Dodaj do ulubionych

AFERA w Szpitalu Zakaźnym cd.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:55
Młodość musi się wyszumieć?

Bydgoski szpital zakaźny jest jedynym w regionie, który nie przynosi strat
Fot. Tytus Żmijewski

Paweł Olszewski (PO), kandydat do Sejmu, zażądał zwołania Rady Społecznej
szpitala zakaźnego. Choć jest jej członkiem od dwóch lat, nie był na żadnym z
posiedzeń. Dlaczego?

Niespełna dwa tygodnie temu ogłoszono wyniki kontroli przeprowadzonej
przez Kujawsko-Pomorski Wojewódzki Oddział Narodowego Funduszu Zdrowia w
Bydgoszczy w Wojewódzkim Szpitalu Obserwacyjno-Zakaźnym. Przypomnijmy, że
były one bardzo niekorzystne dla tej placówki. Kontrolerzy zarzucili
szpitalowi wyłudzenie 3,5 miliona złotych.
Szpital zakaźny, tak jak każdy podlegający samorządom, ma swoją Radę
Społeczną, którą tworzą m.in. przedstawiciele organu założycielskiego (w tym
wypadku sejmiku województwa) oraz politycy i radni. W radzie, która pracuje w
tym składzie ponad dwa lata winno zasiadać siedem osób. Nie wszyscy jednak
pojawiali się na spotkaniach. Jednym z członków jest Paweł Olszewski, radny i
kandydat do Sejmu RP z listy Platformy Obywatelskiej. Nie podpisał listy
obecności ani razu.
Lepiej późno niż wcale
Kiedy opublikowano wyniki kontroli Paweł Olszewski wypowiedział się na
temat szpitala i rady. Zarzucił jej przewodniczącej, że jest odsuwany od
pracy oraz zażądał zawołania nadzwyczajnego posiedzenia. Nie wspomniał jednak
o tym, że kontrolę przeprowadzano kilka miesięcy, jej efekty ogłoszono w
czasie, kiedy prof. Waldemar Halota, dyrektor "zakaźnego" był w Brazylii oraz
o tym, że jedną z osób kontrolujących była... jego mama.
Nic złego w takim zbiegu okoliczności nie widzi Ryszard Ziętek, dyrektor
oddziału NFZ w Bydgoszczy mówiąc: Nie ma to znaczenia w kwestii formalnej.
Mama pana Pawła została wybrana losowo, wtedy kiedy jej syn nie startował
jeszcze w wyborach. W zespole, zawsze trzyosobowym pracowało też dwóch
medyków. Wszyscy zostali przeszkoleni z zasad zachowania tajemnicy służbowej.
Trzeba tu dodać, że zdaniem pracowników szpitala, tajemnica służbowa nie
została zachowana. W protokole pojawiły się imiona i nazwiska chorych na
AIDS. Dochodzenie wykaże, kto i czy złamał prawo.
Znany ze zdjęcia
Przewodnicząca Rady Społecznej szpitala odrzuca zarzuty Pawła
Olszewskiego.
- Pana Pawła pierwszy raz zobaczyłam na zdjęciu w gazecie - mówi Maria
Kurnatowicz, członek zarządu województwa, przewodnicząca rady. - Nie wiem,
jaki sens miałoby wykluczanie z obrad jednej osoby? Ale mam dowody na to, że
pan Paweł Olszewski był informowany o posiedzeniach. Zdarzało się też, że
prosiliśmy go, by przyjechał. Nie mieliśmy wtedy quorum. Nie przyszedł nawet
wówczas, kiedy zwoływaliśmy nadzwyczajne posiedzenie.
Maria Kurnatowska powiedziała "Pomorskiej", że szpital zakaźny jest
jedynym w regionie, który nie ma złotówki długu. W grudniu ub. r. NFZ
przedstawił jednostce bardzo niekorzystny kontrakt, brakowało w nim kilkuset
tysięcy złotych na kwartał.
- Zebraliśmy się w sylwestra po to, by pozwolić profesorowi negocjować.
Rezultat był taki, że fundusz zmienił zadnie. Szpital nie popadł w długi -
oświadcza przewodnicząca rady i dodaje: - Młodość musi się wyszumieć. Tylko
tak mogę skomentować to, co robi pan Paweł Olszewski. Mam nadzieję, że się
wreszcie poznamy. Zwołałam radę na czwartek
Nie ten adres
Radny Paweł Olszewski tłumaczy, że nie uczestniczył w obradach rady, bo
nie był informowany.
- Pani Kurnatowska albo wcale nie wysyłała zawiadomień, albo robiła to
za późno. Otrzymywałem je po terminie posiedzenia rady. Przesyłano mi
zawiadomienia na stary adres. Wreszcie napisałem pismo wskazując prawidłowy. -
To jest zaniedbanie - twierdzi radny PO. - Kuriozalna była sytuacja przed
sylwestrem. Trzydziestego grudnia, telefonicznie powiadomiono mnie, że mam
przyjść! Dziś nadal oczekuję rzetelnej informacji o sytuacji w szpitalu. Nie
przesądzam, czy złamano prawo, czy nie. Zarzuty były poważne.
Paweł Olszewski dodał, że będzie obecny na spotkaniu członków Rady
Społecznej szpitala w najbliższy czwartek.
Obserwuj wątek
    • radca Re: AFERA w Szpitalu Zakaźnym cd. 10.08.05, 23:20
      troche to wszystko skomplikowane

radca
    • Gość: semeon Re: AFERA w Szpitalu Zakaźnym cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 00:12
      A ile naprawdę funkcji pełni nasz pupilek Pawełek i jakich. Czy on sam
      chociażby o tym wie?
    • Gość: obywatel Re: AFERA w Szpitalu Zakaźnym cd. IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.08.05, 08:46
      W końcu się ktoś znalazł kto wstrząsnął tą kliką. Olszewski startuje do sejmu i
      mój głos już ma. Zachęcam do głosowania na takich ludzi, młodych poza układami
      i to jeszcze wykształconych.
      • Gość: oborek przecież olszewski jest członkiem kliki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:48
        wyjątkowy cwaniaczek, który przyapdkowo miast w SLD robi karierę w PO.....

dlatego na PO nigdy głosu nie oddam, wlasnie przez ludzi pokroju olszewskiego
        • Gość: mlody Chce mlodego IP: *.icpnet.pl 11.08.05, 22:51
          Jak nam sie mlody trafil, to zamiast go promowac - wykonczycie i sami starzy
          beda kandydowac i wygywac.
          Chce mlodego Olszweskiego na posla ( bo jak nie on, to kto ? )
          • Gość: Raul Re: Chce mlodego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:05
            Kiedy Pawel ma urodziny - musimy mu kupic notatnik , aby zapisywal termny
            posiedzen Rady.Jak ktos ma krotka pamiec , to jego droga chyba nie na
            Wiejska ....
            • Gość: Kola Re: Chce mlodego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:37
              Biedactwa nie zapraszali - a on tak chcial zmieniac- dobrze ,ze przypomnial
              sobie przed wyborami,
              • Gość: Kali Pawel tropiciel wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:12
                Gdzie jest ta afera droga redakcjo?
                Rada społeczna Wojewódzkiego Szpitala Obserwacyjno-Zakaźnego w Bydgoszczy
                uznała w czwartek, że dyrekcja placówki nie dopuściła się nadużyć. Narodowy
                Fundusz Zdrowia podejrzewa, że szpital wyłudził 3 mln zł na leczenie chorych na
                AIDS.
                "Obszerne wyjaśnienia i dokumenty przedstawione przez dyrektora szpitala
                uznajemy za przekonujące. Leczenie chorych na AIDS i nosicieli wirusa HIV jest
                bardzo skomplikowane, a brak bariery immunologicznej oznacza konieczność
                leczenia wielu innych chorób i taka jest przyczyna zróżnicowania kosztów
                terapii" - powiedziała po posiedzeniu rady społecznej jej przewodnicząca Maria
                Kurnatowska.

Kontrolerzy NFZ po sprawdzeniu dokumentacji leczenia w 2004 roku i pierwszym
                kwartale 2005 roku uznali, że Szpital Zakaźny zawyżył o ponad 3 mln zł koszt
                leczenia pacjentów cierpiących na AIDS. Z raportu wynikało, że liczba
                hospitalizowanych w tym okresie wzrosła dziesięciokrotnie w stosunku do
                poprzednich lat i to głównie przyczyniło się do wzrostu kosztów.

Według dyrektora placówki, prof. Waldemara Haloty, dane będące podstawą
                zarzutów NFZ są nieprawdziwe, gdyż liczba chorych zwiększyła się nieznacznie i
                to głównie z powodu hospitalizacji osób z innych rejonów kraju. Jak ocenił, NFZ
                wysuwając zarzuty pod adresem jego placówki chce uniknąć zapłacenia obliczanych
                na 4,5 mln. zł należności za dodatkowe leczenie nie objęte kontraktem z
                lecznicą.

"Przedstawiłem radzie społecznej nasz punkt widzenia na kulisy kontroli NFZ i
                poinformowałem o zamierzeniach prawnych w tej sytuacji. Rada nie miała do nas
                żadnych uwag" - nie krył w czwartek zadowolenia prof. Halota.

Przewodnicząca rady społecznej szpitala zapowiedziała, że zwróci się do
                wicemarszałka Sejmiku Kujawsko-Pomorskiego o pośrednictwo w załagodzeniu
                konfliktu między lecznicą a NFZ
                • Gość: Abel Re: Pawel tropiciel wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:16
                  I kto tu kłamie

Szef bydgoskiego szpitala zakaźnego uważa, że padł ofiarą osobistej zemsty.

- Wszystkie zarzuty są fikcyjne! - tak komentuje wyniki kontroli
                  przeprowadzonej przez bydgoski oddział Narodowego Funduszu Zdrowia, prof. dr
                  Waldemar Halota, dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Obserwacyjno-Zakaźnego.
                  - Zawiadomiliśmy policję i prokuraturę, zgodnie z procedurą nie będziemy
                  niczego komentować - odpowiada Ryszard Ziętek, dyrektor Kujawsko-Pomorskiego
                  Oddziału Wojewódzkiego NFZ.
                  Myślałem, że mnie aresztują
                  Pod koniec lipca media doniosły, że szpital zakaźny naciągnął fundusz na
                  3,5 mln zł. Kontrolujący zarzucili lecznicy, że wyłudziła pieniądze od NFZ,
                  wystawiając 500 rachunków - po 6400 zł każdy - za rzekome leczenie pacjentów
                  chorych na AIDS. Prof. Halota był wtedy w Brazylii. Twierdzi, że przed wyjazdem
                  uprzedził NFZ, iż nie będzie mógł od razu zapoznać się z protokołem
                  pokontrolnym. Nie przeczuwał jednak, że zza oceanem dopadną go hiobowe wieści. -
                  Byłem przekonany, że po powrocie zostanę aresztowany już na lotnisku.
                  Oskarżono mnie przecież o wyłudzenie miliona dolarów!
                  Dyrektor zapewnia, że o wyłudzeniach nie ma mowy. Chorzy znani są z
                  imienia i nazwiska, byli leczeni w szpitalu, a długość kuracji nie wpływa na
                  wysokość rachunków, jakie płaci NFZ. To jest zgodne z przepisami.
                  Zemsta wiceprezesa?
                  1 sierpnia zwołał konferencję prasową. Zarzucił Funduszowi świadomą
                  manipulację, a kontrolującym niekompetencję. Zapowiedział, że protokołu nie
                  podpisze.
                  - Nie chodzi o żaden "niepokojący wzrost hospitalizacji" - zapewnia prof.
                  Halota. - Kontrolę w prowadzonej przeze mnie placówce podpowiedział oddziałowi
                  wiceprezes centrali NFZ dr Michał Kamiński. To kara za rzekome
                  rozpowszechnianie przeze mnie informacji, iż przyczyną jego nieobecności - na
                  zorganizowanym przez Polską Grupę Ekspertów HCV zebraniu - był kulig w
                  Zakopanem. Publicznie odgrażał się, że zrobi w szpitalu kontrolę i doprowadzi
                  mnie do sądu. Zbagatelizowałem te groźby, kładąc je na karb młodości i zbyt
                  szybkiego awansu pana doktora. Nie mogłem jednak przypuszczać, że urzędnicy
                  naszego oddziału NFZ podejmą się tej misji.
                  To jest eksterminacja
                  Z zaatakowanego szpital przeszedł do ataku. Lista zarzutów pod adresem NFZ
                  jest długa. Prof. Halota mówi nie tylko o prowokacji urzędnika centrali NFZ,
                  której celem było zdyskredytowanie personelu i jego osobiście. Zarzuca też
                  Funduszowi, że przekazał mediom i organom ścigania dane wyssane z palca. Chodzi
                  o informacje o fikcyjnych hospitalizacjach, 10-krotnym jakoby wzroście liczby
                  pacjentów z AIDS, poświadczeniu nieprawdy i darmowych testach na AIDS, za które
                  wystawił rachunki Funduszowi. Twierdzi, że takich zarzutów nie ma we wnioskach
                  pokontrolnych. Więc skąd się wzięły?
                  Prof. Halota: - Protokół jest również dowodem na to, iż NFZ odmawia
                  leczenia chorym na AIDS. Nie waham się powiedzieć, że Fundusz dopuszcza się
                  eksterminacji pacjentów.
                  Jeden z poważnych zarzutów, jakie wytacza przeciwko kontrolującym, dotyczy
                  ujawnienia personaliów osób chorych na AIDS. - Fundusz złamał ustawę o ochronie
                  danych osobowych i tajemnicy lekarskiej. Bez mojej zgody wyniesiono
                  dokumentację medyczną i przekazano policji. Skandal!
                  Doniesienie na wyrost
                  W ciągu ostatnich dziesięciu miesięcy kontrolerzy z NFZ pojawiali się w
                  lecznicy trzykrotnie (listopad-grudzień 2004 r., luty, kwiecień-maj 2005 r.). -
                  Jeśli podczas pierwszej kontroli doszukano się jakichś nieprawidłowości, to
                  dlaczego ja o tym nie wiem? Z jakich powodów Fundusz je zataił? - pyta dyrektor
                  Halota.
                  Ziętek: - Nie ma w tym nic dziwnego, że kontrolujący wchodzą do tej samej
                  instytucji kilka razy. Jeśli coś znajdują, rozszerzają zakres kontroli.
                  Prof. Halota twierdzi, że doniesienie na policję o możliwości popełnienia
                  przestępstwa przez szpital NFZ złożył... wyprzedzająco: już dwa tygodnie przed
                  rozpoczęciem trzeciej kontroli. Informacji tej nie chce komentować dyrektor
                  oddziału NFZ. Za to Grażyna Wysocka z Komendy Miejskiej Policji w Bydgoszczy
                  mówi: - Otrzymaliśmy te dokumenty 20 kwietnia. Skierowała je do nas Komenda
                  Wojewódzka. Tam najpierw trafiły.
                  Z posiadanych przez nas dokumentów (" Protokół Kontroli" z 8 lipca 2005
                  r.) wynika, że komisja w składzie: lek. med. Aleksandra Młodecka, lek. med.
                  Iwona Beck-Gębara i inż. Jolanta Olszewska działała na podstawie upoważnienia
                  do kontroli z... 19 kwietnia 2005 r. W szpitalu kontrolujący pojawili się
                  następnego dnia, kiedy doniesienie o wyłudzeniu 3,5 mln było już na policji.
                  - Czy to nie dziwne, że przed rozpoczęciem kontroli znano jej wynik? -
                  komentuje szef zakaźnego.
                  Sprawą rzekomego wyłudzenia 3,5 mln zł zajmuje się Prokuratura Rejonowa
                  Bydgoszcz-Północ. Dyrektor szpitala był już przesłuchiwany. Jak się
                  dowiadujemy, wstrzymano przesłuchania pacjentów.
                  Szpital przygotował pozew do sądu przeciwko bydgoskiemu oddziałowi NFZ. -
                  Liczę się z tym, że spotkamy się w sądzie - mówi dyr. Ziętek. - W końcu każdy
                  ma prawo się bronić.
                  Sąd rozstrzygnie, kto kłamie. Dziwi mnie natomiast, że bydgoski oddział
                  NFZ wykrył "wielką aferę" i nie powiadomił o tym opinii publicznej
                  (dziennikarze dowiadywali się swoimi kanałami). Przecież chodzi o duże
                  pieniądze ubezpieczonych. Dyrektor Ziętek broni się mówiąc, że postąpiono
                  zgodnie z prawem, bo zawiadomiono organa ścigania.
                  • Gość: Pixi Re: Pawel tropiciel wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:38
                    Bydgoszcz -szpital zakaźny -afera

11-08-2005

Rada Społeczna Wojewodzkiego Szpitala Zakaźnego w Bydgoszczy przyjęła
                    wyjaśnienia dyrektora placówki, profesora Waldemara Haloty, w sprawie leczenia
                    pacjentów zakażonych wirusem HIV.

Przypomnijmy, Narodowy Fundusz Zdrowia zarzucił profesorowi Halocie i jego
                    zespołowi próbę wyłudzenia z NFZ 3 milionów złotych.
                    Jak nam powiedziała Maria Kurnotowska, przewodnicząca Rady Społecznej Szpitala,
                    wyjaśnienia profesora są przekonujące choć - jak przyznała - dotyczyły bardzo
                    skomplikowanych zagadnień medycznych.
                    Z przebiegu spotkania zadowolony był także profesor Waldemar Halota.
                    Przewodnicząca Rady Społecznej Szpitala Zakaźnego, zapowiedziala, że będzie
                    prosić wicemarszałka województwa Jana Szopińskiego, odpowiedzialnego za sprawy
                    ochrony zdrowia, o pośredniczenie w rozmowach dyrekcji szpitala z szefostwem
                    kujawsko-pomorskiego oddziału NFZ w celu załagodzenia konfliktu.
                  • Gość: do prof. Re: banda czs na ziętka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:41
                    niech sprwdza jego pion kontroli ludzie z niku ale nie z tego terenu.centrala
                    NFZ powinna dawno zniszczyc to towarzystwo.Nawet nie mozna liczyc na panstwo bo
                    to mafia.
                  • Gość: ala Re: wyrazy wspolczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:43
                    chca pana wykonczyc
        • Gość: alex Re: przecież olszewski jest członkiem kliki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:13
          PO zeszlo na psy - Piotrowska, Olszewski - tylko PIS!
        • Gość: salsa Re: przecież olszewski jest członkiem kliki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 15:25
          Gość portalu: oborek napisał(a):

> wyjątkowy cwaniaczek, który przyapdkowo miast w SLD robi karierę w PO.....
          > dlatego na PO nigdy głosu nie oddam, wlasnie przez ludzi pokroju olszewskiego

teraz ma byc nastepca prezydenta?
        • b_weirdo Re: przecież olszewski jest członkiem kliki 16.02.06, 10:17
          Nie oddales na PO, to masz teraz PIS, jest lepeij? Nie , zobacz co sie dzieje
          w Szpitalu Wojskowym!
    • Gość: kjj A gdzie w Bydzi nie ma afer???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 12:32
      A gdzie w Bydzi nie ma afer????
      • calcaan Re: A gdzie w Bydzi nie ma afer???? 18.08.05, 09:13
        Nie ma wszedzie sa gdzieniegdzie, ale to nie wylazi.
        • Gość: celina Re: A gdzie w Bydzi nie ma afer???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 15:52
          Nieprawda wylaza teraz wszedzie!
          Moze dobrze, ze sa wybory to sie wiecej dowiadujemy.
          • calcaan Re: A gdzie w Bydzi nie ma afer???? 09.09.05, 20:07
            Ale nie mozesz uogolniac, ze Bydgosz ztonie w aferach, jesli akurat jest duzo w
            srod lekarzy. Moze inne srodowiska -gospodarcze, naukowe sa czystsze?
    • Gość: viki A torunski szpital zakazny właśnie zdobył ISO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 19:13
      A torunski szpital zakazny właśnie zdobył ISO
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=27713696
      cos dzieli te placowki o lata świetlne.
      • Gość: ann2 Re: A torunski szpital zakazny właśnie zdobył ISO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:20
        Lapowki w szpitalach kwitna. Moja babcia musiala placic za leki w szpitaku!
    • Gość: viki wybuchaja w nich afery jak widac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:10
      Szpitali nie zamykaja, ale wybuchaja w nich afery jak widac
      • Gość: Wprost znow pisal Wprost znow pisal o naszych aferach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:55
        Wprost znow pisal o naszych aferach.
    • Gość: flik wszyscy tracimy na takich aferach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:24
      Zwracam uwage, ze wszyscy tracimy na takich aferach, bo dobro pacjentow jest
      spychane gdzies daleko.....
      • Gość: tussi Re: wszyscy tracimy na takich aferach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:17
        A lekarze nie potrafia tego sami poprawic?
        Czy tyle problemow musi byc nierozwiazywalnych?
        Łapowki szkodza nam bydgoszczanom, bo wyciagaja pieniadze.
        • Gość: flik Re: wszyscy tracimy na takich aferach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:11
          Lekarze sami nie mjaja tego poprawiac, od tego sa wladze.
          • trendy4 Re: wszyscy tracimy na takich aferach 10.11.05, 10:56
            Nie mozna wymagac pod lekarzy, raczej od dyrekcji.
    • Gość: adek Nowi ukroca lekarskie afery w B-czy? Watpie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 19:34
      Nowi ukroca lekarskie afery w B-czy? Watpie.....
      • Gość: celina Re: Nowi ukroca lekarskie afery w B-czy? Watpie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:31
        O HO HO, koniec tak łatwo nie nastąpi!!!!
        • Gość: om Re: Nowi ukroca lekarskie afery w B-czy? Watpie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:56
          Zapomnieliscie jak HALOTA wystawial jakies dziwne kwity Stajszczakowi zeby do
          pudla nie poszedl? Ten facet juz jak Kasprzak powinien siedziec.
          • Gość: pol Re: Nowi ukroca lekarskie afery w B-czy? Watpie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 13:00
            Panowie z pg kom woj jeszcze p prof HALOTA jest na wolnosci?To cos jest nie tak
            albo z wami albo w sprawie?
            • mylady1 Re: Nowi ukroca lekarskie afery w B-czy? Watpie.. 10.10.05, 10:00
              PIS go rozliczy!!!!!
              • Gość: czytelnik Re: Nie było żadnej afery.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:03
                Po co dyskutować o czymś czego nie było? Dla zainteresowanych atrykuł w
                piątkowym Expressie.Incjator pomówienia jest w areszcie.
                • Gość: vigla Byla, byla, dyrektor odrzuca prase -dlaczego???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 15:14
                  Byla, byla, dyrektor odrzuca prase -dlaczego????
                  • Gość: Spis 13 afer lekar Spis 13 afer lekarskich w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:18
                    Spis 13 afer lekarskich w Bydgoszczy
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=30582964
                    • Gość: zbych Re: Spis 13 afer lekarskich w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:09
                      Niech PIS to rozliczy.
                      • idziunia Re: Spis 13 afer lekarskich w Bydgoszczy 27.02.06, 08:13
                        Dajcie spokj wz tym rozliczaniem, jak maja lekarze w Bydgoszczy praciac, jak
                        sie ich cial chce rozliczac z lapowek?
                        • mylady1 Uwazasz laopowki za cos normalnego? 16.03.06, 13:34
                          A czemu nie rozliczac? Uwazasz laopowki za cos normalnego?
    • Gość: 44 Czy za to odpowiedzialy wladze szpitala? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:07
      Czy za to odpowiedzialy wladze szpitala?
    • Gość: kamil PIS bedzie pozwalal na straty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:29
      PIS bedzie pozwalal na straty?
      • Gość: BTZ Re: PIS bedzie pozwalal na straty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 08:52
        A afer nie rozlicza, bo zpobacz co robi Markowski.
        • arek.tomasz Porozliczac aferzystow z Bydzi !!!!!!!! 22.04.06, 15:01
          Porozliczac aferzystow z Bydzi !!!!!!!!
    • Gość: Alima Poziom łapownictwa rośnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:22
      Poziom łapownictwa rośnie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=34798942
      Nie tylko wg radcy
      • darek445 Re: Poziom łapownictwa rośnie 25.01.06, 10:40
        Ja uwazam, ze łąpówki powinny byc rozliczane jak najszybciej. Obecnosc wojewody
        w koncu rozjasni ta sprawe i umozliwi rozliuczenie afer.
    • fordoniak1 nie tylko on moial pogonic aferzystow w miescie. 07.02.06, 09:45
      A ja tak wierzylem Olsze4wskiemu. Zreszta nie tylko on moial pogonic aferzystow
      w miescie.
    • janass1 teraz dla odmiany afera w miejskim... 08.03.06, 08:42
      teraz dla odmiany afera w miejskim:
      Afera w Szpitalu Miejskim
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=37682931
      • btz_fan Re: teraz dla odmiany afera w miejskim... 24.03.06, 13:11
        No i trzecia w wojskowym:
        Ordynator oskarżony o łapówki
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=38882918
        • kanton2 Re:do opiekunów forum !! 24.03.06, 15:18
          dlaczego ten temat ciągle wisi. Czy nie czytacie prasy ? Żadnej afery w
          szpitalu zakażnym nie było ,chciał ją wywołać pracownik ministerstwa -rzucił
          fałszywe oskarżenie.Był ten temat wyjasniany wielokrotnie w mediach. Nie
          usunięcie go z forum służy jedynie do ciągłego wracania do bezsensu i stawiania
          szpitala i przy okazji innych szpitali /np.ostatni wpis/w złym świetle.Wstyd
          państwo opiekunowie że nie potraficie skutecznie działać !!!
          • 100_krota Masz rację. 24.03.06, 15:21
            Masz rację, ale nie można usunąc tematu nie łamiącego regulaminu - a takim jest
            artykuł GW Bydgoszcz. Mozesz napisać swoje zdanie i to własnie robisz, że temat
            jest nieaktualny. I ja mogę tylko przyklasnąć.
            Niektórym forum służy do marudzenia i narzekania. Taki typ.
    • tomek_a_tomek I co zrobila ta Rada Spoleczna? 04.04.06, 08:48
      > Szpital zakaźny, tak jak każdy podlegający samorządom, ma swoją Radę
      > Społeczną,

I co zrobila ta Rada Spoleczna?
      • oy2345xxx Re: I co zrobila ta Rada Spoleczna? 12.04.06, 17:33
        Pewnie rozgrzeszyla lekarzy za niska szkodliwośc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka