Dodaj do ulubionych

Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmie!!!

16.06.08, 14:35
Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w sejmie polskim - taka będzie
prawdopodobnie alternatywa - dla zrzucenia katolickiego, wiszącego już tam;
poseł na sejm polski Jarosław Gowin, członek Opus Dei, tajnej organizacji
vaticańskiej, w wywiadzie nie wyklucza:
tinyurl.com/3u7tuh

Prawosławni Polacy Podlasia, nie chcielibyście, także i wy, swojego krzyża
prawosławnego w polskim sejmie, podobnie jak i katolicy, co już mają wiszącego
katolickiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: azp11 Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.elpos.net 16.06.08, 15:07
      Zostawiłbym też obok trochę pustego miejsca dla wojujących ateistów.
      • pan_gerwazy gdzie się pchacie bez kolejki? 16.06.08, 16:02
        Polscy tatarzy przez stulecia walczyli w wojnach i powstaniach za Polskę. Tak
        więc to muzułmański półksiężyc jest obecnie pierwszy w kolejce a wy stać
        grzecznie w kolejce i starać się zasłużyć Polsce by zmazać hańbę zdrady
        konfidencji z siepaczami cara i z sowieckim okupantem.
      • fiat_lux Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 17.06.08, 16:17
        Gość portalu: azp11 napisał(a):

> Zostawiłbym też obok trochę pustego miejsca dla wojujących ateistów.

dla niewojujacych ateistow i wojujacych ateistow powinno nie byc symboli w ogole

teraz masz zagwostke i wszystko pogodz

tak apropos ciekawi mnie czy zostaly przeprowadzane badania czy katolicki krzyz
        powinien byc zdjety. stawiam na to ze 90+ procentowym katolickim katolickim
        narodzie za zdjeciem opowie sie jakies 40-50%. i mysle ze byloby to oznaka
        sprzeciwu wobec pazernosci kleru i ich pieskow racze niz wobec samej religii
        • Gość: azp11 Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.elpos.net 17.06.08, 18:58
          "dla niewojujacych ateistow i wojujacych ateistow powinno nie byc
          symboli w ogole..."
          • fiat_lux Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 17.06.08, 20:42
            puste miejsce nie jest symbolem ateizmu (moze pustoglowia)
            brak symboli religijnych bylby dobrym symbolem ateizmu
            • azp11 Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 18.06.08, 11:36
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=80942613&a=81004952
              • edico2 Puste miejsca trzeba zapełnić 19.07.08, 13:28
                Polecam na poważnie:
                Film "Zeitgeist" (Polskie napisy) - stara wersja(118 min). Dla tego znacznie lepiej
                ściągnąć na dysk, a jeszcze lepiej wypalić na DVD. Mocny film dokumentalny, w
                trzech częściach pokazujący i wyjaśniający przykłady jak społeczeństwo jest
                manipulowane. Dokument w Cz. I. Religijnej - pokazuje astro-teologiczne podstawy
                chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną
                wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.
                video.google.pl/videoplay?docid=-5870901554543719947
                www.filmy.zmyka.pl/filmik,0,247,zeitgeist_polskie_napisyavi.htm
                www.opensubtitles.org/pl/subtitles/3146377/american-zeitgeist-pl
                www.tuga.pl/?page_id=43|
                Kilka linków aktualnie dostępnych podałem dla tego, że zablokowanie pierwotnego
                nikogo nie powinno zdziwić.
                Życzę przyjemnej i rozważnej lektury, która daje znacznie więcej do myślenia,
                niż podręcznik do etyki w szkołach napisany przez ks. prof. Andrzeja Szostka
                zatwierdzony przez MEN spłycający zagadnienia etyki do kolejnej znanej już formy
                manipulacji.
    • Gość: sbs A co z feministkami? IP: 213.77.79.* 16.06.08, 16:34
      One tez pewnie chcialyby miec tam swoj symbol.
    • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 16.06.08, 18:04
      Ilu trzeba mieć wyznawców, żeby przysługiwał symbol w Sejmie? Kumpel należy do
      Zreformowanego Kościoła Latającego Potwora Spaghetti i pewno by sie ucieszył z
      kłębka makaronu w parlamencie...
      • Gość: idzikczortu Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.sub-75-193-247.myvzw.com 16.06.08, 18:59
        Widzicie "Acro", wam sie wydaje, ze jestescie tacy radosnie dowcipni
        z tym spaghetti...
        A tak naprawde to nie uciekniecie od prawdy napisanej
        przez "Gerwazego". To, ze dzisiaj tak swobodnie mozecie sobie pisac
        co wam slina na jezyk przyniesie to w Polsce jest zasluga kosciola
        katolickiego. To takze zasluga martyrologii dwoch ksiezy z Podlasia -
        Popieluszki i Suchowolca. To, w jakims drobnym ulamku, jest tez
        wynikiem i mojego niegdysiejszego spiewania w kosciele Farnym w
        Bialymstoku : Boze cos Polske przez tak liczne wieki... W kosciele,
        bo to bylo zawsze jedyne miejsce gdzie mozna bylo uslyszec slowa o
        Polsce pieknej, wolnej. To bylo jedyne miejsce gdzie na kazaniach
        mozna bylo uslyszec prawde.
        Nie mylic, w trakcie mojego i innych spiewania "dziwni panowie" z
        nastawionymi kolnierzami probowali zapisac nazwiska
        takich "przestepcow" jak ja, ktorzy chcieli Polski wolnej i
        niezawislej. Kazdy, kto chcial wolnej Polski to dla tych slugusow
        sowieckiego okupanta UB-eko-PZPR-owcow, byl "wrogim elementem".
        To wszystko pisze swiadom, ze wlasnie Bialystok byl tym ukrytym
        zaglebiem tajnych UB-eckich sluzb. Stopien zacietrzewienia anty-
        katolickiego na Forum bialostockim jest nalepszym sprawdzianem ilu
        tzw., liberalow, takich jak wy, mialo ojcow (i matki) na najlepszym
        zoldzie w czasach Komunizmu - w tajnej sluzbie.
        A co gorsze, ilu z waszych rodzicow mialo na tyle odwagi cywilnej by
        wam powiedziec: No wiesz, zbladzilem...
        Dlatego, na poczatek proponuje: Jak juz tak macie zakodowane,
        (wiadomo rodzice), to trudno, ale na poczatek, dmijcie w te wasze
        Traby Jerychonskie o pol tonu nizej...
        • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 16.06.08, 19:22
          Masz rację, Idzikczortu. Forum Białystok niechlubnie się wyróżnia na tle innych
          forów regionalnych.

Na żadnym forum innym forum nie znajdziesz tylu niewyszukanych określeń typu
          "katolska bladź" a nawet (w sumie groteskowych) pogróżek. Takiego nagromadzenia
          osobników ziejących niewnawiścią do katolików, Polski i polskości nigdzie nie ma.

Wnioski niech sobie każdy po cichu wyciągnie!
          • Gość: J 07 Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.06.08, 04:04
            pan_gerwazy napisal:

>Wniosek niech sobie kazdy po cichu wyciagnie!

Dlaczego po cichu?Delikatnym mam byc,wobec wscieklej czeredy
            wypasionej na marksistowsko - leninowskiej karmie?Pozwalac na
            obrazanie nas?Czas najwyzszy,by pokazac gdzie jest ich miejsce.
            To nie my Polacy zaczelismy,to oni nie umieja uszanowac naszej
            goscinnosci.
            • edico Re: Walory katolickiej ewangelizacji Hiszpanii 07.07.08, 16:14
              chcesz tu wprowadzać!!!
              www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/franco.php
        • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 16.06.08, 20:35
          Czy ktoś neguje udział kościoła w walce z komuną?
          czy z tego wynikają jakieś specjalne przywileje? Jakie? Na jak długo? Na jakiej
          podstawie? A co z działaczami opozycji "pozakościelnymi"? czy będziemy też
          przyglądać się ciemnym stronom historii kościoła?
          • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 16.06.08, 20:52
            Gość portalu: Acro napisał(a):

> Czy ktoś neguje udział kościoła w walce z komuną?
            > czy z tego wynikają jakieś specjalne przywileje? Jakie? Na jak długo? Na jakiej
            > podstawie? A co z działaczami opozycji "pozakościelnymi"? czy będziemy też
            > przyglądać się ciemnym stronom historii kościoła?

To nie kościół walczył z komunistyczną okupacją, ale naród polski. Kościół tylko
            słuszne dążenia wolnościowe Polaków poparł. Pozycja kościoła katolickiego w
            Polsce wynika z ponad 1000-letniej obecności na tych ziemiach oraz Z WOLI LUDU
            polskiego. Komu się nie podoba wola WIĘKSZOŚCI, zawsze może wyjechać do
            ateistycznej Kuby, Korei Płn czy Chin.

W takich państw jak Szwecja, Dania, Norwegia czy Wielka Brytania jest jeszcze
            gorzej. Prawo zapewnia protestanckiemu kościołowi pozycję uprzywilejowaną wobec
            innych wyznań i jakoś żadne miejscowe agresywne bydło nie protestuje, nie szczeka.

W Polsce katolicyzm nie jest wg prawa religią uprzewilejowaną i jeżeli jakiś
            lewacki krzykacz zakłamany uważa, że prawo jest łamane, niech idzie do sądu.

Okazuje się, że lewackie agresywne bydło woli pluć na kościół, na swoich
            portalach produkować kłamliwe oszczerstwa niż pójść do sądu z rzekomymi
            pretensjami.
            • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 17.06.08, 19:18
              pan_gerwazy napisał:

> Gość portalu: Acro napisał(a):
              >
              > > Czy ktoś neguje udział kościoła w walce z komuną?
              > > czy z tego wynikają jakieś specjalne przywileje? Jakie? Na jak długo? Na
              > jakiej
              > > podstawie? A co z działaczami opozycji "pozakościelnymi"? czy będziemy te
              > ż
              > > przyglądać się ciemnym stronom historii kościoła?
              >
              > To nie kościół walczył z komunistyczną okupacją, ale naród polski. Kościół tylk
              > o
              > słuszne dążenia wolnościowe Polaków poparł.

Naprawdę? A co ja napisałem?

Pozycja kościoła katolickiego w
              > Polsce wynika z ponad 1000-letniej obecności na tych ziemiach oraz Z WOLI LUDU
              > polskiego. Komu się nie podoba wola WIĘKSZOŚCI, zawsze może wyjechać do
              > ateistycznej Kuby, Korei Płn czy Chin.

Wolą większości uchwalono tez konstytucję, która niby oddziela kościół od
              państwa. Wymyslono te konstytucję po to, żeby uniknąć sytuacji którą ty zapewne
              zaoprobowałbyś, jak wybicie Żydów w hitlerowskich Niemczech - przecież chciała
              tego większość!

Jak ci się to nie spodoba, to spadaj do Watykanu albo Iraku - tam będziesz miał
              religii do woli.

>
              > W takich państw jak Szwecja, Dania, Norwegia czy Wielka Brytania jest jeszcze
              > gorzej. Prawo zapewnia protestanckiemu kościołowi pozycję uprzywilejowaną wobec
              > innych wyznań i jakoś żadne miejscowe agresywne bydło nie protestuje, nie szcze
              > ka.
              >

Pomijając sybloliczne jedynie uprzyliwilejowanie tych religii to co - gdzies
              jest gorzej, to u nas może być źle? I akurat o ile pamiętam, to w UK trwa
              dyskusja nad ich ograniczeniem.

> W Polsce katolicyzm nie jest wg prawa religią uprzewilejowaną i jeżeli jakiś
              > lewacki krzykacz zakłamany uważa, że prawo jest łamane, niech idzie do sądu.
              >

Jesli jakiś czarny pachołek nie umie czytać, to niech tez nie pisze. Nie
              twierdzę, że katolicyzm jest u nas uprzylijowany, ale w ogóle religia jest
              niezasadnie uprzylijowana.

> Okazuje się, że lewackie agresywne bydło woli pluć na kościół, na swoich
              > portalach produkować kłamliwe oszczerstwa niż pójść do sądu z rzekomymi
              > pretensjami.

Baranie wygolony, tu chodzi właśnie o zmianę prawa. Jakie oszczerstwa? Jakie
              plucie? to ty zaplułeś tak swoją klawiaturę, że az z drugiej strony sieci wycieka...
              • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 18.06.08, 18:28

> Naprawdę? A co ja napisałem?
                >
                Ty czerwony kłamco chciałeś zasugerować, że to kościół walczył z komuną a nie
                cały naród.

> Wolą większości uchwalono tez konstytucję, która niby oddziela kościół od
                > państwa. Wymyslono te konstytucję po to, żeby uniknąć sytuacji którą ty zapewne
                > zaoprobowałbyś, jak wybicie Żydów w hitlerowskich Niemczech - przecież chciała
                > tego większość!

Co ty imbecylu pleciesz? Czy ci się konstytucja nie podoba czy żydzi? Coś ci się
                w tym przepitym bolszewickim łbie pomieszało. To wy czerwone psy
                prześladowaliście i mordowaliście ludzi tylko dlatego, że wierzyli w Boga. Was
                zaś nikt nie chce na wiarę nawracać. Co więcej chcemy, byście trzymali się od
                kościoła z daleka, bo każdy wie, że lewak i komuch złodziejstwo ma we krwi a
                przecież nikt nie chce, by ginęły pieniądze z kościelnych skarbonek.
                >
                > Jak ci się to nie spodoba, to spadaj do Watykanu albo Iraku - tam będziesz miał
                > religii do woli.

OOOOOOOOO!! Ty czerwony lachociągu bolszewicki śmiesz mnie Polaka z Polski
                wyganiać? To ty zdradziecki moskalski liżydupo wypierdzielaj do swoich
                mocodawców. Kiedy zrozumiesz, że was przesiąkniętych nienawiścią do Polski i
                katolików psychopatów jest tylko garstka?

> Pomijając sybloliczne jedynie uprzyliwilejowanie tych religii to co - gdzies
                > jest gorzej, to u nas może być źle? I akurat o ile pamiętam, to w UK trwa
                > dyskusja nad ich ograniczeniem.

Nie zrozumiałeś mnie jak zwykle ty czerwony lachociągu. W Szwecji np jeżeli
                jedno z rodziców jest szwedzkiego pochodzenia, dziecko jest automatycznie
                zapisywane do kościoła protestanckiego i nikt rodziców o zgodę nie pyta. Ciebie
                zaś chamie nienawistny nikt nie chce nawracać, więc odpieprz się wreszcie
                bydlaku nienawistny od ludzi wierzących.

>
                > > W Polsce katolicyzm nie jest wg prawa religią uprzewilejowaną i jeżeli ja
                > kiś
                > > lewacki krzykacz zakłamany uważa, że prawo jest łamane, niech idzie do są
                > du.
                > >
                >
                > Jesli jakiś czarny pachołek nie umie czytać, to niech tez nie pisze. Nie
                > twierdzę, że katolicyzm jest u nas uprzylijowany, ale w ogóle religia jest
                > niezasadnie uprzylijowana.

Znowu ty komuchowski lachociągu bolszewicki obreażasz ludzi wierzących?
                Pachołkiem i liżydupą moskali to ty jesteś i od tego lizania macie żółte zęby.
                Ty debilu mniej twierdź, mniej szczekaj a więcej działaj. Jeżeli uważasz, że
                prawo jest łamane, to idź do sądu.

No to kiedy KONKRETNIE złożysz ciulu lewacki pozew o rzekomym prześladowaniu
                przez katolików? ODPOWIEDZI na to pytanie się NIE DOCZEKAM.

>
                > > Okazuje się, że lewackie agresywne bydło woli pluć na kościół, na swoich
                > > portalach produkować kłamliwe oszczerstwa niż pójść do sądu z rzekomymi
                > > pretensjami.
                >
                > Baranie wygolony, tu chodzi właśnie o zmianę prawa. Jakie oszczerstwa? Jakie
                > plucie? to ty zaplułeś tak swoją klawiaturę, że az z drugiej strony sieci wycie
                > ka...

Dlaczego agresywny ciulu bolszewicki przeczysz faktom? Obraziłeś już uczucia
                religijne milionów ludzi, tylko dlatego, że wierzą w Boga. Jesteś zwykłym
                przesiąkniętym nienawiścią komuchowskim ścierwem. Twoi przodkowie zamieniali
                kościoły na magazyny, zamykali w imię "postępu i dobrobytu" księży w więzieniach
                a ludzi wierzących zwalniali z pracy. Gdybyś ty mógł, to byś ciulu nienawistny
                wymordował wszystkich księży a katolików na Sybir wysłał. Na szczęście jesteś
                malutkim, niegroźnym psychopatą.
                • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 19.06.08, 13:52
                  pan_gerwazy napisał:

>
                  >
                  > > Naprawdę? A co ja napisałem?
                  > >
                  > Ty czerwony kłamco chciałeś zasugerować, że to kościół walczył z komuną a nie
                  > cały naród.

Napisałem cytuję:
                  "Czy ktoś neguje udział kościoła w walce z komuną?"
                  czy możesz mi wyjasnić, durna pało, jak z tego wywnioskowałeś założenie, iż
                  twierdzę, że to TYLKO kościół walczył z komuną? A zresztą, ponieważ chyba
                  wszyscy się zgadzają - ja też - że komuna to było zło, czemu to, palancie,
                  miałoby byc obraźliwe? Drzerz mordę dla darcia mordy czy o coś ci chodzi?

> Co ty imbecylu pleciesz? Czy ci się konstytucja nie podoba czy żydzi? Coś ci si
                  > ę
                  > w tym przepitym bolszewickim łbie pomieszało.

Wyartykułuj po polsku, o ci ci chodzi. Pomoże ci pewno przeczytanie fragmentu,
                  który krytykujesz. Ze zrozumieniem!

To wy czerwone psy
                  > prześladowaliście i mordowaliście ludzi

Nikogo nie mordowałem ani nie prześladowałem. Jeśli uważasz inaczej - weś facet
                  złóź zawiadomienie do prokuratury. Nieślie nie - zamknij paszczę, bo nieswieżym
                  oddechem powietrze psujesz.

tylko dlatego, że wierzyli w Boga. Was
                  > zaś nikt nie chce na wiarę nawracać. Co więcej chcemy, byście trzymali się od
                  > kościoła z daleka, bo każdy wie, że lewak i komuch złodziejstwo ma we krwi a
                  > przecież nikt nie chce, by ginęły pieniądze z kościelnych skarbonek.

Potwórzę to po raz kolejny, bo ciągle nie trafia. Nie chodzi nikomu o
                  zabranianie dowolnych wierzeń, tylko o nieopłacaniu tychże przez myślących
                  inaczej. Nie mam ochoty aby z moich podatków opłacano 'naukę' o nieistniejacych
                  bytach. Chciałbys płacić za lekcje odczyniania uroków? No to przełóż to sobie na
                  religię.

>OOOOOO!! Ty czerwony lachociągu bolszewicki
                  Nie epatuj nas tu z łaski swojej swoimi fantazjami seksualnymi, dobrze?

śmiesz mnie Polaka z Polski
                  > wyganiać? To ty zdradziecki moskalski liżydupo wypierdzielaj do swoich
                  > mocodawców. Kiedy zrozumiesz, że was przesiąkniętych nienawiścią do Polski i
                  > katolików psychopatów jest tylko garstka?

Ty jakoś nie miałeś opór z zachęcaniem mnie do wyjazdu, czemu więc mnie tego
                  prawa odmawiasz?

> Nie zrozumiałeś mnie jak zwykle ty czerwony lachociągu. W Szwecji np jeżeli
                  > jedno z rodziców jest szwedzkiego pochodzenia, dziecko jest automatycznie
                  > zapisywane do kościoła protestanckiego i nikt rodziców o zgodę nie pyta. Ciebie
                  > zaś chamie nienawistny nikt nie chce nawracać, więc odpieprz się wreszcie
                  > bydlaku nienawistny od ludzi wierzących.

A może jednak zamiast się oddawać marzeniom seksualnym odpwiesz na właściwe
                  pytanie - dla przypomnienia:gdz
                  > ies
                  > > jest gorzej, to u nas może być źle?

> Znowu ty komuchowski lachociągu bolszewicki obreażasz ludzi wierzących?
                  > Pachołkiem i liżydupą moskali to ty jesteś i od tego lizania macie żółte zęby.
                  > Ty debilu mniej twierdź, mniej szczekaj a więcej działaj. Jeżeli uważasz, że
                  > prawo jest łamane, to idź do sądu.
                  >

Kurde, i znów te twoje fantazje o lizaniu d... Jak ty się tam zabawiasz z
                  kolegami, strach pomyśleć?
                  Do teza o uprzywilejowaniu to taka straszna obraza? Rety, jakiś ty wrażliwy!
                  ZAiste, powiadam wam, na okrutne męczarnie zostana skazani ci, którzy nie
                  wypowiadają sie o religii w samych superlatywach, albowiem wielka jest
                  wrażliwość na takie słowa wilebnego gerwazego!

> No to kiedy KONKRETNIE złożysz ciulu lewacki pozew o rzekomym prześladowaniu
                  > przez katolików? ODPOWIEDZI na to pytanie się NIE DOCZEKAM.

A wskaż mi faszystowsko glizdo, gdzie pisałem coś o prześladowaniach
                  niewierzacych? Znów ci przypomnę, bo ty jak widzę już w windzie się zgubisz, że
                  obraziłem twe uczucia w piśmie nastepującymi tezami:
                  1. Kościól jest przesadnie uprzywilejowany. Np opłacanie przez niby neutralne
                  swiatopoglądowo państwo nauki religii
                  2. nazwanie religii gusłami -> gusła: magiczne obrzedy. Pokaż, że obrzędy
                  religijne nie sa magiczne, ale racjonalne, dzięki nim ludzie szybciej zdrowieją,
                  jest mniej wojen itd. I tylko tyle albo zaakceptuj te niemiła prawdę, gdyż ona
                  cie wyzwoli! Póki co walczysz z faktami, a nie ze mną, ich skromnych
                  głosicielem. Co ty tam szamoczesz się jak smród po gaciach wyskakując z jakimiś
                  dziwnymi rzeczami, o których nigdy nie pisałem?
                  • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 20.06.08, 18:49
                    Przede wszystkim, ty lewacka gnido bolszewicka nie ośmieszaj się więcej i nie
                    wyzywaj mnie od faszystów, bo nazizm to ideologia LEWICOWA, zwana również
                    narodowym SOCJALIZMEM.

To się przyznaj gnido lewacka - czy jesteś takim imbecylem, że tego NIE
                    WIEDZIAŁEŚ czy też ŚWIADOMIE KŁAMAŁEŚ????????

Co do lekcji religii, to ile razy mam ci jeszcze półgłówku powtórzyć? Koń by już
                    to zrozumiał a ty głąbie nadal nie. Przytłaczająca większość rodziców uważa, że
                    sama wiedza bez wiary w Boga może sprawić, że z ich dzieci mogą wyrosnąć takie
                    lewackie ścierwa jak Stalin czy Hitler. Dlatego też uważają, że szkoły powinny
                    uczyć ich dzieci nie tylko matematyki i języków obcych, ale również religii.
                    Mają do tego prawo, bo to z ich podatków utrzymywane są szkoły.

Polska nie jest zresztą pod tym względem wyjątkiem w Europie, ale wręcz
                    przeciwnie - w przytłaczającej większości krajów dzieci uczą się religii w szkołach.

Teraz imbecylku czytaj uważnie, bo nie będę dwa razy powtarzał. Lekcje religii
                    NIE SA OBOWIĄZKOWE. Żeby szkoła stworzyła etat katechetki, potrzebne są dzieci i
                    to 25-35. Jeżeli więc nie poślesz swego dziecka na lekcje religii i podobnie
                    zrobi np 1/3 rodziców, to szkoła będzie zmuszona łączyć klasy i kilka etetów
                    katechetek wypadnie. Proste? Możesz też zebrać 20-30 rodziców i szkoła będzie
                    musiała zorganizować im lekcje etyki. Tak więc jeżeli nie wysyłasz dziecka na
                    lekcje religii, to nie stwarzasz etatów katechetek a więc z tymi podatkami nie
                    jest tak jak KŁAMIESZ.

Co do konstytucji to wykazałeś się znowu totalnym debilizmem. Muszę przyznać, że
                    powoli zaczynam się przyzwyczajać do twojej ciężkiej ułomności umysłowej. To ty
                    imbecylku chciałbyś, bym ja "wyartykułował" twoje jakieś chore pretensje???
                    Przykro mi psycholu, ale tego nie zrobię. Zgłoś się do psychiatry. Może on ci
                    coś pomoże.

Znowu lewacki ciulu kłamliwie obraziłeś uczucia religijne katolików. Zapamiętaj
                    sobie kłamliwy, nienawistny lewacki psie - wszelkie gusła, odczyniania uroków,
                    magiczne obrzędy są uznawane przez kościół za zabobony i są potępiane.

Natomiast każdy ma prawo wierzyć w Boga i modlić się tak jak uważa a ty
                    nienawistny bydlaku masz psi obowiązek to USZANOWAĆ. Kto ci ciulu każe wnikać
                    jak wygląda msza czy modlitwa? To NIE TWOJA SPRAWA psie lewacki. Chodzisz z
                    dawnego przyzwyczajenia na msze z dyktafonem? Jak długo jeszcze bydlaku
                    niedomyty będziesz pogardliwie nazywał czyjeś wyznanie magicznymi obrzędami czy
                    gusłami???

Już raz spacyfikowałeś swoim chamstwem bezdennym panią Annę obrażając jej
                    uczucia. Ja mam dobrą pamięć, dlatego ci imbecylku zbytniej kariery na tym forum
                    nie wróżę...

buuuuuuuueeeeeechachachacha!
                    • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.gprs.plus.pl 21.06.08, 11:01
                      pan_gerwazy napisał:

> Przede wszystkim, ty lewacka gnido bolszewicka nie ośmieszaj się więcej i nie
                      > wyzywaj mnie od faszystów, bo nazizm to ideologia LEWICOWA, zwana również
                      > narodowym SOCJALIZMEM.
                      >
                      > To się przyznaj gnido lewacka - czy jesteś takim imbecylem, że tego NIE
                      > WIEDZIAŁEŚ czy też ŚWIADOMIE KŁAMAŁEŚ????????

Jawolh, Herr Oberlagerkomendant!

> Co do lekcji religii, to ile razy mam ci jeszcze półgłówku powtórzyć? Koń by ju
                      > ż
                      > to zrozumiał a ty głąbie nadal nie. Przytłaczająca większość rodziców uważa, że
                      > sama wiedza bez wiary w Boga może sprawić, że z ich dzieci mogą wyrosnąć takie
                      > lewackie ścierwa jak Stalin czy Hitler.

Hitler właśnie odebrał bardzo staranne religijne wykształcenie, skończył
                      katolickie liceum, Stalin nawet studiował w seminarium - sądzisz że to dlatego
                      wyrośli na potwory? No, to likwidujemy religie w szkołach!
                      Dlatego też uważają, że szkoły powinny
                      > uczyć ich dzieci nie tylko matematyki i języków obcych, ale również religii.
                      > Mają do tego prawo, bo to z ich podatków utrzymywane są szkoły.
                      >
                      > Polska nie jest zresztą pod tym względem wyjątkiem w Europie, ale wręcz
                      > przeciwnie - w przytłaczającej większości krajów dzieci uczą się religii w szko
                      > łach.
                      >
                      > Teraz imbecylku czytaj uważnie, bo nie będę dwa razy powtarzał. Lekcje religii
                      > NIE SA OBOWIĄZKOWE.

Czyli wyznawca Zreformowanego Kościoła Latającego Potwira Spagetthi tez ma prawo
                      domagania się wykładów z oświeconej kulinarii makaronu, bo przecież płaci
                      podatki? Oczywiście, te zajęcia nie będa obowiązkowe itd.

Możesz też zebrać 20-30 rodziców i szkoła będzie
                      > musiała zorganizować im lekcje etyki. Tak więc jeżeli nie wysyłasz dziecka na
                      > lekcje religii, to nie stwarzasz etatów katechetek a więc z tymi podatkami nie
                      > jest tak jak KŁAMIESZ.
                      Taaaaa. % osób z jednej klasy, 5 z drugiej itd, dzieci oderwane od swoich
                      kolegów, terminy nie pasują wszystkim z różnych klas, częśc musi czekać -
                      ciekawe, dlaczego muszą cierpieć te niewygody - bo inne chcą się uczyć guseł?

> Znowu lewacki ciulu kłamliwie obraziłeś uczucia religijne katolików. Zapamiętaj
                      > sobie kłamliwy, nienawistny lewacki psie - wszelkie gusła, odczyniania uroków,
                      > magiczne obrzędy są uznawane przez kościół za zabobony i są potępiane.

A czym się różni magia uskuteczniana przez np KK od magii np czarownicy? Czemu
                      jedna jest cacy a druga be?

>
                      > Natomiast każdy ma prawo wierzyć w Boga i modlić się tak jak uważa a ty
                      > nienawistny bydlaku masz psi obowiązek to USZANOWAĆ. Kto ci ciulu każe wnikać
                      > jak wygląda msza czy modlitwa? To NIE TWOJA SPRAWA psie lewacki. Chodzisz z
                      > dawnego przyzwyczajenia na msze z dyktafonem? Jak długo jeszcze bydlaku
                      > niedomyty będziesz pogardliwie nazywał czyjeś wyznanie magicznymi obrzędami czy
                      > gusłami???

Podziwiam twoją odporność na proste fakty.
                      Świadom małej szansy na sukces, jednak jeszcze raz przypomnę, że nawet nie myślę
                      o zabranianiu dowolnych wierzeń ludziom, tylko nie mam ochoty za ich głupoty
                      płacić. Kapewu?

I temat, który jeż pewno 10ty raz ominąłeś szerokim łukiem: obraża cie nazwanie
                      religii gusłami? Pasuje idealnie do definicji (magiczne obrzędy)! Więc pokaż, że
                      nie są to obrzędy magiczne, tylko głęboko racjonalne zachowanie! Ale wy tam w
                      tych seminariach tylko się ze sobą zabawiacie, a logicznie pomyślec nie ma komu, co?

> Już raz spacyfikowałeś swoim chamstwem bezdennym panią Annę obrażając jej
                      > uczucia. Ja mam dobrą pamięć, dlatego ci imbecylku zbytniej kariery na tym foru
                      > m
                      > nie wróżę...

>
                      > buuuuuuuueeeeeechachachacha!

I na białostockim forum znów zabrzmiał cudowny, perlisty śmiech Gerwazeńka!
                      Chyba pochylił się po mydło!
                      >
                      • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 21.06.08, 17:03

> Hitler właśnie odebrał bardzo staranne religijne wykształcenie, skończył
                        > katolickie liceum, Stalin nawet studiował w seminarium - sądzisz że to dlatego
                        > wyrośli na potwory? No, to likwidujemy religie w szkołach!

Tylko dlaczego nie wspomniałeś komuszku zakłamany, że Hitler nie przystąpił do
                        matury, bo go nie dopuszczono a Stalina wyrzucono z seminarium na zbity pysk? To
                        się nazywa oddzielić ziarno od plew.

> Taaaaa. % osób z jednej klasy, 5 z drugiej itd, dzieci oderwane od swoich
                        > kolegów, terminy nie pasują wszystkim z różnych klas, częśc musi czekać -
                        > ciekawe, dlaczego muszą cierpieć te niewygody - bo inne chcą się uczyć guseł?

Ty komuchowski lachociągu. Ileż razy mam powtarzać ci bolszewiku niedomyty, byś
                        okazał szacunek ludziom wierzącym i przestał ich wiarę pogardliwie nazywać
                        gusłami, bydlaku.

> A czym się różni magia uskuteczniana przez np KK od magii np czarownicy? Czemu
                        > jedna jest cacy a druga be?
                        >
                        Zapamiętaj sobie lewacki nienawistny wściekły psie - jesteś zwykłym bydlakiem,
                        który korzystając z anonimowości na forum obraża ludzi wierzących. Powtórzą
                        jeszcze raz - każdy ma prawo modlić się tak jak uważa i żadne lewackie cuchnące
                        ścierwo nienawistne typu acro nie ma prawa ich liturgii pogardliwie nazywać
                        magią. Jesteś zwykłym przesiąkniętym agresją i nienawiścią do ludzi wierzących
                        ciulem nienawistnym. Zapamiętaj bolszewiku - twoim psim obowiązkiem jest
                        USZANOWAĆ cudze przekonania i światopogląd.

> Podziwiam twoją odporność na proste fakty.
                        > Świadom małej szansy na sukces, jednak jeszcze raz przypomnę, że nawet nie myśl
                        > ę
                        > o zabranianiu dowolnych wierzeń ludziom, tylko nie mam ochoty za ich głupoty
                        > płacić. Kapewu?

Po pierwsze narazie nie napisałeś za co rzekomo płacisz. Ja też płacę podatki na
                        warszawskie metro, remonty zabytkowych meczetów i cerkwii a miliony Polek płaci
                        na budowę stadionów, chociaż piłka nożna je nie interesuje. Jak ci coś mie
                        pasuje, to nikt ciebie lewacki ciulu w katolickiej Polsce nie trzyma na siłę.
                        Jedź se chamie do ateistycznej Korei Płn czy na Kubę i tam buduj krainę
                        powszechnego szczęścia.

> I temat, który jeż pewno 10ty raz ominąłeś szerokim łukiem: obraża cie nazwanie
                        > religii gusłami? Pasuje idealnie do definicji (magiczne obrzędy)! Więc pokaż, ż
                        > e
                        > nie są to obrzędy magiczne, tylko głęboko racjonalne zachowanie! Ale wy tam w
                        > tych seminariach tylko się ze sobą zabawiacie, a logicznie pomyślec nie ma komu
                        > , co?

Czy ci inbecylku przypadkiem woda sodowa do głowy nie uderzyła??? A może ruska
                        wódka z bazaru zaszkodziła??? To ja Pan Polak mam tłumaczyć się jakiemuś
                        lewackienu lachociągowi ze swego światopoglądu??? Ciekawe jak taki lewak typu
                        acro udowodniłby, że nie lizał doopy towarzyszom z KGB-FSB. Lewackie ścierwo
                        chyba za dużo wódki pije i zapomina, gdzie jest ich miejsce w szeregu. Poza tym
                        ty psychopato, pytam się - jakie seminarium?????????? Masz jakieś schizy ciulu z
                        tej nienawiści do ludzi wierzących.

Co do mydełka, to jak będziesz znowu szedł na paradę, to nie zapomnij.

pl.youtube.com/watch?v=FP2paeyYCIY
                        Znowu brwi pomalujesz na pomarańczowo?

Buuuuuueeeeeeeeechachacha!
                        • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 21.06.08, 17:40
                          > Ty komuchowski lachociągu. Ileż razy mam powtarzać ci bolszewiku niedomyty, byś
                          > okazał szacunek ludziom wierzącym i przestał ich wiarę pogardliwie nazywać
                          > gusłami, bydlaku.

Ile razy mam ci powtarzać że to są gusła? Poluzuj koloratkę, bo ci do ostatniego
                          czynnej komorki nerwowej za mało kwi dopływa. Pasuje do definicji jak ulał -
                          nieprawdaż?

> Zapamiętaj sobie lewacki nienawistny wściekły psie - jesteś zwykłym bydlakiem,
                          > który korzystając z anonimowości na forum obraża ludzi wierzących. Powtórzą
                          > jeszcze raz - każdy ma prawo modlić się tak jak uważa i żadne lewackie cuchnące
                          > ścierwo nienawistne typu acro nie ma prawa ich liturgii pogardliwie nazywać
                          > magią. Jesteś zwykłym przesiąkniętym agresją i nienawiścią do ludzi wierzących
                          > ciulem nienawistnym. Zapamiętaj bolszewiku - twoim psim obowiązkiem jest
                          > USZANOWAĆ cudze przekonania i światopogląd.
                          >

To i ja powtórzę, że nie mam nic przeciwko temu, żeby każdy se wierzył, w co
                          chce - boga, wróżki, czary. Ja tylko za te bzdety nie mam ochoty płacić.
                          wira w czaqry pozostaje wiara w czary, nawet jak nazwiesz ją religią. Szacunek
                          do światopoglądu nie ma tu nic do rzeczy.

> Po pierwsze narazie nie napisałeś za co rzekomo płacisz.

Pewno już z tuzin razy pisałem, że za tzw nauke religii. Ile razy trzeba ci coś
                          powtórzył, żebys zrozumiał?

Ja też płacę podatki n
                          > a
                          > warszawskie metro, remonty zabytkowych meczetów i cerkwii a miliony Polek płaci
                          > na budowę stadionów, chociaż piłka nożna je nie interesuje.

To sa rzeczy co do których przydatnowności i racjonalności nikt nie dyskutuje
                          (no, na tej liście wątpliwe sa tylko stadiony). Jaki pożytek płynie z
                          katechizacji? Czy ludzie religijni popełniają mniej przestępstw?
                          Inteligentniejsi? Pracowitsi?

Jak ci coś mie
                          > pasuje, to nikt ciebie lewacki ciulu w katolickiej Polsce nie trzyma na siłę.
                          > Jedź se chamie do ateistycznej Korei Płn czy na Kubę i tam buduj krainę
                          > powszechnego szczęścia.

A dzięki, tobie zas polecam Iran i Watykan. Zero rozsądku, magia religią
                          państwową - spodoba ci się!

> Czy ci inbecylku przypadkiem woda sodowa do głowy nie uderzyła??? A może ruska
                          > wódka z bazaru zaszkodziła??? To ja Pan Polak mam tłumaczyć się jakiemuś
                          > lewackienu lachociągowi ze swego światopoglądu???

Palancie niedomyty, nie ze światopoglądu. Twierdzisz, że określenie na religię
                          'gusła' jest obraźliwe. Moim zdaniem idealnie pasuje do definicji. Po prostu
                          pokaż, co się tu nie zgadza! Że w religii nie ma elementów magicznych,
                          irracjonalnych, pozasmysłowych itp! I tylko tyle? Ale co - rzeczowa dyskusja ci
                          nie pasi, nie? Lepiej z klerykami pofiglować?
                          • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 22.06.08, 19:15

> Ile razy mam ci powtarzać że to są gusła? Poluzuj koloratkę, bo ci do ostatnieg
                            > o
                            > czynnej komorki nerwowej za mało kwi dopływa. Pasuje do definicji jak ulał -
                            > nieprawdaż?

Widzę, że ten lewacki psychopata z nienawiści schizy ma i jakieś koloratki
                            widzi. Nie zdziw się psycholu jak jutro zobaczysz, że kasjerka w pobliskim
                            sklepie i kot sąsiada też noszą koloratki. Później zaczną ukazywać się białe
                            myszki w habitach. Myślę, że w tym przypadku tylko seria silnych
                            elektrowstrząsów mogłaby pomóc.

> To i ja powtórzę, że nie mam nic przeciwko temu, żeby każdy se wierzył, w co
                            > chce - boga, wróżki, czary. Ja tylko za te bzdety nie mam ochoty płacić.

> wira w czaqry pozostaje wiara w czary, nawet jak nazwiesz ją religią. Szacunek
                            > do światopoglądu nie ma tu nic do rzeczy.

Jak cię twój tatuś, stary żółtozębny komuch, lachociąg KGB-owski nie wychował i
                            nie nauczył szacunku do ludzi wierzących, to ja cię chamie wychowam, choćby
                            zajęło to rok czy więcej.

> Pewno już z tuzin razy pisałem, że za tzw nauke religii. Ile razy trzeba ci coś
                            > powtórzył, żebys zrozumiał?

Idź imbecylku do kogoś mądrzejszego i niech ci wytłumaczy, bo mi się już nie
                            chce. Etaty nauczycieli religii kreują tylko rodzice posyłający swe dzieci na
                            lekcje religii. Gdyby połowa rodziców nie posłała swoich dzieci na religię, to
                            około połowa etatów nauczycieli religii by wypadła. Poza tym zamiast złośliwie i
                            kłamliwie ujadać, zawsze możesz zebrać 20-30 rodziców i wtedy szkoła zrobi
                            waszym dzieciom zajęcia etyki i wtedy wg twojej debilnej logiki to ja będę
                            płacił podatki na twoje dzieci.

>

> To sa rzeczy co do których przydatnowności i racjonalności nikt nie dyskutuje
                            > (no, na tej liście wątpliwe sa tylko stadiony). Jaki pożytek płynie z
                            > katechizacji? Czy ludzie religijni popełniają mniej przestępstw?
                            > Inteligentniejsi? Pracowitsi?

Lepsi. Wszelkie systemy społeczno-polityczne oparte na ateiźmie tworzyły państwa
                            zbiurokratyzowane, w których łamano prawa człowieka, więziono ludzi za ich
                            poglądy, niewinnych skazywano na śmierć. Dziś też możesz pojechać do
                            ateistycznej Korei Płn czy Chin i tam budować światłe, szczęśliwe społeczeństwo.
                            Polacy doświadczeni przez rówież oparty na ateiźmie stalinowsko-komunistyczny
                            eksperyment już więcej żadnych lewackicj i ateistycznych eksperymentów nie chcą,
                            bo jeszcze dziś muszą odrabiać zaległości do innych państw europejskich, które
                            powstały za czasów komuny.

Myślę, że na przykładzie jednego narodu koreańskiego najlepiej widać, do czego
                            prowadzi ateizm. Ateistyczna Korea Płn, gdzie kult jednostki oparty jest na
                            powszechnym terrorze a ludzie umierają z głodu i nowoczesna, dostatnia Korea Płd.

> A dzięki, tobie zas polecam Iran i Watykan. Zero rozsądku, magia religią
                            > państwową - spodoba ci się!

Przykro mi, ale nie poczuwam się do żadnych związków - ani cywilizacyjnych ani
                            kulturowym Iranem. Jest to kraj równie szowinistyczny i rasistowski co Izrael.

Co do Watykanu, to kiedyś chętnie wybiorę się do tego małego państewka, by
                            podziwiać wspaniałe zabytki. Nie ja jeden. Tak robią corocznie miliony ludzi.

> Palancie niedomyty, nie ze światopoglądu. Twierdzisz, że określenie na religię
                            > 'gusła' jest obraźliwe. Moim zdaniem idealnie pasuje do definicji. Po prostu
                            > pokaż, co się tu nie zgadza! Że w religii nie ma elementów magicznych,
                            > irracjonalnych, pozasmysłowych itp! I tylko tyle? Ale co - rzeczowa dyskusja ci
                            > nie pasi, nie? Lepiej z klerykami pofiglować?

Zrozum wreszcie imbecylku nienawistny, że setki tysięcy wybitnych ludzi na całym
                            świecie, których intelektu nawet nie jesteś w stanie ogarnąć swym ptasim
                            móżdżkiem wierzą, że Bóg istnieje. Pytasz się co się nie zgadza? Nic się nie
                            zgadza w twoim debilnym rozumowaniu. Nie masz zielonego pojęcia o logice i nawet
                            nie próbuj imbecylku być pierwszym człowiekiem na tej planecie, któremu uda się
                            udowodnić, że Boga nie ma. Takie rzeczy cię przerastają. Spróbuj może najpierw
                            od czegoś prostszego - naucz się czytać ze zrozumieniem.

A kto to jest kleryk? Coś mi się zdaje, że masz gigantyczną obsesję na temat
                            kościoła i duchownych. Prawdopodobnie jak Stalin uczyłeś się w seminarium, ale z
                            racji wrodzonej ociężałości umysłowej zostałeś wywalony na pysk i stąd ta
                            obsesyjna nienawiśc do kościoła i duchownych.
                            Co do figlowania, to wy lewactwo macie specyficzne gusta, buuueeechachachacha!

• Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 26.06.08, 19:55
                              > > To i ja powtórzę, że nie mam nic przeciwko temu, żeby każdy se wierzył, w
                              > co
                              > > chce - boga, wróżki, czary. Ja tylko za te bzdety nie mam ochoty płacić.
                              >
                              > > wira w czaqry pozostaje wiara w czary, nawet jak nazwiesz ją religią. Sza
                              > cunek
                              > > do światopoglądu nie ma tu nic do rzeczy.
                              >
                              > Jak cię twój tatuś, stary żółtozębny komuch, lachociąg KGB-owski nie wychował i
                              > nie nauczył szacunku do ludzi wierzących, to ja cię chamie wychowam, choćby
                              > zajęło to rok czy więcej.

widzę, że ten religijny fanatyk psychopata z nienawiści schizmy ma j jakieś
                              komuchów widzi. Nie zdziw się psycholu jak jutro zobaczysz, że kasjerka w
                              pobliskim sklepie i kot sąsiada też powiewają czerwonymi sztandarami. Później
                              zaczną ukazywać się białe myszki na pochodach pierwszomajowych. Myślę, że w tym
                              przypadku tylko seria silnych
                              elektrowstrząsów mogłaby pomóc.

> Idź imbecylku do kogoś mądrzejszego i niech ci wytłumaczy, bo mi się już nie
                              > chce. Etaty nauczycieli religii kreują tylko rodzice posyłający swe dzieci na
                              > lekcje religii.

No właśnie - oni kreują a ja też za te fanaberie płacę.

Gdyby połowa rodziców nie posłała swoich dzieci na religię, to
                              > około połowa etatów nauczycieli religii by wypadła. Poza tym zamiast złośliwie
                              > i
                              > kłamliwie ujadać, zawsze możesz zebrać 20-30 rodziców i wtedy szkoła zrobi
                              > waszym dzieciom zajęcia etyki i wtedy wg twojej debilnej logiki to ja będę
                              > płacił podatki na twoje dzieci.

W przytłaczającej większości przypadków te 'lekcje etyki' polegają na wysłaniu
                              dzieci do biblioteki. Mogą tam siedzieć i bez twojej łaski.

> Lepsi.
                              A moze jakieś dowody? Popełniają statystycznie mniej przestępstw? Są
                              inteligentniejsi?

Wszelkie systemy społeczno-polityczne oparte na ateiźmie tworzyły państw
                              > a
                              > zbiurokratyzowane, w których łamano prawa człowieka, więziono ludzi za ich
                              > poglądy, niewinnych skazywano na śmierć. Dziś też możesz pojechać do
                              > ateistycznej Korei Płn czy Chin i tam budować światłe, szczęśliwe społeczeństwo
                              > .
                              > Polacy doświadczeni przez rówież oparty na ateiźmie stalinowsko-komunistyczny
                              > eksperyment już więcej żadnych lewackicj i ateistycznych eksperymentów nie chcą
                              > ,
                              > bo jeszcze dziś muszą odrabiać zaległości do innych państw europejskich, które
                              > powstały za czasów komuny.

To sie chyba się synku pomylił totalitaryzm z ateizmem. Czemu nie powołasz się
                              tu nasilnie ateistyczną Danię, Norwegię czy Islandię - które jakimś dziwnym
                              trafem tez brylują na pierwszych miejscach rankingów zadowolenia z życia,
                              jakości życia itd?

> Zrozum wreszcie imbecylku nienawistny, że setki tysięcy wybitnych ludzi na cały
                              > m
                              > świecie, których intelektu nawet nie jesteś w stanie ogarnąć swym ptasim
                              > móżdżkiem wierzą, że Bóg istnieje.

Tak się dziwnie składa, że ludzie o największych dokonaniach naukowych, czyli
                              najbardziej inteligentni, twórczy, wykształceni sa niemal wyłacznie ateistami!
                              Zatem piep...sz trzy po trzy! Chyba że dla ciebie ideałem jest intelekt
                              moherowego beretu. Dream on!
                              • mr.brilliant Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 29.06.08, 01:57
                                Miałem tego psycholka acro olać, w dyskusję z nim się nie wdawać, bo wyjątkowo
                                tępy jest. Gerwazy tłumaczył mu kilka razy, że jak nie pośle dziecko na religię,
                                to nie będzie płacił a on nadal swoje.

Nie wytrzymałem jednak, bo ten głąb już takie kosmiczne bzdury wypisuje, że
                                nawet Felków kuń się z niego śmieje.

1. Oczywistą prawdą jest to, co zauważył Gerwazy. Tylko rodzice zapisujący
                                dzieci na religię kreują etaty katechetów. Kto tego nie rozumie, jest głupcem.
                                Uważam też że godzina spędzona w bibliotece jeszcze nikomu nie zaszkodziła i nie
                                jest niczyją winą, że rodziców przeciwnych religii jest tak mało. Tak więc jak
                                sam przyznałeś, twoje podatki idą na etat szkolnej bibliotekarki a nie jak
                                złośliwie kłamałeś, na etat katechetki czy na kościół. A teraz tumanie napisz na
                                kartce następujące zdania i naucz się tego na pamięć:

"Jeżeli moje dziecko spędza lekcje religii w bibliotece, to najwyżej wykreuję
                                dodatkowy etat bibliotekarki, ale nie dodatkowy etat dla katechetki. Żeby
                                powstał etat katechetki potrzeba 20-30 rodziców, którzy chcą by ich dziecko
                                chodziło na religię i to z ich podatków etat ten będzie utrzymywany."

2. Ateistyczna Dania, Norwegia i Islandia? Czy cię już całkiem ogłupiły debilne,
                                rojące się od bzdur i nonsensów portaliki typu racjonalista? Czy ty nie wiesz,
                                że protestantyzm jest w tych krajach RELIGIĄ PAŃSTWOWĄ? To się pytam ciebie
                                głąbie - jak taka Norwegia czy Dania może być krajem ateistycznym, skoro religią
                                państwową jest protestantyzm??? Wielu widziałem nawiedzonych psycholi na forum,
                                ale twój ateistyczny fundamentalizm zrobił olbrzymie spustoszenia w twoim mózgu.

Ponieważ nie było danych w polskiej wikipedii sięgnąłem po angielską wersję.
                                "Nearly 83% of Norwegians are members of the state Church of Norway" (blisko 83%
                                Norwegów jest członkami państwowego kościoła norweskiego).
                                en.wikipedia.org/wiki/Norway
                                Co to znaczy? To znaczy, że część ich dochodów fiskus przesyła na utrzymanie
                                kościoła, bo tam jest takie prawo. Kto jest członkiem kościoła, to część
                                dochodów jest mu zabierana i oddana kościołowi. Nie jest ważne czy chodzą oni na
                                mszę co niedziela czy też 3 razy w roku. Co to za ateistyczne państwo, gdzie
                                ponad 80% ludzi dobrowolnie buli kasę na kościół?

w "ateistycznej" Danii 82% buli na kościół
                                en.wikipedia.org/wiki/Denmark#Religion
                                a w Islandii przeszło 81% buli na państwowy kościół a prawie 90% obywateli
                                należy do jakiegoś kościoła chrześcijańskiego.
                                en.wikipedia.org/wiki/Iceland
                                Nie ośmieszaj się więc młotku niedouczony, bo co to za ateista, co buli kasę na
                                kościół? Wy lewacy sobie statystyki fałszujcie, ale żaden myślący człowiek nie
                                nazwie nikogo ateistą tylko dlatego, że nie był w niedzielę w kościele. Ja też
                                nie byłem już 3 tygodnie na mszy, to może też mnie lewackie burki na listę
                                ateistów wciągniecie?

Prawdę Gerwazy pisał, gdy wśród państw ateistycznych wymieniał Koreę Południową,
                                Chiny czy Albanię i na nic twoje kłamliwe ujadanie się zdało:
                                pl.wikipedia.org/wiki/Ateizm_pa%C5%84stwowy
                                Oczywiście nie mam zamiaru odpowiadać na jakieś bzdury typu, że "niemal
                                wyłącznie ateiści". To prymitywna propaganda z ubeckich i lewackich portali.
                                Pamiętam kiedyś jak w amerykańskiej telewizji pokazano jakąś naciągnięte mocno
                                sondaże, że rzekomo większość naukowców to ateiści. Obecny w studio młody
                                naukowiec roześmiał się i zapytał - ilu z tych "ateistów" wypisało się z
                                kościoła? Ilu z nich miało pogrzebbez udziału pastora? Jedynie Einstein
                                zażyczył sobie by ciało jego spalić a prochy rozrzucić, ale nawet on nie był
                                przecież ateistą. Był panteistą.
                                • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 29.06.08, 14:04
                                  Miałem już tego psycholka brillanta olać, bo wyjatkowo tepy jest. Jednak że
                                  zamieścił oczywiste kłamstwa i łże jak suka bura, więc trzeba z obrzydzenia sie
                                  otrząsnąć i odpowiedzieć.

>Oczywistą prawdą jest to, co zauważył Gerwazy. Tylko rodzice zapisujący
                                  > dzieci na religię kreują etaty katechetów.

Nigdy nie twierdziłem inaczaj. Tyle tylko, że niewierzący też płaca za te
                                  wykreowane przez nich etaty. Chwytasz, czy mam ci to na żabie wytłumaczyć?

> Uważam też że godzina spędzona w bibliotece jeszcze nikomu nie zaszkodziła i ni
                                  > e
                                  > jest niczyją winą, że rodziców przeciwnych religii jest tak mało.

Pomnóż tę godzinę przz 2 w tygodniu i 13 lat nauki. to daje 1000 godzin, które
                                  oczywiście nie zaszkodziły, ale jakby pomogły, gdyby zostały spędzone np na
                                  nauce języka!

Tak więc jak
                                  > sam przyznałeś, twoje podatki idą na etat szkolnej bibliotekarki a nie jak
                                  > złośliwie kłamałeś, na etat katechetki czy na kościół.

Niedorozoju, ten etat jest utrzymywany tak czy siak z pieniędzy wszystkich! To
                                  etat katechety powstaje ektra - dodatkowo!

A teraz tumanie napisz n
                                  > a
                                  > kartce następujące zdania i naucz się tego na pamięć:

Napisz sobie na kartce pacanie, że czy wysyłam dziecko na religię czy nie to
                                  płacę za etat katechety (chyba że istnieją jakieś zwroty podatków w takiej
                                  sytuacji, o których nie wiem)!!!

2. Ateistyczna Dania, Norwegia i Islandia? Czy cię już całkiem ogłupiły debilne
                                  > ,
                                  > rojące się od bzdur i nonsensów portaliki typu racjonalista?

Dania: 43-80% ateistów (w zależności od sformułowania pytania)
                                  Noewegia: 31-72%
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Ateizm
                                  i dla porównania: Polska: 3-6%
                                  Więc twoim zdaniem kraje skandynawskie nie sa ateistyczne? Hmmmm....

Oczywiście, wilipedia to taki durny ateistyczny portalik, więc nie można tym
                                  danym wierzyć, co? Ciekawe, że sam tez się na nie powołujesz...

>Co to znaczy? To znaczy, że część ich dochodów fiskus przesyła na utrzymanie
                                  > kościoła, bo tam jest takie prawo. Kto jest członkiem kościoła, to część
                                  > dochodów jest mu zabierana i oddana kościołowi. Nie jest ważne czy chodzą oni n
                                  > a
                                  > mszę co niedziela czy też 3 razy w roku. Co to za ateistyczne państwo, gdzie
                                  > ponad 80% ludzi dobrowolnie buli kasę na kościół?

To płaci dobrowolnie czy przymusowo poprzez obowiązkowe podatki?

Fajnie jest też doczytać uważnie to, co sam raczysz cytować:
                                  Nearly 83% of Norwegians are members of the state Church of Norway, to which
                                  they are registered at birth.

czyli niemowlę decyduje tak, chce być członkiem koscioła Norwegii, moja
                                  duchowość tego wymaga, gu gu gu... A patrz dalej:

Many remain in the state church to be able to use services such as baptism,
                                  confirmation, marriage and burial, rites which have strong cultural standing in
                                  Norway. Up to 40% of the membership attends church or religious meetings during
                                  a year [29], with fewer attending regularly.

According to the most recent Eurobarometer Poll 2005, 32% of Norwegian citizens
                                  responded that "they believe there is a god," whereas 47% answered that "they
                                  believe there is some sort of spirit or life force" and 17% that "they do not
                                  believe there is any sort of spirit, god, or life force."[30]

> Oczywiście nie mam zamiaru odpowiadać na jakieś bzdury typu, że "niemal
                                  > wyłącznie ateiści". To prymitywna propaganda z ubeckich i lewackich portali.

www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html
                                  www.nature.com/nature/journal/v394/n6691/full/394313a0.html
                                  www.lhup.edu/~dsimanek/sci_relig.htm
                                  tylko 7% naukowców z najwyzszej półki (laureatów prestizowych nagród, w tym
                                  Nobla) wierzy w Boga! Średnio wierzacych na ziemii jest jakoś 98% - więc chyba
                                  te proporcje dają do myslenia? Tylko żeby dac komuś do myslenia, ten ktoś musi
                                  być do takiej czynności zdolny...

Badania opublikowało Nature. No proszę - renomowane naukowe czasopismo Nature to
                                  ubecki i lewacki twór! Brylantowy - tobie już i elektrowstrząsy nie pomogą -
                                  spróbuj lobotomii! Cierpisz na cięzkie urojenia i psychozę natręctw! Wszystko,
                                  co odbiega od twoich chorych wyobrażen to ubectwo i lewactwo! Religia to
                                  magiczne obrzędy - lewactwo tak twierdzi, religia przecież jest głeboko
                                  racjonalna i tylko dzięki niej żyjemy w tak szczęsliwym swiecie! Gołab obsrał
                                  rzeżbę świętego - nasłało go KGB i lewackie było! Leczyć się, brylantowy, leczyć!

> Pamiętam kiedyś jak w amerykańskiej telewizji pokazano jakąś naciągnięte mocno
                                  > sondaże, że rzekomo większość naukowców to ateiści.

Ciekawe skąd wiesz, że naciągane? Dysponujesz innymi? Linki, fakty, liczby,
                                  brytalnowy, a nie twoje życzeniowe urojenia!

Obecny w studio młody
                                  > naukowiec roześmiał się i zapytał - ilu z tych "ateistów" wypisało się z
                                  > kościoła? Ilu z nich miało pogrzebbez udziału pastora?

A bo ja wiem? Uważasz, że jak sie do kościoła nie zapisywali, to mają teraz
                                  latać i się wypisywać? Pewno im się nie chce - tak jak i mnie. A co do pogrzebu
                                  - to primo, badania prowadzono raczej na żyjących, więc pogrzebów nie mieli,
                                  secundo - o formie pogrzebu decyduje najcześciej rodzina, bo zmarły się robi
                                  mało rozmowny po smierci, więc to znowu mało oddaje ich poglądy.
                                  • mr.brilliant Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 02.07.08, 05:09
                                    Myślę tak sobie, że nie ma ratunku dla przesiąkniętego nienawiścią małego
                                    człowieczka acro, ponieważ pewne wady jego umysłu sprawiają, że nie jest on w
                                    stanie ogarnąć swym ułomnym intelektem oczywistych i zrozumiałych dla innych
                                    kwestii.

Choćby sprawa religii. Można temu głupcowi tłumaczyć, że tylko rodzice
                                    posyłający swoje dzieci na lekcje religii kreują etat katechetki a on i tak tego
                                    nie zrozumie. Nawet nie wiadomo o co mu dokładnie chodzi. Czyżby chciałby, żeby
                                    ponad 90% rodziców dostosowało się do jednego przesiąkniętego nienawiścią
                                    bolszewika? Tak więc państwo nie potrzebuje twoich pieniędzy na opłacenie lekcji
                                    religii. Zrobią to rodzice, którzy uważają, że religia jest ich dzieciom
                                    potrzebna. Oczywiście nie znaczy to, że bolszewicy będą z podatków zwolnieni.
                                    Ktoś przecież musi płacić na pensję bibliotekarki czy świetliczanki by się
                                    opiekowały garstką dzieci ateistycznych rodziców. Czy taki acro zdaje sobie
                                    sprawę, że sam sobie przeczy? Skoro wszyscy płacą podatki na wszystko, to w czym
                                    jest problem? Katolicy płacą na lekcje uczniów prawosławnych, prawosławni na
                                    katolików i wszyscy na bibliotekarki by pilnowały dzieci ateistów.

Nie rozumiem więc W CZYM MASZ PROBLEM, PSYCHOLU? Czyżbyś chciał, by
                                    uprzywilejować ateistów, zwolnić z podatków i żeby ludzie wierzący ich utrzymywali?

Tak samo nie pojmuję co ten psychol się odgrażał, mętnie sugerował, że rzekomo
                                    konstytucja jest łamana, ale gdy Gerwazy poprosił go o konkrety jakoś
                                    tchórzliwie się wycofał. Znowu pytam się - W CZYM MASZ PROBLEM? Konstytucja ci
                                    się nie podoba?

Najbardziej mnie jednak przeraża bezmyślność delikwenta acro. Gdy potraktowałem
                                    go jak człowieka myślącego i podałem w miarę precyzyjne dane, że w Norwegii do
                                    kościoła państwowego należy blisko 83% obywateli a więc zgodnie z tamtejszym
                                    prawem akceptują to, że z ich dochodów część pieniędzy jest potrącana przez
                                    fiskusa na utrzymanie kościoła a więc NIE SĄ ATEISTAMI. Rozumowanie nie do
                                    podważenia. Co robi błazen acro? Podaje jakieś komiczne dane typu 31-72%
                                    Przecież już na pierwszy rzut oka widać, że ten co to opublikował był niespełna
                                    rozumu, chociaż muszę uczciwie przyznać, że imbecylek acro mógł przecież znaleźć
                                    informację nie do podważenia, że w Norwegii jest 0-100% ateistów.

Muszę też uczciwie przyznać, że głupkowi to wydało się podejrzane, skoro stwierdził:

"Oczywiście, wilipedia to taki durny ateistyczny portalik, więc nie można tym
                                    danym wierzyć, co? Ciekawe, że sam tez się na nie powołujesz..."

Ależ oczywiście imbecylu. Jeżeli jakieś źródło podaje dwie sprzeczne informacje,
                                    to dla każdego myślącego człowieka oczywistym jest, że jedna z nich MUSI BYĆ
                                    FAŁSZYWA, niezależnie od tego czy to jest wikipedia czy radio erewań. Jeżeli mi
                                    nie wierzysz, to poproś kogoś mądrzejszego, by ci to wytłumaczył.

Wniosek - po pierwsze należy podchodzić do informacji z rezerwą a po drugie ze
                                    źródeł trzeba umieć korzystać. Ja znalazłem PRECYZYJNĄ informację - 83% a on
                                    korzystając z tego samego źródła, żałosne, nic nie warte bzdety typu 31-72%

Litościwie potraktuję debilne insynuacje przygłupa, że rzekomo Norwegowie czy
                                    Duńczycy są do opłat na kościół przymuszani, to głupek acro nawet nie zdaje
                                    sobie sprawy co właśnie sugeruje. Sugeruje on mianowicie, że Dania i Norwegia to
                                    najokropniejsze totalitaryzmy, gdzie deptane są podstawowe prawa człowieka, w
                                    tym prawo wolności wyznania i sytuacja pod tym względem jest dużo gorsza niż w
                                    Iranie, gdzie nikt nie zmusza garstki chrześcijan do haraczu na Allacha.

Później następuje kolejna kompromitacja acro, ale o tym już w następnym poście.
                                    • mr.brilliant Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 02.07.08, 05:47
                                      Acro chciał chyba popisać się RZEKOMĄ znajomością angielskiego i jak to jest w
                                      jego stylu zasugerować tym, którzy angielskiego nie znają, że coś pominąłem czy
                                      ukryłem i nie wiem po co zacytował dalszy fragment z wikipedii, oczywiście nie
                                      tłumacząc. Bardzo to ciekawe, bo w zacytowanej części są dane, że "32 norweskich
                                      obywateli odpowiedziało, że wierzą, że jest Bóg, podczas gdy 47% odpowiedziało,
                                      że wierzą, że istnieje jakiś rodzaj ducha lub żywej siły" a tylko 17%
                                      odpowiedziało, że nie wierzy że jest Bóg, duch czy żywa siła.

Czy rozumiecie co zrobił ten pajac? Najpierw misternie budował debilne kłamstwo,
                                      że jakoby Norwegia jest państwem ateistycznym a potem sam przez nikogo nie
                                      naciskany zacytował fragment który jego debilnym wymysłom ZAPRZECZA.

W tym momencie powiniem zakończyć wywód wnioskiem logicznym - acro jest
                                      imbecylem, cnd.

Przecież nikt normalny nie stwierdzi, że Norwegia jest państwem ateistycznym,
                                      gdy 79% Norwegów wierzy w istnienie jakiejś siły wyższej a tylko 17% twierdzi,
                                      że Bóg nie istnieje.

Myślę więc, że czytelnicy zrozumieją moją niechęć do dalszej dyskusji z tym
                                      bezmyślnym pajacem. Uważam, że właśnie go dostatecznie skompromitowałem i gdyby
                                      ten osobnik miał za grosz honoru, to po angielsku, bezszelestnie by się wycofał.
                                      Nie liczę jednak na to, że przesączony chorą nienawiścią do katolików lewacki
                                      ateista wie, co to jest honor.

Niechętnie i bardziej dla ciekawości niż dla chęci dalszej dyskusji zajrzałem do
                                      dwóch linków o naukowcach tego pajaca. Mój wzrok siłą rzeczy padł na tabelki i
                                      od razu myśl - coś tu nie gra. No tak - w tabelce "Wiara w ludzką
                                      nieśmiertelność" - 7,9% + 76,7% + 23,3% = 107,9% (!!!)
                                      Niby poważna dyskusja o naukowcach a tu błąd na poziomie słabszego ucznia
                                      podstawówki. Doprawdy żałosne i aż niesmaczne. Goń się przygłupie, znajdź sobie
                                      dyskutantów równie upośledzonych intelektualnie, bo nawet Felków kuń by
                                      zrozumiał, że dalsze twoje ośmieszanie już nikogo nie bawi i dalsza dyskusja
                                      mija się z celem.

Pajac i debil kompletny - pomyślałem. Powiedzcie sami - jak ja mam takiego
                                      przygłupa i jego argumenty poważnie traktować???
                                      • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 02.07.08, 21:40
                                        > Przecież nikt normalny nie stwierdzi, że Norwegia jest państwem ateistycznym,
                                        > gdy 79% Norwegów wierzy w istnienie jakiejś siły wyższej a tylko 17% twierdzi,
                                        > że Bóg nie istnieje.

Napisałem "silnie ateistyczne', a nie w większości ateistyczne! Chwytasz tę
                                        subtelną różnicę?

> Niechętnie i bardziej dla ciekawości niż dla chęci dalszej dyskusji zajrzałem d
                                        > o
                                        > dwóch linków o naukowcach tego pajaca. Mój wzrok siłą rzeczy padł na tabelki i
                                        > od razu myśl - coś tu nie gra. No tak - w tabelce "Wiara w ludzką
                                        > nieśmiertelność" - 7,9% + 76,7% + 23,3% = 107,9% (!!!)
                                        > Niby poważna dyskusja o naukowcach a tu błąd na poziomie słabszego ucznia
                                        > podstawówki. Doprawdy żałosne i aż niesmaczne. Goń się przygłupie, znajdź sobie
                                        > dyskutantów równie upośledzonych intelektualnie, bo nawet Felków kuń by
                                        > zrozumiał, że dalsze twoje ośmieszanie już nikogo nie bawi i dalsza dyskusja
                                        > mija się z celem.
                                        >
                                        > Pajac i debil kompletny - pomyślałem. Powiedzcie sami - jak ja mam takiego
                                        > przygłupa i jego argumenty poważnie traktować???

Facet, powinieneś zostać recenzentem Nature, ty się marnujesz w tym seminarium!
                                        Nie wiem, czemu sie do 100 nie sumuje, możliwe, że była możliwość podania
                                        różnych odpowiedzi, to często się stosuje w badaniach socjologicznych. Wiadomo
                                        na pewno jedno: czasopismo Nature to pierwsza liga i nawet natchnieni prorocy
                                        jak ty nie przebiją ich rzetelności! Ale chętnie popatrzę na twoje dane, które
                                        te badania obalą... Tylko nie takie robione na rydzykowej "uczelni"!

PS Wybacz, że mi się nie chciało cie powyzywać, żebyś poczuł się jak w domu, ale
                                        troche mi sie nie chce. Coś sobie tam sam dośpiewaj, jakich kilka swoich
                                        ulubionych tematów, w rodzaju lachociągów itp, ok?
                                    • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 02.07.08, 21:33
                                      mr.brilliant napisał:

> Myślę tak sobie, że nie ma ratunku dla przesiąkniętego nienawiścią małego
                                      > człowieczka acro, ponieważ pewne wady jego umysłu sprawiają, że nie jest on w
                                      > stanie ogarnąć swym ułomnym intelektem oczywistych i zrozumiałych dla innych
                                      > kwestii.

Nie imputuj mi swoich uczuć - czepiasz się tej mojej rzekomej nienawiści - a to
                                      tymczasem ty walisz jadem i wyzwiskami.

> Choćby sprawa religii. Można temu głupcowi tłumaczyć, że tylko rodzice
                                      > posyłający swoje dzieci na lekcje religii kreują etat katechetki a on i tak teg
                                      > o
                                      > nie zrozumie.

Niewiarygodne, powtarzam po raz pewno dwudziesty - tak, wierzący kreują, ale
                                      płacą też niewierzący. Nie zatrudnia się ekstra bibliotekarki do pilnowania
                                      dzieci - ona i tak tam jest, tylko musi co pewein czas zerknąć, czy dzieciaki
                                      nei rozrabiają. Gdyby zatrudnić dodatkowa anglistkę i tym dzieciom zaproponować
                                      ekstra zajęcia z angielskiego - to byłyby ok. Ciekawe, że nikt tak nie robi.
                                      Dlaczego? Bo pusto zrobiłoby się na katechezie?...

> Tak samo nie pojmuję co ten psychol się odgrażał, mętnie sugerował, że rzekomo
                                      > konstytucja jest łamana, ale gdy Gerwazy poprosił go o konkrety jakoś
                                      > tchórzliwie się wycofał. Znowu pytam się - W CZYM MASZ PROBLEM? Konstytucja ci
                                      > się nie podoba?

Grożby? Co ty bredzisz?

> Najbardziej mnie jednak przeraża bezmyślność delikwenta acro. Gdy potraktowałem
                                      > go jak człowieka myślącego i podałem w miarę precyzyjne dane, że w Norwegii do
                                      > kościoła państwowego należy blisko 83% obywateli a więc zgodnie z tamtejszym
                                      > prawem akceptują to, że z ich dochodów część pieniędzy jest potrącana przez
                                      > fiskusa na utrzymanie kościoła a więc NIE SĄ ATEISTAMI.

Akceptuje czy płaci? Bo to nie jest bynajmniej równoważne.

Co robi błazen acro? Podaje jakieś komiczne dane typu 31-72%
                                      > Przecież już na pierwszy rzut oka widać, że ten co to opublikował był niespełna
                                      > rozumu, chociaż muszę uczciwie przyznać, że imbecylek acro mógł przecież znaleź
                                      > ć
                                      > informację nie do podważenia, że w Norwegii jest 0-100% ateistów.

Zależy jakie pytanie zadasz - o generalnie byt nadprzyrodzony, czy boga
                                      osobowego itd. Przedziały jednak pokazują prawidłowości: chyba widzisz różnicę
                                      między 31-72% w Norwegii i 3-9% w Polsce?

> Litościwie potraktuję debilne insynuacje przygłupa, że rzekomo Norwegowie czy
                                      > Duńczycy są do opłat na kościół przymuszani, to głupek acro nawet nie zdaje
                                      > sobie sprawy co właśnie sugeruje. Sugeruje on mianowicie, że Dania i Norwegia t
                                      > o
                                      > najokropniejsze totalitaryzmy, gdzie deptane są podstawowe prawa człowieka, w
                                      > tym prawo wolności wyznania i sytuacja pod tym względem jest dużo gorsza niż w
                                      > Iranie, gdzie nikt nie zmusza garstki chrześcijan do haraczu na Allacha.

Doporawdy? Systemy podatkowe mają tylko państwa totalitarne?

A co z moim ulubionym pytaniem, od którego zaczęła się twoja pasja obrażania: że
                                      niby religia to nie gusła? Zechcesz pokazać, że to racjonalne zachowania? No i
                                      co z tym zarzutem, że to nieprawda, iż im wyższy status naukowaca, tym więcej
                                      ateistów?
                  • pl_123 Acro wspomniałeś o mydełku... 29.06.08, 14:55
                    a z czego te mydełko jest zrobione?
                    • edico Re: Acro wspomniałeś o mydełku... 05.07.08, 01:17
                      Gott mit uns:
                      www.racjonalista.pl/kk.php/s,3089
              • edico Re: Państwo a kościół z ukosa 05.07.08, 01:13
                Artykuł 1 konkordatu mówi:

"Rzeczpospolita Polska i Stolica Apostolska potwierdzają, że Państwo i Kościół
                katolicki są - każde w swej dziedzinie - niezależne i autonomiczne oraz
                zobowiązują się do pełnego poszanowania tej zasady we wzajemnych stosunkach i we
                współdziałaniu dla rozwoju człowieka i dobra wspólnego."
                mateusz.pl/dokument/konkordt.htm
                pl.wikisource.org/wiki/Konkordat_mi%C4%99dzy_Stolic%C4%85_Apostolsk%C4%85_i_Rzeczpospolit%C4%85_Polsk%C4%85
                www.geocities.com/humanizm_w_polsce/konkord.htm
                Kreacjonizm konkordatowy:
                surion.wordpress.com/2006/08/26/nieomylnosc-kosciola-czyli-o-tym-jak-watykan-podpisal-konkordat-z-nazistami/
      • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 16.06.08, 19:27

> Ilu trzeba mieć wyznawców, żeby przysługiwał symbol w Sejmie? Kumpel należy do
        > Zreformowanego Kościoła Latającego Potwora Spaghetti i pewno by sie ucieszył z
        > kłębka makaronu w parlamencie...

Ile potrzeba wyznawców? Moim zdaniem 30%. Tak więc trochę wam jeszcze brakuje.
        Póki co jest was garstka, która jest traktowana przez większość społeczeństwa
        jako krzykliwa, grupka agresywnych psychopatów, chorobliwie przekonanych o
        swojej rzekomej misji dziejowej.
        • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 16.06.08, 20:37
          30%? Gdzieś to jest zapisane? Można tę liczbę negocjować? Z kim?
          • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 16.06.08, 20:56

> 30%? Gdzieś to jest zapisane? Można tę liczbę negocjować? Z kim?

Nie umiesz czytać? Napisałem wyraźnie, że moim zdaniem. Podejrzewam, żs
            większość Polaków by moje rozwiązanie poparła. Z większością się nie negocjuje,
            ale trzeba jej wolę uszanować. Jedyne co można zrobić, to zbudować własną większość.

Życzę szczęście, buuuuuuuuuueeechachacha!
            • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 16.06.08, 21:18
              Och, to tylko kwestia czasu. jestem cierpliwy, poczekam...
              • mr.brilliant Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 17.06.08, 00:07

> Och, to tylko kwestia czasu. jestem cierpliwy, poczekam...

Patrzcie na przygłupa. Niby nie wierzy w życie pozagrobowe a chce żyć 500 lat!
                • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 17.06.08, 18:41
                  Noe pociągnął 800, ja tez lubię żeglować, więc gorszy nie będę. poza tym - coś
                  mi się widzi, że to będzie szybciej, o wiele szybciej...

i tak z ciekawości - to życie pozagrobowe jest albo go nie ma w zależności do
                  tego, czy sie w nie wierzy czy nie?
                  • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 18.06.08, 18:30

> i tak z ciekawości - to życie pozagrobowe jest albo go nie ma w zależności do
                    > tego, czy sie w nie wierzy czy nie?

Co za debil!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 18.06.08, 19:33
                      pan_gerwazy napisał:

>
                      >
                      > > i tak z ciekawości - to życie pozagrobowe jest albo go nie ma w zależnośc
                      > i do
                      > > tego, czy sie w nie wierzy czy nie?
                      >
                      > Co za debil!!!!!!!!!!!!!!

Ale cięta riposta!

Napisałeś:
                      "Niby nie wierzy w życie pozagrobowe a chce żyć 500 lat"

jeśli takowe życie jest (a tak chyba wierzysz) to tak czy siak będe żył te 500
                      lat, nie? Jeśli nie ma, pewno nie pociągnę tyle, ale twoja wiara się nie sprawdzi...
                      • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 18.06.08, 20:16

> pan_gerwazy napisał:
                        >
                        > > Gość portalu: Acro napisał(a):
                        > >
                        > >
                        > > > i tak z ciekawości - to życie pozagrobowe jest albo go nie ma w zal
                        > eżnośc
                        > > i do
                        > > > tego, czy sie w nie wierzy czy nie?
                        > >
                        > > Co za debil!!!!!!!!!!!!!!
                        >
                        > Ale cięta riposta!
                        >
                        > Napisałeś:
                        > "Niby nie wierzy w życie pozagrobowe a chce żyć 500 lat"
                        >
                        > jeśli takowe życie jest (a tak chyba wierzysz) to tak czy siak będe żył te 500
                        > lat, nie? Jeśli nie ma, pewno nie pociągnę tyle, ale twoja wiara się nie sprawd
                        > zi...

Następny psychopata??? Przecież wiadomo, że kłamstwo i oszczerstwo, to ulubiona
                        broń lewackich lachociągów. Nie jestem mr Brilliantem, ani słynnym Zenonem ty
                        podły oszczerco. Jak mi się zechce, to jestem w stanie racjonalnie wykazać, że
                        nie piszę z USA. Jesteś małym, złośliwym, podłym, przesiąkniętym nienawiścią
                        przygłupim człowieczkiem.
                        • zewsi Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 06:54
                          > Następny psychopata??? Przecież wiadomo, że kłamstwo i oszczerstwo, to ulubiona
                          > broń lewackich lachociągów. Nie jestem mr Brilliantem, ani słynnym Zenonem ty
                          > podły oszczerco. Jak mi się zechce, to jestem w stanie racjonalnie wykazać, że
                          > nie piszę z USA. Jesteś małym, złośliwym, podłym, przesiąkniętym nienawiścią
                          > przygłupim człowieczkiem.

Czy Ty masz jakieś problemy ze sobą?
                          • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 15:44
                            zewsi napisał:

> Czy Ty masz jakieś problemy ze sobą?

Nie próbuj wieśniaku granatem od pługa oderwany ze mną się spoufalać, bo ja tego
                            sobie nie życzę.
                            • zewsi Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 19:43
                              pan_gerwazy napisał:

> zewsi napisał:
                              >
                              >
                              > > Czy Ty masz jakieś problemy ze sobą?
                              >
                              > Nie próbuj wieśniaku granatem od pługa oderwany ze mną się spoufalać, bo ja teg
                              > o
                              > sobie nie życzę.
                              >
                              Jednak masz.
                              • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 20:48
                                zewsi napisał:

> Jednak masz.

Nie tobie lewaku zakłamany to oceniać. Spadaj więc wieśniaku, zanim cię
                                zbesztam, bo się brzydzę twoją fałszywą i dziwnie wybiórczą wrażliwością
                                lewacką. Wcale nie chce mi się z tobą dyskutować, nawet jakbyś zdjął klapki z oczu.
                        • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 19.06.08, 09:49
                          Faktycznie, poprzednio pisał Brylantowy. Ciężko was rozróżnić.
                          Rozumiem, że cały twój intelektualny wkład w te dyskusję to komentarz: > Co za
                          debil!!!!!!!!!!!!!!

Jak na twój potencjał - i tak już nieźle. Widzisz, leczenie biczami wodnymi
                          czasem przynosi skutki! I ta seria uroczych wykrzykników na końcu! Po prostu
                          perełka retoryki!

Tylko te tłumaczenia... Uderz w stół, a nożyce sie odezwą... Tłumaczą się
                          winni... Hmm...
                          • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 15:57

> Faktycznie, poprzednio pisał Brylantowy. Ciężko was rozróżnić.
                            > Rozumiem, że cały twój intelektualny wkład w te dyskusję to komentarz: > Co
                            > za
                            > debil!!!!!!!!!!!!!!
                            >
                            > Jak na twój potencjał - i tak już nieźle. Widzisz, leczenie biczami wodnymi
                            > czasem przynosi skutki! I ta seria uroczych wykrzykników na końcu! Po prostu
                            > perełka retoryki!
                            >
                            > Tylko te tłumaczenia... Uderz w stół, a nożyce sie odezwą... Tłumaczą się
                            > winni... Hmm...

No tak. Z lewaka człowieka nie zrobisz, niestety. Niedaleko przecież pada jabłko
                            od jabłoni. Jego ojciec i dziadek zapewnie powtarzali za Stalinem - dajcie mi
                            człowieka a i paragraf się znajdzie a wnuczek już jast bardziej "subtelny".
                            "Tylko winni się tłumaczą", "uderz ręką w stół..." W odróżnieniu od swoich
                            przodków, by w imię postępu nie mordował księży, ale "stosował eutanazję".
                            Ciekawe jaką karę by wprowadziło lewackie bydło, gdyby doszło do władzy, za
                            chodzenie do kościoła?

Czasy się zmieniły, ustrój też, tylko nienawiść i agresja komuchów i lewactwa do
                            kościoła pozostaje niezmienna.
                            • fiat_lux Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 16:37
                              pan_gerwazy napisał:

> Czasy się zmieniły, ustrój też, tylko nienawiść i agresja komuchów i lewactwa d
                              > o
                              > kościoła pozostaje niezmienna.

nie zgadzam sie z powyzszym. ale tak z ciekawosci - ksiedzem jestes? a moze
                              "watykanczykiem"? moze w katolickim schronisku zyjesz i bronisz dachu nad glowa?
                              • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 19:06
                                fiat_lux napisał:

> pan_gerwazy napisał:
                                >
                                > > Czasy się zmieniły, ustrój też, tylko nienawiść i agresja komuchów i lewa
                                > ctwa d
                                > > o
                                > > kościoła pozostaje niezmienna.
                                >
                                > nie zgadzam sie z powyzszym. ale tak z ciekawosci - ksiedzem jestes? a moze
                                > "watykanczykiem"? moze w katolickim schronisku zyjesz i bronisz dachu nad glowa
                                > ?

W katolickim schronisku? To tam komputery rozdają i każdy ma dostęp do
                                internetu? Jak jeszcze będą piwo serwować w większych ilościach i zapewnią
                                jakieś "dyskretne" pokoje, gdzie można będzie z senoritą miłe chwile spędzić, to
                                się tam zgłoszę. Podejrzewam, że spotkałbym tam niejednego upadłego ubeckiego
                                moczymordę, więc byłoby komu prać moje skarpetki czy moje buty wyczyścić.

Dlaczego bronię kościoła? To bardzo proste. Forum Białystok było swego czasu
                                mekką dla różnego lewacko-bolszewickiego bydła nienawistnego, które to
                                korzystając z bezkarności lżyło i obrażało ludzi, tylko dlatego, że byli
                                wyznania katolickiego.

Dziś, mie chwaląc się, trochę bydło przerzedziłem ale jeszcze sporo niedobitków
                                pozostało. Próbują oni traktować forum regionalne jako trybunę do głoszenia
                                swojej nienawistnej propagandy, mimo, że ich poglądy podziela 3-6% Polaków.

Forum Białystok nie jest miejscem do szerzenia lewackiej, antykatolickiej
                                propagandy. Nikt przecież nie prowadzi tu akcji nawracania na katolicyzm, więc
                                chora nienawiść do kościoła uderza w niewinnych wiernych a nie w katolickich
                                duchownych. Ja tam wątków politruckich czy o tematyce religijnej nie zakładam,
                                bo przecież od tego są fora tematyczne - fora o religii czy wydarzeniach
                                politycznych.

Wiem, że ci się nie spodoba to co napisałem, ale pamięć mam dobrą. Chyba już
                                odkryłeś, że nie wtrącam się w normalne forumowe dyskusje i moja aktywność
                                zależy od aktywności lewackich politruków i antykatolicko-bolszewickiego bydła.
                                • fiat_lux Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 22:51
                                  pan_gerwazy napisał:

> W katolickim schronisku? To tam komputery rozdają i każdy ma dostęp do
                                  > internetu?

katolik.net.pl/tpba-wroclaw/linux/pracownia/index.html
                                  > Jak jeszcze będą piwo serwować w większych ilościach i zapewnią
                                  > jakieś "dyskretne" pokoje, gdzie można będzie z senoritą miłe chwile spędzić, t
                                  > o
                                  > się tam zgłoszę.

moze to tylko ja ale nie uwazasz ze dyskusja o checi na prostytutki z rozmowa o
                                  katolicyzmie nie chodzi w parze?

a moze dlatego ze mamy inne mniemanie o tym co ty uwazasz ze tego bronisz

> Dlaczego bronię kościoła? To bardzo proste. Forum Białystok było swego czasu
                                  > mekką dla różnego lewacko-bolszewickiego bydła nienawistnego, które to
                                  > korzystając z bezkarności lżyło i obrażało ludzi, tylko dlatego, że byli
                                  > wyznania katolickiego.

ja tu jestem juz troszke. malo jest takich o ktorych piszesz. jest natomiast
                                  wielu co obrazaja wyznawcow zlotego cielca
                                  • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 20.06.08, 17:13
                                    fiat_lux napisał:

> pan_gerwazy napisał:
                                    >
                                    > > W katolickim schronisku? To tam komputery rozdają i każdy ma dostęp do
                                    > > internetu?
                                    >
                                    > katolik.net.pl/tpba-wroclaw/linux/pracownia/index.html
                                    > > Jak jeszcze będą piwo serwować w większych ilościach i zapewnią
                                    > > jakieś "dyskretne" pokoje, gdzie można będzie z senoritą miłe chwile spęd
                                    > zić, t
                                    > > o
                                    > > się tam zgłoszę.
                                    >
                                    > moze to tylko ja ale nie uwazasz ze dyskusja o checi na prostytutki z rozmowa o
                                    > katolicyzmie nie chodzi w parze?
                                    >
                                    > a moze dlatego ze mamy inne mniemanie o tym co ty uwazasz ze tego bronisz
                                    >
                                    >
                                    > > Dlaczego bronię kościoła? To bardzo proste. Forum Białystok było swego cz
                                    > asu
                                    > > mekką dla różnego lewacko-bolszewickiego bydła nienawistnego, które to
                                    > > korzystając z bezkarności lżyło i obrażało ludzi, tylko dlatego, że byli
                                    > > wyznania katolickiego.
                                    >
                                    > ja tu jestem juz troszke. malo jest takich o ktorych piszesz. jest natomiast
                                    > wielu co obrazaja wyznawcow zlotego cielca
                                    >

Bardzo mi się podoba pomysł z internetem dla bezdomnych, bo podejrzewam, że
                                    odsetek ludzi wykształconych wśród nich jest dużo wyższy niż przeciętna.

Aleś walnął z tą prostytutką - jak łysy o beton! Nie będę zniżał się do poziomu
                                    lewackiego ścierwa typu acro i daruję sobie złośliwe tekściki typu "głodnemu
                                    chleb na myśli", itd.

Jeżeli jednak rzeczywiście myślisz czasami o seksie z prostytutką, to radzę ci -
                                    spróbuj a się rozczarujesz i więcej nawet do głowy ci to nie przyjdzie. To chyba
                                    lepiej niż całe życie grzeszyć myślą?

Uważam, że seks z prostytutką jest poniżający zarówno dla niej jak i dla
                                    mężczyzny, bo obie strony żywią wzajemnie pogardę i na nic się zda udawanie.
                                    Poza tym nawet sobie nie wyobrażam, że upadłbym tak nisko, by nie umieć utrzymać
                                    przy sobie kobiety i być zmuszonym płacić za seks.
                                    • fiat_lux Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 20.06.08, 17:32
                                      pan_gerwazy napisał:

> > moze to tylko ja ale nie uwazasz ze dyskusja o checi na prostytutki z roz
                                      > mowa o
                                      > > katolicyzmie nie chodzi w parze?
                                      > >
                                      > > a moze dlatego ze mamy inne mniemanie o tym co ty uwazasz ze tego bronisz
                                      > >
                                      > >
                                      > > > Dlaczego bronię kościoła? To bardzo proste. Forum Białystok było sw
                                      > ego cz
                                      > > asu
                                      > > > mekką dla różnego lewacko-bolszewickiego bydła nienawistnego, które
                                      > to
                                      > > > korzystając z bezkarności lżyło i obrażało ludzi, tylko dlatego, że
                                      > byli
                                      > > > wyznania katolickiego.
                                      > >
                                      > > ja tu jestem juz troszke. malo jest takich o ktorych piszesz. jest natomi
                                      > ast
                                      > > wielu co obrazaja wyznawcow zlotego cielca
                                      > >
                                      >
                                      > Bardzo mi się podoba pomysł z internetem dla bezdomnych, bo podejrzewam, że
                                      > odsetek ludzi wykształconych wśród nich jest dużo wyższy niż przeciętna.
                                      >
                                      > Aleś walnął z tą prostytutką

odpowiadam jedynie na twoj komentarz w ktorym ty zaczales watek o prostytutcje.
                                      jeslisz jestes normalny to uszanuj moja prosbe, nie odwracaj kota ogonem i nie
                                      mow mi ze to ja mam cos wspolnego z prostytutkami, czy o nich mysle, czy mowie.
                                      czy cokolwiek innego chorego masz w glowie
                                      • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 20.06.08, 19:17
                                        fiat_lux napisał:

> odpowiadam jedynie na twoj komentarz w ktorym ty zaczales watek o prostytutcje.
                                        > jeslisz jestes normalny to uszanuj moja prosbe, nie odwracaj kota ogonem i nie
                                        > mow mi ze to ja mam cos wspolnego z prostytutkami, czy o nich mysle, czy mowie.
                                        > czy cokolwiek innego chorego masz w glowie
                                        >

Dosyć tego! POPROSZĘ O CYTAT, gdzie rzekomo "zacząłem o prostytutkach", bo ja
                                        takiej bzduru dawno nie słyszałem. Żadnego wodolejstwa, tylko cytat!

Chyba nie odpuścisz takiej okazji, by mnie pogrążyć, bo ja twierdzę, że to ty
                                        zacząłeś o prostytutkach - wypowiedzią z 19.06.08, 22:51

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=80942613&wv.x=2&a=81112725
                            • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 19.06.08, 19:09
                              > Ciekawe jaką karę by wprowadziło lewackie bydło, gdyby doszło do władzy, za
                              > chodzenie do kościoła?

Ciebie już natura (Bozia?) pokarała wystarczająco rozum odbierając. Szukaj go,
                              szukaj, bo myśląc tylko rdzeniem kręgowym długo nie pociągniesz! Zapomnisz
                              kiedyś oddychać, albo coś w tym stylu...
                              • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 19.06.08, 19:42

> Ciebie już natura (Bozia?) pokarała wystarczająco rozum odbierając. Szukaj go,
                                > szukaj, bo myśląc tylko rdzeniem kręgowym długo nie pociągniesz! Zapomnisz
                                > kiedyś oddychać, albo coś w tym stylu...

A ty ile masz lat, imbecylku, że aż takie bzdury wypisujesz? Myśleć rdzeniem
                                kręgowym? Tylko kompletny debil może takie niedorzeczności wymyślić.
                                • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.gprs.plus.pl 21.06.08, 10:19
                                  Prawda, że myślenie rdzeniem kręgowym nie jest właściwie możliwe? I dlatego
                                  wychodzi ci to, co wychodzi...
                                  • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 21.06.08, 15:48

> Prawda, że myślenie rdzeniem kręgowym nie jest właściwie możliwe? I dlatego
                                    > wychodzi ci to, co wychodzi...

Raz twierdzi, że myślę rdzeniem kręgowym a raz, że myślenie rdzeniem nie jest
                                    możliwe. Co za imbecyl! Jest tak upośledzony umysłowo, że nawet swojej ułomności
                                    nie jest w stanie spostrzec.
                                    • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 03.07.08, 09:13
                                      Cały czas twierdzę, że myślenie rdzeniem kręgowym nie jest możliwe. I dlatego
                                      wychodzi ci to, co wychodzi.
                                      • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 03.07.08, 19:16

> Cały czas twierdzę, że myślenie rdzeniem kręgowym nie jest możliwe. I dlatego
                                        > wychodzi ci to, co wychodzi.

Buuuuuuuuuueeeeeeechachacha! Całkiem się pogubiłeś w swoich kłamstwach. Przecież
                                        niedawno twierdziłeś że ja rzekomo myślę rdzeniem kręgowym.
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=80942613&a=81101901
                                        Brilliant cię ośmieszył ale ty nie potrafisz przyznać się do porażki i dalej
                                        brniesz w kłamstwa, gubisz się i nie potrafisz przyznać się do porażki. Jesteś
                                        żałosnym małym człowieczkiem.
                                        • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 03.07.08, 22:00
                                          pan_gerwazy napisał:

>
                                          > > Cały czas twierdzę, że myślenie rdzeniem kręgowym nie jest możliwe. I dla
                                          > tego
                                          > > wychodzi ci to, co wychodzi.
                                          >
                                          > Buuuuuuuuuueeeeeeechachacha!

Co, brylantowy ci dogadza, że się tak cieszysz?

Całkiem się pogubiłeś w swoich kłamstwach. Przecie
                                          > ż
                                          > niedawno twierdziłeś że ja rzekomo myślę rdzeniem kręgowym.
                                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=80942613&a=81101901
                                          > Brilliant cię ośmieszył ale ty nie potrafisz przyznać się do porażki i dalej
                                          > brniesz w kłamstwa, gubisz się i nie potrafisz przyznać się do porażki. Jesteś
                                          > żałosnym małym człowieczkiem.
                                          >

Twierdzenie, że ty w ogóle myślisz, byłoby faktycznie kłamstwem, które by mi
                                          przez klawiaturę nie przeszło. Zresztą - kto bym w taki nachalny kit uwierzył?
                                          Przecież wszyscy wiedzą, że masz tyle intelektu, żeby modlitwe odmówić i nie
                                          próbować jeść odbytem. Niestety czasem gębą pierdzisz.
                                          • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 03.07.08, 22:25
                                            I wyszło szydło z worka. Zabrakło argumentów i żółtozębny bolszewik acro pokazał
                                            swą prawdziwą twarz - wulgarnego chama prostego. Czy już kupiłeś lewaku swemu
                                            tatusiowi w prezencie corega tabs, by wybielił swe żółte, aż wpadające w brąz
                                            zęby i zabił ten niemożebny odór z pyska?
                                            • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 05.07.08, 11:56
                                              O właśnie - znowu pierdnął gębą!
                            • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.gprs.plus.pl 21.06.08, 10:29
                              Tak, Gerwazeńku, tak... Powiedzenie: uderz w stół a nożyce się odezwą jest
                              starokomunistyczne, wymyślili je antyczni staliniści...

Nie przerywaj leczenia bo ci pielęgniarz kompa zabierze!
                              • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 21.06.08, 16:05

> Tak, Gerwazeńku, tak... Powiedzenie: uderz w stół a nożyce się odezwą jest
                                > starokomunistyczne, wymyślili je antyczni staliniści...
                                >
                                > Nie przerywaj leczenia bo ci pielęgniarz kompa zabierze!

Czy mógłbyś imbecylku zacytować, gdzie napisałem, że przysłowie o stole i
                                nożycach to przysłowie komunistyczne lub stalinowskie? Tak to bywa jak ktoś nie
                                potrafi czytać ze zrozumieniem.

Poza tym co to za kłamliwe określenia - "starokomunistyczne" czy "antyczni
                                staliniści". Chciałbyś kłamliwie młodym czytelnikom zasugerować, że to było tak
                                dawno temu? Otóż nie! Ubeccy zdrajcy - bandyci i oprawcy, którzy gnębili i
                                prześladowali własny naród żyją wśród nas i pobierają po kilkanaście a czasami
                                po kilkadziesiąt tysięcy emerytury, podczas gdy wielu emerytów staje przed
                                wyborem czy kupić jedzenie czy wykupić receptę.

Jeszcze dziś rodziny szukają miejsca pochówku swoich bliskich zakatowanych w
                                ubeckich piwnicach i skrycie zakopanych. Spójrz też lewaku na żółte zęby swego
                                tatusia, które ma od lizania doopy moskiewskich tawariszczi. Takie żółtozębne
                                stare moczymordy szwędają się wszędzie i bez trudu można ich spotkać.
                                • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 21.06.08, 17:43
                                  > Poza tym co to za kłamliwe określenia - "starokomunistyczne" czy "antyczni
                                  > staliniści". Chciałbyś kłamliwie młodym czytelnikom zasugerować, że to było tak
                                  > dawno temu? Otóż nie! Ubeccy zdrajcy - bandyci i oprawcy, którzy gnębili i
                                  > prześladowali własny naród żyją wśród nas i pobierają po kilkanaście a czasami
                                  > po kilkadziesiąt tysięcy emerytury, podczas gdy wielu emerytów staje przed
                                  > wyborem czy kupić jedzenie czy wykupić receptę.
                                  >
                                  > Jeszcze dziś rodziny szukają miejsca pochówku swoich bliskich zakatowanych w
                                  > ubeckich piwnicach i skrycie zakopanych. Spójrz też lewaku na żółte zęby swego
                                  > tatusia, które ma od lizania doopy moskiewskich tawariszczi. Takie żółtozębne
                                  > stare moczymordy szwędają się wszędzie i bez trudu można ich spotkać.

Naprawdę? To ja nie wiedzałem! Jak to dobrze, że sa tacy ludzie jak gerwazy,
                                  oświecą bidną bładzącą owieczkę...

Pewno trudne słowo "ironia' nic ci nie mówi, co?
                                  • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 22.06.08, 00:31

> Naprawdę? To ja nie wiedzałem! Jak to dobrze, że sa tacy ludzie jak gerwazy,
                                    > oświecą bidną bładzącą owieczkę...
                                    >
                                    > Pewno trudne słowo "ironia' nic ci nie mówi, co?

Na litość mnie bierzesz, bolszewiku? Nic z tego. Do kościoła cię nie wezmę, bo
                                    wiem, że albo skarbonkę albo lichtarz padpiździsz.
                            • edico Re: Katolickie Eldorado gerwazjusza 05.07.08, 01:25
                              "Hitlerowskie wojska Wehrmachtu bywały przerażone lub zszokowane tymi
                              poczynaniami. Na początku czerwca 1941 r. Edmund Glaise von Horstenau, niemiecki
                              generał akredytowany w Chorwacji informował, że "ustaszów ogarnął szał", w lipcu
                              donosił o zakłopotaniu Niemców, których "sześć batalionów piechoty" patrzyło się
                              bezradnie w osłupieniu "ślepej krwawej furii ustaszów". 17 lutego 1942 r. szef
                              Sicherheitspolizei i służb specjalnych, donosi Reichsführerowi SS: "Liczbę
                              prawosławnych, których Chorwaci wymordowali i przy użyciu najbardziej
                              sadystycznych metod zamęczyli na śmierć, trzeba oszacować mniej więcej na 300
                              tys. ludzi.. Należy przy tym zauważyć, że Kościół katolicki, ze względu na
                              środki, jakie stosuje przy nawracaniu, i na swój przymus nawracania, forsował w
                              ostatnich czasach potworności popełniane przez ustaszów, posługując się nimi
                              również w swoich akcjach nawracania... Faktem jest, że mieszkający w Chorwacji
                              Serbowie, którzy przyznali się do Kościoła katolickiego, mogą nadal żyć nie
                              nagabywani... Widać z tego, że napięcie chorwacko-serbskie polega w istotne
                              mierze na walce, jaką Kościół katolicki prowadzi przeciw Kościołowi
                              prawosławnemu". Zdarzały się nawet zbrojne interwencje Niemców w tej sprawie,
                              np. w czerwcu 1942 r. niemiecki dowódca 718 dywizji piechoty nakazał rozbroić i
                              aresztować całą kompanię pułku ustaszów, "ponieważ zaistniało poważne
                              podejrzenie, że kampania ta znowu dopuściła się gwałtów na ludności serbskiej w
                              Romanii".Nawet Ribbentrop przekazał poprzez niemieckiego posła w Zagrzebiu
                              Paveliciovi niezadowolenie rządu Rzeszy z powodu "potwornych ekscesów".Niemcy
                              słali raporty, mówiąc o "doprawdy przerażających wydarzeniach", o "bezsensownej
                              rzezi ludności serbskiej", o "potwornościach... popełnianych na bezbronnych
                              starcach, kobietach i dzieciach w najbardziej bestialski sposób", o "coraz to
                              nowych okropnościach", itd., etc."
                              www.racjonalista.pl/kk.php/s,992/q,Chorwacja41.45.Katolickie.Eldorado
      • Gość: azp11 Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.elpos.net 16.06.08, 21:32
        Jak masz takich kumpli, to nie dziwię się temu , co piszesz.
        • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 16.06.08, 22:27
          Uważasz, że jego wiaro czyni go gorszym od katolika? Oj, zdaje się, że obrażasz
          tu czyjeś uczucia religijne i zaraz dostaniesz wiąchę od Gerwazego...
          • mr.brilliant Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 17.06.08, 00:05
            Ty acro marnujesz tylko czas, bo nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Nie
            rozumiesz, co ludzie do ciebie piszą, przekręcasz fakty, wypowiedzi i się
            ośmieszasz pisząc jakieś chore głupoty nierealne.

No to wytłumacz durniu kto komu ma puścić wiąchę i dlaczego, bo bardzo mnie
            ciekawi jakie chore urojenia zrodziły się w twoim pustym łbie.
            • Gość: Acro Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: 85.222.86.* 17.06.08, 09:54
              Ja ci oczywiście, brylantowy, moge tłumaczyć długo, ale ty i tak nie zrozumiesz,
              więc po co?
              • mr.brilliant Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 18.06.08, 06:46

> Ja ci oczywiście, brylantowy, moge tłumaczyć długo ...

Nie dosyć, że kłamiesz, imbecylku, to jeszcze się przechwalasz...
                • edico Re: Błędy czy kłamstwa kościoła katolickiego? 05.07.08, 01:36
                  W 539 r. zaczęto wpajać przekonanie, iż msza jest "ofiarą", a Chrystus realnie
                  jest obecny na ołtarzu.
                  Więcej:
                  haereticus.blox.pl/2006/02/BLEDY-KOSCIOLA-KATOLICKIEGO.html
    • Gość: Workomił Kangurek Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi IP: *.elpos.net 18.06.08, 10:59
      nie zapominajmy o symbolu Jehowy /o ile taki jest/
    • Gość: białostocczanin gwiazda dawida? IP: *.centertel.pl 19.06.08, 18:24
      Krzyż prawosławny może sobie ostatecznie wisieć. Dlaczego nie. To
      symbol też chrześciański. Poza tym związany z - co by nie
      powiedzieć - jednak bliskim nam narodem białoruskim, rosyjskim czy
      innym wschodniosłowiańskim.

Ale gwiazda dawida??? A co my mamy z nią wspólnego???
      • fiat_lux Re: gwiazda dawida? 20.06.08, 00:04
        Gość portalu: białostocczanin napisał(a):

> Krzyż prawosławny może sobie ostatecznie wisieć. Dlaczego nie. To
        > symbol też chrześciański. Poza tym związany z - co by nie
        > powiedzieć - jednak bliskim nam narodem białoruskim, rosyjskim czy
        > innym wschodniosłowiańskim.
        >
        > Ale gwiazda dawida??? A co my mamy z nią wspólnego???

to bardzo proste. matka boska, krolowa polski byla zydowka
        zreszta jej syn, niedoszly krol polski, rowniez byl zydem

tak wiec wypadaloby dla uczczenia pocztu krolow polskich
        • Gość: białostocczanin Re: gwiazda dawida? IP: *.centertel.pl 20.06.08, 10:21
          fiat_lux napisał:

> to bardzo proste. matka boska, krolowa polski byla zydowka
          > zreszta jej syn, niedoszly krol polski, rowniez byl zydem

Tak? Co ty powiesz? To dwa tysiące lat temu istniało poczucie
          narodowe? Świadomość narodowa jest wytworem najnowszych czasów,
          zaczęła kształtować się w XIX wieku.

A poza tym Chrystus - o ile w ogóle jest sens prowadzić takie
          dysputy - był Bogiem, a nie Żydem.
          I kolejne poza tym: gwiazda dawida nie ma nic wspólnego z
          Chrystysem, tak jak on nie miał nic wspólnego z judaizmem, który
          wykształcił się długo po jego śmierci.

Zresztą, jak mówię takie parareligijne dywagacje są bez sensu - w
          Polsce jest mikroskopijny odsetek wyznawców tej religii.
          • zewsi Re: gwiazda dawida? 20.06.08, 10:50

>
            > A poza tym Chrystus - o ile w ogóle jest sens prowadzić takie
            > dysputy - był Bogiem, a nie Żydem.

Hmmm. Nie wiem czy wiesz, ale Kościół stoi na stanowisku dwoistości
            natury Chrystusa. Jezus, według Kościoła, jest bogiem i człowiekiem
            jednocześnie.
          • Gość: azp11 Re: gwiazda dawida? IP: *.elpos.net 20.06.08, 15:04
            Jednak słowa:
            - Idźcie i nauczajcie wszystkie narody
            chyba nie są z XIX wieku.
          • fiat_lux Re: gwiazda dawida? 20.06.08, 16:25

> fiat_lux napisał:
            >
            > > to bardzo proste. matka boska, krolowa polski byla zydowka
            > > zreszta jej syn, niedoszly krol polski, rowniez byl zydem
            >
            > Tak? Co ty powiesz?

musze ci powiedziec ze mnie zatkalo
            nawet nie wiem co na to odpowiedziec. slyszalem to wszystko bo chodzilem na
            religie cala podstawowke i szkole srednia, ale rownoczesnie szkola uczy
            przedmiotow scislych u ktorych podstawy lezy sceptycyzm, ktory powoduje ze
            normalny czlowiek zadaje pytania i weryfikuje podawane mu informacje

ty masz jakies zrodla na to co piszesz czy tylko tyle ze slyszales to od
            katechetki w 3. klasie?
            • Gość: idzikczortu Re: gwiazda dawida? IP: *.sub-75-221-129.myvzw.com 20.06.08, 17:37
              Jestem zbudowany glebia edukacji religijnej "fiata luxa", ktory
              (cierpliwie?) "...chodzil na religie cala podstawowke i szkole
              srednia...". Chcialbym go takze pocieszyc, ze to widac nawet po jego
              poziomie wpisow o religii a i dzisiaj tez gdy o postaciach z religii
              pisze jezykiem trzecioklasisty a dotego z wyraznym pominieciem regul
              uzywania duzej litery.
              Gdy zas ktos odpowiada dokladnie na poziomie jego wpisu to on raptem
              rznie glupa i udaje zdziwionego. Jak ktos mogl nie dojrzec glebi
              jego "sceptycyzmu" z ktorego jest tak dumny?
              Fiat - Swietoszek - Filutek?
    • Gość: abc A ja jestem za Faustyną... IP: *.csk.pl 20.06.08, 12:46
      ....Kózką i portretami wszystkich świętych oraz Lecha Wałęsy,żeby
      przypominały tej reprezentacji narodu i jego emanacji w tym
      zbiorowisku chcących dobrze temu ludkowi cokolwiek różniącemu się od
      cywilizowanych inaczej,jakie przymioty powinne byc bliskie sercom i
      umysłom Pań i Panów PT Senatorów i Posłów tej (która?)Rzeplitej...
      • pan_gerwazy Re: A ja jestem za Faustyną... 20.06.08, 15:41
        Gość portalu: abc napisał(a):

> ....Kózką i portretami wszystkich świętych oraz Lecha Wałęsy,żeby
        > przypominały tej reprezentacji narodu i jego emanacji w tym
        > zbiorowisku chcących dobrze temu ludkowi cokolwiek różniącemu się od
        > cywilizowanych inaczej,jakie przymioty powinne byc bliskie sercom i
        > umysłom Pań i Panów PT Senatorów i Posłów tej (która?)Rzeplitej...

Kłamiesz. Wcale nie jesteś Faustyną, tylko chamem z Bojar. Chamem i masochistą,
        bo nienawidzisz Polski, polskości i Polaków a już tyle lat wśród nich mieszkasz.
        Idź chamie do lekarza, bo ci się z tej nienawiści wątroba psuje.

Nie mogę się doczekać, kiedy pokażesz, że nie jesteś tchórzliwą babą i
        podejmiesz męską decyzję i wyjedziesz do ojczyzny tych, których lubisz. Ale czy
        ty masz jaja? Wątpię. Dalej będziesz siedział wśród tych, których nienawidzisz i
        podstępnie, anonimowo na nich ujadał.
        • Gość: afeee... Re: A ja jestem za Faustyną... IP: *.csk.pl 20.06.08, 17:29
          O k...!Panie ten,takiś pan kulturalny jesteś,takiś mądry i prawy
          jesteś, a takiś donosiciel. Forum to nie konfesjonał,a pan żeś mnie
          tu jak jaki pierwszy dzielnicowy ,taki ucho,musiałeś zakapowac.Panie
          Damazy ,pardon, pomyliłem tom pięknom ksywke :Panie
          eee...,Gerwazy,wyspowiadac się pora za kablowanie bliźnich... I
          przeciwko Faustynie jesteś Pan na dodatek. Bez rozgrzeszenia!
          • pan_gerwazy Re: A ja jestem za Faustyną... 20.06.08, 18:54
            Gość portalu: afeee... napisał(a):

> O k...!Panie ten,takiś pan kulturalny jesteś,takiś mądry i prawy
            > jesteś, a takiś donosiciel. Forum to nie konfesjonał,a pan żeś mnie
            > tu jak jaki pierwszy dzielnicowy ,taki ucho,musiałeś zakapowac.Panie
            > Damazy ,pardon, pomyliłem tom pięknom ksywke :Panie
            > eee...,Gerwazy,wyspowiadac się pora za kablowanie bliźnich... I
            > przeciwko Faustynie jesteś Pan na dodatek. Bez rozgrzeszenia!

Won ty tchórzliwy kojocie. Jak chcesaz z Panem Gerwazym dyskutować, to pisz pod
            swoim niockiem tchórzu śmierdzący. Widzę że masz jakąć obsesję na temat
            donosicielstwa, bo widzisz to nawet tam, gdzie zadnego donosicielstwa nie ma. To
            jaki otrzymałeś kryptonim od ubecji?
            • Gość: skacowany anioł Re: A ja jestem za Faustyną... IP: *.csk.pl 20.06.08, 20:53
              O mOj Boże!Jak mam bezboleśnie, w miarę,przezyc ten dzień w tej
              Katolandii. Mam takiego kaca,bo na trzeźwo, w tym chrześcijańskim
              państwie z jakimiś tam wartościami wprost z chlewa komuny dla
              ubogich serwowanymi przez tych gnomów i ich kamarylę,nie da się życ
              w miarę bez wstrząsów . Pozdrawiam Cię Damazy, i Twoich
              neobolszewików z tej pisowatej, i tę radną na coś tam swojskiego
              czyli z zakrystii,i Panie (sam widzisz z jakim szacunkiem odnoszę
              się do tych,któzy nie wiedząco czynią,bo będzie im wybaczone) A ty
              nadal,jak jaki kaczyński albo jego ,no ten,no wiesz sam. Kamaryli
              nie tykam,bo zbyt prymitywna nawet w porównaniu z PT Tobą,mój
              Gerwazeńku.Uff...Boże coś Polskę...God save Walesa!
              • pan_gerwazy Re: A ja jestem za Faustyną... 20.06.08, 21:25
                Dlaczego chamie z Bojar nie piszesz pod swoim nickiem, tylko ciągle go
                tchórzliwie zmieniasz? Abc, afeee, skacowany anioł... nie wstyd ci?

Dlaczego próbujesz zmienić temat i mieszasz do dyskusji Kaczyńskich, katolicyzm
                i Bolka Wałęsę?

Czyżbyś nie wiedział co mi tu odpowiedzieć?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=80942613&a=81140331
                No to jak? Masz jaja czy nie? Kiedy wyjeżdżasz z kraju, którego obywateli i
                kultury nienawidzisz? A może ty jesteś zboczeńcem-masochistą i cierpienie cię
                podnieca?

Jeżeli tak, to daruj sobie forum, bo ci to nie pomoże, ale zamów sobie taką
                "panią" skąpo ubraną w czarne skóry z pejczem w ręku.

Buuuuuuuuueeeechachacha!
              • Gość: idzikczortu Re: A ja jestem za Faustyną... IP: *.sub-75-195-0.myvzw.com 20.06.08, 21:28
                To juz nie ma niczego w aptekach co by pomoglo na takiego kaca?
                Przeciez tego prawie nie da sie czytac takie tam symptomy delirium
                tremens...
    • Gość: ateista Krzyż Prawosławny tak,gwiazda dawida nie! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.06.08, 02:16
      Takie jest moje zdanie i wszystkich moich znajomych i przyjaciół(Ludzi Normalnych).
      • Gość: sw53 Re: Krzyż Prawosławny tak,gwiazda dawida nie! IP: *.net.pl 23.06.08, 12:31
        krag -normalnych-super okreslenie wtym negatywnym znaczeniu
      • edico A dla czego nie??? 04.07.08, 16:58
        Patrz kościelne kadry feli
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=81427689&a=81681842
        • Gość: YHWH edico co ty nam tu prożydowskie linki IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.07.08, 22:54
          wklejasz.
          • edico Jezus Chrystus też był Żydem !!!!!! 05.07.08, 01:46
            www.pardon.pl/artykul/4792/tymochowicz_o_nelly_rzadko_trafia_sie_polityk_bez_mozgu/15
        • edico Re: A dla czego nie??? 05.07.08, 01:51
          Zablokowano dostęp, a więc ta sama kwestia na innej stronie:

Arcybiskup Metropolita Warszawski, Prymas Polski Kardynał Józef Glemp -
          pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Pomocniczy Warszawski, Sekretarz Generalny Episkopatu Polski -
          Bronisław Dąbrowski - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Krakowski - Kardynal Franciszek Macharski - pochodzenie
          żydowskie

Arcybiskup Metropolita Wroclawski - Kardynal Henryk Gulbinowicz - pochodzenie
          żydowskie

Arcybiskup Metropolita Gnieznienski - Henryk Muszynski - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Gdanski - Tadeusz Gocławski - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Katowicki - Damian Zimon - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Bialostocki - Edward Kisiel - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Lubelski - Bolesław Pylak - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Lódzki - Władysław Ziółek - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Poznanski - Jerzy Stroba - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Szczecinski - Marian Przykucki - pochodzenie żydowskie

Arcybiskup Metropolita Warminski (Olsztynski) - Edmund Piszcz - pochodzenie
          żydowskie

Arcybiskup Metropolita Przemyski - Ignacy Tokarczuk - pochodzenie ukrainskie

Arcybiskup Nuncjusz Apostolski w Polsce - Józef Kowalczyk - pochodzenie żydowskie

Biskup Polowy Wojska Polskiego General - Sławoj Leszek Głódz - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Drohiczynski - Władysław Jedruszów - pochodzenie ukraińskie

Biskup Ordynariusz Lomzynski - Juliusz Paetz - pochodzenie żydowskie

Biskup Metropolita Czestochowski - Stanisław Nowak - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Radomski - Edward Materski - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Sosnowiecki - Adam Śmigielski - narodowość polska

Biskup, Z-ca Sekretarza Generalnego Episkopatu Polski - Tadeusz Pieronek -
          pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Pelplinski - Jan Szlaga - pochodzenie niemieckie

Biskup Ordynariusz Torunski - Andrzej Suski - pochodzenie żydowskie

Biskup Pomocniczy Gnieznienski - Szczepan Wesoły - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Wloclawski - Bronisław Dębowski - pochodzenie żydowskie

Biskup Pomocniczy Wloclawski, Kierownik Duszpasterstwa Rolników - Roman
          Andrzejewski - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Gliwicki - Jan Wieczorek - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Opolski - Alfons Nossol - pochodzenie niemieckie

Biskup Ordynariusz Bielko-Zywiecki - Tadeusz Rakoczy - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Kielecki - Stanisław Szymecki - narodowość polska

Biskup Ordynariusz Tarnowski - Józef Życinski - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Sandomierski - Wacław Świerzawski - narodowość polska

Biskup Ordynariusz Siedlecki - Jan Mazur - narodowość polska

Biskup Ordynariusz Kaliski - Stanisław Napierała - narodowość polska

Biskup Ordynariusz Rzeszowski - Kazimierz Górny - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Lubaczowski - Jan Śrutwa - pochodzenie ukrainskie

Biskup Ordynariusz Koszalinsko-Kolobrzeski - Czesław Domin - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Zielonogórski - Józef Michalik - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Elblaski - Andrzej Śliwinski - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Elcki - Wojciech Zięba - pochodzenie żydowskie

Biskup Pomocniczy Elcki - Edward Samsel - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Warszawsko-Praski - Kazimierz Romaniuk - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Lowicki - Alojzy Orszulik - pochodzenie żydowskie

Biskup Ordynariusz Plocki - Zygmunt Kaminski - narodowość polska

Biskup Ordynariusz Legnicki - Tadeusz Rybak - pochodzenie żydowskie

Biskup - S. Gądecki - pochodzenie żydowskie

Biskup - Jan Chrapek - pochodzenie żydowskie

oraz:

ks. kapelan i spowiednik w Kancelarii bylego Prezydenta (Walesy) - Franciszek
          Cybula - pochodzenie żydowskie

ks. prof. Romuald Weksler-Waszkinel - Jakub Weksler - pochodzenie żydowskie

ks. prof. Józef Tischner - Blumstein - pochodzenie żydowskie czołowy ideolog
          “katolewicy” i nieformalny kapelan udecji

ks. Adam Bijak - pochodzenie żydowskie

ks. Adam Boniecki - pochodzenie żydowskie

ks. Michał Czajkowski - pochodzenie żydowskie (mason, globalista)

o. Jan Góra (ten od Lednicy) - pochodzenie żydowskie

ks. Roman Indrzejczyk - pochodzenie żydowskie

ks. Stanisław Musiał - pochodzenie żydowskie

ks. prał. Grzegorz Pawłowski - pochodzenie żydowskie

Przyznaję autorowi rację, że ta lista jest lepsza, jak lista Wildsteina:
          erpg.pl/forum/viewtopic.php?t=2482
          • Gość: J 07 Re: A dla czego nie??? IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.08, 02:32
            Zapomniales dopisac,do tej listy,edico.
            • edico Re: A dla czego nie??? 05.07.08, 02:40
              Nie jest to moja lista, a więc cytuję tylko to, co krąży w necie. Skoro masz
              takie zacięcia badawcze, nic nie stoi na przeszkodzie, by tę twórczą genealogię
              fundamentalistów katolickich uzupełnić :)
              • Gość: J 07 Re: A dla czego nie??? IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.08, 02:58

W jakim celu ja zacytowales?

edico napisal:
                >Nie jest to moja lista,a wiec cytuje tylko to,co krazy w necie...
                • edico Re: A dla czego nie??? 05.07.08, 15:22
                  Spytaj się ateisty dzielącego w swoim poście ludzi w tych kwestiach na "Ludzi
                  Normalnych" i tych pozostałych - oczywiście w tym swoim subiektywnym pojęciu.
                  Innymi słowy kolejna religijna plutokracja domagająca się korzystnej dla siebie
                  legislacji prawa pod swoje fundamentalistyczne potrzeby. A takich religii w
                  kraju mamy, jak wyżej wspomniałem ok. 150. Czy cknią Ci się wojny religijne w
                  naszym kraju?

Wiadomo przecież że sataniści także istnieją. Są tak samo realni jak katolicy
                  czy inni a jednocześnie tak niepojęci jak schizofrenicy. Chodzą po tej samej
                  ziemi, żyją w tej co my rzeczywistości. Czy wyobrażasz sobie konsekwencje
                  przekształcania naszego państwa w państwo religijne, jak to dotychczas się
                  dzieje? Przecież aktualny stan jest zdecydowanie sprzeczny w tej dziedzinie z
                  tym, co można nazwać demokracją. Ponieważ uprzywilejowanie tych 150 religii jest
                  po prostu realnie nie możliwe niemówiąc już o wcale nie małej grupie ateistów
                  spoglądających już z wielkim przekąsem na aktualny stan rzeczy nie mówiąc już o
                  agnostycykach czy wszelkiego rodzaju mistycznych gnostykach mających wspólne
                  chrześcijańskie korzenie z katolicyzmem, tylko odmienną też "jedynie słuszną"
                  interpretację tych samych źródeł religijnych.

Jest takie powiedzenie - "grunt, to nie dać się zwariować".
                  • Gość: J 07 Re: A dla czego nie??? IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.08, 15:42

Pytalem o liste? - To tak trudne pytanie?
                    Wyraznie "migasz sie",typowo po zydowsku.
                    • edico Re: A dla czego nie??? 05.07.08, 16:16
                      Byłem już na forum komuchem, UB-kiem, SB-ekiem, Ukraińcem, Arabem, batiuszkowym
                      posłańncem, mogę być dla twojego dobrego samopoczucia się I Żydem. Przyjęta
                      przez ciebie forma dyskusji ad personam jest jest ściśle katolicka, której tak
                      znamienitą etiudą zaściankowego parafiańszczyzmu jest na tym forum gerwazjusz
                      wielu nicków. Brakuje mi tu tylko wrzutki, że w Ameryce murzynów biją ;o))
                      • pan_gerwazy Re: A dla czego nie??? 07.07.08, 16:45
                        Byłeś, żółtozębny? Czyżbyś nadawał z zaświatów? To tam w piekle mają komputery?
                        • edico2 Re: A dla czego nie??? 20.07.08, 03:41
                          Teraz już definitywnie zdałeś egzamin ryćkania kota i możesz w pełni swej glorii
                          dołączyć do nastojaszczych budowniczych IV RP.
                          • 141288bs Na nic ten wysilek... 20.07.08, 04:02
                            i nie wysilaj sie wiecej,bo i tak nie wykonasz zadania.
                            D...pa zimna.
                            • edico Re: Na nic ten wysilek... 21.07.08, 13:16
                              Gerwazowy huwejbin zaczyna swoje ujadanie?
    • Gość: ten z ósmego dnia Sejm to muzeum, antykwariat czy po prostu sklep ? IP: *.tor.morphium.info 23.06.08, 15:09
      Bo jak na razie od kilkunastu lat jest to zbiorowisko zmartwychwstałych ze
      średniowiecza religijnych oszołomów.
      Kiedy to co obecnie nazywa się sejmem stanie się Zjednoczonym Kościołem
      Wszystkich Wyznań z obradami zaczynającymi się mszą za każdym razem w innym
      obrządku ?

Dlaczego Faraon ich wypuścił zamiast wyrżnąć? Jakiż piękny byłby świat bez żydostwa.
    • edico Paranoja 03.07.08, 23:05
      Albo 150 symboli religii występujących w Polsce, albo żaden. Ponieważ sejm nie
      jest i nie może być jakimś muzeum nastalgii zaściankowych religiantów różnej
      maści i ich wszelkiego rodzaju idea-fix, nie powinno być tam żadnych symboli
      oprócz państwowych. Polska nie jest państwem religijnym i wieszanie w sejmie
      jakichkolwiek symboli religijnych jest przestępstwem.
      • pan_gerwazy ale jaja! 04.07.08, 00:17
        edico napisał:

> Albo 150 symboli religii występujących w Polsce, albo żaden. Ponieważ sejm nie
        > jest i nie może być jakimś muzeum nastalgii zaściankowych religiantów różnej
        > maści i ich wszelkiego rodzaju idea-fix, nie powinno być tam żadnych symboli
        > oprócz państwowych. Polska nie jest państwem religijnym i wieszanie w sejmie
        > jakichkolwiek symboli religijnych jest przestępstwem.
        >
        Żółtozębny ubeka półanalfabeta w roli eksperta prawa??? Mocne ale przyznam, że
        śmieszne!

Odpowiedź moja brzmi następująco: Pocałuj nas żółtozębny w doopę. To nie ty i
        garstka przesiąkniętych nienawiścią ateistycznych psychopatów będzie decydować
        czy krzyż powiesić, ale NORMALNA, przygważdżająca większość społeczeństwa, czyli MY.

Co ci w takiej sytuacji mógłbym poradzić? Spróbuj płynu Ace. Podobno powinien
        pomóc na ten okropny smród ruskiego goovna wydobywający się z twego przepitego
        pyska.
        • edico Re: ale jaja! 04.07.08, 01:10
          Dajesz doskonały przykład młodszym, do jakiego stanu kondycji zdrowotnej może
          doprowadzić konsekwentna indoktrynacja Szawła.

Czym to może w efekcie skutkować, niech świadczy sam fakt wypalania znaku krzyża
          na rękach uczniów przez nauczyciela:
          www.pardon.pl/artykul/5323/nauczyciel_wypalal_znak_krzyza_na_rekach_uczniow
          • gerwazjusz Re: ale jaja! 04.07.08, 16:17
            edico napisał:

> Dajesz doskonały przykład młodszym, do jakiego stanu kondycji zdrowotnej może
            > doprowadzić konsekwentna indoktrynacja Szawła.
            >
            > Czym to może w efekcie skutkować, niech świadczy sam fakt wypalania znaku krzyż
            > a
            > na rękach uczniów przez nauczyciela:
            > www.pardon.pl/artykul/5323/nauczyciel_wypalal_znak_krzyza_na_rekach_uczniow

Co za cymbał żółtozębny. Myśli, że ktokolwiek czyta jego ubeckie kradzione z
            innych portali wklejki debilne. Myślę, że nawet jego batiuszka tego już nie czyta.

Czy już próbowałeś płynu Ace czy nalal siejesz spustoszenie swoim nieświeżym
            oddechem?
            • Gość: 123 edico,ty wypal sobie na czole gwiazdę szatana IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.07.08, 16:25
              a później wypij Ace i zagryź Kretem Do Rur
              • edico Katolicka głębia wiary 04.07.08, 17:05
                www.pardon.pl/artykul/5323/nauczyciel_wypalal_znak_krzyza_na_rekach_uczniow
                www.tvn24.pl/0,1555997,wiadomosc.html
                bojkotkosciolakatolickiego.blox.pl/resource/katolickie3.GIF
                • gerwazjusz niech lepiej edico wypali sierp i młot 04.07.08, 17:13
                  bo jak wypali gwiazdę szatana, to go batiuszka do cerkwii nie wpuści
                  • edico Dekalog od pasa w górę 04.07.08, 17:21
                    wyborcza.pl/1,76842,4553472.html
                    • gerwazjusz Dekalog to nie dla psa żółtozębnego n/t 04.07.08, 20:43

• edico Re: Dekalog to nie dla psa żółtozębnego n/t 05.07.08, 15:25
                        O ile już wspominasz o dekalogu, to na pewno nie nie interesuje mnie ten
                        sfałszowany przez hierarchów katolickich.
                        • gerwazjusz Re: Dekalog to nie dla psa żółtozębnego n/t 05.07.08, 17:07
                          A ty żółtozębny dlaczego tak interesujesz się dekalogiem. Batiuszka kazał się
                          nauczyć?

Nauczyłeś się już na pamięć przemówień Albina Siwaka? Czy próbowałeś już płynu Ace?
                          • edico Re: Dekalog płynący z RM 06.07.08, 15:13
                            dostarcza znacznie więcej rozrywki:
                            www.tutej.pl/cms.php?i=3513
    • good_natured judaizm w służbie Chrześcijaństwa 04.07.08, 23:00
      DOKTOR ŚW. TEOLOGII I FILOZOFII

O religii żydowskiej po ustanowieniu chrześcijaństwa

Część II.

O religiach niechrześcijańskich

§ 5. O religii żydowskiej po ustanowieniu chrześcijaństwa

Religia mojżeszowa była tylko poprzedniczką religii chrześcijańskiej, została
      przez Chrystusa już to dopełniona już to zniesiona. Dlatego też po śmierci
      Chrystusa już nie jest religią prawdziwą a tym samym stała się religią fałszywą
      (1). Naród żydowski nie przyjąwszy Chrystusa jako Mesjasza przestał być narodem
      wybranym, stał się narodem odrzuconym. Ciągle wyczekuje przyjścia Mesjasza, i
      dotąd religia ta jest budowlą wciąż niewykończoną; ponieważ jednak Mesjasz już
      nie przyjdzie, tym samym budowla ta musi pozostać niedokończoną, stała się ona
      zgrzybiałą, ciałem bez ducha.

Chociaż religia żydowska z założenia swego i celu jest czymś partykularnym i
      nacjonalnym, to jednak jej zwolennicy są rozproszeni między wszystkimi narodami.
      Cały porządek na którym się opierała, jak np. arka, świątynia, ofiary, kapłani,
      już od ponad 1800 lat nie istnieją. Od czasu śmierci Chrystusa nie było już
      żadnego prawdziwego proroka, który by pocieszył naród i zwiastował lepsze czasy.
      Powstali wprawdzie liczni fałszywi prorocy i fałszywi mesjasze, lecz żaden z
      nich nie mógł czynić cudów albo innym sposobem dowieść, że jest posłany od Boga;
      przeciwnie: naród, który im uwierzył wtrącili w większą zgubę. Prawo mojżeszowe,
      które żydzi ciągle przechowują, nie może być przestrzegane w większej i istotnej
      części, mianowicie co do prawa sądowego i obrzędowego. Wszystko to jasno
      pokazuje, że naród żydowski ze swoją religią został odrzucony przez Boga, tak
      jak to już przepowiedział prorok Daniel (a).

Według woli Bożej naród ten będzie trwał aż do końca świata. Żydzi, zawsze
      zachowujący swoje starożytne święte Księgi, świadczą, że proroctwa mesjańskie w
      nich zawarte są autentyczne czyli że proroctwa zapowiedziały coś zanim się to
      wydarzyło i że nie są sfabrykowane post factum przez chrześcijan, jak to zauważa
      św. Augustyn: (2) "Dlatego wciąż jeszcze żydzi istnieją, aby ku swemu
      zawstydzeniu nosili nasze Księgi. Kiedy bowiem chcemy wykazać poganom, że
      Chrystus był przepowiedziany, przytaczamy im to właśnie Pismo. I aby przypadkiem
      nieskorzy do wiary nie powiedzieli, że to my chrześcijanie je ułożyliśmy i że
      wraz z Ewangelią, którą głosimy, wymyśliliśmy proroków, przez których wydawałoby
      się że jest przepowiedziane to, co my głosimy, wówczas przekonujemy ich na tej
      podstawie, że wszystkie te pisma w których Chrystus był przepowiedziany,
      znajdują się u żydów... Żyd nosi dokument, na podstawie którego wierzy
      chrześcijanin. Żydzi stali się naszymi księgarzami, tak jak zwykli niewolnicy
      nosić za swymi panami książki, aby niosąc ustawali a panowie czytając
      wzrastali". (*) (b)

Compendium theologiae dogmaticae generalis. Auctore P. Parthenio Minges O. F. M.
      DOCTORE SS. THEOL. ET PHILOS. ALUMNO PROVINCIAE BAVARICAE. Editio secunda
      emendata et augmenta. Ratisbonae 1923, ss. 97-98 (nn. 162-163).

Z języka łacińskiego tłumaczył Mariusz Gruszeczka
      • edico Re: Do good_natured 05.07.08, 16:06
        Czy chcesz iść w szranki zawodów z katolikami w kwestii odgrzewania czy tworzenia historii swego męczeństwa religijnego?

Przecież jesteście dziećmi wspólnego Boga a walczycie jak z osławionymi satanistami mającymi tego samego przecież religijnego ojca. Czy nie chodzi tutaj wyłącznie o walkę o swoją jedynie słuszną rację uznawania Boga w ramach odmian i schizm tej samej religii???

Jak to poprzednio już pisałem, Paweł (czytaj Szaweł) z Tarsu wcale nie "zmieniał" żadnej religii chrześcijańskiej, bo takowa nie istniała. Sam ją po prostu stworzył, a co najwyżej dopełnił religię mojżeszową o nowe aspekty ideologiczne wynikające z położenia walczącej o niepodległość prowincji rzymskiej.

Chrześcijaństwo autorskim pomysłem Pawła, który wykorzystał powstającą legendę o Jezusie z Nazaretu (sam, osobiście go nie znał, nigdy się nie spotkali) aby skonsolidować duże grupy społeczne (nie tylko Żydów, ale również Greków i inne podbite przez Rzym narody) do walki z rzymskim okupantem.

Legendy dotyczące historii religii żydowskiej w całej rozciągłości zostały adoptowane przez chrześcijaństwo, co tylko potwierdza powyższe stwierdzenia.

By być zgodnym z "dobrą_naturą" swej religii, należ sobie uświadomić chociaż by to, że Bóg - zgodnie z legendą - w arce Noego uratował przed potopem tylko jednego człowieka wraz żoną - Żyda Noego. Jak by więc na to nie patrzeć z religijnego punktu widzenia, "wszyscy jesteśmy Żydami" :))

Daj więc spokój z tym udowadnianiem wyższości jednych świąt nad drugimi.
        • Gość: J 07 Re: edico,a co z Darwinem? IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.08, 20:35

Zapomniales,albo udajesz,ze Adam i Ewa byli pierwszymi rodzicami
          chrzescijan,a wiec i Noego rowniez. - Natomiast zydzi,to pierwszy
          eksperyment Darwina
          • edico Re: edico,a co z Darwinem? 05.07.08, 20:44
            Gość portalu: J 07 napisał(a):

>
            > Zapomniales,albo udajesz,ze Adam i Ewa byli pierwszymi rodzicami
            > chrzescijan,...

No i jak by tu nie patrzeć, chrześcijanie rozpoczęli swoją rajską egzystencję
            od grzechu i do dzisiaj za d... ganiają poczynając od czarnych a kończąc na
            białych :))

To Bóg nie wiedział co robi, czy był takim sadystą, by móc później karać dla
            swej uciechy karać to, co sam stworzył??? :))
            • Gość: J 07 Re: edico,a co z Darwinem? IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.08, 20:52

Mylisz sie darwinopochodny,to byl grzech innego rodzaju.
              • edico Kain nie ciągnął kabla, tylko zabił Abla 06.07.08, 00:25
                I dobrze na tym wyszedł :))
                Chodzi oczywiącie o kabla boskich danin z takim niezwykłym skutkiem pociąganego
                do dnia dzisiejszego.

Opowieść o tym, jak syn Adama, Kain, zabił swego brata Abla, znają chyba wszyscy
                co najmniej tak samo dobrze, jak historię o skuszeniu Adama i Ewy przez węża w
                Edenie. Przypomnij sobie jednak dla jasności główne fakty: Adam i Ewa mieli
                dwóch synów Kaina i Abla. Skoro Kain Zabił Abla, to na świecie pozostały tylko
                trzy osoby. Skąd się więc wzięli następni ludzie na świecie drogi kreacjonisto???

Gdyby tego było mało, to właściwie nie wiadomo, jaki morał z tego całej mniej
                czy bardziej udanego podania wynika. Przecież Kain wyklęty przez Boga i skazany
                na tułaczkę w końcu okazuje się człowiekiem wielkiego i niezwykle udanego
                sukcesu - zakłada swój ród (rzecz bardzo ważna dla ludów starożytnych) i buduje
                swoje pierwsze miasto. Z kim więc tego bogobojnego czynu dokonał???
                W końcu przecież miasto, to nie jaskinia jakiegoś pojedyńczego wygnańca
                pustelnika!!!

W efekcie całość tej historii sprowadza się do tego, że przestępca - grzeszny
                Kain-bratobójca - okazuje się pierwszym twórcą i wykonawcą boskiej cywilizacji
                na ziemi!!!

Prawnuk jego wnuka Lamech (23 werset czwartego rozdziału Księgi Rodzaju)
                wypowiada do swych żon takie oto zagadkowe zdanie: "Zabiłem męża na ranę moją i
                młodzieńca na bliznę moją. Bo siedmiokroć pomszczony będzie Kain, ale Lamech -
                siedemdziesiąt siedem razy."
                Cóż to za zemsta?
                Po pierwsze, czemu i komu ona ma służyć oraz w czyim interesie mają być podjęte
                takie mściwe działania, a po drugie za co?
                Przecież Ci ludzie zaczynając od Adama i Ewy nie mieli żadnego pojęcia o jakimś
                dekalogu i nakazach z niego wynikających!!! Czy Bóg świadomie dopuścił do
                takiego "bezprawia", czy też dopiero uczył się własnych praw na własnych błędach???

Skąd raptem (po zakończeniu tej dziwnej historii) na tej ziemi pojawia się ród
                nieznanego dotąd syna Adama imieniem Set???!!!
                To ilu w końcu Adam miał synów???
                Co właściwie ukrywa ten kolejny niedokończony i mroczny mit?

Wyjdź chłopcze z okowów swej mrocznej niedzielnej szkółki i w miejsce rzucania
                kalumni uruchom co nieco z posiadanej jeszcze zawartości pod własną czupryną ;))
                • gerwazjusz edico ty żółtozębny ubecki złodzieju! Nie kradnij! 06.07.08, 00:53
                  Zachowaj sobie żółtozębny ciulu ubecki swe chamskie dowcipy biblijne.

Żałosny jesteś z tymi dawno wyświechtanymi żałosnymi kawałkami stalinowskiej
                  propagandy. Te twoje żałosne wklejki już 50 lat temu zostały ośmieszone, ale
                  wątpię by ktoś normalny to czytał, więc nie są warte dyskusji.

Dlaczego więc piszę? Bo znowu ukradłeś złodzieju cudzy tekst i w chamski sposób
                  chcesz oszukać forumowiczów, że to ty napisałeś. Przecież ty jesteś prymitywnym
                  ubeckim półanalfabetą, który ma problem z samodzielnym ułożeniem prostego zdania
                  po polsku. Widzę jednak, że złodziejstwo wyssałeś z mlekiem matki. Podobno jak
                  cię ojciec jako niemowlaka pierwszy raz wziął na ręce, to mu portfel padpiździłeś.
                  • edico Czy gerwazy był ministrantem? 06.07.08, 10:04
                    Sądz Rejonowy w Złotoryi uszczęśliwił rokiem odosobnienia gwałciciela i oszusta. Wcześniej zamieszany był w aferę pedofilską na Dworcu Centralnym w Warszawie. Na dolnym Śląsku działał przez kilka lat jako... ksiądz. Organizował kolonie i obozy bezkarnie molestując na nich dzieci. Przez dwa lata współżył z 14-latkiem, za co dał mu pieniądze i sponsorował wycieczki. Wierzący chłopak zaufał słowom duchowego opiekuna i nikomu o tum nie opowiedział. Nic w tym chyba dziwnego w środowisku gerwazjusza, ponieważ ksiądz przekonał go o tym, że z księdzem to nie grzech.
                    www.prw.pl/articles/view/7040/falszywy-duchowny-skazany-za-pedofilie
                    • gerwazjusz u was ubeków to większość była gejami 06.07.08, 22:21
                      Więc ciebie być może takie przypadki podniecają. Każdy wie, że gziliście się
                      między sobą. Dziś zostały wam tylko parady.

• edico Re: u was ubeków to większość była gejami 06.07.08, 22:35
                        I szukasz u nich amanta na swe wdzięki? ;))

Faktycznie jesteś bardzo opóźniony w rozwoju, skoro UB nie istnieje już od ponad
                        pięćdziesięciu lat, a ty im swoje wdzięczne oferty przedkładasz ;))
                        • gerwazjusz Re: u was ubeków to większość była gejami 06.07.08, 23:50
                          edico napisał:

> I szukasz u nich amanta na swe wdzięki? ;))
                          >
                          > Faktycznie jesteś bardzo opóźniony w rozwoju, skoro UB nie istnieje już od pona
                          > d
                          > pięćdziesięciu lat, a ty im swoje wdzięczne oferty przedkładasz ;))
                          >

Nie sądź innych po sobie. Nie mam waszych pedalskich ubeckich zwyczajów, tak
                          więc w przeciwieństwie do ciebie pedałów unikam, a jak jakiś by się naprzykrzał,
                          to bym go w pysk wyrżnął. W przeciwieństwie do ciebie nie zakładam korali i nie
                          chodzę na pedalskie parady.

Swego czasu żółtozębni ubecy chcieli odciąć się od swych komunistycznych zbrodni
                          i próbowali się przechrzcić na SB. Nazwa jednak się oczywiście nie przyjęła.
                          Naród nie dał się oszukać i nadal nazywał tych zbrodniarzy żółtozębnymi ubekami.
                          • edico Re: Rozterki gerwazjusza 07.07.08, 15:28
                            W jednym poście twierdzisz, że masz już żonę. W innym, że jesteś na etapie jej
                            poszukiwania a w kolejnym szukasz amanta na swe swe niewątpliwe przecież wdzięki
                            kierują swą ufertę do historycznych już UB-ków. Czyżby do tej gamy talentów
                            dochodziła jeszcze nekrofilia wręcz tchnąca z powyższego postu? ;))
                            Jeżeli do tego wszystkiego dodamy wyraźnie występujące zapędy charakteystyczne
                            dla modliszek, zaczyna się tu jawić pod nickiem gerwazjusz co najmniej jakiś
                            horror nie tylko intelektualny!!!

Jedno w tym wszystkim może być pewne. Taki twór mógł powstać tylko jako
                            "niezwykle" udanego efekt kreacjonizmu, bo żaden Darwin takiego nadmiaru
                            szczęścia by nie wytrzymał ;o))

Na okrasę tego wszystkiego, motywacja własnej emigracji do Hameryki
                            postanowieniem typu "że nie jesteś tchórzliwą babą i podejmiesz męską decyzję i
                            wyjedziesz do ojczyzny tych, których lubisz." dopełnia takie porąbane
                            wielokrotne alter ego do zaszczytów godnych upamiętnienia w księdze rekordów
                            Guinessa ;))

Doprawdy gerwazjuszu, przedstawiasz się ta tym forum, wdzięczysz usilnie swe
                            talenty na wszystkie strony pomijając nie tylko fakt, że reklama na forum jest
                            zakazana ale i nie jest to wymarzony teren szczęśliwości dla takiego indywidum.

Zgłoś reklamację do swego stwórcy ;))
            • gerwazjusz Re: edico,a co z Darwinem? 05.07.08, 22:16
              edico napisał:

> No i jak by tu nie patrzeć, chrześcijanie rozpoczęli swoją rajską egzystencję
              > od grzechu i do dzisiaj za d... ganiają poczynając od czarnych a kończąc na
              > białych :))

To ty biedaku żółtozębny musiałeś aż do Afryki jechać, by dziewictwo stracić?
              Czyżby białe niewiasty unikały ciebie i tego nieznośnego odoru wydobywającego
              się z twego pyska? Przyjmij jednak do wiadomości, że normalni mieszkańcy tego
              pięknego kraju są bardziej od ciebie zaradni i zaczynają od białych niewiast.

>
              > To Bóg nie wiedział co robi, czy był takim sadystą, by móc później karać dla
              > swej uciechy karać to, co sam stworzył??? :))
              >

Wasze bolszewickie notatki agitatora są jednak prymitywne, więc cię dokształcę.
              Bóg dał wolną wolę. Jedni wybrali być ludźmi i żyć normalnie a inni wybrali los
              żółtozębnego, przepojonego nienawiścią ubeki-potępieńca. To nie Stwórca skazał
              ciebie na taki podły los, Ty sam go sobie wybrałeś a Bóg tylko ten wybór
              uszanował.
              • edico Co z tymi wyborami gerwazjusza? :)) 06.07.08, 10:13
                gerwazjusz napisał:

> ... To nie Stwórca skazał
                > ciebie na taki podły los, Ty sam go sobie wybrałeś a Bóg tylko ten
                > wybór uszanował.

Czy tak, jak ty wybrałeś księdza ze Złotoryji??? :))
          • Gość: tomekk Re: edico,a co z Darwinem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 21:24
            Ależ ty J07 głupi jesteś. Teraz mi cię po prostu żal. Dam ci spokój. Jesteś po
            prostu chory. Potrzebujesz serii bolesnych zastrzyków
            • Gość: J 07 Re: spozniles sie tom... IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.08, 21:41
              To tak podpowiada ci,twoje stwardniale poddasze.
              - Spozniles sie z leczeniem,choroba twoja juz jest nieuleczal
              • Gość: tomekk Re: spozniles sie tom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 21:51
                Jutro niedziela, pomodlę się za twoja udręczona duszę. Może jeszcze jest dla
                ciebie jakiś ratunek. Wyrazy współczucia
                • Gość: J 07 Re: spozniles sie tom... IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.07.08, 21:58
                  Dniem twojej modlitwy jest sobota.
                  • Gość: tomekk Re: spozniles sie tom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 00:22
                    Kłamiesz, ale w twoim stanie to normalne. Konfabulacje zdarzają się w tego typu
                    schorzeniach jak twoje
        • gerwazjusz znowu kradniesz złodzieju żółtozębny? 05.07.08, 22:44
          Nawet nie chce mi się nie chce szukać prawdziwego źródła tych nędznych wypocin,
          bo nie są one warte. Podejrzewam, że są to jakieś fragmenty żywcem skopiowane z
          jakiegoś stalinowskiego poradnika agitatora. Nie interesuje mnie więc ten stek
          kłamliwych bolszewickich bzdur, z których nawet ich autorzy, moskale dawno się
          wycofali.

Interesuje mnie coś innego. Od kogo tym razem złodzieju tym razem ukradłeś te
          bzdety? Skąd skopiowałeś i wkleiłeś jako rzekomo własny teksy, półamalfabeto?

Czy wiesz, że jesteś pospolitym przestępcą kradnąc cudzą własność intelektualną?
          • edico Półkule mózgowe gerwazjusza 06.07.08, 11:36
            Z przykrością muszę nawiązać do artykułu "Dekalog od pasa w górę" wskazanego
            powyżej w linku, do którego gerwazjusz zapewne nawet nie zaglądał, a jak nawet
            otworzył link, to na już pewno nic z tego nie pojął nie mówiąc już o
            jakimkolwiek zrozumieniu.

Gerwazjusz vel... do latarnika włącznie z całą jego galerią używanych nicków i
            serwowanych na tym forum dzieli rzeczywistość społeczną naa teistów według jego
            własnych - raczej tragicznie okaleczonych - zasad i całą resztę świata niby
            atakującego tę jego nienaruszalną idea-fix. Dzieje się to zupełnie tak, jakby w
            miejsce jego lewej półkuli pojawiła się czarna dziura pozbawiająca go możliwości
            kojarzenia i racjonalizacji postrzeganych faktów a prawa półkula była jakimś
            bliżej nie sprecyzowanym pojemnikiem-szufladą z zawartością kilku przypadkowo
            wrzuconych fantów.

Innymi słowy wręcz doskonały materiał na tworzenie na forum modelu idealnego
            moherowego krzyżowca, który swoją edukację zakończył na kilku kartkach biblii z
            obrazkami. Przyczyn wyraźnego wystąpienia u niego braku procesu ewolucyjnego,
            poza uszkodzeniami genetycznymi, chyba nie da się wytłumaczyć.
            • Gość: J 07 Re: agent edico IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.07.08, 15:12
              Jestes dobrze poinformowany.I wcale temu nie dziwie,doswiadczenie
              i nawyk zakladania podsluchow pozostal.Co sie zmienilo,od tamtego
              czasu? W zasadzie nic,jedynie pracodawca.
              • edico Re: agent edico 06.07.08, 15:18
                Ni i widzisz, jak jesteście manipulowani? Jednych nakazuje się wam ścigać całymi
                stadami a drugich ukrywać pod kobiercem :))
                Widzisz tu jakąś logikę własnego postępowania oprócz uzupełniania szeregów
                gerwazowatych? ;))
                • Gość: J 07 Re: agent edico IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.07.08, 15:28
                  Zakladales podsluchy na obozach atywu ZMS i ZMW?Jesli tak,to wiesz
                  skad ten nawyk Stolcmana do mocnych plynow i dziwek.
                  • Gość: tomekk Re: agent edico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 15:32
                    Aha, czyli twoja wiedza z takiego zakładania się wzięła. To stąd ta moczarowska
                    retoryka
      • 141288bs Re: judaizm w służbie Chrześcijaństwa 08.07.08, 04:48
        Zgadza sie;jesli zabraknie nas,chrzescjan to zydzi zgina.
        • edico Re: judaizm w służbie Chrześcijaństwa 08.07.08, 22:13
          A skąd masz pewność, że nie powtórzy się historia z Noem? :))
          • 141288bs Re: judaizm w służbie Chrześcijaństwa 08.07.08, 22:27
            O...takiej pewnosci nie mam.
            Pociesza mnie to,ze prarodzicami Noego byli Adam i Ewa.
            • edico Re: judaizm w służbie Chrześcijaństwa 08.07.08, 22:43
              Tak mówią. Tylko w jaki sposób na tej ziemi pojawiły się następne pokolenia,
              skoro ciąg reprodukcyjny został tak drastycznie przerwany?
              • mr.brilliant dno, wodorosty i żółte zęby 09.07.08, 04:25
                Unikałem dyskusji z edico vel niedzielskim, bo jest to wyjątkowo odrażająca
                kreatura, której się po prostu brzydzę. Tym razem jednak nie wytrzymałem,
                ponieważ temu choremu psychicznie osobnikowi mało było dwóch nicków, więc
                jeszcze sobie trzeci założył. Skoro lubi psychopata sam ze sobą pisać i wklejać
                jakieś debilne ubeckie tekściki, to powinien świr założyć sobie prywatne forum
                religijne i tam sam do siebie pisać a nie zaśmiecać białostockie forum.
                • 141288bs Re: dno, wodorosty i żółte zęby 09.07.08, 04:35

Szanowny mr.brillant,ten trzeci ...to nie on.
                • edico mr.brilliant odkrywa"mentalnosc inkwizytora" ;)) 21.07.08, 11:33
                  już inaczej się nie da, ostatnim ratunkiem staje się personalny atak, na osobę.
                  Nieprawdaż llatarniku ;))
              • 141288bs Re: judaizm w służbie Chrześcijaństwa 09.07.08, 04:32

To ty pisales,ze Bog uratowal Noego i jego zone.
                • edico Re: judaizm w służbie Chrześcijaństwa 09.07.08, 19:16
                  Przecież to "stoi" napisane w znacznie poważniejszym zbiorze podań, niż post na
                  forum :))
    • edico Re: Do good_natured 05.07.08, 16:45
      A to ci dopiero. Nazywanie Cię Żydem jest obrazą a uprawianie religii żydowskiej
      bez względu ja jej odmiany czy schizmy już nie? :))
    • edico Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 06.07.08, 13:29
      Na temat Kaczyńskich sporo informacji przewijało się na forum W-wa, w tym także
      osobistych wspomnień, zarówno szkolnych jak i sąsiedzkich wywołujących
      niejednokrotnie bardzo różne odczucia.
    • Gość: tomekk Re: agent edico w duecie z tomekkem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 19:21
      Widze, że zapomniałeś wziąć lekarstwa i znowu bredzić zacząłeś. Wyrazy współczucia
      • Gość: J 07 Re: agent edico w duecie z tomekkem IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.07.08, 20:10

A ty jak kazdy zyd,oszustem jestes.- Zlapalem cie po raz n-ty.
        Przypomne ci jeszcze,ze z braku argumentow,powtarzasz sie.- A taki
        zarzut czynisz innym.
        • Gość: tomekk Re: agent edico w duecie z tomekkem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 21:02
          To taka antysemicka wersja delirium tremens: zamiast białych myszek wszędzie
          widzisz żydów?
          • edico Re: agent edico w duecie z tomekkem 06.07.08, 21:21
            Jeden widzi samych żydów a drugi UB-ków. Widocznie ten sam posiew genealogiczny
            w odmiennych dla okrasy wydaniach :))
            • Gość: J 07 Re: agent edico w duecie z tomekkem IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.07.08, 21:27

To juz jestescie na planecie malp,...szybko.
              • Gość: tomekk Re: agent edico w duecie z tomekkem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 21:35
                Planeta małp była na twoim amerykańskim kontynencie (patrz zakończenie filmu),
                więc to ty tam jesteś
                • Gość: J 07 Re: agent edico w duecie z tomekkem IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.07.08, 21:38
                  Ja tam nie o filmie,a o realiach pisze.
                  • edico Re: agent edico w duecie z tomekkem 06.07.08, 21:47
                    Znowu jesteś w transie? ;))
    • edico Re: gerwazjusz się oferuje :o)) 06.07.08, 20:59
      gerwazjusz napisał:

> Żony sobie szukasz?
      Złóż tę ofertę bardziej bliskim sobie mentalnie.
    • edico Re: zatrudnij tłumacza półanalfabeto edico, 06.07.08, 21:02
      A czy umysłowemu nieużytkowi potrzebna jest umiejętność czytania? Przecież nie
      do tego został stworzony i powołany ;))
      • gerwazjusz Re: zatrudnij tłumacza półanalfabeto edico, 06.07.08, 21:20
        edico napisał:

> A czy umysłowemu nieużytkowi potrzebna jest umiejętność czytania? Przecież nie
        > do tego został stworzony i powołany ;))
        >
        No właśnie. Niepotrzebnie się wysilasz, tworzysz jakieś żałosne łamańce, których
        nikt nie czyta, bo i tak pisarzem nie zostaniesz. Czytać i pisać po polsku już
        się nie nauczysz. To nie moja wina, że w życiu obowiązują trochę wyższe
        standardy niż na waszym WUML-u.
        • edico Re: zatrudnij tłumacza półanalfabeto edico, 06.07.08, 21:29
          Jeżeli te standardy mierzysz wzorem niedzielnych szkółek parafialnych
          zdrowaśkami, to zapewne masz rację ;))
          • Gość: J 07 Re: zatrudnij tłumacza półanalfabeto edico, IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.07.08, 21:34
            Zlodziej jestes,edico.Te niedzielne szkolki,ukradles tomekkowi.
            :( jeden drugiemu ciagle cos podkrada.
            • edico Re: zatrudnij tłumacza półanalfabeto edico, 06.07.08, 21:44
              A od kiedy to tomekk zajmował się szkółkami niedzielnymi, by tę wątpliwą mógł mu
              ktoś podprowadzić. Spytaj się gerwazego, czyja to była szkółka i kto go tak
              edukował. Rozmowny jest to on jest i jako absolwent takiej szkółki chyba będzie
              potrafił pojąć sens pytania ;))
    • edico Re: zdolności gerwazjusza :)) 06.07.08, 21:24
      A to już bardziej skomplikowany przypadek. Dla utrzymania równowagi powinieneś
      teraz zajść w ciążę. W przeciwnym razie następstwa mogą być nieobliczalne ;))
    • edico Re: agent edico w duecie z tomekkem 06.07.08, 21:31
      Spytaj się tych nawiedzonych wizjami :))
    • edico Re: agent edico w duecie z tomekkem 06.07.08, 21:37
      Raczej typowa egzemplifikacja wizji sprawnych inaczej ;))
    • edico Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 06.07.08, 22:38
      A ten wiecznie o grzebaniu ;))
      • pan_gerwazy Re: Krzyż prawosławny i gwiazda Dawida w pl-sejmi 07.07.08, 16:29
        Widzę, że żółtozębny wpadł w jakiś dziwny amok i mnoży przygłupie posty zupełnie
        bez sensu. Wszystko na to wskazuje, że to pierwsze objawy delirium tremens -
        choroby zawodowej ubeków.
        • edico Porady kapucyna mniejszego dla gerwazego 07.07.08, 22:31
          A on wie, co mówi:
          wiadomosci.onet.pl/1769249,11,item.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka