Gość: piter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:33 bo to najlepszy kandydat obrotny i zaradny uczciwy chlop a i lubi wypic WINUSZKO GLOSUJMY NA ZDZICHA OD WARDACHOW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosciu Re: JUTRO GLOSUJE NA ZDZICHA OD WARDACHOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:36 he he he to se glosuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skuteczna Re: JUTRO GLOSUJE NA ZDZICHA OD WARDACHOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 20:41 Rozliczam się... Mija kadencja Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Cztery lata temu powierzyliście mi Państwo mandat Posła na Sejm. Składam moim Wyborcom sprawozdanie z dotychczasowej działalności parlamentarnej. Grażyna CIEMNIAK - dr nauk chemicznych, specjalista w zakresie zarządzania - Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej IV kadencji - Pracowałam w Komisji Europejskiej, wnosząc duży wkład w dostosowanie polskiego ustawodawstwa do prawa Unii Europejskiej ( byłam przewodniczącą 19 Podkomisji Nadzwyczajnych, sprawozdawcą 25 projektów ustaw w imieniu Komisji Europejskiej, Komisji Spraw Zagranicznych oraz Komisji Ochrony Środowiska Zasobów Naturalnych i Leśnictwa ( 95 wystąpień jako sprawozdawca ). - Reprezentuję Parlament RP w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy ( 8 wystąpień plenarnych w ważnych dla Polski debatach, udział w pracach Komisji Środowiska, Rolnictwa, Władzach Lokalnych i Regionalnych) - Przewodniczę Stałej Podkomisji ds. Funduszy Strukturalnych i Spójności, która przyczyniła się do istotnego uproszczenia procedur korzystania z funduszy europejskich przez samorządy, firmy oraz organizacje pozarządowe, jak również przez uczniów i studentów. - Pracuję w Komisji do Spraw Unii Europejskiej, opiniującej w imieniu Sejmu RP projekty aktów prawnych U E i stanowiska Rządu RP dotyczące Polski jako członka Unii Europejskiej (byłam koreferentem i współsprawozdawcą 59 projektów aktów prawnych Unii Europejskiej ). Zaangażowana byłam w szczególności w rozwiązywanie najistotniejszych spraw Bydgoszczy, regionu i kraju: - utrzymanie i rozwój produkcji bydgoskich firm co zapobiegło zwolnieniom co najmniej kilkuset osób (m.in. Multi Sklejka S.A. Formet S.A., Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego) - restrukturyzację, zgodnie z wolą pracowników, Zakładów Chemicznych „Zachem”, zatrudniających ponad 1400 osób. pozyskanie środków w wysokości ponad 120 milionów złotych, z Funduszu ISPA, na realizację przez Spółkę Miejskie Wodociągi i Kanalizacja „Bydgoskiego Programu Rozwoju Usług Wodociągowych i Kanalizacyjnych” oraz prawie 400 milionów złotych z Funduszu Spójności UE na inwestycje ochrony środowiska. - utworzenie Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego ( wystąpienie w imieniu Klubu SLD) - pozyskanie środków dla Szpitala Klinicznego i Szpitala Wojewódzkiego w Bydgoszczy na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego oraz wsparcie Szpitala Miejskiego i pozostawienie go poza strukturą Akademii Medycznej. - opracowanie i przygotowanie skutecznej petycji do Parlamentu Europejskiego w sprawie leków generycznych co umożliwiło zaoszczędzenie w kraju wydatków na leki w wysokości około 1 mld zł rocznie. - uzyskanie statusu międzynarodowego portu lotniczego dla Portu Lotniczego S.A. w Bydgoszczy. - podpisanie porozumienia pomiędzy Zarządem Krajowej Spółki Cukrowej a przedstawicielami Związku Zawodowego Cukrowników „Cukrowni Żnin”. - niedopuszczenie do likwidacji ogrodów działkowych ( byłam jednym z wnioskodawców projektu ustawy o rodzinnych ogrodach działkowych ). Interweniowałam w prawie 400 sprawach i złożyłam 24 interpelacje, skutecznie pomagając wielu osobom w sprawach zatrudnienia, mieszkaniowych oraz osobistych. Wspierałam akcje charytatywne przeznaczając własne środki finansowe na warsztaty terapii zajęciowej, PCK, organizacje, fundacje, imprezy kulturalne i sportowo – rekreacyjne. Szanowni Państwo, Rzetelnie i skutecznie wypełniałam mandat Posła na Sejm RP. Służyłam swą wiedzą oraz doświadczeniem, angażując się przede wszystkim w ochronę środowiska, problematykę związana z członkostwem Polski w Unii Europejskiej w tym skuteczne pozyskiwanie funduszy europejskich na inwestycje tworzące miejsca pracy, w szczególności na rozwój Bydgoszczy i Województwa Kujawsko – Pomorskiego. Dziękuję za wsparcie i wspólpracę Grażyna Ciemniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: JUTRO GLOSUJE NA ZDZICHA OD WARDACHOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 15:34 ale ten tekst pod ktorym podpisuje sie pani grazynka to jest zlamanie ciszy wyborczej no chyba ze idzie pani glosowac na ZDZICHA OD WARDACHOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: JUTRO GLOSUJE NA ZDZICHA OD WARDACHOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 15:36 skuteczna to ona moze byla 20 lat temu jat byla jeszcze szczupla i ladna to wszyscy chcieli ja skutecznie STUKACCCCCCCCCCCCC Odpowiedz Link Zgłoś