Gość: Saul IP: 80.237.140.* 06.12.05, 20:30 Ten dar, to jest coś wielkiego, szczególnego. Całe dzieje Bydgoszczy to rzecz wyjątkowa. Przenikanie się kultur, narodów. Wszyscy powinni budować przyszłość tego wyjątkowego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jotzet Re: Dar na fontannę IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 06.12.05, 23:46 A tymczasem na Potop zebrano dopiero około 39 tys. złotych. www.lech-family.de/100_lat_bydgoskiego_Potopu/Odbudowa_Potopu/Sponsorzy/body_sponsorzy.ht ml Ja swoją cegiełkę dołożyłem. Ale w tym tempie przyrostu, kwotę niezbędną do odbudowy dzieła Lepckego trzeba by zbierać ze 100 lat. Sama zbiórka pieniędzy to za mało. Bez pomocy władz miasta nic z odbudowy Potopu nie wyjdzie. Ciekaw jestem co z obiecanym wsparciem finansowym ze strony inwestora budującego Astorię. Ostatnio coś podejrzanie cicho w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Dar na fontannę 07.12.05, 01:09 Co jakiś czas coś tam słychać...A to sprawdzą fundamenty a to makietę wystawią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszczanin Re: Dar na fontannę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 07:40 Coraz bliżej ta chwila,kiedy po wielu latach zobaczymy znowu jeden z najpiękniejszych zabytków naszego miasta "Potop".Tak trzymać Panie Prof.Mackiewicz.Ja już też dołozyłem swoją cegiełkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akademik2003 Re: Dar na fontannę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:11 Pięknie dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Inwestor Astorii odbuduje Potop? 07.12.05, 10:26 To w koncu wiadomo czy inwestor Astorii odbuduje Potop ? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Inwestor Astorii odbuduje Potop? 07.12.05, 10:32 > To w koncu wiadomo czy inwestor Astorii odbuduje Potop ? Może się dorzuci, aczkolwiek nie da całości potrzebnych pieniędzy. Więc odpowiedź na twoje pytanie brzmi: "Wiadomo, nie odbuduje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flik za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, nic wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:19 za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wxc Re: za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:36 to stowarzyszenie niemcow bylych bydgoszczan to to samo ktore uwaza i propaguje ze w 1939 w czasie krwawej niedzieli polacy zaczeli mordowac niemcow i wybili ich 10 tysiecy? moze im oddac te smieszne 5 tys euro? moze nie wypada brac od kogos takiego w ogole pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, n 07.12.05, 11:38 > to stowarzyszenie niemcow bylych bydgoszczan to to samo ktore uwaza > i propaguje ze w 1939 w czasie krwawej niedzieli polacy zaczeli > mordowac niemcow i wybili ich 10 tysiecy? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wxc Re: za 36 tys. to mozna zrobic wstepny projekt, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:42 na pewno nie to ktore wydaje jakis biuletyn bromberg czy bromberger? jak sie nazywalo wiec to drugie? pamiec zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saul Trzeba się otwierać na lepszą przyszłość! IP: 80.237.140.* 07.12.05, 15:01 Historia dwóch narodów Polskiego i Niemieckiego pełna jest tragicznych wydarzeń. Nie zapominamy o trudnej przeszłości, ale jednocześnie spróbujmy zbudować nową lepszą przyszłość. Nie możemy budować kolejnych barykad. Tylko wzajemne otwarcie narodów może zbudować zaufanie. Bydgoszcz mogłaby się wykształcić jako miejsce spotkania kultur europejskich: polskiej i niemieckiej. Można snuć plany o pozyskaniu funduszów europejskich i powołaniu takiego centrum w odbudowanym gamchu Teatru Miejskiego. To byłaby rzecz wyjątkowa, bez precedensu. Odpowiedz Link Zgłoś