harry.b4 27.04.10, 10:56 Wyglada to na klasyczny konflikt interesow, po co szpital ma zarabiac, skoro mozna samemu zarobic i jeszcze dac zarobic kolegom po fachu. :] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
si-si2 Sabotaż ? 27.04.10, 11:46 Kilka lat temu byłam PŁATNĄ pacjentką tego szpitala. Pieniądze za operację przekazałam wcześniej na konto szpitala. I to dwukrotnie. Rzetelnością tamtejszych lekarzy, zabiegami byłam zachwycona. W tym roku też chciałam skorzystać, ale dowiedziałam się że szpital nie prowadzi już płatnych zabiegów bo ZABRONIŁA pani dyrektor naczelna. Czyżby to był zwykły SABOTAŻ ze strony naczelnej dyrektorki Szpitala ? Czy jej zależy na jego upadku ? Jaki ma w tym interes ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Ale fajny temat 27.04.10, 12:00 Pan doktor też zadowolony - jak widać na zdjęciu. Nie było innego? Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Sabotaż ? 27.04.10, 14:16 si-si2 napisała: > szpital nie > prowadzi już płatnych zabiegów bo ZABRONIŁA pani dyrektor naczelna. > Czyżby to był zwykły SABOTAŻ ze strony naczelnej dyrektorki Szpitala ? > Czy jej zależy na jego upadku ? > Jaki ma w tym interes ? > > Może jest z Torunia albo przez Toruń nasłana. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Może jej zadaniem jest udowodnienie że reforma PO 27.04.10, 14:51 niczego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf.czarny To pokazuje, że reforma służby zdrowia ma sens 29.04.10, 16:44 Przekształcenie szpitala w spółkę, zarząd odpowiadający za wyniki finansowe - to wszystko ma sens. I wcale nie musi się to odbywać ze szkodą dla pacjenta, a wręcz przeciwnie. Prywatne szpitale i inne jednostki medyczne radzą sobie doskonale. Często swoje zabiegi również finansują w oparciu o kontrakty z NFZ. Ale oprócz tego świadczą inne dodatkowe (odpłatne oczywiście) usługi i przede wszystkim dobrze zarządzają firmą i swoim majątkiem. Jak widać w szpitalu państwowym przede wszystkim rządzi BIUROKRACJA i BEZMYŚLNOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Mają długi, a nie robią operacji za setki tys 27.04.10, 12:41 Raczej odwrotnie: dyrekcja planuje płacić "państwowe" stawki za komercyjne zabiegi, a jak się nie podoba, to drogę do komercjalizacji zamykają. Tak przynajmniej jest w większości takich lecznic; dyrekcje na złość innym uszy sobie odmrażają - bo dlaczego jakiś doktor miałby zarobić więcej niż dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
2mimoza Re: Mają długi, a nie robią operacji za setki tys 27.04.10, 14:10 wyksztalciuch.jeden napisał: > ..... bo dlaczego jakiś doktor miałby zarobić więcej niż dyrektor? Otóż to ! Odpowiedz Link Zgłoś
onefoks Mają długi, a nie robią operacji za setki tysię... 27.04.10, 13:18 myślę tak .teraz można jeszcze niekture szpitale sprzedac później będziemy śię cieszyć ja ktoś to weźmie za darmo nochyba że o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
borytucholskie Re: Mają długi, a nie robią operacji za setki tys 03.05.10, 16:34 onefoks napisał: > myślę tak .teraz można jeszcze niekture szpitale sprzedac później > będziemy śię cieszyć ja ktoś to weźmie za darmo nochyba że o to > chodzi. to celowe działanie, gdyby było inaczej to zajełaby się tym prokuratura Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nic nie rozumiem... 27.04.10, 13:45 A od kiedy to wolno w państwowym szpitalu uprawiać komercję? Przecież w państwowych szpitalach ma być wszystkim po równo, czyli g...o. Nie pamiętacie, że śp. Pan Pisprezydent coś tam kiedyś zawetował? Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Nic nie rozumiem... 27.04.10, 14:11 Twoim zdaniem po wyczerpaniu limitu z NFZ (niekiedy już we wrześniu) szpital ma stać pusty do końca roku? Lepsze to niż propozycja odpłatnych zabiegów? Oczywiście najlepiej byłoby, gdyby pieniądze z marmurów NFZ trafiały do szpitali, ale to zadanie dla polityków, a nie dla dyrektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nic nie rozumiem... 28.04.10, 03:16 wyksztalciuch.jeden napisał: > Twoim zdaniem po wyczerpaniu limitu z NFZ (niekiedy już we wrześniu) szpital ma > stać pusty do końca roku? Lepsze to niż propozycja odpłatnych zabiegów? Zlituj się! Taż nie ja to wymyśliłam. PS.: Nie wyczułeś ironii? Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_troll Re: Nic nie rozumiem... 28.04.10, 13:07 koloratura1 napisała: > PS.: Nie wyczułeś ironii? a jak miał wyczuć, dyć no to wykrztałciuch jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Nic nie rozumiem... 29.04.10, 10:14 Przepraszam, nie wyczułem :) Odpowiedz Link Zgłoś
astrolog-2 Mają długi, a nie robią operacji za setki tysię... 27.04.10, 14:00 I pomyśleć - ta cała pani dyrektor bierze sowitą pensję z NASZYCH PODATKÓW, a uprawia sobiepaństwo jak na PRYWATNYM FOLWARKU !!!!!! Ewidentnie widać, że jej zależy na upadku szpitala. Moze chce go kupić ? Za psie grosze ? Do spółki z Kopacz, Tuskiem albo z Palikotem ? Odpowiedz Link Zgłoś
2mimoza Mają długi, a nie robią operacji za setki tysię... 27.04.10, 14:08 Klinikk chirurgii plastycznej to przecież złota żyła. !!!!! Chirurgia plastyczna przechodzi w tej chwili renesans, chętnych jest tak wiele, ze czekają w kolejkach by zapłacić horrendalne pieniądze za najdrobniejszy nawet zabieg. A chirurdzy w tej właśnie klinice to - mało specjaliści - to artyści, zamiast przysparzać dochodów państwowemu jeszcze szpitalowi, dorabiają prywatne kliniki. A może ta cała dyrektor jest współwłaścicielką albo udziałowcem prywatnych bydgoskich klinik chirurgii plastycznej ? Dla niezainteresowanych podaję, ze : lifting twarzy kosztuje od kilu do kilkunastu tysięcy zł, samo ostrzyknięcie zmarszczek botoxem to koszt ok. 600 zł odsysanie tkanki tłuszczowej też kilka tysięcy zł. TERAZ TRWA MODA NA POPRAWIANIE URODY. Dlatego decyzja tej całej dyrektor jest s k a n d a l i c z n a !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Mają długi, a nie robią operacji za setki tys 27.04.10, 14:34 To dlatego torunsko-bydgoski plebs tak walczy o zamkniecie "naszej klasy" i ich klienci z innych regionow... Wszak widac sile ich genow na zdjeciach cha cha cha!! Co do tych operacji.....Powinny byc zakazane w wiekszosci ,bo niestety jesli nie sa wynkiem choroby lub przestępstwa,to sa szkodliwe niesamowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
girlhunter Mają długi, a nie robią operacji za setki tysię... 27.04.10, 20:47 A szpital tonie w długach....... Kiedyś ktoś zadał mi pytanie. Jak odróżnić geja od pedała ? Pytanie prawie że retoryczne - ale ... .Po dłuższej chwili uzmysłowiłam sobie ,że w pytaniu jest zawarta odpowiedź.Mianowicie, gej jest to osoba o określonej orientacji seksualnej ( i aby nie było nieporozumień nie mam nic do tych osób !!!nawet znam osobiście kilkoro - bardzo prawowici ludzie) natomiast co do drugiego określenia to na swojej drodze spotykam ich codziennie .Są to przeważnie osoby zasiadające na stanowiskach decyzyjnych, które to przy podejmowaniu konkretnych działań(a raczej ich zaniechaniu) dają "ciała" . Czasami ciężko się schylić by podnieść pieniądze które leżą pod(dyrekcji szpitala) stopami.Może polecić dobrego kręglarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy-miecio Czy ta pani nie jest przypadkiem przedstawicielem 27.04.10, 21:55 "desantu toruńskiego" na Bydgoszcz? Podobno miała uratować szpital - na razie jakoś słabo jej idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
abby_normal Mają długi, a nie robią operacji za setki tysię... 27.04.10, 23:59 zdjęcie na prawdę moglibyście dać inne, dzieci też czasem chcą wiedzieć co się w świecie dzieje, a to zdjęcie jeszcze uderza z prawego paska na wszystkich podstronach serwisu Odpowiedz Link Zgłoś
eruiluvatar Re: Mają długi, a nie robią operacji za setki tys 28.04.10, 08:05 A co jest takiego strasznego czy gorszącego w tym zdjęciu? Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Mają długi, a nie robią operacji za setki tys 28.04.10, 12:20 zobaczył kawałek cycka i mu stanał, poczuł się nieswojo bo pewnie żona widzi i się krzywi co też on za obrzydlistwo ma w gaciach. Odpowiedz Link Zgłoś
bydziooutsider Mają długi, a nie robią operacji za setki tysię... 05.05.10, 07:36 Bo to szpital rządzony przez profesorów i bazujący na koneksjach! Dawno powinien upaść. A na dodatek złego, to teraz UMK wykańcza nam jeszcze o niebo lepszego "Biziela"! Nie pamiętam by tam kiedykolwiek funkcjonowano z zastosowaniem r-ku ekonomicznego? Ooooo, zapewne w indywidualnych gabinetach, to tak! Tylko w całej organizacji?! Tworzy się nowe (drogie) byty, które w niekontrolowany sposób rosną kadrowo - czy ktoś to w tej lecznicy w ogóle koordynuje (analizuje zasadność zatrudnianego nowego personelu?), czy "wolna amerykanka"? DLATEGO WINNIŚMY WSPIERAĆ KONCEPCJĘ KOMERCJALIZACJI SZPITALI, BY PODLEGAŁY KSH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Mają długi, a nie robią operacji za setki tys 05.05.10, 09:06 Chcieli być pod zaborem toruńskim no to teraz są, więc o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś