Gość: Déjà vu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 00:38 tylko jakie? malowane? drapane? wyklejane? esofloresowane? no? jakie robicie pisanki? a robicie? uklony, Déjà vu w jajowym natchnieniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maria Re: beda JAJA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 08.04.04, 01:15 Właśnie skończyłam drapać trzecie jajo i tyle samo zostało mi jeszcze do zrobienia. Teraz czas na odpoczynek. Spokojnej nocy wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: beda JAJA IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.04.04, 08:17 drapałaś jajka gotowane na twardo? czy pisanki? bo zastanawiam się czy takie gotowane jaja je się później w święta? czy jajko może tyle leżeć? i nie zespuje się? czy takie drapane jajo jest tylko ozdobą? u mnie robi się pisanki w święta, żeby jaja były świeże i jadalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: beda JAJA IP: *.fordon.INTELINK.pl / 81.210.72.* 08.04.04, 17:19 Gość portalu: Madziara napisał(a): > drapałaś jajka gotowane na twardo? czy pisanki? bo zastanawiam się czy takie > gotowane jaja je się później w święta? czy jajko może tyle leżeć? i nie zespuje > > się? czy takie drapane jajo jest tylko ozdobą? Wydmuszki przy drapaniu pękają, dlatego jaja gotuję na twardo. Farbuję w wodzie z łupinami cebuli lub farbami do tkanin. Pisanki wykonane tą techniką są tylko ozdobą i załącznikiem do świątecznych upominków. Mogą leżeć latami ponieważ zawartość skorupki wyparowuje (wysycha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: beda JAJA IP: 217.97.147.* 08.04.04, 08:38 A ja już jako rodzic mam z tym spokój. Techniki są różne - najpierw gotowanie w wodzie z cebulą, a potem: farbki, pisaki, kredki. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu JAJO 1, JAJO 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 10:43 A ja, jako rodzic, spokoju nie mam ;))) I cale szczescie, gdyz mimo chronicznego braku uwielbiam to cale jajcarskie zamieszanie. Lupki od cebuli - obowiazkowo. Jaja przepiorcze - obok sKURkowanych Jajo strusie - w marzeniach I tak: Jajo pierwsze rokokowe: Narzad czubiasty, np szpilka/wykalaczka, zlota farbka z klejem i benedyktynska praca... a potem to juza same cuda! (i na koniec obowiazkowo natrzec tluszczem) Jajo drugie bardzo personalne: ksero kolorowe/cz-b (np geby mojej) odpowiednio podciete gora/dol i ... juz klej zrobi reszte Jajo trzecie... ale o tym moze pozniej uklony jajeczne, Déjà vu Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: JAJO 1, JAJO 2 08.04.04, 10:49 jaja strusie sa dostepne w asie na chodkiewicza za ok 40 zl znalezc je mozna w lodowkach (tam gdzie nabial), najbardziej na lewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara sprawdź poczte :)) IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.04.04, 10:55 hej Asia - a propos jaj - sprawdź pocztę! - jaki miesiąc wybierasz? tylko się nie śliń :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: sprawdź poczte :)) 08.04.04, 20:56 ;))) stczen moze byc tak na przyklad ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vvi0sna Re: JAJO 1, JAJO 2 08.04.04, 10:57 zapomnialam wam powiedziec, ze juz nie chodze do Tesco a do Asa tam tez maja dobre serki i taaaaakie jaja ;PPPP a przeciez ich nigdy za wiele, noe nie ???? (spacja obowiazkowo) hhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjà vu JAJO 3 - po byku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 20:49 a raczej po strusiu* Macie pomysl jak to jajo upstrzyc na wielkanoc? Ono taaaakie wielkie a ja taka malutka (oczywiscie to parafraza ;))) uklony, Déjà vu *dzieki vviosna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: JAJO 3 - po byku! 09.04.04, 14:36 * - zawsze sluze pomoca pozdrawiam, pomysly na upstrzenie - po obiadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall zabawki IP: 217.97.147.* 08.04.04, 11:25 Ja przyznam, że nigdy mnie to jajowanie nie bawiło. Ale za to jedzonko ze święconki ubywało już w drodze powrotnej z kościoła. Pozdrawiam nie jajecznie, lecz tanecznie czyniąc dyg nieśmiały by sprawunki me świąteczne się nie wysypały Gall PS Gdzie jest w Bydgoszczy dobry sklep z zabawkami? Mam list do zająca i nie mogę go zrealizować. Szukałem w marketach (lipa) i w kilku sklepach - też cieńko. A pamiętacie sklep, który dawniej był na Mostowej? Był chyba najlepiej zaopatrzony, a ile tam kasy zostawili moi rodzice (i tu chwila rozrzewnienia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: zabawki IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.04.04, 11:31 fajniutki sklep z zabawkami jest w Galerii Pomorskiej Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Re: zabawki 08.04.04, 12:12 A czego szukasz, Gall? Zgadzam się z Madziarą - w Galerii jest dobrze zaopatrzony tego typu sklep. Poza tym ten na rogu Bernardyńskiej i Wałów Jagiellońskich ma jakiś tam wybór. Powodzenia, Zajączku ;) Nasz Zajączek odwiedził 5,10,15 w Geant i... więcej kicać nie musi ;) Małe Córeczki nie są złe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: zabawki IP: 217.97.147.* 08.04.04, 12:38 W Galerii jest Smyk przed którym mam opór, bo ceny są tam nieliche. Choć przyznac muszę, że kiedyś w warszawskim Smyku zabawkę Chico, która kilka lat wytrzymuje niezłe testy wytrzymałości. Lista jest skomplikowana (na nieśmiałą sugestię, że może nie być tego w sklepie uzyskałem odpowiedź, że nie mam co sę tym martwić, bo zajączek sam poszuka i na pewno znajdzie). Ale mam problemy z najprostszymi akcesoriami (tak mi się przynajniej wydawało). Ze świecą szukać porządnego pasa na rewolwery wraz z tymże uzbrojeniem. O kamizelce szeryfa noję się wspomnieć, by sprzedawca nie zgromił mnie wzrokiem. A presja coraz większa, bo właśnie się dowiedziałem, że tęsknią za mną na drugim końcu kraju i z rana czas ruszać w drogę. Zatem czasu coraz mniej. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: zabawki IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.04.04, 12:42 sprzęt typu pas kowbojski itp widziałam kiedyś w sklepie Stretcher na Kapuściskach, ale sklep został niestety zlikwidowany :(( - jedyny Stretcher w Bydgoszczy jest na Sobieskiego - może tam warto poszukac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: zabawki IP: 217.97.147.* 08.04.04, 13:52 Dzięki, podjadę. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: zabawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 17:21 Nie było pasa. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: zabawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 08:25 Smyk zaliczyłem - cienizna. Ale najważniejsze jest to, że wyjazd przełożyłem i mogę dzisiaj się też rozejrzeć. Zaczynam podjerzewać spiskową teorię: Otóż jesteśmy nielicznym regionem, w którym kultywuje się tzw. zająca. W takiej, za przeproszeniem, warszawce to zapomnijcie, by dzieciaki dostawały prezenty na Welkanoc. Stąd też problemy z zaopatrzeniem zająców, bo tam gdzie są centrale sieci handlowych to nie ma tego piękn ego zwyczaju i łapserdaki nie przygotowują się jakoś specjalnie pod te święta (czyt. nie ma dodatkowych dostaw zabawek). Jawna dyskryminacja regionów wysokorozwiniętych przez decydujące - niedorozwinięte (;-)). Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 11:00 Poddaję się. Przenbiegłem całe Śródmieście, większość marketów już odwiedziłem. I nic. Mam nadzieję, że alternatywne prezenty spotkają się z akceptacją i nie zszargam zającowi dobrej opinii. W następnym roku nie dam się już zamienić z Panią Gallową na zakupy. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Porażka 09.04.04, 12:27 Gallu, nie sprawdzalam i dawno juz nie bylam, sprawdz w blaszaku kolo kladki na wyzynach, sklep papierniczy arpis bodajze sie niegdys nazywal, mieli tam przerozne zabawki swego czasu. poza tym proponuje przeleciec sie po bazarkach i ryneczkach, miewaja tam przerozne gadzety, np ten na wyzynach, czy na kapusciskach, nie bywalam na zadnym ryneczku od chyba 2 lat, ale z tego, co pamietam, zdarzaly sie tez przerozne dziwne ustrojstwa typu oprzyrzadowanie szeryfa ;) sprobuj tez na dlugiej w sklepie smile, tudziez w tych wszystkivh 5-cio zlotowych sklepach. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 12:51 Dzięki za wsparcie. Pozdrawiam i znikam. A co tam robię sobie wolne. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: beda JAJA IP: *.fordon.INTELINK.pl / 81.210.72.* 09.04.04, 12:19 ... jak zbierzesz do koszyka www.garfield.com/fungames/coopcatch.html Miłej zabawy życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
l_jane Beda JAJA i... 09.04.04, 19:59 ... kurczaki ;) www.care2.com/ecards/build/1/5798 Z okazji zbliżających się Świąt życzę wszystkim prawdziwej NIE wirtualnej Radości i nadziei, która zaprocentuje potem w codzienności ;) Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś