IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 14:09
czy ktoś z was zaczyna w tym roku naukę w 3 LO?
Obserwuj wątek
    • Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 18:27
      heh kolejny narybek pod opiekuńcze skrzydła borysa kapona i spółki :-))))

Pozdrawiam ciepło wszystkich pierwszoklasistów
      • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 18:52
        Ludziku mój, hihi, absolwencie III LO :], śledzę Twoje 'forumowe' poczynania od
        jakiegoś czasu :). I pytanie mam :) : Dostałeś się na tę socjologię? Jestem
        pewna, że tak [ w końcu III LO ;)], chciałabym tylko wiedzieć jaka uczelnia? :)
        I w jakiej klasie byłeś? Jak mniemam, humanistyczna?:) Mnie katować będą w mat.-
        infie :)
        • Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 19:10
          > I w jakiej klasie byłeś? Jak mniemam, humanistyczna?:) Mnie katować będą w
          mat.
          > -
          > infie :)
          Od kiedy w III jest mat-inf, za moich czasów mat-fiz i mat-ekonom, ale mat-
          inf???Kto uczy inf???
          • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 19:57
            A wiesz, nawet III idzie z duchem czasu :)).
            Nie mam pojęcia, kto uczy infy, a w tym roku stworzyli nawet dwie takie
            klasy :). Pewnie zatrudnili nowych..pedagogów ech :)
            • Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 20:22
              Już nie ma prawdziwego III LO. Nie ma już w tych murach tej atmosfery, nie ma
              już duszy tego LO.
              Zabrakło świętej pamięci profesora Roszkowskiego, profesor Podleśna przeszła
              w stan spoczynku, jak mniemam to samo zrobiła w końcu profesor
              Szubzda,profesor Borysiewicz nie uczy już historii, no są jednak jeszcze
              weterani tacy jak Frau/Herr Pawełek czy prof. Chmielewska, no i jeszcze pare
              osób , ale to juz nie to , nie ma opowieści Humeńczyka, czy wyrabiającej się
              przy pierwszym wychowawstwie prof.Zaniewskiej - dobrzy musieliśmy być bo po
              naszym odejściu została vice drektorem.Dobra koniec tych dygres.
              nie to naprawde fajna szkoła
              • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 20:41
                ha :)
                No mam nadzieję, że fajna, w końcu na szczęście lub nie-szczęście mam zamiar
                spędzić w jej murach 3 najbliższe lata [mam nadzieję, ze to mi się uda:)].
                Ech, bo prawdziwych nauczycieli już DAWNO nie ma, chodzi mi o takich 'z
                powołania'. Przynajmniej ja jak dotąd na takiego nie trafiłam :|.
                No ale pretensje co do 'przestrzeni czasowej' w której przyszło mi uczyć się w
                LO mogę mieć li i jedynie o rodziców :)
                A powiedz mi jeszcze, czy po tej szkółce dużo osób kontynuuje naukę na
                studiach? Chodzi mi o dzienne ofkoz.
                Pozdrawiam :)
                • Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 21:11
                  Większość mojego rocznika jest dalej naukowo czynna, od AMB po stosónki
                  międzynarodowe na UW, czy też SGH, są też laski na WAT, ale są i tacy co
                  wyjechali do USA,Angli a co tam robią nie wiem, od 2000 juz troche minęło
                  • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 21:29
                    Więc warto uczyć się w tej budzie, tudzież więzieniu [tak b. często nazywają
                    III moi znajomi:)]. Ludzie mówią, że po tym LO jest się 'wszechstronnie'
                    wykształconym, tzn. mimo określonego profilu nie zaniedbuje się też tych
                    nierozszerzonych przedmiotów, a mnie bardzo na tym zależy, bo na razie nie mam
                    sprecyzowanych planów na przyszlość :)
                    Pozdr.
                  • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 21:29
                    A tak by the way, co to WAT?<:)
                    • Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 21:52
                      WAT- Wojskowa Akademia Techniczna
                      • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 22:35
                        Hehe, alem bystra :) A mój ojciec nawet robił tam podyplomówkę
                        • Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 23:09
                          no to rulezz jednym słowem.hahaha
              • Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 23:24
                Jak to Borysa nie ma??????? A kto mnie przyprawiał o palpitacje serca dwa razy
                w tygodniu przez ostatnie 4 lata??? hę? ;-))))

P. Zaniewska jest nawet vice ;-))) tak jak p Jasiński (fajny gościu z niego
                choć spojrzenie ma intrygujące i nierozgryzione) ;-)))
              • Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 23:32
                A jeśli chodzi o te niezasłużone ;-))) prof. przed nazwiskiem to na zakonczeniu
                roku ktoś z dyrekcji fajnie sie zamotał z tytułowaniem psorów i ostatecznie
                wyszło coś takiego "....pod kierunkiem pani profesor magister Pawełek" ;-)))))
                • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 23:34
                  haha :)
        • Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 23:27
          Eeee zaraz humanistyczna... ;-))))0 ogólna "tylko"

A dostałam się (bo ja jestem żeński ludzik) na UMK, mam nadzieje że przeżyję

Aha zapomniałabym, jak ktoś chce to mam ksiązki na zbyciu i zeszyty po
          Borysie ;-)))))
          • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 23:33
            :)). Ale fajni ludzie 'wychodzą' z tej III :))
            Uważaj, bo na serio zgłoszę się po te zeszyty :)
            A czego uczyli wymienieni przez Cię nauczyciele?:) hehe, pewnie na nich
            trafię..w koncu pozbyli się 4klasistów to dobiorą się do młodej krwi :))
            POzdrawiam Ludziku :*
            • Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 23:55
              Borys czyli p. Adam Kryspin :-) Borysiewicz uczy historii, ale raczej na niego
              nie trafisz, chyba, że na wosie.... no co by tu jeszcze.... już nic nie jest i
              mam nadzieję nie będzie mi straszne po lekcjach z nim ;-)))) ale żeby tak
              strasznie nie straszyć ;-)))) to muszę przyznać że facet jest historykiem z
              powołania i zna sie na rzeczy (moje zdanie)

P. Adam Jasiński fizyk, bardzo sympatyczny pomimo, że z fizyki ledwo przelazłam
              na naciąganych trójach ;-)))

A reszta.... niech to będzie niespodzianka ;-)
              • Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 12.07.03, 00:00
                Niespodzianka...:)
                Ech, chcę tego pana od historii!
                A tak w ogóle, gratuluję zdanych egzaminów :) [dostanienią się:))]
                Na ten zapchlony UJ dużo Ci zabrakło?
                • Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 12.07.03, 00:13
                  boszesz ty moj dziecinko hehe czegoz ty pragniesz, na pewno chcesz tego pana
                  (po pierwszych 3 lekcjach wszyscy maja wyczerpany limit nieprzygotowań;-)))))

A na UJ 17 punktow (ale przygotowywalam sie cale 2 dni!!!!) ;-)

• Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 12.07.03, 00:33
                    hehe a yyy może dzięki niemu wreszcie zdobyłabym jakaś elementarną wiedzę o
                    historii naszego kraju i w ogóle dziejach świata, bo jak dotąd nie miałam ku
                    temu okazji [czyli noża na gardle:)) i zagrożenia w dzienniku]

Apropos tego UJ to gratuluję mimo wszystko, bo ludzie po 2 lata się
                    przygotowują i nie mają nawet 75% potrzebnych punktó, a 2 dni to niezły
                    sprint :))
    • Gość: Gunia Re: III LO IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 12.07.03, 00:35
      A czy ktoś wie, co u p.Zapolnik słychać?
      • Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 13:34
        Czego wy od Borysiewicza chcecie , ani zeszytu nie miałem, ani nieprzygotowań
        i 5 na koniec wyszło, a co do dziewczyn to zalecana mini spódniczka i
        wydekoltowana bluzka. Fajny Borys był i tyle
        • Gość: banal Re: III LO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.03, 15:58
          lol
    • Gość: bartek III czy KAŻDE INNE - to nie ma znaczenia! IP: *.csk.pl 13.07.03, 00:33
      Ja też kończyłem III. I co? I tak naprawdę g... Bo tylko od nas zależy co
      będziemy robić w przyszłości. Jak człowiek chce się opierd.. to nie ważne czy
      to będzie to czy inne liceum. III jest tak samo dobre/słabe jak każde inne... a
      najgorsze jest to, i zawsze najbardziej mnie wkurzało jak ktoś z I lub III LO
      poczuwał się elitą... to naprawdę prymitywne. Mogę tylko powiedzieć, że
      spędziłem tam udane 4 lata, chcialem się edukować i miałem tu taką możliwość,
      ale z drugiej strony bardzo łatwo tam oczarować nauczycieli i tych pseudo -
      twardzieli szybko zmiękczyć. Ważną kwestią są też matury - w III LO jeden
      wielki PIC - wyniki się robi tylko do statystyki. Ja pisałem oczywiście polski
      i historię. Nawet się nie fatygowałem z robieniem ściąg na polski - po prostu
      wziąłem wszystkie napisane przez 4 lata prace i zerżnąłem z nich fragmentami to
      co było mi potrzebne na dany temat. Tak wiem - byłem nieuczciwy - ale żeby
      normalnie pilnowali to tez bym sobie poradził. Zresztą było minęło - w każdym
      razie tu maturą nie ma co się martwić - ta szkoła żyje tylko rankingami.
      Warto wspomnieć wspaniałych belfrów - tych starej daty oczywiście - Panią
      Mąkowską z historii, Ratyńską z fizyki (co to była za porażka kiedy po remoncie
      sali zabrali portret Marii Curie Sklodowskiej - biedna Pani nie miała gdzie
      oczu zapuścić) Dobrzyńską z biologii, Piotrowską z chemii, Konopę z polskiego
      (heh to była dziwna kobieta!!!) No i oczywiście nauczyciela i profesora który
      był tym w edukacji czym Jordan w koszykówce (co za wyszukane porównanie ;))
      PANA ROSZKOWSKIEGO! Dyrektor i obozy wędrowne... to było to, ten kto był na
      pewno się uśmiechnie ;))) - takiej dawki geografii jak na obozach (no i szkoły
      życia) nie można było się nauczyć w normalnym toku życia... Poza tym spoko byli
      wuefiarze, szczególnie Aron, mam nadzieje że Was nie uczy już ta stara pruk....
      Sosn... - a jeśli tak to skróćcie paznokcie. Dla rozbawienia powiem, że kiedyś
      jej centralnie w twarz piłką przyskrzyniłem (bawiła się w sędziego
      koszykarskiego, a że po akcji sędziemu trzeba podać piłkę to podałem ;)))
      buhahaha) ZA WASZE I NASZE GRZECHY! Jak ktoś wie kim jestem to niech nie
      ujawnia mnie publicznie o co serdecznie proszę! A teraz jestem po III ogólniaku
      normalnym studentem normalnej uczelni i wciąż z nienormalnymi ambicjami ;))
      Pozdrawiam wszystkich!
      • Gość: nikt# Re: III czy KAŻDE INNE - to nie ma znaczenia! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 13:01
        Mam tylko jedno pytanie , a w jakiej szkole matura nie jest picem na wode???
        Co do Sosnowskiej - to i tak mało powiedziane.
        • ivan.lukov Re: III czy KAŻDE INNE - to nie ma znaczenia! 14.07.03, 15:29
          moze i 3 lo to pic na wode, ale dlaczego np z mojej klasy wszyscy zdali na te
          studia co chcieli a w innych szkolach ciezko tego uswiadczyc? i to nie byle
          jakie szkoly (SGH, PW, UW, AMB WAWA, PB i UwB - to ci co nie chcieli
          wyjezdzac), UMSC
          • Gość: nikt# Re: III czy KAŻDE INNE - to nie ma znaczenia! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 21:00
            Z mojej klasy też wszyscy pozdawali gdzie chcieli.Szkoła była fajna.Matura-
            nie zaprzeczysz troche pic na wodę.
            Zawsze bendę miał dobre zdanie o III chociaż różni nauczyciele i tu są ( mój
            idol to Janusz Walczak może pamiętasz taki stary gość od wf wyzywał wszystkich
            od debili i kelnerów, jego córka polskiego uczy, no i Sosnowska z grypsem " Wy
            latarnice z powyginanymi macicami")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka