igua 15.04.07, 08:52 wracajac do watku - ktory w bialostockim wydaniu nie jest dlugi - jaka masz chuste? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kichigai_ushi wiazana. wlasnej roboty. 16.04.07, 00:54 i jest suuuuuuuuuuuuuuper. Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: wiazana. wlasnej roboty. 16.04.07, 08:31 ale wg wykrojow, ktore kraza po forach, czy sama cos wymyslilas? ja wlasnie przymierzam sie do zrobienia wiazanej, ale moj klocek wazy na pewno ponad 9 kg (skonczyl 8 miechow) i nie wiem, jak go nosic, zeby nie skonczyc na wyciagu w szpitalu lub trwaje rehabilitacji Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi Re: wiazana. wlasnej roboty. 16.04.07, 09:47 kochana, chusta wiazana to nic innego jak material o wymiarach 5 metrow na 70cm. mozna zrobic skosne konce- ja zrobilam ale za bardzo i bede przerabiala. kupilam sztruks cienki- taki zeby sie nie rozciagal. wiaze wedlug wiazan jakie na stronach znalazlam. poki co umiem na 2 sposoby wiazac, i mi wystarczy. Tymon wazy ponad 9 kilo (ma 10 miesiecy) i uwierz mi wcala nie jest az tak ciezko nosic. jak sie dobrze nauczysz wiazac to i jeszcze bedziesz tachac ze soba do domu zakupy ze spaceru. i nie mart sie, od noszenia nie bedzie cie nic bolalo. no zebys tylko za pierwszym razem 3 godzin go nie nosila :) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66a3b975514ca375.html Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: wiazana. wlasnej roboty. 16.04.07, 11:22 to jak wykombinuje material, to pisze sie do ciebie na kurs wiazania - naprawde. bo mnie w wiazanych przerazalo opanowanie techniki montazu. filmiki w necie rozne obejrzalam, ale... gdzie kupowalas sztruks? jest jeszcze gdzies w bialym zwykly sklep z materialami, czy trzeba szukac hurtowni? Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi Re: wiazana. wlasnej roboty. 16.04.07, 12:46 material mam od szefowej mamy z pracy. wie nie ze sklepu. ale w sklepach sa cienkie sztruklsy, ale niestety trzeba pochodzic. najszybciej zobacz w dortexie, na towarowej chyba? tam gdzie zajezdnia autobusow. i z tym materialem to mozna zrobic na dwa sposoby. albo kupic 5 metrow i pozniej przeciac w zdluz- ale wtedy bedziesz miala 2 chusty. lub tak jak ja wziasc 2.5 metra materialu, i go po srodku zszyc poprostu- wychodzi taniej. jesli natomiast nie chce cie sie jezdzic szukac i kombinowac to wiem ze oppamama szyje i sprzedaje takie chusty za 70zl. co moim zdaniem nie jest za wiele, bo jak kupisz material i sama zrobisz to wyjdzie ci okolo 60zl. tak mysle. no ale pomysl co ci sie bardziej oplaca. ja material dostalam prawie darmo wiec nie kupowalam. orygunalne wiazane sa po 200zl! co jest obledem. a z wiazaniem sie nie martw. mnoge ci pokazac te dwa wiazania jekie umiem. chyba ze do czasu spotkania naucze sie jeszcze jakiegos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
villem0 Re: wiazana. wlasnej roboty. 16.04.07, 22:29 Dortex jest na Składowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi Re: wiazana. wlasnej roboty. 16.04.07, 23:41 no tak. ja mam problem z zapamietaniem tej ulicy nie wiem czemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi tutaj linka do wykroju z jakiego ja uszylam. 16.04.07, 09:49 oppamama.fm.interia.pl/uw.html Odpowiedz Link Zgłoś