Gość: ja IP: *.wasilkow.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 21:05 było cudownie, wspaniale, atmosfera idealna.....czuło się prawdziwą braterską miłość.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: margolcia Re: Chrzest w basenie IP: 195.205.25.* 07.07.03, 14:40 rzeczywiscie widac i czuc ze oni sa inni,jakby z innego swiata,mili,uprzejmi,uczciwi...czulo sie cudowna,duchowa atmosfere.aby takich ludzi wiecej bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Chrzest w basenie 07.07.03, 14:49 Każdy ma prawo wierzyć w taka religię jaką chce. Ale ajk czytam te wypowiedzi zwoleników świadków Jechowy to mi się robi niedobrze. Nie przesadzajcie świadkowie Jechowy są takimi samymi ludżmi jak inni. Nie różnią się w niczym od innych. Niektóre przestrzegane przez nich zasady jeżą włosy na głowie (sprawa transfuzji krwi). Każdy ma prawo interpretować Biblię jak chce, tylko dlaczego posługiwać się tłumaczeniem pełnym błędów. Dlaczego dosłownie przestrzega się przepisów dotyczących krwii, a nie przestrzega się dosłownie X przykazań (dowody osobiste łamią 2 przykazanie). Dlaczego przestrzega się doslowności przy lekturze przepisó rytualnych, a interpretuje się nie dosłownie inne teksty biblijne (Ks. Hioba nazywa szatana synem Bożym. W ks. Genesis jest mowa o synach Boga a nie aniołach, wreszcie dosłowna lektura Apokalipsy wedłeg Jana prowadzi do uznania że Jezus jest gwiazdą zaranną czyli Wenus. A w ks. Izajasza z Wenus identyfikowany jest Szatan). To niekonsekwencja. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Chrzest w basenie 08.07.03, 05:16 Ale ty jestes uparty, przeciez wiadomo, ze kazda religia interpretuje to co chce i jak chce, a przy tym musi zarobic jakas kase zeby sie utrzymac. Spojrz na koscioly (rozumiane tutaj jako instutucje) jak na firmy, ktore maja do sprzedania produkt (szczescie, zbawieni... nazwij to jak chcesz), a cala populacje jako rynek zbytu, a pewne rzeczy stana sie oczywiste.... zadna kosciol nie moze sobie pozwolic na to aby jego produkt stal sie malo atrakcyjny bo to grozi utrata rynku, a proznie - wiadomo - zaraz wejdzie konkurencja. Jesli o mnie chodzi, to mnie zadna religia nie przeszkadza, pod jednym warunkiem, ze nie ich przedstawiciele nie zmuszaja mnie jako jednostki do takich czy innych zachowan, wierzen lub pogladow... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Chrzest w basenie 08.07.03, 09:26 Oczywiście ważna jest konsekwencja. Ale to jak w mojej dyskusji z przeciwnikiem ewolucji. Dlaczego mam nie wskazywać błędów logicznych zawartych w pewnych systemach. A tak na marginesie w ostatnich latach pod auspicjami prymasa wyszło u nas kilka encyklopedii katolickich i ekumenicznych. Pokazują one obraz obecnego katolicyzmu jego podejścia do swojej historii. Polecam wszystkim katolikom, może się okazać, że wasze przekonanie czym jest katolicyzm jest niezgodne z poglądami katolicyzmu. Pierwszy lepszy przykłąd z brzegu. W NT weystępują tzw bracia pańścy. W tych encyjklopediach bądź co bądź nie tylko dopuszcza się możliwość, że byli to synowie Józefa i Marii, ale wręcz uważa się tą opcję za najbardziej prawdopodobna. A propos ŚJ. Nie podoba mi się, że powodują śmierć swoich współwyznawców przez uniemozliwienie im transfuzji krwii. A jako filologawi nie podoba mi się sposób traktowania NT. Oni używaja tłumaczenia z błędami.. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Chrzest w basenie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 01:26 Może SJ są lepsi w PR ale za sąsiadów jednak wolałbym miec ich niż Młodzież Wszechpolską - czułbym się auntentycznie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: Chrzest w basenie IP: 38.112.0.* 07.07.03, 15:03 Gość portalu: margolcia napisał(a): > rzeczywiscie widac i czuc ze oni sa inni,jakby z innego > swiata,mili,uprzejmi,uczciwi...czulo sie cudowna,duchowa > atmosfere.aby takich ludzi wiecej bylo... w Amwayu jest tak samo - zapisz sie bedziesz miala podwojny odlot. ale pamietaj - im wyzej sie wzniesiesz tym upadek bojesniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty [...] IP: *.tkb.net.pl 08.07.03, 18:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Chrzest w basenie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 01:25 A co - zakładają ci podwójnego nelsona i siła czytają te gazetki? Z moich doświadczeń wynika, że grzeczne "nie, dziękuję" swietnie się sprawdza. A nie sprawdziło sie wobec aktywistek Radia Maryja zbierających pod moim kosciołem podpisy w jakieś szalenie-ważnej-i-słusznej-sprawie. Nawet zostałem ekskomunikowany w trybie przyspieszonym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: Chrzest w basenie IP: 38.112.0.* 08.07.03, 19:11 Gość portalu: ja napisał(a): > było cudownie, wspaniale, atmosfera idealna.....czuło się > prawdziwą braterską miłość.... czulo sie braterka milosc? w basenie? policja nie interwenjowala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Chrzest w basenie IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 18:09 Jesli ktos jest zainteresowany jak naprawde funkcjonuje organizacja Swiadków Jehowy zapraszam na oficjelna stronę www.watchtower.com pozdr. (tam mozna wybrac jezyk polski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: Chrzest w basenie IP: *.cable.mindspring.com 14.07.03, 02:41 Gość portalu: Łukasz napisał(a): > Jesli ktos jest zainteresowany jak naprawde funkcjonuje > organizacja Swiadków Jehowy zapraszam na oficjelna stronę > www.watchtower.com pozdr. (tam mozna wybrac jezyk polski) mozna rowniez poznac alternatywna "prawde" np tu: www.jwfiles.com/outline.htm pod punktem "G. They predicted the following dates as the battle of Armageddon." mozna znalezc skany oryginalnych ichnich wydawnictw z przepowiedniami konca swiata (oczywiscie daty z przeszlosci). mozna rowniez zerknac np: users.aol.com/beyondjw/ users.uniserve.com/~renford/sites.htm jest tego kupe czuwaj! :) Odpowiedz Link Zgłoś