Dodaj do ulubionych

Basowiszcza

14.07.06, 22:47
W tym roku jak w żadnym innym będzie biedniej i skąpiej z zespołami i
organizacja - tak nasze kaczki poparły basowiszcza że nawet nie dały ani
złamanego grosza.
Obserwuj wątek
    • and5 Re: Basowiszcza 14.07.06, 23:28
      Tak to jest. Mówiły nam kaczki jak to źle na Białorusi, jaki to zły reżim tam
      panuje, że Polacy muszą wspierac Białorusinów w drodze do wolności, a sami
      skąpią kilkunastu tysięcy na festiwal.
      • ko27 Re: Basowiszcza 14.07.06, 23:51
        A mozna dowedzieć się do kogo/jakiej instytucji dokładnie były skadane wnioski
        o dofinansowanie imprezy?
        Bo w poprzednich latach składane były do Ministerstwa Kultury, a z tym
        prezydenci nie mają nic wspólnego (hehe..ale mi sie napisalo):)

Wińmy tych którzy są naprawde winni... (i nie chodzi o to, jak oceniam
        prezydenta czy premiera)

Btw: chodzą słuchy, że poprzednie Basowiszcze nie zostało rozliczone na czas w
        MK i brak dofinasowania w tym roku to skutek. Przepraszam ogromnie, jeśli to
        plota i potwarz... to i tak wspaniale że organizatorom chce się podjąć tak
        wielki trud...i jeśli nawet - zadna to ujma na wartosci zapracownych
        organizatorow- wolontariuszy... (no chyba ze ktos wziął za to rozliczenie
        pieniądze....?)
        Czy ktoś kompetentny się moze na ten temat wypowiedzieć?
    • szop.pracz Re: Basowiszcza 15.07.06, 08:25
      deni8 napisał:

> W tym roku jak w żadnym innym będzie biedniej i skąpiej z zespołami i
      > organizacja - tak nasze kaczki poparły basowiszcza że nawet nie dały ani
      > złamanego grosza.
      Cieszy i to jest słuszna polityka! Nie należy jeszcze bardziej rozagniać sytuacji konfliktowej z Białorusą i ich "demokratycznie" wybranym prezdentem. Jest to dla polski bardzo ważny partner gospodarczy i należy rozwijać z tym państwem i rządem dobre stosunki. Mieszanie się w politykę innych państw nie wychodzi na dobre np. Ukraina!
    • mala9955 Re: Basowiszcza 22.07.06, 23:38
      niby dlaczego państwo ma dawać forsę na głupoty, są ważniejsze sprawy niż te
      wasze basowiszcze.
      • and5 Re: Basowiszcza 23.07.06, 11:19
        np. świątynia bożej opatrzności i 20 baniek na nią. To jest naprawdę ważne
        • stefan.bialystok Re: Basowiszcza 23.07.06, 17:47
          Albo przejazdy papamobile, które kosztują budżety krajów tyle samo, ile ataki szarańczy lub US Force. Jestem antyklerykalny i jestem z tego dumny.
          • greenpoint3 Re: Basowiszcza 23.07.06, 21:58
            Wypominając papamobile urażasz miliony Polaków a mądrością to nie jest. Antyklerykałem możesz pozostać. Ale o mądrość pukaj i proś...
          • mala9955 Re: Basowiszcza 23.07.06, 22:18
            no cóż, jeśli ktoś nie ma innego bardziej sensownego powodu do dumy to trudno i
            przykro.
        • greenpoint3 Re: Basowiszcza 23.07.06, 21:54
          Głupota, że aż boli. Świątynia Opatrzności Bożej na równoważni z Basowiszczem!!!! Aż sie prosi napisać takiemu do słuchu-ale czy Toto słyszy? Basowiszcze wydarzeniem w skali narodu polskiego. Przez dwie noce, chcąc nie chcąc słyszałem porykiwania z Boryku.
          • and5 Re: Basowiszcza 23.07.06, 22:16
            greenpoint3 napisał:

> Głupota, że aż boli. Świątynia Opatrzności Bożej na równoważni z Basowiszczem!
            > !!! Aż sie prosi napisać takiemu do słuchu-ale czy Toto słyszy? Basowiszcze wyd
            > arzeniem w skali narodu polskiego. Przez dwie noce, chcąc nie chcąc słyszałem p
            > orykiwania z Boryku.

Spokojna twoja rozczochrana, toto słyszy. Toto myśli że jeszcze ma trochę
            szarych komórek, wiec wyprasza sobie. Trzeba było włączyc RM na maxa i miałbyś
            problem z porykiwaniem rozwiązny.
            • wjakimcelu Re: Basowiszcza 23.07.06, 23:14
              Pełno brudasów się przechadzało dzień w dzień, a jak otworzysz okno to słyszysz
              jak śpiewają pijani wrrrr... Po jaki ch... takie idiotyczne imprezy? Gdzie
              tylko chleją, pierd.... się w krzakach i tłuką..;/
              • mala9955 Re: Basowiszcza 24.07.06, 22:59
                popieram w całej rozciągłości mego przedmówcę (w jakim celu) i dziwi mnie
                zachwyt niektórych osób nad tym "zjawiskiem". A swoją drogą wiele rodziców
                powinno się mocno zastanowić zanim puści swoje dziecko na to cudo. Sama swego
                czasu widziałam jak obładowani butelkami wędrowali na basowiszcze gródeccy 13-
                14-15-latkowie.
                • and5 Re: Basowiszcza 24.07.06, 23:18
                  Ciekawi mnie kto, jak to powiedziałaś tak mocno podnieca sie tym zjawiskiem? Ja
                  nie znam takich osób. Może ty sama? Tak bardzo wam to przeszkadza, ze ci ,
                  którzy tu przyjeżdżają na te 2 dni chodzą sobie po waszej wiosce. Czy któraś z
                  tych osób zrobiła wam coś złego. Coś słabiutko u was z tolerancją.

Co do młodzieży, to w sobote pewnie pójdziesz do tego samego boryku i będziesz
                  robic to samo co ci 14-15 latkowie tyle tylko że przy innej muzyce:P
                  • mala9955 Re: Basowiszcza 25.07.06, 00:02
                    po pierwsze nic nie pisałam o podniecaniu,chyba że głodnemu chleb na myśli
                    po drugie jeśli to chodziłoby by o mnie to nie pisałabym tego co napisałam w
                    poprzednim wejściu
                    po trzecie grubo się mylisz sądząc, że będę w boryku w sobotę i będę robić to
                    co ci nastolatkowie, nie kręcą mnie te klimaty, a co do tolerancji to
                    przepraszam czy zwrócenie uwagi na to co robi młodzież niepełnoletnia właśnie w
                    czasie basowiszcza można nazwać brakiem TOLERANCJI?
                    • and5 Re: Basowiszcza 25.07.06, 00:48
                      Ty za to pewnie jesteś święta. Nigdy nie piłaś alkoholu w młodości. Nie kręcą
                      cię ani klimaty basowiszczy ani biesiady. Zostają jakieś techniawki i dysko. Tam
                      oczywiście nikt nic nie pije nawet ci źli młodzi 15 - latkowie. Wszystko odbywa
                      sie na suchym pysku.

Postawiłbym znak = między zachwytem a podnieceniem, chociaż nie w każdej
                      sytuacji:P. Chleb nie zaprząta moich myśli:P
                      • szop.pracz Re: Basowiszcza 25.07.06, 07:20
                        Ja bym pochopnie nie stawiał znaku równości między zachwytem a podnieceniem! Jest pewna różnica i zależy jak kto ją zinterpretuje. Takie imprezy przyciagają ludzi z różnych subkultur młodzieżowych jak i również zwykły motłoch który robi chlew z imprezy. Zakompleksionych dupków którzy tu przyjeżdżają, chodzą jak nawiedzeni środkiem jezdni z piwem w ręku, niszczą mienie, zachowaniem swioim i kulturą osobistą u większości pozytywnie myślących wzbudzają wstręt i obrzydzenie. W swojej wiosce łażą jak potulne barany i ciche myszki! Za nieco ponad miesiąc chwycą tornistry i pójdą jak każde porządne dziecko się edukować!
                        Ale mniejsza z tym And nie każdemu i nie wszystko musi się podobać to kwestia wychowania, kultury osobistej, tolerancji. Osobiście śmieszy mnie demonstrowanie tego kim się jest i swoich pogladów w otoczeniu które w większości to akceptuje. Do pewnych rzeczy trzeba mieć jeszcze trochę odwagi i niektórzy nieliczni ją mają i wcale ich nie muszę lubić wystarczy, że mam szacunek! Na koniec dodam, że w takiej sprawie jak "Basowisko" powinno się wypowiedzić lokalne społeczeństwo w referendum lub niezależnym sondażu np. przy najbliższych wyborach samorząd. uważam, że większość będzie przeciw tej impraezie i wbrew różnym poglądom impreza ta dla Gródka i lokalnej społeczności nic nie dała i nie daje, ona nawet nie integruje społeczeństwa a wręcz przeciwnie wzbudza kontrowersje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka