Gość: gg3123790 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:39 Proszę o informacje na gadu gadu (mój numer 3123790) jak zrobić porządną świecę dymną i gdzie można nabyć składniki? Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wilk Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:34 Bierzesz przezroczystą linijkę (z dodatkiem kauczuku po zgięciu śmierdzi) zawijasz w sreberko , podpalasz i jak pojawi się ogień zdmuchujesz go. Świeca działa doskonale a dym jest gryzący i nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? IP: *.res.east.verizon.net 08.08.05, 20:58 Zapytaj kapelana a jeszcze lepiej zakonnice. Juz one dokladnie Ci powiedza jak je sie robi i do czego sluza. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? 08.08.05, 23:01 Wojskowe: szesciochloroetan z pylem cynkowym moja wlasna; naftalen, salmiak, cukier, saletra potasowa. Troche za lekki dym, ale jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? 09.08.05, 22:29 w szkole robiliśmy z celuloidowego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:21 ja mam lepszy przepis: Zjedz kilo jabłek(najlepiejk takich, które stoją już z tydzień). Po godzinie zacznie ci sie pierdzieć. Zdejmij gacie, zapal zapalniczke i piednij w nią. Ogień jest ogramny, a smróddrapiacy w gardle i nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? 09.08.05, 22:35 były takie książeczki o chemii dr sękalskiego i w jednej z nich był przepis, zrobiłem i działała świetnie ale było to ze 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulu Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? IP: *.fornfyndet.se 10.08.05, 18:06 W szkole tak pamietam,lata piecdziesiate,ale wtedy tasmy filmowe byly celuloidowe i robilo sie tak; Na duzej przerwie okolo 20 mniut to szlismy za szkole do lasku ,ale wlasciwuie resztek lasku,tam w czasie wojny byly niemieckie magazyny ktore wylecialy w powietrze,moze ktos pamieta w Komorowie kolo Warszawy.No i grzebalo sie w piasku i wyciagalo setki malych dziwnych kwadracikow,byl to proch strzelniczy lub cos innego.Po uzbieraniu okolo 100g zsypywalo sie na papier zawijalo w rulon i podpalalo w momencie jak buchal ogien z ejednej strony na 30cm rzucalo sie na ziemie i przygniatalo podeszwa.Wtedy z ognia stlumionego zavczal wychodzi czarny lub niebieski dym smierdzacy gryuzacy l niesamowicie intensywny,ovcz<ywiscie sie mczekalo jak beda dziewczyny szly z klasy.kazdy chcial zaimponowac. Celowal w tym dzisiaj znany piosenkarz Wojtek.Ot tak byla nasza mlodosc a lesie Komorowskim za pan brat z mozdzierzami i ciezszym kalibrem. Pzdr.Zulu Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? 10.08.05, 18:18 Zulu, Du är en riktig stridis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tetra Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? IP: *.med.cm.kabsi.at 10.08.05, 22:26 Sękowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Re: jak zrobić dobrą świecę dymną? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:25 Spytaj w Kancelarii Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś