Dodaj do ulubionych

Rozbiory, podział Polski - koncepcje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 08:40
Jakie macie propozycje w tej kwestii, bo chyba czas najwyższy o tym pomyśleć
i podsunąć jakieś możliwe przez nas do zaakceptowania warianty dla naszych
sądsiadów - roziorców.

Ja najpiewrw proponowałbym oddać niepolskie etnicznie i historycznie ziemie
prawowitym właścicielom np. Podlasie dla Białorusi, Suwalszczyznę dla Litwy
(ewentualnie część dla Białorusi albo Rosji, by było połączenie z obw.
Kaliningradzkim), Chełmszczyznę i inne tereny płd-wschodnie Ukrainie , ziemie
poniemieckie Niemcom. Trzeba też pozwolić Sląskowi i Kaszubom na utworzenie
własnych państw. Zostałyby w Polsce narazie jej etniczne, histotyczne
dzielnice, a gdyby w dalszym ciagu nie mogli utrzymać w porządku swego
państwa (co jest jak najbardziej prawdopodobne) - dokonać ostatecznego
rozbioru.
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 08:42
      zmien nick w takim razie, bo Polak tu pasuje jak g ... na kielbase.
      • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 08:48
        Jestem jeszcze obywatelem państwa polskiego. Wszystko się zgadza.
        • anka1 Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 08:52
          od kiedy obywatelstwo swiadczy o tym, ze ktos jest Polakiem ?
          • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:05
            Od zawsze, Polko. Cyganie, Zydzi, Niemcy, Litwini mieszkajacy w Polsce są
            Polakami. Ten Cygan, który zabił nożem chłopaka w Belgii - jest Polakiem.
            • koczisss Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 09:19
              A Ty jesteś zwyczajnym głąbem!
              Za takie teksty, które nawołują do rozbiorów Polski możesz beknąć, wiesz o tym?
              I będziesz pierdział w pasiaki:)!
              • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:24
                A zajęcie całej Polski przez jedno państwo, co Ty proponujesz, to nie zdrada
                ojczyzny? Bedziemy siedzieć w jednej celi!
                • koczisss Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 09:47
                  Nie, nie zrozumiałeś mnie, ani trochę.
                  Nie chodzi o zajęcie, a o chwilowe objęcie władzy, choćby z mandatem ONZ przez
                  innych, tak jak to było, jest w innych częściach świata. To jest zasadnicza
                  różnica. Kraj pozostanie całością i po pewnym czasie by odzyskał całkowitą
                  niezależność, gdy cały burdel by się posprzątało.
                  Moja koncepcja od Twojej jest skrajnie różna!
                  • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:55
                    Przekazanie władzy innemu państwu jest utratą niepodległości. Polskie wladze na
                    to nie pójdą, a Ciebie wsadzą za takie hasła. Tutaj nie da sie nic naprawić,
                    zrobia to tylko obce rządy i bedą musiały robić to stale, jak już jest od XVIII
                    wieku. Polski "bękart Europy" misi byc raz na zawsze usuniety z mapy.
                    • koczisss Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 09:58
                      Za taki tekst, gdybyś mi powiedział to prosto w oczy, bym ci z glana
                      przypie..ł w ryj!
                      • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:06
                        Całe szczęście, ze rozmawiamy komputerowo.
            • anka1 Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 12:38
              proponuje zajrzec do encyklopedii i poczytac hasla : narodowosc i obywatelstwo.
              a potem sie "popisywac" na forum.
              • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:40
                Trzeba bylo doksztalcić rachmistrzów spisowych, to nie byloby tylu "Polaków" w
                statystykach.
                • zewsi Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 26.09.06, 09:42
                  Gadasz jak prawdziwy "polak".
    • skoropis Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 08:50
      Jak takiś chojrak to sie zaloguj!
      PS. Mam nadzieję, że centralny urząd już Cię namierza.
      • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 08:52
        Nie jestem taki chojrak i nie zaloguję się. Ale oni mają zapewne ważniejsze
        sprawy na głowie.
        • zewsi Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 09:07
          Ogóras
          • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:07
            Jesteś Litwinem?
            • zewsi Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 09:55
              W takim przypadku napisałbym agurkas.
    • koczisss Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 09:18
      Po pierwsze, co z Ciebie za Polak, ze tak piszesz, a jeśli nim nie jesteś, to
      podpisuj się inaczej!
      Po wtóre, bądź konsekwentny, bo etnicznymi ziemiami polskimi, a przynajmniej
      słowiańskimi, a nie germanskimi było całe Pomorze, Maklemburgia, która teraz
      jest w Niemczech, czyli Pomorze przednie, Śląsk!
      A obwód Kaliningradzi jaka to Rosja?
      Oj kolego, poucz się trochę jeszcze!!!
      • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:29
        Pomorze to słowiańska ziemia, ale nie polska, tak jak i Kaszuby i połabie.
        Mieszkańcy tych ziem na pewno chcieliby byc Niemcami - obywatelami. Slązacy nie
        uważają się za Polaków. Może Rosja z Niecmami dogadają sie w kwestii obw.
        Kaliningradzkiego, oni zawsze sie dogadują i dzielą Polskę miedzy siebie.
        • koczisss Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 09:58
          Nie odpowiedziałeś jaka to Rosja obwód Kaliningdadzki, albo Niemcy?
          Bo coś pieprzyłeś o ziemiach etnicznych, więc pytam?
          Co do Pomorzan, których to Niemcy wytępili, bądź zgermanizowali, to kto wie, jak
          by to się skończyło, gdyby inaczej historia się potoczyła.
          Było to plemię Obodrzyców, zachodniosłowiańskie, żyli tam jeszcze w XII wieku. W
          tym czasie kolego, nikt nie znał terminu naród, byli Słowianie i inni. Równie
          dobrze, w innym układzie stali by się Polakami, bliżej mieli do nas, jak do
          Niemców, w tamtym czasie rozmawiali w tym samym języku, co reszta słowian, więc
          tak nie mów.
          Na terenach królestwa polskiego też była różnica, nie było monolitu, a były
          plemiona, które z czasem stały się narodem.
          Co do Ślązaków, to nie mów za wszystkich, bo część oczywiście chciała by być
          oddzielnym narodem, ale na chęciach się kończy, bo nikt ich jako inna nacja nie
          uznaje, język ich jest zlepkiem Polskiego, Czeskiego i Niemieckiego, Kaszubi zaś
          mają osobny język, ale jak go spytasz kim jest, to Ci odpowie że on Kaszeba, a
          dalej, iż Polak! Nikt tam nie chce się oddzielać, bo zresztą nie ma jak, jest
          ich mało, a i nie ma po co!
          Zresztą Ślązacy też są w mniejszości, jeśli chodzi o poglądy. W spisie
          zadeklarowało się tylko 173 tys. ludzi, jako narodowość Śląska, czy to dużo?
          Chyba mizerny rezultat, zważywszy, że w samym GOP mieszka około 2 mln ludzi, a
          to nie jest całe województwo, a jeszcze weź pod uwagę opolskie i dolnośląskie.
          Czyli 'Ślązaków' jest tyle, co kot napłakał, a do tego nie mieszkają w większych
          skupiskach, a są wymieszani z 'gorolami'!
          • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:05
            To wszystko szczególy do rozpatrzenia i uzgodnienia. Najważniejsze, by odłączyć
            się od Polski, dalej jakoś będzi, bo już gorzej być nie może. Po co wyjeżdzać
            do innych krajów, jak mozna znalezć się w innym kraju po rozbiorze albo
            podziale? Od spisu minało sporo czasu i jego wyniki nie odzwierciedlają stanu
            obecnego swiadomości polskich obywateli.
            • Gość: fatso Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.server.ntli.net 25.09.06, 10:22
              kolego "Polak", Historia magistra vitae est.
              Byl taki Goral ze znakomitego zakopianskiego rodu.
              Goralenvolk zachcialo mu sie budowac na trupie II RP.
              No i co? Powiesili go swoi gdzies na sosnie. Bo tak sie
              jakos sklada ze nie moze byc Polski bez Tatr i tamtejszych ludzi.
              Moze za to byc, i nawet gdyby sie pioro na mapie bat'ce Stalinowi
              nie omsklo, Polska bez Bialegostoku i Podlasia. Tak ze w tamtym
              kierunku sie uzalaj. Najlepiej abys pojechal do Bat'ki Aloszy
              w Minsku, o jakis tysiac tankow poprosil na zaprowadzenie lokalnie
              porzadku. Lukaszka juz przypilnuje, zebym sie mogl tanio kwasu
              chlebowego na bialostockiej ulicy mogl napic. Za to o pijalni czekolady
              zapomnij.
              • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:32
                Czyli jesteś za przejęciem Podlasia przez Białoruś. Dzięki za poparcie w tym
                punkcie mojej koncepcji! A co z resztą Polski? Jak ją rozebrać albo podzielić?
                • Gość: fatso Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.server.ntli.net 25.09.06, 10:36
                  Nic robic nie trzeba. Wystarczy poczekac az ostatni mlody
                  ucieknie do Europy. Starzy wydechna, reszte ogrodzic.
                  No, mozna zalozyc tam skansen i robic kase, zachecajac
                  Nowych Bogatych Ruskich aby tam na wakacje zamiast na
                  Lazurowe Wybrzeze przyjezdzali.
                  • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:40
                    Nie, my nie chcemy być w skansenie ale w Europie i nie ważne wschodniej czy
                    zachodniej! "Srodkowej" Polski mamy już dosć, ona nie ma racji bytu.
                    • Gość: fatso Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.server.ntli.net 25.09.06, 11:28
                      No dobrze ale Polski nie przeskoczysz.
                      Jak sie dobierzesz do tego europejskiego miodku
                      skoro Polska zawada stoi? Bat'ko Lenin probowal
                      ale dostal od Pilsudskiego po ryju. Najlepiej czekaj
                      az sie Lachy same pozagryzaja. Oni to bardzo lubia.
                    • koczisss Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 12:17
                      Ujawnij się, to ci naprawdę przypie..!
                      • Gość: lulu Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.e-wro.net.pl 25.09.06, 16:26
                        Witaj Koczisssi!
                        Mam do Ciebie taką małą prośbę,jak będziesz miał
                        okazję ,to pociągnij mu z buta także ode mnie,będę
                        bardzo zobowiązana..
                        • koczisss Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 16:34
                          Witaj Lulu.
                          Bardzo chętnie bym to uczynił, ale ten tchórzliwy człeczyna nie ma na tyle
                          odwagi, aby to powiedzieć wprost, więc okazji nie będzie:(
                          Pozdrawiam
                          • Gość: fatso Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.server.ntli.net 25.09.06, 21:43
                            kocziss czy ty do mnie nawijasz?
                            Chyba tobie nikt nie grozil smiercia trzymajac
                            spust na cynglu kalasza, mnie tak. Wiec sie licz
                            ze slowami bo mnie nie znasz.
                            • koczisss Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 21:48
                              Nie, nie do Ciebie, spójrz dokładniej!
                        • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:43
                          Gość portalu: lulu napisał(a):

> Witaj Koczisssi!
                          > Mam do Ciebie taką małą prośbę,jak będziesz miał
                          > okazję ,to pociągnij mu ...

Ty mi sama moglabyś pociągnać ...
                      • Gość: Polak Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:42
                        Masz mnie za glupca?
                    • duch_zenona Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 25.09.06, 14:38
                      Gość portalu: Polak napisał(a):

> Nie, my nie chcemy być w skansenie ale w Europie i nie ważne wschodniej czy
                      > zachodniej! "Srodkowej" Polski mamy już dosć, ona nie ma racji bytu.
                      -----------------------
                      A kim jesteście "wy"? Jest was 2-ch czy 3-ch świrów?
              • lowa_z_mohylowa Re: Rozbiory, podział Polski - koncepcje 21.12.06, 03:56
                Kto to to jest Bat'ka Alosza w Mińsku? Ja znam tylko Saszę lub Szurę. (Alosza to
                zdrobnienie od Aleksieja a nie Aleksandra). Lepiej pij więcej czekolady, zamiast
                popisywać się erudycją. I czy do ciebie i wielu innych postowiczów nie dotarło,
                że Polak was sprowokował dla jaj? Gratulacje!
    • Gość: zosia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kamilar Boshe, jaki ten admin niedouczony 25.09.06, 15:34
      Fragment instrukcji cenzora:)

- [C] ocenzurowany: działa na post (nie na wątek), zastępuje jego treść szarym
      tekstem Usunięto... itp., a tytuł trzema kropkami. Uwaga: nie cenzurujemy
      pierwszego postu w wątku, bo zginie tytuł (jeśli post jest do cenzury to znaczy,
      że cały wątek na Oślą Ławkę), natomiast można ocenzurować© pierwszy post w wątku
      opiniowym - doczepionym do artykułu (wtedy tytuł nie zginie).
      • duch_zenona Re: Boshe, jaki ten admin niedouczony 25.09.06, 16:34
        Gdybym to ja był moderatorem, to od razu wywaliłbym cały wątek, bo wiadomo że
        zgodnie z polskim prawem godzenie i podważanie polskiej itegralności
        terytorialnej jest PRZESTĘPSTWEM.
        • Gość: zosia Re: Boshe, jaki ten admin niedouczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:03
          Błagam Was Panowie nie odpisujcie KREATUROM!!!
          Porozmawiajmy o wszystkim ,kłóćmy się,ale PROSZę- NA POZIOMIE,na
          jakimkolwiekn ,ale POZIOMIE
    • 999s ? 25.09.06, 18:08
      Ludziska nie dajcie się zwariować! Nie takie kozaki jak to tchórzliwe barachło o
      mylącym nicku próbowało rozdrapać Polskę i posłać ją w cholerę. Przez ponad 1000
      latek bylismy kopani po jajcach , rozbierani, szlachtowani. Przypisywano nam
      status bydła w ludzkiej formie, wynaradawiano etc. I co? Ano to, że między Bug a
      Odrę nikt bez zgody Polaków nie wjedzie!! W tym rejonie Europy nikt oprócz
      Polaków spokoju utrzymać nie potrafi. I nie potrafił.

W podobnych wypadkach zwykło się mawiać psy szczekają- karawana jedzie dalej.
      Ale do jasnej cianej toż ten kolo to nawet nie pies! Wesz conajwyżej.
    • Gość: Polak Rozbiory, podzial Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:38
      Wycięto mój wpis, więc znowu napiszę, ze jestem za oddaniem niepolskich
      etnicznie i historycznie ziem naszym sąsiadom, mającym do nich sluszne prawo:
      Podlasie dla Bialorusi, Suwalszczyzne dla Litwy z możliwoscią przkazania częsci
      Bialorusi albo Rosji, by polączyć obw. Kaliningradzki z Rosją via Bialoruś,
      Chelmszczyznę i inne ziemi na pd-wsch. dla Ukrainy, ziemie poniemieckie -
      Niemcom. Trzeba też pozwolić na utworzenie wlasnych państw Slązakom i Kaszubom.
      Potem, gdy Polacy w dalszym ciągu nie potrafią się rzadzić - dokonać
      ostatecznego rozbioru resztek etnicznej już Polski.
      Może ktoś ma inne propozycje, możliwe do zaakceptowania przez naszych sasiadów-
      roziorców, bo już najwyższy czas o tym pomyśleć.
      • Gość: fatso Re: Rozbiory, podzial Polski - koncepcje IP: *.server.ntli.net 26.09.06, 10:18
        ja mam propozycje:
        dokonczyc nareszcie Akcje Wisla i zalozyc Cordon Sanitaire
        na granicy z Enklawa i Ukraina. Wziasc sie szybko za budowe
        atomowych elektrowni. Na granicach wschodnich oczywiscie.
        W razie najwyzszej potrzeby taka elektrostacja to doskonala
        zapora pko dziczy ze wschodu. Zagrodzi nowym Mongolom droge
        do Europy na 10 tys lat.
      • 999s Re: Rozbiory, podzial Polski - koncepcje 26.09.06, 13:02
        POLAK MYŚLĘ, ŻE TO CO W TOBIE MIAŁO BYĆ NAJLEPSZE SPŁYNĘŁO PO D_U_P_I_E TWOJEJ
        MATKI I WSIĄKŁO W MATERAC. WZGLĘDNIE POSZŁO NIE W TEN OTWÓR CO NALEZY.
        • Gość: Polak Re: Rozbiory, podzial Polski - koncepcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:16
          Nie znasz się nic a nic na fizjologii i rozmnażaniu człowieka. Moze sam nie
          masz sposobności popraktykować?
          • zewsi Re: Rozbiory, podzial Polski - koncepcje 27.09.06, 09:24
            Gość portalu: Polak napisał(a):

> Nie znasz się nic a nic na fizjologii i rozmnażaniu człowieka. Moze sam nie
            > masz sposobności popraktykować?