Dodaj do ulubionych

Toruń mniejszy od Radomia

24.08.11, 06:31
czy wiecie,że aspirujący do miana metropolii Toruń jest dużo mniejszy od Radomia.
Radom ma 233 tyś mieszkańców ale metropolią nie zamierza zostać, tam ludzie patrzą trzeźwo na świat i nie ulegają demagogii lokalnych oszołomów.
Większymi miastami jest też Sosnowiec , Częstochowa...

Obserwuj wątek
    • frych47 Re: Toruń mniejszy od Radomia 24.08.11, 08:39
      Nie liczy się ludność tylko starówka i gotyk na dotyk.
      Te wszystkie miasta mają się wyludniać i toruniewko będzie stolicą Polski
      Jakoś większego Radomia nie widać na mapach pogody, także już nie wiem które miasto jest większe.
      • tylko_fakty Re: Toruń mniejszy od Radomia 24.08.11, 09:08
        frych47 napisał:

> Nie liczy się ludność tylko starówka i gotyk na dotyk

Sandomierz, czy Kazimierz nad Wisłą ma zdecydowanie ładniejszą I TO POLSKĄ starówkę niż ta krzyżacka spuścizna a nie ma ich na mapie pogody ?!
        Czy chodzi o celową dezinformację w mediach?
        • alquoz dla porządku.. 24.08.11, 09:40
          dodaj jeszcze Gdynie..ona też jest większa... ma ok 250tys mieszkancow

ale co z tego? chodzi ci o to ze Torun glosniej szczeka choc jest maly ? moze tak, ale ma wieksze szanse byc uslyszanym i cos ugrac niż wspomnianay Radom , Gdynia czy Cz-wa przygniecione pobliskimi miastami ...
          Bydzia chocby nie wiem co, nie stanowi i nie bedzie stanowic przeciwwagi wobec naszych interesow (jestem z CT) jak Gdansk czy Aglomeracja Śląska czy Kraków...

i nie zmieni tego nawet powołanie waszej własnej aglomeracji..w co i tak watpie...nie oszukujmy się...

uprzedzam,,jestem zwyklym szarakiem ..pracuje i u was i w CT ... i wisi mi czy Bydgoszcz bedzie miala swoja aglomeracje czy nie ...czy to bedzie z nami.....
          byle drogi i dojazdy koleja byly dobre, reszta to szczekanie wyborcze...

pozdrawiam Szwederowo i Nakielska :)

t
          • frych47 Re: dla porządku.. 24.08.11, 09:58
            alquoz napisał:

> i wisi mi czy
            > Bydgoszcz bedzie miala swoja aglomeracje czy nie ...czy to bedzie z nami.....
            > byle drogi i dojazdy koleja byly dobre, reszta to szczekanie wyborcze...
            >

I tu się zamotałeś bo żeby to było, Bydgoszcz musi mieć własne środki a nie jałmużnę od torunia.
            • alquoz Re: dla porządku.. 24.08.11, 10:12
              zamotani to są wasi "politycy" ze nie potrafia kasy zorganizowac w czysty lub niekoniecznie sposob ..nie ja...

Szczerze.odpowiedz .czy wierzysz w Jasiakiewicza ze bedzie ojcem zbaiwcielem miasta? :)
              Ze to on uosabia Bydgoski Power? jesli tak to zle widze wszelkie bydgoskie starania o cokolwiek..

szkoda, bo chcialbym by jakies miasto tu w regione bylo zaje...ste, a tego nie mamy i chyba nie bedziemy mieli...

• heniekstar Re: dla porządku.. 24.08.11, 14:08
                Nie o Jasiaka jako senatora vhodzi a o to że on jako pierwszy z ważnych bydgoszczan przebił się do mediów z prawdą o współpracy dotychczasowej. PO siedziało cicho i media z ich kieszeni też. I jego wybranie spowoduje moment zastanowienia dla centrali w Warszawie i jedyny wniosek. Toruńscy politycy kłamali i oni jako centrala woj. ponoszą odpowiedzialnośc za klęskę (mam nadzieję) Może ktoś w końcu w waie zrozumie, że nie głośniejszy a rzeczywisty lider w regionie.
                I o to chodzi w popieraniu Jasiaka.

Panika jaka ogarnęła toruńskich polityków wyraźnie wskazuje realne traktowanie zagrożenia wspólnej metropolii (czyutaj położenia łapy na kasie dla aglomeracji)
          • tylko_fakty Re: dla porządku.. 24.08.11, 10:41
            alquoz napisał:
            > uprzedzam,,jestem zwyklym szarakiem ..pracuje i u was i w CT ... i wisi mi czy
            > Bydgoszcz bedzie miala swoja aglomeracje czy nie ...czy to bedzie z nami.....
            > byle drogi i dojazdy koleja byly dobre, reszta to szczekanie wyborcze..

fakt jest taki,że toruńskie szczekanie i wyrywanie z bydgoskiej kołdry rozkłada cały region i jak pozostawimy to toruńskim politykierom to bedziesz jeździl do pracy do Poznania , Gdańska i tam szukał klientów.
            Dlatego jedyne sensowne rozwiązanie to METROPOLIA BYDGOSKA , która spowoduje ,że toruńskie szczekanie starci rangę bytu i skończy się ciągłe łapanie nas za nogawki przez wściekłego torunskiego ratlerka ( bez ujmy dla animalsów)
            Jak pokazał przykład ostatnich 10 lat z Toruniem nie można współżyć bo to ustrój pasożytniczy a pasożyta się wycina.

• heniekstar Re: dla porządku.. 24.08.11, 14:10
              zapomniałes dodac - z Toruniem lub bez, ale pod władzą miast aBydgoszczy i prezydenta a nie marszałka lub obu prezydentów
          • heniekstar Re: dla porządku.. 24.08.11, 13:58
            Brawo . Dobry wpis
    • alfred_prawdomowny Re: Toruń mniejszy od Radomia 24.08.11, 22:30
      I co z tego, że mniejszy. Radom to pipidówka.
      • tylko_fakty Re: Toruń mniejszy od Radomia 25.08.11, 09:33
        Całbecki pompuje wojewódzkie, nasze pieniądze właśnie w coś co powinno mieć swoje miejsce za Radomiem. Oni przejadają naszą kasę, nasze podatki!
        Co to za sztuka zrobić imprezy nawet ogólnopolskie jeżeli ma się otwarty budżet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka