Gość: aasd IP: *.ld.euro / 10.100.48.* 13.04.03, 22:24 Wlasnie leci na TVP1 doskonały film "Buntownik z wyboru". Zmieniam ekran. Do zobaczenia jutro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: knur Re: Doskonały film IP: 81.15.236.* 13.04.03, 23:11 wcale nie taki dobry: Damon i Affleck źle obsadzeni (Damon w każdym filmie jest źle obsadzony), główny bohater sili się na oryginalność (zamiat pójścia na kawę proponuje jedzenie cukierków), tylko Williams ratuje wszystko swoim subtelnym aktorstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka_ Kundun: Zycie Dalajlamy! IP: *.piasta.pl 14.04.03, 18:20 Dzis o 22:35 na Dwojce. www2.gazeta.pl/telewizja/1,34854,1408709.html Zdjecia krecono w Maroku, w kasbie, dzis hotelu w miejscowosci Imlil, u podnoza Wysokiego Atlasu. Popatrzcie jak pieknie jest polazony! Stad ruszalismy na trekking pod Toubkal. kasbahdutoubkal.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Kundun: Zycie Dalajlamy! 14.04.03, 23:21 A to dzisiaj nie jest wtorek? :)) Operacja Samum w tej chwili na Dwojce :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Kundun: Zycie Dalajlamy! 14.04.03, 23:22 Po mojemu, to jeszcze chyba poniedziałek... ale kto to wie. Od czasów Einsteina z tym czasem to nic pewnego... :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Kundun: Zycie Dalajlamy! 15.04.03, 22:48 Wlasnie sie zaczyna, bedziecie ogladali? Spotkamy sie po filmie wymienic wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Kundun: Zycie Dalajlamy! 15.04.03, 22:50 nesteti ktos mi buchnal antene z dachu... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Kundun: Zycie Dalajlamy! 15.04.03, 22:57 a mi się nie chce telewizora włączać - tak pięknie Mietek Szcześniak właśnie gra... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Kundun: Zycie Dalajlamy! 15.04.03, 23:01 ale Mietek moze tez pieknie grac po pólnocy, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Kundun: Zycie Dalajlamy! 15.04.03, 23:03 Hmmm.... nawet pewnie będzie grał i po północy, bo dziś nabyłem drogą kupna dwie płyty: Czarno na białym i Spoza nas i właśnie testuję... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Kundun: Zycie Dalajlamy! 15.04.03, 23:15 Masz aureolę gdy patrzysz w dal choć nie znam - kocham choć nie wiem - trwam pamiętam o każdej z chwil widziałem twój każdy gest jeziora twych oczu gdy pragnąłem tonąć w nich Każda noc obiecuje ciebie marzę o tym w dzień wszystko z tobą i nic bez ciebie chcę być jak twój cień Nie mogę już marzyć chcę dotykać cię znalazłem w twej twarzy to, czego ja chcę tak chciałbym już objąć cię bez końca całować niewiele tak dzieli nas jedno tak - i... całe życie Każda noc obiecuje ciebie marzę o tym w dzień wszystko z tobą i nic bez ciebie chcę być jak twój cień Każda noc obiecuje ciebie marzę o tym w dzień wszystko z tobą i nic bez ciebie mień się chwilo, mień... mień się chwilo, mień... tak sobie właśnie śpiewa Mietek. I jak tu iść telewizję oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: Doskonały film IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.03, 21:06 Gość portalu: knur napisał(a): > wcale nie taki dobry: Damon i Affleck źle obsadzeni (Damon w każdym filmie jest > > źle obsadzony), główny bohater sili się na oryginalność (zamiat pójścia na kawę > > proponuje jedzenie cukierków), tylko Williams ratuje wszystko swoim subtelnym > aktorstwem. Matt Damon ma potencjał. Mnie się jego role podobają. Byłam na "Tożsamości Bourna" i w parze z Lolą ("Biegnij Lola, biegnij") dał koncert gry aktorskiej. Podobał mi się z Affleckiem w "Dogmie". "Buntownika..." nie widziałam, ale po rekomendacji obejrzę. W "Utalentowanym Panu Ripleyu" też był super. Nie jest typem amanta i to jest ożywcze. Mam dosyć lalusiów... Oczywiście nie mam na myśli Williamsa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knur Re: Doskonały film IP: *.pl 27.04.03, 23:53 Gość portalu: habitus napisał(a): > Matt Damon ma potencjał. Mnie się jego role podobają. Byłam na "Tożsamości > Bourna" i w parze z Lolą ("Biegnij Lola, biegnij") dał koncert gry aktorskiej. > > Podobał mi się z Affleckiem w "Dogmie". "Buntownika..." nie widziałam, ale po > rekomendacji obejrzę. W "Utalentowanym Panu Ripleyu" też był super. Nie jest > typem amanta i to jest ożywcze. Mam dosyć lalusiów... > Oczywiście nie mam na myśli Williamsa :)) potencjał to ma raczej każdy z nas, ale jeśli porównać nie-lalusia Nortona z "Rounders" i nie-lalusia Damona z tego samego filmu, to juz na sam widok tego drugiego ręce mi opadają. Damon powinien grać, jeżeli już ma coś grać, to halabardą lub mieczem w głębokim tle. Starałem się, ale nic nie jest w stanie mnie do niego przekonać: Bourne'a nie widziałem i nie planuję, a w Dogmie każdy wypadł dobrze, nawet, Morissette, bo był to jeden wielki zgryw i jaja. Z nie-lalusiów, oprócz Nortona poleciłbym też Spacey'a, Leary'ego, Sinise'a, Jane'a, Tyma z Misia, no, i na deser, mnie;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: Doskonały film IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.03, 06:49 De gustibus...etc. Wszystkich poleconych nie -lalusiów obejrzę starannie. Słowo harcerza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Doskonały film IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 19:01 filmem doskonałym (wg mnie) jest Requiem dla snu w reżyserii Darrena Arronofskiego. Jest już na DVD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annabl Re: Doskonały film IP: *.student.pw.edu.pl 28.04.03, 21:04 A ja sie powtorze: "The hours". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: Doskonały film IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.03, 21:10 Wybieram się. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annabl Re: Doskonały film IP: *.student.pw.edu.pl 29.04.03, 10:38 oczywiscie dysponuje (ku swej wielkiej radosci nie-zbieracza-filmow-na-plytach) takze plytka cd z tym filmem ps. wiekszosc mowi, ze ten film jest dolujacy, trzeba uwazac ps.2 ja tak nie mysle ps.3 pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Doskonały film 28.04.03, 21:22 Gość portalu: saunne napisał(a): > filmem doskonałym (wg mnie) jest Requiem dla snu w reżyserii Darrena > Arronofskiego. Jest już na DVD. Ja też się powtórzę: "Szeregowiec Ryan". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: Doskonały film IP: 80.51.58.* 25.05.03, 15:46 wolny_wilk napisał: > Gość portalu: saunne napisał(a): > > > filmem doskonałym (wg mnie) jest Requiem dla snu w reżyserii Darrena > > Arronofskiego. Jest już na DVD. > > Ja też się powtórzę: > "Szeregowiec Ryan". A ja dorzucę "Lot nad kukułczym gniazdem". Co do "Buntownika z wyboru" to kolejny raz zadziwiają mnie tłumacze tytułów ... Org. "Good Will Hunting" Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Doskonały film 28.04.03, 22:21 ...rosyjska ekranizacja "Psiego serca" Bulhakowa. Film który wg. mnie powinien znalezc sie w kazdym domu. Absolutna klasyka! Smieszy, wzrusza i duuuuuzo daje do myslenia...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabiniak Re: Doskonały film 28.04.03, 22:30 aand napisał: > ...rosyjska ekranizacja "Psiego serca" Bulhakowa. Film który wg. mnie > powinien znalezc sie w kazdym domu. Absolutna klasyka! Smieszy, wzrusza i > duuuuuzo daje do myslenia...:) Czytalem i ogladalem - bomba! Jak pieknie mozna bylo obejsc cenzure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Doskonały film IP: *.edytor.net / *.szcz.gazeta.pl 29.04.03, 11:21 "Elling" kino ton. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabiniak Re: Doskonały film 01.05.03, 22:52 Dzis mi sloneczko ostro w potylice przygrzalo i chyba dlatego przypomnialem filmy ktore warto obejrzec: 1. Lucky men - swietna muzyka zespolu Alana Preisa. 2. Big Lebowski - w roli glownej Jeff Bridges. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Pod osłoną nieba 25.05.03, 15:19 www2.gazeta.pl/telewizja/1,34807,1480298.html Nie wierzcie krytykom ich gwiazdkom i wymadrzaniu sie, film jest doskonaly, madry i przejmujacy, prawdziwa uczta estetyczna! Nie straccie ani sekundy filmu, enigmatycznych slow samego autora ksiazki zaraz na poczatku ani widokow z Sahary! Nastawcie magnetowidy bo film jak zwykle cos ambitniejszego w porze nieludzkiej jest nadawany. Odpowiedz Link Zgłoś