Dodaj do ulubionych

Dar na fontannę

IP: 80.237.140.* 06.12.05, 20:30
Ten dar, to jest coś wielkiego, szczególnego. Całe dzieje Bydgoszczy to rzecz
wyjątkowa. Przenikanie się kultur, narodów. Wszyscy powinni budować
przyszłość tego wyjątkowego miejsca.
Obserwuj wątek
    • Gość: jotzet Re: Dar na fontannę IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 06.12.05, 23:46
      A tymczasem na Potop zebrano dopiero około 39 tys. złotych.
      www.lech-family.de/100_lat_bydgoskiego_Potopu/Odbudowa_Potopu/Sponsorzy/body_sponsorzy.ht
      ml

Ja swoją cegiełkę dołożyłem. Ale w tym tempie przyrostu, kwotę niezbędną do
      odbudowy dzieła Lepckego trzeba by zbierać ze 100 lat. Sama zbiórka pieniędzy
      to za mało. Bez pomocy władz miasta nic z odbudowy Potopu nie wyjdzie. Ciekaw
      jestem co z obiecanym wsparciem finansowym ze strony inwestora budującego
      Astorię. Ostatnio coś podejrzanie cicho w mediach.
      • ethanak Re: Dar na fontannę 07.12.05, 01:09
        Co jakiś czas coś tam słychać...A to sprawdzą fundamenty a to makietę
        wystawią...
    • Gość: Bydgoszczanin Re: Dar na fontannę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 07:40
      Coraz bliżej ta chwila,kiedy po wielu latach zobaczymy znowu jeden z
      najpiękniejszych zabytków naszego miasta "Potop".Tak trzymać Panie
      Prof.Mackiewicz.Ja już też dołozyłem swoją cegiełkę!
    • Gość: akademik2003 Re: Dar na fontannę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:11
      Pięknie dziekuję.
    • yaraz82 Inwestor Astorii odbuduje Potop? 07.12.05, 10:26
      To w koncu wiadomo czy inwestor Astorii odbuduje Potop ?
      • a_weirdo Re: Inwestor Astorii odbuduje Potop? 07.12.05, 10:32
        > To w koncu wiadomo czy inwestor Astorii odbuduje Potop ?

Może się dorzuci, aczkolwiek nie da całości potrzebnych pieniędzy. Więc
        odpowiedź na twoje pytanie brzmi: "Wiadomo, nie odbuduje".
    • Gość: flik za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, nic wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:19
      za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, nic wiecej.
      • Gość: wxc Re: za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:36
        to stowarzyszenie niemcow bylych bydgoszczan to to samo ktore uwaza i propaguje
        ze w 1939 w czasie krwawej niedzieli polacy zaczeli mordowac niemcow i wybili
        ich 10 tysiecy?

moze im oddac te smieszne 5 tys euro? moze nie wypada brac od kogos takiego
        w ogole pieniedzy?
        • a_weirdo Re: za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, n 07.12.05, 11:38
          > to stowarzyszenie niemcow bylych bydgoszczan to to samo ktore uwaza
          > i propaguje ze w 1939 w czasie krwawej niedzieli polacy zaczeli
          > mordowac niemcow i wybili ich 10 tysiecy?

Nie.
          • Gość: wxc Re: za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:42
            na pewno nie to ktore wydaje jakis biuletyn bromberg czy bromberger?
            jak sie nazywalo wiec to drugie? pamiec zawodzi.
            • Gość: Saul Trzeba się otwierać na lepszą przyszłość! IP: 80.237.140.* 07.12.05, 15:01
              Historia dwóch narodów Polskiego i Niemieckiego pełna jest tragicznych
              wydarzeń. Nie zapominamy o trudnej przeszłości, ale jednocześnie spróbujmy
              zbudować nową lepszą przyszłość.
              Nie możemy budować kolejnych barykad. Tylko wzajemne otwarcie narodów może
              zbudować zaufanie.

Bydgoszcz mogłaby się wykształcić jako miejsce spotkania kultur europejskich:
              polskiej i niemieckiej.
              Można snuć plany o pozyskaniu funduszów europejskich i powołaniu takiego
              centrum w odbudowanym gamchu Teatru Miejskiego. To byłaby rzecz wyjątkowa, bez
              precedensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka