Dodaj do ulubionych

Repliki na CO2

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 16:40
Witam! Znalazłem na sieci dosyć ciekawe sprzęty. Repliki pistoletów (głównie
Walther, Berreta) które dość dokładnie odzwierciedlają orginał, wagą i
wyglądem, niektóre także nawet sposobem działania. Czy ktoś miał okazję z
tego strzelać? Rozważam zakup takiego cacka (myśle o Walther CP88 lub PPKS).
Czy warto wydać parę stówek na zabawę w strzelanie i namiastkę obcowania z
prawdziwą bronią?? Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Ja bym nie kupował. 08.07.04, 19:58
      Za te parę stówek kup sobie "prawdziwy" pistolet pneumatyczny albo działającą replikę pistoletu na czarny proch. Tylko jak kupujesz replikę to koniecznie w sklepie w którym jest proch. Bo sprzedawcy sprzedają broń ale na proch chcą zezwoleń co jest bezprawne, bo czarny proch możesz kupić bez zezwoleń.
      Co prawda z repliki można strzelać tylko na strzelnicy, więc to jest pewien problem. Na dodatek koszt całkowity takiej broni (broń + proch +skałka lub kapiszony + przybitki + inne rzeczy) przekracza 1000 PLN, zaś kupno prochu to duży problem (najłatwiej jechać do Czech).
      Tak więc lepiej kup sobie "zwykły" pistolet wiatrówkowy. Będzie on mniej szpanerski od repliki Beretty ale da więcej frajdy.
      Oczywiście jeżeli zależy Ci na broni służącej do strzelania do puszek na działce to taka "Beretta" jest całkiem OK i da Ci mnóstwo przyjemności. Ale jeśli chcesz czegoś bardziej "profesjonalnego" i zamierzasz się bawić w "strzelanie do zapałki na 10 metrów" to kup sobie jednostrzałowy pistolet pokroju Diana 5G albo Diana P5 Magnum.
      Pozdr.
    • megas1 Re: Repliki na CO2 09.07.04, 14:28
      Nie kupuj beretki. Pozbieraj sobie więcej kasy i kup AEGa (zobacz na
      www.machinegun.pl. Poszukaj w swojej okolicy ekipy asg (na stronie
      www.wmasg.pl ) i idź znimi postrzelać do siebie do lasu. Zabawa lepsza niż gry
      FPS (np. Call of Duty i inne)
    • Gość: gładek Re: Repliki na CO2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 10:48
      Dzięki za wiadomości. Pozostaję jednak przy opcji CO2, wiem, że nie są zbyt
      silne i trzeba kupować kapsuły, ale chodzi mi o to, żeby można było taką klamkę
      np. ukryć pod ubraniem dlatego odpadają sprężynówki. Teraz można już to kupić z
      lufą gwintowaną, a zależy mi też żeby nożna było sobie powycinać w miarę celne
      dziurki w tarczy. Kulki plastikowe, to też nie to, o co mi chodzi.... Czy ktoś
      wie, gdzie mógłbym obejrzeć/wziąć do ręki taką giwerkę i "poczuć" odpowiedni
      model ?? Bo zdjęcia na necie jakoś mnie do końca nie przekonują.. Dzięki...!
      • wielki_czarownik Jeśli 12.07.04, 18:54
        Jeśli chcesz ją ukryć pod ubraniem w celu samoobrony to odpuść sobie. Tym się nie da wybronić. Energia o wiele za mała, żeby to mogło być skuteczne.
        • Gość: Gładek Re: Jeśli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:51
          Nie nie nie! Nie myślę tu o samoobronie ! Wiem że to jest raczej
          słabe...Chodzi mi o to, żeby nie przestraszyć przechodniów np. podczas wypadu
          do lasu. Ale nadal chcę mieć do czynienia ze "strzelającą repliką". Gdzie mogę
          obejrzeć takie cacka...??
          • footlongclitoris Re: Jeśli 13.07.04, 13:51
            jakie jest prawo jesli chodzi o ukrycie pod marynarka?

Polecam kurs torkarza/frezera z naciskiem na frezarstwo. Po kilku lekcjach
            zrobisz sobie sam co bedziesz chcial.
          • wielki_czarownik Zobacz tu 13.07.04, 16:01
            www.militaria.pl i w każdym sklepie z bronią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka