Dodaj do ulubionych

Chrzest w basenie

IP: *.wasilkow.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 21:05
było cudownie, wspaniale, atmosfera idealna.....czuło się
prawdziwą braterską miłość....
Obserwuj wątek
    • Gość: margolcia Re: Chrzest w basenie IP: 195.205.25.* 07.07.03, 14:40
      rzeczywiscie widac i czuc ze oni sa inni,jakby z innego
      swiata,mili,uprzejmi,uczciwi...czulo sie cudowna,duchowa
      atmosfere.aby takich ludzi wiecej bylo...
      • alex.4 Re: Chrzest w basenie 07.07.03, 14:49
        Każdy ma prawo wierzyć w taka religię jaką chce. Ale ajk czytam te wypowiedzi
        zwoleników świadków Jechowy to mi się robi niedobrze. Nie przesadzajcie
        świadkowie Jechowy są takimi samymi ludżmi jak inni. Nie różnią się w niczym od
        innych. Niektóre przestrzegane przez nich zasady jeżą włosy na głowie (sprawa
        transfuzji krwi). Każdy ma prawo interpretować Biblię jak chce, tylko dlaczego
        posługiwać się tłumaczeniem pełnym błędów. Dlaczego dosłownie przestrzega się
        przepisów dotyczących krwii, a nie przestrzega się dosłownie X przykazań
        (dowody osobiste łamią 2 przykazanie). Dlaczego przestrzega się doslowności
        przy lekturze przepisó rytualnych, a interpretuje się nie dosłownie inne teksty
        biblijne (Ks. Hioba nazywa szatana synem Bożym. W ks. Genesis jest mowa o
        synach Boga a nie aniołach, wreszcie dosłowna lektura Apokalipsy wedłeg Jana
        prowadzi do uznania że Jezus jest gwiazdą zaranną czyli Wenus. A w ks. Izajasza
        z Wenus identyfikowany jest Szatan). To niekonsekwencja.
        Pozdr
        • ormond Re: Chrzest w basenie 08.07.03, 05:16
          Ale ty jestes uparty, przeciez wiadomo, ze kazda religia interpretuje to co
          chce i jak chce, a przy tym musi zarobic jakas kase zeby sie utrzymac.
          Spojrz na koscioly (rozumiane tutaj jako instutucje) jak na firmy, ktore maja
          do sprzedania produkt (szczescie, zbawieni... nazwij to jak chcesz), a cala
          populacje jako rynek zbytu, a pewne rzeczy stana sie oczywiste.... zadna
          kosciol nie moze sobie pozwolic na to aby jego produkt stal sie malo atrakcyjny
          bo to grozi utrata rynku, a proznie - wiadomo - zaraz wejdzie konkurencja.
          Jesli o mnie chodzi, to mnie zadna religia nie przeszkadza, pod jednym
          warunkiem, ze nie ich przedstawiciele nie zmuszaja mnie jako jednostki do
          takich czy innych zachowan, wierzen lub pogladow...
          • alex.4 Re: Chrzest w basenie 08.07.03, 09:26
            Oczywiście ważna jest konsekwencja. Ale to jak w mojej dyskusji z przeciwnikiem
            ewolucji. Dlaczego mam nie wskazywać błędów logicznych zawartych w pewnych
            systemach. A tak na marginesie w ostatnich latach pod auspicjami prymasa wyszło
            u nas kilka encyklopedii katolickich i ekumenicznych. Pokazują one obraz
            obecnego katolicyzmu jego podejścia do swojej historii. Polecam wszystkim
            katolikom, może się okazać, że wasze przekonanie czym jest katolicyzm jest
            niezgodne z poglądami katolicyzmu. Pierwszy lepszy przykłąd z brzegu. W NT
            weystępują tzw bracia pańścy. W tych encyjklopediach bądź co bądź nie tylko
            dopuszcza się możliwość, że byli to synowie Józefa i Marii, ale wręcz uważa się
            tą opcję za najbardziej prawdopodobna.
            A propos ŚJ. Nie podoba mi się, że powodują śmierć swoich współwyznawców przez
            uniemozliwienie im transfuzji krwii. A jako filologawi nie podoba mi się sposób
            traktowania NT. Oni używaja tłumaczenia z błędami..
            Pozdr
        • Gość: Acro Re: Chrzest w basenie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 01:26
          Może SJ są lepsi w PR ale za sąsiadów jednak wolałbym miec ich niż Młodzież
          Wszechpolską - czułbym się auntentycznie bezpieczniej.
      • Gość: Spec Re: Chrzest w basenie IP: 38.112.0.* 07.07.03, 15:03
        Gość portalu: margolcia napisał(a):

> rzeczywiscie widac i czuc ze oni sa inni,jakby z innego
        > swiata,mili,uprzejmi,uczciwi...czulo sie cudowna,duchowa
        > atmosfere.aby takich ludzi wiecej bylo...

w Amwayu jest tak samo - zapisz sie bedziesz miala podwojny
        odlot. ale pamietaj - im wyzej sie wzniesiesz tym upadek
        bojesniejszy.
    • Gość: anty [...] IP: *.tkb.net.pl 08.07.03, 18:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Acro Re: Chrzest w basenie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 01:25
        A co - zakładają ci podwójnego nelsona i siła czytają te gazetki? Z moich
        doświadczeń wynika, że grzeczne "nie, dziękuję" swietnie się sprawdza. A nie
        sprawdziło sie wobec aktywistek Radia Maryja zbierających pod moim kosciołem
        podpisy w jakieś szalenie-ważnej-i-słusznej-sprawie. Nawet zostałem
        ekskomunikowany w trybie przyspieszonym!
    • Gość: Spec Re: Chrzest w basenie IP: 38.112.0.* 08.07.03, 19:11
      Gość portalu: ja napisał(a):

> było cudownie, wspaniale, atmosfera idealna.....czuło się
      > prawdziwą braterską miłość....

czulo sie braterka milosc? w basenie?
      policja nie interwenjowala?
    • Gość: Łukasz Re: Chrzest w basenie IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 18:09
      Jesli ktos jest zainteresowany jak naprawde funkcjonuje
      organizacja Swiadków Jehowy zapraszam na oficjelna stronę
      www.watchtower.com pozdr. (tam mozna wybrac jezyk polski)
      • Gość: Spec Re: Chrzest w basenie IP: *.cable.mindspring.com 14.07.03, 02:41
        Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> Jesli ktos jest zainteresowany jak naprawde funkcjonuje
        > organizacja Swiadków Jehowy zapraszam na oficjelna stronę
        > www.watchtower.com pozdr. (tam mozna wybrac jezyk polski)

mozna rowniez poznac alternatywna "prawde" np tu:
        www.jwfiles.com/outline.htm
        pod punktem "G. They predicted the following dates as
        the battle of Armageddon."
        mozna znalezc skany oryginalnych ichnich wydawnictw z
        przepowiedniami konca swiata (oczywiscie daty z przeszlosci).

mozna rowniez zerknac np:
        users.aol.com/beyondjw/
        users.uniserve.com/~renford/sites.htm
        jest tego kupe

czuwaj!
        :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka