Dodaj do ulubionych

Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpieczna

15.10.10, 09:28
Zacznijmy rozmawiać o normach i przyczynach. Już czas najwyższy, jeśli nie jest zbyt późno?
Andrzej Adamski
Obserwuj wątek
    • izabelaniekatolicka Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 09:45
      Mam pytanie czy dzieci były przyjęte do I Komunii Świętej. To bardzo ważna chwila w zyciu każdej katolickiej rodziny.
      • absztyfikant50 Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:22
        Ty stara laicka penero. Pokaż mi gdzie w religii katolickiej jest napisane, że należy wieszać dzieci za nogę na żyrandolu?! Kto niby tego w kościele uczy co?
        Tylko takie tępe antykatolickie pijackie mordy jak ty mogą to robić i do tego własnym dzieciom.
        • asocjacja_w Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:33
          No żesz ty zboczony mocherze a gdzie
          w religi katolickiej jest napisane o zboczeniach
          w śrud duchownych np pec ???????????????
          • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:43
            "asocjacja..", poznaj PRAWDĘ. Zachowuj się inaczej, jak ten co wiesza dziecko na żyrandolu. Proszę, wróćmy do ludzkich norm, w myślach, mowie i w czynach.
            Andrzej Adamski
        • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:40
          "absztyfikant..", wstrzymaj konia. Proszę, uszanuj inność. Duch wieje kędy chce.
          Twa wypowiedź, to jak wieszanie dziecka na żyrandolu. Ocknij się, proszę.
          Izabelo, bez względu na wszystko, przepraszam za "abszty.."
          Andrzej Adamski
        • kiryloszomber Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:46
          Na żyrandolu faktycznie nie wolno. Należy na stos albo kołem łamać.
          • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:52
            "kiry.."
            Nie upodabniaj się do oprawcy. Oko za oko, to było ponad 2000. lat temu. Wróćmy do kultury łacińskiej.
            Andrzej Adamski
        • izabelaniekatolicka Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 15:37
          "Ty stara laicka penero". Bóg zapałć za ten miły epitet. Od razu widać ,że jestes Katolikiem , uczniem JPII. ("po owocach ich poznacie" , prawda? ).Widzisz kolego napisane jest że nie wolno...
          I to stanowi problem pokazówki katolickiej (slub, Komunia, pogrzeb) jak nabardziej, bo teściowa, sąsiedzi, mamusia, a w domu piekło na ziemiii.
          Naucz się cztać ze zrozumieniem to raz
          A poza tym poczytaj u Herberta o ironii (jeśli oczywiście wiesz kto to Herbert)
          • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 16:13
            Izabelo, szukasz potwierdzenia Twej teorii. Wydawałoby się, że znalazłaś. Niestety, nie znajdziesz. To co zrobił "apszt.." nie jest chrześcijaństwem /katolicyzmem/. Przecież wiesz. Chrześcijaństwo jest dlatego piękne, że daje szansę ochrzczonym, "apsz..", mnie i wielu innym, powstawać z takich, niegodnych człowieka postaw, jak wypowiadający się wobec Ciebie "ktoś", anonim, może prowokator, może... Chrześcijaństwo podaje rękę także nieochrzczonym. Przedziwne, ale coraz częściej słychać o świadomym dołączaniu do wspólnoty /i to kogo/.
            To nie był głos Katolika, Ty wiesz dobrze, że Bóg jest Miłością i nigdy nie zgodziłby się tak napisać do człowieka, widzialnego obrazu, niewidzialnego Boga.
            Mamy wspólną "sympatię", Herberta. Cieszę się.
            Andrzej Adamski
            • izabelaniekatolicka Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 16:40
              Ok Panie Andrzeju, więc kim jest Absztyfikant (Żydem?, mormonem?, św. Jehowy?). Szczerze watpię. Jest jak miliony Polaków. "Chodzi do Koscioła" i nie ma pojecia o istocie katolicyzmu. Chrześcijaństwo jest tak samo piekne jak podobne mu bajki o Mahomecie, Krisznie i innych podobnych bytach. O ile wiem coraz wiecej ludzi (ja juz dawno!) wycofuje sie z Kościoła oszustów i pedofili. Niektórzy tłumacżą sobie naiwnie, ze nadal wierzą w Boga "ale nie w księdza" . Pan jest chyba uzciwy w swych intencjach , jednak zaślepiony bajkami o Bogu, Jezusie, Trójcy itp. Szkoda taki inteligentny człowiek.. .
              Idę o zakład o ciężkie pieniądze, że wszystkie dzieci z tej patologicznej rodziny były przyjęte (bo co powiedza sąsiedzi), chodzą na religię , a starsi państwo jak są trzeźwi to i do kościoła zajrzą.
              Tak wyglada katolicyzm w Polsce.
              • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 17:03
                Pani Izo. Nawet Tusk niedawno" wziął" ślub kościelny, Dombrowicz leży krzyżem na Jasnej Górze, pan Komorowski deklaruje katolicyzm do szpiku kości, Palikot jest po KULu, wielcy wysyłają swe dzieci do szkół i przedszkoli katolickich, absztyfikant ?, ja-wg Pani-"zaślepiony bajkami..", Pani -jak mówi-już dawno,..., i co z tego.
                "Tak wygląda katolicyzm w Polsce" /cytat z Pani/, dodam, że wszędzie. Odchwaszczać trzeba zawsze, od tysięcy lat, a jak się zaniedba, to od początku.
                Chrześcijaństwo jest dlatego piękne,...., zawsze, do ostatniego tchnienia podaje swą ludzką dłoń.
                Pani Izo, co byłoby bez ZMARTWYCHWSTANIA CHRYSTUSA? Co Pani proponuje lepszego, prawdziwego? Bóg jest Miłością.
                Pozdrawiam, z nadzieją, Andrzej Adamski.
                • izabelaniekatolicka Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 17:20
                  "Pani Izo, co byłoby bez ZMARTWYCHWSTANIA CHRYSTUSA? Co Pani proponuje lepszego,
                  > prawdziwego?"
                  Byłoby tak jak było w starożytej Grecji czy Rzymie , czyli cywilazacja ludzi.
                  bez bajek da sie żyć?
                  Proponuję nie wierzyć w bajki. Tylko tyle.
                  • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 21:21
                    Ciekawe, przemyślę.
                    Z uszanowaniem, A A.
      • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:35
        Dobre i ważne pytanie. Tylko, czy Ktoś deklarujący się "niekatolicka" posiada prawo moralne je zadawać? Pozostaje ono jednak ważne, dla wszystkich, szczególnie dla kreatorów rzeczywistości wyzwolonej, bez norm, bez zadawania sobie pytania o przyczyny, o etykę, o wychowanie, o wolność i swawolę,...
        Ewangelie dają odpowiedź na wszystko. Stosujmy tą Naukę, a nie będzie /będzie o wiele mniej/ takich sytuacji.
        Chrześcijaństwo jest dlatego piękne, ze daje nam szansę wracać, ocknąć się, do ostatniego tchnienia.
        Cieszę się z obecności "w temacie", pozdrawiam, Andrzej Adamski.
      • ma_dre Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:57
        to ze nie jestes katolikiem, nie sprawia ze stajesz sie automatycznie mniej podla... Skad w tobie tyle podlosci? Wobec nieszczescia dzieci zadawac tak puste i glupie pytania? Tak cie ktos wychowal? I co z tego ze nie byl katolikiem? Cos mu sie nie udalo...
        • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:10
          "ma_..", spokojnie. Każda podłość jest podłością, nasza też. Odchwaszczajmy nasze życie, otaczającą nas rzeczywistość. Wyciągajmy dobro z tego nieszczęścia. WNIOSKI !
          Możemy być bardziej ludzcy, mamy kulturę łacińską, stosujmy ją w praktyce, dawajmy świadectwo.
          Andrzej Adamski
      • olias Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 18:37
        wiesz co jest w zyciu dobre a co złe. umiesz odróżnić czyny dobre od podłości. a wiesz skąd masz tą wiedzę? przecież to efekt tego że - chcesz czy nie - zostałaś wychowana, ukształtowana w cywilizacji europejskiej, cywilizacji basenu śródziemnomorskiego. znaczy ... cywilizacji chrześcijańskiej.
        Boże! czego oni tam teraz uczą w tych szkołach? najprostszych rzeczy dzieciaki nie wiedzą.
      • dziadwawelski Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 18:51
        cholera wie czy były ale konkubinat nie ma wiele wspólnego z katolicyzmem ;))) bardziej skłaniam się iż kobitka chciała i realizowała się jako jako nowoczesna i niezależna kobieta ;)))
      • basia8.93 Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 16.10.10, 13:46
        izabelaniekatolicka napisała:

> Mam pytanie czy dzieci były przyjęte do I Komunii Świętej. To bardzo ważna chwi
        > la w zyciu każdej katolickiej rodziny.
        szukasz przyczyn nie tam, gdzie powinnaś (a może wcale nie szukasz?). takie "zwyrodnienia" (mówię o zachowaniach) dzieją się wszędzie, a ich uwarunkowania są zupełnie inne, niż te, które dostrzegasz. Twoja wypowiedź brzmi jak uprzedzenia
    • lolobrigida13 Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpieczna 15.10.10, 10:15
      życzę z całego serca Pani Marzence i jej gachowi żeby koledzy z więzienia sie nimi odpowiednio "zaopiekowali"
      • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:48
        Nie życz drugiemu, co Tobie niemiłe, chyba, że.., ale też tego nie życz - nikomu nie życz. Proszę.
        Zacznijmy uświadamiać sobie, jak daleko odeszliśmy od NORM, musimy zadawać sobie pytanie o przyczyny. K Wojewódzki, J Palikot, jakiś Skiba,..., nie dają szans na powrót do ludzkich cech.
        Andrzej Adamski.
        • barabara6 Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 10:59
          Ależ to była normalna rodzina! Związek kobiety i mężczyzny. Nie żadne tam jakieś lesby czy pedalstwo.
          Witajcie w Katolickim (K)Raju!
          • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:14
            "bara..", jak znasz PRAWDĘ to pisz, chyba, że masz zakaz. Katolicyzm to DOBRA NOWINA, trzeba nią żyć, miła/y "ba..".
            Wszystkiego dobrego, A A.
            • barabara6 ja nie znam prawdy 15.10.10, 11:20
              Ja nie znam PRAWDY. Ty ją znasz; ty, Rydzyk i Jarkacz. Tylko jakoś tak.... ta twoja PRAWDA to dla mnie jest ZNIEWOLENIE, brak wątpliwości, fanatyzm. Prawda?
              • ababyd Re: ja nie znam prawdy 15.10.10, 11:29
                "bar..", to nie jest moja PRAWDA, to nasza, Twoja też. jeśli wolisz prawdę osoby wieszającej dziecko na żyrandolu, Twa sprawa. Zniechęcam do takiej prawdy.
                Pozdrawiam, A A.
                • barabara6 To się nazywa fanatyzm 15.10.10, 11:49
                  ababyd napisał:

> "bar..", to nie jest moja PRAWDA, to nasza, Twoja też. jeśli wolisz prawdę osob
                  > y wieszającej dziecko na żyrandolu, Twa sprawa. Zniechęcam do takiej prawdy.
                  > Pozdrawiam, A A.

To się nazywa fanatyzm. Jest tylko jedna PRAWDA, objawiona, narzucona każdemu - czy chce czy nie chce; nie ma miejsca na pytania, wątpliwości, dyskusje. W imię tej jedynej PRAWDY jedni ludzie zabijali innych ("Gott mit uns" - pamiętasz? Oni też nie mieli wątpliwości.) Ale na wschodzie pojawiła się inna PRAWDA - niepodważalna, jedynie objawiona. Co było potem, to chyba pamiętasz ze szkoły
                  Tak to już jest, że PRAWDA bez wątpliwości zwykle prowadzi do wojny. A 600 lat temu Erazm z Rotterdamu napisał: wojna to wspaniała rzecz, ale tylko dla tych, którzy jej nie doznali" - to zdanie jest nadal aktualne
                  Dlatego uważam, że lepiej być wątpiącą małpą i żyć w pokoju niż szerzyć PRAWDĘ ogniem i mieczem
                  • ababyd Re: To się nazywa fanatyzm 15.10.10, 13:15
                    PRAWDA jest zawsze jedna, dla mnie, dla Ciebie, dla wszystkich. Jeśli wiesz o czym piszę, to się cieszę, jeśli nie, inaczej nie umiem.
                    Co my /oni- wymieniani przez Ciebie też/ robimy z PRAWDĄ, to nic innego, jak korzystanie z wolnej woli i z braku chęci zaprzyjaźnienia się z PRAWDĄ.
                    Pytano JPII o najważniejsze zdanie w Piśmie Świętym, a On powiedział,"poznacie Prawdę, a Prawda was wyzwoli".
                    Poznawajmy, "bar..", Ty, ja, wszyscy. Świat będzie lepszy, ja w to wierzę. Nie manipulujmy /tak jak wspomniani przez Ciebie/ PRAWDĄ.
                    Kłaniam się, Andrzej Adamski.
                  • izabelar0 Re: To się nazywa fanatyzm 16.10.10, 01:40
                    > Tak to już jest, że PRAWDA bez wątpliwości zwykle prowadzi do wojny. A 600 lat
                    > temu Erazm z Rotterdamu napisał: wojna to wspaniała rzecz, ale tylko dla tych,
                    > którzy jej nie doznali" - to zdanie jest nadal aktualne
                    > Dlatego uważam, że lepiej być wątpiącą małpą i żyć w pokoju niż szerzyć PRAWDĘ
                    > ogniem i mieczem

no wlasnie, otoz to: lepiej kilka watpliwosci i szacunku dla innych niz swiete wojny
                    • ababyd Re: To się nazywa fanatyzm 16.10.10, 09:23
                      Jeśli ktoś nie zna Prawdy, to jest tak, jak mówisz. Masz rację. tego też nie akceptuję, ale małpą nie chciałbym być.
                      Po co Izraelici wyszli z Egiptu, było im tam dobrze? Ja ich rozumiem, choć wątpili.
                      "Historia jak idiotka powtarza się nieustannie" /M P-J/
                      Z uszanowaniem, Andrzej Adamski.
                      • barabara6 Re: To się nazywa fanatyzm 17.10.10, 21:34
                        " Po co Izraelici wyszli z Egiptu, było im tam dobrze?"
                        Może dlatego, że nie wolno im było wyznawać innej wiary niż oficjalna, państwowa?
                        Ale ja zwsze byłem słaby z historii. Jeśli coś pomyliłem , to z góry przeprtaszam i proszę o sprostowanie
              • basia8.93 Re: ja nie znam prawdy 16.10.10, 13:42
                uważasz, że podstawowej "prawdy" trzeba szukać całe życie? jeżeli tak, to nie ma na czym w tym życiu się oprzeć... to oznacza, że nie potrafi się dojrzeć w odpowiednim czasie. na wszystko jest czas - odpowiedni.
        • barabara6 Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:06
          "K Wojewódzki, J Palikot, jakiś Skiba,..., nie dają szans na powrót do ludzkich cech."

Wolę być zwierzęciem z Palikotem niż człowiekiem z Rydzykiem i Jarkaczem ("niech spadnie! niech spadnie!" - reakcja Jarkacza i jego przyjaciół na wieść o problemach technicznych samolotu wracającego ze Smoleńska)
          • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:19
            Twój wybór, ale pamiętaj, zachęcam,lepiej być człowiekiem, a chrześcijaństwo daje każdemu szansę, Wojewódzkiemu, Palikotowi, o Rydzykowi, Twemu "Jareczkowi", Tobie,... i mnie, na ludzkie życie, na powrót z każdego potknięcia. Pomyśl o tym, bo zawsze jest nadzieja.
            Andrzej Adamski
            • barabara6 Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:40
              ababyd napisał:

> Twój wybór, ale pamiętaj, zachęcam,lepiej być człowiekiem, a chrześcijaństwo da
              > je każdemu szansę, Wojewódzkiemu, Palikotowi, o Rydzykowi, Twemu "Jareczkowi",
              > Tobie,... i mnie, na ludzkie życie, na powrót z każdego potknięcia. Pomyśl o ty
              > m, bo zawsze jest nadzieja.
              > Andrzej Adamski

Język nas zdradza, często nieświadomie
              Dla ciebie pieszczotliwy "Jareczek", dla mnie siejący nienawiść "Jarkacz". Dla ciebie "ojciec" Rydzyk, dla mnie tylko "ksiądz".
              A co to dla ciebie znaczy "być człowiekiem?" Bo je się boję takich "ludzi", którzy mi postawią przed domem krzyż (dlaczego? bo tak!), w imię jedynej niepodważalnej objawionej PRAWDY wysadzą w powietrze autobus albo powiedzą mi, o czym mi nie wolno myśleć, czego mi nie wolno czytać.
              To twój wybór; ale pamiętaj, zachęcam, lepiej być małpą i mieć prawo wyboru niż być pacynką i kiwać głową tak, jak "ojciec" albo "prezes" wymaga
              • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 13:22
                Spokojnie. Gdy jesteśmy sobą, nic nas nie zdradza. Też nie chcę przed oknem krzyża, bo mam w moim mieszkaniu, na szyi, chciałbym mieć w sercu.
                Nie bądź małpą, choć to też stworzenie, bądź człowiekiem, mimo wszystko. Poznaj PRAWDĘ i korzystaj z wolnej woli /wyboru/, to nasze prawo.
                Bądź szczęśliwy, Andrzej Adamski.
    • asocjacja_w Tylko nie do więzienia !!! 15.10.10, 10:29
      Tylko nie do więzienia !!!
      Obóz pracy o zaostrzonym rygorze przez
      szesnaście godzin na dobę , dla obojga ,
      co najmniej na dziesięć lat , przesypywać
      piasek z kupki na kupkę !!!

• ababyd Re: Tylko nie do więzienia !!! 15.10.10, 10:54
        "asocja..", zostaw zrozumiałe emocje. Jest tylko jedna droga MIŁOŚĆ !
        Andrzej Adamski
    • kiryloszomber 18-letni maluch? 15.10.10, 10:45
      Oczywiście historia smutna, do tego młodzież musiała być cherlawa a konkubent potężny, bo inaczej zdołaliby go wynieść za kończyny na dach i tam sprawdzić, czy przypadkiem nie umie fruwać, ale nazywanie maluchem kogoś, kto ma prawo wyborcze etc. to chyba przesada.
      • ababyd Re: 18-letni maluch? 15.10.10, 11:04
        Nie mierzmy miarą oprawcy, nie upodabniajmy się do niego. O tym przypadku napisała gazeta /dobrze/, ale o ilu nie pisze, ile takich zachowań jest wokół nas, ilu widzimy panów /pań także/ snujących się na narożnikach ulic, wokół sklepów, ile słyszymy o dopalaczach, narkotykach,..
        Nie ma skutków, bez przyczyny!
        NORMY, PRZYCZYNY, ETYKA, MORALNOŚĆ, WIERNOŚĆ, GODNOŚĆ, HONOR, PATRIOTYZM, RODZINA, WYCHOWANIE,..- czy znajdujemy czas na refleksję o tym? Czy tylko ekonomia, to co między nogami, fizjologia, chemia i źle pojmowana wolność, czyli EGOIZM?
        Nie zajmujmy się wyłącznie skutkami.
        Andrzej Adamski
        • barabara6 Re: 18-letni maluch? 15.10.10, 11:17
          "ilu widzimy panów /pań także/ snujących się na narożnikach ulic, wokół sklepów,
          > ile słyszymy o dopalaczach, narkotykach,..
          > Nie ma skutków, bez przyczyny!
          > NORMY, PRZYCZYNY, ETYKA, MORALNOŚĆ, WIERNOŚĆ, GODNOŚĆ, HONOR, PATRIOTYZM, RODZINA, WYCHOWANIE,..- czy znajdujemy czas na refleksję o tym? Czy tylko ekonomia,
          > to co między nogami, fizjologia, chemia i źle pojmowana wolność, czyli EGOIZM?"

Tak, masz rację. Ja też obserwuję to zjawisko - odkąd religia jest w szkole obowiązkowa, odkąt każdy przystanek, klomb i każdy pisuar musi zostać poświęcony, odkąd o in vitro i prezerwatywie najwięcej mają dopowiedzenia biskupi - odtąd nastąpiło niezwykłe schamienie ludzi, znieczulica, brutalność bandytów jeszcze 20 lat temu niewyobrażalna
          • ababyd Re: 18-letni maluch? 15.10.10, 11:31
            "bar..", masz prawo mieć takie spostrzeżenia. Ja mam inne. Uszanujmy to. PRZYCZYNY !
            A A
          • basia8.93 Re: 18-letni maluch? 16.10.10, 14:28
            barabara6 napisał:
            Ja też obserwuję to zjawisko - odkąd religia jest w szkole obo
            > wiązkowa, odkąt każdy przystanek, klomb i każdy pisuar musi zostać poświęcony,
            > odkąd o in vitro i prezerwatywie najwięcej mają dopowiedzenia biskupi - odtąd n
            > astąpiło niezwykłe schamienie ludzi, znieczulica, brutalność bandytów jeszcze 2
            > 0 lat temu niewyobrażalna
            odkąd większy dostęp do TV, komputera, więcej mody na zachodnią "wolność ", większe nierówności społeczne "odtąd nastąpiło niezwykłe schamienie ludzi, znieczulica, brutalność bandytów jeszcze 20 lat temu niewyobrażalna" P.S. ...i sól jakby mniej słona, nie mówiąc o cukrze- bo ten najsłodszy był przed wojna.
            • barabara6 Re: 18-letni maluch? 17.10.10, 21:32
              "nie mówiąc o cukrze- bo ten najsłodszy był przed wojna."

Prawda, prawda, najprawdziwsza prawda. Przed wojną cukier krzepił, teraz tylko tuczy
    • stach_79 Jakie to straszne bać się własnej matki... 15.10.10, 10:57
      Jak widać nie każdy dojrzał do posiadania dzieci... Ja chciałbym bardzo je mieć i staram się z dziewczyną... nic nie wychodzi :( Dlaczego takie dranie mają dzieci, a normalni ludzie nie mogą??
      • ababyd Re: Jakie to straszne bać się własnej matki... 15.10.10, 11:26
        "stach.." Zadajesz słuszne pytania. Człowiek, sam z siebie nie dojrzewa, nikt z nas. Trochę trzeba zachodu, aby dojrzeć.
        Macie pragnienie, słuszne pragnienie, ludzkie pragnienie, dobre pragnienie, ale życzę, aby Wasze dzieci urodziły się w prawdziwym małżeństwie, po powiedzeniu sobie, w obliczu Boga, ślubuję.., w dobrym i złym,..., aż do śmierci,..
        Przepraszam, ale MIŁOŚĆ PRZETRZYMA WSZYSTKO.
        Kłaniam się, Andrzej Adamski.
    • barabara6 Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:01
      A czy te dzieci chodziły na religię? Ten najmłodszy - czy chodził? Chyba nie, bo gdyby chodził, to by nadstawił "drugi policzek" (czyt. - podałby do powieszenia drugą nogę)
      • asaofetida Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:21
        Biedne dzieciaki.
        Ostatnio zaczyna sie o tym mowic...kiedys bicie dzieci bylo na porzadku dziennmy...np. slynne pruskie wychowanie.

Ja nie jestem za wychowaniem bezstresowym ale dzieci trzeba kochac i szanowac ,pokazywac granice.

Tez nie rozumiem po co niektore kobiety biora sobie takich konkubentow...przeciez dzieci sa wazniejsze od faceta.
        • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:36
          To jest to. Nie ma skutków bez przyczyny. Tak jest.
          Kłaniam się, A A,
      • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 11:34
        "ba..", poczytaj Ewangelie, o policzku też. Dobrze, że dotykasz najistotniejszych spraw.
        Pozdrawiam, A A.
      • rrady Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 12:56
        barabara6 napisał:
        > A czy te dzieci chodziły na religię? Ten najmłodszy - czy chodził? Chyba nie, b
        > o gdyby chodził, to by nadstawił "drugi policzek" (czyt. - podałby do powieszen
        > ia drugą nogę)

Jeśliby ktoś niewybrednie zaatakował Cię na forum, Ty dzielnie nadstawiłabyś pewnie drugą szarą komórkę - gdybyś ją miała.
        • barabara6 komórki 16.10.10, 01:28
          "jeśliby ktoś niewybrednie zaatakował Cię na forum, Ty dzielnie nadstawiłabyś pewnie drugą szarą komórkę - gdybyś ją miała."

Jestem małpą. Małpy nie maja komórek
          • ababyd Re: komórki 16.10.10, 09:25
            "barbaro..", ten ktoś mówił do siebie.
            Nie zniżaj się, pozdrawiam, A A.
      • basia8.93 do barabara6 16.10.10, 13:54
        barabara6 napisał:

> A czy te dzieci chodziły na religię? Ten najmłodszy - czy chodził? Chyba nie, b
        > o gdyby chodził, to by nadstawił "drugi policzek" (czyt. - podałby do powieszen
        > ia drugą nogę)
        a nic o tym w tekście nie ma.to, że powiedział "boję się" nie zaprzecza temu. naprawdę jesteś uprzedzona
    • krociech Tylko jedna kara 15.10.10, 11:26
      Publicznie zatłuc łomem, dla przykładu.
      • krociech A mówię 15.10.10, 11:27
        z doświadczenia. Kilkanaście lat litowania się nad bydlakiem, który "już nie będzie". Teraz widzę, że po skończeniu 18 lat trzeba było na tę męską kurwę donieść na policję i zażądać alimentów. Dziś ku... chodzi po ulicy i udaje świętego.
        • ababyd Re: A mówię 15.10.10, 11:39
          Litość, nasza obojętność, to przyczyny. Masz rację.
          A A
      • ababyd Re: Tylko jedna kara 15.10.10, 11:37
        Nie bądź taki, jak ten od żyrandola z Garbar.
        A A
        • krociech Dla swojego dziecka 15.10.10, 21:36
          nie będę. Dla swojego ojca będę.
          • ababyd Re: Dla swojego dziecka 15.10.10, 21:40
            Nie bądź dla nikogo. Proszę, nie zniżaj się do poziomu oprawcy. Proszę.
            Andrzej Adamski
    • patrz_realniej Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpieczna 15.10.10, 11:56
      wy naprawde jesteście szurnięci.
      jak nie wyrzucacie psów z balkonu, to włazicie na słupy energetyczne i dzieci na zyrandolach wieszacie.
      • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 13:28
        Ciekawa refleksja. Warto nad nią pomedytować, poszukać przyczyn takiego stanu rzeczy.
        "patrz_.." dotyka istoty, tylko, gdy mówi "wy" trochę martwię się, bo skłonności do zachwaszczania życia ma każdy z nas.
        Z uszanowaniem za trafne spostrzeżenie, A A.
    • olga.dobroslawa KTO pisał ten artykuł? 15.10.10, 12:04
      A ja się pytam: kto pisał ten artykuł? Zła interpunkcja, składnia, powtórzenia, dramat. Nikt tego nie sprawdza przed umieszczeniem na stronie?
      • ababyd Re: KTO pisał ten artykuł? 15.10.10, 13:30
        "olgo..", to też ważne, masz rację. Poprawiajmy się w każdej dziedzinie.
        Andrzej Adamski
      • mn7 Re: KTO pisał ten artykuł? 15.10.10, 15:23
        Się pytasz?
      • abalysii Re: sens artykulu ci zwisa jak widać 16.10.10, 16:14
        znajdź sobie inne zajęcie
    • zasadniczook ale przecież nie było żadnej kasy do zrobienia.... 15.10.10, 14:37
      gdyby był cień szansy na wyegzekwowanie jakiejś kary pieniężnej, policja byłaby dużo wcześniej.
      Z resztą, nie niepokoi się biednych rodzin w Przyjaznym Państwie
    • anna22290 Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpieczna 15.10.10, 15:18
      nareszciez nowym prawem zaczyna wchodzic do takich domow czlowieczenstwo ,ktos faktycznie reaguje na krzywde ,biedne dzieci z takich przekletow domow
    • mn7 Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 15:25
      A gdzie sie podziali zawsze licznie na forum obecni kretyni bredzący o złowrogim państwie, które "za byle co" jakoby "porywa" dzieci rodzicom? Choćby ostatnio - przy okazji dyskusji o tej dziewczynce z epilepsją zgubionej w lesie i dziewięciorgu jej rodzeństwa?
    • orkiszon Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpieczna 15.10.10, 17:58
      powiesić śmiecia na żyrandolu za jaja
      • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 21:25
        Gdyby miało tak być, zapewne zabrakłoby żyrandoli. Lepiej likwidować przyczyny takich zachowań. Jest to możliwe, tylko trzeba chcieć.
        A A.
    • olias Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 18:31
      zbyt dużo żądasz. margines był zawsze. ale przy budowie RP III marginesem stała się połowa narodu. jeśli się tworzy społeczeństwo o tak idiotycznym rozwarstwieniu to czego żadać?
      mija ponad 20 lat od chwili gdy w ciągu jednego dnia zlikwidowano wszystkie PGR-y. do dziś nikt z tych pierd... elit RP III nie ma zielonego pojęcia co zrobić z mieszkańcami po-pegeerowskich wsi. Po prostu - mają tak trwać w nędzy, na marginesie, moze wreszcie umrą i nie bedą psuć miłego nastoju kurwelity.
      co do mnie mam dość tej RP III. Gdybym mógł chętnie zrezygnowałbym z obywatelstwa RP III i został bezpaństwowcem. ale nawet tego k.... nie wolno.
      • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 21:32
        "olias", spokojnie. Masz rację. To jest problem psa spuszczonego z łańcucha, wierzących w sprawiedliwość społeczną i hien. Margines będzie zawsze, ale dzisiaj margines stał się głównym nurtem, a szlam społeczny /są wyjątki/ mówi o zielonej wyspie. Masz rację, ale porzuć myśli o porzuceniu obywatelstwa. Jeszcze Polska nie zginęła...
      • nicram112 kurwelity? - wspominasz najlepszych klientow 15.10.10, 22:04
        odwiedzajacych swoja stara? Popieram - zrezygnuj z obywatelstwa a najlepiej powies sie. Widac PGR wrrosl ci w mozg.
    • antypo-lityk Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpieczna 15.10.10, 20:20
      A może te zboczenia są wynikiem tego, że w tym kraju łatwiej znieść życie gdy się wypije pół litra! A później to coraz bardziej jest dobrze!!! Słucham jak wajda ubolewa, że jakiemuś kolesiowi nie dali pracować w pierel-u. Dać pracować to w rozumieniu tego cwaniaka frajerzy w tym kraju mają utrzymywać kupę polańskich i ich zabawki na luksusowym poziomie. A frajerzy nie wiedzą, że taki poziom nawet istnieje. Jesteś fachowcem, wielkim artystą w SWOIM mniemaniu to na luksus zarób. Bo ot tak należeć może ci się tylko ogólna i skromna niestety normalka. A kolesie na wygnaniu zapomnieli nawet jezyka tego narodu, któego czepiają się jak mędy.
      • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 21:38
        Mocne, ale jak tak mówimy, to jest nadzieja. Jeszcze trochę, a będziemy zaczynali od nowa. Tylko szkoda Polski, ideałów Solidarności, rozgrabionego narodowego skarbu.
        Zobaczmy kto za tym stoi; fakty, nazwiska /prawdziwe/, życiorysy, cele.
    • mariuszet Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 15.10.10, 21:52
      Jestem za pomaganiem rodzinom zamiast zabierania dzieci, ale w tym przypadku bez skutku, a przyczyną jest alkohol i zezwierzęcenie. Co tu normy pomogą na brak norm i empatii u zwyrodnialców?
      ababyd napisał:

> Zacznijmy rozmawiać o normach i przyczynach. Już czas najwyższy, jeśli nie jest
      > zbyt późno?
      > Andrzej Adamski
    • elfunfis Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpieczna 15.10.10, 23:47
      Zastanawiam się nad jednym ? Podobno jesteśmy państwem katolickim, nie chcemy rozdzielności Państwa od Kościoła , myślę więc że odpowiedzialność za takie sytuacje spada nie tylko na Państwo , nie wińmy tylko systemu. Co zrobił Kościół dla tych ludzi ?
      Czy Kościół interesuje się takimi ludźmi, dziećmi z patologicznych rodzin ? Z tego co widać , to niestety nie. Wolą stawiać nowe Kościoły w bogatych dzielnicach , gdzie powiedzmy sobie szczerze widać perspektywy na zyski , a biedni niech sobie radzą sami.
      • pankrzysiek Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 16.10.10, 08:52
        elfunfis napisał:

> Zastanawiam się nad jednym ? Podobno jesteśmy państwem katolickim, nie chcemy r
        > ozdzielności Państwa od Kościoła , myślę więc że odpowiedzialność za takie sytu
        > acje spada nie tylko na Państwo , nie wińmy tylko systemu. Co zrobił Kościół dl
        > a tych ludzi ?
        > Czy Kościół interesuje się takimi ludźmi, dziećmi z patologicznych rodzin ? Z
        > tego co widać , to niestety nie. Wolą stawiać nowe Kościoły w bogatych dzielni
        > cach , gdzie powiedzmy sobie szczerze widać perspektywy na zyski , a biedni nie
        > ch sobie radzą sami.

no niestety mam podobne danie, Klechy sa przeciwne Antykoncepcji każą sie rozmnażać ale żeby coś od siebie to nie, oczywiście jest Caritas : Caritas dał ... tyle ze caritas nie jest wydzielonym majątkiem kościelnym tylko dziadują od ludzi - pop.....ne to wszystko

niech ze wreszcie opodatkują ten zasrany Kościół, SLD złamało słowo mam nadzieje że Palikot dotrzyma słowa w tej kwestii
        • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 16.10.10, 09:46
          Panie Krzysiek, Pan jest jajarz. Cytuję "niestety..". Pana klucz do szczęścia doprowadzić może do naśladowania oprawcy wieszającego dzieci na żyrandolach.
          Zachęcam do refleksji, Andrzej Adamski.
      • ababyd Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 16.10.10, 09:42
        Spokojnie. Sprawdź, co to jest KATOLICYZM. Przed chwilą powziąłem wiedzę o tych osobach /mieszkam za rogiem/, niczym nie wyróżniają się negatywnie-szczególnie dzieci, taka rzeczywistość na Okolu jest "normą", nie powoduje niepokoju, bo gdzie obejrzysz się, widać takich ludzi. Masz rację, że to nie tylko odpowiedzialność Państwa, ale standardy państwowe wyznacza Państwo, my wyborcy tego Państwa, kreatorzy- MEDIA, wzorce -tzw "gwiazdy".
        Już dawno minął czas na rozpoczęcie refleksji o przyczynach, ale zacznijmy znowu, zawsze jest pora. Zróbmy to kosztem troski, np o zwierzątka /to też ważne/, o roślinki,... .
        Jeżeli człowiek będzie podmiotem, na pierwszym miejscu stworzeń, wszystko usytuowane zostanie na właściwym miejscu, i zwierzątka, i roślinki,..
        My ciągle kopiemy studnię, jak się pali /przemoc,dopalacze, narkotyki,../.
        Z uszanowaniem, Kościół to ludzie ochrzczeni, od góry do mnie, duchowni i świeccy. Mamy szczęście czerpać z PRAWDY, ale jak to robimy?
        Andrzej Adamski
    • izabelar0 Re: Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpiecz 16.10.10, 01:29
      tak wlasnie przyczyny sa rozne, ale nie usprawiedliwiaja
    • zawszegoscinnie Koszmar, gehenna. Szóstka dzieci już bezpieczna 19.10.10, 14:56
      Matko Boska kto napisał takie bzdury w tym artykule ciekawe co to byl za zyrandol ktory sie nie zerwal skoro ludzie twierdza ze byl tam wieszany:D chyba z metalu haha zalosne to jest pol prawdy a drugie pol to bajki....:) powinien sie ktos zajac ludzmi ktorzy pisza takie artykuly:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka