wsn 11.03.04, 19:18 wlasnie ogladam zdjecia (dopiero teraz - sesja, jestem nie na biezaco) ogarnia mnie wscieklosc bezsilnosc JAK TAK QRFA MOZNA???????????? jak Polska jest przygotowana na podobne wydarzenia??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyttong Re: zamachy w madrycie 12.03.04, 00:25 Polska? W ogole nie jest przygotowana! Podrzuc gdzies mala paczke, karton, cokolwiek - nawet w widocznym miejscu - np. na peronie. I jest duza szansa, ze nikt sie tym nie raczy zainteresowac... Bo i po co, lepiej spokojnie przejsc obok. Ehhh, znieczulica. I raczej na atak ETA mi to nie wyglada. Ataki na posterunki policji, bazy wojskowe, politykow - OK, ale masakry Bogu ducha winnych cywilow? To nie wchodzi w rachube, nawet dla ETA... Bo z drugiej strony - Hiszpania czy chociażby Francja to państwa z dość dużą liczbą ludności pochodzenia arabskiego. W Marsylii sa przeciez cale getta muzulmanskie (potencjalne wylegarnie terrorystow?), nie jest trudno rozwinac tam radykalne idee. No i potem mamy zamachy... Taka nasza rzeczywistosc XXI wieku :-/ I jeszcze informacja, ze 6 Polakow(co najmniej...)zostalo rannych. Nieciekawie sie to uklada... I bezsilnosc jest faktycznie bolesna. Co mozemy zrobic? NIC... PS. Mozesz blizej wyjasnic mi kwestie "pyttonga"? Bylbym wdzieczny, bo chyba doszlo do jakiejs pomylki wiekszej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś