Dodaj do ulubionych

przegląd polityków co myslicie - reklamy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:28
zaintrygował mnie wątek:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=51158545&a=51202131
szkoda że nie ma antologii czasów bezpłatnych na DVD od początku wyb.sam.
te misie kto gdzie , co mówił kiedyś a gdzie jest teraz w jakiej partii i
jaki ma program, było by to piękne.

Oglądacie spektakl pt. "Prezentacje Kandydatów w TVP3?"

Fajne nie? Choc nie ma Bubla i tego z muchą ....

Obserwuj wątek
    • Gość: poli Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 23:41
      nr jeden to samoobrona - takie buractwo że szok,
      fajne jest costam podlasia - taki siwy jeż sie jerzy
      super takie straszydło że kto zobaczy to na wybory nie idzie

acha i krok Truskolaskiego mi sie podoba :)
    • Gość: olin Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 07:48
      nalepsze jest to że wszyscy od lewa do prawa mówia to samo, spot łebków z
      pisuaru jest ok:)
    • Gość: filutek mnie rozwala spot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 13:46
      ... pisu, kozłowskiego, bardzo mnie irytuje takie zakłamanie, a juz nosi mnie
      ten motyw gdy oboje państwo kozłowscy czytają dzieciom w przedszkolu, normalnie
      się roztkliwiam <rzygi>
      • Gość: wkoronkiewicz Re: mnie rozwala spot... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.11.06, 01:15
        nie wiem, czy skoro kandyduję, to czy też wypada mi oceniać spoty?
        ale już wkrótce zobaczycie moje i zawsze możecie mi również dołożyć, nie?
        no więc tak:
        zarówno pis jak i lpr, postawiły na spoty zrealizowane profesjonalnie, z
        bajerami montażowymi i zdjęciami z Polski. jest pan prezydent, jest minister
        roman, wiece, stocznie, mnóstwo flag i transparentów.
        niestety bardzo mało dowiadujemy się o samych kandydatach i ich programach. pan
        kozłowski czyta bajki dzieciom, chodzi z rodziną po parku, całuje staruszki.
        zna podobno problemy - stadion, dzieci i coś tam. ale jak będzie wyglądał jego
        program? jak chce owe dzieci nakarmić? kandydaci do sejmiku i rady miasta w
        ogóle się nie odzywają. stoją murem, a gdy kamera najeżdża na lidera listy ten
        kiwa lekko głową. tak tak.
        reszta za plecami, aż wychodzi ze skóry, żeby też pokiwać. ale nie. rozkaz
        wydany. stój w słońce patrz.
        lpr swój spot o szczęśliwej rodzinie puszcza kilka razy na okrągło. nawet się
        to miło ogląda za pierwszym razem. same słodkie słowa. że nigdy nas nie
        zawiedli. że wiara ojców. ale gdzie program dla miasta? kandydat na prezydenta
        wstawił swoją fotkę i od czasu da czasu powiększają mu się literki w nazwisku.
        i znów historyjka o rodzince.
        platforma: oj ktoś tu już wcześniej zwrócił uwagę na kroki. zarówno pana
        truskolaskiego (wojsko się przypomniało?), jak i całej grupy 5 osób idących
        niczym armia klonów. lewa prawa lewa prawa. tup tup tup. o co chodzi z tym
        chodzeniem? że niby tacy energiczni? bardziej to wygląda na zabieganie. chwili
        nie mają żeby się zatrzymać i powiedzieć nam parę słów. a tymczasem to nie są
        zawody sportowe. polityk to nie biegacz.po za tym od razu widać, że jest to
        wszystko wystudiowane, sztuczne, wielokrotnie powtarzane. kandydaci aż się
        pocą czy dobrze tym razem przeszli przez kadr. najlepiej wypadają ci co stoją
        lub siedzą. komorowski, kudrycka, cieślik w suwałkach. ten tekst o jabłkach u
        sąsiada - super!
        na plus jedynie można zaliczyć, że dano dojść do głosu kandydatom. choć mogliby
        się w końcu zatrzymac i powiedzieć coś więcej.
        sld+pozostali - od kilku dni widzę te same 3 osoby. inni nie startują?
        samoobrona - profeska w typowo lepperowym stylu. zwłaszcza warto porównać
        polskiego rolnika ze spotu pisu i tego widocznego w filmiku samoobrony.
        białoczerwone krawaty są znakiem dość wyraźnym, ale do garnituru mają się
        nijak. jeśli w platformie wszyscy gdzieś biegną (niekiedy nawet grupowo) to
        samoobrona stoi. na pierwszym planie pan lub pani w krawacie, a za plecami
        migają obrazki blueboxa. moim ulubieńcem jest lekko rozczochrany rolnik z
        wielkimi pętami kiełbasy w tle. i nie bardzo kumam, dlaczego kandydat na
        prezydenta pan gan - prezentowany jest jako kandydat do sejmiku?
        nasze podlasie - ciekawy pomysł z dziećmi rysującymi wielki plakat. ale mądry
        pan siedzący przy stoliku w samej koszuli - to już lekkie przegięcie.
        komitetów siedzących przy biurku w studiu i czytających z kartki oceniać nie
        będę. każdy widzi.

zapraszam do oglądania moich spotów - podobno będą już wkrótce. tak mi
        przynajmniej obiecano.
        • Gość: dff Re: mnie rozwala spot... IP: *.csk.pl 01.11.06, 08:30
          jeżeli w Waszym sztabie za telewizję odpowiada kol. A. Romańczuk, to tych
          spotów w ogóle może nie być...

a tak całkowicie obiektywnie - to spot PiS'u - Kamiński vs Rudnicki jest fajny.
          i chyba najlepiej jeżeli chodzi o spoty to wypada PiS i LPR (kryterium
          estetyczne)
          • a.waczynski Re: mnie rozwala spot... 01.11.06, 16:12
            Też tak myślimy. Spot total jazzy. Niech wyeksportuja się z pisowców to
            zagłosujemy na nich z żoną. Wotek, zapodawaj swoje popatrzymy.
            siemka
            Adam@Sylwia
          • Gość: stefan Re: mnie rozwala spot... IP: *.elpos.net 02.11.06, 01:08
            ocenię nie politycznie tylko fachowo - trochę w tym siedzę, spoty młodych
            wilków Pisu były by naprawdę dobre jakby powstrzymali chęć pokazania się na
            końcu, buzie panów psują "tajemniczość", widać wyłożoną kasę - zresztą spoty
            Pisu kosztowały: Krany pod Branickim, prezydent Kaczor itp. Inne to przeważnie
            zlepek - SLD i PO popełniają zamach na siebie miesząjąć duże ilości króciutkich
            spotów klatka w kalatkę w efekcie nie wiadomo okim terez idzie i ską gośc jest
            (nieład terytorialny), ale też jest w nich sporo pomysłów, lepperowców itp
            oceniać nie będę do nie lubię totalnej krytyki, blue boxy to się robiło 10 lat
            temu i tam oni wciąż są
            pozdrawiam
        • Gość: Krzysio do koronkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 15:59
          widać na starość robiz cioraz bardiej zgryźliwy, moze jakieś psychotropy Ci
          podesłać? nie jesteś obiektywny w wypowiedziach, wszystkie spoty zmagaja się z
          jednym brak czasu na przedstawienie programu który zazwyczaj ma wiele stron
          maszynopisu - Ty masz program? starujesz 2-gi raz i NIC nie wiadomo. Kopiujesz
          ze strony zielonych nawet nie czytając (była o tym dyskusja na forum) Twój
          program jest jeden: w końcu się gdzieś załapać za wszelka cenę!
        • Gość: Krzysio Re: mnie rozwala spot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:01
          acha co do informacji o kandydatach jest od metra - mnie to wpienia - ale jest
          o każdym liderze listy do radzy - jest pernie tyle ile wlazło
          Twój widziałem plakat i co? wszystko co masz do powiedzenia to to e masz córke ?
          gdzie twoje programy i propozycje
          • truskawski Re: mnie rozwala spot... 01.11.06, 18:15
            Spoty w programach bezpłatnych to w zasadzie żenada. Może oprócz tych
            młodziaków od PISuarów. Czekam jednak na spot pana Dębskiego z PiS-u. Jest taki
            ekspansywny w kampanii - tj. pełno jego plakatów i banerów na mieście, to
            pewnie i spot będzie miał dynamiczny. Spot pana Koronkiewicza też chcę
            obejrzeć, bo na razie widziałem tylko plakat. Wynika z niego jedno - wybierzcie
            Koronkiewicza, żeby miał dietę i kasę na rodzinkę, czyli córkę.
            Chciałoby się napisać, że mój spot jest dobry, no ale dobry nie jest. Koledzy z
            PO zrobili to co zawsze - gadające mordki, które mnie zachwalają.
            A spot pana KOro
            • Gość: Krysio Re: mnie rozwala spot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 18:35
              Pan Dębski wybudował tyle w Białymstoku że spot tez będie miał supperrr jestem
              pewien.
              PS Koronkiewicz jako młody dynamiczny z doświadczeniem dziennikarskim został
              pewnie wydelegowany z ramienia komuchów do zrobienia "Kamińki&Rudnicki KILLER"
              pewnie znowu stanie nad białką i powie że jest syfna i że działki trzeba
              zostawić - tak jak rok temu:) a gówienko przed jego blokiem leży i ma leżec bo
              jest ekologiczne.
        • nutopia Re: mnie rozwala spot... 02.11.06, 19:27
          Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a):

> nie wiem, czy skoro kandyduję, to czy też wypada mi oceniać spoty?
          > ale już wkrótce zobaczycie moje i zawsze możecie mi również dołożyć, nie?

z przyjemnością:)
        • Gość: POPiS bez PO a ja łapię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:53
          i tu sie pozwole z szanownym Kandydatem Koronkiewiczem nie zgodzić! Ja
          doskonale odczytuje program pokazany w atrakcyjnej formie:
          Wielkie CZERWONE i STRASZNE zostaje pokonane i dla tego punktu w programie
          głosuję na PiS. Mam prawo? Jakby zrealizować programy kolegów Pana z listy to
          każdy w mieście miałby lotnisko swoje a do tego przy budowie nie ucierpiała by
          żadna roślinka. Takie realne i logiczne.
          • Gość: 987 Re: a ja łapię IP: *.elpos.net 04.11.06, 22:40
            a mi sie podoba ta reklama ze smokiem:)
            zwraca w sposub sympatyczny uwgę
            • Gość: no no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 18:45
              no:)
        • Gość: Obiektyw Re: mnie rozwala spot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:19
          a mnie rozwala Twoje pisanie - szczyt zazdrości i zawiści widziałem Twój spot
          jest w nim dokładnie wszystko co krytykujesz x2. Kiedys byłeś dziennikarzem,
          gdzie obiektywne sporzenie? Moge nie lubić kaczorobandy ale spoty mają 5
          długości lepsze od pozostałych - tak obiektywnie myślę, reszta nawet moje PO
          nie dorasta im do pięt - ale partia rządząca ma kase na produkcję - nie zmienia
          to faktu że mają najlepsze reklamy. Nie chodzi o zawartość merytoryczną ale o
          technikę i jakość.
        • Gość: gan tomasz Re: mnie rozwala spot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:43
          a ja głosuje na kolegów Kaminski & Rudnicki zajebisty spocik, jaby wszyscy
          robili takie to można by ten festiwal prózności działkowo-ludowo-obietniczej
          ogladać, oczywiscie po las ma na nowy taniec Powca-Zomowca, wiecej nam takich
          trzeba klipów - każdy musi coś wnieść do kultury !
        • Gość: otto Re: mnie rozwala spot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 19:20
          To tylko jeden Kononowicz ma jakiś pomysł na Białystok?
      • wyborca123 Re: mnie rozwala spot... 03.11.06, 08:17
        >... pisu, kozłowskiego, bardzo mnie irytuje takie zakłamanie, a juz nosi mnie
        >ten motyw gdy oboje państwo kozłowscy czytają dzieciom w przedszkolu, normalnie
        >się roztkliwiam <rzygi>

przypomnę, że jak pan k. był wiceprezydentem od oświaty to likwidował szkoły i
        przedszkola, a teraz robi sobie reklamę właśnie w przedszkolu. Totalne
        zakłamanie <rzygi>.
    • Gość: Ociec Dyrektor Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 18:15
      Ja nie myślę ino słucham Radia! Tam cała prawda jest! LPR i koniec!
      Reklam nie oglądam bo mam tylko radio.
    • Gość: sliczna_25 Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:27
      hejka, widziałam całość prezentacji, z godzinę:)
      popieram, że to strata czasu, po godzinie zapamiętałam tylko:
      a) Dziwny Krok Truskolaskiego (promocja kroku jak w Forest Gump)
      b) Panią w ładnym białym płaszczu w parku (ładniutkie zdjęcie, też chcę takie:)
      c) Moją Panią Rektor (nie bardzo mi pasuje do tego bagienka)
      d) Rafała Smokobijce (fajnie zrobione jak shrek, tylko chłopaki ładniejsze
      troche od shreka:) jeden tylko okropnie przylizany - taki synek mamusi:) w
      Pisie zapewne same prawiczki:)
      • Gość: PO Pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:22
        PiS jest do du.y, Kozłowski do d..y, reszta parti poza PO też do...
        • Gość: dff Re: Pis IP: *.csk.pl 02.11.06, 16:18
          i w ogóle wszytsko jest do d... :)

hehehe - optymizm wtórny
        • Gość: czech Re: Pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:25
          i dlatego jesteście w opozycji do dup.y
    • Gość: wioska Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:04
      lejem na to
      • Gość: wkoronkiewicz Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.11.06, 18:29
        spotkałem dzis rafała rudnickiego (pis) i zwrócił mi uwagę, że na forum
        schłostałem spoty wszystkich komitetów.
        i przyznałem rafałowi rację. nie można byc takim zrzędą. dziś zatem dobre słowo.
        otóż spoty rafała właśnie i pana kamińskiego - są w porzo. profeska. młodzi pod
        krawatami. ciekawy montaż.
        bardzo mi się też spodobał dziś pomysł pana żalka. pan jacek wystawił otóż pod
        astorią....prywatny słup ogłoszeniowy! oblepiony tylko jego plakatami. i stał
        obok rozdając swoje ulotki. widać, że się chłopak stara.
        i choć poczatkowo nie wróżłem mu sukcesu - zdjęcie niestety nie najlepsze - to
        obecnie, jestem prawie pewien, że na tle braku energii innych kandydatów pan
        żalek ma spore szanse mandat uzyskać.
        • l.markowski Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 02.11.06, 19:05
          Szkoda tylko, że pan Żalek dostaje tego przypływu energii wyłacznie przed
          wyborami, potem jakoś brakuje mu sił, np. po to aby przychodzic na obrady...
          • Gość: Krzysio do Markowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:45
            A kolega chodził na Rady czy tylko powiela to co od starszych kolegów usłyszał
            inne dyrektywy też pewnie wykonuje bez myslenia,
            a o reklamy tu idzie - gdzie reklama Pana Markowskiego? Przegapiłem?
            • l.markowski Re: do Markowskiego 05.11.06, 16:42
              nie przegapiłeś, nie mam kasy na spoty reklamowe, natomiast przemawianie zza
              stolika uważam za obciachowe...
        • nutopia Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 02.11.06, 19:38

> spotkałem dzis rafała rudnickiego (pis) i zwrócił mi uwagę, że na forum
          > schłostałem spoty wszystkich komitetów.
          > i przyznałem rafałowi rację. nie można byc takim zrzędą. dziś zatem dobre
          słowo
          > .
          > otóż spoty rafała właśnie i pana kamińskiego - są w porzo. profeska. młodzi
          pod
          >
          > krawatami. ciekawy montaż.

bardzo ciekawy język, bardzo w porzo. I profesk;/
          • Gość: wkoronkiewicz Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.11.06, 21:06
            azaliż aliści jejmościanka nierada?
            • Gość: wkoronkiewicz Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.11.06, 21:59
              hej! dziś były dwa moje spoty. i nic? zero uwag?
              jeśli ktoś nie zdążył zobaczyć, to na specjalne życzenie mogę przesłać mejlem.
              • Gość: krzysio Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:57
                powieś na stronce pliss
              • Gość: 09po no? jest jakś stronka ze spotami ? koro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:56
                no? jest jakś stronka ze spotami ? koro?
              • Gość: Yoda czy chodzi IP: *.elpos.net 04.11.06, 08:46
                czy czodzi o "mrówki" a jakie to Twoje ? SLD i to stare ! A gdzie w nich
                program? Cały program to złośliwośc? DNO
              • Gość: resercher cz to to? Koro SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:37
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3587268.html
            • nutopia Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 03.11.06, 15:36

> azaliż aliści jejmościanka nierada?

popadasz ze skrajności w skrajność
              tak jak w nurcie politycznym;/
              • nutopia Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 03.11.06, 18:31
                nutopia napisała:

> Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a):
                >
                > > azaliż aliści jejmościanka nierada?
                >

stop. mam pytanie. a co to azaliż?
    • Gość: DiDi Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:29
      pewnie napisze coś za co posypi się gromy od sztabowych producentów :
      Wrezcie ktoś pomyslał i zamiast pokazywać wiecznie pędzących,3kami 4- kami 5-
      tkami i całymi stadami kandydatów, pokazano bez kolorowyh latajacych teł z boku
      z tyłu itp poprostu normalnie wyraźne zdjęcie + imie i nazwisko - mogę
      spokojnie popatrzeć kto kandyduje (Białystok to mała wioska i wszyscy sie znają)
      poszukac znajomych, których nie rozpoznam w maszerującej grupie pod lściącym
      wieżowcem. Zapewne artystycznie to się sztaby nie zrealizowały w tej formie ale
      za to mozna było czegoś sie powiedzieć poza powtarzanymi 3-ma sloganami ze 100
      ust niezaleznie od barw partyjnych.
    • Gość: mundek Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.chilan.net 04.11.06, 01:22
      prawda jest taka ze spoty wyborcze w tv bialystok i innych stacjach (kablowki)
      sa najgorszym medium promocji. kiedys gdzies czytalem ze lokalne spoty oglada
      srednio niecale 1 % (slownie jeden procent wyborcow)
      szkoda pieniedzy prosze panstwa. bardziej sie oplaca wydac forse na jakis event,
      spotkanie z wyborcami etc. etc gdzie ma sie stycznosc z wyborca a nie poprzez
      bajki mowione z pudla :)
      • Gość: Yoda Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:03
        chetnie bym to "gdzieś" poczytał bo pisze o mediach lokalnych pracę i z
        wiarygodnych profesjonalnych źródeł wynika zupełnie coś innego. A do tego jeśli
        jest oglądalnośc 1% to w regionie TVBiałystok oglada 10.000 osób! Jeśli spoty
        idą przy programie informacyjnym to liczba rosnie do ok 100.000 ludzi(dane z
        ubiegłego roku) Zrobienie spotkania w jednym niejscu i czasie na 10.000 -
        100.000? A na spotkania idą zazwyczj zwolennicy a TV ma przekonać
        niezdecydowanych. Gdzie jest to "gdzieś" byłbym wdzieczny za podanie śródła.
      • Gość: Yoda Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:05
        acha, w/g danych które zebrałem to :
        1. nagranie jest darmowe w TVP (ustawa nakazuje)
        2. emisja (w blokach wyborczych) też jest darmowa

• Gość: Piotr Kempisty Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.elpos.net 04.11.06, 18:29
          Jako kandydat zdecydowanie wolę bezpośrednie spotkania z wyborcami w moim okręgu. Na pewno jest to skuteczniejsza forma promocji swojego programu niż spoty w TVP 3. Dobry materiał, który spełni swoją funkcję kosztuje dużo pieniędzy. Lepiej, żeby kandydaci byli tam gdzie podczas wyborów ich miejsce, tzn. na ulicach, wśród ludzi.
          • Gość: yoda Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:38
            daleki jestem od popierania jakiej kolwiek formy reklamy, zapytam tylko
            ststystycznie z iloma ludzmi da Pan dadę spotkać się podczas kampanii?
            • Gość: Piotr Kempisty Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.elpos.net 04.11.06, 20:05
              Podejrzewam, że do końca kampanii bezpośrednio zetknę się z liczbą ok. pięciuset osób, zarówno w ramach kampanii door-to-door jak i rozmawiając z nimi na ulicy przy wręczaniu ulotek. Nie jest to zawrotna liczba i nie każda z osób, z którą będę rozmawiał na mnie zagłosuje ale prawdopodobieństwo nakłonienia do oddania głosu na moją skromną osobę jest większe niż w przypadku innych form reklamy i promocji. Na pewno jest to metoda skuteczniejsza niż rozrzucanie po klatkach schodowych ulotek (robiąc przy tym niesamowity śmietnik) czy wysyłania ich pocztą. Tak mi się przynajmniej wydaje.
              • Gość: Yoda Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:18
                dzięki za info do moich statystyk
                podrawiam
              • azp11 Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 04.11.06, 20:56
                Na pewno jest to metoda skuteczniejsza niż rozrzucanie po klatkach schodowych
                ulotek (robiąc przy tym niesamowity śmietnik) czy wysyłania ich pocztą. Tak mi
                się przynajmniej wydaje.
                • Gość: Anna Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.elpos.net 05.11.06, 08:01
                  Oba wiam sie ze skuteczności reklamy nie mierzy się na zasadzie "mi sie wydaje"
                  ja ulotki wyjmuje ze skrzynki i wywalam - ale napewno sa ludzie co je czytają.
                  Reklamy w Tv jak reklamy co wybory, może 1-czy 2 spoty zwracaj uwagę: napewno
                  PO in minus (ośmieszenie Tadzia) i PISy in plus - totalne zaskoczeie w bloku
                  wyborczym (Rudnicki) czy nagonią głosów? nie wiem. Ja mam swoje przekonania i
                  to że ktoś po raz setny powie mi że ma żonę to tych przekonań nie zmieni. Jeśli
                  miałabym głosować na np. Pis i w okrędu byli by ci młodzi to pewnie bym oddała
                  na nich głos, a nie na np. Rutkowskiego. Jeśli znam Truskolaskiego mam zamiar
                  głosować na niego, to ośmieszajaca reklama też tego nie zmieni.
                  • Gość: l.Kaczyński Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 10:58
                    to tak jak ze wpływem reklam - kazdy się zaklina, że na niego nie działają - a
                    badania mówią co innego:) Pisy sa ładne, zwłaszcza płynace panie:) Platforma -
                    fajna ale nie dorobiona, najlepsi są niezalezni wygłaszjący odezwy i
                    odkrywajacy "spiski dziejowe":)
        • l.markowski Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 07.11.06, 09:20
          Gość portalu: Yoda napisał(a):

> acha, w/g danych które zebrałem to :
          > 1. nagranie jest darmowe w TVP (ustawa nakazuje)
          > 2. emisja (w blokach wyborczych) też jest darmowa
          >

te "darmowe nagranie" polega na przemawianiu w studio, siedząc przy stoliku.
          Efekt jest z reguły mało atrakcyjny dla widza i mnie raczej tego typu reklmówki
          odstraszają od danego kandydata. Natomiast bloki wyborcze ogladają z reguły
          osoby, które interesują się polityką na bierząco i wiedzą na którą partię
          zagłosują, zastanawiają się ewentualnie na którego kandydata z listy
          zagłosować... Najlepszy efekt dają nakręcone profesjonalnie spoty, które pusci
          się po/przed obiektywem, ale na to trzeba już wydać sporo pieniedzy:/
    • Gość: hippo kasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:35
      kasy wiecej maja to widać ... (PIS PO SLD) reszta to gołodupce i to też widać
      ale czy to dzobrze czy źle?
      • Gość: wkoronkiewicz Re: kasy... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.11.06, 18:42
        tu mnie zaciekawiłeś. w spotach sld i w platformy widać kasę?
        pis - zgoda, jak tu już ktoś wymieniał - kamera na kranie, jazdy, przeniki,
        montaże.
        podobnie ze spotem krajowym lpr-u.
        ale w regionalych produkcjach pozostałych partii? gdzie widzisz tą kasę?
        chyba w częstotliwości nadawania. bo produkcyjnie - niemalże domowa robota.
        • Gość: hippo Re: kasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 09:25
          widze w SLD i PO kase bo widze czym było robione - sie lekko znam, to że
          poskładane przez ignorantów to inna bajka SLD pewnie wynajmuje TVB a tam cennik
          znany DROGO!!!!!!!!
        • Gość: wojtek Re: kasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:48
          kasę trzeba wydac zawsze albo się ma pomysł albo nie !
          jak koro zjechał wszystkich za brak programu a sam pokazał - działki
          w typowo ekologicznym stylu czyli "zostawicie działk" czyli Wy - NAS. My
          protestujemy ! A gdzie program Koronkiewicz czy rada miasta decyduje o
          działkach kto uwłaszca rada czy Sejm obiecaj eszcze podwyzke emerytur!!
          • Gość: wkoronkiewicz Re: kasy... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.11.06, 15:06
            o! pan wojtek widział jeden z dwóch spotów. co się tyczy ustawie o ogródkach
            działkowych - ma pan zupełnie rację. tym się zajmuje sejm.
            ale akurat w naszym mieście problem jest innego rodzaju. wszelkie inwestycje
            miejskie planowane są kosztem terenów zielonych - w tym właśnie ogródków
            działkowych. nie mam nic przeciwko inwestycjom. miastu potrzebne są drogi,
            domy, hipermarkety, uniwersyteckie miasteczka.
            ale potrzebne są też miejsca, gdzie starsza osoba może odpocząć na ławce i
            gdzie nasze dzieci mogą się bawić z dala od pędzących aut. takich miejsc jest
            zbyt mało. i niestety nikt w naszym mieście ani nie planuje, ani nie buduje
            kolejnych.
            prawie wszyscy kandydaci mówią o potrzebie bezpieczeństwa. osoby starsze
            najbezpieczniej czują sie własnie na działkach. tam spędzają weekendy i wakacje
            ci których nie stać na zagraniczne wyjazdy. odbierając im ogródki, zabierzemy
            im wszystko.
            mało tego - magistrat mówi o potrzebie budowy kampusu. ale ani słowem nie
            wspomniał, że sprzedał w sąsiedztwie kilka parcel prywatnym inwestorom.
            jak to tak? działkowcom zabieramy, a sami sprzedajemy developerom? to chyba nie
            fair?!
            • Gość: wojtek Re: kasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 17:30
              rozumiem żw idiałem jeden a ted drugi to kradziony od SLD (ma Pan prawa? proszę
              powiesić klip na stronie to w czynie społecznym prześle link do producenta)
              Tak zostawmy ogródki i trawke po co ziemia jakimś tam deweloperom - domy chamy
              będa budować po co to komu nie? Nie słyszałem żeby komuś jakiś ogródek zabrali.
              Myle się ?
              • Gość: wkoronkiewicz Re: kasy... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.11.06, 18:37
                wydaje mi się, że jednak się pan myli panie wojtku.
                drugi spot nakręciłem własną kamerą, więc raczej nikomu nie ukradłem.
                co się zaś tyczy developerów, to wszyscy wiemy, że w samym białymstoku, jak i
                jego okolicach istnieje mnóstwo terenów pod zabudowę. i nie ma najmniejszej
                potrzeby, aby sięgać po ogródki działkowe. tymczasem są takie zakusy.
                dlaczego? odpowiedź jest prosta: pieniądze. i pan doskonale o tym wie.
                • Gość: Wojtek Re: kasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:08
                  A pomysł?
                  Prosze jednozancznie powiedziec : Pomysł był Mój lub Ukradłem Pomysł.
            • Gość: Krzysio oszustwo Koronkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:07
              To oszukiwanie osób starszych, obiecanki że sie załatwi to co nie jest w
              kompetencjach rady miejskiej,
      • Gość: Olin Re: kasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:30
        a tam kasy pomysłami i wykonczeniem sie róznia mozna podzielic na 2 kategorie
        amatorów i zawodowców wystarczy zobaczyc i wiadomo kto jest kto...
    • Gość: PoliMoli Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:18
      Myslim że pisory najładniejsze są chłopaki ładne i pomysłowe.
      • Gość: wkoronkiewicz Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.11.06, 22:30
        odpowiadam panu wojtkowi:
        pomysł był mój i nikomu go nie ukradłem.
        czyżby widział pan już gdzieś podobny spot? skończmy zatem tą ciuciubabkę.
        proszę podać - gdzie, kiedy, u kogo?
        • Gość: Poli Moli Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:32
          Widziałem billboardy SLD z tym pomysłem - zwierzątka i mrówki itp itp
          • Gość: wkoronkiewicz Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.11.06, 23:34
            w moich spotach nie ma ani zwierzątek, ani mrówek. pozdrawiam.
            • Gość: Poli Moli Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 06:06
              to pomyłka sorki
    • Gość: Zeus Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.elpos.net 07.11.06, 18:25
      Tak sobie czytam - festiwal zazdrości i nienawiści, Koronkiewicz pisze referat
      a potem sam prezentuje reklame posiadającąwszystkie negowane w referacie cechy.
      Jako apolityczny mogę stwierdzić ze spot Rudnickiego i Kamińskiego to zupełnie
      nowa jakość czy ktoś popiera pis czy jest z SLD nalezy to przyznać. Ciekawy
      zaskakujacy, wyrózniający sie a zarazem 'sprzedający' treści czyli głowne
      założenia...
      • Gość: wkoronkiewicz Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.11.06, 22:10
        referat powiadasz? no cóż, tak wyszło i już raz za to przepraszałem. nie będę
        się zatem powtarzał. ale bardzo jestem ciekaw, jakie to cechy negowane
        zauważyłes w moich spotach?
      • Gość: gyt Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.elpos.net 08.11.06, 06:27
        chłopie! tu teraz tylko sztaby wyborcze sie tłuką pierwsze 20 wpisów to dywizje
        do walki internetowej kandydatów ktoś ci powie co dobre co nie? napiszą co ich
        a co wrogie.
      • Gość: yoda Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:34
        popieram wypowiedzi na forum to sztaby gryzące się
    • Gość: oka Partia dziwnych kroków IP: *.elpos.net 08.11.06, 08:11
      nie wiem co za jełp robił Platforme Obywatelską - Jak oni Tam sie ruszają, jak
      chodza ! Partia dziwnych kroków.
      Truskolaski tragedia. Ta piatka pod wierzowcem to jak.... marionetki reszta nie
      lepiej czy cpecjalni ćwiczyli krok. Wyglądaja jak niepoełnosprawni. (jeśli są
      to przepraszam)
      • Gość: yoda Re: Partia dziwnych kroków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:27
        to fakt najlepsze ujecie to piatka idąca :) z PO wyglądają jak kukiełki i do
        tego źle animowane - może to prowokacja SLD?
        Jak poważni ludzie mogli dać sie tak osmieszyć?
        • Gość: Mim Re: Partia dziwnych kroków IP: *.elpos.net 08.11.06, 19:44
          może tyakie jest przesłanie ? jesteśmy kukiełkami tylko odwieczne pytanie:
          KTO ZA TYM STOI?
          • Gość: ula Re: Partia dziwnych kroków IP: *.elpos.net 09.11.06, 21:11
            najładniej się kompromituje 5 kandydatów do sejmiku z PO konkurencja dla
            Konnonowicza? w temacie gracji?
    • Gość: Łysy Cyborg Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.csk.pl 08.11.06, 23:40
      A mnie rozwalił spot Jacka Chańko. Zupełnie inny niż wszystkie co do tej pory
      widziałem. Tak sie robi spoty!
      • Gość: wkoronkiewicz Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.11.06, 06:49
        jeszcze nie widziałem. gdzie można zobaczyć?
        • Gość: Łysy Cyborg Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.csk.pl 09.11.06, 07:03
          Widziałem wczoraj w TVP jakoś tak późno wieczorem.
        • agutka Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 09.11.06, 07:06
          A spot mozna tez zobaczyc na stronie internetowej
          www.jacekchanko.pl/spot.html
          (mam nadzieje, ze sie otworzy, bo nie umiem wklejac linkow)
          • truskawski Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 09.11.06, 08:16
            No nie przesadzajmy z tym spotem tego piłkarzyka. Żadna rewelka. Poziom spotu
            adekwatny do kariery, jaką zrobił w Werderze Brema (przypominam - grzał tam
            ławę). To ja już wolę potworka ze spotu PiS, z którym walczą Kamiński i
            Rudnicki.
            • Gość: mik Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.ip.zebra.lt 09.11.06, 10:27
              zdecydowanie najlepszyc spot ma Hanusz, dowcipny-"jakie lotnisko takie
              samoloty",konkretny, no i zakonczenie niezle( na tle cerkwi facet mowi ze nie
              dzieli ludzi według wyznania..), dobry calkiem Rudnickiego, reszta, sorki, ale
              szkoda kasy na cos takiego.
              Oj szanowni kandydaci, robicie te reklamy tak jak zamierzacie rzadzic tym
              mistem...czyli "normalnie po bialostocku".
              • Gość: olin a naczelny pijus wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:52
                a naczelny pijus wyborczej nie zauwazył reklam rudnickiego tak PO mu wszystko
                zasłania, a zwolnienia są prosze pana dla takich jak pan żeby zdązyli podczas
                ujecia opróznic kieliszek i jeszcze ujęcie zobaczyć..
      • Gość: olin spot chacki jak każdego buraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:59
        zapomniałeś sie podpisac - producent reklamy,
        spot jest kali jak reszta buractwa czyli jak piłkarz to kopie piłke + wygłasza
        w burackim ubranku mowe końcową. Obiektywnie ujmując nie ma nic ciekawego -
        zaskakujacego - ujecia takie same jak w spocie rutkowskiego - ile można jechac
        na Jadze. I do kogo ten spot? Kibice i tak zagłosuja za piłkarzami reszte to
        drazni albo mało obchodzi ja wiem że jest w Białym z 1000 osób co im do orgazmu
        potrzebne tylko kolory klubu, z czego 5% pójdzie na wybory bo piwa tam nie daja
        to po co iść. Spot marketingowo jest niecelny.
        • Gość: wkoronkiewicz Re: spot chacki jak każdego buraka IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.11.06, 13:34
          mam zupełnie inne zdanie. spot jest adresowany do konkretnego odbiorcy. w tym
          przypadku - miłośników Jagiellonii. z pewnością jest to elektorat bardzo liczny
          i zdyscyplinowany. kto jak kto, ale kibic który potrafi przesiedzieć ponad 90
          minut na stadionie bez względu na warunki pogodowe - do urny dojdzie jak nic.
          spot dynamiczny, kolorowy, może przesłania ciutkę za mało?
          widziałem ulotkę pana Jacka, był tam świetny punkt o budowie osiedlowych boisk.
          szkoda, że zabrakło miejsca na to w spocie.
          ale mam nadzieję, ze pan Jacek się dostanie i w końcu sportem w tym miescie
          zajma się naprawdę sportowcy, a nie brzuchaci działacze.
          panie Jacku, życzę powodzenia!
          • Gość: olin Re: spot chacki jak każdego buraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:16
            i tu sie Panie koronkiewicz mylisz :
            Po co przekonywac przekonanych?
            Kibice i studenci ak wynika z badań NIE CHODZĄ NA WYBORY - może masz inne
            zdanie ja opieram sie na danych staat.

Spot jest normalny bez, czegoś co mozna nazwac inacze niz norma słaba 3.0
            dlatego e jak zapytasz co będzie w spocie piłkarza to powiem MECZ ja i 99%
            ludzi w spocie rolnika będzie zboże itp...

Ktos nawet tu na formum nie wieedząc że jak będzie spot koronkiewicza
            napisał :"pewniwe działki"

Pomysł budowy boisk --SUPPPER ! prepisz z ulotki jak za co i gdzie chce to
            zrealizować chetnie poczytam a jak bedzie choć w 10% prawdopodobne to na niego
            zagłosuję. Bo kto ma wybudowac i za co boiska ? na gruncie deweloperów !
            Przecież stadion w mieście który mógłby słuzyc do kopania miejskim dzieciakom
            przerabia sie na galerię itp....

Wierzysz w baki to twoja sprawa.

Zamoa się spotrtowcy - z jaką wiedza i wykształceniem ? Jak boisko ma budowac
            wspólnota lub Sp. Mieszkaniowa to co radzie miasta do tego..ale trzeba miec
            lekkie podstawy żeby to wiedieć ... albo opowiadac bajki
          • Gość: olin Re: spot chacki jak każdego buraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:18
            goscia praktycznie było w białymstoku a wykształcenie: Prywatna Białostocka
            Sorbona

:Jacek Chańko – 32 lata, żonaty, dwie córki.

Piłkarz Jagiellonii Białystok, wychowanek tego klubu. Wiosną 1996 roku zmienił
            barwy klubowe na rzecz I-ligowego wówczas Stomilu Olsztyn.Tam rozegrał niemal
            100 meczów, w których dziesięciokrotnie pokonywał bramkarzy rywali. W roku 1999
            wyjechał do Niemiec, aby grać w Werderze Brema. Po powrocie osiadł w
            Szczecinie, gdzie w trakcie rundy wiosennej sezonu 2000/01 reprezentował barwy
            miejscowej Pogoni. Następnie zaliczył krótki epizod w Widzewie Łódź, z którego
            trafił ponownie do Stomilu Olsztyn. W 2003 roku wrócił do Białegostoku. Jest
            podstawowym zawodnikiem Jagiellonii. Cieszy się dużą sympatią wśród kolegów
            drużyny i jest ulubieńcem kibiców. Zawsze znajduje czas, aby się z nimi spotkać
            i porozmawiać. Chętnie pomaga nowym zawodnikom zaaklimatyzować się w drużynie,
            za co jest przez nich bardzo szanowany. Chańko w 1999 roku wystąpił w
            reprezentacji Polski w meczu przeciwko Nowej Zelandii. Obecnie kończy studia w
            Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Białymstoku.
        • agutka Re: spot chacki jak każdego buraka 09.11.06, 18:16
          A mi sie spot bardzo podoba. Nie ma nudnego gadania tylko zywe obrazy na tle
          wesolej i pozytywnej muzyki.
          • Gość: oka Re: spot chacki jak każdego buraka IP: *.elpos.net 09.11.06, 18:42
            jasne takie disco polo - fajna muzyczką ma też samoobrona - hej, siup majteczki
            w kropeczki.
          • Gość: olkas spot chacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:57
            rozumiem że jestes stronnicza - bo pan chacko na koncu spotu wyglada jak ....
            baardzo nieładnie i niemodnie - spot 3=
          • Gość: filon_45 Re: spot chacki jak każdego buraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:41
            gratuluje gustu
        • Gość: kizior Re: spot chacki jak każdego ... IP: *.elpos.net 09.11.06, 22:15
          widziałem właśnie to dzieło gość na tyle wyrobiony politycznie że wie tylko że
          ma pozycję 9 na liście PO. Do czego i skąd to już przekracza mozliwości
          kopacza, hasło końcowe bardziej mi przypomina świat wg kiepskich i
          ich "zasadzić kopa" ogólnie facio wywalił kasę na amatorów i się ośmiesza.
          Oglądałem obiektywy i nie widziałem "chłopaków z Pisu" ruch kandydatow PO -
          jest wręcz kultowy (sld przekupilo kamerzystę by dokonał zamachu na powagę
          kandydatów?)
        • Gość: Łysy Cyborg Re: spot chacki jak każdego buraka IP: *.csk.pl 12.11.06, 16:24
          Jestem kibicem i bardzo mi sie podobal spot Jacka Chanko. Moze w tym miescie w
          koncu jak sie sami pilkarze wezma do roboty to bedzie wreszcie i stadion i
          Jaga w pierwszej lidze.
    • bialabialystok a ja nie widzę nic szczczególnego 09.11.06, 20:24
      nic szczególnego w spocie Kamińskiego i Rudnickiego. Za pierwszym razem miałem
      wrażenie, że chłopaki mieli kawałek filmiku, pomyśleli, że jest fajnie zrobiony
      i można do niego dokleić jakąś ideologię, bo tak naprawdę do wyborów
      samorządowych ma się nijak. Fakt, że różni się od innych, ale sam w sobie niee
      ma żadnej wartoości, a już na pewno panowie mogliby wymyślić coś lepszego
      • Gość: ula Re: a ja nie widzę nic szczczególnego IP: *.elpos.net 09.11.06, 21:09
        absolutnie sie zgadzam mogli np. pospacerować jak 5-tka do sejmiku PO lub
        Truskolaski ! mam jedno pytanie specjalnie zalozylisciekonto na gazecie zeby to
        napisać? ukryć POowe IP? żenada
    • katka75 Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy 09.11.06, 23:26
      ogladalam dzis na www.spieprzajdziadu.com spot wyborczy kandydata Krzysztofa
      Kononowicza w studiu wyborczym tv Jard,zastanawiam sie czy to przypadkiem nie
      jakis żart????moze ktos sie orientuje czy w waszym miescie taki "ktos"bierze
      udzial w wyborach???????
      • Gość: osak Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:49
        a ja własnie widziałem spot rudnickiego przed chwilą .... normalnie kopara mi
        opadła ... no no ... pis inwestuje młodych... mój kandydat z PO to epoka
        przedpotopowa w produkcji reklam , no... no ...
    • Gość: ubot678 mój ranking reklam wyborczych IP: *.elpos.net 10.11.06, 22:48
      1. oczywiście Krzych Kononowicz
      2. Rudnicki i Kamiński - najlepsza komercyjna
      3. Sld za róznorodność
      4. Bielski Komitet za pogodne zdjęcia i filmową narrację obrazem.
      5. Kozlowski za ładne dzieci

anty nagrody dla najgorszych;
      1. PO za zabicie kandydata Truskolaskiego debilnym krokiem i garbem PO, oraz
      spieprzenie szansy zmiany władzy (medialnie)
      2. Samoobrona za Burackość Buraków w Burackiej formie
      3. LPR za beznadziejne teksty
      4. Warhoł - za olewanie (pokazał ulotke - nieczytelną)
      5. Kochan - za chodzenie pod murkiem odrapanym (głowny motyw reklamy)
      6. Tylenda za wypełnianie 90% kadru swoja buzią non stop - człowieku ludzie
      oglądają reklamy przy stole !!!!!!!!!

reszta przemineła zanim została nie zauważona....

jakie są wasze oceny (kochne sztaby i producenci darujcie sobie wpisy)
      • Gość: rrrrr Re: mój ranking reklam wyborczych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 09:40
        wrrrrr
      • Gość: yuri Re: mój ranking reklam wyborczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:33
        dodałbym jeszcze:
        in plus:
        1. Cały PiS (niestety) za "strawność"
        2. Koronkiewicz - bo mu sie chciało - choś nie zwala z nóg

na minus:
        1. Kochan za oszustwo byborcze
        2. LPR za jedynego słusznega Fedora
        3. PSL (a byli oni) za przeminiecie z wiatrem
        4. Samoobrone za używanie Polskiej flagi do pokazywania takiego zwierzyńca
        5. Pis za Antypiuk (nie merytoryczna uwaga a osobista)
    • Gość: lolis Re: przegląd polityków co myslicie - reklamy IP: *.elpos.net 12.11.06, 10:03
      a mnie zauroczyła Pani co wdzięczyła się do kamery w ładnych plenerach
      opowiadając że 4 lata temu zabrakło jej 1go głosu i żeby teraz głosowac -
      normalnie jak z wyborów miss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka