 06.07.06, 15:19
            W takim przypadku również przepraszam za wypowiedzi wyżej. Mam nadzieję że się Pan zgodzi tylko z tym, iż niestety kosztem ludzkiego życia gra idzie o duże pieniądze wg mnie natomiast nikt nie pozostaje bez winy. I jeszcze jedna uwaga jest takie powiedzenie gdzie dwóch się kłóci tam trzeci korzysta bardzo źle się stało że mamy rywalizację Łomży z Białymstokiem (lub jak kto woli odwrotnie) i niestety to nie Suwałki na tym skorzystają tylko najprawdopodobniej zupełnie inne województwo.
    • Gość: gosccc Re: Blokada blokadzie nierówna IP: *.range81-151.btcentralplus.com 06.07.06, 16:43
      hmmm coś mam wrażenie ze Pan jest z Lomży
      • Gość: Spisek Via przez Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 20:02
        Chrzanić łomżę
        • Gość: kaQi Re: Via przez Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:00
          Chrzanić .... Spisek .... śledzi ....
        • Gość: uomrzan Re: Via przez Białystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:58
          Też Was kochamy...
          • Gość: xxx Re: Via przez Białystok IP: *.csk.pl 12.07.06, 01:27
            Do Uomrzan:
            Miałem okazję poczytać internetowe forum łomżyńskie. Takiej nienawiści w
            stosunku do Białostoczan nie zauważyłem nigdzie. Na tym forum, jedynie Koczczis
            wypowiada się negatywnie w stosunku do Łomżan. Czy możesz odpowiedzieć na
            pytanie dlaczego tak się dzieje!?
            • Gość: kaQi Re: Via przez Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:57
              Jak by powiedzieć "Wart Pałac Paci i Pac Pałaca" to by się obrażało Paca z
              Dowspudy. W końcu znakomitego - Podlasiaka ???
              Ale do rzeczy. Pajaców i palantów nigdzie nie brakuje. A internet i jego
              anonimowośc skłania niejednego do krewkich wypowiedzi. Dym z czachy paruje i
              palce latają po klawiaturze.
              Liczą się w końcu tylko merytoryczne części wypowiedzi.
              A przez Łomże wszystkom bliżej a Białystok musi mieć dobrą drogę do W-wy.
              Ale z Suwałk to się jedzie przez Łomże - do W-wy oczywiście.
              To pan Topczewski dorzucza odległości wszystkom. I nie wiadomo czemu go nie
              zwalniają.
            • Gość: uomrzan Re: Via przez Białystok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:57
              Ja jestem bardzo łagodny i stonowany. Opinia powszechnie panująca u nas o Waszym
              mieście delikatnie mówiąc nie jest najlepsza. Zasługa to czynów białostockich
              powojennych i ostatnich lat - tak myślę. A może mylę się - może jesteśmy jak
              Żydzi i Arabowie ? Bo mieszkańcy naszego miasta mają (nie wszyscy) kompleks
              wyższości w stosunku do Was. A Wy często w stosunku do nas. Kółko się zamyka.

Pozdrawiam braci mniejszych.
              To żart. Ktoś go zrozumiał ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka