Dodaj do ulubionych

Chorzy poczekają jeszcze dłużej

IP: *.atr.bydgoszcz.pl 04.01.05, 20:50
Restauracja nie moze odmówic głodnemu obiadu. Zgodnie z konstytucją, RP
zapewnia obywatelom równość. Za zjedzone obiady na pewno nie zapłacimy,
powiedział prezio, a moze pierwszy. W przypadku, tłoku starszy sali ma prawo
odesłać głodnego do kolejki na zapleczu!
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Chorzy poczekają jeszcze dłużej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:21
      Restauracje są poddane wolnemu rynkowi, więc można przebierać i wybrzydzać.
      Natomiast ochronę zdrowia "zabezpieczją" w ramach opiekowania się nami nasi
      okupanci, czyli poitycy. Ach rozmarzyłem się, gdyby szpitale poddać tym samym
      prawom co restauracje... Choć i tak dobrze, że politycy nas nie żywią nas
      wszystkich tak jak żywili nas za PRL-u.
      • Gość: Emeryt Re: Chorzy poczekają jeszcze dłużej IP: *.telsten.com / 83.238.68.* 04.01.05, 22:21
        Ciekawe dlaczego nie mozna u nas w Polsce zrobic tak jak w innych krajch.Tam
        chory-ubespieczony ma limit finansowy na swoje wydatki i lekarz lub szpital
        dostaje pieniadze dopiero wtedy gdy wykona "usluge-leczenie" w okreslonej cenie
        wg umowy zawartej wczesniej przez firme ubespieczeniowa.U nas nikt nie wie
        ktore procedury sa oplacane przez NFZ a ktore nie i jakie sa ceny.Moze
        przychodnie to wiedza,ale ja jako pacjent tego nie wiem chociaz jestem strona
        umowy.Krotko mowiac jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze.Gdyby to
        zmienic to tysiace zbednych urzednikow straciloby swe pensje.Polsko dokad
        zmierzasz,co z Toba bedzie?
        Rozpisuje sie o tym,bo jestem sam ofiara tego systemu i jak narazie place za
        wszystkie uslugi medyczne.Mam powiekszony gruczol krokowy (prostata) i niby nic
        nadzwyczajnego w moim wieku,zdawaloby sie,ze to jest typowa dolegliwosc.Jednak
        nikt nie chcial sie tym zajac do chwili az zaczalem placic,zdrowie jest
        wazniejsze niz pieniadze.Czy jako emeryt jestem ubespieczony w tym przypadku
        czy nie?Moze ktos z NFZ odpowie mi na to.Zbieram faktury,zeby za jakis czas
        wystapic do sadu przeciw NFZ o oszustwo i narazenie mnie na koszty.Wiem,ze
        zanim wygram to pojde do nieba,ale zostawie cos moim spadkobiercom,nie daruje
        takiego panstwowego "kantu".
        • Gość: ki Re: Chorzy poczekają jeszcze dłużej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:39
          NIE MARTW SIĘ ALE CIĘ OLEJA Z TWOJA FAKTURA I NAPISZA JAK U KOBUSZEWSKIEGO W
          SPORZE ZE SLEPEM JAKIES DYRDYMAŁY O ILE ODPISZE KTOS NA TWOJE PISMO Z NFZ
    • Gość: Jakis polski Austr Re: Chorzy poczekają jeszcze dłużej IP: *.dipool.highway.telekom.at 04.01.05, 23:02
      Pozdrawiam Was serdecznie z Austrii. Do niedawna mieszkalem w Bydzi. Teraz bez
      kolejki moge byc przyjety do szpitala w Wiedniu. Ludzie uciekajcie stamtad.
      • ethanak Re: Chorzy poczekają jeszcze dłużej 04.01.05, 23:14
        Niektórzy jednak potrafią sobie poradzić w tej bydzi.Uczciwie.Bez protekcji.I
        wiesz co ?Ja też mogę być przyjęty do szpitala w Wiedniu bo jesteśmy w Unii
        kolego...Uciekaj stamtąd - słyszałem ,że hydra nacjonalizmu znów podnosi swój
        obmierzły łeb w Austrii - teraz co prawda trochę przysiedli ale jeszcze pokażą
        na co ich stać...Jörg Haider z Freiheitlichen Partei Österreichs (Wolnościowej
        Partii Austrii)w wyborach w '99 głosowało na niego 27,22 proc
        głosujących.Uważaj ,żeby cie nie wygonili (Austria dla Austriaków)...
    • Gość: noname Re: Chorzy poczekają jeszcze dłużej IP: *.bydg.pl 05.01.05, 09:49
      Pewnie pani Brabara zarabia tyle, że nie musi korzystać z usług szpitala i leczy
      się prywatnie... a szkoda, bo brakuje jej zapewne doświadczenia...
    • Gość: Luiza Re: Chorzy poczekają jeszcze dłużej IP: *.tvgawex.pl 05.01.05, 20:10
      Bulwersująca a zarazem smutna rzeczywistość. Jak długo pogłębiać się jeszcze
      będzie ta dramatyczna sytuacja w służbie zdrowia w ogóle, a tym samym i
      Szpitalu im. Biziela. "Pieniądze pójdą za pacjentem"- gdyby tak było to szpital
      ten nieźle by prosperował; dziś to tylko puste hasło. Na fachową pomoc trzeba
      czekać - stąd chorzy muszą polubić swoje dolegliwości, umieć z nimi żyć do
      ściśle określonego czasu. Reformy? Czy taki był ich cel? Czy ktoś odpowiada za
      taki stan ochrony zdrowia? Skandal!!! Życzę wszystkim dużo zdrowia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka