Gość: Iwka IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 14:09 czy ktoś z was zaczyna w tym roku naukę w 3 LO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 18:27 heh kolejny narybek pod opiekuńcze skrzydła borysa kapona i spółki :-)))) Pozdrawiam ciepło wszystkich pierwszoklasistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 18:52 Ludziku mój, hihi, absolwencie III LO :], śledzę Twoje 'forumowe' poczynania od jakiegoś czasu :). I pytanie mam :) : Dostałeś się na tę socjologię? Jestem pewna, że tak [ w końcu III LO ;)], chciałabym tylko wiedzieć jaka uczelnia? :) I w jakiej klasie byłeś? Jak mniemam, humanistyczna?:) Mnie katować będą w mat.- infie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 19:10 > I w jakiej klasie byłeś? Jak mniemam, humanistyczna?:) Mnie katować będą w mat. > - > infie :) Od kiedy w III jest mat-inf, za moich czasów mat-fiz i mat-ekonom, ale mat- inf???Kto uczy inf??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 19:57 A wiesz, nawet III idzie z duchem czasu :)). Nie mam pojęcia, kto uczy infy, a w tym roku stworzyli nawet dwie takie klasy :). Pewnie zatrudnili nowych..pedagogów ech :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 20:22 Już nie ma prawdziwego III LO. Nie ma już w tych murach tej atmosfery, nie ma już duszy tego LO. Zabrakło świętej pamięci profesora Roszkowskiego, profesor Podleśna przeszła w stan spoczynku, jak mniemam to samo zrobiła w końcu profesor Szubzda,profesor Borysiewicz nie uczy już historii, no są jednak jeszcze weterani tacy jak Frau/Herr Pawełek czy prof. Chmielewska, no i jeszcze pare osób , ale to juz nie to , nie ma opowieści Humeńczyka, czy wyrabiającej się przy pierwszym wychowawstwie prof.Zaniewskiej - dobrzy musieliśmy być bo po naszym odejściu została vice drektorem.Dobra koniec tych dygres. nie to naprawde fajna szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 20:41 ha :) No mam nadzieję, że fajna, w końcu na szczęście lub nie-szczęście mam zamiar spędzić w jej murach 3 najbliższe lata [mam nadzieję, ze to mi się uda:)]. Ech, bo prawdziwych nauczycieli już DAWNO nie ma, chodzi mi o takich 'z powołania'. Przynajmniej ja jak dotąd na takiego nie trafiłam :|. No ale pretensje co do 'przestrzeni czasowej' w której przyszło mi uczyć się w LO mogę mieć li i jedynie o rodziców :) A powiedz mi jeszcze, czy po tej szkółce dużo osób kontynuuje naukę na studiach? Chodzi mi o dzienne ofkoz. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 21:11 Większość mojego rocznika jest dalej naukowo czynna, od AMB po stosónki międzynarodowe na UW, czy też SGH, są też laski na WAT, ale są i tacy co wyjechali do USA,Angli a co tam robią nie wiem, od 2000 juz troche minęło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 21:29 Więc warto uczyć się w tej budzie, tudzież więzieniu [tak b. często nazywają III moi znajomi:)]. Ludzie mówią, że po tym LO jest się 'wszechstronnie' wykształconym, tzn. mimo określonego profilu nie zaniedbuje się też tych nierozszerzonych przedmiotów, a mnie bardzo na tym zależy, bo na razie nie mam sprecyzowanych planów na przyszlość :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 21:29 A tak by the way, co to WAT?<:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 21:52 WAT- Wojskowa Akademia Techniczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 22:35 Hehe, alem bystra :) A mój ojciec nawet robił tam podyplomówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 23:09 no to rulezz jednym słowem.hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 23:24 Jak to Borysa nie ma??????? A kto mnie przyprawiał o palpitacje serca dwa razy w tygodniu przez ostatnie 4 lata??? hę? ;-)))) P. Zaniewska jest nawet vice ;-))) tak jak p Jasiński (fajny gościu z niego choć spojrzenie ma intrygujące i nierozgryzione) ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 23:32 A jeśli chodzi o te niezasłużone ;-))) prof. przed nazwiskiem to na zakonczeniu roku ktoś z dyrekcji fajnie sie zamotał z tytułowaniem psorów i ostatecznie wyszło coś takiego "....pod kierunkiem pani profesor magister Pawełek" ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 23:27 Eeee zaraz humanistyczna... ;-))))0 ogólna "tylko" A dostałam się (bo ja jestem żeński ludzik) na UMK, mam nadzieje że przeżyję Aha zapomniałabym, jak ktoś chce to mam ksiązki na zbyciu i zeszyty po Borysie ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 11.07.03, 23:33 :)). Ale fajni ludzie 'wychodzą' z tej III :)) Uważaj, bo na serio zgłoszę się po te zeszyty :) A czego uczyli wymienieni przez Cię nauczyciele?:) hehe, pewnie na nich trafię..w koncu pozbyli się 4klasistów to dobiorą się do młodej krwi :)) POzdrawiam Ludziku :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 11.07.03, 23:55 Borys czyli p. Adam Kryspin :-) Borysiewicz uczy historii, ale raczej na niego nie trafisz, chyba, że na wosie.... no co by tu jeszcze.... już nic nie jest i mam nadzieję nie będzie mi straszne po lekcjach z nim ;-)))) ale żeby tak strasznie nie straszyć ;-)))) to muszę przyznać że facet jest historykiem z powołania i zna sie na rzeczy (moje zdanie) P. Adam Jasiński fizyk, bardzo sympatyczny pomimo, że z fizyki ledwo przelazłam na naciąganych trójach ;-))) A reszta.... niech to będzie niespodzianka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 12.07.03, 00:00 Niespodzianka...:) Ech, chcę tego pana od historii! A tak w ogóle, gratuluję zdanych egzaminów :) [dostanienią się:))] Na ten zapchlony UJ dużo Ci zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: III LO IP: siatka:* / 192.168.0.* 12.07.03, 00:13 boszesz ty moj dziecinko hehe czegoz ty pragniesz, na pewno chcesz tego pana (po pierwszych 3 lekcjach wszyscy maja wyczerpany limit nieprzygotowań;-))))) A na UJ 17 punktow (ale przygotowywalam sie cale 2 dni!!!!) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: III LO IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 12.07.03, 00:33 hehe a yyy może dzięki niemu wreszcie zdobyłabym jakaś elementarną wiedzę o historii naszego kraju i w ogóle dziejach świata, bo jak dotąd nie miałam ku temu okazji [czyli noża na gardle:)) i zagrożenia w dzienniku] Apropos tego UJ to gratuluję mimo wszystko, bo ludzie po 2 lata się przygotowują i nie mają nawet 75% potrzebnych punktó, a 2 dni to niezły sprint :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gunia Re: III LO IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 12.07.03, 00:35 A czy ktoś wie, co u p.Zapolnik słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt# Re: III LO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 13:34 Czego wy od Borysiewicza chcecie , ani zeszytu nie miałem, ani nieprzygotowań i 5 na koniec wyszło, a co do dziewczyn to zalecana mini spódniczka i wydekoltowana bluzka. Fajny Borys był i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek III czy KAŻDE INNE - to nie ma znaczenia! IP: *.csk.pl 13.07.03, 00:33 Ja też kończyłem III. I co? I tak naprawdę g... Bo tylko od nas zależy co będziemy robić w przyszłości. Jak człowiek chce się opierd.. to nie ważne czy to będzie to czy inne liceum. III jest tak samo dobre/słabe jak każde inne... a najgorsze jest to, i zawsze najbardziej mnie wkurzało jak ktoś z I lub III LO poczuwał się elitą... to naprawdę prymitywne. Mogę tylko powiedzieć, że spędziłem tam udane 4 lata, chcialem się edukować i miałem tu taką możliwość, ale z drugiej strony bardzo łatwo tam oczarować nauczycieli i tych pseudo - twardzieli szybko zmiękczyć. Ważną kwestią są też matury - w III LO jeden wielki PIC - wyniki się robi tylko do statystyki. Ja pisałem oczywiście polski i historię. Nawet się nie fatygowałem z robieniem ściąg na polski - po prostu wziąłem wszystkie napisane przez 4 lata prace i zerżnąłem z nich fragmentami to co było mi potrzebne na dany temat. Tak wiem - byłem nieuczciwy - ale żeby normalnie pilnowali to tez bym sobie poradził. Zresztą było minęło - w każdym razie tu maturą nie ma co się martwić - ta szkoła żyje tylko rankingami. Warto wspomnieć wspaniałych belfrów - tych starej daty oczywiście - Panią Mąkowską z historii, Ratyńską z fizyki (co to była za porażka kiedy po remoncie sali zabrali portret Marii Curie Sklodowskiej - biedna Pani nie miała gdzie oczu zapuścić) Dobrzyńską z biologii, Piotrowską z chemii, Konopę z polskiego (heh to była dziwna kobieta!!!) No i oczywiście nauczyciela i profesora który był tym w edukacji czym Jordan w koszykówce (co za wyszukane porównanie ;)) PANA ROSZKOWSKIEGO! Dyrektor i obozy wędrowne... to było to, ten kto był na pewno się uśmiechnie ;))) - takiej dawki geografii jak na obozach (no i szkoły życia) nie można było się nauczyć w normalnym toku życia... Poza tym spoko byli wuefiarze, szczególnie Aron, mam nadzieje że Was nie uczy już ta stara pruk.... Sosn... - a jeśli tak to skróćcie paznokcie. Dla rozbawienia powiem, że kiedyś jej centralnie w twarz piłką przyskrzyniłem (bawiła się w sędziego koszykarskiego, a że po akcji sędziemu trzeba podać piłkę to podałem ;))) buhahaha) ZA WASZE I NASZE GRZECHY! Jak ktoś wie kim jestem to niech nie ujawnia mnie publicznie o co serdecznie proszę! A teraz jestem po III ogólniaku normalnym studentem normalnej uczelni i wciąż z nienormalnymi ambicjami ;)) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt# Re: III czy KAŻDE INNE - to nie ma znaczenia! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 13:01 Mam tylko jedno pytanie , a w jakiej szkole matura nie jest picem na wode??? Co do Sosnowskiej - to i tak mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov Re: III czy KAŻDE INNE - to nie ma znaczenia! 14.07.03, 15:29 moze i 3 lo to pic na wode, ale dlaczego np z mojej klasy wszyscy zdali na te studia co chcieli a w innych szkolach ciezko tego uswiadczyc? i to nie byle jakie szkoly (SGH, PW, UW, AMB WAWA, PB i UwB - to ci co nie chcieli wyjezdzac), UMSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt# Re: III czy KAŻDE INNE - to nie ma znaczenia! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 21:00 Z mojej klasy też wszyscy pozdawali gdzie chcieli.Szkoła była fajna.Matura- nie zaprzeczysz troche pic na wodę. Zawsze bendę miał dobre zdanie o III chociaż różni nauczyciele i tu są ( mój idol to Janusz Walczak może pamiętasz taki stary gość od wf wyzywał wszystkich od debili i kelnerów, jego córka polskiego uczy, no i Sosnowska z grypsem " Wy latarnice z powyginanymi macicami") Odpowiedz Link Zgłoś