Dodaj do ulubionych

Przedszkole dla wybrańców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 09:22
Dzieci rolników wyjęte spod prawa..skandal!!..Rolnicy nie
pracują?
za to te darmozjady zza urzędowych biurek harują jak
woły..paranoja! jeśli praca na roli nie jest pracą to dlaczego
radni czy inni politycy się tym nie parają?
Obserwuj wątek
    • Gość: Oszołom z RM Re: Przedszkole dla wybrańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 09:24
      dodam jeszcze że to jest klasyczny przykład nowoczesnego rasizmu
      polegającego na wywyższamniu jednych zawodów a dyskryminowaniu
      innych..rolnik to zawód wybitnie dyskryminowany. Rolnik toobok
      górników najbardziej prześladowana grupa zawodowa w III RP
      • habitus Re: Przedszkole dla wybrańców 16.09.03, 09:46
        Oprócz cech powszechnie znanych dorobiłeś się jeszcze populizmu i lizusostwa.
        Brawo!
        • prawdziwy.oszolom.z.r.m Re: Przedszkole dla wybrańców 16.09.03, 10:13
          habitus napisała:

> Oprócz cech powszechnie znanych dorobiłeś się jeszcze populizmu i lizusostwa.
          > Brawo!

- a o co ci chodzi? wg ciebie jest super no nie?
          • Gość: habitus Re: Przedszkole dla wybrańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 10:22
            Nie, według mnie w Polsce klasu uprzywilejowaną są współpracownicy rozmaitych
            partii i partyjek. A krokodyle łzy nad losem górników i rolników to zwykły tani
            populizm. Startujesz w wyborach ze swojej partyjki i szukasz naiwnych, czy co?
            • prawdziwy.oszolom.z.r.m Re: Przedszkole dla wybrańców 16.09.03, 10:50
              Gość portalu: habitus napisał(a):

> Nie, według mnie w Polsce klasu uprzywilejowaną są współpracownicy rozmaitych
              > partii i partyjek. A krokodyle łzy nad losem górników i rolników to zwykły
              tani
              >
              > populizm. Startujesz w wyborach ze swojej partyjki i szukasz naiwnych, czy co?

- nie na razie nie zamierzam nigdzie kandydowac a co do reszty o dziwo muszę
              się z tobą zgodzic
              • habitus Re: Przedszkole dla wybrańców 16.09.03, 10:57
                O dziwo!
                • Gość: Oszołom z RM Re: Przedszkole dla wybrańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 15:03
                  Świat nauki przewiduje, że w XXI wieku silny zwrot ku duchowej sferze życia
                  będzie jednym z 10 głównych trendów rozwoju cywilizacyjnego ludzkości...

- bardzo ładne przysłowie.. skąd żeś to wytrzasnął(ęła)?
                  • Gość: habitus Re: Przedszkole dla wybrańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 16:54
                    Z ksiązki.
                    • prawdziwy.oszolom.z.r.m Re: Przedszkole dla wybrańców 17.09.03, 14:27
                      Gość portalu: habitus napisał(a):

> Z ksiązki.

- a można wiedzieć z jakiej?
    • Gość: Yoda a ja pieprzę robić na rolników i grników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 17:00
      • Gość: knur Re: a ja pieprzę robić na rolników i grników IP: *.pl 17.09.03, 01:07
        ja może nie pieprzę, bo sprawa zbyt poważna i skomplikowana, ale też mi się nie
        podoba, bo: nie ma pracy tu, jadę tam, gdzie jest. Wiem, jeszcze nie tu i
        teraz, ale może niedługo już taka filozofia zacznie powszechniej funkcjonować.
        Ale na Śląsku to pewnie jest tak: dziadek fedrował, ojciec fedrował, ja
        fedruję - to co ma robić mój syn?
        • Gość: O. Re: a ja pieprzę robić na rolników i grników IP: *.tkb.net.pl 17.09.03, 11:21
          Tu nie chodzi o żadne "robienie na rolników i górników" tylko o prawa, które
          powinny przysługiwać każdemu obywatelowi w państwie demokratycznym. Myślę, że
          każdy powinien mieć prawo posyłania swoich dzieci do szkół i do przedzkoli,
          bez podziału na "lepszych i gorszych". Nowa reforma edukacji przewiduje
          wyrównywanie szans edukacyjnych, ale widocznie nie we wszystkich gminach jest
          to właściwie rozumiane.To nie wina tych dzieci, że się urodziły w takiej, a
          nie innej rodzinie.
          • prawdziwy.oszolom.z.r.m Re: a ja pieprzę robić na rolników i grników 17.09.03, 14:32
            Gość portalu: O. napisał(a):

> Tu nie chodzi o żadne "robienie na rolników i górników" tylko o prawa, które
            > powinny przysługiwać każdemu obywatelowi w państwie demokratycznym. Myślę, że
            > każdy powinien mieć prawo posyłania swoich dzieci do szkół i do przedzkoli,
            > bez podziału na "lepszych i gorszych". Nowa reforma edukacji przewiduje
            > wyrównywanie szans edukacyjnych, ale widocznie nie we wszystkich gminach jest
            > to właściwie rozumiane.To nie wina tych dzieci, że się urodziły w takiej, a
            > nie innej rodzinie.

- jak narazie ta reforma aby tylko pogłębiła podziały..jest gorzej niz było!
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=6938862&s=1
            (zwróć uwagęna 5 linków pokazujących wyniki tegorocznych egzaminów wstępnych do
            liceów oraz maturalnych)
            • Gość: O. Re: a ja pieprzę robić na rolników i grników IP: *.tkb.net.pl 17.09.03, 15:02
              Do oszołaoma.zr.m:
              Wyniki tegorocznych egzaminów wstępnych są oczywiście przerażające.
              Podziały oczywiście się pogłębiają. Pewnym rozwiązaniem tej sytuacji byłoby
              objęcie dzieci powszechnym obowiązkiem uczęszczania do zerówek, aby dzieciaki
              z tych "bardziej zaniedbanych" środowisk mogły nadrobić swoje zaległości. Ale
              jak widać nawet ci, którzy chcą posyłać swoje dzieci do przedszkoli nie mogą
              tego zrobić bo jacyś urzędnicy im to utrudniają.
              • prawdziwy.oszolom.z.r.m Re: a ja pieprzę robić na rolników i grników 18.09.03, 15:58
                Gość portalu: O. napisał(a):

> Do oszołaoma.zr.m:
                > Wyniki tegorocznych egzaminów wstępnych są oczywiście przerażające.
                > Podziały oczywiście się pogłębiają. Pewnym rozwiązaniem tej sytuacji byłoby
                > objęcie dzieci powszechnym obowiązkiem uczęszczania do zerówek, aby dzieciaki
                > z tych "bardziej zaniedbanych" środowisk mogły nadrobić swoje zaległości. Ale
                > jak widać nawet ci, którzy chcą posyłać swoje dzieci do przedszkoli nie mogą
                > tego zrobić bo jacyś urzędnicy im to utrudniają.

- podobno szósty rok życia jest bardzo wazny w życiu człowieka. badając
                dorosłuyych i szukając praprzyczynę ich niepowodzeń życiowych czy problemów
                często źródło tego wszytskiego tkwi wwe wczesnym dzieciństwie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka