Dodaj do ulubionych

Prezes radia dorabia

IP: *.chello.pl 17.09.06, 23:20
wyborcza już wskoczyła na byłego białostockiego dziennikarza? jesli ma taki
zapis w umowie, ze moze chałturzyc, to o co kruszyc kopie? A moze jest czy był
nielubiany w środowisku dziennikarskim? Zamiast się cieszyc, ze ktos bstoku
został szefem w Olsztynie i robi sobie jeszcze tez kase - choc jak tu widac
byc moze jednorazowo - to się wrzuca do worka z etykieta - ETYKA czy jej brak.

To ja bym poprosil o artykuł, w ktorym bym się dowiedział - która
dziennikarka, spała z kim, która jest łatwa, kto się z kim wymieniał na łóżka
(jak w "Modzie na sukces"), kto bierze dragi etc. - bo to wszystko mnie akurat
interesuje. A naprawdopodobniej wiele by tez mówilo o wiarygodności i
uczciwości dziennikarskiej... wobec siebie i wobec innych z tego zawodu...
Obserwuj wątek
    • Gość: sosna Re: Prezes radia dorabia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.09.06, 03:06
      nie wiem, o czym jest artykuł, przeczytalem jedynie ze o kucu. nie ma z tym panem zadnych przyjemnych doswiadczen, a kilka razy mielismy okazje sie zetktnac na stopie zupelnie roznej niz televizyjna/radiowa. osobiscie sie ciesze, ze 'wyplynal na szerokie wody' i bedzie go mniej w pieknym miescie Białystok
      Haugh!
    • Gość: pola Prezes radia dorabia IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 18.09.06, 07:43
      Jeśli dziennikarze mogą reklamować np.wędliny z Morlin, proszki do prania itp,
      to czemu ten Pan nie może pobawić się w konferansjera. Wynagrodzenie za to jest
      wielokrotnie mniejsze, niż z reklam.
      • Gość: 4bani Mogą ,ale z mediów prywatnych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 07:46
        Wyjątek niezatapialna Dowbor i jej wędliny.
    • frant3 Re: Prezes radia dorabia 18.09.06, 07:54
      Nieetycznie to jest kraść, albo oszukiwać. A jak prezes dorabia sobie uczciwą pracą to wszystko jest w porządku.
      A może chłop lubi występować? Z konferasjerki nie wyżyje. Jako prezes radia zarobi sobie na życie. A dla rozrywki może prowadzić różne imprezy. Jak nie chce żeby się go czepiali zazdrośni ludzie niech prowadzi imprezy charytatywne.

--
      www.frant.tivi.pl
    • Gość: El_Grande Prezes radia dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 08:00
      Czy dorabianie w naszym kraju to przestępstwo ?
      A może ten Pan lubi taką formę pracy, może traktuje to bardziej jako hobby niż
      dodatkowy zarobek ?
      Sam pracuję na etacie a dodatkowo prowadzę serwis internetowy, ale nie z powodów
      finansowych, poprostu lubię robić coś konstruktywnego w wolnym czasie.
      Uważam że żadna praca nie chańbi, nawet jeśli ten Pan dorabiałby jako sprzątaczka.
      A szanowni dziennikarze Gazety albo za dużo zarabiają, albo nie wiedzą co zrobić
      z wolnym czasem.
    • Gość: selat I Dzienias znów okazała się cienka! Artykulik też! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 08:12
      Tytuł chwytliwy a zawartość ... nie ma co mówić!
      • the_rest tragiczny artykuł 18.09.06, 08:29
        facet uczciwie zarabia, a artykuł w takim tonie jakby się trudnił męską
        prostytucją.
      • Gość: 24601 Re: I Dzienias znów okazała się cienka! Artykulik IP: *.mn.res.rr.com 18.09.06, 08:32
        jednak pamietaj ze jest 20% bezrobocie i nieetycznie jest nie podzielic sie
        praca z potrzebujacymi - w sumie oceniam to jednak pozytywnie bo dorabia
        legalnie i placi podatek a z tym dzielenime sie to w realu nigdy nie
        wychodzilo
        • Gość: !@#$ Re: I Dzienias znów okazała się cienka! Artykulik IP: 212.160.172.* 18.09.06, 09:24
          Rzecz jasna, kandydatów na konferansjerów organizatorzy imprez szukają w
          pośredniaku... Ocknij się i nie wygaduj banialuk.
        • eti.gda Re: I Dzienias znów okazała się cienka! Artykulik 18.09.06, 14:42
          Gość portalu: 24601 napisał(a):

> jednak pamietaj ze jest 20% bezrobocie i nieetycznie jest nie podzielic sie
          > praca z potrzebujacymi - w sumie oceniam to jednak pozytywnie bo dorabia
          > legalnie i placi podatek a z tym dzielenime sie to w realu nigdy nie
          > wychodzilo

Bezrobocie wśród konferansjerów?
    • Gość: podatnik I bardzo dobrze IP: *.man.bialystok.pl 18.09.06, 08:30
      autor artykułu dorabia bzdurnymi artykułami.
      Kogo to obchodzi kto dorabia, ja tylko współczuję że musi dorabiać.
      • pm31 Re: I bardzo dobrze 18.09.06, 08:59
        Przecież to nie chodzi o zarzut kradzieży. Natomiast w normalnym kraju, mając
        wyższe stanowisko, nie wypada robić pewnych rzeczy. I nie jest to sprawa zakazów
        prawnych, bo zgodnie z tym, jeżeli umowa o pracę zewala na dodatkowe zajęcia, to
        prezes radia mógłby stać na bramce do klubu (jeżeli ma warunki...). Mógłby. Ale
        nie powinien, bo by się ośmieszył. Nie wiem jak traktować konferensjerkę? I o
        tym można dyskutować.
    • Gość: Warka z Tych Prezes radia dorabia, ja nie mam okazji IP: 195.117.234.* 18.09.06, 08:57
      Marszałek dostał najbardziej korzystną ofertę dla siebie i Urzędu. Wszystkie
      minusy tego występu "obalił" z Prezesem na towarzyskim spotkaniu. Uzupełnił
      napewno scenariusz.A Prezes publicznego radyjka będzie dorabiał nadal tylko na
      publicznych imprezach. Obowiązkiem GW jest wkroczyć wówczas gdy "weżmie się" za
      wesela i pogrzeby, zacznie zbierać grzyby i sprzedawać przy drodze itd. Bo to
      nie uchodzi nawet Radiu Maryja.
    • Gość: barrtek4u Prezes radia dorabia IP: 195.74.91.* 18.09.06, 09:02
      Sztuczny problem bez sensu o tym pisac;
      • Gość: Nadredaktor GWna GWno 'robi bokami'... IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.09.06, 09:09
        - mądrze ,głupio , nieważne - aby tylko przeciw obecnej ekipie rządzącej...
        GWno - po prostu...
    • Gość: Buba "Chalturzyc"? Skad ta pogarda ? O co chodzi? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.09.06, 09:08
      Tylko w Polsce dziennikarze moga byc tak nadetymi bubkami, ze uwazaja, iz ktos
      kto poprowadzi symopatyczna impreze, to dajk d... jest niepowazny i robi to
      wylacznie dla pieniedzy.
      Chlopcy, dziewczynki, opamietajcie sie. Bo zaczniecie przypominac Kaczynskich,
      ktorzy najchetniej zakazaliby poczucia humoru.
      • Gość: o co ten hałas? Re: "Chalturzyc"? Skad ta pogarda ? O co chodzi? IP: 83.16.198.* 18.09.06, 11:03
        mialbym niesmak gdyby poprowadził festyn z marylą lub otwarcie hipermarketu.
        przecież to była impreza publiczna, z jakimiś zespołami ludowymi, zwykła
        oficjałka, nudna, z kijem w pewnej części ciała. taka jak całe radio publiczne.
        facet był po prostu w swoim srodowisku.

w tekście wychodzi zawiść. to osoba, która to napisała powinna zapytać siebie
        czy dziala etycznie? artykuł jak z "faktu", tylko słowa i składnia inna. to ma
        być wyborcza? wybaczcie....

ps. dziennikarze lokalni (białystok, olsztyn) zarabiają psie pieniądze, sami
        muszą robić fuchy. wiem cos o tym, bo miałem kolegów z olsztyńskiego oddziału
        gw. najwięcej w gw zarabia warszawka, czyli centrala.
        • Gość: Mientus Re: "Chalturzyc"? Skad ta pogarda ? O co chodzi? IP: *.elpos.net 18.09.06, 17:16
          dziennikarze podlaskiego wydania gw doroabiają artykułami sponsorowanymi, a także mają granty od firmy parkridge za pozytywne pisanie o FOCUS PARKU.
    • alkud 100% "publiczne" radio 18.09.06, 09:14
      jak w temacie,

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/09/Papiez-Benedykt-XVI-i-gniew-muzulmanow.html
    • aaa202 A może on to zwyczajnie LUBI? 18.09.06, 09:28
      Może jest w tym dobry, może publiczność go ceni, może kontakt z innym
      środowiskiem, innymi ludźmi daje mu energię? Czemu, do cholery, mówi się o
      tym "chałtura"? Czy to nie jest JEGO sprawa jako autora swojego wizerunku?
      O czym miał być ten tekst?
      • Gość: hobbysta Re: A może on to zwyczajnie LUBI? IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 11:43
        Po prostu dziennikarka mu zazdrości i stąd ten artykuł
    • Gość: masaccio Re: Prezes radia dorabia IP: *.chello.pl 18.09.06, 09:34
      jesli prezes olsztynskiego przeznaczy honorarium na oplacenie abonamentu
      radiowo-telewizyjnego to wysztysko bedzie cacy.
      jesli prezes lub jego podwladni nie oplacaja abonamentu to trzeba ich zdjac z
      anteny :D
    • Gość: kłodne Prezes radia dorabia IP: 193.201.167.* 18.09.06, 09:38
      I tak trzymaj Tomek!!!
      zazdrośnicy niech zarabiają wierszówkami za takie "sensacje"
      jak bedę robił imprezę w firmie to sie do Ciebie odezwę i ją poprowadzisz (o
      ile zechcesz oczywiście)
      a z tego co wiem zdrowia i pieniędzy nigdy dosyć
      pzdr
      Zdzisiek D
      • eti.gda Re: Prezes radia dorabia 18.09.06, 14:45
        Gość portalu: kłodne napisał(a):

> I tak trzymaj Tomek!!!
        > zazdrośnicy niech zarabiają wierszówkami za takie "sensacje"
        > jak bedę robił imprezę w firmie to sie do Ciebie odezwę i ją poprowadzisz (o
        > ile zechcesz oczywiście)
        > a z tego co wiem zdrowia i pieniędzy nigdy dosyć
        > pzdr
        > Zdzisiek D

"Zazdrościł szewc kanonikowi, że został prałatem". (Melchior Wańkowicz)
    • asanti Re: Prezes radia dorabia 18.09.06, 09:39
      Nie bardzo rozumiem, co jest nieetycznego w konferansjerce...
      Moze gdyby faktycznie stal na bramce w klubie, to by bylo jakos głupio, ale
      konferansjerka??? To rozumiem, ze i Magde Malek bedzie GW pytac, czy to etyczne
      ze prowadzac dzien Dobry TVN prowadzi tez Festiwal..
      Poza tym, bez przesady, Radio Olsztyn to nie jakis tam znowu high life, zeby z
      tego robic problem...

• Gość: Polska DUMA Prezes radia dorabia IP: *.korbank.pl 18.09.06, 09:50
      Jaasne. Polak umrze zgłodu ale żeby dorobić to już dla niego wstyd. Lepiej
      głosować na PIS i LPR i biadolić, że jest bieda dzięki nim.
      • eti.gda Re: Prezes radia dorabia 18.09.06, 14:52
        Gość portalu: Polska DUMA napisał(a):

> Jaasne. Polak umrze zgłodu ale żeby dorobić to już dla niego wstyd. Lepiej
        > głosować na PIS i LPR i biadolić, że jest bieda dzięki nim.

Tak było zawsze. Już za PRL-u, kiedy ktoś chciał sobie dorobić, to inni mówili,
        że byliby głupcy, gdyby po 8 godzinnym "przebywaniu w miejscu zatrudnienia" iść
        jeszcze na kilka godzin do prawdziwej roboty. To zostało do dziś.

"Leniwy wiele pożąda, a jednak nic nie ma, lecz dusza pilnych zawsze jest
        obficie nasycona". (Przyp. 13,4)
    • silesius.monachijski0 Juz wkrotce cala redakcja GW bedzie zmuszona 18.09.06, 10:42
      chalturzyc;
      .
      jurewicz.org.pl/2006/09/07/agora-zachwyca/.
      pewnie beda sprzedawali znicze na Powazkach (zeby mozna bylo grob Kuronia
      nawiedzic)
    • Gość: mi Re: Prezes radia dorabia IP: *.devs.futuro.pl 18.09.06, 10:57
      Ja tam bym spawdził czy złożył ofertę i czy były inne. Bo o ile znam realia to
      przy takich kwotach sprawy załatwia się po cichu.
    • Gość: Mac Re: Prezes radia dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:00
      Bez przesady! Tym razem to sztucznie nadmuchany temat. Dlaczego niby prezes
      radia (moze i publicznego, ale jednak regionalnego, a nie ogólnokrajowego), nie
      moze sobie dorobiać konferansjerką? To jakaś hańbiąca praca? Jakby był po
      godzinach żigolakiem, to jeszcze oburzenie bym zrozumiał, ale teraz to zwyczajne
      przegięcie. Jeszcze troche, a dziennikarze GW zaczną się oburzać, że ktoś
      chodzi do pubu, gdzie piwo jest za 4 zł, a nie 8, a z racji stanowiska, wypada
      mu chodzić tylko tam, gdzie drożej i bardziej luksusowo.
    • ted-47 Prezes radia dorabia 18.09.06, 11:05
      Kompletny niewypał dziennikarski.Ani składu, ani ładu, samo dno.
      • Gość: loco Re: Prezes radia dorabia IP: *.olsztyn.mm.pl 18.09.06, 11:15
        O czym wy wszyscy dyskutujecie????
        Tak po tysiąc złotych za wieczór, całkiem niezła fucha... A kto by nie chciał
        mieć na imprezie samego Prezesa Radia za konferansjera? Więc tylko rozkręcać
        interes...
    • karolblok Prezes radia dorabia 18.09.06, 11:26
      Nie widzę nic nieetycznego w tym że prezes jest konferansjerem. Jeśli jest w tym
      dobry... dlaczeo nie?
    • pacal2 nieetyczne? 18.09.06, 11:29
      > Czy to, że poprowadził imprezę, będąc już prezesem publicznego radia,
      > jest nieetyczne?

??? Czy pani dziennikarka wiec co oznacza to słowo? Najwyraźniej jestem idiotą,
      bo żadnego konfliktu interesów ani moralnej dwuznaczności tu nie dostrzegam.

Co najwyżej mogłoby mu "nie wypadać" robić coś innego oprócz prezesowania.
      Choć dla mnie to praca równie dobra jak każda inna, więc nie widzę w tym nic
      niestosownego.
      • Gość: hobbysta Re: nieetyczne? IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 11:45
        Co się dziwisz - ostatnio ekipa w GW to same niedouczone pacany. "Lepszy mierny
        ale wierny" który napisze wszystko co się mu powie.
        Porównaj sobie inne artykuły. To ktoś się zastanawia ile procent tłuszczu jest
        w kostce masła skoro jest napisane 80%, to znowu myli pojęcia... szkoda gadać.
        Zaweód zszedł na psy
      • eti.gda Re: nieetyczne? 18.09.06, 14:55
        pacal2 napisał:

> > Czy to, że poprowadził imprezę, będąc już prezesem publicznego radia,
        > > jest nieetyczne?
        >
        > ??? Czy pani dziennikarka wiec co oznacza to słowo? Najwyraźniej jestem
        idiotą,
        > bo żadnego konfliktu interesów ani moralnej dwuznaczności tu nie dostrzegam.
        >
        > Co najwyżej mogłoby mu "nie wypadać" robić coś innego oprócz prezesowania.
        > Choć dla mnie to praca równie dobra jak każda inna, więc nie widzę w tym nic
        > niestosownego.

W mojej dawnej firmie dyrektorzy też dorabiali sobie, ucząc w szkole średniej,
        ja też tak robiłem. Nikt nie uważał, że użeranie się z gó..arzami miałoby być
        czymś uwłaczającym godności jego dyrektorskiej mości!
    • Gość: agnes Prezes radia dorabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:29
      Dziwny artykuł... Dużo jadu i zółci nie wiedzieć właściwie czemu... Przecież to
      publiczna, oficjalna impreza, którą poprowadził człowiek, zajmujący stanowisko
      publiczne. Problem byłby wtdy, gdyby to była impreza zaangażowana politycznie,
      albo - nie wiem - promująca jakąs firmę. Dziwię się autorowi artykułu za
      szukanie dziury w całym. Moze lepiej pisać o sprawach naprawdę ważnych?
    • Gość: filozOff A czy konferansjerka jest czymś uwłaczającym? IP: *.fdk.airbites.pl 18.09.06, 11:38
      Rozumiałbym oburzenie gdyby jeszcze chodziło o jakąś komercyjną imprezę, w
      jakimś hipermarkecie, czy coś podobnego... ale przecież to była impreza
      organizowana przez Urząd Marszałkowski w Muzeum..
      O co chodzi?
      • obalmykaczyzm Najwyrazniej - dla paniczow z GW 18.09.06, 12:42
        No bo jak? Pan prezes bedzie cos tam zapowiadal? Jak sie kutie robi czy inna
        pasche? A gdzie Majestat Urzedu?
        Gazeto Wyborcza, wywal; tego kretyna, ktory to napisal. On sie nie nadaje ma
        dziennikarza. Ale przyda sie napewno Kartoflom. Oni tez maja bardzo rozbudowane
        poczuciue Honoru.
    • Gość: hobbysta Prezesem jest się dla kasy, konferansjerem można b IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 11:41
      Prezesem jest się dla kasy, konferansjerem można być dla przyjemności. To
      bardzo fajne zajęcie, wiem coś o tym. I niby dlaczego jakieś nadęte bubki mają
      mi dyktować co mam robić? (nie pisze tego jako Kuc, bo to nie ja)
      Jesli lubię jakąś robotę to będę ją robić nawet jako prezydent RP, tyle że
      traktując to jako hobby.
      Kto powiedział, że nie wolno? Widziały gały co brały. W umowie zapis jest?
      Jest. Więc o co chodzi?
      Chyba GW cierpi na brak tematów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka