Dodaj do ulubionych

stosunek naszej właści do ekologi

26.02.08, 17:00
stosunek naszej właści do ekologi--kto wpadł na pomysł żeby zginęły kontenery na śmiecie czy na tym nie ucierpią nasze lasy
Obserwuj wątek
    • jan381 Re: stosunek naszej właści do ekologi 04.04.08, 11:37
      jan381 napisał:

> stosunek naszej właści do ekologi--kto wpadł na pomysł żeby zginęły kontenery n
      > a śmiecie czy na tym nie ucierpią nasze lasy

>nikt nie chce przyznać się do tego ANTY-EKOLOGICZNEGO pomysłu a może to odgórny nakaz żeby zniszczyć nasze środowisko bo już teraz lasy są zaśmiecone a co będzie dalej !!!!!!
      • cypis-1 Re: stosunek naszej właści do ekologi 22.05.08, 19:27
        ja tam nie mam nic przeciw ekologi ale takie kosze na śmieci co rozdali ludziom to w moim przypadku na tydzien wystarcza a reszta co w las?
        • jan381 Re: stosunek naszej właści do ekologi 22.05.08, 21:41
          cypis-1 napisał:

> ja tam nie mam nic przeciw ekologi ale takie kosze na śmieci co rozdali ludziom
          > to w moim przypadku na tydzien wystarcza a reszta co w las?
          >nie w las a pomysłodawcy na podwórko czemu to w micha lowie dali porządne kosze a nie mini
    • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 29.06.08, 14:59
      Wpadł mi w łapki ostatni numer Wiadomości Gródeckich. Jest tam obszerna relacja
      z XVI sesji naszej Rady. Trochę się zjeżyłem czytając ten artykuł. Po pierwsze,
      pan Kuźmicki nie zdaje chyba si\obie sprawy z tego ile kosztuje fotoradar. Ja
      mam lepszy pomysł: może na tych naszych superskrzyżowaniach zamontować
      światła!!! Przecież mamy taki ruch.... Takich bzdur już dawno nie słyszałem
      (czytałem).
      A teraz ad rem - chcę się odnieść do wątków ekologicznych poruszonych na sesji...
      Żeby o czymś dyskutować trzeba mieć o tym jakieś pojęcie. A wychodzi na to że
      wszyscy mówią o hm ekologii a nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi. Radzę
      wpisać w wyszukiwarkę hasło "ekologia" i dokładnie zapoznać się ze znaczeniem
      tego słowa.
      Panu Grycukowi i podobnym chcę zadać następujące pytanie: jaka jest różnica
      między butelką szklaną (uznaną za opakowanie "ekologiczne" a plastikową walającą
      się w lesie? Panie Grycuk, wycofamy torebki foliowe i czym je zastąpimy? Ma pan
      jakiś pomysł? Może papierowymi? One są "ekologiczne" bo wyprodukowane z
      "ekologicznych" materiałów? - radzę od czasu do czasu przejechać się do Stacji
      Waliły, zobaczy Pan wtedy ile tego ekologicznego materiału się wywozi tylko z
      naszego rejonu. A drzewo rośnie wolno, prawda? (tak mnie uczono w komunistycznej
      szkole). Oczywiście są materiały naprawdę "ekologiczne", przyjazne środowisku i
      to materiały plastikowe, podlegające biodegradacji. Niestety nie widziałem
      takich opakowań w Polsce. Zainteresowanym mogę okazać zagraniczne bo takowe
      posiadam. Niestety w Polsce dużo się mówi a nie robi nic! Panie wójcie, może by
      tak ustawić w paru miejscach pojemniki na papier? A może jakiś automat do
      odpadów szklanych? A może warto zainwestować w automat do opakowań szklanych i
      plastikowych?
      Mam też jeszcze jedno zastrzeżenie: jeśli ktoś zabiera głos w sprawie ochrony
      środowiska i mówi "śmieci" na te przedmioty które wrzucamy do pojemników - niech
      lepiej wogóle nie zabiera głosu bo naprawdę nie ma o ochronie środowiska
      najmniejszego pojęcia!!!
      • sekretar1 Re: stosunek naszej właści do ekologi 29.06.08, 18:13
        No ,no to i nam fotoradary zafundują. "Leżących policjantów " już
        mamy.Jeszcze trzeba ogrodzić wieś i normalnie BIG-BROTHER na
        miejscu.
        • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 29.06.08, 22:28
          Dla mnie to paranoja!!!
          Zamiast tego typu świetnych pomysłów, może pan radny zgłosiłby interpelację
          dotyczącą parkingu leśnego przy drodze krajowej nr 65 usytuowanego na 194 km?
          Nie wiecie o co chodzi? Proszę się przejechać i sprawdzić jak to miejsce wygląda.
    • pris12 Re: stosunek naszej właści do ekologi 01.07.08, 10:59
      Ja nic nie mam przeciwko tym koszom które założyli, tylko powinni je częściej
      wybierać. A co do sprawy skrzyżowania to i światła są drogie a także foto radar.
      A gdzie nasza policja???Czy ktoś kiedykolwiek widział chodź jednego gródeckiego
      policjanta na Gródku???
      • muchomor2001 Re: stosunek naszej właści do ekologi 01.07.08, 17:33
        nasza gmina jest wspaniało-myślna zapłacić za wywóz smieci trzeba a
        kontener na podwórku pełny super
    • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 02.07.08, 18:00
      wracam do tego nieszczęsnego parkingu - tam jest taki syf... .Czy nikt z
      decydentów nie czyta naszego forum?
      • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 03.07.08, 21:08
        Dzisiaj już czyściutko, ciekawe na jak długo...
        Ile osób ma w Gródku internet? A ile czyta to nasze forum?
        Ile osób pisze to widać niestety.
        • wladzadoroboty1 Re: stosunek naszej właści do ekologi 15.07.08, 22:14
          Dlaczego tak malo ludzi pisze? Oto odpowiedz: Jak tylko postarasz sie wyrazic
          opinie na jakikolwiek temat która to nie odpowiada zaszczutej od lat
          spolecznosci zaraz Cie zdegraduja do rangi glupca i marzyciela a szkoda bo
          wszedzie mozna by cos zmienic. Trzeba tylko CHCIEC.
    • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 18.06.09, 18:50
      No więc jaki jest wreszcie stosunek naszej właści do ekologii? Każda posesja ma
      kontenerek, puszkę na odpady a jak się nie mieści to co się robi? Oczywiście ,
      najlepsze jest spalanie. A ile to fajnych i przyjaznych środowisku substancji
      się wydziela przy spalaniu naszych ODPADÓW. Albo gdzieś może do lasu...
      Jednym słowem uważam, że obecny system odbioru odpadów nie sprawdza się. Przy
      okazji zlikwidowano leśne parkingi, bo po co, bo trzeba tam kosze na odpady, a
      przecież wredni ludzie będą tam wywozić swoje hm, śmieci.
      • indygo9 Re: stosunek naszej właści do ekologi 30.06.09, 00:29
        No własnie -pomysł z kontenerami był słuszny tylko z wykonaniem wyszło jak
        zwykle-w istocie wielkoosc kontenera powoduje iz smieci sa przewaznie spalane i
        ida ekologicznie w komin i dalej sobie nieco wyzej. Dranstwo i pozorne
        działania.Jestem absolutnie za wystawieniem jakichs kilku ogólnych kontenerów
        chociazby dlatego by sie pozbyc widoku przewracających sie w lesie worków ze
        smieciami bądz blizej na poboczach dróg.Z tymi kamerami to zart czy sieriozny
        pomysł własci??:)))))))))Rzeczywiscie w Gródku i okolicy nie ma innych
        istotniejszych potrzeb , zadan?:)A moze pomysłów włodarzom brakuje i dotykają
        absurdalnego surrealizmu?Czy kolejnym będzie czipowanie i odcisk palca kazdego
        mieszkanca?:))))Wiecie .....tak sobie mysle ze moze by sie przydała w tym Gródku
        jakas stacja metra..........chociaz z jednym wagonikiem....A moze...
        • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 18.07.10, 22:27
          A więc jaki jest stosunek naszej "właści" do ekologii?
          A może ogólnie - jaki jest stosunek do problemu odpadów? Ludzie, przecież my
          topimy się już w odpadach wyrzucanych byle gdize, do lasu, do rowu przy drodze...
          Czy Wójt tego nie widzi?
          A radni? Cisna mi się na usta naprawdę bardzo brzydkie słowa ale jeszcze się
          powstrzymam! Radni służą do czego?
          Tak, powiedziałem dobrze, "do czego służą radni"? Czy nasi radni potrafią
          rozwiązać ten problem?
          A może go nie widać bo kamery w lesie nie ma?
          Te śmieci są wszędzie Panie i Panowie Radni!!!
          Wystarczy wysiąść z samochodzika w jakimkolwiek miejscu naszej gminy, w lesie i
          na jego obrzeżach.
          Panie i Panowie Radni!!! Zostaliście wybrani aby rozwiązywać problemy naszej
          społeczności, nie po to żebyście przychodzili raz na jakiś czas na kawkę i
          ciasteczko... Wybory już niedługo...
          Jeżeli nikt z mędrców zasiadających w naszej Radzie nie ma pomysłu jak rozwiązać
          problem odpadów stałych na terenie naszej gminy - służę pomocą.
          A jeżeli Państwo nie widzicie problemu - również służę pomocą, mam kilka
          fotografii, niektóre są naprawdę drastyczne...
    • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 19.07.10, 21:47
      Drogi Wójcie, i wy (bez)Radni!!! Wpadł mi do głowy dziś bardzo superowy pomysł
      na rozkręcenie turystyki w naszej Gminie!!!. Proponuję utworzenie kilku nowych
      ścieżek turystycznych, oto one:
      -ścieżka turystyczna: szlakiem opon
      -ścieżka turystyczna: szlakiem padliny
      -ścieżka turystyczna: szlakiem opakowań po przemytnikach
      -ścieżka turystyczna: szlakiem odpadów budowlanych,
      -ścieżka turystyczna: szlakiem odpadów gospodarstwa domowego a także opakowań po
      alkoholu (tylko piesza)
      Frekwencja murowana !!!
      • jan381 Re: stosunek naszej właści do ekologi 20.07.10, 09:26
        może ktoś z radnych-bezradnych a może naczalstwo powie mieszkańcom gminy ile to wisimy dla Sokółki za składowanie naszych smieci i co dalej będzie jeśli niezechcą naszych śmieci przyjmować na swoje składowisko
        • and5 Re: stosunek naszej właści do ekologi 21.07.10, 13:48
          Dla Sokółki czy dla Supraśla? Czy nie ma w planach budowy nowego wysypiska?
          • pogromca1008 Re: stosunek naszej właści do ekologi 21.07.10, 16:25
            wożą do sokółki i koszty sa olbrzymie,dla tego miedzy innymi były podpisywane nowe umowy na wywóz nieczystości,bo pewnie szykuje sie spora podwżka.a swoją drogą to ktoś w gminie zawalił inwestycję na nowy śmietnik.
            • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 21.07.10, 17:41
              Pogromca, śmietnik to masz .... To co jest potrzebne nazywa się wysypisko
              odpadów stałych i to nie jest zwykły dół do którego wsypuje się odpady. Taka
              budowla musi spełniać bardzo restrykcyjne warunki. Nie jestem przekonany czy
              gmina taka jak gródek wytrzyma finansowo budowę wysypiska
              Najlepszym rozwiązaniem jest konsolidacja i wspólna inwestycja kilku gmin...
              • hulajszczyk Re: stosunek naszej właści do ekologi 21.07.10, 19:14
                a może lepiej zmienić odbiorcę. Z tego co wiem, żeby więcej osób
                podpisało umowę z czyściochem lub inną firmą z B-stoku (tak jak to mają
                bloki) to niby jest to oszczędność kilku tysięcy złoty rocznie.
                • jan381 Re: stosunek naszej właści do ekologi 21.07.10, 20:52
                  hulajszczyk napisał:

> a może lepiej zmienić odbiorcę. Z tego co wiem, żeby więcej osób
                  > podpisało umowę z czyściochem lub inną firmą z B-stoku (tak jak to mają
                  > bloki) to niby jest to oszczędność kilku tysięcy złoty rocznie.
                  >oszędności może i tak ale ile ludzi tracąc prace pójdzie na bezrobocie i na garnuszek Gops-u
              • pogromca1008 Re: stosunek naszej właści do ekologi 21.07.10, 21:24
                jaro1999 napisał:

> Pogromca, śmietnik to masz .... To co jest potrzebne nazywa się wysypisko
                > odpadów stałych i to nie jest zwykły dół do którego wsypuje się odpady. Taka
                > budowla musi spełniać bardzo restrykcyjne warunki. Nie jestem przekonany czy
                > gmina taka jak gródek wytrzyma finansowo budowę wysypiska
                > Najlepszym rozwiązaniem jest konsolidacja i wspólna inwestycja kilku gmin...

jaro nie łap za słówka "światowy człowieku",osobiście widziałbym cię we władzach samorządowych.
                • jaro1999 Re: stosunek naszej właści do ekologi 21.07.10, 22:08
                  Pogromca, słówka są ważne, bardzo ważne, szczególnie w temacie środowiska.
                  Dlatego zwracam uwagę na poprawne określenia niektórych rzeczy. Być może robię
                  to w niezbyt wyszukany sposób, za co z góry i z dołu przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka