a_weasley 26.11.06, 21:35 Wie ktoś, kiedy PZŻ według obecnych danych ma zamiar zacząć wydawać patenty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amazon500 Re: Nowe patenty kiedy? 26.11.06, 22:05 Ja wiem: www.wozz.org.pl/index.php?menu=0&art=22 Odpowiedz Link
a_weasley Re: Nowe patenty kiedy? 26.11.06, 22:19 Ty to potrafisz pocieszyć człowieka ;-) Odpowiedz Link
amazon500 Re: Nowe patenty kiedy? 27.11.06, 17:01 Czyżby to było powiedziane z przekąsem? ;) Zwłaszcza to "prawdopodobnie" jest pocieszające :p Odpowiedz Link
seaskipper Re: Nowe patenty kiedy? 27.11.06, 19:15 a_weasley napisał: > Wie ktoś, kiedy PZŻ według obecnych danych ma zamiar zacząć wydawać patenty? ?????????????? Przeciez wydaje... Odpowiedz Link
amazon500 Re: Nowe patenty kiedy? 27.11.06, 21:53 > seaskipper napisał: > Przeciez wydaje... A skąd to wiadomo? Tu www.wozz.org.pl/index.php?menu=0&art=22 piszą coś zgoła innego. Odpowiedz Link
jurmak1 Re: Nowe patenty kiedy? 27.11.06, 22:21 amazon500 napisała: > > seaskipper napisał: > > Przeciez wydaje... > A skąd to wiadomo? Od znajomych którzy już otrzymali:-))) Odpowiedz Link
seaskipper Re: Nowe patenty kiedy? 28.11.06, 12:09 jurmak1 napisał: > amazon500 napisała: > > > > seaskipper napisał: > > > Przeciez wydaje... > > A skąd to wiadomo? > > Od znajomych którzy już otrzymali:-))) > > Ahoj! Ja skłądałem paiery gdzies na koniec października, obiecali ca na koniec listopada, ale nie mam jeszcze... Moze trzeba bedzie zadzwonic i sprawdzic co sie dzieje. Żeglarstwo morskie gg 1728585 Odpowiedz Link
amazon500 Re: Nowe patenty kiedy? 28.11.06, 20:21 Ja dokładnie w połowie października. Gadali wtedy o grudniu lub styczniu. W sumie to mi to wisi zwiędłą nacią, kiedy mi przyślą... zaniepokoję się w kwietniu, a w maju osiwieję ;) - no, chyba że zdążą na czas. Odpowiedz Link
seaskipper Dostałem dzisiaj 29.11.06, 23:33 Ahoj! A wydrukowali 171106 Żeglarstwo morskie gg 1728585 Odpowiedz Link
1szylider Re: Gdzie? 30.11.06, 18:36 a_weasley napisał: > Na Ciołka czy na Chocimskiej? +++Dostałem do domu listem poleconym, a wysyłałem na Chocimska do biura PZZ Odpowiedz Link
amazon500 Re: Nowe patenty kiedy? 27.01.07, 10:54 No i dotrzymali słowa. Miał być grudzień lub styczeń - i wczoraj przysłali. Odpowiedz Link
tomjani Re: Nowe patenty kiedy? 29.01.07, 10:51 Ciekaw jestem, czy podobną "operatywnością" wykażą się i przy okazji rejestracji jachtów :-> Podejrzewam zresztą że większośc armatorów, do których nie dotarli "umyślni" z miejscowych OZŻ-tów z ofertą przedłużenia dotychczasowych rejestracji "na starych zasadach" z ważnością do końca 2008 roku - nie wie nawet o przywróceniu obowiązku rejestracji. I będzie płacz i zgrzytanie zębów na wiosnę. Że ci o niczym nie wiedzieli, a tamtym zaczyna się wkrótce urlop, i bez dowodu rejestracyjnego na który czekają już parę miesięcy nie będą mogli pływać własnym jachtem... :'-( Ale mnie to już nie dotyczy. Wyrzekłem się jachtu, zamiast niego mam "Łódź Orion przeznaczoną do amatorskiego połowu ryb". Takie dowody rejestracyjne wystawiają Starostwa powiatowe. Na poczekaniu, za jedyne 16zł i bez upierdliwych leśnych dziadków z tytułami inspektorów PZŻ na karku. Odpowiedz Link
tomjani Re: Nowe patenty kiedy? 29.01.07, 11:00 tomjani napisał: > Ale mnie to już nie dotyczy. Wyrzekłem się jachtu, zamiast niego mam "Łódź > Orion przeznaczoną do amatorskiego połowu ryb". Takie dowody rejestracyjne > wystawiają Starostwa powiatowe. I żeby było coś na temat patenów: zapomniałem dodać, że zgodnie z literą prawa do prowadzenia tak zarejestrowanej łódki nie jest wymagany jakikolwiek patent, żeglarski czy motorowodny. www.siz.org.pl/faqw/rejwedka/lodkawed.html Iloczyn długości i szerokości kadłuba łódki nie może przekraczać 20mkw, a moc silnika 20kW, bo tak stanowi Ustawa o amatorskim połowie ryb. Odpowiedz Link
a_weasley Już wiem, niestety 01.12.06, 17:24 W kolejności jak kolejne OZŻ-ty złożyły dokumenty. Warszawski złożył dość późno i warszawskie patenty będą na początku lutego. No, może w końcu stycznia. Tak mi dziś powiedzieli w PZŻ. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Już wiem, niestety 01.12.06, 21:35 a_weasley napisał: > W kolejności jak kolejne OZŻ-ty złożyły dokumenty. Warszawski złożył dość późno > i warszawskie patenty będą na początku lutego. No, może w końcu stycznia. Tak m > i > dziś powiedzieli w PZŻ. Sława! MOzliwe. Moze oni kazdy patent robia osobno? A na co Ty czekasz? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link