Dodaj do ulubionych

OT troche dziwne

11.09.26, 13:29
Wzięły napoje i przystawkę. Poprosiła Polki o zwolnienie stolika. Jesteśmy restauracją

troche dziwne, chyba tam bylo cos wiecej. ja nie musze zjesc w restauracji polowe jagnicia (chociaz bym chcial) albo pol swiniaka (tez bym chcial).

ale jak jest goraco, to ja chetnie wezme butelke wina, wode gazowana i carpaccio, zofia jakas salatke.

do tego jakas bruscietta czy jak to sie nazywa i tyle. a kolacja - no dobra, ale nie o 21:00 jak niektore restauracje we wloszech otwieraja.
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: OT troche dziwne 11.09.26, 13:56
      Restauracje jako takie są fciul przereklamowane. Coraz rzadziej chodzę do takich przybytków. Najlepsze są tanie lokaliki i budy, gdzie zjesz szybko, smacznie, tanio, i nikt się nie będzie ciebie czepiał, że gwałcisz model biznesowy.

Chociaż raz na jakiś czas nie odmówię sobie pójścia do ulubionej restauracji ujgurskiej - ale to też w sumie taka buda trochę (za 40-50 euro w opór pysznego żarcia dla dwojga).
      • trypel Re: OT troche dziwne 11.09.26, 14:03
        O to to
        Też wole dziurki gdzie wpada sie, zje dobrze i wychodzi. Bez zadecia i ąę. Ale w przypadek z linka wierze - w sobote wpadliśmy do knajpy i pytamy o stolik, widac nie byl kelner pewny czy chcemy jesc bo jasno powiedział- na kolacje miejsce jest, na kawe i drinka miejsca nie ma.
        • hukers Re: OT troche dziwne 11.09.26, 15:10
          trypel napisał:

> O to to
          > Też wole dziurki gdzie wpada sie, zje dobrze i wychodzi. Bez zadecia i ąę. Ale
          > w przypadek z linka wierze - w sobote wpadliśmy do knajpy i pytamy o stolik, wi
          > dac nie byl kelner pewny czy chcemy jesc bo jasno powiedział- na kolacje miejsc
          > e jest, na kawe i drinka miejsca nie ma.
          >
          >
          W Krakowie na Rynku w porze obiadowej też jak się dowiedzą, że chcesz się tylko napić, to cię psami poszczują.
          • trypel Re: OT troche dziwne 11.09.26, 15:21
            Chyba gołębiami:)

Czytałem ciekawa dyskusje na temat ceny kawy na naszej szerokości geograficznej i na poludniu. U nas w cenę wlicza sie okupowanie stolika przez godzine (bo sa tacy co tyle sie modlą nad kawa) a tam 5 min od zamówienia do wyjścia
            W knajpie ta sama historia- jak jest pora na posilek to stolik ma na siebie zarobić a nie stac pusty przez godzine. Jak mowi kolega co ma włoska knajpe we wroclawiu - im mniej klient zamawia tym dluzej sie nad tym modli i dłużej siedzi
    • bywalec.hoteli Re: OT troche dziwne 11.09.26, 15:37
      spotkałem się z tym, że wpuszczali tylko tych co chcą obiad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka