Dodaj do ulubionych

Zabił za miedzę sztachetą

13.07.07, 09:46
Oto Polska właśnie...
Co tu wiecej komentować
Obserwuj wątek
    • princealbert ale do kosciola chodzil co niedziele... 13.07.07, 09:48
      • aplus Sami swoi IV RP stop misja Rudzyka nieskueczna sto 13.07.07, 10:53
        p
      • parazyd Obywatel IV RP 13.07.07, 10:53
        co tu się dziwić...
    • Gość: tomek Kto mi wytłumaczy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:52
      czy panowie dziennikarze mogą mi wytłumaczyć: dlaczego grozi mu tylko 25 lat??
      przecież do cholery za taki czyn, według mnie, powinna grozićkara dożywocia.
      więc wysilcie się, i uzasadniajcie w artykułach, dlaczego tak a nie inaczej
      • aro7 Prawo i Sprawiedliwość musi być !!! 13.07.07, 10:29
        po NASZEJ stronie !! :)
      • Gość: mmm Re: Kto mi wytłumaczy?? IP: *.ericsson.net 13.07.07, 10:33
        chyba kara smierci,.
      • Gość: Stanisław Re: Kto mi wytłumaczy?? IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.07, 20:23
        Bo bił sztachetą a od tego się nie umiera. Muk nie wiedzieć o gwoździu.
        Nie tłukłeś sie w młode lata na sztachety?
    • Gość: Doom Skąd ja to znam. IP: *.mtib.gov.pl 13.07.07, 09:53
      Mam to w rodzinie - dwie staruszki, z czego jedna prawie nie chodząca kłóca sie
      o każdą pierdołę, a to gałązka zwisa, a to ździebełko wystaje, dosłownie
      paranoja. W dodatku próbują włączyć w ten absurd swoje rodziny, sąsiadów itd.
      Obie oczywiście pobożne (we "wsiowym" tego słowa znaczeniu). Niestety nie jest
      to jedyna taka sytuacja którą znam. Właściwie nie znam nikogo kto by mieszkał
      na wsi i nie kłócił się, kiedys lub obecnie z sąsiadami. Najgorsze jest to że
      zawsze idzie o totalne bzdury - spadające jabłka, płot 3 cm dalej, psa który
      obsikał płot itp. itd.
      • mr.superlatywny Re: Skąd ja to znam. 13.07.07, 10:32
        A nam (dojezdzajacym co 1-2 tygodni z miasta,
        ale zona jest "oryginalnie" tamtejsza)
        wlaza przez plot i oczyszczaja drzewa i krzaki
        z owocow - Mazowsze, blisko Warszawy!

Wartosc: przewaznie 5-10 zl.

A ludzie sie znaja od dziesiatek (setek!) lat,
        jezdza do Lichenia i Cuestochowy itd.

I wiekszosc ma piekne domy i smieje sie z fiacikow itp.,
        i absolutnie nikt w tej malej (ok.500 osob) dziurze nie gloduje.

Nie pojmuje tej mentalnosci.

Myslalem, ze jestem z innego regionu i dlatego.

Ale zona tez nie. I w myslach laduje karabin maszynowy.
        Widac, ze "naiwna" sie "zdegenerowala" - "glupia panienka z miasta".

:(((
    • tres.pimientos Pawlak i Kargul wg. Tarantino 13.07.07, 09:55
      Ciekawe co by na to powiedział Sylwester Chęciński...
      • zdzisiek66 Trzy palce !!!! 13.07.07, 11:47
        Eeee tam, Tarantino nie ma nic do gadania, po prostu Sami Swoi rządzą :)))
        Toż przecież prawie dokładnie taka sama sprawa: Janek Pawlak dziabnął Kargula
        za zaoranie miedzy na szerokość trzech palców (jeśli dobrze pamiętam). Tylko że
        kosą, a nie sztachetą, i nie tak skutecznie.
        Nabijamy się, ale to wcale nie śmieszne - tego drugiego gryzą robaki...
    • frusto Dobrze, ze jest zakas wolnego dostepu do broni.. 13.07.07, 09:55
      Bo tak, to by go zastrzelil. A tak, to tylko zabil sztacheta. To chyba lepiej, co?
    • Gość: Amitol Otto No to jak to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:14
      Co z tym świętym prawem własności? Za kradzież jakiegoś goowna w markecie do
      pierdelka. A złodzieje ziemi to co?
    • Gość: Papaj Re: Zabił za miedzę sztachetą IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 10:19
      Dziesiątki, setki, tysiące ha ziemi ukradli jeśnie pany I nikt ich nie
      zabija.Może znajdzie się nowy Szela?
    • Gość: gosc Re: Zabił za miedzę sztachetą IP: 87.120.209.* 13.07.07, 10:19
      "Sami swoi" :/
    • Gość: Darek Zabił za miedzę sztachetą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:23
      Typowe na wsi. Mam rodzinę na wsi i często tam przyjeżdżam. Najbliższy sąsiad
      nie rozmawia z nikim po sąsiedzku już od lat. Od dawna chowa jakieś urazy i
      często wyraża swoje pretensje. Do mnie miał kilka lat temu pretensje o
      odpalanie fajerwerków w Nowy Rok. W następnym roku jego syn też odpalał i nie
      było problemu. Mnie jednak zwymyślał przy gościach i kazał fajerwerki puszczać
      nad swoimi budynkami, tak jakbym nimi sterował.
      Paranoja
    • koczisss Re: Zabił za miedzę sztachetą 13.07.07, 10:28
      Dlaczego grozi tylko 25 lat?
      Zabił z premedytacją i tylko tyle?
      Nawet nie sprawdził, czy żyje, czyli chciał zabić!
      • Gość: piotr Re: Zabił za miedzę sztachetą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:36
        Jak zachowywać się w stosunku do ludzi którzy zabierają czyjąś własność ?
        Chyba właśnie tak , pech że w desce był gwóżdz .
        • koczisss Re: Zabił za miedzę sztachetą 13.07.07, 11:18
          Wiesz jak tam było, widziałeś, żyłeś między tymi ludźmi?
          Jeden i drugi kmiot nie był pewnie bez winy, ale jak to wiejskie kmioty, drą sie
          o byle co, ale to nie uprawnia do zabijania!

Od czego są sądy?
    • drbob20 Re: Zabił za miedzę sztachetą 13.07.07, 10:35
      100% ze obaj panowie to sluchacze (byli) Radio Maryja oraz oczywiscie wyborcy
      albo przynajmniuej sympatycy PiS-u.
      • Gość: dziadu Re: prawidłowa reakcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:42
        tego co przypie.rdolił sztachetą w łepetynę ma się rozumieć
        • batory555 Reformowac KK??? 13.07.07, 10:50
          Ta scenka to chyba najlepszy przykład na to, że zmiany dokonywane przez ekipę Ziobry w kodeksie karnym to poroniony pomysł. Wedle nowego projektu, zabójca mógłby powołać się na to, że działał w obronie koniecznej... A na dodatek jego sprawę mógłby umorzyć już prokurator na eteapie postępowania przygotowawczego, a nie jakiś-tam-sąd.

Ale przecież łatwiej powiedzieć, że trzeba dać ludziom prawo do obrony przed groźnymi bandytami (któż mógłby być przeciw prawu do obrony czyli za bandytami?), dodać, że trzeba surowo karać groźnych bandytów (jesteś przeciw? czyżbyś był bandytą?), a przy okazji powierzyć pracę nad zmianami w prawie karnym komisji "solidarne państwo", gdzie aż 3 (słownie: trzech) prawników zasiada...

Niech nam żyje prawa i sprawiedliwa IV RP :-(
    • Gość: kargul Zabił za miedzę sztachetą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:45
      Ja mieszkam na D.Śląsku i znam to z autopsji. Ale to nigdy nie kończy się
      śmiercią a tylko wieloletnimi sądami.
    • dzakarta Zabił za miedzę sztachetą 13.07.07, 10:48
      Polak-katolik w praktyce!
      • cirano Re: Zabił za miedzę sztachetą 13.07.07, 11:18
        Śmierć od sztachety, marny to koniec
    • Gość: nikad Kraj prawa i sprawiedliwości! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:15
      Dostanie 10 lat. Znam podobny przypadek, 70 latek zadźgał sąsiada nożem, wyszedł po 7 latach, zabawne, że przez okres pobytu w kiciu normalnie odbierał emeryturę.Żenada
    • Gość: czarlz Zabił za miedzę sztachetą IP: *.magma-net.pl 13.07.07, 11:15
      No to po konflikcie.
    • Gość: Jonek Mała szkodliwość społeczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:16
      "Mała szkodliwość społeczna" to ulubiony tekst sędziów ale z drugim dnem. Ludzie
      słysząc od sędziego takie słowa czują sie oszukani i opuszczenie w dochodzeniu
      swoich praw. Efektem tego jest branie sprawy we własne ręce i tragedia. Gdyby
      sądy szybko i sprawiedliwie rozstrzygały takie spory ludzie nie musieli by się
      sami "rozliczać" i nie dochodziło by do takich tragedii. Ale sędzia widząc, że
      sprawa dotyczy takiej błahostki jak miedza orzeka coś w stylu małej szkodliwości
      a dla tych ludzi to może być bardzo poważna sprawa. Możemy tylko podziękować
      sądom za propagowanie samosądów.
      • Gość: prawnik Re: Mała szkodliwość społeczna IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 15:03
        Jonku, spory o miedzę to prawo cywilne.
        A szkodliwość społeczną określa się tylko w sprawach karnych.

Także wywód, niestety, nietrafiony.
        Sąd cywilny ZAWSZE rozstrzyga spór, przyznając rację powodowi lub pozwanemu.
    • rojczer Zabił za miedzę sztachetą 13.07.07, 11:20
      Nie rozumiem o co to całe "halo". A czym miał zabić, jeśli nie sztachetą?
      Pershingów jeszcze w wiejskich sklepach nie sprzedają.
      • koczisss Re: Zabił za miedzę sztachetą 13.07.07, 11:30
        Jak to czym?
        Mógł siekierą, młotkiem, łomem, widłami, szpadlem, łopatą, kosą, nożem albo
        ciągnikiem rozjechać!
        Widzisz ile możliwości!:)
      • Gość: Jonek Re: Zabił za miedzę sztachetą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:39
        A właśnie, że sprzedają. Widziałem wino o nazwie "pershing", mógł opić sąsiada
        na umór.
    • Gość: lolalola 25 za zabójstwo?! IP: *.allegro.pl 13.07.07, 12:12
      .. gdzie my w ogóle żyjemy? Trzeci artykuł dzisiaj czytam, pierwszy o nowowrodku
      z 1,2 promila alkoholu we krwi - 8 dziecko szczęsliwej pijanej mamusi, drugi o
      zapitej kobiecie, która 10 dni leżała w piwnicy i teraz to... Po prostu walizki
      się do rąk cisną, a człowiek zaczyna odruchowo szukać stronki Ryan Air....
      szkoda słów po prostu!
    • Gość: Stanisław Zabił za miedzę sztachetą IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.07, 20:21
      No ładnie; jak wyjdzie to będzie prawie 100-letnim staruszkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka