Dodaj do ulubionych

Przybłąkał sie piesek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 19:30
W okolicy Zabłudowa przybłąkał się ( lub , co bardziej prawdopodobne, został
podrzucony) amstaffowaty biało-czarny piesek. Raczej nie jest czystym
amstaffem, ale na pewno " w typie". Łagodny, toleruje koty i inne psy, miły,
przyjazny dla ludzi, "poduszkowy" - być może dlatego się go pozbyto. Ponieważ
okolica idealnie nadaje się do wyrzucania psów, mamy ich już kilka i
następnego nie mogę zatrzymać.
Poszukujemy właściciela lub osoby chętnej do przygarnięcia pieska.
Obserwuj wątek
    • Gość: liberal Re: Przybłąkał sie piesek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 23:09
      Też mam dwie przybłedy i wiecej wziąć do mieszkania nie mogę, a widzę że
      potrzeby są spore.
      Przydałby się szczelny system czipowania psów.
      Ograniczyłoby to zwyczaj wyrzucania psów, mam nadzieję.
      Swoją drogą jakim trzeba być fiutem, żeby sie pozbywac psa w ten sposób. Nie
      mogę pojąc, jak tacy ludzie funkcjonują.
      • Gość: maria Re: Przybłąkał sie piesek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:38
        Szkoda, że nie ma chetnych :((. Psisko jest urocze, ale ja już naprawdę nie
        mogę. Narzeka się powszechnie na znieczulicę mieszkańców wsi na los zwierząt,
        pewnie słusznie w wielu przypadkach. Ale moje "skarby" są raczej miejskiego
        pochodzenia - "prawie" pittbulka, "prawie" colli, "prawie" jamniczek, "prawie"
        kaukaz, "prawie" pinczerek. Pewnie się miejscy właściciele rozczrowali, jak
        okazało się, że tylko "prawie" . Wszystkie psiaki trafiły już dorosłe, czyli
        ktoś je przez rok hodował, "kochał" i wyrzucił, gdy okazało się iż nie pasują do
        snobistycznych wymagań. Nie mówię o kotach, tych jest naprawdę dużo. Domowe,
        kanapowe, mruczące i wyrzucone w pobliżu zabudowań - bo pewnie sobie poradzą. No
        i radzą, ale ja już prawie nie.
        Sterylki, leki i żywienie pochłaniają dużą część mojego skromnego dochodu. A
        jaki los czeka bullowatego psiaka w schronisku - tzn. kto go przeważnie zabiera
        i w jakim celu, to miłośnicy zwierząt raczej wiedzą.
        Dlatego bardzo szukam kogoś, kto zaopiekowałby się psiakiem. Naprawdę, sprawdzi
        się jako groźnie wyglądający piesek na podwórku. Jest pojętny i szybko się uczy.
        Zamiast kupować szczeniaczka na bazarze i ryzykować, ze też okaże się "prawie",
        można wziąć gotowego, dorosłego, kochającego pieska.
        • Gość: maria Re: Przybłąkał sie piesek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 13:49
          up!
          • Gość: ola Re: Przybłąkał sie piesek IP: *.cnb.com.pl 06.05.07, 14:12
            Nie wiem co doradzić, bo samej serce mi się kraje, gdy widzę bezdomne pieski.
            Sama niedawno opiekowałam się jednym,który spał na przystanku. Nie mogę wziąć,
            bo mój pies nie toleruje innych.

Możesz umieścić ogłoszenie na www.dogomania.pl
            Tam Ci pomogą, poproś o adres strony, gdize zajumją się tylko tej rasy psami
            (niestety nie pamiętam strony).

A w okolicy nikt nie potrzebuje żadnego psiaka, może popytać w jakiś zakładach,
            gdzie potrzebują psiaka do stróżowania.

Nie mam pojęcia...a wakacje niedługo:(
            • Gość: maria Re: Przybłąkał sie piesek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:57
              Piesek nadal nie ma domu, poprzedni właściciel też się oczywiście nie zgłosił
              :(. Może ktoś potrzebuje psa do pilnowania posesji - jest czujny ale nie głupio
              agresywny. Przetrzymuję go nadal bo szkoda mi go oddać do schroniska, ale bardzo
              potrzebujemy już stałego domu.
              • chelsea_champion Re: Przybłąkał sie piesek 15.05.07, 23:27
                Zrob zdjecia i wrzuc watek na www.dogomania.pl!!

Nie oddawaj psiaka do schroniska, blagam:((

Popytaj po znajomych,niech oni popytaja kolejnych, moze porozwieszaj plakaty!!

Ludzie sa chorzy...:( Sama codziennie niemal znajduje lub widze bezdomne psy!!
                Tez szukam im domkow, a niedlugo wakacje...wtedy sie zacznie!!
                • Gość: maria Re: Przybłąkał sie piesek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:37
                  Psisko obfotografowane i wrzucone chyba wszędzie gdzie można. Bardzo szukamy
                  domu - na razie jeszcze jest u mnie.
    • Gość: ewa Re: Przybłąkał sie piesek IP: *.cnb.com.pl 16.05.07, 17:23
      ja juz mam psa, ze schroniska zostal wziety, koniecznie trzeba umiescic ogloszenie, na pewno znajdzie sie sporo chetnych, mojej kolezance ostatnio ktos podrzucil slicznego okraglutkiego szczeniaczka pod drzwi, opiekowala sie nim ale nie mogla go zatrzymac wiec dala ogloszenie i znalazlo sie sporo chetnych, wrecz miala mozliwosc zrobienia kastingu na wlasciciela :). tylko blagam... nie oddawaj go do schroniska, bo tam to juz pewna kaplica. Ja zycze powodzenia zeby sie znalazl "dobry" wlasciciel
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka