Dodaj do ulubionych

Kierowca popełnił samobójstwo

14.09.06, 08:43
www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060914/BIALYSTOK/60913020
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 08:51
      To pierwsza jaskółka zwiastująca kolejne takie przypadki, tylko czekać.
      Przeczytajcie uważnie ten artykuł, policja nie informuje o samobójstwach, więc
      to wcale nie musi być pierwszy tego typu przypadek, kary za jazdę popijaku są
      mocno przesadzone, to praktycznie sposób na udupienie człowieka i jego rodziny,
      mądrze chłop rozumował, teraz dzieci dostaną rentę a żona zasiłek, a tak
      wszyscy by z głodu zdechli i w papierach po ojcu byłoby że w więzieniu
      siedział. Chciwość nie popłaca, bo takie pieniądze za takie drobne wykroczenie
      karą już nazwać nie można.
      • anka1 Re: Kierowca popełnił samobójstwo 14.09.06, 09:23
        jakos nie mam litosci dla pijakow jezdzacych samochodami.jazda po pijanemu jest
        przestepstwem i kropka. skoro ktos ma odwage siadac za kierownice po alkoholu
        to niech ma odwage ponosic za to konsekwencje. tu skonczylo sie na stluczce, a
        co byloby gdyby sprawca kogos zabil w wypadku ?
        napisze wrednie : o jednego glupka mniej. i moge tylko wspolczuc jego Rodzinie,
        bo tak czy inaczej cierpi.
        • Gość: hrabia Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 09:32
          anka1 napisała:
          > jakos nie mam litosci dla pijakow jezdzacych samochodami...

oj dzieciaku, mylisz się
          PRAWDZIWE statystyki mówią że co 12 kolizja jest z winy pijanego kierowcy, nikt
          nie chce się przyznać albo nie prowadzi takich statystyk co który pijany
          kierowca jest zabójcą, bo będzie to 1 na 10 albo jeszcze mniej, czyli powiedzmy
          że zabójcą jest jeden na 150 pijanych, a kim jest reszta ?? jak sobie odpowiesz
          na to pytanie to będziesz w domu, jeśli nie potrafisz to proponuję kilka
          wyjazdów samochodem do warszawy i takich głupot więcej już pisała nie będziesz
          • anka1 Re: Kierowca popełnił samobójstwo 14.09.06, 09:50
            a ja Ci nie zycze zebys kiedys wg swoich statystyk trafil na pijanego glaba za
            kierownica. albo twoja rodzina. sam sie puknij w glowe i nie pisz, ze glupoty
            pisze. bo wyglada na to, ze Ty je piszesz skoro bronisz pijanych mordercow za
            kierownica.
            • Gość: sbs Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: 80.50.104.* 14.09.06, 10:41
              A co powiesz/napiszesz o trzezwych mordercach za kierownica? Jak np blond
              glupota Otylia J.?
            • Gość: uomrzan Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: 212.33.75.* 14.09.06, 11:15
              Dokładnie.
              Mam wrażenie, że większość czasu (za który my wszyscy płacimy) policja poświęca na "łapanie" nietrzeźwych w tym także rowerzystów i przekraczających prędkość (np. na 40km/godz). Natomiast najwięcej kolizji jest na skrzyżowaniach i wielopasmówkach.
              Czy policja nie powinna większej uwagi zwracać na zachowanie kierowców właśnie na skrzyżowaniach i wielopasmówkach ? Policja powinna więcej jeździć a mniej stać w krzakach.

Co do pijanych: nikt rozsądny po pijaku nie siada za kółkiem. Ale rozsądek powinien działać w obie strony. Np. pierwsze złapanie nie powinno skutkować karaniem lecz np. koniecznością zgłaszania się na policję celem obowiązkowego badania trzeźwości powiedzmy codziennie przez miesiąc. Jeśli będzie pijany na badania lekarskie i ew. zabranie prawka.
              A karać dopiero, gdy delikwent okaże się niereformowalny.
              • Gość: kierowca anka to mundurowy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.09.06, 11:18
                coś jednak z tobą nie tak
                • anka1 Re: anka to mundurowy 14.09.06, 12:45
                  drogi Kierowco gdybym byla mundurowym to piratow drogowych w Polsce by nie
                  bylo. zostaliby wystrzelani.
                  ponial ?
                  jak beda anihilatory to kupie sobie cos takiego jako pierwsza. i bede tepic nie
                  tylko pijanych za kierownica. trzezwych kretynow toze.
                  • Gość: xyz68 Re: anka to mundurowy IP: *.masterpress.com.pl 14.09.06, 13:08
                    hehe no :) jak widzę w pewnych kwestiach się Aniu zgadzamy...jazda po pijaku to
                    przestępstwo i powinno być zagrożone karą bezwzględnego pozbawienia wolności
                    (potencjalne zabójstwo...) śmieszą i smucą mnie wypowiedzi w rodzaju..."za
                    srogo", "za dużo" - "każdemu może się zdarzyć" - ludzie k...wa jak wam pijany
                    kierowca zabije dzieciaka na przejściu to będzie skwitowane "zdarzyło się"
                    a tłumaczenia że większym zagrożeniem jest "blondynka za kierownicą" jest
                    żałosne...
                  • Gość: Barabasz Re: anka to mundurowy IP: *.elpos.net 14.09.06, 16:19
                    Anka jestes beznadzjeina??????
                    • anka1 Re: anka to mundurowy 15.09.06, 08:11
                      no z toba to nawet przy nadziei nie chcialabym byc.
              • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 14.09.06, 11:59
                Policja nie powinna dyskutować z pijanym kierowcą-odbiór prawa jazdy i szlus.
                Trudno sie nie zgodzić z uomżanem, policjanci czatują w krzaczorach za
                najbardziej debilnymi znakami, zysk gwarantowany, nie mówię tu mandacie na
                rzecz skarbu.... o, nie, nie...dobry kumpel na tzw.służbie, dobre miejsce,
                pokorny kierowca...lub rowerzysta, to wszystko, i nawet żona nie ma pretensji
                za samotną noc, kiedy rano rusza po nową kieckę.
                W ostatni weekend jechałam nocą z dzieckiem, niemal pusta droga, prosta, na
                której wyprzedziłam busa, pod koniec wyprzedzania podwójna ciągła-1000 zł.
                mandat, max. ilość punktów, na nic 0,0 w alkomacie, dziecko w bezpiecznym
                foteliku (nawet debil nie sprawdził, czy jest poprawnie zapięty, bo nie umiał),
                kolesie się wkurzyli, bo uznałam, że kobieta o pierwszej w nocy może się nie
                zatrzymać w obawie przed przebierańcami.
                Aż szkoda gadać o postawie policji, kiedy w biały dzień wydzwaniałam do nich,
                kiedy koleś próbował mnie zepchnąć z drogi za jeden jak najbardziej zasłużony
                klakson, inna sytuacja-dzwonię na policję, bo równolegle ze mną na światłach
                stoi samochód, który dymi spod maski jak rakieta, w środku odurzone małolaty i
                słyszę, żebym sie nie wygłupiała... za parę kilometrów 3 trupy na miejscu, ja
                jako świadek i zarzuty, że nie interweniowałam...
                Gdyby nie dziecko i rodzina... patrząc na zachowanie policji sama poszłabym za
                tzw.potrzebą...............

• Gość: sbs Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: 80.50.104.* 14.09.06, 12:19
                  A mnie najbardziej wq...wia gdy widze gdy policja w jednym miejscu lapie w
                  krzaczorach kierowcow a pozniej robi dokladnie to samo co lapani przez nich.
                  Czyli np jezdzi bez uwagi na ograniczenia predkosci. A z kolei w centrum miasta
                  jedzie taki jeden z drugim 20 km/h.
                  • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 14.09.06, 12:36
                    Już to przerobiłam. Jeden z drugim robi pokaz, czym jest jazda utrudniająca
                    ruch na drodze. Pierwsza odważylam sie wyprzedzić kolumnę ciągnącą się za
                    radiowozem. Dopiero za jakiś czas we wstecznym widzę jak z pewną taką
                    nieśmiałością robi to samo kolejny kierowca.
                    Chyba zacznę jeździć z kamerą. Moim celem jest dorwanie gościa czatującego
                    przed Łomżą, łapówkarz nawet się specjalnie nie kryje.
                    Zawsze ten sam, zawzse w najbardziej kretyńskim miejscu. Jego dni są policzone.

• Gość: hrabia Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:11
                  brawo meg! brawo! za szczerość, do bólu,
                  policji nie obchodzi nasze bezpieczeństwo, ich obchodzi max kasy do budżetu, bo
                  za to mają premie i punkty (do czego ich przełożeni bezczelnie się nie
                  przyznaja ale czy ktoś odnalazł słowo prawdy w oświadczeniach policji ??)
                  dlatego 100% swojej pracy poświęcają na ten 1% pijanych kierowców - morderców
                  bo to oni są najbardziej dochodowi, chorendalne wstosunku do zarobków grzywny,
                  konfiskata samochodu, kaucje jakich niewymierza się nawet największym
                  bandziorom itp itd i za przeproszeniem w du.. mają te pozostałe 99% śmierci na
                  drogach, w tym naćpanych małolatów co nie pracują więc ich nie wydoisz, w du..
                  mają tych wszystkich cha...ów co jeżdżą jak po placu czerwonym w moskwie, w
                  du... mają nieoświetlonych rowerzystów i pieszych, w du.. mają wszystko czego
                  nie można pstryknąć zza krzaka, oczywiście główkę i samochód chowając w
                  rozkosznym cieniu. Taki jest obraz drogówki dla przeciętnego kierowcy który
                  zjechał polskę wzdłuż i w poprzek, dłuuugo jeszcze trzeba poczekać aby coś się
                  zmieniło w tym temacie
                  • Gość: sbs Na czym policja ma najlepszy biznes? IP: 80.50.104.* 14.09.06, 13:57
                    Proste - na fotoradarach. Nic dodac niz ujac.
                    A jaki wplyw one maja na bezpieczenstwo? - dobry zart.
          • Gość: xyz68 Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.masterpress.com.pl 14.09.06, 13:12
            oj dzieciaku, mylisz się
            > PRAWDZIWE statystyki mówią że co 12 kolizja jest z winy pijanego kierowcy,
            nikt
            >
            > nie chce się przyznać albo nie prowadzi takich statystyk co który pijany
            > kierowca jest zabójcą, bo będzie to 1 na 10 albo jeszcze mniej, czyli
            powiedzmy
            >
            > że zabójcą jest jeden na 150 pijanych, a kim jest reszta ?? jak sobie
            odpowiesz
            >
            > na to pytanie to będziesz w domu, jeśli nie potrafisz to proponuję kilka
            > wyjazdów samochodem do warszawy i takich głupot więcej już pisała nie będziesz

no hrabia hehe gratuluję toku rozumowania...znamionuje głęboką znajomość tematu
            i prawdziwie "swojskie" podejście do tematu...
            w sumie gó.. mnie obchodzi czy zabójcą jest 100 czy 1500 pijak za kółkiem - bo
            każdy jest potencjalnym zabójcą i tyle...i poważnie myśl to nie boli
            • Gość: hrabia Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:20
              Gość portalu: xyz68 napisał(a):
              > no hrabia hehe gratuluję toku rozumowania...znamionuje głęboką znajomość
              tematu
              >
              > i prawdziwie "swojskie" podejście do tematu...
              > w sumie gó.. mnie obchodzi czy zabójcą jest 100 czy 1500 pijak za kółkiem -
              bo
              > każdy jest potencjalnym zabójcą i tyle...i poważnie myśl to nie boli

wszystko copiszesz to g..wno prawda,
              aby tak naprawdę ustalić kto jest potencjalnym zabójcą a kto nie to nie
              przeprowadza się testu na zawartość alkoholu ale na odruchy psychomotoryczne i
              czas reakcji, tylko gó..no kogo obchodzi że naj..bany jak szpak doświadczony
              kierowca będzie w lepszej "kondycji" niż trzeźwa blondyna dopiero po egzaminie,
              bo to niepasujedo teorii jaką wolądecydenci iktóra przynosi im minimumwysiłku i
              maksimum kasy, bo to dopiero by się narobiło, wszystkie te wasze teorie o
              pijakach jako sprawcach wypadków ległyby w gruzach
              • Gość: xyz68 Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.masterpress.com.pl 14.09.06, 13:30
                "te wasze teorie o
                > pijakach jako sprawcach wypadków ległyby w gruzach"

hehe moja diagnoza była trafna....widzę jak w Twoim przypadku myślenie sprawia
                ból...lecz się biedaku...niedaleko jest taki szpital...
              • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 14.09.06, 13:39
                nasze bezpieczeństwo, kasa do budżetu, niedoświadczona blondyna czy pijak są
                nikim w porównaniu z doświadczonym kierowcą, który pokornie zapłaci mandat, a
                najlepiej jak skuma słowa "może sie obejść bez kary", "brak mandatu
                kosztuje...", "gdzie pani pracuje", "potrzebuje pani pieniędzy na leki dla
                dziecka ...", "po co przedłużać nieprzyjemną sytuację", "pewnie się pani
                spieszy, a wypisywanie potrwa", przy tym międoli bloczek zamiast zabrać sie do
                pisania...
                bezpieczeństwo, hahaha, zaciągnie suwak w plastikowym worku i znajdzie
                kolejnych czterdziestu naiwniaków.
                Wolę porządny highway z patrolem co kilometr, niż poniżanie przez tzw. patrole
                na naszych dziurawych ciemnych drogach
                • Gość: xyz68 Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.masterpress.com.pl 14.09.06, 14:07
                  no a w Indiach powódź...w Japonii tsunami a we Warszawie wybory Miss Świata...
                  hehe jeśli to była wypowiedź w temacie siadania po pijaku za kółkiem...
                  • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 14.09.06, 14:32
                    ...ten się śmieje, kto się śmieje ostatni...
                    • anka1 Re: Kierowca popełnił samobójstwo 14.09.06, 15:32
                      wlasnie. oby sie nie okazalo, ze to takie "typki" jak XYZ albo ja bedziemy sie
                      smieli jako ostatni. kiedy paru obroncow pijaczkow za kierownica
                      zginie "dzieki" pijaczkom.
                      • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 14.09.06, 16:14
                        Pijaczki i ćpuny i ich zachowanie nie powinny podlagać żadnej dyskusji. Do
                        kicia, zabrać prawo jazdy, szlus, amen...
                        bardziej boli to, że chcesz chronić siebie i rodzinę, alarmujesz o
                        niebezpieczenstwie, zostajesz wyśmiana, prowadzisz samochód nocą, bo wtedy
                        maluch śpi, się nię męczy w zapięciach i nie rozprasza, jesteś trzeźwa,
                        spokojna, nie męczysz się w upale i trafficu i za byle g... stajesz się ofiarą,
                        tylko dlatego, że niedofinansowana, niedoceniona policja w polonezie jest w
                        stanie cię namierzyć i dogonić, a widząc rozpędzoną corvettę nie była w stanie
                        rogrzac nawet radaru, nie mówiąc o silniku i mózgu. Nie ważne, że w czasie
                        kontroli obok przejężdża kilku morderców, złodziei samochodów, tirów z
                        kradzionym sprzętem... Stoisz na ziąbie, dziecko wystraszone płacze, ale to nie
                        ważne, jestem przestępcą na miarę policyjnych możliwości, ruszam w dalszą drogę
                        i jeszcze bardziej się boję.
    • conveyor Re: Kierowca popełnił samobójstwo 14.09.06, 20:23
      Gdzie wy zbieracie takie obserwacje? Bylem juz kilkakrotnie zatrzymywany za wykroczenia drogowe i nigdy nikt mi nie proponowal lapowki, raczej bylo "Proponujemy mandat w wysokosci, przyjmuje pan?" I tyle. Z drugiej strony sa kraje w Europie gdzie dopuszczalne stezenie alkoholu we krwi to 1 promil, i jakos zyja. I nawet maja mniej wypadkow z udzialem pijanych kierowcow niz my.
      • Gość: hrabia Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:38
        conveyor napisał:
        > Z drugiej strony sa kraje w Euro
        > pie gdzie dopuszczalne stezenie alkoholu we krwi to 1 promil, i jakos zyja.
        > I nawet maja mniej wypadkow z udzialem pijanych kierowcow niz my.
        >

dokładnie, bo domniema się że alkohol spowalnia nasze reakcje,
        ale to g...wno prawda, bo badania w cywilizowanych krajach mówią że zawartość
        alkoholu w granicach 0,2-0,4 promila wręcz poprawia nasze samopoczucie i czas
        reakcji, tylko kto bada to za co się potem sadza do więzienia ?? widział ktoś
        takie badania reflexu u delikwenta co go złapali po kielichu ?? jest wynik,
        jest kasa do budżetu i nie ma tematu!!! tylko balonik pod nos i niby sprawa
        załatwiona, ale czy do końca ?? dlaczego nie można tak jak u sąsiadów zmienić
        dopuszczalną zawartość alkoholu na 0,5 promila ?? aż tak mocno uszczupli się
        budżet ???
        • duch_zenona Re: Kierowca popełnił samobójstwo 15.09.06, 04:57
          0,5 - 06 promila uważam za dopuszczalną dawkę. Z drugiej strony, jeżeli
          nadużywanie alkoholu jest przyczyną tak wielu nieszczęśliwych wypadków drogowych
          w Polsce, to uważam, że kierowcy przekraczający dopuszczalną dawkę powinni być
          karani szczególnie surowo. Żadnych wyjątków. Do kicia.

Ale jeszcze drobna uwaga - wara biurokratycznym chamom od dóbr prywatnych, jakim
          niewątpliwie jest samochód. Łapówek wam się zachciewa policjanci, prokuratorzy,
          sędziowie i inne biurokratyczne nieroby i darmozjady?
          • anka1 Re: Kierowca popełnił samobójstwo 15.09.06, 08:15
            Zenon znam kilka przypadkow kiedy prawa jazdy kretynom zabierano, a oni nadal
            jezdzili. kilku z nich spowodowalo powazne wypadki w ktorych straszliwie
            ucierpialy dzieci. co z takim robic ? bo ja uwazam ,ze tylko do pudla takiego
            gnoja, a samochod zabrac, zlicytowac i pieniadze niech ida na leczenie ofiar.
            skoro tu samochod jest narzedziem przestepstwa to nie ma zmiluj.
            • duch_zenona Re: Kierowca popełnił samobójstwo 16.09.06, 06:27
              Ależ już napisałem - wsadzać do więzienia. W więzieniu będzie mógł taki
              delikwent pojeździć takim wózkiem z wiadrem i mopem.

Jeżeli cywilizowana kara w postaci odebrania prawa jazdy nie skutkuje, to należy
              zwiększyć dawkę.
      • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 15.09.06, 15:02
        Proponujemy mandat...nadal nic nie łapiesz?
        Propozycja jest nie do odrzucenia, do odrzucenia albo do negocjacji.
        Świadomy swojej racji policjant z prawdziwego zdarzenia wlepi mandat, którego
        możesz nie prrzyjąć-wtedy sąd i tyle
    • Gość: bagarmosen Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: 83.16.31.* 15.09.06, 07:27
      UK dopuszczalna dawka 0,6-0,8 .Pomimo ,ze w Uk jezdzę lewa strona nie mam
      takiego stracha jak w kraju -klaniaja sie waskie , kiepsko wykonane drogi i
      nacpani durnie.
      • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 15.09.06, 09:58
        Wiecie co, ja mimo wszystko jestem za tym, żeby alkomat zawsze wskazywał 0,0.
        każdy wynik powyżej powinien być objęty karą. Wprowadzenie dopuszczalnego
        stężenia może doprowadzić do nadużyć i tłumaczenia się niewiedzą na temat
        odpowiedniej ilości, rodzaju, czasu rozkładu itp.
        Nie wierzę, że kierowca po piwku wsiadający za kierownicę zbada sobie poziom
        alkoholu w wydychanym powietrzu, ponadto róznie ludzie reagują na nawet
        najmniejszą dawkę.
        Drogówka zawsze powinna w czasie kontroli badać poziom alkoholu, a wiadomo, że
        tak nie jest, chowanie się w krzakach, to już prawdziwa durnota-kierowca
        przekraczający prędkość i tak zostanie namierzony, a na widok policji nigdy nie
        wyhamuje tak, żeby radar go nie wkopał. Poza tym kilkunastu kierowców jadących
        z naprzeciwka mignie długimi, żeby ostrzec przed krzaczastymi.
        Chłopców zawsze jednak korci, żeby się obłowić, a bezpieczeństwo osób
        uczestniczących w ruchu jest na samym końcu.
        Czy istnieje coś takiego jak kontrola policjantów z drogówki? Np. "tajniacy"
        dający się zatrzymać? Pytam, bo zawsze ci partyzanci są bardzo pewni siebie
        prrzy składaniu propozycji.
        • Gość: hrabia Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:39
          Gość portalu: meg napisał(a):
          > Wiecie co, ja mimo wszystko jestem za tym, żeby alkomat zawsze wskazywał 0,0.
          > każdy wynik powyżej powinien być objęty karą.

meg, jesteś deb.. i tyle!
          jakie 0,0 skoro fizjologicznie masz do 0,15 ??
          alkomaty są tak skonstruowane że jeżeli dawka jest <= 0,2 promila to ma
          wskazywać 0,0 co absolutnie prawdziwym wskazaniem nie jest bo takie są wytyczne
          dla konstruktorów baranie !!
          a pamietać należy że żołądek to jedna wielka fabryka chemiczna i w zależności
          co zjadłeś zmienia się skład chemiczny również krwi !!!
          • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 15.09.06, 11:46
            hrabia nie musisz mnie od razu wyzywać, możesz sie nie zgodzić, ale żeby od
            razu tak rzucać mięsem? przemyślałam temat i przyznaję rację, pamiętam, że
            zjedzenie kilograma jabłek podnosi wskaźnik o kilka dziesiątych.
            jak mam zatem wytłumaczyć moje 0,00 w alkomacie? może już faktycznie nie
            funkcjonuję? pozdr.
            • Gość: meg Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.chello.pl 15.09.06, 11:53
              cholera, przecież mówię o alkomacie, sorry, nie wczytałąm się przez
              tych "debili i baranów", którymi we mnie wymiatałeś. skoro alkomat ma poprawkę
              na błąd 0,2, to tym bardziej nie rozumiem Ciebie hrabia
              • Gość: hrabia Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:30
                alkomat to jest urządzenie cyfrowe i w przeciwieństwie do starego dobrego
                balonika wskaże to co mu konstruktorzy zapisali w pamięci,
                czyli jak mu w programie informatyk napisał że "IF value < 0,2 than Print 0,0"
                czy coś w tym stylu, skąd się bierze to 0,0 na wskaźniku bo w rzeczywistości
                absolutnie NIKT nie ma stężenia 0,0 alkoholu se krwii !! poniali ??
                • anka1 Re: Kierowca popełnił samobójstwo 15.09.06, 13:48
                  co Ty powiesz ? ciekawe dlaczego w takim razie jak w moj samochod wjechal
                  pewien glab to alkomat i jemu i mi pokazal 0,00 promila. cos bylo z nami nie
                  tak ?
                  • Gość: hrabia Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:03
                    no ciemnogród w całej krasie,
                    czy to tak trudno zrozumieć że na alkomacie pokaże się wskazanie inne niż 0,00
                    dopiero po przekroczeniu wartości 0,20 promila ?? to jak wam to tołkować ??
                    może tak:
                    masz we krwi 0,05 promila -> alkomat pokaże 0,00
                    masz we krwi 0,08 promila -> alkomat pokaże 0,00
                    masz we krwi 0,10 promila -> alkomat pokaże 0,00
                    masz we krwi 0,15 promila -> alkomat pokaże 0,00
                    masz we krwi 0,20 promila -> alkomat pokaże 0,00
                    masz we krwi 0,21 promila -> alkomat pokaże 0,21
                    masz we krwi 0,25 promila -> alkomat pokaże 0,25

ludzie, wy naprawdę jesteście buraki! zadzwońcie do drogówki, zapytajcie!!
                • Gość: xyz68 Re: Kierowca popełnił samobójstwo IP: *.masterpress.com.pl 15.09.06, 14:26
                  hrabia lecz się chłopie...poważnie masz jeszcze szansę hehe
                  • anka1 Re: Kierowca popełnił samobójstwo 15.09.06, 15:06
                    i nick zmien, bo hrabia kompletnie tu nie pasuje. a w koncu noblesse oblige. do
                    zachowania pewnego poziomu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka