Dodaj do ulubionych

Polska to syf !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:05
Mamy już tego syfu dość , jutro z całą rodziną wyjeżdżamy do Kanady, mam
nadzieję że na zawsze.
Obym już nigdy nie musiał mieszkać w tym kraju !
Obserwuj wątek
    • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Polska to syf ! 12.04.07, 18:07
      A co to kogo obchodzi. Jedź gdzie Ci sie podoba i nie wracaj. Mam wrażenie, że
      kraj bez Ciebie będzie lepszy. Paka
      • drzazgarz Re: Polska to syf ! 12.04.07, 18:18
        A co tam w Kanadzie będziesz robił? Dadzą ci stanowisko prezesa? Jak ktoś ma
        dwie lewe ręce do roboty i pusto w głowie to wszędzie go syf czeka. Czy to w
        Polsce czy Kanadzie.
    • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 18:30
      ludzie w polsce sa bardzo zasdrosni, jak tylko komus sie lepiej wiedzie to zaraz
      noge podstawia zeby wszyscy mieli rowno do dupy. jak masz cos dobrego to ci
      zaraz ktos zajebie, albo w ogole mafia sie zglosi. kupa dresiarzy zlodziei, do
      tego ostatnio doszli radiosluchacze rownie wku..ajacy
      wladza to samo urzad podatkowy nie przypie.. sie do szychy, tylko biednych
      ludzi co chca cos robic bedzie scigal - to samo celnicy, to samo inne sluzby,
      straz miejska to mozna nakrecic i w serialach komediowych puszczac

dla pocieszenia caly byly uklad warszawski jest taki sam
      • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 19:26
        ...wladza to samo urzad podatkowy nie przypie.. sie do szychy, tylko biednych
        ludzi...
        • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 19:33
          Gość portalu: azp11 napisał(a):

> ...wladza to samo urzad podatkowy nie przypie.. sie do szychy, tylko biednych
          > ludzi...
          > _____________
          > I dlatego Stokłosa prosi o list żelazny?

tego nie wiem (mysle ze tam jest wiecej niz widzi oko), ale dlatego rydzyk mogl
          sobie pozwolic na wyprowadzenie prokuratury z radiostacji, a cimoszewicz mogl
          sobie pozwolic na korekty w pitach
      • stefan.bialystok Re: Polska to syf ! 15.04.07, 12:08
        fiat_lux napisał:

> dla pocieszenia caly byly uklad warszawski jest taki sam
        A to już niestety, wina komunizmu. Komunizm nieco spieprzył mentalność ludzi.
    • Gość: kolejny prezydent Re: Polska to syf ! IP: *.ten.net.pl 12.04.07, 18:30
      Wróć jak będziesz bogaty. Założymy razem prywatną stację telewizyjną i będziemy
      wydawać gazetę codzienną.
      • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 18:34
        bogatym sie myslisz latwiej zyje w polsce?
        ja mysle ze lepiej zeby nikt nie wiedzial ze jestes bogaty
        • Gość: Jan Re: Polska to syf ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 19:02
          Nie wiem czy będe bogaty czy biedny ,ale pracę i mieszkanie mam już zaklepane .
          Pracowałem tam 4 lata i wiem że tam jest inne życie , inne poglądy na
          świat,inni ludzie.
          Trochę to dziwne ,ale mieszkają tam również Polacy ,którzy o dziwo są jakoś
          inni niż tutejsi.
          Może dlatego że są mnijszością i musieli się dostosować do otoczenia albo
          zmykać.Taki to jużjest naród kiedy nie ma nad sobą kija to robi co chce.
          Jak dobrze że nie będzie Giertycha ,Leppera , klonów , Rydzyka ,i nnych
          oszołomów .
          Mam taka nadziję ,że chociaż moje dzici bedą miały normalny świat.
          • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 19:28
            Baba z wozu - koniom lżej.
            • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 19:29

> Baba z wozu - koniom lżej.

mow do slupa a slup jak dupa
              • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 19:33
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=56665190&a=56680128
                Co z tą belką w twoim oku?
                • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 19:34

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=56665190&a=56680128
                  > Co z tą belką w twoim oku?

jedno co mozesz mi zarzucic to chec rozmowy na twoim poziomie
                  • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 19:36
                    Mi na pewno nie zarzucisz, że się zniżam do twego poziomu.
                    • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 19:41
                      zarzuce - czasami, ale rzadko, jestes normalny
                      • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 19:43
                        http;//forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=56665190&a=56680128
                        co z ta belką w twoim oku?
                        • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 19:45
                          a konkretnie?
                          • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 19:47
                            Chyba stać cię na proste wnioski?
                            • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 19:53
                              tak wniosek jest taki ze doszukuje sie sensu w wypowiedziach w ktorych sensu nie ma
                              i trace czas na odpowiedzi na twoje dosrywki na poziomie niedoroba z podstawowki
                              albo przecietnej radyjosluchaczki
                              wybacz ale nie chce mi sie dalej w to zaglebiac
                              • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 20:03
                                I to jest twój żałosny poziom. Ponad to nie podskoczysz.
                            • drzazgarz Re: Polska to syf ! 16.04.07, 18:40

> Chyba stać cię na proste wnioski?

A może ty wiesz gdzie się kończy głupota kłamcy_lux a zaczyna hipokryzja?
                • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 19:34
                  a belka w oku to twoja mitologia nie moja
                  • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 19:36
                    To twoja stara bajka.
          • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 19:28
            Gość portalu: Jan napisał(a):

> Nie wiem czy będe bogaty czy biedny ,ale pracę i mieszkanie mam już zaklepane .
            > Pracowałem tam 4 lata i wiem że tam jest inne życie , inne poglądy na
            > świat,inni ludzie.
            > Trochę to dziwne ,ale mieszkają tam również Polacy ,którzy o dziwo są jakoś
            > inni niż tutejsi.
            > Może dlatego że są mnijszością i musieli się dostosować do otoczenia albo
            > zmykać.Taki to jużjest naród kiedy nie ma nad sobą kija to robi co chce.
            > Jak dobrze że nie będzie Giertycha ,Leppera , klonów , Rydzyka ,i nnych
            > oszołomów .
            > Mam taka nadziję ,że chociaż moje dzici bedą miały normalny świat.

pie..nie. w malych zamknietych spolecznosciach polacy sa tacy sami. grunt
            zeby sie od tego odczepic. nie ogladal wesolego nowego jorku? to polecam

polacy byli tacy sami przed pojawieniem sie giertycha czy lepera czy rydzyka, a
            wiec nie ma co na nich winic, fakt ze byc moze oni rowniez posiadaja polskie
            charakterki i sie nie wstydza tego pokazywac
          • wesoly_zaskroniec Re: Polska to syf ! 13.04.07, 06:14

> Nie wiem czy będe bogaty czy biedny ,ale pracę i mieszkanie mam już zaklepane .
            > Pracowałem tam 4 lata i wiem że tam jest inne życie , inne poglądy na
            > świat,inni ludzie.
            > Trochę to dziwne ,ale mieszkają tam również Polacy ,którzy o dziwo są jakoś
            > inni niż tutejsi.
            > Może dlatego że są mnijszością i musieli się dostosować do otoczenia albo
            > zmykać.Taki to jużjest naród kiedy nie ma nad sobą kija to robi co chce.
            > Jak dobrze że nie będzie Giertycha ,Leppera , klonów , Rydzyka ,i nnych
            > oszołomów .
            > Mam taka nadziję ,że chociaż moje dzici bedą miały normalny świat.

Ale od moich kanadyjskich kuzynów węży to się lepiej trzymaj z daleka, ty
            żałosny kutasie.
            • pijany_latarnik Re: Polska to syf ! 14.04.07, 03:37
              Zaskrońcu! a coś ty za jeden? Mieszkasz w Kanadzie?
          • Gość: We 07 Re: Polska to syf ! IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.04.07, 22:02
            Palic mosty jest latwo,na odbudowe moze zabraknac materialu.
    • Gość: Apolak Re: Polska to syf ! IP: 83.2.101.* 12.04.07, 19:01

> Mamy już tego syfu dość , jutro z całą rodziną wyjeżdżamy do Kanady, mam
      > nadzieję że na zawsze.
      > Obym już nigdy nie musiał mieszkać w tym kraju !

Jedyna dla nas nadzieja, pozostajacych, by nie mieszkać w Polsce - to rozbiory.
      • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 19:30
        Nadzieja - matką Apolaków.
        • Gość: Apolak Re: Polska to syf ! IP: 83.2.101.* 12.04.07, 20:17
          Dla prawdziwych Polaków już nie ma nadziei - tylko tytułowy "syf"
          • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 20:26
            Widzę, że oprócz nadziei, głowę masz nabitą mrzonkami.
    • fiat_lux goralu nie bedzie ci zal? 12.04.07, 19:44
      www.youtube.com/watch?v=lyS0FlTXp0c
    • stefan.bialystok Re: Polska to syf ! 12.04.07, 20:02
      Jedź! Szerokiej drogi! Ja też bym z chęcią wyjechał. Wróciłbym, jeśli co najmniej 70% mieszkańców Polski będzie bezwyznaniowymi.
      • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 20:06
        wystarczyloby jesli panstwo nie byloby wyznaniowe i nie tracilo czasu na takie
        numerki jak ten na przykld:
        wiadomosci.onet.pl/1518223,11,item.html
        • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Polska to syf ! 12.04.07, 20:10
          Pojedx do USA, tam dopiero ludzie mają nasrane, może przyjmą Cię do New Age.
          • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 20:11
            spiacy_z_otwartymi_oczami napisał:

> Pojedx do USA, tam dopiero ludzie mają nasrane, może przyjmą Cię do New Age.

nie wszedzie w usa, tylko w jesuslandzie:
            web.knoxnews.com/silence/archives/jesusland.jpg
          • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 20:12

> Pojedx do USA, tam dopiero ludzie mają nasrane, może przyjmą Cię do New Age.

a co do new age to juz dawno nie modne. teraz jest moda na born again w stylu
            baptystycznym lub metodystycznym
            • stefan.bialystok Re: Polska to syf ! 12.04.07, 20:15
              fiat_lux napisał:

> spiacy_z_otwartymi_oczami napisał:
              >
              > > Pojedx do USA, tam dopiero ludzie mają nasrane, może przyjmą Cię do New A
              > ge.
              >
              > a co do new age to juz dawno nie modne. teraz jest moda na born again w stylu
              > baptystycznym lub metodystycznym
              Także Bush nabrał się na metodystyczne głupoty i jest wyznawcą owego czegoś.
              • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 22:48
                a bo to busha trudno na cos nabrac?
                najgorzej ze jako szef panstwa, nabrano go na WMD, a placa wszyscy
            • Gość: Hatra Wiedza za darmo IP: *.dsl.bell.ca 12.04.07, 20:17
              W swojej ksiazce Nesta Webster pisze, ze jedyny ratunek lezy w powszechnym ruchu
              narodowym.

www.gutenberg.org/etext/19104

e-politicus.net.pl/forum/viewtopic.php?t=361&start=6975
            • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Polska to syf ! 12.04.07, 20:26
              Prawda jest taka, że każdy kraj ma swoje wady, bo wszędzie żyją tacy sami ludzie:)
              • Gość: Apolak Re: Polska to syf ! IP: 83.2.101.* 12.04.07, 20:55
                He he. Polskie wady i kanadyjskie sa takie same? To czego Polacy wyjezdzają z
                tego "syfu"? Kapilar sam nie wie, co pisze, aby tylko przekornie postawić na
                swoim.
                • Gość: azp11 Re: Polska to syf ! IP: *.elpos.net 12.04.07, 21:06
                  Jeżeli nawet Apolacy zostają w kraju, to chyba nie jest źle.
                • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Polska to syf ! 12.04.07, 21:15
                  Gość portalu: Apolak napisał(a):

> He he. Polskie wady i kanadyjskie sa takie same? To czego Polacy wyjezdzają z
                  > tego "syfu"? Kapilar sam nie wie, co pisze, aby tylko przekornie postawić na
                  > swoim.

Wiedziałem, że to zbyt trudne, by taki głupek jak Ty zrozumiał.
                  Rożnica jest taka, że Kanadyjczycy mają więcej pieniędzy. Czemu ty tu jeszcze
                  siedzisz, jak Ci tak tu źle??
              • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 22:49

> Prawda jest taka, że każdy kraj ma swoje wady, bo wszędzie żyją tacy sami ludzi
                > e:)

kazdy kraj ma swoje wady, ale ludzie nie wszedzie sa tacy sami bo jak to mowia
                co kraj to obyczaj
    • Gość: rick Re: Polska to syf ! IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 12.04.07, 20:15
      Janie.Byles w Kanadzie 4 lata i nic cie to nie nauczylo.Polska to nie raj na
      ziemi,to kraj ludzi takich jak ty czy ja,wcale nie najgorszy.Kanada to dobry
      kraj,ale moze przyjsc taki dzien ze powiesz ze to syf,bo cos ci sie nie
      uda.Bylem w polsce w zeszlym roku.Duzo mi sie nie podobalo,ale jest tez duzo
      dobrych zmian.Co prawda nie widze siebie w Polsce,ale daleki jestem od
      stwierdzenia ze to syf.Powodzenia na emigracji.Przygotuj sie na ciezka
      prace,nie na manne z nieba.Pozdrawiam. rick
      • Gość: idzikczortu Re: Polska to syf ! IP: *.sub-66-174-92.myvzw.com 12.04.07, 22:49
        Boze, ten "Jan" nie wie co czyni.
        Wybor zycia za granica na stale jest podobne probie przechodzenia nad kanionem
        po linie. Tak latwo spasc w otchlan! Trzeba wytrzymac trzymajac sie liny i
        podmuchow wichury i odpedzac olbrzymie ptaki ktore dziobia po rekach... Ech.
        I pal go szesc tego "Jana"; jak widac facet wpakowal sie w kupe prywatnych
        kompleksow, ale jego decyzje odbija sie takze na rodzinie i na dzieciach... Ech.
        Potem tesknota za rodzina za przyjaciolmi, za pieknymi miejscami w kraju. Kazde
        swieta w nowym miejscu trzeba potem starannie odtwarzac na modle polska, by ta
        swiatecznosc poczuc.
        Niby kazdy jest kowalem swego losu ale wydaje mi sie, iz motywacja ekonomiczna
        wybrania zycia na obczyznie jest motywacja najslabsza.
        A ten "Jan" wybiera sie na obczyzne z olbrzymim handicapem bo z nienawiscia do
        kraju swoich przodkow! Wlasnie w jego przypadku, jakiegos nie zrozumialego dolka
        psychicznego, ma on duze szanse by wracac do kraju na kleczkach. Rozpoczynanie
        zycia w obcym kraju jednoczesnie nienawidzac kraj z ktorego pochodze,
        ustawialoby mnie w pozycji surrealnej. To tak jakby przybrac maske "Czlowieka
        Bez Wlasciwosci" z surrealistycznej powiesci Musila.
        Obled.
        • fiat_lux Re: Polska to syf ! 12.04.07, 22:56
          obled to to co ty napisales - to jest kompletna bzdura
          motywacja ekonomiczna jest najmocniejsza, nawet dla tych co jak ty lubia
          popie..c o swojej milosci do ojczyzny.
          wlasniej przez ta "motywacje ekonomiczna" po 1989 roku do polski wrocil w sumie
          tylko jeden czlowiek - nowak jezioranski. reszta to tak jak ty telepatrioci
          nadaja nam tu eseje o moralnosci i patriotyzmie, a fakty mowia same za siebie
          uzmyslow sobie w koncu ze te twoje tesknoty do swiat moglyby sie skonczyc gdybys
          nie kochal calym sercem amerykanskiego dolara
          • stefan.bialystok Re: Polska to syf ! 13.04.07, 07:24
            Zgadzam się z fiatem. Ci, co pie.. o patriotyźmie, ale są Polonusami, działają na pokaz. Można wielbić jeden kraj - albo Polskę, albo Stany Zjednoczone.
    • Gość: TGVYYY Re: Polska to syf ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:50
      Jedź chłopie, jedź...Tam potrzebuja roboli
      • Gość: fan Re: Polska to syf ! IP: *.piasta.pl 13.04.07, 12:24
        Oczywiście, ze pisząc o emigracji ma sie na mysli przede wszystkim kasę. Ja tez wolałby się zastanawiać co bedę robił za naście-dziesiąt lat na emeryturze i gdzie będę sobie łowił rybki, niz tak jak teraz zastanawiam się która noclegownia ma lepsze warunki ;). Naszym problemem jest kasa, właściciwie jej notoryczny brak na podstawowe sprawy. Tam mysli sie trochę inaczej, bo na czynsz wystarczą 3-4 dniówki, a nie 12 dni tyrania. Patrząc na naszych emerytów w aptekach, stojących po lek "za obiecaną złotówkę" wyobrażam sobie siebie na ich miejscu. I jakoś nie mam perspektyw, żebym skończył lepiej. W tym kraju masz zarobić tyle, zebys nie zdechł z głogu, ale i żebys nie zarobił za dużo, bo wtedy nie daj boże głowę za wysoko podniesiesz.....
        • pijany_latarnik sami eksperci 13.04.07, 17:03
          Aż żal bierze gdy czyta się różnych teoretyków typu stefan białystok czy fiat
          lux. Jeszcze większą litość budzi założyciel wątku Jan. Próbują wymądrzać się
          ale ciekawi mnie czy taki fiat lux żył kiedykolwiek z rodziną w Kanadzie czy USA.

Zlekcjoważyli przestrogi Ricka i Idzikczortu, którzy znają życie emigranta z
          doświadczenia a nie z opowieści różnych Mietków i Staśków.

Jak słusznie zauważył Idzikczortu, Jan i jego rodzina są z góry skazani na
          porażkę. Przy takich kompleksach, niskiej samoocenie nie ma on żadnych szans
          przebić się do klasy średniej. Nie będą oni tam łatwego życia, bo jak się mówi
          na pochyłe drzewo i kulawa koza wskoczy.

Przeraża mnie też głoszona tu powszechnie teza, że pieniądze są najważniejsze.
          Widziałem takich nieszczęśników, którzy przyjechali tu z takim nastawieniem.
          Pieniądze tu są mniej warte niż w Polsce. Pamiętam jak kiedyś widziałem fajny
          dom za 20 tys $. Wystarczyłoby wyremontować we własnym zakresie - ok 30 tys. i
          pełny komfort za głupie 50 tys. Dlaczego więc ludzie biorą na kupno domu o
          podobnym standarcie kredyty rzędu 350-500 tys $? Dlaczego tak przepłacają i
          przez lata raty płacą i jeszcze się cieszą, że tak tanio, bo w Kaliforni takie
          same domy zaczynają się od miliona?

Bo oni już wiedzą, że pieniądze to nie wszystko. Ważniejsze jest na przykład to,
          jaką przyszłość zapewnisz swoim dzieciom. Czy w okolicy jest w miarę dobra
          szkoła czy też w tej szkole poziom jest tak żenująco niski i dzieci wyrosną na
          półanalfabetów bez żadnych perspektyw nawet na marne studia. Jacy będą koledzi i
          koleżanki dzieci Jana? Są przecież takie dzielnice, że 80% młodzieży i ich
          rodziców pali cracka.

Ciekawi mnie czy po latach będzie cieszył Jana szpanerski samochód i 50-calowy
          plazmowy telewizor, gdy np jego córka będzie dawała dupy za 20$ by zdobyć
          pieniądze na kolejną działkę cracka czy też jego syn trafi do tutejszego
          więzienia pełnego gotowych na wszystko bandziorów różnych ras z całego świata,
          przy którym polskie więzienie wydaje się być jak sanatorium.

Ja też kiedyś sprowadziłem rodzinę. Dwa razy jednak się upewniłem czy zdołam
          spłacić dom za 350-500 tys $, zapewnić dzieciom dobre szkoły, dobre
          ubezpieczenie itd. Najzabawniejsze jest to, że nawet w naprawdę dobrej jak na
          warunki USA szkole poziom nauczania jest dużo niższy niż w polskiej. Polskie
          dzieci bez żadnego trudu radzą sobie w dobrych amerykańskich szkołach.
          Amerykańskie zaś mają kłopoty w polskich szkołach o czym przekonało się wiele
          rodzin, które wróciły z USA czy Kanady.

Biedne dzieci Jana, bo jego jakoś wcale nie żałuję.
          • stefan.bialystok Re: sami eksperci 13.04.07, 17:27
            pijany_latarnik napisał:

> Aż żal bierze gdy czyta się różnych teoretyków typu stefan białystok czy fiat
            > lux. Jeszcze większą litość budzi założyciel wątku Jan. Próbują wymądrzać się
            > ale ciekawi mnie czy taki fiat lux żył kiedykolwiek z rodziną w Kanadzie czy US
            > A.
            A zaprzeczasz faktom?
            • pijany_latarnik Re: sami eksperci 13.04.07, 21:21
              stefan.bialystok napisał:

> A zaprzeczasz faktom?

Najpierw musiałbyś te fakty przedstawić.
          • fiat_lux Re: sami eksperci 13.04.07, 18:25
            twoj blad w mysleniu polega na tym ze zakladasz ze wszyscy sa debilami jak ty
            (to sie tyczy wszystkich akapitow twoich wypocin)
          • fiat_lux Re: sami eksperci 13.04.07, 18:31
            a tak dla porownania za ile twoja corka daje dupy?
            tak tylko pytam bo chcialbym sie dowiedziec jakie sa standardy w rodzinie "na
            poziomie"
            • pijany_latarnik Re: sami eksperci 13.04.07, 18:52
              Moja córka ma 9 lat ty chamie i psycholu. Weź tabletki trollu pie..ny.
              • fiat_lux Re: sami eksperci 13.04.07, 19:59
                nie rozumiem skad takie zdenerwowanie. przed chwileczka zadales to samo pytanie
                janowi ktory emigruje wlasnie do kanady. i sam napisales "gdy np jego córka
                będzie dawała dupy za 20$ by zdobyć pieniądze na kolejną działkę cracka"

moze to nie ty pisales??????
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60643520&a=60702372

zastanawiam sie tatus czy dajesz poczytac swoje posty swoim dzieciom i czy one
                sa z ciebie dumne. ja napewno dam swoim dzieciom gdy tylko dorosna zeby
                wiedzialy co znaczy hipokryzja i zaklamanie w wykonaniu polskich obroncow wiary
                katolickiej. to dziw ze jezus nie wzial cie jeszcze zywcem do nieba
                • pijany_latarnik Re: sami eksperci 13.04.07, 20:27
                  Jesteś albo podłym kłamcą albo debilkiem, który nie odróżnia założenia od tezy
                  czyli stwierdzenia. Najprędzej jednak jesteś dwa w jednym, to jeszcze ci
                  wyjaśnię że np znaczy NA PRZYKłAD.

Zastanów się trollu dlaczego ja tylko w dyskusjach z tobą muszę się zniżać do
                  takiego żałosnego poziomu, podczas gdy ty kłócisz się ciągle i coraz to z kimś
                  innym.

Nie chce mi się dalej z tobą dyskutować. Życzę ci tylko żebyś rozwijał swój
                  intelekt to może kiedyś przyjdzie taki dzień, że ogarniesz nim ogrom swego
                  chamstwa. Bez odbioru.
                  • fiat_lux Re: sami eksperci 13.04.07, 20:45
                    teraz jak mi to wyjasniles to jestes teraz dla mnie wzorem kultury
                    nie odpowiedziales jednak na pytanie - skoro poruszyles ten temat to moze sie
                    podzielisz z nami NA PRZYKLAD za ile swojej corce pozwalasz dawac dupy za crack?
                  • drzazgarz Re: sami eksperci 13.04.07, 20:46
                    Z całym szacunkiem, Latarniku, ale i ty też przed chwilą popisałeś się
                    hipokryzją pisząc "Życzę ci tylko żebyś rozwijał swój intelekt to może kiedyś
                    przyjdzie taki dzień, że ogarniesz nim ogrom swego chamstwa."

Przecież dobrze wiesz, że to są życzenia zupełnie nierealne. Czy nie uczciwiej
                    byłoby życzyć mu zdrowia czy szóstki w totolotka? Czyżbyś i ty zaraził się
                    hipokryzją od fiata lux?
                    • fiat_lux Re: sami eksperci 13.04.07, 20:50
                      a czy mozesz mi podac przyklad mojej hipokryzji?
                      • drzazgarz Re: sami eksperci 13.04.07, 20:55
                        fiat_lux napisał:

> a czy mozesz mi podac przyklad mojej hipokryzji?

Ja nie będę hipokrytą i odpowiem, że w twoim przypadku bardzo trudno
                        jednoznacznie określić gdzie kończy się twoja głupota a zaczyna się hipokryzja.
                        • fiat_lux Re: sami eksperci 13.04.07, 21:17
                          widze lubisz sobie popie..c a kiedy jest konkretne pytanie to wywijasz sie sianem

nadal masz mi do zarzucenia hipokryzje???
                    • pijany_latarnik Re: sami eksperci 13.04.07, 21:01
                      drzazgarz napisał:

> Z całym szacunkiem, Latarniku, ale i ty też przed chwilą popisałeś się
                      > hipokryzją pisząc "Życzę ci tylko żebyś rozwijał swój intelekt to może kiedyś
                      > przyjdzie taki dzień, że ogarniesz nim ogrom swego chamstwa."
                      >
                      > Przecież dobrze wiesz, że to są życzenia zupełnie nierealne. Czy nie uczciwiej
                      > byłoby życzyć mu zdrowia czy szóstki w totolotka? Czyżbyś i ty zaraził się
                      > hipokryzją od fiata lux?
                      >
                      Z punktu widzenia logiki masz rację Drzazgarzu. Próbować jednak nigdy nie
                      zaszkodzi a może przynieść to nawet jakieś tam pozytywne skutki uboczne.
                • Gość: azp11 Re: sami eksperci IP: *.elpos.net 13.04.07, 20:28
                  Jeżeli wyjaśnić dzieciom, czym jest hipokryzja - daj im poczytać swoje posty.
                  • Gość: azp11 Re: sami eksperci IP: *.elpos.net 13.04.07, 20:30
                    + chcesz
                  • fiat_lux Re: sami eksperci 13.04.07, 20:49

> Jeżeli wyjaśnić dzieciom, czym jest hipokryzja - daj im poczytać swoje posty.

moje poglady ewoluuja ale nie na podstawie tresci tego forum
                    mozesz mi przytoczyc przyklad mojej hipokryzji?
                    • Gość: azp11 Re: sami eksperci IP: *.elpos.net 13.04.07, 21:35
                      Mogę ale nie chcę.
                      • fiat_lux Re: sami eksperci 13.04.07, 21:53

> Mogę ale nie chcę.

jedno co mozesz to oszczerstwa i jednozdaniowe dosrywanki
                        • Gość: azp11 Re: sami eksperci IP: *.elpos.net 13.04.07, 22:04
                          I to jest świetny przykład twojej hipokryzji.Nie wiem tylko, czy ty cokolwiek
                          jesteś w stanie zrozumieć.
                          • fiat_lux Re: sami eksperci 14.04.07, 00:00
                            nie wiem jaka tu hipokryzja. conajmniej trzech ludzi pisalo ci ze azp znany jest
                            z pisania jednozdaniowych dosrywek - nieprawde pisze?
                            moze nie wiesz co znaczy slowo hipokryzja? dla podpowiedzi nie ma nic wspolnego
                            z hipopotamem
                            • Gość: azp11 Re: sami eksperci IP: *.elpos.net 14.04.07, 23:16
                              Fiat _lux napisał:
                              ...moze nie wiesz co znaczy slowo hipokryzja? dla podpowiedzi nie ma nic
                              wspolnego z hipopotamem
                              • fiat_lux Re: sami eksperci 15.04.07, 01:47

> Fiat _lux napisał:
                                > ...moze nie wiesz co znaczy slowo hipokryzja? dla podpowiedzi nie ma nic
                                > wspolnego z hipopotamem
                                > __________________
                                > Nie kłam. Wielu ludzi pisało już, że jesteś hipokrytą.

a gdzie tu jest klamstwo oszczerco?
                                • Gość: azp11 Re: sami eksperci IP: *.elpos.net 15.04.07, 11:34
                                  A co? To nie o sobie pisałeś :hipopotam? Sądziłem, że to twoje kolejne
                                  wcielenie.
          • fiat_lux gdzie jest ta moja hipokryzja???? 13.04.07, 21:18
            pytam tych ktorzy mi ja zarzucili

a moze nie znacie znaczenia tego slowa?
            • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 13.04.07, 21:33
              Już ci napisałem, że nie wiem gdzie kończy się twoja głupota a zaczyna się
              hipokryzja. Czy rzeczywiście nie zdajesz sobie sprawy w którym miejscu tej
              dyskusji przekroczyłeś wszelkie granice przyzwoitości i człowieczeństwa czy
              tylko udajesz że nie wiesz.

Tak samo nie wiem czy jesteś na tyle głupi że nie wiesz co czynisz obrażając
              uczucia religijne niewinnych ludzi czy tak tylko udajesz.
              • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 13.04.07, 21:51
                drzazgarz napisał:

> Już ci napisałem, że nie wiem gdzie kończy się twoja głupota a zaczyna się
                > hipokryzja. Czy rzeczywiście nie zdajesz sobie sprawy w którym miejscu tej
                > dyskusji przekroczyłeś wszelkie granice przyzwoitości i człowieczeństwa czy
                > tylko udajesz że nie wiesz.
                >
                > Tak samo nie wiem czy jesteś na tyle głupi że nie wiesz co czynisz obrażając
                > uczucia religijne niewinnych ludzi czy tak tylko udajesz.

nie mylmy hipokryzji z: "glupota", "przyzwoitoscia", "czlowieczenstwiem" i
                "obraza uczuc religijnych"

zarzucono mi hipokryzje i chcialbym sie dowiedziec gdzie ta moja hipokryzja byla
                w moich postach. wiesz czy nie wiesz? proste pytanie (wydawaloby sie)
              • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 14.04.07, 15:52
                A co jest obrazą uczuć religijnych??

Czy jeżeli stwierdzę, że ksiądz okazał się pedofilem, że inny donosił na kolegów
                z parafii, inny jest antysemitą, to czy będzie to obraza uczuć religijnych?

Czy obrazi Cię też spostrzeżenie, ze historia o Noe jest jedynie plagiatem z
                pogańskiego mitu o Gilgameszu?? Ja nie zauważyłem, by fiat obrażał uczucia
                religijne. Chyba, że twoja religia mówi "Nie można mnie krytykować,nawet kiedy
                robie źle, nawet kiedy moja wiara ma wpływ na prawodawstwo w kraju, nie
                uwzględniając, że inni nie uznają mojej wiary"??
                • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 14.04.07, 17:11
                  Widzę, że napisałeś na temat. Takiego przykładu hipokryzji by nikt nie wymyślił.
                  Nawet udało ci się trochę prawdy przemycić, bo podejrzewam że twoich uczuć
                  religijnych fiat lux nigdy nie obraził, bo takowych nie masz. Jeżeli poszukałbym
                  przykładów to byłoby już dwóch zielonych na tym forum. Tu nie będę dyskutował,
                  bo niech sobie ludziska dalej dyskutują o workach dolarów spadających z
                  kanadyjskiego nieba. Chcesz przykładów to załóż osobny wątek a ja się tam zjawię
                  i sypnę mnóstwem przykładów.

Przyznam, że dobrze odrobiłeś zadanie domowe, hipokryto. Starannie dobrałeś
                  antyprzykłady, ale muszę cię zmartwić. Marnujesz swój czas, bo jeżeli nawet
                  podałbyś i 100 czy 1000 antyprzykładów to niczego w ten sposób nie udowodnisz.
                  Przemyśl to.

Ciekawi mnie czy i ty nie wiesz w którym miejscu tej dyskusji fiat lux
                  przekroczył granice wszelkiej przyzwoitości. Czy też nie wiesz czy tylko
                  udajesz? Tak samo napewno nie pamiętasz jak Bamber wykazał że fiat lux pisze pod
                  różnymi nickami typu Asia i zmienia IP, tak więc nie musi wcale pod swoim
                  nickiem pisać skrajnych tekstów typu "pie..ne katole"

Ja wątku o fiacie lux nie będę zakładał, bo obiecałem sobie, że żadnych nagonek
                  na nikogo nie będę uskuteczniał. Jak ty chcesz, to załóż, tylko proszę cię - nie
                  zaśmiecaj tego wątku bo tu ludzie chcą o Kanadzie rozmawiać a nie o jakimś
                  fiacie. Na koniec dziękuję ci za twój post. Dzięki niemu ci co umieją myśleć
                  dużo prawdy o tobie właśnie się dowiedzieli.
                  • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 15.04.07, 01:55
                    drzazgarz napisał:

> Ciekawi mnie czy i ty nie wiesz w którym miejscu tej dyskusji fiat lux
                    > przekroczył granice wszelkiej przyzwoitości. Czy też nie wiesz czy tylko
                    > udajesz? Tak samo napewno nie pamiętasz jak Bamber wykazał że fiat lux pisze po
                    > d
                    > różnymi nickami typu Asia i zmienia IP, tak więc nie musi wcale pod swoim
                    > nickiem pisać skrajnych tekstów typu "pie..ne katole"

nikt mi nie udowodnil ze pisalem pod nickiem asia a ani innym powyzej podanymi.
                    jedyne co robilem do czego sie przyznalem to pisalem pod numerami ip litewskimi
                    aby udowodnic ze mikelson wcale nie musi pisac z litwy. to wszystko
                    twoje dowody to jedno wielkie oszczerstwo i broniac religii zamiast postepowiac
                    tak jak nakazywal pewien zyd 2000 lat, siejesz klamstwo i oszczerstwa w
                    najlepszym stylu policji politycznej prl

ale ja ci to wybaczam
                    • Gość: azp11 Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? IP: *.elpos.net 15.04.07, 11:38
                      Ciekawe, kto sie podpisywał nickiem "oszołom...." Lubisz iśc w zaparte.
                      • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 15.04.07, 21:17

> Ciekawe, kto sie podpisywał nickiem "oszołom...." Lubisz iśc w zaparte.

To szkoda, że zmienił nick bo oszołom lepiej do niego pasuje.
                      • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 16:25

> Ciekawe, kto sie podpisywał nickiem "oszołom...." Lubisz iśc w zaparte.

rozne rzeczy juz slyszalem. podszywacz, klamca i hipokryta, zenek tez pisal ze
                        jestem z niekatolickiej rodziny o niepolskich korzeniach, ze nie mieszkalem
                        nigdy w kanadzie ani w usa i rozne inne fakty z mojego zycia - te wszystkie
                        oszczerstwa od "obroncow" "wiary" "katolickiej"

nie bylo jednak cienia zadnych dowodow. masz wiedz okazje wyjsc poza
                        jednozdaniowe dosrywki i pokazac dowod na to co piszesz. to ze ktos kiedys sobie
                        napisal co mu slina przyniesienie nie czyni tej wypowiedzi dowodem
                        • Gość: azp11 Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? IP: *.elpos.net 16.04.07, 19:44
                          Poczytaj sobie to, co pisałeś pod nickiem "oszołom z..." i to co piszesz jako
                          fiat_lux, a na pewno zrozumiesz, że to ten sam przypadek.
                          • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 19:50

> Poczytaj sobie to, co pisałeś pod nickiem "oszołom z..." i to co piszesz jako
                            > fiat_lux, a na pewno zrozumiesz, że to ten sam przypadek.

Myślę, że nick oszołom świetnie do niego pasował
                          • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:07

> Poczytaj sobie to, co pisałeś pod nickiem "oszołom z..." i to co piszesz jako
                            > fiat_lux, a na pewno zrozumiesz, że to ten sam przypadek.

czy masz dowod ze pisalem pod tym nickiem? np link?
                            • Gość: azp11 Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? IP: *.elpos.net 16.04.07, 20:10
                              Po co ci dowody? Uwierz mi na słowo.
                              • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:14

> Po co ci dowody? Uwierz mi na słowo.

z tym bedzie problem. glownie dlatego ze pisales o mnie wiele "prawd" ktore nie
                                maja pokrycia w faktach
                                • Gość: azp11 Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? IP: *.elpos.net 16.04.07, 20:28
                                  Znowu zmyślasz.
                    • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 15.04.07, 21:23
                      Za taki "zbytek łaski" to je grzecznie odmówię. Strzeżcie się ludzie słowa
                      "wybaczam" od kłamcy, bo odwrotnością tego wybaczenia kłamcy jest "nienawidzę
                      cię i ci tego nie wybaczę"
                    • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 15.04.07, 23:12
                      O MOJEJ religii dyskutuję tylko z ludźmi cywilizowanymi. Zupełnie nie interesują
                      mnie poglądy chamów i barbarzyńców na ten temat. Poczytaj sobie dyskusje o
                      katolikach na tym forum i zrozumiesz, że wy "światli" ateiści sami sobie laurkę
                      wystawiliście. Nie owijając w bawełnę - udowodniliście, że jesteście bandą
                      przesączonych nienawiścią chamów. Lubisz takie dyskusje? Poziom ci widocznie
                      odpowiada.

Teraz zastanów się dlaczego wtedy schowałeś głowę w piach, nie odpowiedziałeś
                      Bambrowi. Uczciwy człowiek by natychmiast zareagował. Ty wybrałeś taktykę
                      przeczekania aż temat się wyczerpie i spadnie. Czyżbyś dopiero teraz wymyślił
                      swoje kolejne kłamstwo?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=52970626&a=53044401
                      • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 16:11
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=52970626&a=53176647

to bylo od admina forum ktory widzi kto kim jest w przeciwienstwie do bambra
                        • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 16:26
                          fiat_lux napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=52970626&a=53176647
                          >
                          > to bylo od admina forum ktory widzi kto kim jest w przeciwienstwie do bambra
                          >

Ja takiego admina nie znam. Coś ci się popierdzieliło. Z tego co mi wiadomo, ten
                          kamilar pisze teraz pod nickiem Śpiący.
                          • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 16:32
                            drzazgarz napisał:

> fiat_lux napisał:
                            >
                            > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=52970626&a=53176647
                            > >
                            > > to bylo od admina forum ktory widzi kto kim jest w przeciwienstwie do bam
                            > bra
                            > >
                            >
                            > Ja takiego admina nie znam. Coś ci się popierdzieliło. Z tego co mi wiadomo, te
                            > n
                            > kamilar pisze teraz pod nickiem Śpiący.
                            >

kamilar byl adminem tego forum przez jakis czas. mozesz z tym faktem tez masz
                            problem? bamber tym adminem nie byl
                            • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 16:44
                              Przestań wreszcie kłamać obłudniku. Doskonale pamiętam, że wtedy forum nie miało
                              admina. Ośmieszasz się. Poza tym jeszcze nigdy w życiu nie widziałem admina
                              niezalogowanego. A ty widziałeś? Ten kamilar niezalogowany to twój kumpel,
                              kłamco? A może to ty pod niego się podszyłeś?
                              • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 16:48
                                ale dlaczego konkretnie mnie nazywasz klamca? tak z czystej katolickiej milosci
                                blizniego?
                                • Gość: życzliwy Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:09
                                  Wyjaśnię tą kwestię. Kamilar był jakiś czas adminem na forum, ale było to dużo
                                  wcześniej. W tym czasie gdy bamberkonkretny zdemaskował fiacika kłamcę był już
                                  zbanowany i pisał jako kamilar niezalogowany. Czy ktoś zbanowany może wiedzieć
                                  coś więcej niż inni? Drzazgarz więc słusznie nazywa fiacika kłamcą.
                                  • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 17:16
                                    Gość portalu: życzliwy napisał(a):

> Wyjaśnię tą kwestię. Kamilar był jakiś czas adminem na forum, ale było to dużo
                                    > wcześniej. W tym czasie gdy bamberkonkretny zdemaskował fiacika kłamcę był już
                                    > zbanowany i pisał jako kamilar niezalogowany. Czy ktoś zbanowany może wiedzieć
                                    > coś więcej niż inni? Drzazgarz więc słusznie nazywa fiacika kłamcą.

kamilar byl zbanowany? na jakiej podstawie tak sadzisz

nie bardzo tego rozumiem: jestem klamca dlatego ze napisalem ze kamilar byl adminem?
                                    • Gość: życzliwy Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:23
                                      Ponieważ sam napisał że został zblokowany czy zablokowany. Możesz się go sobie
                                      spytać jak to dokładnie określił.
                                      • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 17:54
                                        No i co, fiacie lux? Nie udawaj, że ciebie tam nie ma. Odpowiedz Życzliwemu. A
                                        może znowu poczekasz aż wątek spadnie a za miesiąc znowu pójdziesz w zaparte
                                        wymyślając nowe kłamstwa? Pozwól, że od dzisiaj będę cię nazywał kłamca_lux.
                                        • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 18:02
                                          drzazgarz napisał:

> No i co, fiacie lux? Nie udawaj, że ciebie tam nie ma. Odpowiedz Życzliwemu. A
                                          > może znowu poczekasz aż wątek spadnie a za miesiąc znowu pójdziesz w zaparte
                                          > wymyślając nowe kłamstwa? Pozwól, że od dzisiaj będę cię nazywał kłamca_lux.

pytalem juz kilka razy ale zapytam jeszcze raz. gdzie konkretnie jest to
                                          klamstwo oszczerco?
                                      • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 18:02

> Ponieważ sam napisał że został zblokowany czy zablokowany. Możesz się go sobie
                                        > spytać jak to dokładnie określił.

nie widzialem tego. mozesz podac link?
                                        • Gość: życzliwy Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:12
                                          fiat_lux napisał:

> Gość portalu: życzliwy napisał(a):
                                          >
                                          > > Ponieważ sam napisał że został zblokowany czy zablokowany. Możesz się go
                                          > sobie
                                          > > spytać jak to dokładnie określił.
                                          >
                                          > nie widzialem tego. mozesz podac link

Czy ty nie rozumiesz co napisałem? Dlaczego tak to ciebie interesuje czy
                                          kamilar został zablokowany czy zbanowany a zupełnie ciebie nie interesuje, że
                                          nie mógł widzieć więcej niż ty? Chcesz skierować dyskusję na jego temat,
                                          fiaciku? To za to że często stawał w twojej obronie? Co za wdzięczność. Tu nie
                                          chodzi o to czy kamilar został zbanowany czy zblokowany. Pytanie jest czy
                                          kamilar mógł widzieć więcej niż ty i czy był jak twierdzisz wtedy adminem.
                                          Spytaj się go kłamco.
                                          • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:33

> fiat_lux napisał:
                                            >
                                            > > Gość portalu: życzliwy napisał(a):
                                            > >
                                            > > > Ponieważ sam napisał że został zblokowany czy zablokowany. Możesz s
                                            > ię go
                                            > > sobie
                                            > > > spytać jak to dokładnie określił.
                                            > >
                                            > > nie widzialem tego. mozesz podac link
                                            >
                                            > Czy ty nie rozumiesz co napisałem? Dlaczego tak to ciebie interesuje czy
                                            > kamilar został zablokowany czy zbanowany a zupełnie ciebie nie interesuje, że
                                            > nie mógł widzieć więcej niż ty? Chcesz skierować dyskusję na jego temat,
                                            > fiaciku? To za to że często stawał w twojej obronie? Co za wdzięczność. Tu nie
                                            > chodzi o to czy kamilar został zbanowany czy zblokowany. Pytanie jest czy
                                            > kamilar mógł widzieć więcej niż ty i czy był jak twierdzisz wtedy adminem.
                                            > Spytaj się go kłamco.

alez ja nie napisalem ze wtedy byl adminem. napisalem ze byl adminem w ogole
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60643520&a=60843924
                                            slepy jestes? czy durny? czy i to i to? jak widac jak klamca nie jestem ale ty
                                            oszczerca na pewno

bamber nigdy nie byl adminem i nie mogl widziec ip. jak by byl to by wiedzial ze
                                            nie podszywalem sie jako asia. niestety tobie lepiej wierzyc temu kogo slowa sa
                                            ci na reke, nie temu po ktorego stronie sa fakty
                                        • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 17.04.07, 19:53
                                          Ma chłop problemy z rozumieniem słów, ponieważ prawdopodobnie nigdy nie potrafił
                                          założyć konta na portalu gazeta.pl , chyba to za trudne:( To nie wie, ze po
                                          likwidacji konta przez jego użytkownika konto jest blokowane na 3 miesiące. Po
                                          tym terminie nick jest wolny i każdy może go użyć.

Ciężko mu też zrozumieć, że pisząc o tym, że widziałem IP, nie tylko ten ogonek,
                                          który widzi On i myśli, że wie wszystko, ale cały numer, miałem możliwość
                                          sprawdzenia wcześniejszych sugestii nt. rzekomych wieloknikowców. Po tym, jak
                                          większość tych plwocin okazała się nieprawdziwa, doszedłem do wniosku, że
                                          panowie inkwizytorzy na tym forum są śmieszni, tak jak śmieszny był ich mentor
                                          zenon. Z tego powodu nie ma żadnych podstaw, by ich dowody uważać za dowody.

Parafrazując pewien cytat: Idiota uwierzy w każde oszczerstwo oczerniające jego
                                          wroga, bo chce w je wierzyć. Wy Panowie inkwizytorzy nie potrzebujecie dowodów,
                                          dlatego jesteście żałośni. Bez odbioru:)
                                          • pijany_latarnik Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 17.04.07, 20:16
                                            Tu podyskutujcie. Ludzie wam proste pytanie zadali

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60859341&v=2&s=0
                                            • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 17.04.07, 20:20
                                              pijany_latarnik napisał:

> Tu podyskutujcie. Ludzie wam proste pytanie zadali
                                              >
                                              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60859341&v=2&s=0

dlaczego chcesz znac odpowiedz na to pytanie i co to ma do czegokolwiek?
                    • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:04
                      fiat_lux napisał:

> drzazgarz napisał:
                      >
                      > > Ciekawi mnie czy i ty nie wiesz w którym miejscu tej dyskusji fiat lux
                      > > przekroczył granice wszelkiej przyzwoitości. Czy też nie wiesz czy tylko
                      > > udajesz? Tak samo napewno nie pamiętasz jak Bamber wykazał że fiat lux pi
                      > sze po
                      > > d
                      > > różnymi nickami typu Asia i zmienia IP, tak więc nie musi wcale pod swoim
                      > > nickiem pisać skrajnych tekstów typu "pie..ne katole"
                      >
                      > nikt mi nie udowodnil ze pisalem pod nickiem asia a ani innym powyzej podanymi.
                      > jedyne co robilem do czego sie przyznalem to pisalem pod numerami ip litewskimi
                      > aby udowodnic ze mikelson wcale nie musi pisac z litwy. to wszystko
                      > twoje dowody to jedno wielkie oszczerstwo i broniac religii zamiast postepowiac
                      > tak jak nakazywal pewien zyd 2000 lat, siejesz klamstwo i oszczerstwa w
                      > najlepszym stylu policji politycznej prl
                      >
                      > ale ja ci to wybaczam
                      >

Tak samo jak duch udowodnił, że podaje sie za kobiety?? Dziękuje, ale ja
                      forumowych poszukiwaczy spisków uważam za śmiesznych, duch wykazał ile racji w
                      jego wypocinach, bamber zapewne nie był lepszy.

P.S. nie zapominaj, że jako społeczny moderator widziałem całe IP.
                      • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:27

>
                        > Tak samo jak duch udowodnił, że podaje sie za kobiety?? Dziękuje, ale ja
                        > forumowych poszukiwaczy spisków uważam za śmiesznych, duch wykazał ile racji w
                        > jego wypocinach, bamber zapewne nie był lepszy.
                        >
                        > P.S. nie zapominaj, że jako społeczny moderator widziałem całe IP.

1 Podaj link gdzie Duch Zenona wykazał, że jesteś kobietą, bo już wiem że
                        zapewne albo miał rację, albo to sobie zmyśliłeś.

2 Zbanowany społeczny moderator? Czy znasz przypadek żeby ktoś niezalogowany był
                        moderatorem?

3. Sprawę możesz łatwo roztrzygnąć. ZALOGUJ się jako kamilar i napisz dlaczego
                        pisałeś jako niezalogowany, dlaczego wtedy był komunikat, że każdy może zostać
                        moderatorem forum, skoro ty nim byłeś.
                        • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:39
                          Zabawny jesteś. W każdym z tych punktów błądzisz mocno.

Po pierwsze nigdy nie zostałem zbanowany, po drugie nie mam zamiaru przeszukiwać
                          bełkotu ducha.

A tym tekstem udowodniłeś ile są warte Twoje plwociny w stronę Fiata:
                          > bo już wiem że
                          > zapewne albo miał rację, albo to sobie zmyśliłeś.

Z punktu 2 nie rozumiem, kto był niezalogowanym moderatorem??
                          Punkt trzeci również pokazuje Twój brak wiedzy, po prostu nie było moderatora od
                          końca czerwca 2006 roku. Bez odbioru, bo po dyskusji widzę, że jeśli nie jesteś
                          Zenonem, to znalazł sobie "godnego" następcę.

Sam sie możesz zalogować jako kamilar, 3 miesiące dawno minęły i jeżeli nikt nie
                          zajął tego nikcu to jest wolny. Ja dawno przeorientowałem wszystkie swoje loginy
                          i nicki na zupełnie inny.

I nie przypadkiem połowa uczestników wiąże Cię z tym idiotą.
                          • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:47

> I nie przypadkiem połowa uczestników wiąże Cię z tym idiotą.

dla mnie obaj latarnik i drzewutnik pisza identycznie, jak bym rozmawial z jedna
                            osoba, ale latarnikowi troche blizej do zenka (po tych wypocinach na temat
                            ameryki i jak to corki sie puszczaja za crack). dzrzewutnik moze mieszkac w polsce
                          • pijany_latarnik Kto tu jest zabawny? 17.04.07, 00:58
                            A właściwie żałosny.
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60859341&a=60871964
                      • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:37

dlaczego zmieniles nick? dostales bana na stary?
                        • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:40
                          Nie dostałem bana na stary. Miałem taką zachciankę. Dowody można znaleźć na
                          Kopytku, najpierw się pożegnałem ze swoimi i potem zlikwidowałem konto.
                          • fiat_lux Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 21:13

> Nie dostałem bana na stary. Miałem taką zachciankę. Dowody można znaleźć na
                            > Kopytku, najpierw się pożegnałem ze swoimi i potem zlikwidowałem konto.

to przynajmniej wiem kto jest klamca w tej dyskusji (mimo tego calego chrzanu w
                            moja strone)
                          • pijany_latarnik Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 17.04.07, 01:12

> Nie dostałem bana na stary. Miałem taką zachciankę. Dowody można znaleźć na
                            > Kopytku, najpierw się pożegnałem ze swoimi i potem zlikwidowałem konto.

Dlaczego kłamiesz? Jak mogłeś widzieć IP Bambra, kiedy on pierwszy raz pojawił
                            się pod koniec listopada 2006 a ty co najmniej od początku lipca 2006 przestałeś
                            być społecznym moderatorem?

Dlaczego niczego nie napiszesz jako kamilar zalogowany, skoro nie byłeś
                            zbanowany? Wprawdzie niczego to by nie zmieniło, ale zawsze jedno kłamstwo mniej.

Co do podobieństwa pisania do drzazgarza, to każdy normalnie myślący człowiek
                            używa akapitów. Lepiej się czyta. Tak samo mógłbym wysnuć teorię, że ty i fiat
                            lux to też ta sama osoba, ale czy to ważne? Teraz już nie. Jeden wart drugiego.
                            • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 17.04.07, 12:05
                              pijany_latarnik napisał:

> Tak samo mógłbym wysnuć teorię, że ty i fiat
                              > lux to też ta sama osoba, ale czy to ważne? Teraz już nie. Jeden wart drugiego.
                              >

To byłoby w waszym stylu, czego innego sie nie spodziewałem:)
                              A co do logowania jako kamilar wyjaśniałem, ale widzę, że jesteś zbyt
                              ograniczony by zrozumieć, co się pisze:)
                      • drzazgarz Re: gdzie jest ta moja hipokryzja???? 16.04.07, 20:40

>
                        > Tak samo jak duch udowodnił, że podaje sie za kobiety?? Dziękuje, ale ja
                        > forumowych poszukiwaczy spisków uważam za śmiesznych, duch wykazał ile racji w
                        > jego wypocinach, bamber zapewne nie był lepszy.
                        >

1 Podaj link gdzie Duch Zenona wykazał, że podajesz się za kobiety, bo już wiem
                        że zapewne albo miał rację, albo to sobie zmyśliłeś.

2 Zbanowany społeczny moderator? Czy znasz przypadek żeby ktoś niezalogowany był
                        moderatorem?

3. Sprawę możesz łatwo roztrzygnąć. ZALOGUJ się jako kamilar i napisz dlaczego
                        pisałeś jako niezalogowany, dlaczego wtedy był komunikat, że każdy może zostać
                        moderatorem forum, skoro ty nim byłeś.
        • Gość: białostoczanin Re: Polska to syf ! IP: *.dsl.bell.ca 14.04.07, 03:26
          Witam, ja mieszkam w Kanadzie od bardzo wielu lat (emigracja ekonomiczna) i
          twierdzę z uporem maniaka że gość który uważa że Polska to 'syf' dostatecznie
          nie poznał Kanady. Kanada jest inna niż Polska ale czy jest lepsza? Ja tak nie
          sądzę. Powiem tak: gdybym miał rozpoczynać to jeszcze raz i wiedział co mnie
          czeka nie odważyłbym się. Ja skończyłem szkoły w Kanadzie, nauczyłem się
          angielskiego, mam obywatelstwo kanadyjskie (polskiego się nie zrzekłem), nawet
          przez pewien czas wydawało mi się że się z-asymilowałem, ale nie przestałem być
          DP (Displaced Person - przesiedleniec). Tak jestesmy postrzegani przez
          rodowitych kanadyjczyków, ja sam też nie czuję się tu u siebie. To jednak nie
          jest problem, z tym można żyć, nawet jak w biurze patrzą na ciebie pogardliwie
          bo masz 'slavic accent'. Fakt, nikt cię tu nie tknie ale też masa drzwi się
          zamyka bo jesteś obcy. Będziesz do końca twego życia DP, kanadyjczycy są
          wprawieni w pokazywaniu gdzie jest twoje miejsce, wszak Kanada to kraj imigrantów.
          To jest jeden problem, następny polacy. Otórz polacy w kanadzie nie są tacy mili
          jakby się koledze Janowi wydawało. Powszechnie znana jest niecheć zasiedziałych
          polonusów do nowoprzybyłych. Znane są częste przypadki wykorzystywania
          'wakacjuszy' przez polskich kontraktorów na budowach. Nierzadko ludzie ci
          pracują za darmo bo pieniądze nie są im wypłacane. Co mają zrobić? Nic, ponieważ
          nie znają języka, nie wiedzą gdzie się udać z problemem, poza-tym pracują 'na
          czarno'. Tak na marginesie kanadyjskie prawo mówi że za wykonaną pracę musisz
          otrzymać wynagrodzenie nawet gdy pracujesz 'na czarno' i potem będziesz
          deportowany, zapłatę masz otrzymać, kropka. Kto jednak o tym wie polak
          kontraktor o tym nie powie. To make a long story short, powiem tylko że jest to
          jeden z bardzo wielu przykładów z 'polskiego bagienka' które mógłbym tu przytoczyć.
          Kolejny problem pieniądze. Kolega fan napisał, cytuję: "Tam myśli sie trochę
          inaczej, bo na czynsz wystarczą 3-4 dniówki, a nie 12 dni tyrania". Drogi
          przyjacielu co ty wiesz o czynszach Kanadzie? Jeżeli założymy 'wariant radosny'
          kolegi fana i przyjmiemy że w Kanadzie przacuje się 3, słownie trzy, dni na
          miesięczny czynsz więc prosta kalkulacja wyjaśni nam ile trzeba zarabiać w kraju
          pachnącym żywicą aby 'wariant radosny' kolegi fana się spełnił. Otóż zakładam że
          czynsz miesięczny za 'two bedroom apartment' (mieszkanie składajace się z living
          room, łazienki, i dwóch sypialni) w przyzwoitej dzielnicy Toronto wynosi
          przeciętnie $1200 (proszę sprawdzić w gazetach Torontońskich online: The Toronto
          Star, Toronto Sun, i Globe And Mail), pomijam mieszkania w 'czarnym getto' albo
          w pobliżu, tam mieszkania są rzecz jasna tańsze, ale się w takiej okolicy
          mieszkać nie da. Więc kontynuujac naszą kalkulację wynika co następuje: mamy
          przeciętnie 20 dni roboczych podzielmy rzeczone 20 dni przez 4, zakładając
          'wariant odchudzony' czyli taki w którym trzeba pracować cztery dni na czynsz
          daje nam (20/4)x1200=$6000 miesięcznie. Powodzenia życzę Janowi który tak nie
          lubi Polski niech spróbuje tyle zarobić w Kanadzie. Naturalnie są ludzie którzy
          maja business albo trakerzy ci zarabiają dobrze ale nie każdy chce/może być
          trakerem lub business man-em. Prawdziwe realia kanadyjskie nie są takie różowe.
          Moje trzy grosiki... Pozdrawiam.
    • s-k-i-n Re: Polska to syf ! 13.04.07, 20:49

> nadzieję że na zawsze.

-zrzeknij się jeszce polskiego obywatelstwa
      • Gość: rick Re: Polska to syf ! IP: *.home.cgocable.net 14.04.07, 05:05
        Zobaczcie co sie stalo.Frustracje Jana wywlekly mase frustracji wielu innych
        ludzi.Dlaczego brak nam kultury dyskusji.Kazdy ma prawo miec wlasne
        zdanie,kazdy ma prawo sie mylic,albo byc pewnym swoich racji.Dlaczego tylko nie
        mozna szanowac odmiennosci innych.Potraficie sie tylko opluwac.Mam sentyment do
        Polski,ale zawsze po kilku dniach pobytu na forum przechodzi mi.Myslalem o
        ponownych wakacjach w polsce wtym roku,ale chyba zrezygnuje.Pojade do
        meksyku,kraju ludzi biednych ale pogodnych.Walczcie ze swoimi
        frustracjami,rzycie ma tesz dobre strony.Ciekaw jestem tez opinni i wrazen Jana
        po osiedleniu sie w Kanadzie(za pare miesiecy).Janie powodzenia,a reszcie
        formulowiczow wiecej luzu.Pozdrawiam. rick
        • Gość: Henryk Re: Polska to syf ! IP: 216.129.105.* 14.04.07, 15:45
          Wiekszosc Polakow dobrze zyje w Kanadzie duzo lepiej niz sie zyje w Polsce, bo
          tu poznali jak trzeba sie dorabiac - praca, praca i jeszcze raz praca. Ja jak
          przyjechalem to 4 pierwsze lata pracowalem 11-12 godzin dziennie. Dzisiaj juz
          pracuje spokojnie nie wysilam sie. Dzieci wyksztalcily sie to beda moze mialy
          lzej. Place dobra polise na zycie to i kiedys niezla kase dostana. Byli tez
          tacy Polacy co jak przyjechali tu i mysleli ze nie trzeba sie tu przemeczac bo
          w Kanadzie pieniadze z nieba spadaja. Dzis sa w tym samym miejscu co kiedys.
          Zyja od czeku do czeku w wynajetych mieszkaniach z cudzymi babami a zony w
          Polsce wziely rozwod i o nich zapomnialy. Jak sie napija to przeklinaja dzien w
          ktorym tu przyjechali, ale nie maja z czym wracac i do kogo. Prawde tu napisali
          ze jezeli Jan tak nisko ocenia Polske i siebie to bedzie tu popychadlem. Polacy
          beda sie jego wstydzic i unikac a i Kanadyjczycy takich nie lubia i lekcjowaza.
        • fiat_lux Re: Polska to syf ! 15.04.07, 01:56
          Rick, ale czyz nie o tym pisalem tu?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60643520&a=60644780
          a to polacy sa wlasnie
          • Gość: rick Re: Polska to syf ! IP: *.home.cgocable.net 15.04.07, 02:45
            fiat_lux.Masz racje jestesmy dziwnym narodem,ale jak bylem w polsce to
            zauwazylem duze zmiany wsrod mlodych ludzi.Z czasem i my staniemy sie normalni.
          • drzazgarz Re: Polska to syf ! 15.04.07, 23:26
            To już przekroczyło wszelkie granica zakłamania i beztczelności. To już hucpa.
            Spokojna dyskusja aż tu zjawia się jakiś wściekły cham.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60643520&a=60707129
            Czy kultura jego jest reprezentatywna dla wszystkich Polaków? Czy w ten sposób
            udowodnił, że Polacy są tacy jak on?

Czytałem wypowiedź latarnika i bardzo mnie ciekawi który jej fragment wywołał
            taką wściekłą agresję. Żadnych takich fragmentów nie znalazłem. Czyźby napisał
            on prawdę, że zabrakło tabletek?
            • fiat_lux Re: Polska to syf ! 16.04.07, 00:16
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60643520&a=60707129
              > Czy kultura jego jest reprezentatywna dla wszystkich Polaków? Czy w ten sposób
              > udowodnił, że Polacy są tacy jak on?

to byla jedynie odpowiedz na twoj post
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60643520&a=60702372
    • Gość: paka zazdroszczę IP: *.piasta.pl 14.04.07, 21:09
      ja niestety muszę jeszcze trochę pomęczyć się w tym bagnie ale też wyjeżdżam
      • pijany_latarnik Komu konkretnie zazdrościsz? 15.04.07, 03:00
        Jeżeli to nie jest tajemnicą to dlaczego MUSISZ się męczyć?
        • Gość: tidi Re: Komu konkretnie zazdrościsz? IP: *.proxy.aol.com 15.04.07, 06:57
          • Gość: tidi Re: Komu konkretnie zazdrościsz? IP: *.proxy.aol.com 15.04.07, 07:15
            Szkoda , naprawde szkoda , ze te rozne :paki, jany i ricki tak sa umeczeni ta
            Polska . Ale widze ze ich przywodca duchowy nijaki p." lux " czuwa nad
            strapionymi i obiecuje jak kiedys Walesa , to i tamto .
            Szkoda tylko , ze kryzys panstwa upatruje w sposob smieszny i tragiczny
            zarazem . Miast walczyc o dekomunizacje , to walczy o deklerykalizacje . Tam
            upatruje zlo , a nie w sielance Okraglostolowej . To nie Kosciol wpadl na
            pomysl wynarodowienia , a jest to poklosie zdarzen z 89 r.
            • Gość: rick Re: Komu konkretnie zazdrościsz? IP: *.home.cgocable.net 15.04.07, 15:30
              tidi.Wyluzuj sie.Jest niedziela,zmow pacierz,poldz do kosciola i pomodl sie za
              te rozne paki jany i ricki.A za dekomunizacje to bierzesz sie zbyt puzno,trzeba
              bylo to zrobic wiele lat wstecz.Komuny dawno juz nie ma.Pozdrawiam rick
              • Gość: tidi Re: Komu konkretnie zazdrościsz? IP: *.proxy.aol.com 15.04.07, 16:32
                Ja natomiast , te twoje "duze zmiany wsrod mlodziezy" i prorocze prognozy
                typu "staniemy sie normalni" - kazdej niedzieli widze we wspomnianym przez
                ciebie kosciele . Co niedziela to tlum nowych mlodych twarzy . Tulaczka .

Komuna /sprzedawczyki/ ma sie zas dobrze .
                • Gość: rick Re: Komu konkretnie zazdrościsz? IP: *.home.cgocable.net 15.04.07, 16:48
                  tidi.To sa tylko moje subiektywne opinnie,co nie znaczy ze mam racje.Na zycie
                  staram sie patrzec optymistycznie,to chyba nic zlego?Jezeli do kosciola chodzi
                  coraz wiecej mlodych ludzi to dobrze dla obu stron.Nie tylko komuna i
                  sprzedawczyki maja sie dobrze,ludzie ciezko pracujacy i kreatywni tez daja
                  sobie rade.Pozdrawiam rick
                  • Gość: tidi Re: Komu konkretnie zazdrościsz? IP: *.proxy.aol.com 15.04.07, 17:29
                    Zal mi mlodych . Mlodzi , a sterani zyciem . Z idealami na bakier . Wdzierajacy
                    sie w ich zycie kosmopolityzm .

A po drugiej stronie czerwony motloch z ZNP wykrzykuje na ulicach "rece precz
                    od szkoly" .

Jestes uprzejmy , dziekuje .
                    • Gość: hatra Komu szacunek IP: *.dsl.bell.ca 15.04.07, 20:37
                      OŚWIADCZENIE

My, zebrani w dniu 14.04.2007 r. w Ursusie, byli działacze LPR oraz z innych
                      grup patriotycznych postanowiliśmy utworzyć stronictwo polityczne.

UZASADNIENIE

Z ogromnym niepokojem obserwujemy rozwój sytuacji politycznej, ekonomicznej i
                      gospodarczej w naszej Ojczyżnie oraz dalszą utratę Niepodległości Polski i
                      Suwerenności Narodowej.
                      Uważamy, że 1,5 roku rządów koalicyjnych w Polsce nie dokonuje zmian systemowych
                      w naszym kraju. Budowa IV RP jest skutecznie ośmieszana przez tych co mieli ją
                      budować oraz przez tych, którym dobrze było w III RP. Budowa IV RP nie może się
                      powieść ponieważ budują ją osoby mentalnie przywiązani do układów z Okrągłego
                      Stołu i Magdalenki, IV RP nie zbudują osoby, które tworzyły fundamenty III RP,
                      tymi osobami byli bracia Kaczyńscy i dlatego rządzenie przynosi tak mizerne
                      skutki. Przykładem tego były głosowania w Sejmie nad zmianą Konstytucji R.P,
                      gdzie tzw. prawica manipulowała w sprawie ochrony życia ludzkiego ,,od poczęcia
                      do naturalnej śmierci”. Obecny Prezydent i Premier, uczestnicy Okrągłego Stołu i
                      zmowy Magdalenkowej z komunistami tylko udają, że budują IV RP.
                      Za obecnego Prezydenta i tego Rządu, Polska nie ma własnej polityki
                      zagranicznej, ponieważ politycy ci wykonują polecenia płynące z zewnątrz.
                      Podtrzymywanie bezprawnego udziału naszego kraju w napaści na Irak jest hańbą
                      dla rządzących Polską. Napaść na Afganistan jest takim samym czynem.
                      Pytamy panów Kwaśniewskiego, Tuska, Giertycha, braci Kaczyńskich, co nam Polakom
                      zrobiły państwa Irak i Afganistan, żeby rządzący Polską wydali rozkaz napaści na
                      suwerenne państwa. Dlaczego politycy ci łamią Konstytucję i ustawy w tej
                      sprawie? W czyim interesie polscy żołnierze walczą w Iraku i Afganistanie?
                      Zapowiedż instalacji w naszym kraju tarcz antyatomowych jest działaniem
                      antypolskim oraz narażeniem na śmiertelne zagrożenie dla przyszłości naszego
                      Narodu. Instalacja tarcz ma zadanie skutecznie skłócać narody słowiańskie. Zgoda
                      polskich władz na układ z Niemcami na ich zgodę na instalacje tarcz w Polsce w
                      zamian za to, Polska poprze europejską Konstytucje jest układem poddańczym i
                      kompromitującym obecne elity rządzące.
                      Obecny rząd nie potrafi tworzyć nowych miejsc pracy. Chwalenie się spadkiem
                      bezrobocia z powodu wyjazdu Polaków za granicę jest skandalem. Polacy powinni
                      mieć pracę w Polsce i powinni pracować dla siebie i dla Polski, a zadaniem rządu
                      jest tak ustawić politykę ekonomiczną, aby Polakom opłacało się pracować w Polsce.
                      Niestety ale nadal ekonomia w Polsce jest ustawiana pod oligarchów a polityka
                      pieniężna pod międzynarodowy kapitał lichwiarski.
                      Rośnie gigantyczne zadłużenie publiczne Polski sięgające ok. 170 mld $.tylko za
                      tego rządu zadłużenie Polski wzosło o około 20 mld$.
                      Jak dotąd nie została powołana zapowiadana wielka komisja ds. rozliczenia
                      prywatyzacji, zamiast tego PiS spowalnia wyjaśnienia prywatyzacji PZU, a wiele
                      afer zostało wyhamowanych jak afera paliwowa czy PHS, Stoen-u, TP S.A i wiele
                      innych. Mieli być rozliczani oligarchowie, zamiast tego bardzo dużo wpływu na
                      ten rząd ma oligarcha Krauze oraz osoby powiązane z jego firmami które obejmują
                      intratne stanowiska w spółach skarbu państwa.
                      Rząd ten, nic nie robi w sprawie zrównania praw Polaków w ramach UE,
                      zapowiadanej przez obecnych polityków w kampani wyborczej. Jak długo polscy
                      rolnicy mają być trzecią kategorią w UE, polska wieś w 90% w zastraszającym
                      tempie biednieje i wyludnia się, młodzież szuka pracy w różnych zakątkach świata.
                      Skandaliczna polityka energetyczna tego rządu może w krótkim czasie doprowadzić
                      do katastrofalnej sytuacji na polskim rynku paliw. Próba zainstalowania w Polsce
                      bez żadnej kalkulacji ekonomicznej spółki ExxonMobil może przynieść
                      katastrofalne skutki dla polskiej gospodarki. Zaniechanie realizacji programu
                      odnawialnych źródeł energii jest szkodliwe dla polskiej gospodarki.
                      Dlatego też, postanowiliśmy utworzyć nowe stronictwo polityczne – podmiot
                      służący do naprawy Rzeczpospolitej i przywrócenia godności oraz właściwej
                      pozycji Narodowi Polskiemu.

W imieniu 55 osobowej grupy założycielskiej posłowie:

/Zygmunt Wrzodak /

/Marian Daszyk/
                      • Gość: WE 07 Re: Komu szacunek IP: *.nycmny.east.verizon.net 16.04.07, 00:04
                        hatra napisal(a):>Z ogromnym niepokojem obserwujemy rozwoj sytuacji
                        politycznej,ekonomicznej i gospodarczej...buduja ja osoby mentalnie przywiazani
                        do ukladow z Okraglego Stolu i Magdalenki...tymi osobami byli
                        braciaKaczynscy... Byli tak bardzo zwiazani,dlaczego wiec,sie rozstali?
                      • Gość: J 07 Re: Komu szacunek IP: *.nycmny.east.verizon.net 16.04.07, 01:30
                        Hatra,piszesz o sprawach w ktorych nie uczestniczyles,a "wiedze"czerpiesz z
                        mediow,ktore na zamowienie falszuja okres solidarnosciowego zrywu.Kreuja na
                        bohaterow pospolite szuje i cwaniakow.To oni,gdy solidarni ludzie,obalili
                        komune,wylezli z nor i ustawili sie w pierwszym szeregu.I Ty posadzasz braci
                        Kaczynskich o mentalny zwiazek z tymi ludzmi?Skad czerpiesz te"wiedze"?
                        Porozmawiaj z uczestnikmi spacerow na ul.Lipowej z lat 80-tych,to byc moze
                        zrozumiesz,gdzie jest prawda.I zrozum to,jezeli nie mozesz pomoc,to nie
                        przeszkadzaj.Znasz to powiedzenie;ja panu nawet nogi nie podam.-Jak jest teraz?
                        • Gość: Hatra Re: Komu szacunek IP: *.dsl.bell.ca 16.04.07, 04:09
                          Czy na pewno pisze o sprawach, w ktorych nie uczestniczylam ?

Sprobuj przeczytac 466 stron "Sierpniowych wspomnien".

e-politicus.net.pl/forum/viewtopic.php?t=361&start=6975
                          • Gość: J 07 Re: Komu szacunek IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.04.07, 04:05
                            Hatra napisal(a):
                            >Czy na pewno pisze o sprawach,w ktorych nie uczestniczylam?
                            Poczytalem strony"Sierpniowych wspomnien",i nie znalazlem co moglo
                            swiadczyc,ze uczestniczyla Pani w wydarzeniach solidarnosciowych.Raczej,takie
                            mam wrazenie,chce Pani zwrocic moja uwage na inne sprawy.
                            • Gość: Hatra Re: Komu szacunek IP: *.dsl.bell.ca 18.04.07, 01:31
                              Wystarczylo otworzyc pierwsza strone.

e-politicus.net.pl/forum/viewtopic.php?t=361&start=0
                              • pijany_latarnik Re: Komu szacunek 18.04.07, 02:08
                                Gość portalu: Hatra napisał(a):

> Wystarczylo otworzyc pierwsza strone.
                                >
                                > e-politicus.net.pl/forum/viewtopic.php?t=361&start=0

Jak się nie zna prawdy od rodziców, sąsiadów, znajomych to pozostają gazetki..
                              • Gość: J 07 Re: Komu szacunek IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.04.07, 03:34
                                Hatra napisala:
                                >Wystarczylo otworzyc pierwsza strone.
                                Wymienie kilka moich watpliwosci,ktore poddaja w watpliwosc aktywne
                                uczestnictwo w wydarzeniach sierpniowych. -Wspominasz poznanski czerwiec 56r.
                                i jako dziecko z uksztaltowanym patrityzmem,nie zauwazylas typowych dla dziecka
                                zdarzen.Poznan,to tylko podkreslenie Twego patriotyzmu. Wydarzenia w Stoczni
                                Gdanskiej,to juz,prawie precyzyjna relacja.Precyzyjna,gdyby nie powierzchowne
                                wtracenia,np;pewne moje propozycje zakceptowano(jakie nie pamientasz)
                                -operowanie nazwami dni tyg.(uczesticy strajku operowali:pirwszego dn.drugiego
                                itd.),a dziwne,dokladnie pamientasz godziny.Dziwi mnie taka latwosc
                                przedostawania sie do domu,i to o godz.2 w nocy.To tylko tyle.
                                .
                                • Gość: Hatra Re: Komu szacunek IP: *.dsl.bell.ca 18.04.07, 04:28
                                  "Sierpniowe wspomnienia" napisalam po dwoch latach, bedac juz w obozie w Austrii
                                  w Alpach. Nie miala to byc scisla relacja, wydarzenie po wydarzeniu.
                                  Podczas strajku nie prowadzilam zadnych notatek, bo nawet nie pomyslalam, zeby
                                  to zrobic, a ponadto nie bylo na to czasu. Czasami pracowalam bez ustanku po 36
                                  godzin.
                                  W tamtym czasie nawet przez mysl mi nie przeszlo, zeby sie bac. Do domu
                                  wracalam, bo tam czekaly moje zwierzaki, kot, dwa pieski i kanarek. Pisanie o
                                  tym po tylu latach moze wydawac sie zabawne. Raz jeden wyszlam ze stoczni w
                                  ciagu dnia przez brame, ktora zwykle wyjezdzal pociag z weglem, po tym jak
                                  Joanna Gwiazda krzyknela "Lechu agentem". To byl najstraszniejszy moment. Po
                                  wyjsciu za brame widzialam woz milicyjeny za rogiem ulicy. Oblozona bylam
                                  ulotkami, ukrylam tez tasme z oryginalnym nagraniem ze zbrodni dokonanej w
                                  Grudniu 70 roku w Gdyni - strzaly o swicie. Mimo to nie balam sie. Jedyna mysl
                                  pamietam: "Jezeli maja rozkaz aresztowac, aresztuja." - Nie mieli. Wtedy. Po
                                  osmiu latach dowiedzialam sie, ze przyszli po mnie 13 grudnia.
                                  Powrocilam do stoczni, bo wydawalo mi sie, ze moim obowiazkiem jest byc z
                                  robotnikami, ze wszystkimi strajkujacymi do konca. I bylam. Wyszlam jako jedna z
                                  ostatnich zalamana, podczas gdy cala Polska szalala z radosci.

Nie mialam calej obecnej wiedzy. Poswiecilam 25 lat na jej zdobywanie i w
                                  "Sierpniowych wspomnieniach" przekazalam. Zachowajcie ja dla swoich dzieci,
                                  wnukow. Zrobcie sobie plik pdf i umiesccie na wlasnym dysku. O tylko tyle
                                  prosze. Forum e-politicus byc moze przestanie istniec i przepadnie moj
                                  wieloletni trud.

Wiedza sluzy po to, by z niej skorzystac, by nigdy nie popelnic tego samego
                                  bledu, by nigdy nie zaufac tym, ktorzy na to nie zasluguja.

Nie pytajcie, czym dla mnie jest emigracja.

Dla mnie - wielki BOL.
                                • Gość: Hatra Re: Komu szacunek IP: *.dsl.bell.ca 18.04.07, 04:33
                                  Jedna z moich propozycji byly stale zebrania rano i wieczorem. Zaakceptowano.
                                  Druga - utworzenie Komisji Krajowej. Pozniej do autorstwa przypisal sie
                                  Wisniewski. Po latach okazalo sie, ze byl wspolpracownikiem SB.
                        • Gość: azp11 Kto obalił komunę? IP: *.elpos.net 17.04.07, 21:20
                          ...To oni,gdy solidarni ludzie,obalili
                          komune,...
    • morfeusz_1 Re: Polska to syf ! 15.04.07, 20:58

> nadzieję że na zawsze.

janku spie..j stąd w podskokach i nigdy się za siebie nie oglądaj bo jeszcze
      za te słowa o mojej Polsce mogę ci mocno przypie..ć

pzdr morfi
      • Gość: rick Re: Polska to syf ! IP: *.home.cgocable.net 15.04.07, 22:57
        morfeusz_1.Ta twoja Polska jest tak samo twoja jak i Jana.Nie podoba mi sie
        postawa Jana,ale ten sfrustowany czlowiek mial swoje powody zeby tak pisac.Ma
        tez prawo to sprubowania nowego zycia i powrotu jezeli mu sie nie powiedzie.Nie
        zamykaj mu drogi,bo nie masz takiego prawa.Wszystkim nam zdarza sie powiedziec
        cos nie do konca przemyslanego,pod wplywem emocji.Poza tym zwruc uwage na post
        przed twoim.Poswiec wiecej emocji na kontrolowanie politykow typu Wrzodak.Oni
        wiecej zlego robia dla twego kraju,niz biedny,rozdarty Jan.Pozdrawiam. rick
        • pijany_latarnik Re: Polska to syf ! 16.04.07, 02:44
          A jakie powody miał Jan, żeby tak napisać, że go usprawiedliwiasz? Rodziców mu
          zamordowali, że twierdzi że Polska to syf? Ja też czuję się Polakiem i czuję się
          obrażony, jeżeli ktoś tak pisze o mojej ojczyźnie. Gdyby napisał, że w Polsce
          jest syf, to bym może przymknął oko, ale on napisał, że Polska to syf. Widzisz
          różnicę?

Głodny nie chodził, mógł skończyć dobre studia dorobić podyplomowo coś tam i w
          Warszawie czy Wrocławiu i po kilku latach zarabiałby więcej niż pracując na
          budowie w Kanadzie. Przy okazji 1 CAD = 2,5 PLN. Jak czegoś się nauczył przez 4
          lata w Kanadzie i zna angielski, to w Anglii zarobiłby dużo więcej. Są podobno
          Polsce oferty pracy na wyspach, ale ludzie odpadają na rozmowach
          kwalifikacyjnych, bo im tylko wydaje się że znają angielski. Oczywiście
          najłatwiej winić Polskę.
        • morfeusz_1 Re: Polska to syf ! 16.04.07, 09:20
          Gość portalu: rick napisał(a):

> morfeusz_1.Ta twoja Polska jest tak samo twoja jak i Jana.Nie podoba mi sie
          > postawa Jana,ale ten sfrustowany czlowiek mial swoje powody zeby tak pisac.Ma
          > tez prawo to sprubowania nowego zycia i powrotu jezeli mu sie nie
          powiedzie.Nie
          >
          > zamykaj mu drogi,bo nie masz takiego prawa.Wszystkim nam zdarza sie
          powiedziec
          > cos nie do konca przemyslanego,pod wplywem emocji.Poza tym zwruc uwage na
          > przed twoim.Poswiec wiecej emocji na kontrolowanie politykow typu Wrzodak.Oni
          > wiecej zlego robia dla twego kraju,niz biedny,rozdarty Jan.Pozdrawiam. rick

Weź mnie nie osłabiaj chłopie,nie wyjeżdżaj mi tu z wrzodakami,siwakami i
          innymi dodałbym jeszcze parę słów ale nie chcę...

Czytam post i nie muszę zagłębiać się w całą partyjną korespondencję by wiedzieć
          że jest to albo głupota albo prowokacja,odpisuję tak jak prostak który w ten
          sposób podchodzi do tematu w sposób prostacki co by łoś pręgowany mnie
          zrozumiał.
          I gó.. prawda nie chodzi tu o emocje.
          Jak tobie żal tak janka to go zaproś na wywczas do meksyku i niech sobie
          poskacze w acapulco to się odstresuje i wszystko w temacje.

pzdr rozemocjonowany morfi
          • drzazgarz Re: Polska to syf ! 16.04.07, 15:09

>Oni wiecej zlego robia dla twego kraju,niz biedny,rozdarty Jan.Pozdrawiam. rick

Tak mnie rick wzruszył, że całą noc płakałem nad biednym Janem tak skrzywdzonym
            przez los i naturę. Napisz rick coś jeszcze mundrego o biednym rozdartym Janie
            albo lepiej znajdź go w tej swojej Kanadzie i walnij go porządnie łbem o ścianę.
            Może się obudzi i zrozumie, że on sam jest źródłem swoich problemów i weźmie się
            do pracy nad sobą.
            • Gość: rick Re: Polska to syf ! IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 16.04.07, 17:21
              Tak naprawde to ja nie prubuje swiata naprawiac,ale wasza agresja jest nikomu
              niepotrzebna.Nic "mundrego" nie mam wiecej do dodania.Szkoda mi tylko czasami
              ludzi sfrustrowanych.Mimo wszystko pozdrawiam .rick
              • fiat_lux Re: Polska to syf ! 16.04.07, 18:13

> Tak naprawde to ja nie prubuje swiata naprawiac,ale wasza agresja jest nikomu
                > niepotrzebna.Nic "mundrego" nie mam wiecej do dodania.Szkoda mi tylko czasami
                > ludzi sfrustrowanych.Mimo wszystko pozdrawiam .rick

ano. dobrze robisz. od naszych forumowych "katolickich" "telepatriotow" mozna
                jedynie uslyszec takie przyjemnosci ze twoja corka sie sprzedaje za crack
                to sa materialy na prace magisterska z psychologii o mentalnym niedorozwoju
                rodem ze sredniowiecza
                • morfeusz_1 Re: Polska to syf ! 16.04.07, 19:01
                  co to jest ten crack ?
                  • stefan.bialystok Re: Polska to syf ! 16.04.07, 19:14
                    morfeusz_1 napisał:

> co to jest ten crack ?
                    Narkotyki, mówiąc slangiem.
                    • fiat_lux Re: Polska to syf ! 16.04.07, 20:54
                      stefan.bialystok napisał:

> morfeusz_1 napisał:
                      >
                      > > co to jest ten crack ?
                      > Narkotyki, mówiąc slangiem.
                      >

crack to kokaina
                      en.wikipedia.org/wiki/Crack
                  • fiat_lux Re: Polska to syf ! 16.04.07, 20:52
                    morfeusz_1 napisał:

> co to jest ten crack ?

www.superlaugh.com/dan/crack.htm
                    • morfeusz_1 Re: Polska to syf ! 16.04.07, 21:02

dziękubardz za wyjaśnienia zapytałem bo pokolenie leśnych dziadków kwiatków
                      takich jak ja może niewiedzieć ;)
              • pijany_latarnik Re: Polska to syf ! 17.04.07, 01:22

> Tak naprawde to ja nie prubuje swiata naprawiac,ale wasza agresja jest nikomu
                > niepotrzebna.Nic "mundrego" nie mam wiecej do dodania.Szkoda mi tylko czasami
                > ludzi sfrustrowanych.Mimo wszystko pozdrawiam .rick

Znowu odgrywasz światowca na luzie a chyba nie zrozumiałeś o co w tym wszystkim
                chodzi. Ja ci wytłumaczę. Najlepiej załóż na jakimś kanadyjskim popularnym i
                ogólnodostępnym forum wątek Canada is fuck'n bullshit. Odczekaj kilka dni a
                wtedy zrozumiesz sens tej dyskusji.
                • Gość: WE 07 Re: Polska to syf ! IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.04.07, 03:36
                  A temat odplynal.Wzajemne docinki odplyna rowniez.Przadala by sie zimna woda.
                  • fiat_lux Re: Polska to syf ! 17.04.07, 15:55
                    Gość portalu: WE 07 napisał(a):

> A temat odplynal.Wzajemne docinki odplyna rowniez.Przadala by sie zimna woda.

boli mnie jako polaka, ze ci ludzie z takimi madrosciami jezdza po swiecie i
                    reprezentuja sie jako polacy
                    to ze pie.. na mnie na forum - hej po to pisze anonimowo bo strach spotkac
                    takich rodakow i to wyznawcow jezusa na ulicy
                    • Gość: tidi Re: Polska to syf ! IP: *.proxy.aol.com 17.04.07, 18:42
                      Plujesz na nas , to my odpluwamy .
                      • fiat_lux Re: Polska to syf ! 17.04.07, 19:00
                        Gość portalu: tidi napisał(a):

> Plujesz na nas , to my odpluwamy .

a dokladniej wydaje sie "wam" ze pluje na was a wy odpluwacie
                        zreszta "wy" myslicie ze wszyscy na was pluja - zobacz tez komiczny watek
                        drzazgarza o tym ze niby ci co wydaje ci sie ze pluja na was zalozyli watek i
                        nabili 1000 wpisow zeby oddciagnac uwage od wielkiego skandalu na temat czy
                        kamilar byl moderatorem pod koniec listopada 2006 - buhahahaha. zobacz chociazby
                        ten watek - facet chce sie znalezc tam gdzie jestes ty i wydaje mi sie gdzie
                        jest latarnik, wyjasnia powod, a wy na niego plujecie. juz to co wypisuje
                        latarnik - forumowy "obronca wiary przodkow" o corkach sprzedajacych dupe za
                        crack to ludzkie pojecie przechodzi, to juz nie jest tylko plucie
                    • Gość: WE 07 Re: Polska to syf ! IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.04.07, 20:00
                      Fiat _lux ma skleroze.
                      • pijany_latarnik Re: Polska to syf ! 17.04.07, 20:14
                        Gość portalu: WE 07 napisał(a):

> Fiat _lux ma skleroze.

Chcesz dokładniej poznać nędzę moralną i intelektualną fiata lux i śpiącego oraz
                        ich zakłamanie? Na proste pytanie nie umieją odpowiedzieć a mianowicie co ich łączy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60859341&v=2&s=0
                        życzę przyjemnej lektury
                        • fiat_lux Re: Polska to syf ! 17.04.07, 20:20
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=60859341&a=60918485

tu masz odpowiedz slepy jestes?

mam do ciebie pytanie. dlaczego chcesz sie dowiedziec "co nas laczy"?
                          proste pytanie
                      • fiat_lux Re: Polska to syf ! 17.04.07, 20:21
                        wyglada ze niby telepatriotow sie robi wiecej. a moze dokladniej klonow
                        telepatriotow
                        • Gość: tidi Re: Polska to syf ! IP: *.proxy.aol.com 18.04.07, 07:39
                          'fiacik - znamy sie .
                          zagadka dla Ciebie koles : bylo sobie czterech opozycjonistow - Michnik ,
                          Popieluszko , Kuron , Jankowski - dwoch dzwignij , dwoch zepchnij.
                          Umiesz to , nie udawaj .
                        • drzazgarz Re: Polska to syf ! 18.04.07, 10:46
                          fiat_lux napisał:

> wyglada ze niby telepatriotow sie robi wiecej. a moze dokladniej klonow
                          > telepatriotow

Coś ci się chyba porypało z tymi telepatriotami. A może chodzi o
                          telepseudopatriotki typu asia kasia czy gaga-gatek?
    • Gość: Ja z Bojar Re: Polska to syf ! IP: *.csk.pl 18.04.07, 10:24
      To nie syf. To kupa g.... Gdzie spojrzysz, ruszysz się, to musisz w nie wleźć.
      I cuchnąć jakbyś sam nawalił pod latarnią,w pory, czy pod własnymi drzwiami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka