Dodaj do ulubionych

wolność wypowiedzi

13.06.11, 23:14
TVN w dzisiejszych "Faktach" poinformowała, że nastolatek , bodajże z Łomży, za napis na murze "je...ać rząd" został skazany na 9 m-cy więzienia w zawieszeniu na 3 lata z paragrafu za obrazę organów władzy państwowej.
----
- Czym rózni sie polskie prawo od amerykańskiego odnośnie wolności wypowiedzi? - pyta prawnika młody demokrata.
-Róznica jest istotna. Polskie prawo gwarantuje wolność wypowiedzi, a amerykańskie - wolność po wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • kibic.zalogowany Re: wolność wypowiedzi 14.06.11, 00:34
      i powinni szczeniaka wsadził dla przykładu na 6 miesięcy do pierdla, żeby uświadomić takim gnojom że demokracja i wolność słowa wcale nie oznacza anarchii!!!
      pewnie ten obszczymur nawet nie jest świadomy tego, że gdyby dalej rządził pewnie jego idol kurdupel, to musiałby w tej szkole codziennie rano odmawiać paciorek do ołtarzyka Jarosława, a Polska byłaby rydzykowym skansenem z władzą zakompleksionego i chorego psychicznie małego hitlerka!!!

a co do autora wątku, to skoro zaczyna się jakiś temat to warto poświęcić 10 sekund na znalezienie w necie informacji o tym gdzie ten bamber bawił się sprayem...
      • dziwny22 Re: wolność wypowiedzi 14.06.11, 01:20
        Kibic tobie lepiej wychodzi kibicowanie niż próba walki o demokrację. Ograniczając wolność wypowiedzi i pisząc "kurdupel", "hitlerek", sam sobie wystawiasz najlepsze kibolskie świadectwo. Czymże się różni twoja opinia o tym komu i co wolno mówić i pisać od tego co było przed okrągłym stołem,który sam w sobie miał, wbrew pozorom, wiele kantów? Najpierw się dobrze zastanów zanim coś napiszesz, a swojej nienawiści do ludzi myślących inaczej niż ty, nie nazywaj demokracją, gdyż jest to ponury żart z owej. I pamiętaj: "demokracja to uświadomiona konieczność", a "prawda jest kwestia wyobraźni".
        • frych47 Re: wolność wypowiedzi 14.06.11, 07:47
          kibic ma rację, demokracja jest wtedy jak moje jest na wierzchu a kto inaczej myśli tego do pudła.
    • frych47 Re: wolność wypowiedzi 14.06.11, 07:49
      To mamy klękać przed tym rządem aby nie iść do pierdla.
      • kibic.zalogowany Re: wolność wypowiedzi 14.06.11, 13:22
        a sobie klękaj skoro tak ci to sprawia przyjemność... tylko zawsze potem wycieraj usta!
        • poganiacz_bydla Re: wolność wypowiedzi 14.06.11, 23:21
          kibic, jesteś bardzo znerwicowany. Tekst o nastolatku, chociaż prawdziwy był tylko pretekstem do opowiedzenia zamieszczonego dowcipu. Dlatego czy sąd był w Łomży czy Lubartowie nie miało to żadnego znaczenia. Osobiście uważam, że poczucie humoru jest niezbędnym warunkiem inteligencji. Twoja reakcja utwierdza mnie w przekonaniu, że na stadionach takich ludzi nie jest zbyt dużo.
          ---
          POgonić POpaprańców!
          • kibic.zalogowany Re: wolność wypowiedzi 15.06.11, 00:54
            a mnie zawsze poraża indolencja umysłowa takich ciemnych kmiotów jak ty, którzy zawsze na widok mojego nicka przypisuja mi bycie pseudokibicem :))
            ale to już twój problem i twojego pisiowej mentalności :))
            • dziwny22 Re: wolność wypowiedzi 15.06.11, 01:33
              Głębię twojego nicka /kibic/ może zrozumieć nawet kmiot, wszak można być kibicem wszystkiego, ale twojej nienawiści do pewnych postaw, poglądów i ludzi nie sposób zrozumieć. Nie będę się wysilał na epitety, którymi tak hojnie obdarzasz innych czym sam sobie wystawiasz najlepsze świadectwo. Po cóż więc inne?
              • poganiacz_bydla Re: wolność wypowiedzi 15.06.11, 19:20
                Zanim zetknąłem się na tym forum z kibicem byłem przekonany, że oszołomstwo to podstawowa cecha zwolenników PIS-u. Platformie, której też jestem wrogiem, tej cechy jakoś nie przypisywałem. Przypadek kibica powinien stanowić dla mnie przyczynek do zmiany mojego stanowiska w tej sprawie.
                ----
                " Dopóki nie zacząłem korzystać z internetu, nie zdawałem sobie sprawy jak wielu oszołomów jest wokół mnie" Stanisław Lem (cytat z pamięci)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka