Dodaj do ulubionych

Dr Arciszewski i jego Poliklinika

IP: *.pt-2.petrotel.pl 08.12.03, 13:32
Proszę o opinię, nie mieszkam w Białymstoku więc nie mam innej możliwości
zasięgnięcia opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: beta Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: 212.33.74.* 08.12.03, 13:39
      jesli jestes przygotowana na wydatki to tylko do niego.
      • Gość: Nina Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: *.pt-2.petrotel.pl 08.12.03, 15:02
        Beta co masz na myśli,jestem przygotowana na wydatki, jeżeli lekarz jest
        dobrym fachowcem. Jeśli mama płacić, to nie byle konowałowi.Ciekawa jestem
        jaka ma opinię w swoim mieście, bo ja byłam u niego 2 razy - miły facet i tyle
        mogę powiedzieć. Proszę o opinie.
        • jennifer1 Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika 08.12.03, 16:20
          W samej klinice jest super, koszt zwykłego porodu to chyba 2700 zł a cesarki
          3600. Opieka też jest bardzo dobra. Moja kolezanka tam rodziła i jest
          zachwycona. Ale poród odbierał jej nie Arciszewski tylko jakiś inny lekarz,
          więc za niego nie moge ręczyć...
          • Gość: Anfernee Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 22:29
            Ma takie ceny, bo nie ma podpisanej umowy z Funduszem. Od nowego roku ma
            podpisać, i wówczas podobno ceny mają spaść do poziomu Parkowej. Inna kwestia,
            że w obu tych miejscach w razie komplikacji wysyłają do PSK na patologię, bo
            nie mają sprzętu.
            • Gość: louis cypher Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: *.biaman.pl 09.12.03, 20:57
              ...........że w obu tych miejscach w razie komplikacji wysyłają do PSK na
              patologię, bo
              > nie mają sprzętu..........

Nie ma to jak się znać ! Z każdej porodówki w razie komplikacji wiozą
              na "patologię" czy to na parkowej, psk, czy innej. Porodówka to porodówka a
              patopogia to patologia. Wszystkim życzę porodów bez komplikacji ) i mniej
              paplania bez znajomości tematu.

• orion3 Louis, sam się nie znasz 15.12.03, 13:22
                Oj, kolego, próbujesz udawać mądrego, ale słabo Ci wychodzi.

Chodzi tu o oddział Patologii Ciąży - takie oddziały w Białymstoku są dwa - w
                PSK i na Warszawskiej. To, co oferuje taki oddział to możliwość
                specjalistycznej diagnostyki ciąży i jej patologii. Taka diagnostyka polega
                zwykle na badanich usg, dopplerze czy na zabiegach pod kontrolą usg, mogących
                pomóc matce/dziecku (takich jak amnioinfuzja czy kordocenteza).

Najistotniejsza tutaj jest obecność oodziału neonatologii (tzw oddziału
                noworodkowego). Oddział Patologii Ciąży zapewnia diagnostykę i w pewnym
                zakresie leczenie, jednak w niektórych przypadkach konieczne jest rozwiązanie i
                zajęcie się urodzonym dzieckiem.
                I tylko taki oddział (neonatologii) może zapewnić opiekę wcześniakom, w jego
                skłąd wchodzą również pododdział reanimacji noworodków.

W Białymstoku tego typu oddział jest tylko w PSK.
                I to jest główny powód przesyłania pacjentek z innych szpitali, w tym także
                prywatnych.

Przyszłe mamy, zastanówcie się czasem, czy dla ładnych ścian i trochę lepszego
                jedzenia nie ryzykujecie życia swoich dzieci.

A Ty, Louis, nie znasz się.
                • Gość: dorota z oriona jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 13:29
                  Potwierdzasz to co Luis napisał i jeszcze walisz że się nie zna!
                  Wygląda żeś zazdrosnym "państwowym" lekarzem.

Arciszewskiego nie znam (widziałam tylko ładną reklamę w TV osiedlowej)
                  rodziłam na warszawskiej i takiego syfu i horroru nawet wrogom nie polecam
                  (uwierzyłam w gadki typu oriona3 i dziś strasznie załuję)
                  • orion3 Re: z oriona jesteś 15.12.03, 14:00
                    Rzeczywiście, jestem państwowym lekarzem, tyle, że w Belgii. A i nawet rodem to
                    jestem nie stąd

A zazdrosnym to raczej nie.

Pozdrowienia
    • Gość: Kate Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:47
      Jestem jego pacjentką. Przeżywałam z nim wspólnie i dobre chwile w moim zdrowiu
      jak i te złe. Dla mnie spisał się super. Jest nie tylko kompetentny, ale jest
      też w porządku.
      • Gość: Nina Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: *.pt-2.petrotel.pl 09.12.03, 12:44
        Dziękuję wszystkim za opinię
        • Gość: gdama Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: 212.33.82.* 10.12.03, 15:36
          no to jeszcze ja
          bedac w ciazy chodzilam do dr Arciszewskiego na USG i bardzo mi sie podobalo
          zarowno jego kompetencja jak i fachowosc , no i do tego sama klinika cudo....
          polecilabym go z czystym sumieniem...

pozdrowka

mama Mai
        • Gość: Małgosia Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: 195.205.49.* 13.12.03, 20:20
          Kochani, nie mieszkam teraz w Białymstoku, ale jeżeli jest to ten dr
          Arciszewski, który miał tylko prywatną praktykę i bardzo nowoczesna urządzenia
          do badania to nie poszłabym więcej do niego, gdyby był jedynym ginekologiem w
          mieście. Byłam jego pacjentką około 3 lata temu. Nie rozpoznał 4 tyg. ciąży i
          leczył mi torbiel jajnika. Zaaplikował tak silne leki, że znalazłam się w
          szpitalu, gdzie spędziłam ponad miesiąc. Ciążę uratowano i jestem szczęśliwą
          mamą 2 letniej córeczki, ale tego pana radziłam omijać moim koleżankom. Jak
          się póżniej dowiedziałam to była nie pierwsza jego wpadka. Kasa wszystko może.
          • Gość: zuza Re: Dr Arciszewski i jego Poliklinika IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 15.12.03, 12:07
            Ja rodziłam w jego klinice (cennik na stronce www.arciszewski.pl czy jakoś tak -
            ale od nowego roku umowa z funduszem więc obnizka cen). Rzeczywiscie - warunki
            i obsługa rewelacja. Jednak poród odbierał inny lekarz (dr Aleksiejczuk - tu z
            kolei słyszałam same pochlebne opinie o jej fachowości - ja tez nie moge
            powiedziec złego słowa). Dr Arciszewski jest bardzo miły i uprzejmy, ale
            słyszałam opinie że jest lepszym biznesmenem niz lekarzem. Nie mi to oceniać,
            ale jednak ginekologa mam innego.
            Pozdrowienia dla Jennifer ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka