grzesio3 18.04.08, 17:17 a g.... prawda ze pierwszy w Białymstoku w BARLINKU W ZACHODNIOPOMORSKIM już od kilku lat istnieje !!!!!!!!!!!!!!!!!! Do kitu z dużymi miastami!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ajw Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: 24.244.218.* 18.04.08, 17:36 czy nie jest to odpowiednik Pln. Amer. organizacji "Shriners" oddzial ligi masonskiej zajmujacej sie sprawami charytatywnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zephyrhills Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 18.04.08, 17:47 Po pierwsze, "Lions Clubs" dzialaja tez i w USA. Po drugie, nie maja zupelnie nic wspolnego ze "Shriners"... P.S. Czy w Polsce wciaz kosciol rzymsko-katolicki rosci sobie prawa do monopolu na dzialalnosc charytatywna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.gprs.plus.pl 18.04.08, 18:24 Tak. Pieniadze berze dla siebie, a o potrzebujących sie modli. Przecież skoro znalexli się w potrzebie, to taka była wola boska, a jej lepiej sie nie przeciwstawiac, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 19.04.08, 20:15 No prosze jak to swoj - swojego znajdzie i nawet reke poda... Temat jest o jakims tam (ponoc elitarnym) klubie Lions a tu dwoch "specjalistow" (teraz pewnie bezrobotnych po rozwiazaniu UB- eckich departamentow ds. Walki z Kosciolem Katolickim), niejaki "bo co" i "zephyr-syfilis" zaczyna kazanie o szkodliwosci dzialanosci charytatywnej. W "padrazumiewanji" oni, pelna geba "Europejczycy" nie dadza sie juz nabrac na zadne tam charytatywne "sztuczki- druczki". Zuchy nie chlopaki. I tak sobie mysle na kogo niegdys w przyszlosci historia spojrzy laskawiej czy na takich ktorzy majac troche uciulanych srebrnikow potrafia sie tym dzielic jeszcze z innymi, czy tez na takich, ktorzy zamykaja oczy i zatykaja uszy na prosby potrzebujacych? Poniewaz jestem uczulony na wszelkiego rodzaju edukacje jedynie za pomoca wyswiechtanych ogolnikow, przez lata nauk w czasach ciemnego komunizmu, to ze swojej strony nie bede uzywal jezyka oficjeli lecz podam konkretny przyklad jak przebiegaja zbiorki pieniedzy w kosciele katolickim w parafii do ktorej naleze. Oto po datkach na tace ktorejs niedzieli, ksiadz zapowiedzial, ze dzis kazanie wyglosi Polka, siostra przelozona jednego z klasztorow w samym interiorze Afryki. Ta zas opowiedziala historie jednego dnia czym sie zajmuje i jak stara sie pomagac tym najbardziej potrzebujacym. To okazalo sie byc opowiescia - dramatem o wymiarze szekspirowskim. Przy wyjsciu, po mszy ona i dwie inne siostry zakonne z Afryki stanely z koszyczkami przy drzwiach. I zastanawialem sie nad tym nie raz, co powodowalo, ze czulem sie dumny nalezac do takiej spolecznosci gdzie koszyki trzech siostr zapelnily w kilkanascie minut do tego stopnia, ze one apelowaly kto moglby im pomoc w znalezieniu toreb dodatkowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.gprs.plus.pl 19.04.08, 22:01 Gość portalu: idzikczortu napisał(a): > No prosze jak to swoj - swojego znajdzie i nawet reke poda... > Temat jest o jakims tam (ponoc elitarnym) klubie Lions a tu > dwoch "specjalistow" (teraz pewnie bezrobotnych po rozwiazaniu UB- > eckich departamentow ds. Walki z Kosciolem Katolickim) No proszer - odezwal sie specjalista - zapewne bezrobotny po wywaleniu z zakonu za molestowanie braciszkow... To byla uwaga, nie przeciwko dzialalnosci chatytatywnej, ale obojetnosci na te sprawy kosciola, ktory woli sobie plebanie i Maybachy kupowac niz pomagac innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 19.04.08, 23:25 A to ci parada! Ja tylko zazartowalem sobie piszac o "Bo co", jako bylym UB-eku. Ten zas, jak na nastojaszscego UB-eka przystalo od razu powiazal mnie a to z jakims Maybachem a to z molestowaniem... Nie ma to jak przejscie UB-eckiej praktyki w szkalowaniu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 17:47 Gość portalu: idzikczortu napisał(a): > A to ci parada! > Ja tylko zazartowalem sobie piszac o "Bo co", jako bylym UB-eku. > Ten zas, jak na nastojaszscego UB-eka przystalo od razu powiazal > mnie a to z jakims Maybachem a to z molestowaniem... > Nie ma to jak przejscie UB-eckiej praktyki w szkalowaniu ludzi. Ale numer! Przecież to miał być żart, że wywalili cię z klasztoru, ale zaregowałeś tak gwałtownie, że może trafiłem w czułe miejsce... I też zarzut że ciebie (ja pisałm o kościele) wiążę z luksusami w rodzaju Maybacha. Czyżbym pisal z oćcem dyrektorem?! Jak skromny ubek, niegodny rąk całować moejgo mistrza, ojca dyrektora, gdzież moje ubeckie śienstewka i przekręty to tych Waszej Excelencyji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.08, 05:05 A ty jedynie powielasz to,o czym wiesz z przekazu typu; jedna baba powiedziala drugiej babie. do:Bo co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.gprs.plus.pl 25.04.08, 19:55 Gość portalu: J07 napisał(a): > > A ty jedynie powielasz to,o czym wiesz z przekazu typu; jedna baba > powiedziala drugiej babie. > > do:Bo co? Zadaj sobie trochę trudu i policz w miescie kościoły i plebanie - każde warte kilkaset miliopnów złotych. A teraz policz koscielne przytułki i szpitale. I jak wyszły proporcje? Ćwiczenie trudniejsze: wyszukaj w rocznikach statystycznych kraje, które przekazują największą pomoc innym (w relacji do PKB czy ilości mieszkańców) i popatrz jak się to ma do religijności kraju (mierzonego % wierzących). Ciekawe, że przodują wrednie ateistyczne Niemcy, Holandia czy Dania? A na koniec test z konsekwencji: przekaz typu jedna baba powiedziała w drugiej babie w religii ci nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku 25.04.08, 20:46 Gość portalu: Bo co? napisał(a): > Ćwiczenie trudniejsze: wyszukaj w rocznikach statystycznych kraje, które > przekazują największą pomoc innym (w relacji do PKB czy ilości mieszkańców) i > popatrz jak się to ma do religijności kraju (mierzonego % wierzących). Ciekawe, > że przodują wrednie ateistyczne Niemcy, Holandia czy Dania? > > A na koniec test z konsekwencji: przekaz typu jedna baba powiedziała w drugiej > babie w religii ci nie przeszkadza? Patrzcie ludzie na półgłówka! Zamiast innym ćwiczenia zadawać, sam sobie lepiej zadaj bucu i się dokształć. Postanowiłem sprawdzić jaki odsetek Niemców jest ateistami, to znaczy nie przyznaje się do żadnego wyznania. Wymik - 29% (2005). I to mają być te ateistyczne Niemcy??? pl.wikipedia.org/wiki/Religie_w_Niemczech Do książek, głupku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.gprs.plus.pl 25.04.08, 22:55 To juz wszystkie twoje uwagi? Z resztą się zgadzasz? Boś mnie facet swoja przenikliwoscia normalnie poraził. PS Wikipedia podaje 41-49%. Ale nawet 29% to wciąż 10x więcej niż średnia światowa. Podsumowaując - zachęcać cie do lektury ksiązek troche za późno - łap się za taczki, robota w sam raz dla ciebie, w kamieniolomach znajdziesz mase wspowyznawcow, bo pamietaj, ze poziom intelektualny jest odwrotnie proporcjonalny do religijnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku 26.04.08, 05:27 Gość portalu: Bo co? napisał(a): > To juz wszystkie twoje uwagi? Z resztą się zgadzasz? Boś mnie facet swoja > przenikliwoscia normalnie poraził. > > PS Wikipedia podaje 41-49%. Ale nawet 29% to wciąż 10x więcej niż średnia świat > owa. > Podsumowaując - zachęcać cie do lektury ksiązek troche za późno - łap się za > taczki, robota w sam raz dla ciebie, w kamieniolomach znajdziesz mase > wspowyznawcow, bo pamietaj, ze poziom intelektualny jest odwrotnie > proporcjonalny do religijnosci! O patrzcie go - imbecylka żałosnego! Myśli żałosny palant, że kogoś zahuka swoim tupecikiem groteskowym. Gerwazjusz normalnie - postawił logiczną tezę, podlinkował a ten żałosny imbecylek wikipedią straszy, grozi ale podlinkować zapomniał. Dobrze bawiłem się czytając tego zdebilałego łosia bolszewickiego aż do chwili gdy ten żałosmy niedorozwój użył sakramentalnego pojęcia "poziom intelektualny". Smutne refleksje wtedy, mnie naszły - nie dosyć, że chamidło nastajaszczije, że ociężały umysłowo i zinwigilowany, to jeszcze używa wyrażeń, których jego móżdżek nigdy nie ogarnie... Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku 26.04.08, 12:20 ambicja dokucza, ze ciagle o poziomie intelektualnym gadasz, chlopie? Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku 26.04.08, 13:45 macrow napisał: > ambicja dokucza, ze ciagle o poziomie intelektualnym gadasz, chlopie? Widzę że przestałeś się ukrywać pod innym nickiem. To gdzie te twoje dane z wikipedii o rzekomo ateistycznych Niemcach? Ładnie tak kłamać prymitywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.gprs.plus.pl 26.04.08, 23:00 Po pierwsze co majaczysz o jamimś ukrywaniu się? Miałes widzenie jakiegoś swietego czy sie kadzidłem zaczadziłeś? Po drugie - jak napisałem, nawet przy twoich danych, ilość ateistów w Niemczech to kilkanascie razy więcej niż srednia światowa, nie? Po trzecie - nie komentujesz pozostalych uwag, czepiles si e tego drobiazgu - zalosna taktyka - wiec sie zgadzasz, tak? Po czwarte - masz tu ten link - obsługa Googla za trudna, co? pl.wikipedia.org/wiki/Ateizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.gprs.plus.pl 26.04.08, 23:24 O patrzcie go - imbecylka żałosnego! Myśli żałosny palant, że kogoś zahuka swoi > m > tupecikiem groteskowym. Gerwazjusz normalnie - postawił logiczną tezę, > podlinkował a ten żałosny imbecylek wikipedią straszy, grozi ale podlinkować > zapomniał. Postawił logiczną teze (przezornie omijacac inne, niewygodne tematy), na co mu ligicznie odpowiedzialem, ze nawet przy swoich danych jego wniosek jest nielogiczny. Nielinkowalem, bo wydawalo mie się, że szukanie w Wiki czy Guglowanie to proste zadanie - sorki, wezmę na was w przyszlosci poprawkę. Link w poscie ponizej. > > Dobrze bawiłem się czytając tego zdebilałego łosia bolszewickiego aż do chwili > gdy ten żałosmy niedorozwój użył sakramentalnego pojęcia "poziom intelektualny" > . > Smutne refleksje wtedy, mnie naszły - nie dosyć, że chamidło nastajaszczije, że > ociężały umysłowo i zinwigilowany, to jeszcze używa wyrażeń, których jego > móżdżek nigdy nie ogarnie... Facet, opary kadzidła niszczą ci ostatnie komorki mozgowe. A co do poziomu intelektualnego, to ciekawy jestem, jak skomentujesz taka prace: Edward J. Larson and Larry Witham 'Leading scientists still reject God' Nature 394, 313 (23 July 1998) | doi:10.1038/28478 A - zapomnaiłebym - jeszcze link, bo przeciez nie znajdziesz tego artykułu: www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku 27.04.08, 03:09 Uwaga, Uwaga! Zaczyna być zabawnie! Koleś wielonickowy o tymczasowym nicku <bo co?> usilnie się stara by zasłużyć na tytuł majbardziej zakłamanego manipulatora na tym forum. Ktoś założył wątek o organizacji charytatywnej. Oczywiście tak się dziwnie składa, że są na tym forum podłe, nienawistne gnidy, które każdy temat sprowadzą do agresywnej prymitywnej antykatolickiej propagandy ubeckiej. Gdy Gerwazjusz obalił dwa kłamliwe założenia intruza, a mianowicie - kłamstwem jest że tylko kościół zajmuje się działalnością charytatywną oraz kłamstwem jest, że Niemcy to naród ateistów. Jak reaguje żałosny troll? Oczywiście podłym kłamstwem - cytuję "Wikipedia podaje 41-49%" Skąd wiem, że to kłamstwo? Ponieważ normalny, myślący człowiek nie ma problemu z podlinkowaniem informacji, którą rzekomo widział w wikipedii. A co robi ten żałosny pajac? On robi striptiz i obnaża swoją nędzę intelektualną - cytuję - "Ale nawet 29% to wciąż 10x więcej niż średnia światowa." Nawet nie wnikam w to jaka jest średnia światowa, bo zapewnie wiął on te dane z jakiegoś debilnego kłamliwego ubecko-lewackiego portalu typu Racjonalista. Nie wiem jaka jest definicja państwa ateistycznego. Wiem jednak, że istniały i istnieją kraje ateistyczne - np Albania, Korea Płn. itd Nie przypominam jednak sobie, by te kraje pomagały biednym. To one raczej wyciągały ręce do innych, by nakarmić swych obywateli. Zwykła logika podpowiada, że nie powinno się nazywać krajem ateistycznym państwa, w którym ateizm deklaruje mniej niż 50% obywateli. To jak PAJACU? DOCZEKAM SIĘ LINKU WIKIPEDII, na która się powałałeś, czy nadal będzisz rżnął głupa i jakieś propagandowe gooovno wklejał????? Poza tym, PAJACU jesteś TROLLEM. Ktoś chciał porozmawiać o organizacji charytatywnej a ty im to uniemożliwiłeś, forsując jakąś żałosną kłamliwą ubecką propagandę na temat kościoła a nie na temat działalności charytatywnej. Debilizm twój i zaślepienie polega na tym, że nie widzisz swojej nędzy intelektualnej, nie widzisz jakże żałosne i rozpaczliwe są twoje tekściki typu "Nielinkowalem, bo wydawalo mie się, że szukanie w Wiki czy Guglowanie to proste zadanie - sorki, wezmę na was w przyszlosci poprawkę. Link w poscie ponizej." Później zaś wklejasz jakieś góvno propagandowe zamiast LINKU Z WIKIPEDII. Małpę z siebie robisz, łosiu żałosny. Szczytem bezmyśności jest twoje chore przeświadczenie, że jakiś pajac będzie dowolnie zmieniał tematy dyskusji i do jego żałosnych wypocin Gerwazjusz czy ja musimy się do nich ustosunkować. Tym razem zrobię to po grzeczności i ustosunkuję się - twoje żałosne wypociny są góóvno warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.gprs.plus.pl 27.04.08, 19:22 mr.brilliant napisał: > Uwaga, Uwaga! Zaczyna być zabawnie! Koleś wielonickowy o tymczasowym nicku < > ;bo > co?> usilnie się stara by zasłużyć na tytuł majbardziej zakłamanego manipul > atora co ty bełkoczesz, "Bo co?" to jeden nick, ty kazde słowo liczysz oddzielniem czy jak? Nawet nie mogę wyszuć, czy to komplement ma być, czy obelga, ale pewbno raczej zgodnie z chrześcijańską tradycją to drugie... > na tym forum. > > Ktoś założył wątek o organizacji charytatywnej. Oczywiście tak się dziwnie > składa, że są na tym forum podłe, nienawistne gnidy, które każdy temat sprowadz > ą > do agresywnej prymitywnej antykatolickiej propagandy ubeckiej. Gdy Gerwazjusz > obalił dwa kłamliwe założenia intruza, a mianowicie - kłamstwem jest że tylko > kościół zajmuje się działalnością charytatywną oraz kłamstwem jest, że Niemcy t > o > naród ateistów. Ten Gerwazjusz, to pradziwy geniusz - obala tezy, których nikt nie stawia! > > Jak reaguje żałosny troll? Oczywiście podłym kłamstwem - cytuję "Wikipedia > podaje 41-49%" > > Skąd wiem, że to kłamstwo? Ponieważ normalny, myślący człowiek nie ma problemu > z > podlinkowaniem informacji, którą rzekomo widział w wikipedii. A co robi ten > żałosny pajac? On robi striptiz i obnaża swoją nędzę intelektualną - cytuję - > "Ale nawet 29% to wciąż 10x więcej niż średnia światowa." Nawet nie wnikam w to > jaka jest średnia światowa, bo zapewnie wiął on te dane z jakiegoś debilnego > kłamliwego ubecko-lewackiego portalu typu Racjonalista. Czytaj czarna małpo z koloratką uwaznie linki, które ci podsyłam, może się trochę wyedukujesz. Procent światowy ateistaów też tam był podany - w Wikipedii, która zresztą sam cyrujesz. Ty czy gerazjusz - co za róznica, pewno zresztą to jedna osoba. > > Nie wiem jaka jest definicja państwa ateistycznego. Wiem jednak, że istniały i > istnieją kraje ateistyczne - np Albania, Korea Płn. itd Nie przypominam jednak > sobie, by te kraje pomagały biednym. To one raczej wyciągały ręce do innych, by > nakarmić swych obywateli. > Aleś czarny znalazł przykłady. Teraz skoncentruj się, bo to będzie dla ciebie trudne: Albania, Korea Płn czy Rosja sa bez sensu do tych porównań, bo tu badasz nie wpływ światopoglądu na postawy życziowe czy zachowania, tylko skutecznośc milicji czy rodzaj polityki wewnetrznej. Tek kraje stały się ateistyczne nie dlatego, że ludzie tak czuli i do takiej filozofii doszli, tylko dlatego, że jak robili cos innego to znikali w gułagach. Patrz, co się teraz dzieje w Rosji - z kilkuprocentowego odsetku wierzacych 20lat temu doszli już do 3 w Europie 87% (media.netpr.pl/notatka_33686.html) co pokazuje faktyczny potencjał takich krajów. Chwytasz, czy jeszcze raz ci to wyłożyć? > Zwykła logika podpowiada, że nie powinno się nazywać krajem ateistycznym > państwa, w którym ateizm deklaruje mniej niż 50% obywateli. To jak PAJACU? > DOCZEKAM SIĘ LINKU WIKIPEDII, na która się powałałeś, czy nadal będzisz rżnął > głupa i jakieś propagandowe gooovno wklejał????? Czarny, załamujesz mnie. ty czytasz w ogóle moje maile?! Przeciez tam wyżej od paru dni masz link do tego hasla w Wiki! > > Poza tym, PAJACU jesteś TROLLEM. Ktoś chciał porozmawiać o organizacji > charytatywnej a ty im to uniemożliwiłeś, forsując jakąś żałosną kłamliwą ubecką > propagandę na temat kościoła a nie na temat działalności charytatywnej. > > Debilizm twój i zaślepienie polega na tym, że nie widzisz swojej nędzy > intelektualnej, nie widzisz jakże żałosne i rozpaczliwe są twoje tekściki typu > "Nielinkowalem, bo wydawalo mie się, że szukanie w Wiki czy Guglowanie to prost > e > zadanie - sorki, wezmę na was w przyszlosci poprawkę. Link > w poscie ponizej." > > Później zaś wklejasz jakieś góvno propagandowe zamiast LINKU Z WIKIPEDII. Małpę > z siebie robisz, łosiu żałosny. Szczytem bezmyśności jest twoje chore > przeświadczenie, że jakiś pajac będzie dowolnie zmieniał tematy dyskusji i do > jego żałosnych wypocin Gerwazjusz czy ja musimy się do nich ustosunkować. Tym > razem zrobię to po grzeczności i ustosunkuję się - twoje żałosne wypociny są > góóvno warte. > Które to to owo propagandowe góeno: link do Wiki(która sam sie podpierasz), czy artykul z Nature?! Poluzuj koloratkę, zacznij oddychac, dotlen mózg to moze zrozumiesz wreszcie i pogodzisz sie z faktem, ze poziom intelektualny człowieka/spoleczenstwa jest odwrtotnie proporcjonalny do jego religijnosci! Nie ma co z faktami walczyc. Wybierz se z rocznikow sam (zeby nie bylo, ze to lewacka ubeckie czy jak ty tam piszesz zrodla malipuluja) 10 krajow z najwieszym odestkiem wierzacych, 10 z najmniejszym (tu pewno zalapia sie tez te Niemcy) i popatrz na rózsne wskazniki - ilosci aborcji, zabojstw, pomocy miedzynarodowej itp. Wynikow nie bede podpowiadal, bedziesz mial wieksza satysfakcje, jak sam do nich dojdziesz... PS - jak tam dzisiaj w kosciele trójbog - smakowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo co? Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.gprs.plus.pl 27.04.08, 19:29 mr.brilliant napisał: > Uwaga, Uwaga! Zaczyna być zabawnie! Koleś wielonickowy o tymczasowym nicku < > ;bo > co?> usilnie się stara by zasłużyć na tytuł majbardziej zakłamanego manipul > atora co ty bełkoczesz, "Bo co?" to jeden nick, ty kazde słowo liczysz oddzielniem czy jak? Nawet nie mogę wyszuć, czy to komplement ma być, czy obelga, ale pewbno raczej zgodnie z chrześcijańską tradycją to drugie... > na tym forum. > > Ktoś założył wątek o organizacji charytatywnej. Oczywiście tak się dziwnie > składa, że są na tym forum podłe, nienawistne gnidy, które każdy temat sprowadz > ą > do agresywnej prymitywnej antykatolickiej propagandy ubeckiej. Gdy Gerwazjusz > obalił dwa kłamliwe założenia intruza, a mianowicie - kłamstwem jest że tylko > kościół zajmuje się działalnością charytatywną oraz kłamstwem jest, że Niemcy t > o > naród ateistów. Ten Gerwazjusz, to pradziwy geniusz - obala tezy, których nikt nie stawia! > > Jak reaguje żałosny troll? Oczywiście podłym kłamstwem - cytuję "Wikipedia > podaje 41-49%" > > Skąd wiem, że to kłamstwo? Ponieważ normalny, myślący człowiek nie ma problemu > z > podlinkowaniem informacji, którą rzekomo widział w wikipedii. A co robi ten > żałosny pajac? On robi striptiz i obnaża swoją nędzę intelektualną - cytuję - > "Ale nawet 29% to wciąż 10x więcej niż średnia światowa." Nawet nie wnikam w to > jaka jest średnia światowa, bo zapewnie wiął on te dane z jakiegoś debilnego > kłamliwego ubecko-lewackiego portalu typu Racjonalista. Czytaj czarna małpo z koloratką uwaznie linki, które ci podsyłam, może się trochę wyedukujesz. Procent światowy ateistaów też tam był podany - w Wikipedii, która zresztą sam cyrujesz. Ty czy gerazjusz - co za róznica, pewno zresztą to jedna osoba. > > Nie wiem jaka jest definicja państwa ateistycznego. Wiem jednak, że istniały i > istnieją kraje ateistyczne - np Albania, Korea Płn. itd Nie przypominam jednak > sobie, by te kraje pomagały biednym. To one raczej wyciągały ręce do innych, by > nakarmić swych obywateli. > Aleś czarny znalazł przykłady. Teraz skoncentruj się, bo to będzie dla ciebie trudne: Albania, Korea Płn czy Rosja sa bez sensu do tych porównań, bo tu badasz nie wpływ światopoglądu na postawy życziowe czy zachowania, tylko skutecznośc milicji czy rodzaj polityki wewnetrznej. Tek kraje stały się ateistyczne nie dlatego, że ludzie tak czuli i do takiej filozofii doszli, tylko dlatego, że jak robili cos innego to znikali w gułagach. Patrz, co się teraz dzieje w Rosji - z kilkuprocentowego odsetku wierzacych 20lat temu doszli już do 3miejsca w Europie 87% (media.netpr.pl/notatka_33686.html) co pokazuje faktyczny potencjał takich krajów. Chwytasz, czy jeszcze raz ci to wyłożyć? > Zwykła logika podpowiada, że nie powinno się nazywać krajem ateistycznym > państwa, w którym ateizm deklaruje mniej niż 50% obywateli. To jak PAJACU? > DOCZEKAM SIĘ LINKU WIKIPEDII, na która się powałałeś, czy nadal będzisz rżnął > głupa i jakieś propagandowe gooovno wklejał????? Czarny, załamujesz mnie. ty czytasz w ogóle moje maile?! Przeciez tam wyżej od paru dni masz link do tego hasla w Wiki! > > Poza tym, PAJACU jesteś TROLLEM. Ktoś chciał porozmawiać o organizacji > charytatywnej a ty im to uniemożliwiłeś, forsując jakąś żałosną kłamliwą ubecką > propagandę na temat kościoła a nie na temat działalności charytatywnej. > > Debilizm twój i zaślepienie polega na tym, że nie widzisz swojej nędzy > intelektualnej, nie widzisz jakże żałosne i rozpaczliwe są twoje tekściki typu > "Nielinkowalem, bo wydawalo mie się, że szukanie w Wiki czy Guglowanie to prost > e > zadanie - sorki, wezmę na was w przyszlosci poprawkę. Link > w poscie ponizej." > > Później zaś wklejasz jakieś góvno propagandowe zamiast LINKU Z WIKIPEDII. Małpę > z siebie robisz, łosiu żałosny. Szczytem bezmyśności jest twoje chore > przeświadczenie, że jakiś pajac będzie dowolnie zmieniał tematy dyskusji i do > jego żałosnych wypocin Gerwazjusz czy ja musimy się do nich ustosunkować. Tym > razem zrobię to po grzeczności i ustosunkuję się - twoje żałosne wypociny są > góóvno warte. > Które to to owo propagandowe góeno: link do Wiki(która sam sie podpierasz), czy artykul z Nature?! Poluzuj koloratkę, zacznij oddychac, dotlen mózg to moze zrozumiesz wreszcie i pogodzisz sie z faktem, ze poziom intelektualny człowieka/spoleczenstwa jest odwrtotnie proporcjonalny do jego religijnosci! Nie ma co z faktami walczyc. Wybierz se z rocznikow sam (zeby nie bylo, ze to lewacka ubeckie czy jak ty tam piszesz zrodla malipuluja) 10 krajow z najwieszym odestkiem wierzacych, 10 z najmniejszym (tu pewno zalapia sie tez te Niemcy) i popatrz na rózsne wskazniki - ilosci aborcji, zabojstw, pomocy miedzynarodowej itp. Wynikow nie bede podpowiadal, bedziesz mial wieksza satysfakcje, jak sam do nich dojdziesz... PS - jak tam dzisiaj w kosciele trójbog - smakowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.04.08, 12:09 Chorujesz na brak PLN? - Wiec zadaj sobie trudu,w kazda niedziele, i stan przed kosciolem z wyciagnieta reka,a kasa sama ci wpadnie. I to jaka!!!A gdy pomnozysz,przez liczbe kosciolow,to juz widze w tobie filantropa. Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku 25.04.08, 20:52 Gość portalu: Zephyrhills napisał(a): > Po pierwsze, "Lions Clubs" dzialaja tez i w USA. Po drugie, nie maja > zupelnie nic wspolnego ze "Shriners"... > > P.S. Czy w Polsce wciaz kosciol rzymsko-katolicki rosci sobie > prawa do monopolu na dzialalnosc charytatywna? Ty chyba jesteś ofiarą innego monopolu - spirytusowego. Twoja nienawiść do kościoła ci się na rozum rzuciła. Zamiast głupio bawić się w zmienianie nicków i IP i pisać sam do siebie, lepiej się trochę poczytaj, bo głupoty jak zwykle wypisujesz: katalog.wp.pl/www/Panstwo_i_Zycie_Publiczne/Instytucje_i_Organizacje_Pozarzadowe/Organizacje_Charytatywne/?ticaid=15c6c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Elitarny Club Lionsów powstaje w Białymstoku IP: *.elpos.net 25.04.08, 16:25 ma ktos tak dac ze 20 000 darowizny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutt Liberty Intelligence Our Nations Safety IP: 71.225.121.* 28.04.08, 00:35 Nasuwa się pytanie : which nation's safety? Czy chodzi o zadbanie bezpieczeństwa USA czy też Polski? The Lions wywodzą się z USA i propagują idee USA a nie Polski. Poza tym , bardzo śmiesznie przetłumaczył to sobie Pan Kanigowski:"Lepiej pomagać innym niż sobie". Ni jak się to ma do swego amerykańskiego odpowiednika. Ot taka piaskownica dla dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś