twojj_stary 28.01.08, 21:47 I bardzo dobrze, topole są brzydkie i smierdzą. Mam tylko nadzieje ze posadzą tam jakies inne drzewa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkanka Topole poszły pod topór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 00:41 "Zapłakany" mieszkaniec osiedla zapewne nie mieszka przy ul. Wasilkowskiej-ja natomiast naprawdę płakałam każdego roku kiedy topole "pylyły".Jestem szczęśliwa,że już ich nie ma.Natomiast jestem przekonana,że w tym miejscu zostaną posadzone inne drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Topole poszły pod topór IP: *.bsk.vectranet.pl 29.01.08, 07:20 Topola ma rekordową "pojemność", jeśli chodzi o magazynowanie metali ciężkich w swoich tkankach. Dlatego sadzi się ją przy drogach - chroni nas przed spalinami samochodów. Teraz drodzy mieszkańcy nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Wam smacznego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkolog Re: Topole poszły pod topór IP: *.crowley.pl 29.01.08, 09:16 "topole są brzydkie i smierdzą" - właśnie ;D "magazynowanie metali ciężkich w swoich tkankach" - są też bardzo łamliwe, przez co przy każdej wichurze jakaś ich część odpada. A to na samochód, a to na jezdnie... Ja, jako były romantyk nawołuje: PRECZ Z DRZEWAMI W PASIE DROGOWYM!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Topole poszły pod topór 29.01.08, 20:36 A w spalinach są metale ciężkie? Powiedz jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkolog Re: Topole poszły pod topór IP: *.osiedle.net.pl 30.01.08, 10:57 siarka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Topole poszły pod topór IP: 212.33.81.* 29.01.08, 15:23 I bardzoi dobrze tylko, żeby były posadzone inne drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Topole poszły pod topór IP: *.uwb.edu.pl 29.01.08, 17:12 inne drzewa ? akurat. parkingi tam pewnie beda, bo urzedasy maja akurat to na topie. Odpowiedz Link Zgłoś