Dodaj do ulubionych

A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ????

IP: *.ic.net.pl 01.10.01, 10:46
Obserwuję Was od samego początku , nawet miałem kilka razy chęć zapisać się do
NetBitu . Ale tak się zastanawiam co chcecie robić ?. Jaki macie cel ?.
Czy tylko czysto towarzyski ?!. A może coś więcej ? Może Kroti będzie startował
do wyborów samorządowych ;-) ?.
Napiszcie coś więcej . Proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 13:03
      Wystarczy przeczytać GW sobotnie.
      Wystarczy też poczytać forum,szczególnie jak ktoś obserwuje od początku.Polecam
      post założeniowy NETBIT Yanka !

Jeśli nadal nie wystarczy ,to proszę bardzo:
      -zjednoczyliśmy się -my ludzie z B. i z T. by skończyć raz na zawsze na forum
      B. i T. z wzajemnymi,bezpodstawnymi żalami i zamienić je na konstuktywną
      dyskusję bez uprzedzeń.
      Myślę ,że udało się to nam znakomicie.
      Dodatkowo "promując" wątki zaprzyjaźniające typu: Co ci się podoba w ....-
      staramy się zbliżyć oba miasta(forumowiczów tych miast) do siebie,nasycić
      atmosferę forum wzajemną sympatią.
      I to jest główny cel.Inne cele ,rozszerzające "program" ,czy nowe środki
      przekazu,oraz rejestracja są na razie na dalszym planie i muszą wyniknąć z
      potrzeby chwili,a takiej potrzeby na razie nie ma...
      Na razie.

• Gość: bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 13:05
        Trochę się pośpieszyłem z tym "my".
        Stoję dopiero w poczekalni do NETBIT .
        • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 01.10.01, 13:18
          Bryndzo bardo sie uciesze jezeli do nas przystpisz szczegolnie po tak trafnym
          ujeciu NetBiT'u w tym watku :)

KroTosS
          • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 01.10.01, 13:28
            3,50 zł + premie
            • Gość: KroTosS Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 13:52
              Zgoda jezeli podpiszesz umowe na 10 lat czlonkostwa z miesieczna skladka w
              wysokosci 10zł ;-)))

KroTosS
              • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 01.10.01, 14:07
                Zgoda,jeśli 3,50 jest za godzinę !
    • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 14:21
      z naukowego punktu widzenia mamy tu dwa netbity
      1.realny to lobby przemyslu miesnego i piwowarskiego
      2.wirtualny to agencja towarzyska (wirtualna of korbs)
      dla jasnosci oba sie nie wykluczaja a nawet przeciwnie

dla obu cel nadrzedny to milosc blizniego (braterska, siostrzana, bratersko-
      siostrzana i w kazdej dowolnej konfiguracji, byle drastycznie nie wykraczala
      poza kamasutre)

a o wyborach potem

p.o. sympatyka
      Ted®
      • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 01.10.01, 14:38
        Podaj no definicję Agencji Towarzyskiej naukowcu !
        Dam też sobie .... odciąć ,że dużo większe lobby każdej gałęzi przemysłu
        spożywczego masz w lodówce !
        • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.ic.net.pl 01.10.01, 14:56
          bryndzo napisał(a):

> Podaj no definicję Agencji Towarzyskiej naukowcu !
          > Dam też sobie .... odciąć ,że dużo większe lobby każdej gałęzi przemysłu
          > spożywczego masz w lodówce !

Spokojnie , spokojnie Bryndzo , jesteś jeszcze w poczekalni jak sam to określiłeś
          a już taki jakiś narwany . Mało chyba czytałeś postów Teda i nie znasz jego
          specyfiki wypowiedzi .
          A tak na marginesie z tego co się orientuję nie ma żadnej poczekalni , a twój
          nick widzę dziś pierwszy raz . A już na pewno nie było go wśród zapisujących się
          do NetBitu .

Czekam dalej na wypowiedzi , bo twoja mnie nie satysfakcjonuje , tyle to ja też
          wiem. Ale ciekaw jestem jak chcą to zrobić (zbliżyć oba miasta do siebie) i nie
          jest to pytanie złośliwe (bo taką nutkę wyczułem w twojej odpowiedzi). Może też
          się zapiszę ?(za Waszym przyzwoleniem oczywiście). ale najpierw muszę wiedzieć do
          czego.

• bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 01.10.01, 15:15
            Miasta ?
            Spokojnie.
            Najpierw "zaczęliśmy" od siebie ,następnie staramy się -ze mną w poczekalni -
            poprawiać stosunki na forum B. i T. Co przyniesie jutro ,zobaczymy.Na razie
            energii nie brakuje.

Bryndzo jest wieczna,to nie prawda więc,że jest tu od dzisiaj.Była tu zanim
            pojawiło się forum.Czyniła więc już rzeczy niemożliwe !
            A dzisiaj raczyła przemówić !

• krotoss Do Adka! 01.10.01, 15:17
            Dobrze ze mialem chwile zajeta bo tez bym podszedl do wypowiedzi Ted'a troche
            inaczej i moglo by to wywolac niepotrzeban dyskusje... na ta wypowiedz trzeba
            rzeczywiscie patrzec albo nie ja w ogole nie bede na nia patrzal...

Co do zblizania miast itd. to chyba na forum to sie b.udalo mysle a co dalej to
            walsnie na spotkaniach omawiamy-przyjedz moze jako niezzeszony(bo wielu tak
            robi) i podaj jakies ciekawe pomysly. To zaproszenie jest skierowane do
            wszystkich chetnych nawet tych bez pomyslow ;-)))

KroTosS

Ps.A i Adku zadnej polityki nie mieszaj tu nawet ze znaczkiem ";-)" szczegolnie
            w odniesieniu do mnie jestem od tego b.daleki...
        • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 15:10
          bryndzo napisał(a):

> Podaj no definicję Agencji Towarzyskiej naukowcu !

kon jaki jest kazdy widzi, a jasniej: jak nazwa wskazuje dla towarzystwa, a ze ty
          swintuchu masz jakies skojarzenia to nie moja wina

> Dam też sobie .... odciąć ,że dużo większe lobby każdej gałęzi przemysłu
          > spożywczego masz w lodówce !

masz szczescie, nie bedziemy nic obcinac bo masz racje - galezi ci u mnie dostatek

z zyczeniami wiekszego luzu
          profesor niezwyczajny Ted®
          • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 01.10.01, 15:20
            Gość portalu: Ted® napisał(a):

> bryndzo napisał(a):
            >
            > > Podaj no definicję Agencji Towarzyskiej naukowcu !
            >
            > kon jaki jest kazdy widzi, a jasniej: jak nazwa wskazuje dla towarzystwa, a ze
            > ty
            > swintuchu masz jakies skojarzenia to nie moja wina

Tak mam pewne skojarzenia ,jeśli chodzi o agencję towarzyską.
            Chodzi o coś takiego jak zapłata za usługę.
            Jak to ma się niby mieć do NETBIT.

Jakoś brak luzu bryndzy,gdy ktoś porównuje NETBIT do agencji towarzyskiej.
            Bryndza chyba ma słabe poczucie humoru ,ha?
            • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 16:30
              jak napisalem agencja jest wirtualna, wiec i zaplata tak samo
              a zaplata jest satysfakcja, dobre samopoczucie lub inne pozytywne wrazenia

a co do poczucia humoru to kon jaki jest kazdy widzi ;)(!)
              • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 01.10.01, 16:55
                Czy uważasz,że możesz przyjść do NETBIT ,wirtualnie zapłacić i zrobić sobie
                wirtualnie dobrze ?
                • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 17:23
                  bryndzo napisał(a):

> Czy uważasz,że możesz przyjść do NETBIT ,wirtualnie zapłacić i zrobić sobie
                  > wirtualnie dobrze ?

4xtak

co do zaplaty, to jak widac nie kazdemu odpowiadaja moje stwki
                  • Gość: atomski Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 21:20
                    Widzę Tedzie Oryginalny,że się nieźle nudzisz,proszę ,proszę.
                    Chyba jednak jesteś (a od tej chwili w 100%) w błędzie.Bardzo się pomyliłem co
                    do Ciebie i z tego szoku wróciłem z odwyku internetowego...
                    (Inna sprawa ,że jak już to :3x tak ,nie cztery.Kłopoty z liczeniem nawet na
                    paluszkach jednej ręki ?)
                    • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 22:03
                      Gość portalu: atomski napisał(a):

> Widzę Tedzie Oryginalny,że się nieźle nudzisz,proszę ,proszę.
                      > Chyba jednak jesteś (a od tej chwili w 100%) w błędzie.Bardzo się pomyliłem co
                      >
                      > do Ciebie

a jasniej
                • Gość: Ted® rachunki dla atomskiego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 21:57
                  bryndzo napisał(a):

> Czy uważasz(TAK uwazam bardzo),że możesz przyjść do NETBIT(TAK
                  moge) ,wirtualnie zapłacić(TAK place bez przerwy) i zrobić sobie
                  > wirtualnie dobrze(TAK, och jak mi dobrze) ?

• .weronika. Do Atomskiego 01.10.01, 22:06
                    Na moje, to wywody Teda mieszcza sie w ramach zdrowo pojmowanego humoru, myle
                    sie?
                    • Gość: Ted® expose IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 22:19
                      .weronika. napisał(a):

> Na moje, to wywody Teda mieszcza sie w ramach zdrowo pojmowanego humoru, myle
                      > sie?

musze chyba kawe na lawe bo macie jakies uprzedzenia do "agencji towarzyskiej"
                      nie wiem jak wy, ale dla mnie forum to towarzystwo milych najczesciej ludzi a
                      agencja to cytuje:
                      "agencja placówka, biuro, ekspozytura instytucji, przedsiębiorstwa, państwa;
                      filia; (a. prasowa, publicystyczna, telegraficzna, fotograficzna) zbierająca i
                      rozpowszechniająca informacje, materiały, zdjęcia dla prasy, RTV itp. "
                      i to nie ja wymyslilem dla wiadomego biznesu taka nazwe

nie wypowiadam sie dla jakichkolwiek korzysci (i jak zostane prezydentem to tez
                      na nic nie liczcie), jedyna korzyscia jest dobre samopoczucie moje i dyskutantow

a ze mam specyficzne poczucie humoru i nie kazdemu pasuje, no coz taki jestem
                      raz mam lepszy dzien, raz gorszy, ale nigdy nikogo nie obrazam i nie wyzywam
                      (choc jak wiecie niektorym by sie nalezalo)
                      najwyzej troche z niego pokpie

tyle na ten temat, wiecej tlumaczen nie bedzie

z powazaniem
                      (...)
                      podpis nieczytelny
                      • .weronika. Re: expose 01.10.01, 22:23
                        No:)
                        • radca Re: expose 01.10.01, 22:30
                          Super.

radca
                          • Gość: Ted® Re: expose IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 22:32
                            no super, ale co? oto jest pytanie
                            • debett Re: expose 02.10.01, 03:14
                              No proszę, nawet radca się obudził ! Nie wiem jaka jest definicja agencji
                              towarzyskiej, ale chyba niewielu osobom nie kojarzy się ona z płatną przygodą
                              łóżkową u boku mało romantycznej damy. Tak czy owak, moje zdanie jest takie, że
                              Ted nie napisał nic nieprzyzwoitego. Nikogo przecież nie obraził, a zrozumieć
                              też powinniśmy, że Ted należy do tego wąskiego grona osób, którym "a.t." nie
                              kojarzy się z tym, co powyżej. A tak w ogóle to jaki jest temat przewodni tego
                              wątku?
                              • Gość: adek Re: expose IP: *.ic.net.pl 02.10.01, 07:53
                                Baaaaaardzo Wam dziękuję za wyczerpującą lekturę w sprawach NetBitu !!!
                                Pozdrawiam.
                              • Gość: Ted® Re: expose IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 10:43
                                jako praworzadny obywatel nie dopuszczam do siebie mysli, ze agencja towarzyska
                                moglaby sluzyc do innych celow niz dotrzymywanie towarzystwa
                                ale poniewaz gdzies czytalem, ze zdarza sie inne zastosowanie napisalem
                                "wirtualna a.t."
                                a w wirtualnej trudno zrealizowac te sprosne mysli ktore chodza wam po glowie
                                wiec skojarzenie (jakie by ono nie bylo, fuj) jest nietrafne
                                • bryndzo Re: expose 02.10.01, 11:21
                                  Bryndzo dopadła też mózgownicę Teda.
                                  Jasne ,że nie można być formie przez cały czas.
                                  Ale dziś już jest drugi dzień Bryndzy w mózgownicy Teda.

Módlmy się !
                                  • Gość: Ted® Re: expose IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 12:28
                                    bryndzo napisał(a):

> Bryndzo dopadła też mózgownicę Teda.
                                    > Jasne ,że nie można być formie przez cały czas.
                                    > Ale dziś już jest drugi dzień Bryndzy w mózgownicy Teda.
                                    >
                                    > Módlmy się !

Bryndza sie chyba pogubilo i samo nie wie co pisze
                                    mam nadzieje, ze mialo na mysli bryndze w mozgownicy a nie Bryndze
                                    bo niestety to drugie jest wykluczone

a bryndza jaka jest kazdy widzi-modlmy sie
                                    • Gość: Dubler. Re: Do Teda. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 12:47
                                      Podziwiam Twoją cierpliwość i uprzejmość.
                                      Z wyrazami podziwu.
                                      • bryndzo Re: Do Teda. 02.10.01, 12:50
                                        Bryndza się cieszy z życzeń.
                                        Módlmy się by Ted jutro rano wstał w lepszej kondycji i z bardziej lotnym
                                        żartem.

Bryndza z Wami !
                                      • Gość: Ted® Re: Do Teda. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 13:03
                                        Gość portalu: Dubler. napisał(a):

> Podziwiam Twoją cierpliwość i uprzejmość.
                                        > Z wyrazami podziwu.

teraz to mi dopiero zrobiles bryndze z mozgu,
                                        jedni sie obrazaja a tu podziw za uprzejmosc, nie postawiles ;) wiec niezaleznie
                                        czy mowisz serio czy kpisz, dzieki
                                        • bryndzo Re: Do Teda. 02.10.01, 13:05
                                          BRYNDZO DZIĘKUJE
                                        • Gość: Dubler Re: Do Teda. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 13:26

> Gość portalu: Dubler. napisał(a):
                                          >
                                          > > Podziwiam Twoją cierpliwość i uprzejmość.
                                          > > Z wyrazami podziwu.
                                          >
                                          > teraz to mi dopiero zrobiles bryndze z mozgu,
                                          > jedni sie obrazaja a tu podziw za uprzejmosc, nie postawiles ;) wiec niezalezni
                                          > e
                                          > czy mowisz serio czy kpisz, dzieki

Oczywiście ,że mówię serio.Ja dawno bym sie zniechecił.Jeszcze raz pozdrawiam.
                                          • bryndzo Re: Do Teda. 02.10.01, 14:11
                                            Bryndzo opóźnia wszelkie reakcje...
                              • radca Re: expose -do Debeta 02.10.01, 16:57
                                Mnie sie skojarzyla AGENCJA WLASNOSCI ROLNEJ.

Mylisz sie twierdzac,ze nie ma innych skojarzen dot. slowa czy nazwy AGENCJA.

pozdrawiam
                                radca
                                • Gość: adek Re:Dzięki za wyjaśnienia . IP: *.ic.net.pl 03.10.01, 07:55
                                  Co za konstruktywna wymiana zdań. Zostanę sobie dalej jako niezrzeszony.
                                  • bryndzo Re:Dzięki za wyjaśnienia . 03.10.01, 10:46
                                    Bryndzo też zostaje w poczekalnie.
                                    Bryndzo nie chce być w agencji.
                                    • Gość: Ted® Re:Dzięki za wyjaśnienia . IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 11:07
                                      do tej agencji bryndzy nie przyjmuja
                                  • Gość: Krzyżak Re:Do Adka . IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 10:35
                                    Gość portalu: adek napisał(a):

> Co za konstruktywna wymiana zdań. Zostanę sobie dalej jako niezrzeszony.

Adek ,po przeczytaniu Twoich postów myslę ,że dla Ciebie i dla nas bedzie lepiej
                                    jak pozostaniemy na swoich miejscach.Malkontenci to tez ludzie ,ale Ty jeszcze
                                    nikogo z nas nie poznałeś , a już prognozujesz ,że po trzecim spotkaniu nie
                                    bedziemy mieli o czym rozmawiać.Uważasz ,że dla nas liczy sie tylko piwo i
                                    kiełbaski, natomiast jakie cele powinien zakładać sobie NetBiT jest sprawą
                                    drugorzędną .Myslisz ,że jesteśmy lobbingiem miejscowych gastronomii ? Dzieki za
                                    Twój skromny wkład do NetBiT/pare postów/.Krytykować innych jest najłatwiej.
                                    Aha ,żeby się wypowiadać w tej kwestii nie wystarczy tylko czytać posty na
                                    forum.Rozmowy w realu powodują zrozumienie innych i wypełniają tylko suche słowa
                                    zapisane w niektórych wątkach.
                                    Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów.

• Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 11:09

> Obserwuję Was od samego początku , nawet miałem kilka razy chęć zapisać się do
      > NetBitu . Ale tak się zastanawiam co chcecie robić ?. Jaki macie cel ?.
      > Czy tylko czysto towarzyski ?!. A może coś więcej ? Może Kroti będzie startował
      >
      > do wyborów samorządowych ;-) ?.
      > Napiszcie coś więcej . Proszę.

przylacz sie do netbitu a ominie cie bryndza
      (to jeden z celow statutowych)
      • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 03.10.01, 11:25
        Bryndzo czai się wszędzie.
        Bryndzo jednak cieszy się,że ktoś coś na tym forum robi .
        Bryndzo wie ,że to ewenement w skali kraju !
        Byłoby bardzo smutno bryndzy,gdyby Netbit skończył jako bryndza !
        Dlatego dla Netbita trzeba pomocy,krytyki też -i podpowiedzi,czegoś jednak
        inspirującego i rozwojowego.
        Tego teraz trzeba Netbitowi Tedzie !
        Pierdzenie w krzesłka , wszyskoolewanie i nabijanie się ze wszystkiego, to
        dopiero bryndza !

Z poczekalni:
        Wasza Bryndzo !

• Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 11:48
          kamuflaz szwankuje, walisz juz otwartym tekstem
          • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 03.10.01, 12:49
            Bryndza nie potrzebuje kamuflażu.
            Jak to ktoś ,kiedyś powiedział:
            Bryndza jaka jest każdy widzi.

Bryndza wszystko co pisze to tekst otwarty.Trudno pisac na forum tekstem
            zamkniętym.
            Bryndza pragnie zrozumienia niebezpieczeństw związanych z bryndzą.
            Musi więc walić prosto w łeb młotkiem ,co robi.
            Pomimo walenia otwartym tekstem i w łeb młotkiem brak oznak zrozumienia.
            Bryndzy opadłyby ręce,gdyby je miała !
          • Gość: da killa Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: 10.10.70.* 03.10.01, 15:36
            zgadzam sie z toba ted® - chlopak sie odlonil na calego... ciekawe jak
            dlugo jeszcze bedzie ciagnal ta maskarade....
            • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 03.10.01, 15:41
              "odlonil "?????????????

Położył coś na dłoni ?

Bryndzo to nie chłopak,ale i nie dziewczynka. Bryndzo jest zjawiskiem jakie
              zawitało za waszą sprawą na to forum !
            • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 15:50
              Gość portalu: da killa napisał(a):

> zgadzam sie z toba ted® - chlopak sie odlonil na calego... ciekawe jak
              > dlugo jeszcze bedzie ciagnal ta maskarade....

przy okazji, da killa to rodzaj zenski od de killer?
              • Gość: da killa Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: 10.10.70.* 03.10.01, 16:01
                nieeee... to taka szpanersko - slangowa wersja the killer, tak jak mowia nigas,
                czyli murzyni (ups! afroamerykanie!)
                • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 16:10

> nieeee... to taka szpanersko - slangowa wersja the killer, tak jak mowia nigas,
                  >
                  > czyli murzyni (ups! afroamerykanie!)

ale to nie oznacza, ze killer nie moze byc dziewczynka
                  death Ed
                  • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 03.10.01, 16:12
                    --------------------------------------------------------------------------------
                    "odlonil "?????????????

Położył coś na dłoni ?

Bryndzo to nie chłopak,ale i nie dziewczynka. Bryndzo jest zjawiskiem jakie
                    zawitało za waszą sprawą na to forum !
                  • Gość: da killa Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: 10.10.70.* 03.10.01, 16:15
                    masz racje! ale ja jestem zdecydowanie meskim da killa!
                    • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 16:29
                      uuu, duzego wybory nie miales wiec ci wybaczam
                      • Gość: da killa Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: 10.10.70.* 03.10.01, 16:31
                        nie da sie ukryc, ze nie do konca rozumiem twoj post.... co wybaczasz i jaki
                        wybor??????????
                        • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 16:49

> nie da sie ukryc, ze nie do konca rozumiem twoj post.... co wybaczasz i jaki
                          > wybor??????????

nie miales wyboru kiedy wybierali plec
                          a wybaczam ci zes chlopiec, bo mimo poglosek dziewczynki budza u mnie troche
                          cieplejsze uczucia
                          • Gość: da killa Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydg.gazeta.pl 03.10.01, 17:09
                            ;-)
                            • radca Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 03.10.01, 17:45
                              Drodzy Forumianie.

Od pewnego okresu obserwuje i codziennie czytam wypowiedzi NetBitowcow.
                              Przyznam sie szczerze, (byc moze bede za to znowu atakowany) ze nie wiem jakie
                              cele przyswiecaja NetBitowi ? Jaki cel,jakie perspektywy ? itd.itd.
                              Moja " WIZJA NetBiT " nie spotkala sie z aprobata.Widocznie tak musialo byc.
                              Obserwowalem GAWRONA na slupie butelek.Patrzylem co zrobi NetBit ?
                              Bardzo dzielnie wspierala GAWRONA -Weronika (przepraszam,ze pominalem kogos)
                              Ja bylem tutaj,wiec nie moglem duzo zrobic.Bardzo chcialem,aby NetBit kupil
                              rowniez czesc tych butelek-niestety nikt sie za to nie zabral.Mozna bylo kupic
                              jako NetBiT i wypic to na najblizszym spotkaniu.NIESTETY -tak sie nie stalo.
                              Juz mialem chec kogos poprosic,aby kupil cos w moim imieniu.Lecz byl to okres
                              czesciowej antypatii do mej osoby.Gdybym to zaproponowal,to znowu by mnie
                              pomawiano o cos.

Dlatego proponowalem,jeszcze jako aktywny wspoltworca NetBitu,aby sie
                              zarejestrowac-jako STOWARZYSZENIE.Przeciez nikt nikogo nie zmuszal,lecz wtedy
                              STOWARZYSZENIE mialo by mozliwosci podejmowania INICJATYW.Sympatycy zawsze
                              mieli by rowne prawa i mozliwosci wspolpracowania.Bylem odrazu zgaszony, za
                              taka propozycje.Nie wiem DLACZEGO ???

Do tej pory moglismy juz zrealizowac wiele wspanialych pomyslow.
                              Moze nie ma jeszcze zapotrzebowania na takie INICJATYWY ???

pozdrawiam serdecznie
                              radca

• Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.ic.net.pl 04.10.01, 09:20
                                Drogi Radco . Myślę , że NetBit nie dorósł jeszcze do takich inicjatyw . Ludzie
                                zapisują się do N. spontanicznie po przeczytaniu , że było w GW zdjęcie ,na
                                zasadzie , że może i mnie tam pokażą , albo po przeczytaniu , że spotkali się
                                przy piwku i sobie pogawędzili o "starych góralach". Z takim naborem kandydatów
                                w większości nastolatków , którzy myślą wyłącznie o rozrywce twoja "wizja"
                                NetBit-u nie ma szans przebicia . Sam widzisz jakie są odpowiedzi na postawione
                                w tym wątku pytanie. Oni po prostu sami nie wiedzą po co się spotykają . Jeżeli
                                coś z tego ma jeszcze wyjść to faktycznie muszą postawić przed sobą jakieś
                                jasne cele i zacząc je realizować , bo inaczej to wszystko wogóle nie ma sensu.
                                Spotkają się raz , drugi i trzeci , aż wkońcu zapał do działania opadnie a
                                najlepiej na tym wszystkim wyjdą właściciele przydrożnych knajpeczek.
                                Pozdrawiam.
                                • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 10:02
                                  popieram popieranie rodzimej gastronomii
                                • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 04.10.01, 10:17
                                  No nie, następny kandydat na posła !
                                  Polityka się marzy ?
                                  To trzeba do Big Brothera,nie do NETBITA !
                                  • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.ic.net.pl 04.10.01, 13:34
                                    bryndzo napisał(a):

> No nie, następny kandydat na posła !
                                    > Polityka się marzy ?
                                    > To trzeba do Big Brothera,nie do NETBITA !

Jak mi się zamarzy to zapiszę się do jakiejś bryndzowatej partii.
                                    Pa , pa bryndzuniu.

• bryndzo tekila,skup się i wymyśl coś własnego -nie Tedowego !(no txt) 04.10.01, 10:19
                                  • Gość: da killa Re: tekila,skup się i wymyśl coś własnego -nie Tedowego !(no txt) IP: *.bydg.gazeta.pl 04.10.01, 17:12
                                    ale jestes nudny bryndzomski.... nuuuuuuuudny!!!! powtarzasz w kolko to samo i
                                    masz sie za super fajnego i inteligentnego.... nawet nie jestes
                                    denerwujacy..... po prostu nuuuuuuuuuudny!!!

i nie tekila (choc lubie) a da killa, takie trudne? sprobuj przez ctrl+c,
                                    ctrl+v, moze dasz rade...
                                • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ????(do Adka) 04.10.01, 11:59
                                  Tragedia... Adku niestety nie mam sil nawet tego skomentowac... doslownie rece
                                  mi opadaja... a najlepsze jest to o nastolatkach i zdjeciu BRAWO obiektywizm
                                  gora!!!

KroTosS

Ps. Mam pewien pomysl dla Was(czytaj Adek i Radca bo widze ze sie rozumiecie)
                                  moze jak oboje jestescie w odpowiadajacym wam wieku bo przeciez nastolatkowie
                                  (choc tych strasznie duzo jest w NetBiT przeciez... i strasznie to przeszkadza
                                  bo tacy ludzie nic nie wnosza..) wam nie odpowiadaja zalozcie sobie wlasne
                                  stowarzyszenie nazwijcie sie jakos, zarejestrojcie i bedziecie mogli isc i
                                  kupic sto litrow wody jak o jakies tam zarejestrowane towarzystwo... nie chce
                                  tu byc posadzony o sarkazm bron boze tylko tak by to wygladalo... bylem kiedys
                                  za rejestracja i to jednym z bardziej zagorzalych jej zwolennikow ale nie w
                                  takim kierunku... od takich rzeczy sa instytucje charytatywne...
                                  • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ????(do Adka) IP: *.ic.net.pl 04.10.01, 13:32
                                    krotoss napisał(a):

> Tragedia... Adku niestety nie mam sil nawet tego skomentowac... doslownie rece
                                    > mi opadaja... a najlepsze jest to o nastolatkach i zdjeciu BRAWO obiektywizm
                                    > gora!!!
                                    >
                                    To jest tylko obiektywne spojrzenie na sprawę . Ty tego nie widzisz bo nie
                                    chcesz .Zapisujesz wszystkich bez krytyki nawet tych , którzy z góry mówią że nie
                                    przyjadą na spotkanie bo nie mają czasu . To dlaczego się zapisują ????

>
                                    > Ps. Mam pewien pomysl dla Was(czytaj Adek i Radca bo widze ze sie rozumiecie)
                                    > moze jak oboje jestescie w odpowiadajacym wam wieku bo przeciez nastolatkowie
                                    > (choc tych strasznie duzo jest w NetBiT przeciez... i strasznie to przeszkadza
                                    > bo tacy ludzie nic nie wnosza..) wam nie odpowiadaja

O MÓJ DROGI , TO JUŻ TWOJE SŁOWA NIE MOJE !!!!!

zalozcie sobie wlasne
                                    > stowarzyszenie nazwijcie sie jakos, zarejestrojcie i bedziecie mogli isc i
                                    > kupic sto litrow wody jak o jakies tam zarejestrowane towarzystwo... nie chce
                                    > tu byc posadzony o sarkazm bron boze tylko tak by to wygladalo... bylem kiedys
                                    > za rejestracja i to jednym z bardziej zagorzalych jej zwolennikow ale nie w
                                    > takim kierunku... od takich rzeczy sa instytucje charytatywne...

Ja nic na temat rejestracji nie pisałem !
                                    I dalej twierdzę , że nie macie sprecyzowanego żadnego celu .
                                    Musicie działać , jeżeli zależy Wam na NetBicie , a nie obrażać się jak dzieci na
                                    krytykę.
                                    Stowarzyszenia nie mam zamiaru zakładać .
                                    Jaki jest odzew na pytanie postawione w tym wątku ??? Popatrz tylko Krotos.
                                    • Gość: Bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ????(do Adka) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 13:47
                                      Bryndzo przeprasza,że myśli Bryndzy i Teda nie były po myśli pana posła.
                                      Ted i jego bryndzo jednak nie wybierają.

• Gość: adek Re: Do Bryndzy IP: *.ic.net.pl 04.10.01, 13:54
                                        Gość portalu: Bryndzo napisał(a):

> Bryndzo przeprasza,że myśli Bryndzy i Teda nie były po myśli pana posła.
                                        > Ted i jego bryndzo jednak nie wybierają.
                                        >
                                        Miałem na myśli tylko twoją myśl , Bryndzo , nie Teda.
                                        >

• bryndzo Re: Do Bryndzy 04.10.01, 15:32
                                          Bryndzo była ukryta w myśli Teda.
                                      • Gość: Ted® do Adka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 14:42
                                        adku to jest towarzystwo przyjazni b-t, a gdzie jak nie przy ognisku zawiera
                                        sie najlepsze przyjaznie
                                        i dopoki jest 20-30 osob wspieranie rodzimej gastronomii to najlepszy pomysl
                                        moze w przyszlosci bedzie potrzebna duza sala, potem stadion zeby zorganizowac
                                        takie spotkanie, powoli nie od razu krakau zbudowali

to sa glownie mlodzi ludzie i nie maja instynktu zwierzecia politycznego, a
                                        wprost przeciwnie polityka ich mierzi, dlatego propozycja radcy byla
                                        zdecydowanie przedwczesna

nie wymagaj wiec sprecyzowanych celow, gleboko przemyslanej ideologii
                                        ten cel nawet nienazwany juz sie realizuje
                                        • Gość: adek Re: do Adka IP: *.ic.net.pl 04.10.01, 14:50
                                          Nooooo taaak. Płonie ognisko w lesie...........
                                          • Gość: Ted® Re: do Adka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 14:55

> Nooooo taaak. Płonie ognisko w lesie...........

za pozwoleniem lesniczego of korbs
                                            • Gość: adek Re: do Adka IP: *.ic.net.pl 04.10.01, 15:11
                                              :-))))))))))))))))
                                          • bryndzo Re: do Adka 04.10.01, 15:34
                                            Płoń,płoń Parlamencie !
                                        • bryndzo Re: do Adka 04.10.01, 15:33
                                          No,no Ted 1
                                          No,no.
                                          Niszczysz Bryndzę.
                                    • krotoss Troche przemyslen na koniec tego postu... (do Adka glownie) 04.10.01, 16:42
                                      Adku zapisuje wszystkich a dla czego nie przeciez nawet jak mowia iz nie przyjada
                                      to moze kiedys zmienia zdanie a zapisac sie chca przeciez nie dla samego faktu
                                      tylko moze cos chca zdzialac rzucic pomysla itd. wiem jak z tym jest ale jak
                                      bedzie nas np. 100 to znajdzie sie kilka pomyslow. A zreszta lista ma harakter
                                      wirtualny i jak wczoraj zaczalem nad nia pracowac zauwazylem iz okolo 65% w ogole
                                      nie kojarze coz smutne... ale coz na to poradze.

Co do tego iz sa to moje slowa dotyczace nastolatkow itp. to fakt iz sa to moje
                                      slowa ale oczywiscie powodowane tym iz wywnioskowalem z Twoich slow iz nie
                                      odpowiada Ci to jak tak nie jest to sorry.

O rejestracj popierales Radce tak mi sie przynajmniez zdawalo a on pisal o tym
                                      wlasnie zreszta piszac do Ciebie mailem na uwadze wlasnie najbardziej Twoje
                                      odniesienie sie do postu Radcy-miej to na uwadze bede wtedy pewnie lepiej
                                      zrozumiany.A obrazac sie nie mam zamiaru szczegolnie na krytyke w takiej formie
                                      nic z tych rzeczy :-))) az taki obrazalski nie jestem i bardzo mnie cieszy cos
                                      konstruktywnego a nie mowienie o kupowaniu wody jako NetBiT... ale liczy sie ze
                                      Radca wlasnie jako jeden z nielicznych rzuca jakies pomysly choc sie nie
                                      przyjmoja ale coz...

Ok teraz przemyslenia [te z tytulu postu ;-)]:co do celu itd. to sprawa ma sie
                                      podobnie(jak pisalem wyzej o pomyslach Radcy) mialem swoje pomysly jakby sie
                                      zorganizowac od strony technicznej bo wtedy mozna zaczac cos ustalac tworzyc
                                      wymyslac i formalizowac lub po prostu podjac jakies dzialanie... no ale pozostalo
                                      to bez echa ale taka specyfika forum ze ciezko sie tu cos konkretnie ustala w tym
                                      miejscu odpowiadam Ci rowniez na to co napisales:

"Jaki jest odzew na pytanie postawione w tym wątku ??? Popatrz tylko Krotos."

Patrze i widze ale tak jest(choc zaczynalo sie dobrze) na forum iz czest malo
                                      wspolnego ma temat watku z tym co sie pisze w postach... i mam wrazenie z miedzy
                                      innymi z tym walczy bryndzo( i pewnie ze splycaniem niektorych spraw co mnie
                                      takze strasznie wpieprza) jak sie myle to mea culpa.

Drugie przemyslonko to pewna sprawa (pewnie dostane za to po glowie) to kiedy
                                      organizowalo sie pierwsze spotkanie(to ktore nie wypalilo) a pozniej drugie jako
                                      juz NetBiT zaczalem odzywac sie dopiero przy drugim bo obawialem sie iz polaczy
                                      sie spotkanie forumianinow z NetBiT'owcami(ale trzeba bylo bo inaczej moglo by w
                                      ogole nie dojsc do zadnego...) ale coz tak sie stalo choc wiekszosc z
                                      pryjezdzajacych jest w NetBiT ale niektorzy pewnie zapisali sie wlasnie ze
                                      wzgledu na te spotkania...(oj dostanie mi sie na pewno). Ale stwierdzam iz nie ma
                                      tego zlego co by na dobre nie wyszlo i zapewniam iz pomimo tego szkielet naszych
                                      rozmow stanowi NetBiT nie "gorale" :-) i moze przez to osoby ktore wczesniej de
                                      facto(czy jak to sie tam pisze) nie byly zainteresowane tym tematem dadza sie
                                      wciagnac...

Trzecia sprawa to cele i tu powiem iz cholernie trudno mi jest cos wymyslic
                                      poeniewaz glowny cel czyli zanik antagonizmow zostal osiagniety i (chyba) kazdy
                                      czlonek NetBiT'u juz inaczej patrzy na sasiednie maisto. A innych na sile nie
                                      bedziemy do tego przeciez zmuszac czy przekonywac jakos usilnie bo niby jak w
                                      kazdym razie jak znalaz by sie jakis konkretny i skuteczny sposob to tak ale na
                                      razie widze tylko forum gdzie ludzie moga poznac to co sie tu stalo i przystapic
                                      do nas lub zaczac troche inaczej patrzec na miasta obok...

Pozdrawiam

KroTosS

ps.A i prosze nie wytykac nam ognisk, piwa i kielbasek NetBiT sklada sie z ludzi
                                      nie ascetow wiec... ;-)))
                                      • radca Re: Troche przemyslen na koniec tego postu... 04.10.01, 17:45
                                        Krotossie.

Coz znowu wymysliles ? Jak moglem pisac emeilem do Adka ? Przeciez to
                                        jest "gosc portalu adek".Nie jest zalogowany,wiec nie ma podanej poczty.
                                        Nie siej niesnasek-Prosze.

Ja pisze oficjalnie swoje spostrzezenia-przeciez to jest FORUM.

Skad taka mysl u Ciebie ???

pozdrawiam
                                        radca
                                        • krotoss Re: Troche przemyslen na koniec tego postu... 04.10.01, 18:05
                                          radca napisał(a):

> Krotossie.
                                          >
                                          > Coz znowu wymysliles ? Jak moglem pisac emeilem do Adka ? Przeciez to
                                          > jest "gosc portalu adek".Nie jest zalogowany,wiec nie ma podanej poczty.
                                          > Nie siej niesnasek-Prosze.
                                          >
                                          > Ja pisze oficjalnie swoje spostrzezenia-przeciez to jest FORUM.
                                          >
                                          > Skad taka mysl u Ciebie ???
                                          >
                                          > pozdrawiam
                                          > radca

A o co chodzi przepraszam bo nie rozumiem jakie emaile??? napisz lub zacytoj
                                          gdzie takie cos napisalem lub dalem takie cos odczuc bo ja sobie takiego
                                          stwierdzenia nie przypominam... co do niesnasek i rzekomych atakow z mojej strony
                                          to lekka przesada ale wynika to chyba z powodu niezrozumienia mojego(lub raczej
                                          zlego odniesienia mojej mysli co do osob ale to racej techniczna pomylka) i
                                          Twojej zlej interpretacji ktorychs moich slow o meilu-ciekawy jestem o co
                                          chodzilo..

KroTosS
                                          • radca Re: Troche przemyslen na koniec tego postu... do Krotossa. 04.10.01, 18:52
                                            Twoj post o godz. 16 : 42

pozdr.
                                            radca
                                            • krotoss Re: Troche przemyslen na koniec tego postu... do Krotossa. 04.10.01, 19:16
                                              radca napisał(a):

> Twoj post o godz. 16 : 42
                                              >
                                              > pozdr.
                                              > radca

troche przydlugi wiec jakbys mogl podac dokladny(najlepiej zacytowac) fragment
                                              wtedy ja moglbym sie ustosunkowac...

KroTosS
                                              • radca Re: Troche przemyslen na koniec tego postu... do Krotossa. 04.10.01, 19:32
                                                KroToss.

Mysle,ze chyba w pospiechu cos pomyliles z literami.Moze nie tak myslales ?
                                                Lecz tak to wszystko wynika z tekstu.Krotoss ja sie nie gniewam,lecz sprawdz
                                                caly tekst-jest w drugiej czesci o tym.Ja nie czuje zadnej urazy.
                                                Lecz ciesze sie,ze poznalem wreszcie prawde-POZNALEM RZECZYWISTOSC.

pozdrawiam
                                                radca
                                      • Gość: adek Re: Troche przemyslen na koniec tego postu... (do Adka glownie) IP: *.ic.net.pl 05.10.01, 08:59
                                        krotoss napisał(a):

>
                                        > Co do tego iz sa to moje slowa dotyczace nastolatkow itp. to fakt iz sa to moje
                                        >
                                        > slowa ale oczywiscie powodowane tym iz wywnioskowalem z Twoich slow iz nie
                                        > odpowiada Ci to jak tak nie jest to sorry.
                                        >

Krotos uczepiłeś się tych nastolatków jak rzep psiego ogona . Oczywiście że tak
                                        nie myślę . Sam jestem młodym człowiekiem , może nie nastolatkiem , ale napewno
                                        młodym . Miałem tu na myśli ludzi młodych , spontanicznych , którzy mają w du...
                                        NetBit a zapisują się tylko dlatego żeby pojechać sobie na piwo . No cóż może ja
                                        po prostu za dużo oczekuję po NetBicie . Ale to przez was . Zapowiadaliście się
                                        na fajną "organizację" a wychodzi z tego "płonie ognisko w lesie".

> O rejestracj popierales Radce tak mi sie przynajmniez zdawalo

Eeee nigdy nie popierałem nikogo w rejestracji N. choć uważam że pomysł jest
                                        przedni.

a on pisal o tym
                                        > wlasnie zreszta piszac do Ciebie mailem

Pewnie o tego meila chodziło w polemice z Radcą.

A obrazac sie nie mam zamiaru szczegolnie na krytyke w takiej formie
                                        >
                                        Mam nadzieję , bo robię to bez złośliwości , ba nawet z sympatii.

> Ok teraz przemyslenia [te z tytulu postu ;-)]:co do celu itd. to sprawa ma sie
                                        > podobnie(jak pisalem wyzej o pomyslach Radcy) mialem swoje pomysly jakby sie
                                        > zorganizowac od strony technicznej bo wtedy mozna zaczac cos ustalac tworzyc
                                        > wymyslac i formalizowac lub po prostu podjac jakies dzialanie... no ale pozosta
                                        > lo
                                        > to bez echa ale taka specyfika forum ze ciezko sie tu cos konkretnie ustala w t
                                        > ym
                                        > miejscu odpowiadam Ci rowniez na to co napisales:
                                        >
                                        > "Jaki jest odzew na pytanie postawione w tym wątku ??? Popatrz tylko Krotos."
                                        >
                                        > Patrze i widze ale tak jest(choc zaczynalo sie dobrze) na forum iz czest malo
                                        > wspolnego ma temat watku z tym co sie pisze w postach... i mam wrazenie z miedz
                                        > y
                                        > innymi z tym walczy bryndzo

Bryndzo czasami ma rację . Nie podoba mi się jednak to , że myśli , że jest
                                        sumieniem tego forum i wie najlepiej które wątki są dobre a które nie .
                                        To m.in przez Bryndzo ten wątek jest tak zabryndzowany.

> Drugie przemyslonko to pewna sprawa (pewnie dostane za to po glowie) to kiedy
                                        > organizowalo sie pierwsze spotkanie(to ktore nie wypalilo) a pozniej drugie jak
                                        > o
                                        > juz NetBiT zaczalem odzywac sie dopiero przy drugim bo obawialem sie iz polaczy
                                        >
                                        > sie spotkanie forumianinow z NetBiT'owcami(ale trzeba bylo bo inaczej moglo by
                                        > w
                                        > ogole nie dojsc do zadnego...) ale coz tak sie stalo choc wiekszosc z
                                        > pryjezdzajacych jest w NetBiT ale niektorzy pewnie zapisali sie wlasnie ze
                                        > wzgledu na te spotkania...

I o tych "NetBitowców" właśnie mi chodzi.

(> Trzecia sprawa to cele i tu powiem iz cholernie trudno mi jest cos wymyslic
                                        > poeniewaz glowny cel czyli zanik antagonizmow zostal osiagniety i (chyba) kazdy
                                        >
                                        No właśnie . Sam przyznajesz że z tym celem jest cieniutko . A może trzeba było
                                        posłuchać propozycji Radcy ?. Stracilibyście 10zł a jaki rozgłos , jaka darmowa
                                        reklama w Gazecie !.

> czlonek NetBiT'u juz inaczej patrzy na sasiednie maisto.

Ja do tego nie potrzebowałem NetBitu.

>
                                        > ps.A i prosze nie wytykac nam ognisk, piwa i kielbasek NetBiT sklada sie z ludz
                                        > i
                                        > nie ascetow wiec... ;-)))

:-))))))))))))
                                        • krotoss do Adka glownie ale Radcy wyjasniam sprawe z meilem jedno jeszcze 05.10.01, 12:51
                                          No ok wiele sie wyjasnilo i zostalo zrozumiane ciesze sie bardzo :-) i
                                          przepraszam jeszcze raz za moj styl wczorajszy ale bylem w "stanach
                                          gornolotnych" ;-)))

Do Adka:Zaczne od mlodych i bede tu komentowal Twoje posty z godz: 8:59 i 9:11
                                          dzis. Ja mowilem ze dokladnie nie wiem ilu jest to mialem na mysli tych
                                          zapisanych tych co byli znam i zapewniam iz sa w mniejszosci... a i tak nie
                                          jada tylko na piwo... i nie maja raczej NetBiT'u tam gdzie raczyles to
                                          wymienic ;-) a mysle ze po spotkaniach beda mieli jeszcze bardziej go w sercach.

A zapowiadamy sie naprawde fajnie i jak sam potwierdziles to swoimi "buzkami"
                                          nie kazdy moze byc asceta ;-))) Ale krytyka czy polemika nie zaszkodzi
                                          szczegolnie jak zrozumielismy sie teraz dobrze bo wczesniej zbyt ogolnikowo
                                          potraktowalem Twoja wypowiedz ale coz... nie pozostawiles mi wyboru ale jest
                                          juz ok.

Co do bryndzy to ma racje i to b.czesto i walczy z pewnymi sprawami(osobami???)
                                          ktore naprawde zaczely mnie juz wpieprzac a ze czuje powolanie coz kots musi
                                          cos podobnego robic :-))) ale sodowa mu(jej?) nie udezyla jeszcze do glowy iwec
                                          spox :-)))

twoje zdanie: "I o tych "NetBitowców" właśnie mi chodzi" pozostawie bez
                                          komentarza bo umiescilem wszystko w tekscie ktory tym wlasnie zdaniem
                                          podsumowales wiec wszystko jasne :-))) ale dostane pewnie po glowie za to jak
                                          sie niektorzy doczytaja tego :-))) na razie cisza ale i tak mam taki humor ze
                                          przezyje :-)))

A reklame w GW i tak juz mamy wiec spox nie trzeba robic takich rzeczy ale
                                          szerzej o tym napisze ponizej do Radcy...

Do Radcy-ten meil nieszczesny: mialem na mysli post nie mail wiec mea culpa...

Co do jak to okresliles poznania przez Ciebie rzeczywistosci... to przepraszam
                                          czy dalem gdzies do zrozumienia lub kto inny z NetBiT'u iz mamy byc organizacja
                                          harytatywna lub wolontariuszy??? Jestem bardzo daleki od tego typu dzialan a to
                                          z powodu ze... ale za duzo by piasc wiec moze posluze sie tekstem piosenki
                                          traktujacej o WOSP Owsiaka iedzy innymi itp. jezeli nie bedea zrozumiane moje
                                          poglady to rozszerze ale mysle ze to wystarczy:

"DORZUC SIE BABCI DORZUC NA KARETKE
                                          DORZUC BABCIU WSZYSTKO CO MASZ
                                          NA ZLOTE SERDUSZKA KTORE KUPI BANK
                                          PRACUSZEK(?) JUZ CHODZI Z PUSZKA PO MIESCIE
                                          NIE SPIJ BABCIU DORZUC NA KARETKE!!!
                                          RENTY MASZ 400 TO STARCZY CI NA CHLEB
                                          CHCESZ TRAFIC DO NIEBA NO TO DORZUC SIE
                                          POSPOLOIE RUSZENIE, TO POSPOLITE RUSZENIE
                                          SOLIDARYZM SPOLECZNY,SOLIDARYZM SPOLECZNY
                                          RZAD KUPUJE LACIE A BABCIA KARETKI!!!
                                          RUSZYLA MACHINA WSZYSCY W TELEWIZJI
                                          BANKI I DOZORCY DYREKTORZY DZIWKI
                                          ....
                                          NAJSLAWNIEJSI AKTORZY I EKIPA MUZYKOW
                                          JUZ NA WORONICZA SA CHLOPCY Z UOP'u
                                          SAM PREMIER WYGLOSI OREDZIE DO NARODU
                                          CUDOWNA ATMOSFERE VICEPREZES AMUEYA
                                          CIKAWE KTORA WIOSKA NAJWIECEJ NAZBIERA!!!

POSPOLOIE RUSZENIE, TO POSPOLITE RUSZENIE
                                          SOLIDARYZM SPOLECZNY,SOLIDARYZM SPOLECZNY
                                          RZAD KUPUJE LACIE A BABCIA KARETKI!!!...

POLSKA!!!"

Troche sie moze pomylilem w tekscie bo czesc z pamieci a czesc z szybkiego
                                          przesluchania... ale to oddaje co mysle o tym co Radca proponowal... tekst jest
                                          b.mocny i niektorzy pewnie sie uraza ale coz... prawda jest w tym tekscie i dla
                                          tego go przytoczylem wlasnie w tym miejscu zeby wlasnie Radcy jak to on ze
                                          szcegolnym umilowaniem podkresla UKAZAC PRAWDE I RZECZYWISTOSC...

Pozdrawiam-KroTosS

ps. A i sorry Bryndzo ze znow duzo ale mam nadzieje ze tym razem bardziej
                                          dosadnie i zrozumiesz mnie dobrze :-)))

• radca Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcaj ? do KroTossa 04.10.01, 17:37
                                    Witaj KroToss.

Postaram sie Tobie odpowiedziec na sugestie do Adka-poniewaz wspominasz o mnie.
                                    Napisales;"widze,ze sie doskonale rozumiecie" itd.
                                    odpowiedz; nie wynika nic z tego,ze sie rozumiemy.Byc moze mamy podobne
                                    spojrzenia na te sprawy.Byc moze rowniez sa inne osoby,ktore podobnie to
                                    oceniaja ?

Nie podlanczaj mnie do tego,ze " nie podoba mi sie udzial nastolatkow".
                                    Ja nigdy i nigdzie sie nie wyrazalem nieprzychylnie w stosunku do mlodych ludzi.
                                    Wrecz przeciwnie;chwalilem i bylem pelen podziwu dla mlodego pokolenia.

Dlatego Prosze;nie przypisuj mnie takich pogladow.

Twoj cytat:"wam nie odpowiadaja" itd.itd.
                                    odpowiedz; widze,ze nalezysz do bardzo wojowniczych osob.W swej zlosci
                                    potrafisz przypisywac i wyrzucac-tych ktorzy pragna wskazac pewne osady i
                                    spostrzezenia.

Pokaz mi gdzie i kiedy pisalem ja-jako "radca",ze nie odpowiadaja mi mlodzi
                                    ludzie ? Nie urabiaj prosze takiego WIZERUNKU.

Jesli chodzi o ta wode ?
                                    To byl tylko jeden przyklad i nie wazne-czy byloby to 10 butelek czy tez 100litr
                                    Sam fakt.Ty KroToss szybko atakujesz mnie za pomysly i kpisz sobie z nich.

Ja widzialem bardzo wiele INICJATYW,gdzie mlodzi ludzie podejmuja je chetnie.
                                    Ty zamiast sie zapytac i zorientowac-STOSUJESZ ATAKI.Nie wiem czym jest to
                                    podyktowane ? Znam mlodzez,ktora bardzo chetnie zajmuje sie wieloma sprawami.
                                    Robi to z wlasnej woli jako SAMARYTANIE.Ja osobiscie spotkalem wielu takich w
                                    Austrii-robili to za darmo w czasie wolnym- i mieli z tego ogromna SATYSFAKCJE.

Moglbym tutaj wymienic dziesiatki,a moze setki przykladow.

pozdrawiam
                                    radca
                                    • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcaj ? do KroTossa 04.10.01, 17:59
                                      radca napisał(a):

> Witaj KroToss.
                                      >
                                      > Postaram sie Tobie odpowiedziec na sugestie do Adka-poniewaz wspominasz o mnie.
                                      > Napisales;"widze,ze sie doskonale rozumiecie" itd.
                                      > odpowiedz; nie wynika nic z tego,ze sie rozumiemy.Byc moze mamy podobne
                                      > spojrzenia na te sprawy.Byc moze rowniez sa inne osoby,ktore podobnie to
                                      > oceniaja ?

No i bardzo sie ciesze nic mi do tego sugerowalem tylko jakies wspolne
                                      dzialanie w tym wypadku bo na tym wlasnie zrozumieniu powinna sie opierac wspolna
                                      dzialalnosc...

>
                                      > Nie podlanczaj mnie do tego,ze " nie podoba mi sie udzial nastolatkow".
                                      > Ja nigdy i nigdzie sie nie wyrazalem nieprzychylnie w stosunku do mlodych ludzi
                                      > .
                                      > Wrecz przeciwnie;chwalilem i bylem pelen podziwu dla mlodego pokolenia.
                                      >
                                      > Dlatego Prosze;nie przypisuj mnie takich pogladow.

Nie napisalem ze Tobie konkretnie lub jezeli tak nie mialem takiego zamiaru...
                                      w kazdym razie slowa Adka: "Z takim naborem w większości nastolatków , którzy
                                      myślą wyłącznie o rozrywce twoja "wizja" NetBit-u nie ma szans przebicia
                                      skierowane do Ciebie Radco nie nastrajaly pozytywnie do stounku do mlodziezy Adka
                                      ale ok. Jedno jeszcze prosze mi podac(to do Adka bo chyba zle rozmowilem sie z
                                      nim na ten temat ale to przez to iz skierowalem moje wczesniejsze slowa do Was
                                      obu) ile jest nastolatkow w NetBiT bo ja sam nie wiem ale moze kto inny wie
                                      lepiej...

>
                                      > Twoj cytat:"wam nie odpowiadaja" itd.itd.
                                      > odpowiedz; widze,ze nalezysz do bardzo wojowniczych osob.W swej zlosci
                                      > potrafisz przypisywac i wyrzucac-tych ktorzy pragna wskazac pewne osady i
                                      > spostrzezenia.

A tu calkowita pomylka jestem wojowniczy i to nawet bardzo i uparty na ile
                                      pozwalaja na to moje umiejetnosci i wiedza... ale zapewniam iz tu na forum a
                                      przynajmniej w tym konkretnym watku nic takiego nie uprawialem... i podkreslam
                                      jeszcze raz ZADNEJ ZLOSCI nie czuje w tym momencie z powodu tej polemiki... i
                                      przypisywac nie prubuje ani nie jest to moim zamiarem moze z tymi mlodymi
                                      rzeczywiscie troche zamieszalem bo to Adek tak napisal nie Ty Radco coz
                                      przepraszam w takim razie... zreszt wyzej juz troche pisalem o tym wiec mysle ze
                                      teraz wszystko jest juz jasne...
                                      >
                                      > Pokaz mi gdzie i kiedy pisalem ja-jako "radca",ze nie odpowiadaja mi mlodzi
                                      > ludzie ? Nie urabiaj prosze takiego WIZERUNKU.

Do tego odnioslem sie juz wyzej...

> Jesli chodzi o ta wode ?
                                      > To byl tylko jeden przyklad i nie wazne-czy byloby to 10 butelek czy tez 100lit
                                      > r
                                      > Sam fakt.Ty KroToss szybko atakujesz mnie za pomysly i kpisz sobie z nich.
                                      >
                                      > Ja widzialem bardzo wiele INICJATYW,gdzie mlodzi ludzie podejmuja je chetnie.
                                      > Ty zamiast sie zapytac i zorientowac-STOSUJESZ ATAKI.Nie wiem czym jest to
                                      > podyktowane ? Znam mlodzez,ktora bardzo chetnie zajmuje sie wieloma sprawami.
                                      > Robi to z wlasnej woli jako SAMARYTANIE.Ja osobiscie spotkalem wielu takich w
                                      > Austrii-robili to za darmo w czasie wolnym- i mieli z tego ogromna SATYSFAKCJE.
                                      >
                                      > Moglbym tutaj wymienic dziesiatki,a moze setki przykladow.
                                      >

I bardzo fajnie tylko powtorze od tego sa organizacje Charytatywne i
                                      wolontariusze ja osobiscie nie mam takich upodoban i nie mam zamiaru w takie
                                      rzeczy sie angazowac jako NetBiT czy cokolwiek innego, co innego sam taka butelke
                                      bym kupil ale nie moglem w tamtym czasie dojechac z ktorego to powodu jest mi
                                      przykro poniewaz pisalem ze dojade ale coz... zycie.

KroTosS
                                      • radca Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcaj ? do KroTossa 04.10.01, 18:08
                                        Dziekuje za szczerosc,teraz przynajmniej wiem.
                                        Uzyskalem odpowiedz na postawione pytanie w temacie watku.

pozdrawiam
                                        radca

• Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcaj ? do KroTossa IP: *.ic.net.pl 05.10.01, 09:11
                                        krotoss napisał(a):

Jedno jeszcze prosze mi podac(to do Adka bo chyba zle rozmowilem sie z
                                        > nim na ten temat ale to przez to iz skierowalem moje wczesniejsze slowa do Was
                                        > obu) ile jest nastolatkow w NetBiT bo ja sam nie wiem ale moze kto inny wie
                                        > lepiej...
                                        >
                                        Ja też dokładnie nie wiem , ale jest ich napewno sporo (no i dobrze) sądząc po
                                        dość uważnym czytaniu forum . Wątki w stylu matura itp. Sam zresztą też
                                        przyznałeś , że jest ich sporo . Ale na Boga , nie chodzi mi o ilość i wiek tylko
                                        o jakość !!!!!
                                        Może żle się wyraziłem z tymi nastolatkami ???
                                        Jeżeli kogokolwiek to uraziło to przepraszam i zapewniam że było to niezamierzone.
                                        Powtarzam chodziło mi o jakość.
                                        Pozdrawiam .
                                        • bryndzo Powtórka na czwartek z "forum głównego" 05.10.01, 10:22
                                          Dziś jest piątek.Bryndzo ciągle tu jest,aczkolwiek na forum dzieje się coraz
                                          lepiej.Właściwie Bryndzo powinna już opuścić to forum,ale tak was polubiła-a
                                          szczególnie grzmiącą ,starą pannę oazową -ZOE.

Sporo wydarzyło się w czerwonym wątku Netbitu.
                                          I tu Bryndzo ma takie oto refleksje:
                                          Bydgoszczanie mają tendencję do krytykowania wszystkiego.Torpedowania każdej
                                          inicjatywy.Uświadomił to Bryndzy wczorajszy artykuł w Ekspressie.
                                          Było tam o biznesmenach,którzy wydzierżawili starą zajezdnię tramwajową przy
                                          Zygmunta Augusta 2 i postanowili stworzyć tam centrum rekreacyjno-sportowe
                                          pełną gębą.Stary tramwaj jako bar,squasz,bowling,masaż,siłownie,itd. itp.
                                          Jeden z inwestorów ,który się wypowiadał,powiedział,że ma już dość użerana się
                                          ze wszystkimi o wszystko,że bydgoszcznie już urządzili sobie polowanie na coś
                                          co jeszcze nie istnieje !
                                          Inna sprawa ale ten sam kontekst:
                                          Tak się bryndza zastanawia,bo zna wiele gazet,ale nigdzie w Polsce ,nie
                                          ma ,lub nie cieszą się taką popularnością stopki w stylu:Ponarzekaj trochę: -
                                          Dzień dobry,a pies sąsiada zrobił kupę na mojej płytce chodnikowej.Straż
                                          Miejska sobie z tym nie radzi.Może UOP pomoże ?-

Jaki z tego wniosek ?

Netbit jako działanie-jakiekolwiek by nie było- zawsze wywoła krytykę.Jakby się
                                          zarejestrowało i uchwaliło program i zrobiło dobrze Radcy i Adkowi,natychmiast
                                          odezwałyby się głosy,że szczytne cele ubiera w politykę itp.

Bryndzo trochę pobyła tutaj i też jej się udziela taka tendencja do
                                          krytykowania:)))))))))
                                          Może coś jest w powietrzu nad Bydgoszczą ?

Podsumowanie:
                                          Olać krytykę.Robić swoje !
                                          Te lotne słowa kieruję szczególnie do Krotossa.
                                          Bryndzo sporo czasu poświęciła wczoraj na rozszyfrowanie postów Krotossa
                                          pisanych w uniesieniu.
                                          Krotoss,może mniej,a bardziej zrozumiale ?

Wasza Bryndzo !
                                          • krotoss Re: Powtórka na czwartek z (do Bryndzy) 05.10.01, 12:14
                                            Bryndzo tak bardzo dobrze trafiles(as) z tym wczorajszym pisaniem mialem takie
                                            emocje wczoraj ze sie troche pogubilem ale emocje to nic zwiazanego z forum ale
                                            pisac mi tu na forum to przeszkodzilo coz przepraszam postaram sie dzis juz
                                            lepiej szczegolnie ze takie cos jak wczoraj sie nie powtorzy bo bedzie teraz(o
                                            emocjach mowie) trwac caly czas ale juz sie uspokoilem wiec bede pisal bardziej
                                            zrozumiale :-)))

Pozdrawiam-KroTosS
                                            • radca Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 15:37
                                              WiTam wszystkich.

Postaram sie wyjasniac etapami.Jesli bedzie cos niezrozumiale,to gotow jestem
                                              to uzupelnic.

KroToss; dziekuje Tobie,za bardzo spokojne i wywazone odpowiedzi.Teraz
                                              doszlismy do konkretnych samoanaliz dot: NetBit-u.

Jesli chodzi o te HUMANISTYCZNE dzialania i pomysly ?
                                              odpowiedz; Nie tylko o te dzialania humanistyczne chodzi.Tu nie jest istotne
                                              ile sie zrobi ? -tylko co sie zrobi.To cos-to moga byc rozne dzialania.
                                              Moze to byc pewna pomoc komus lub czemus,lecz moze to byc rowniez pewne
                                              dzialania moralne.Moze to byc rowniez pewna pomoc lub owocna wspolpraca na rzecz
                                              czegos.Wspolpraca z zarzadem obu miast,wspolpraca z pewnymi instytucjami itd.
                                              Nie jestem spostrzegany pozytywnie-gdy namawiam do takich dzialan.
                                              Lecz jak ? Czy lepiej sie walesac ?,pic piwo ? rozrabiac lub narzekac na nude ?
                                              Moze narzekac na kolejne rzady ? Wczoraj PRAWICA -jutro LEWICA a,pojutrze ?
                                              Zawsze bedzie sie narzekalo,dopuki czlowiek nie poszuka celu-nie zacznie byc
                                              AKTYWNY.Bedac AKTYWNY nie bedzie mial czasu na narzekanie.Czlowiek AKTYWNY
                                              bedzie mial ogromna SATYSFAKCJE z tego co robi,z tego co juz zrobil.
                                              Wracajac do tej "babci skladajacej sie na karetke",ktora ma 400 zl renty.
                                              Gdyby nawet taka przyslowiowa babcia dala chociaz 1 zlotowke ?
                                              Ile Ona moglaby miec w tym SATYSFAKCJI-ile Ona czula by w tym radosci?
                                              Nie sztuka jest-gdy bogaty "rzuci dobra kasa" i zrobi "furrore".
                                              Tutaj liczy sie DAR SERCA.Lecz KroToss nie ukazales tutaj REAKCJI LANCUCHOWEJ.
                                              Skrytykowales te pomysly.REAKCJA LANCUCHOWA widzial bym dalsza wspolprace NetBiT
                                              z harcerzami.To wlasnie harcerze mogli by niesc pomoc takim staruszkom .
                                              Chociazby tylko drobna-a ile byloby w tym obustronnej RADOSCI i SATYSFAKCJI.

Wspolne INICJATYWY obu miast BYDGOSZCZY i TORUNIA oraz TORUNIA i BYDGOSZCZY.

Ciagle, mogly by sie rodzic sie nowe POMYSLY.Wspolpraca miedzy STOWARZYSZENIAMI.

Chodzi mi o to,ze tyle ZLA SPOTYKAMY ,dlaczego nie mozna by dzialacz na rzecz
                                              TWORZENIU DOBRA ?

cdn.
                                              radca

• bryndzo Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 15:48
                                                Bryndzo już nie ma sił na radce .Ufffff.

Zauważy tylko: "mogly by " - nagminny błąd radcy.Warto go chyba wyeliminować ?
                                                • radca Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 16:04
                                                  Bryndzo, i radca rowniez czasami popelnia bledy.To mozna bylo inaczej napisac.
                                                  Przyznaje sie.Mysle,ze to efekt wolnego pisania.

radca
                                                  • bryndzo Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 16:09
                                                    Szkodzi nic !
                                                    Bryndza zabiega o względy ZOE.
                                                    Dlatego taka dziś wredna na punkcie j.polskiego.
                                              • radca Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 15:59
                                                ciag dalszy:

Teraz wracajac do tych SAMARYTAN.Tutaj KroToss akurat odrzucil pomysl.
                                                Postaram sie wyjasnic o co mi chodzilo ?

Po tragedii w Strzyzawie wrocilem do Austrii.Musialem sie przygotowywac do
                                                procesu sadowego w temacie RATOWANIA ZYCIA I ZDROWIA CZLOWIEKA.
                                                Udalem sie na KURS SANITARIUSZY do tutejszego CZERWONEGO KRZYZA.Ukonczylem
                                                ten KURS z wynikiem pozytywnym.Bylo mi tego jeszcze malo.wiec specjalnie udalem
                                                sie do innego miasta na nastepny KURS UDZIELANIA POMOCY.Pragnalem posiadac
                                                wiedze z roznych wykladow i cwiczen.Poznawac MENTALNOSC RATOWNIKOW MEDYCZNYCH
                                                oraz obserwowac FUNKCJONOWANIE SLUZB RATOWNICZYC w AUSTRII.

Musze przyznac,ze bylem ogromnie zaskoczony.Miedzy AUSTRIA a POLSKA jest
                                                jak " DZIEN do NOCY ". Jak Ci ludzie sie cieszyli,jak Ono opowiadali przypadki,
                                                gdzie udalo Im sie URATOWAC CZLOWIEKA.Jak Oni to wszystko PRZEZYWALI.
                                                To byli ANIOLOWIE (nie moge inaczej tego okreslic)

Lecz co zauwazylem ? Istnieje cos takiego jak pelnienie dyzurow w STACJI
                                                RATOWNICTWA na koniec tygodnia-przez WOLONTARIUSZY.To Oni, maja dyzury za darmo.
                                                Otrzymuja tylko picie i posilek.To Oni sie staraja z PELNYM ZAANGAZOWANIEM i
                                                POSWIECENIEM.To Oni, opowiadaja wszem i wobec-ile dobrego udalo Im sie wykonac.
                                                Mysle,ze u nas w Polsce,jest rowniez bardzo wiele mlodych ludzi gotowych do
                                                roznych czynow.Lecz,aby cos rozpoczac-nalezy BYC i ISTNIEC w RZECZYWISTOSCI.
                                                Miec pewna organizacje i PROGRAM.

To dla takich mlodych ludzi,gotowych poswiecac swoj czas na POMOC W RATOWANIU
                                                ZYCIA I ZDROWIA- "staruszki majace tylko 400 zl" chetnie daly by chociaz ta
                                                jedna zlotowke na karetke.

ZA PRZYKLADEM IDZIE PRZYKLAD.

pozdr.
                                                radca

cdn.
                                                • radca Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 16:12
                                                  ciag dalszy;

Jeszcze troche o tej "karetce".Widze takie karetki,gdzie pisze na nich czyj to
                                                  jest DAR ? np.DAR MIESZKANCOW MIASTA X. Jak to milo sie czyta.Widac,ze
                                                  mieszkancy danego miasta POSIADAJA SERCE.Istnieje cos takiego jak:
                                                  "MY DLA WAS, A WY Z NAMI".
                                                  Widac,ze istnieje wiez miedy ludzmi:WIEZ SPOLECZNA.

radca
                                                  cdn.
                                                  • radca Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 16:15
                                                    ciag dalszy;

Nastepny przyklad SYNAGOGA w Fordonie.
                                                    Ile NetBit moglby sie wlaczyc ?-gdyby istnial zorganizowany.

radca
                                                    cdn.
                                                  • radca Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 16:27
                                                    ciag dalszy;

"Zorganizowany NetBiT "

Wyobrazalem sobie,ze zorganizowany NetBiT moglby zrzeszac osoby nie tylko
                                                    mieszkajace w Bydgoszczy i Toruniu.Bardzo wiele "Bydgoszczakow" i "toruniakow"
                                                    przebywa za granica.Tutaj rowniez widzialem mozliwosci wspolpracy.
                                                    Bardzo wiele takich osob interesuja sprawy toczace sie wokol terenow z ktorych
                                                    pochodza.Nieraz wystarczy tylko SLOWO WSPARCIA-nieraz cos wiecej.
                                                    Pomysly wynikajace z bogatych doswiadczen-to jest OGROMNY KAPITAL.

Tylko w takich przypadkach ? jedna osoba pomowi o"dzialania polityczne "
                                                    i juz tworzy sie tzw."huzia na Jozia ".

Moim zdaniem jest to naprawde jeszcze godne zastanowienia.Z tego mozna STWORZYC
                                                    szerokie pole dzialania.Napewno kazdy znalazl by tutaj cos dla siebie.
                                                    Jeden mniej - drugi wiecej; SATYSFAKCJA BYLABY WSPOLNA.

W niczym nie stalyby na przeszkodzie "spotkania przy grilu" lub tym podobne.
                                                    Jedno nie przeszkadzalo by drugiemu.

radca

ps. integracja dla REGIONU i JEGO MIESZKANCOW.
                                                  • radca Re: WYJASNIENIA dotyczace NetBitT-u 05.10.01, 16:47
                                                    cd.

Wyobrazalem sobie,ze mogloby to byc STOWARZYSZENIE zrzeszajace ludzie w roznym
                                                    wieku.Tak,jak kiedys opisywalem;bylyiby czlonkowie i sympatycy.Jeden nie bylby
                                                    lepszy lub gorszy "od drugiego".

radca
                                      • radca Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcaj ? do KroTossa 06.10.01, 09:27
                                        Nie tylko AKCJE CHARYTATYWNE.
                                        To moga robic Ci,ktorzy lubia to czynic.Lecz jest jeszcze duzo,duzo innych
                                        mozliwosci.Tutaj dzialania nie widac zadnego.

cytuje:"reklame robi nam juz GAZETA" - tak,tylko o czym bedzie dalej pisac
                                        GAZETA? Bedzie pisala o nastepnym spotkaniu ? i znowu o nastepnym spotkaniu i
                                        znowu ....

Kogo to bedzie w koncu interesowalo ? Niektorzy beda sie zastanawiali; O CO
                                        CHODZI ? Czy jest to PROMOCJA LOKALI ? Czy tam daja za darmo piwo i kielbaski z
                                        grila ? Czy poprostu jest to spotkanie towarzyskie malej grupy osob?
                                        Moze " IMPREZKA " ?
                                        Ktos sie zacznie zastanawiac; tylko co w tym ma GAZETA ?
                                        Ktos odpowie; " no..tak,ale pogodzilo sie pare osob,ktore sie kiedys przezywaly"
                                        ktos dopowie: " acha ??? i o to chodzi w tej calej nazwie" ?
                                        no......

pozdrawiam
                                        radca

ps.przepraszam za szczerosc z mojej strony,ale pragnalem wypowiedziec swoje
                                        spostrzezenia.
                                        • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcaj ? do Radcy info... 06.10.01, 12:35
                                          Bardzo cenie sobie szczerosc i o to chodzi szczegolnie przy takich sprawach.
                                          Odniose sie do Twoich pogladow i spostrzezen a widze ze jest tego duzo bo sie
                                          od wczoraj nazbieralo ale to cieszy :-) tylko ze zaraz wyjzedzam i nie bedzie
                                          mnie caly dzien wiec prawdopodobnie jutro rano ale obiecuje ze sie postaram
                                          wczesniej nie moge. A bardzo mnie cieszy wizja polemiki z toba i przeczytanie
                                          tego co zawarles w powyzszych postach, choc rzucilem tylko okiem z powodu braku
                                          czasu... mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie moze sie uda cos wymyslic zrobic
                                          czy cos... w kazdym razie odniose sie do tego dopiero jutro-za utrudnienia
                                          przepraszam.

KroTosS
                                          • radca Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcaj ? do KroTosa info... 06.10.01, 12:45
                                            Bardzo sie ciesze,ze nie odebrales tego w zlym tonie.Uwazalem,ze jednak musze
                                            szczerze ukazac pewne sprawy.Zapewniam,ze kieruja mna dobre intencje.
                                            Zycze z calego serca,aby NetBiT- NASZE WSPÖLNE DZIELO; dzielo kilkudziesieciu
                                            osob-rozwijal sie.NetBiT ma duze szanse w moim przekonaniu.To jest cos,co
                                            powstalo w REGIONIE KUJAWSKO-POMORSKIM- a,to duzy REGION.

pozdrawiam serecznie
                                            radca

ps. ja rowniez dzisiaj mam bardzo duzo zadan do wykonania.Bede zagladal na
                                            forum w czasie przerw na kawe.Pozdrawiam NetBit.
                                        • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcaj ? do KroTossa 06.10.01, 21:49
                                          No moge juz dzis sie jednak ustosunkowac do Twoich Radco pomyslow bo wrocilem
                                          szybciej niz mialem dzis... Oto moje refleksje po przeczytaniu Twoich postow:

Piszez i sprawy charytatywne i wolontariat daje ludziom sens zycia satysfakcje
                                          zajmoje im czas wolny ktorego widocznie maja nadmiar wywoluje wiez spoleczna
                                          widok karetki podarowanej przez miasto X daje dobry przyklad innym itd. Otoz ja
                                          mowie tak sens zycia znalazlem i to niedawno znaczy znalem go juz od dawna ale
                                          teraz bede mogl chyba nim zyc... to taka prywata troche ale pewna osoba z forum
                                          bedzie wiedziala o co chodzi :-) wiec przynajmniej mi nie jest potrzebny
                                          wolontariat itp. a na nadmiar czasu wolnego tez nie narzekam. Co do dawania
                                          przykladu to powinien on ISC Z GORY i dla tego wlasnie nie mam zamiaru takich
                                          rzeczy robis w tym niestety musze to powiedziec chorym kraju gdzie polowa rzeczy
                                          jest na odwrot itd. cos musi w tym byc skoro Ty Radco tez wyjechales do Austrii.
                                          Najgorsze jest mamienie ludzi ze jednak jest dobrze w czym przoduje TV ale na
                                          szczescie majac internet moja ogladalnosc jej spadla juz do 0 nawet przy obiedzie
                                          nie ogladam teleexpresu i na cale szczescie... ale to taka moja prywatna
                                          fatalistyczna wizja tego co se dzieje w Polsce...

Co do NetBiT'u dzialajacego na rzecz np. Synagogi w Fordonie to jestem ciekaw
                                          Radco jak to sobie wyobrazasz... szczegolnie iz tak wplywowa i bogata nacja
                                          bedaca jej wlascicielami czy spadkobiercami nie wiem jak to jest w tym przypadku
                                          nie interesuje sie tym problemem w ogole... ja za nich gwiazdy Dawida nie bede
                                          wieszal na odnowionej Synagodze jezeli im samym na tym nie zalezy...

Wazne slowa padly w Twoim poscie jednym:

> Nie tylko AKCJE CHARYTATYWNE.
                                          > To moga robic Ci,ktorzy lubia to czynic.Lecz jest jeszcze duzo,duzo innych
                                          > mozliwosci.Tutaj dzialania nie widac zadnego.

I bardzo fajnie jezeli znajda sie w NetBicie ludzie chetni na take dzialania to
                                          moga sobie stworzyc taka dzialalnosc chocby w ramach NetBiT'u szczegolnie jezeli
                                          miala by ich dzialalnosc obejmowac nasze oba miasta. A dzialania widac na razie
                                          jedne pragniemy aby jak najwiecej osob sie do nas prylaczylo zostawiajac podobnie
                                          tak jak my antagonizmy za "drzwiami" a dalsze dzialania coz cos sie pewnie
                                          wymysli miedzy innymi temu celowi(ustalania waznych spraw) sluza nasze spotkania.
                                          A GW bedzie o tym pisaj jak dlugo bedzie uwazala za sluszne i przy okazji promuje
                                          pewne lokale ;-))) a po tych "buzkach" juz powaznie cholernie(swiadomie uzywam
                                          tego slowa) nie podobaly mi sie Twoje Radco slowa:

>Czy poprostu jest to spotkanie towarzyskie malej grupy osob?
                                          > Moze " IMPREZKA " ?
                                          > Ktos sie zacznie zastanawiac; tylko co w tym ma GAZETA ?
                                          > Ktos odpowie; " no..tak,ale pogodzilo sie pare osob,ktore sie kiedys przezywaly
                                          > "
                                          > ktos dopowie: " acha ??? i o to chodzi w tej calej nazwie" ?
                                          > no......

1.Jeszcze na sokojnie z mojej strony-TAK chodzi wlasnie o pogodzenie co
                                          niektorych osob bo spoleczenst miejskich to za szerokie stwierdzenie
                                          i "technicznie" niemozliwe i TAK GLOWNIE O TO nie o pomaganie innym jak Ty to
                                          widzisz bo powtorze to juz 3 raz niech tym sie zajma instytucje charytatywne a
                                          jezeli bedziesz w stanie zorganizowac grupe chetnych w ramach NetBiT'u do takich
                                          dzialan to bedzie super i chwala Ci wtedy za to.

2.Slowo IMPREZKA ktore tu uzyles patwornie mnie ....... itd. naprawde mierzi mnie
                                          jezeli ktos nie majacy tak naprawde pojecia co i jak w Kaszczorku i Przysieku
                                          bylo ocenia to w taki sposob. Wiem Radco ze jestes przeciwnikiem spozywania
                                          alkoholu chyba w ogole bo kiedys mialem na ten temat polemike z Toba i wyrazalem
                                          swoje poparcie dla Ciebie ale chodzilo mi o robienie tego w czasie pelnienia
                                          obowiazkow sluzbowych lub nadmierne jego spozywanie... to tak w gwoli jasnosci bo
                                          moze myslales przez to iz bede pilnowal aby na spotkaniach NetBiT'u nie bylo tych
                                          rzeczy i teraz gdy sie okazalo inaczej prubujesz to krytykowac. I na koniec nie
                                          wiem jaka jest Twoja definicja IMPREZKI bo wedlug mojej to na naszych spotkaniach
                                          nie bylo nawet 1/10 teg co jest na IMPREZKACH o ktorych Ty zapewne myslisz...

No to chyba na tyle tez bylem szczery.

KroTosS

• krotoss Errata do tekstu piosenki... 05.10.01, 12:53
      Sorry chodzi w tekscie o wloskie samochody Lancie oczywiscie..

KroTosS
    • radca Re: Radcy wyjasniam ....... 06.10.01, 09:14
      Takie akcje przeprowadza sie rowniez w innych krajach.Daja one wiele
      satysfakcji i zadowolenia.Pozytek ?-wiadomo ogromny.

Czasami ta wlasnie "jedna karetka" moze zabraknac : OBY NIE !

radca
      • krotoss Re: Radcy wyjasniam ....... 06.10.01, 12:30
        radca napisał(a):

> Takie akcje przeprowadza sie rowniez w innych krajach.Daja one wiele
        > satysfakcji i zadowolenia.Pozytek ?-wiadomo ogromny.
        >
        > Czasami ta wlasnie "jedna karetka" moze zabraknac : OBY NIE !
        >
        > radca

Nie twierdze ze sa one niepozyteczne i nie pomagaja tylko... ale o tym juz tekst
        piosenki mowil :-)

KroTosS
    • Gość: SDB Re: Idźmy naprzód!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 02:01
      Ci którzy chcieli i miogli przejsc na nasza strone (NetBiT'u) juz przeszli, nie
      bedziemy sie do konca zycia tylko integrowac. Jak na razie chce zasygnalizowac,
      ze od srody, tj. 3.X.2001 r. chodzi mi po glowie pewien pomysl. Do najblizszego
      spotkania postaram sie dowiedziec wszystkiego co potrzebne aby wam przedstawic
      konkrety i wdrozyc go w zycie. Na razie powiem tak: skoro jestesmy przyjaciolmi
      obu miast to je POZNAWAJMY!!! Tajemniczo, co?

Pozdrawiam
      SDB
      • krotoss Re: Idźmy naprzód!!! 07.10.01, 12:35
        No nie za bardzo SDB ;-))) bo sie domyslam o co chodzi tylko ciekawi mnie w
        jakiej formie to zaproponujesz a moze sie myle... w kazdym razie fajnie ze masz
        pomysl przedstaw go jak najpredzej :-)

Pozdrawiam-KroTosS
        • Gość: adek Re: Idźmy naprzód!!! IP: *.ic.net.pl 08.10.01, 09:09
          No i właśnie o to chodziło ! Chciałem Was tym wątkiem trochę "obudzić" z
          letargu. Pomysł SDB jeżeli dobrze się domyślam jest przedni . Od czegoś trzeba
          zacząć , i wydaje mi się że wspólne "spacerowanie" jest trafione.
          Moim skromnym zdaniem NetBit powinien iść ścieżką integracji nawet na większą
          skalę . Przyznam szczerze , że myślałem iż tak będzie od razu . Nie kończcie na
          forumowiczach , ale pomyślcie w dalszej perspektywie o integracji większej
          populacji naszych miast. Może na początek wejdzcie w układy z kierownictwem
          Apatora i Poloni i zaproponujcie wspólne sparingi w przyszłym roku
          pod "patronatem" NetBitu ???. To oczywiście tylko pomysł , ale może akurat ?!.
          • krotoss Re: Idźmy naprzód!!! do Adka 08.10.01, 10:27
            Hmmm... strasznie trudna sprawa ale moze... ciekawe co kluby na to nie wiem
            czy potraktowali by nas powaznie...

KroTosS
            • Gość: adek Re: Idźmy naprzód!!! do Adka IP: *.ic.net.pl 08.10.01, 11:46
              To jest tylko jeden z wielu pomysłów jakie można realizować . Ale to nie musi
              wcale być akurat ten . Tak sobie tylko pozwoliłem zaproponować , żeby
              inni "sypnęli" swoimi pomysłami.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Bryndzo Re: Idźmy naprzód!!! do Adka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 11:57
                No to syp,Adeczku :))))))))))))))

p.s.
                Co ze zdjęciem,które miałeś przesłać Bryndzy ?
                • Gość: KroTosS Re: Idźmy naprzód!!! do Adka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 12:02

> No to syp,Adeczku :))))))))))))))
                  >
                  > p.s.
                  > Co ze zdjęciem,które miałeś przesłać Bryndzy ?

juz sypnal jeden ale za to b.dobry tylko wydaje mi sie b.trudny...

KroTosS
                • Gość: adek Re: Idźmy naprzód!!! do Adka IP: *.ic.net.pl 08.10.01, 14:48

> No to syp,Adeczku :))))))))))))))
                  >
                  > p.s.
                  > Co ze zdjęciem,które miałeś przesłać Bryndzy ?

Bryndzuś moja ty .......
                  Jesteś ponoć zakochana w Zoe !
                  Nie będę więc wkrczał między Was.

• Gość: adek Re: Idźmy naprzód!!! do Adka IP: *.ic.net.pl 08.10.01, 15:13
                    A poza tym nie wiem jak się wysyła na EMALIĘ.
                    Pytałem znajomych , ale wszystkim przychodzi na myśl garnek kuchenny. :-))
              • Gość: KroTosS Re: Idźmy naprzód!!! do Adka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 12:00
                Nie bardzo mi sie podoba bo to wlasnie to o co chodzi integracja ludzi i to w
                miejscu gdzie upllynniaja sie glownie antagonizmy miedzy mieszkancami B. i T.
                tylko przeraza mnie trudnosc takiego przedsiemwziecia ale GW wspolpracuje z
                Polonia ostatni wiec pewnie by pomogli tylko raczej jest do tego potrzeban
                rejestracja... kurcze znow odrodzila sie dzieki temu pomyslowi Adku chec we
                mnie do dzialania i wiara ze mozna cos zrobic... bo z calym szacunkiem dla
                Radcy ale jego pomysly to nie to o co mi chodzilo ale jak napisalem moglo by
                powstac skrzydlo NetBiT'u zajmujace sie i taka dzialalnoscia lecz ja wole takie
                rzeczy jak Ty proponujesz Adku. NIe wiem czy proponujac to masz w glowie tylko
                pomysl czy jakies doswiadczenie czy kontakty pomocne w organizowaniu temu
                podobnych spraw. Ciekawe co inni na to bo ja mam wielka chec na takie rzeczy
                tylko powtarzam obawiam sie trudnosci tego zadania...

KroTosS
                • Gość: adek Re: Idźmy naprzód!!! do Adka IP: *.ic.net.pl 08.10.01, 15:10
                  Gość portalu: KroTosS napisał(a):

> Nie bardzo mi sie podoba bo to wlasnie to o co chodzi integracja ludzi i to w
                  > miejscu gdzie upllynniaja sie glownie antagonizmy miedzy mieszkancami B. i T.
                  > tylko przeraza mnie trudnosc takiego przedsiemwziecia ale GW wspolpracuje z
                  > Polonia ostatni wiec pewnie by pomogli tylko raczej jest do tego potrzeban
                  > rejestracja...

Myślę , że rejestracja przynajmniej na początku nie jest potrzebna . Można
                  działać jako organizacja nie zrzeszona .
                  Rejestracja owszem , ale dopiero wtedy jak "okrzepniecie" i będziecie mieli
                  pewność , że dalej chcecie działać.

kurcze znow odrodzila sie dzieki temu pomyslowi Adku chec we
                  > mnie do dzialania i wiara ze mozna cos zrobic...

No to fajnie , może ruszy się coś w końcu w NetBicie.

bo z calym szacunkiem dla
                  > Radcy ale jego pomysly to nie to o co mi chodzilo

Mnie też się wydaje , że trochę się Radca zagalopował , szczególnie z Synagogą .
                  NetBit powstawał głównie po to , żeby integrować ludzi z Bydgoszczy i Torunia .
                  Wiem , że Radca może tu powiedzieć , że przecież zajęcie się razem Synagogą było
                  by w ramach integracji , ale chyba nie o to chodziło większości osób z NetBitu.

NIe wiem czy proponujac to masz w glowie tylko
                  > pomysl czy jakies doswiadczenie czy kontakty pomocne w organizowaniu temu
                  > podobnych spraw. Ciekawe co inni na to bo ja mam wielka chec na takie rzeczy
                  > tylko powtarzam obawiam sie trudnosci tego zadania...
                  >
                  > KroTosS

Raczej mam tylko pomysł , bez doświadczenia , choć istnieje niewielka szansa z
                  mojej strony dotarcia do pana R. Ale myślę , że G.W. pomogłaby NetBitowi choćby
                  poprzez wskazówki do kogo z tym tematem najlepiej iść.
                  No i czas . Jest go do rozpoczęcia przyszłego sezonu dość sporo , a więc ....
                  Ale powtarzam to jest tylko pomysł . Możecie go sobie przedyskutować w Stopce ,
                  bo jest normalną sprawą , że nie wszystkim może się podobać.

Może się wybiorę do Stopki jako tajny agent J 23 ;-).
                  • radca Re: Idźmy naprzód!!! do Adka 08.10.01, 17:44
                    Witam.
                    Oczywiscie,ze sa to tylko na razie rozne pomysly.Te pomysly sa tylko w skrotach
                    ukazane.Tych roznych pomyslow moze przeciez przybywac.Nie wszystkie musza byc
                    zaraz akceptowane.Lecz niektore moga sie realizowac poprzez potrzeby chwili.
                    Dzisiaj ktos moze byc sam na sam ze swoim pomyslem,ale jutro ?
                    Jutro moze przybyc nastepna osoba i juz bedzie dwoch.Nieraz cos,co wydaje sie
                    pewnej grupie nierealne-moze stac sie kiedys interesujace.
                    Jest takie powiedzenie;"ile ludzi-tyle pomyslow".Chetnie poczytalbym,jakie
                    pomysly maja inni ? Uwazam,ze tutaj KroToss ma racje -twierdzac,ze w ramach
                    NetBiT-u mogly by powstac "pewne skrzydla".Kazdy moglby znalezc cos dla siebie.
                    Jeden jest w tym dobry, a drugi w czym innym.

pozdrawiam
                    radca
                    • krotoss Re: Idźmy naprzód!!! do Adka 08.10.01, 18:56
                      No i fakt ADku jest sporo czasu GW jak ja tez pisalem pewnie pomoze... i Radca
                      fajnie sie wypowiedzial teraz :-))) stalo sie b.dobrze na szczescie nikogo nie
                      ponioslo w dyskusji bo tego sie obawialem... a i Adku bez przegiec badz w
                      Stopce jako Adek i koniec kropka zadnego agenta nie przyjme ;-))) i tu nasuwa
                      mi sie pewna reflekscja z przegranym zakladem Krzyzaka bo juz pisalem w watku
                      tego dotyczacym ze lepiej by bylo zeby sie z tego nie wywiazywal w Stopce bo
                      jak wiadomo moze byc az za ciekawie wtedy :-)))

Pozdrawiam-KroTosS
                      • Gość: Ted® Re: Idźmy naprzód!!! do Adka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 19:35
                        kroti miales mi wyslac foto z GW !!
                        • krotoss Re: Idźmy naprzód!!! do Ted® 'a 08.10.01, 21:55

> kroti miales mi wyslac foto z GW !!

Znaczy ten artykul tak??? Jak tak to potwierdz zaraz wysle jak zobacze choc pewie
                          jutro bo sie zmywam a i sorry ze zapomnialem ale wysylalem to uz tyle razy ze mi
                          moglo uciec...

KroTosS
                          • Gość: Ted® Re: Idźmy naprzód!!! do Ted® 'a IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 22:52
                            potwierdzam
                            • krotoss Re: Idźmy naprzód!!! do Ted® 'a 09.10.01, 12:27
                              Dopiero teraz zauwazylem i juz lece wyslac.

KroTosS
                            • krotoss Re: Idźmy naprzód!!! do Ted® 'a 09.10.01, 12:28
                              Dopiero teraz zauwazylem i juz lece wyslac.

KroTosS
                              • Gość: adek Re: Idźmy naprzód!!! do Ted® 'a IP: *.ic.net.pl 09.10.01, 14:36
                                Uważaj na kominy i "druty". :-))
    • netbit Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 14:27
      chciałbym być zdrowy, piękny i bogaty a jak wystarczy czasu to może
      jeszcze mądry

czego i Wam życzę
      • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.ic.net.pl 09.10.01, 15:11
        Następny nawiedzony .
        • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 15:12
          Bryndzo jest zazdrosna...
        • netbit Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 15:16

> Następny nawiedzony .

Czy kolega się aby dobrze podpiął?
          Netbit nawiedzony?
          Uprzejmie proszę o sprostowanie.
          • Gość: Bryndzun Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 15:18
            Bryndza
            • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.ic.net.pl 09.10.01, 15:22
              Gość portalu: Bryndzun napisał(a):

> Bryndza

Ooooooo !!!! Bryndzo ma brata , albo się sklonował . ha !
              • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 15:27
                To by było za łatwe.Rozumiem,że sdi.
                Niestety Bryndzunia musi cię rozczarować.Nie ma nic wspólnego z małym netbitem !
                • netbit Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 15:39
                  bryndzo napisał(a):

> To by było za łatwe.Rozumiem,że sdi.
                  > Niestety Bryndzunia musi cię rozczarować.Nie ma nic wspólnego z małym netbitem
                  > !

no to zostało mu tylko 49999 możliwości
          • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.ic.net.pl 09.10.01, 15:20
            netbit napisał(a):

> Czy kolega się aby dobrze podpiął?
            > Netbit nawiedzony?
            > Uprzejmie proszę o sprostowanie.

Tak dobrze się podpiął i ma na myśli ten netbit z małymi literkami w nazwie .

Do Byndzusi : Niestety obowiązki wzywają . Nie będzie mnie do poniedziałku .
            pa , pa
            • bryndzo Re: pa,pa Adku 09.10.01, 15:24
              Bryndzunia będzie tęsknić.

Część mały netbicie,co cię boli.
              Bryndzunia może ci pomóc ?

• netbit Re: pa,pa Adku 09.10.01, 15:31
                bryndzo napisał(a):

> Część mały netbicie,co cię boli.
                > Bryndzunia może ci pomóc ?
                >
                >
                Jaki mały? kurduplu;)
                Jak będziesz miał 40 członków to pogadamy o wielkości.
                • bryndzo Re: pa,pa Adku 09.10.01, 15:46
                  Masz tylu kolegów w piaskownicy ?
                  Bryndzunia zazdrości popularności !
            • netbit Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 15:27
              Być może kolega jest zdrowy, piękny i bogaty, ale dlaczego chce to zachować
              dla siebie.
              • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 15:29
                Spróbuj jaśniej.
                Bryndzunia nie nadąża !
                • netbit Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 15:34
                  bryndzo napisał(a):

> Spróbuj jaśniej.
                  > Bryndzunia nie nadąża !

I dobrze, bo to do Adka
                  • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 15:47
                    Bryndzunia jest zazdrosna wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
                    • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 16:04
                      Hej spox bo netbit (wiem kto to jest ale nie ja choc tez mam SDI) chcial ladnie
                      byc glosem netbitu i powiedziec co go boli i jaki chcialby byc a tu idzie w
                      zlym kierunku mam wrazenie...

KroTosS
                      • bryndzo Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 16:12
                        Bryndzunia jako głos forum jest zazdrosna wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
                        • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 16:27
                          bryndzo napisał(a):

> Bryndzunia jako głos forum jest zazdrosna wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

netbit mial byc (tak mi sie zdaje bo moze sie myle...) glodem NetBiT'u wiec Twoja
                          pozycja Bryndzo nie jest zagrozona ;-)))

KroTosS
                      • netbit Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 16:32
                        krotoss napisał(a):

> Hej spox bo netbit (wiem kto to jest ale nie ja choc tez mam SDI) chcial ladnie
                        >
                        > byc glosem netbitu i powiedziec co go boli i jaki chcialby byc a tu idzie w
                        > zlym kierunku mam wrazenie...
                        >
                        > KroTosS

i dobrze Ci się zdaje
                        to miał być tylko niewinny żart, a tu zaraz od nawiedzonych przezywają

ale i tak nie pójdę do piaskownicy, tu jestem u siebie

• Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 16:36
                          oj cieniutko z poczuciem humoru

PS
                          kroti skad to umilowanie do niebieskiego koloru
                          • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 09.10.01, 19:27

> oj cieniutko z poczuciem humoru
                            >
                            > PS
                            > kroti skad to umilowanie do niebieskiego koloru

Tak mam szczegolnie jak sie "anielsko" czuje ale nie wiem moze to z romantycznej
                            natury...

KroTosS
                      • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: 195.117.78.* 15.10.01, 09:03
                        krotoss napisał(a):

> Hej spox bo netbit (wiem kto to jest ale nie ja choc tez mam SDI) chcial ladnie
                        >
                        > byc glosem netbitu i powiedziec co go boli i jaki chcialby byc a tu idzie w
                        > zlym kierunku mam wrazenie...
                        >
                        > KroTosS

No to coś mało rozmowny (piśmienny) jest ten netbit.
                        Jeszcze nic tu nie przeczytałem , co go boli itp , a szkoda.
                        • Gość: Ted® Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 11:55
                          rozwiazanie tej fascynujacej zagadki znajdziesz w watku KOMUNIKAT

pozdrawiam
                          • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.ic.net.pl 03.04.02, 11:24
                            Wyciągnąłem ten wątek specjalnie do góry , bo widzę , że macie jakieś problemy
                            ze sobą . Dalej twierdzę , że potrzeba wam czegoś więcej niż spotkania przy
                            piwku ......

P.s. Nie podpisuję się pod ostatnim postem adka w tym wątku.To nie mój adres.
                            • Gość: adek Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? IP: *.ic.net.pl 03.04.02, 12:53
                              Po przeczytaniu większej ilości wątków "NetBit" (nadrabiam zaległości po zimie -
                              częste delegacje) widzę , że coś cieniutko przędzie ta "organizacja".
                              • krotoss Re: A tak właściwie jakie cele przyświęcają NetBit-owi ???? 03.04.02, 17:16
                                hmm... a nas juz nie ma jestesmy w ....... salonie Peugeot! ;o)

KroTosS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka