Dodaj do ulubionych

Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzki

06.03.06, 20:58
Łomatko - ale obciach...
Obserwuj wątek
    • binabik21 Komentarz humanisty 06.03.06, 21:00
      Jako humanista skomentuję sytuację za pomocą łacińskiej paremii "KU.."
      • gobi03 katolicy przejmują władzę - niespodzianka? 07.03.06, 11:08
        Skąd ten szum? Że już się nie da zaganiać wierzących do kruchty?
        Demokracji socjalistycznej się zachciewa!
        • zazam Re: katolicy przejmują władzę - niespodzianka? 07.03.06, 11:46
          no właśnie - po co ten rejwach?? czy Urzędy Wojewódzkie są zarezerwowane dla
          przeciętnego Kowalskiego z "Gazety Wyborczej"?? tylko i wyłącznie?
          jak pluralizm to pluralizm - w pupe kibini mat!!
          • katecheta Po czerwonej zarazie mamy rządy czarnych kiecek?! 07.03.06, 13:17
            Ludzie, jestem praktykijącym katolikiem, wzorowym chrześcijaninem ale niepokoi mnie ta kościelna zachłanność na władzę!
            • pozlotemu Re: Czekam az przejma Gazete Wyborcza 07.03.06, 13:57
              Na razie to paniczny kwik zagrozonych odcieciem ryja od koryta.
            • aglo11 Re: Po czerwonej zarazie mamy rządy czarnych kiec 07.03.06, 16:09
              To dlaczego czytasz brukową prasę?
          • delfina77 Re: katolicy przejmują władzę - niespodzianka? 07.03.06, 19:09
            Jestem katoliczką (umiarkowaną) ale odcinam się od ludzi mających cokolwiek
            wspólnego z radiem maryja bo z doświadczenia wiem, że to oszołomy. Tym bardziej
            niewskazane jest pełnienie przez nich funkcji publicznych w państwie, chyba że
            ktoś źle temu państwu życzy...
            • bydgosc Re: katolicy przejmują władzę - niespodzianka? 12.03.06, 16:36
              ... albo dobrze zyczy im.... ;-)
          • aga8382 Re: katolicy przejmują władzę - niespodzianka? 07.03.06, 19:41
            Ładny mi pluralizm,chyba nie wiesz co to znaczy...hihi
        • janek344 Re: katolicy przejmują władzę - niespodzianka? 07.03.06, 16:46
          Nie wszyscy katolicy są "przyjaciółmi" Rydzyka.Tu nie o religię chodzi ale o
          zawłaszczanie państwa przez jedną opcję i to szkodliwą dla naszej przyszłości
          (antysemityzm, antyunijność itd.Więc nie ma co dziwic się ani tym bardziej
          pochwalać.
      • miguell Te maty dookoła Torunia nic nie dały 07.03.06, 11:10
        Doszło już do Warszawy i Bydgoszczy.
        Moi znajomi już ewakuowali się do Irlandii i Północnej Anglii i każą mi
        wyjeżdżać czym prędzej.
        • malepiffko a kto z was glosowal na PiS? 07.03.06, 11:36
          to moze ja ci pomoge podjac decyzje; "spier*alaj byle dalej!"
          ilu z was glosowalo na PiS? oczywiscie nikt sie nie przyzna nie? to nie wina ramlaua rydzyka kaczynskiego tylko TYCH CO GLOSOWALI NA PiS!
          • miguel1977 Re: a kto z was glosowal na PiS? 07.03.06, 13:45
            > to moze ja ci pomoge podjac decyzje; "spier*alaj byle dalej!"
            > ilu z was glosowalo na PiS? oczywiscie nikt sie nie przyzna nie? to nie wina ra
            > mlaua rydzyka kaczynskiego tylko TYCH CO GLOSOWALI NA PiS!

Może nie będę tak brutalny, ale zgadzam się, że widziały gały co brały. Ludzie
            kierowali się zasadą "nie jest najlepiej, zróbmy więc ekspreryment wybierając
            oszołomów, przecież gorzej być nie może". Teraz dopiero widać efekty tego złego
            wyboru. A ja mam propozycję. Wykiwajmy kaczki tak jak oni wykiwali naiwne
            społeczeństwo. W sondażach należy głosować za PiS, aby chętniej szanowna partia
            (wierzę że prezio to tylko ich marionetka) zadecydowała o wcześniejszych
            wyborach będąc pewną wygranej... a na prawdziwych wyborach głosujmy na to, co
            zagwarantuje stabilność.
            • aglo11 Re: a kto z was glosowal na PiS? 07.03.06, 16:12
              miguel1977 napisał:

> > to moze ja ci pomoge podjac decyzje; "spier*alaj byle dalej!"
              > > ilu z was glosowalo na PiS? oczywiscie nikt sie nie przyzna nie? to nie w
              > ina ra
              > > mlaua rydzyka kaczynskiego tylko TYCH CO GLOSOWALI NA PiS!
              >
              > Może nie będę tak brutalny, ale zgadzam się, że widziały gały co brały. Ludzie
              > kierowali się zasadą "nie jest najlepiej, zróbmy więc ekspreryment wybierając
              > oszołomów, przecież gorzej być nie może". Teraz dopiero widać efekty tego złego
              > wyboru. A ja mam propozycję. Wykiwajmy kaczki tak jak oni wykiwali naiwne
              > społeczeństwo. W sondażach należy głosować za PiS, aby chętniej szanowna partia
              > (wierzę że prezio to tylko ich marionetka) zadecydowała o wcześniejszych
              > wyborach będąc pewną wygranej... a na prawdziwych wyborach głosujmy na to, co
              > zagwarantuje stabilność.
              A ja zagłosuję na PiS
              • xx23 Re: a kto z was glosowal na PiS? 07.03.06, 19:00
                I ja tez na PiS!
                • delfina77 Re: a kto z was glosowal na PiS? 07.03.06, 19:18
                  A co wam PiS dal? Bo ja nie widze ani tych mieszkan, ani wiecej miejsc pracy,
                  ani taniego panstwa.... Ale niektorzy chyba czekaja na wybuch bomby atomowej
                  zeby uznac, ze nie jest dobrze
          • aga8382 Re: a kto z was glosowal na PiS? 07.03.06, 19:43
            oczywiście ,że to wina tych co głosowali na PIS!!!!!!!!!!
        • katecheta Bo to maty nasączone wodą święconą żeby grzybów 07.03.06, 13:19
          nie zniszczyć przy okazji walki z tamtą zarazą :)))
    • aga8382 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 06.03.06, 21:59
      Jestem załamana. PIS wygrał wybory - katastrofa społeczna, ale miałam
      nadzieję ,że jakoś to będzie. Czas mija no i jest coraz gorzej-chyba wyjadę z
      kraju... na conajmniej 5 lat.
      • k_martin Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 06.03.06, 22:00
        Tylko wróc na następne wybory :-)
      • abwprl1 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 00:18
        aga8382 napisała:

> Jestem załamana. PIS wygrał wybory - katastrofa społeczna, ale miałam
        > nadzieję ,że jakoś to będzie. Czas mija no i jest coraz gorzej-chyba wyjadę z
        > kraju... na conajmniej 5 lat.

A kto zatrzymuje, przecież dziś każdy ma paszport w domu. Szerokiej drogi.
        Ale Kto przyjmnie.
        • nicalek Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 09:38
          Jeśli wielu pojedzie, to kto będzie się składał na "becikowe"?
          • aglo11 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 16:15
            nicalek napisał:

> Jeśli wielu pojedzie, to kto będzie się składał na "becikowe"?
            Becikowego nie będzie,SLD i PO chcą łączyć pedałów w pary
      • arius5 Serdeczne gratulacje dla Torunian 07.03.06, 10:43
        :o)) LOL

• rafvonthorn Re: Serdeczne gratulacje dla Torunian 07.03.06, 11:42
          No dziekuje bardzo. tobie też gratulkuje życia we wspaniałym kraju, lol.
      • aglo11 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 16:13
        aga8382 napisała:

> Jestem załamana. PIS wygrał wybory - katastrofa społeczna, ale miałam
        > nadzieję ,że jakoś to będzie. Czas mija no i jest coraz gorzej-chyba wyjadę z
        > kraju... na conajmniej 5 lat.
        To na co czekasz, tam Ci oleju doleją Mobill 1
      • jotwu61 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 16:36
        Milej, ladnej, szczuplej, wyksztalconej ateistce-feministce [30-35] latwiej mi
        bedzie pomoc w pierwszych dniach na emigracji, niz zlosliwej, grubej, moherowej
        babie...
      • bbartek555 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 18:50
        Co sie z tym krajem dzieje???to jakas paranoja.szlag mnie trafia jak slysze o
        takich historiach. pis=zaklamancy
    • slavik222 Ludzie ojca Rydzyka zbyt późno przejmują Urząd Woj 06.03.06, 22:06
      Bo potrzebne jest wsparcie czlowieka konsekwentnego,inteligentnego i
      skutecznego czego brakowało urzędasom z Urzędu Wojewódzkiego w pięknej
      ŁŁŁŁŁŁŁAAAAŁŁŁŁ bYDGOSZCZY.No bo gdzie ci ludkowie mieli sie tych wyuczyc.
      Na uniwersytetach marksizmu leninizmu,gdzie uczono czujnosci bolszewickiej,
      zakładania podsłuchów i wymiany zamków?
      • aga8382 Re: Ludzie ojca Rydzyka zbyt późno przejmują Urzą 06.03.06, 22:14
        Z cała pewnością i cały PIS i ksiądz dyrektor są: inteligentni, KONSEKWENTNI i
        SKUTECZNI .... w dbaniu o siebie i swoje własne pieniążki ........:(
        • radca serdecznie gratuluje Pani Joanno 06.03.06, 22:21
          serdecznie gratuluje Pani Joanno oraz zycze
          wszelkiej pomyslnosci i sukcesow

radca
        • abwprl1 Re: Ludzie ojca Rydzyka zbyt późno przejmują Urzą 07.03.06, 00:20
          aga8382 napisała:

> Z cała pewnością i cały PIS i ksiądz dyrektor są: inteligentni, KONSEKWENTNI
          i
          > SKUTECZNI .... w dbaniu o siebie i swoje własne pieniążki ........:(
          Przed osobą o takich poglądach świat stoi otworem - szerokiej drogi.
      • jasiu1054 Re: Ludzie ojca Rydzyka zbyt późno przejmują Urzą 07.03.06, 12:18
        Joasia jest bracie akurat z Bydzi
      • koloratura1 Re: Ludzie ojca Rydzyka zbyt późno przejmują Urzą 07.03.06, 12:26
        slavik222 napisał:

> No bo gdzie ci ludkowie mieli sie tych wyuczyc.
        > Na uniwersytetach marksizmu leninizmu,gdzie uczono czujnosci bolszewickiej,
        > zakładania podsłuchów i wymiany zamków?

Znasz z autopsji?
    • oko333 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 06.03.06, 22:08
      i ja mam z Nią zajęcia:/ masakra:/
    • sztuczna_kobieta to skutki ptasiej grypy... 06.03.06, 22:24
      znowu okazuje się, że jak już jakaś zaraza ogólnoświatowa nadejdzie, to u nas
      skutki są najpoważniejsze. Jedyna nadzieja, że ten kaszelek ptasi z łabądków na
      kaczuszki przenosi się i cała populacja padnie... ;-)
      • radca ludzie nie przesadzajcie 06.03.06, 22:34
        czy to nie zazdrosc przez was przemawia ? Chyba,ze jest to "poprawnie
        politycznie " , aby atakowac Pania Joanne ?

radca
        • aga8382 Re: ludzie nie przesadzajcie 06.03.06, 22:41
          Nie to nie jest "poprawne politycznie" , osobiście mi ta Pani w niczym nie
          przeszkadza! Przeszkadza mi to ,że w naszym keraju od 15 lat nie zmieniło się
          nic ,nowa władza i nowy nepotyzm i tak na okrągło!
          • radca Re: ludzie nie przesadzajcie 06.03.06, 22:51
            aga8382 napisała:

> Nie to nie jest "poprawne politycznie" , osobiście mi ta Pani w niczym nie
            > przeszkadza! Przeszkadza mi to ,że w naszym keraju od 15 lat nie zmieniło się
            > nic ,nowa władza i nowy nepotyzm i tak na okrągło!

- wiem,ze nie jest dobrze wnaszym ukochanym kraju.Lecz jak sama piszesz....
            " od 15 lat nie zmienilo sie nic... " , a wiec jednak widzisz....
            tak bylo do tej pory i to az 15 lat - a nawet wiecej, kilkadziesiat lat.

tak bylo, ale tak nie musi byc nadal. Czy myslisz, ze np. ja bylbym zdolny
            do zatrudniania krewnych ? Otoz nie, napewno nie.... i tak napewno patrzy na to
            wielu innych obywateli.Napewno by tego nie czynili, tak jak zapewne rowniez Ty.

PaniA Joanne Taczkowska bylo mi dane kiedys poznac i musze powiedziec,ze jest
            to osoba bardzo inteligentna o duzej wrazliwosci spolecznej, a do tego
            starannie wyksztalcona.Bardzo aktywna, jesli sie za cos zabiera czyni to w
            sposob niezwykle profesjonalny i precyzyjny.

naprawde mam o Pani Joannie jak najlepsze zdanie

radca
            • piss_on_pis Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 06.03.06, 23:01
              w przekonaniu, że twoje zwoje mózgowe uległy kompletnemu wyprostowaniu. Na twoją
              głupotę niestety nie ma żadnego lekarstwa.
              • radca Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 06.03.06, 23:07
                piss_on_pis napisał:

> w przekonaniu, że twoje zwoje mózgowe uległy kompletnemu wyprostowaniu. Na
                twoj
                > ą
                > głupotę niestety nie ma żadnego lekarstwa.

- przykro mi,ze tak akurat myslisz - ale trydno takie Twoje prawo i wola :}
                Ja widzialem nadzieje w Prawie i Sprawiedliwosci - i nadal widze ta wielka
                nadzieje.

Zapewniam Cie,ze moja wola jest,aby bylo coraz lepiej dla zwyklych obywateli,
                dla Tych slabych i zepchnietych na marginesy zycia.Dla bezdomych i bezrobotnych.
                Dla Tych - ktorzy nie mogli progu przekroczyc - bo elita to byla szlachta w
                czerwonych kapturach lub aksamitnych kapeluszach

radca
                • piss_on_pis Szkoda że na twoje leczenie jest za późno, ale 06.03.06, 23:38
                  nadzieja jak mówią ......
                  • radca Re: Szkoda że na twoje leczenie jest za późno, al 06.03.06, 23:44
                    piss_on_pis napisał:

> nadzieja jak mówią ......

- nadzieja... to wiara w poprawe sytuacji w jakiej sie dany czlowiek znajduje

radca
                    • miguell Wróżę Ci niezłą przyszłość w ciągu 4 lat Radco 07.03.06, 11:20
                      Ile to już ja widziałem ludzi, którzy za wszelką cenę chcieli poprawić dolę
                      ludzką. 100ki Janosików, walczący CheGuevar'owie, słońca narodów.

Nikt za to nie zastanawia się nad słowami Marksa - byt kształtuję świadomość?
                      Przesuwanie się jednostki na skali potrzeb? Równe szanse rozwoju i wolność
                      działań?
                      ale po co nam to - budujmy Polskę SOLIDARNĄ z EMERYTAMI, GÓRNIKAMI, URZĘDNIKAMI
                      a młodzi niech się uczą celtyckiego.
                • pio41 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 10:10
                  Rozumiem, ze sledzisz sytuacje polityczna i poczynania Kaczynskich. Czyli
                  nadzieje na poprawe "zwyklych ludzi" widzisz w : a) becikowym (1.000 PLN za 1
                  dziecko); b) stworzeniu instytutu monitorowania mediow (proba ograniczenia
                  kontroli mediow nad poczynaniami wladzy); c) stworzeniu centralnego biura
                  antykorupcyjnego (inwigilacja opozycji, pierwszy krok do wprowadzenia dyktatury
                  d)pogorszeniu stosunkow z Niemcami - najwiekszym platnikiem do kasy UE e)
                  marginalizacja Polski w UE, a co za tym idzie mniejszymi mozliwosciami
                  negocjacyjnymi. Dodatkowo, wprowadzenie handlu w niedziele : ok. 10.000
                  zwolnien tylko w sieci wielkiej dystrybucji; niebezpieczenstwo uzaleznienia NBP
                  od politykow (ryzyko m. in inflacji); niebezpieczenstwo obsadzenia TK kolesiami
                  z Pis - brak kontroli nad wprowadzaniem zlotych mysli politykow do naszego
                  zycia.

Mysle, ze wystarczy. Zwykli ludzie, bezrobotni i bezdomni faktycznie moga
                  liczyc na wzgledy nowej wladzy. Zycze im szczescia. Ja wole radzic sobie sam
                  • johndoe Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 10:26
                    pio41 napisał:

> Rozumiem, ze sledzisz sytuacje polityczna i poczynania Kaczynskich. Czyli
                    > nadzieje na poprawe "zwyklych ludzi" widzisz w : a) becikowym (1.000 PLN za 1
                    > dziecko);
                    akurat to oplatforma przeglosowala becikowe. pis byl przeciw.

b) stworzeniu instytutu monitorowania mediow (proba ograniczenia
                    > kontroli mediow nad poczynaniami wladzy);

to media tak to widza. to probka dzialania mediow.
                    Oto fragment (skróconej) rozmowy, która nie pojawiła się na antenie stacji:
                    Wojciech Jasiński: My byliśmy mniej więcej normalnymi ludźmi
                    - Mikołaj Kunica (TVP1): Piwko?
                    - Jasiński: Tak, bywało.
                    - Kunica: Koleżanki?
                    - Jasiński: To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie.

Rzeczpospolita opublikowała pełny końcowy fragment rozmowy:
                    - Kunica: Koleżanki?
                    - Jasiński: To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie... nie chodziłem na koleżanki. Ja zagustowałem bardzo wcześnie... moja żona obecna mieszkała w sąsiednim akademiku, także ja... już nie chodziłem na koleżanki, jak byłem na studiach.

c) stworzeniu centralnego biura
                    > antykorupcyjnego (inwigilacja opozycji, pierwszy krok do wprowadzenia dyktatury
                    >
                    inwigilacja opozycji juz byla. i Twoj tk nawet sie na ten temat nie zajaknal.

> d)pogorszeniu stosunkow z Niemcami - najwiekszym platnikiem do kasy UE

kiedy niemcy postanowili wybudowac sobie np. rurociag pod baltykiem i co ma do tego kaczor.

e) > marginalizacja Polski w UE, a co za tym idzie mniejszymi mozliwosciami
                    > negocjacyjnymi.

a to w jaki sposob? poprzez drukowanie tendencujnych artykulow pisanych przez dziennikarzy niekoniecznie rzychylnych temu rzadowi?

Dodatkowo, wprowadzenie handlu w niedziele : ok. 10.000
                    > zwolnien tylko w sieci wielkiej dystrybucji;
                    a/ tak twierdza sieci
                    b/ nikt sie nie pytal ilw ludizstracilo prace, kiedy te sieci otwieraly sklepy.

niebezpieczenstwo uzaleznienia NBP
                    > od politykow (ryzyko m. in inflacji);
                    to akurat samabrona. bw. porownaj kuras oiro do dolara teraz i pie lat temu i stan gospodarki europejskiej i amerykanskiej.

i wystarczy
                    • pio41 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 11:08
                      johndoe napisał:

> pio41 napisał:
                      >
                      > > Rozumiem, ze sledzisz sytuacje polityczna i poczynania Kaczynskich. Czyli
                      >
                      > > nadzieje na poprawe "zwyklych ludzi" widzisz w : a) becikowym (1.000 PLN
                      > za 1
                      > > dziecko);
                      > akurat to oplatforma przeglosowala becikowe. pis byl przeciw.

ALE TO PIS WSPIERAL LPR W GLOSOWANIU NAD TA KRETYNSKA USTAWA. PO GLOSOWALO ZA,
                      ALE TAK NAPRAWDE BYLO TO GLOSOWANIE PRZECIWKO PIS (BYC MOZE FAKTYCZNIE
                      NAJMADRZEJSZE TO NIE BYLO, ALE TO PIS Z KOALICJA RZUCA TAKIE HASLA)
                      >
                      > b) stworzeniu instytutu monitorowania mediow (proba ograniczenia
                      > > kontroli mediow nad poczynaniami wladzy);
                      >
                      > to media tak to widza. to probka dzialania mediow.
                      > Oto fragment (skróconej) rozmowy, która nie pojawiła się na antenie stacji:
                      > Wojciech Jasiński: My byliśmy mniej więcej normalnymi ludźmi
                      > - Mikołaj Kunica (TVP1): Piwko?
                      > - Jasiński: Tak, bywało.
                      > - Kunica: Koleżanki?
                      > - Jasiński: To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie.
                      >
                      > Rzeczpospolita opublikowała pełny końcowy fragment rozmowy:
                      > - Kunica: Koleżanki?
                      > - Jasiński: To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie... nie chodziłem na
                      koleżanki
                      > . Ja zagustowałem bardzo wcześnie... moja żona obecna mieszkała w sąsiednim
                      aka
                      > demiku, także ja... już nie chodziłem na koleżanki, jak byłem na studiach.
                      >
                      MOZNA WIELE MOWIC ZLEGO O JAKOSCI POLSKICH MEDIOW. SA TAKIE, JAKI ODBIORCA -
                      NIERZADKO PLYTKIE, TENDENCYJNE, DZIENNIKARZE NIEPROFESJONALNI... NIE ZMIENIA TO
                      FAKTU, ZE MEDIA SA JEDNYM Z CZTERECH ELEMENTOW DEMOKRACJI I ZAMACH NA MEDIA
                      JEST ZAMACHEM NA DEMOKRACJE. A TO WLASNIE W TEJ CHWILI PROBUJA ZROBIC KACZYNSCY.
                      > c) stworzeniu centralnego biura
                      > > antykorupcyjnego (inwigilacja opozycji, pierwszy krok do wprowadzenia dyk
                      > tatury
                      > >
                      > inwigilacja opozycji juz byla. i Twoj tk nawet sie na ten temat nie zajaknal.
                      BYC MOZE BYLA, ALE SIE SKONCZYLA. TK NIE WYPOWIEDZIAL SIE, BOWIEM SLAWETNA
                      INSTRUKCJA ZOSTALA WYCOFANA. ILE RAZY MOZNA POWTARZAC TE SAME DEMAGOGICZNE
                      ARGUMENTY KACZYNSKICH PSYCHOPATOW???? (PODOBNIE ZRESZTA JAK Z WYROKIEM SADU W
                      GLIWICACH, KTORY NIE DOTYCZYL TYLKO I WYLACZNIE MOZLIWOSCI WYPLATY LUB NIE
                      UBEZPIECZENIA)?????
                      >
                      > > d)pogorszeniu stosunkow z Niemcami - najwiekszym platnikiem do kasy UE
                      >
                      > kiedy niemcy postanowili wybudowac sobie np. rurociag pod baltykiem i co ma
                      do
                      > tego kaczor.
                      KACZOR MA TYLE DO TEGO, ZE MA DBAC O INTERES POLSKI A NIE SZCZEKAC (KWAKAC),
                      JAK PODWORKOWY BUREK I OBRAZAC WSZYSTKICH W KOLO. W INTERESIE POLSKI JEST
                      POSIADANIE DOBRYCH STOSUNKOW Z NIEMCAMI. JESLI RUROCIAG NIE PRZECHODZI, TAK JAK
                      SOBIE TEGO ZYCZY POLSKA - POSZCZEKIWANIE I PROBA POKAZANIA KLOW KANCLERZOWI
                      NIEMIEC Z PEWNOSCIA NIE DOPROWADZI DO KORZYSTNEGO ROZWIAZANIA DLA POLSKI -
                      WRECZ PRZECIWNIE. MOZNA NIEMCY LUBIC BADZ NIE, ALE W NAJNOWSZEJ HISTORII SPORO
                      NIEMCOM ZAWDZIECZAMY - W TYM ZWLASZCZA PIENIEDZY.
                      >
                      > e) > marginalizacja Polski w UE, a co za tym idzie mniejszymi mozliwosciam
                      > i
                      > > negocjacyjnymi.
                      >
                      > a to w jaki sposob? poprzez drukowanie tendencujnych artykulow pisanych
                      przez
                      > dziennikarzy niekoniecznie rzychylnych temu rzadowi?

A NO WLASNIE POPRZEZ POLITYKE OBRAZANIA SIE I WYMACHIWANIA PIESCIA. TO
                      KOMPROMITUJE POLSKE, NIC W TEN SPOSOB SIE NIE OSIAGNIE. NIE MOZNA WYSKAKIWAC DO
                      SWIATA Z POGLADAMI POLITYCZNYMI RODEM Z DZIEWIETNASTEGO WIEKU, BO TO BUDZI
                      TYLKO POLITOWANIE I PUSTY SMIECH. TO MNIEJ WIECEJ TAK, JAKBY KTOS Z JAKIEGOS
                      ZAPADLEGO KRAJU PRZYBIEGL DO CIEBIE I POCHWALIL SIE, ZE - ZALOZMY WYMYSLIL ROWER
                      >
                      > Dodatkowo, wprowadzenie handlu w niedziele : ok. 10.000
                      > > zwolnien tylko w sieci wielkiej dystrybucji;
                      > a/ tak twierdza sieci
                      SIECIOM NIE OPLACA SIE OTWIERAC SKLEPOW W NIEDZIELE - KOSZTY PRACY SA ZBYT
                      WIELKIE W POROWNANIU Z OBROTEM. SIECI FAKTYCZNIE MOWIA O TYM POZIOMIE ZWOLNIEN.
                      LEPIEJ BYLOBY SIE NIE PRZEKONAC O TYM, ILE OSOB NAPRAWDE ZOSTALOBY ZWOLNIONYCH.
                      > b/ nikt sie nie pytal ilw ludizstracilo prace, kiedy te sieci otwieraly
                      sklepy.
                      > TRUDNO, ZEBY NA KAZYM ROGU ULICY STAL SKLEP SPOZYWCZY W POSTACI SZCZEK, A
                      MIASTA TAK BRUDNE I ZASMIECONE JAK JESZCZE KILKANASCIE LAT TEMU. CHOC
                      GENERALNIE NIE LUBIE ROBIC ZAKUPOW, WOLE CZYSTE I WYGODNE CENTRA HANDLOWE NIZ
                      MALE SKLEPIKI, GDZIE NIGDY NIE MAM PEWNOSCI, CZY DOSTANE, TO CZEGO CHCE.
                      ZRESZTA TE SKLEPY, KTORE POTRAFILY POPRAWIC JAKOSC MAJA SIE CALKIEM NIEZLE.
                      A, ZE WE WSPOLCZESNYM SWIECIE CORAZ TRUDNIEJ O PRACE BEZ WYKSZTALCENIA.... TO
                      CENA POSTEPU. NIE CHCIALBYM, ABY POLSKA POZOSTALA TAK CIEMNA JAK JEST I Z TEGO
                      POSTEPU NIE SKORZYSTALA.

> niebezpieczenstwo uzaleznienia NBP
                      > > od politykow (ryzyko m. in inflacji);
                      > to akurat samabrona. bw. porownaj kuras oiro do dolara teraz i pie lat temu i
                      s
                      > tan gospodarki europejskiej i amerykanskiej.
                      >
                      SAMOOBRONA JEST CZESCIA KOALICJI A W PAKCIE STABILIZACYJNYM MOWA JEST O NIE
                      GLOSOWANIU PRZECIWKO USTAWOM ZGLOSZONYM PRZEZ JEJ CZLONKOW. ISTNIEJE
                      NIEBEZPIECZENSTWO, ZE SAMOOBRONA BEDZIE PROBOWALA PRZEFORSOWAC USTAWE SPLODZONA
                      PRZEZ JEJ "EKSPERTOW"
                      > i wystarczy
                      NIE WYSTARCZY: ODPOWIEDZ NA PYTANIE CO PIS KONKRETNIE ZROBI DLA "ZWYKLYCH
                      LUDZI"?
                      CO?
                      • johndoe Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 13:11
                        pio41 napisał:

>
                        > ALE TO PIS WSPIERAL LPR W GLOSOWANIU NAD TA KRETYNSKA USTAWA. PO GLOSOWALO ZA,
                        > ALE TAK NAPRAWDE BYLO TO GLOSOWANIE PRZECIWKO PIS (BYC MOZE FAKTYCZNIE
                        > NAJMADRZEJSZE TO NIE BYLO, ALE TO PIS Z KOALICJA RZUCA TAKIE HASLA)

po pierwsze nie krzycz, po drugie polecm strony sejmu. czasami warto wiedziec o czym sie pisze.
                        >
                        > JI I ZAMACH NA MEDIA
                        > JEST ZAMACHEM NA DEMOKRACJE. A TO WLASNIE W TEJ CHWILI PROBUJA ZROBIC KACZYNSCY

co chca zrobic? konkrety prosze

E BYLA, ALE SIE SKONCZYLA. TK NIE WYPOWIEDZIAL SIE, BOWIEM SLAWETNA
                        > INSTRUKCJA ZOSTALA WYCOFANA.
                        safjan potrafil sie wypowiedziec na temat parady rownosci, chociaz nikt go o ot nie prosil. uzycie sluzb specjalnych do walki z opozycja to w hameryce nazywalo sie watergate i bylo dosyc istotnym problemem.

> KACZOR MA TYLE DO TEGO, ZE MA DBAC O INTERES POLSKI A NIE SZCZEKAC (KWAKAC),

nie obrazaj ludzi, ktorzy w swoim zyciu osiagneli poziom dla Ciebie jak na razie niedostepny.

> JAK PODWORKOWY BUREK I OBRAZAC WSZYSTKICH W KOLO.

kogo i jak? konkrety

ALE W NAJNOWSZEJ HISTORII SPORO
                        > NIEMCOM ZAWDZIECZAMY - W TYM ZWLASZCZA PIENIEDZY.

nam zabranych. 60 lat temu. i miliona samochodow , to w zeszlym roku.

> A NO WLASNIE POPRZEZ POLITYKE OBRAZANIA SIE I WYMACHIWANIA

konkrety, konkrety

NIE MOZNA WYSKAKIWAC DO
                        > SWIATA Z POGLADAMI POLITYCZNYMI RODEM Z DZIEWIETNASTEGO WIEKU, BO TO BUDZI
                        > TYLKO POLITOWANIE I PUSTY SMIECH.

konkrety raz jeszccze.

> SIECIOM NIE OPLACA SIE OTWIERAC SKLEPOW W NIEDZIELE - KOSZTY PRACY SA ZBYT
                        > WIELKIE W POROWNANIU Z OBROTEM. SIECI FAKTYCZNIE MOWIA O TYM POZIOMIE ZWOLNIEN.

a co maja mowic?!!!!!

> > TRUDNO, ZEBY NA KAZYM ROGU ULICY STAL SKLEP SPOZYWCZY W POSTACI SZCZEK, A
                        > MIASTA TAK BRUDNE I ZASMIECONE JAK JESZCZE KILKANASCIE LAT TEMU.

nie cudzoloz.

CHOC
                        > GENERALNIE NIE LUBIE ROBIC ZAKUPOW, WOLE CZYSTE I WYGODNE CENTRA HANDLOWE NIZ
                        > MALE SKLEPIKI, GDZIE NIGDY NIE MAM PEWNOSCI, CZY DOSTANE, TO CZEGO CHCE.

i napisz jescze, ze nie jestes w stanie zrobic zakupow w tygodniu.

NIE CHCIALBYM, ABY POLSKA POZOSTALA TAK CIEMNA JAK JEST I Z TEGO
                        > POSTEPU NIE SKORZYSTALA.
                        to tez wina kaczynskich?

>
                        > > niebezpieczenstwo uzaleznienia NBP
                        > > > od politykow (ryzyko m. in inflacji);
                        > > to akurat samabrona. bw. porownaj kuras oiro do dolara teraz i pie lat te
                        > mu i
                        > s
                        > > tan gospodarki europejskiej i amerykanskiej.
                        > >
                        > SAMOOBRONA JEST CZESCIA KOALICJI A W

a glosaowal za becikowaym. a pis nie. i co?

y
                        > NIE WYSTARCZY: ODPOWIEDZ NA PYTANIE CO PIS KONKRETNIE ZROBI DLA "ZWYKLYCH
                        > LUDZI"?
                        > CO?
                        probuje odciac niektorych od koryta.
                        dwa, kto co zrobil do tej pory? kld,uw, aws, sld, up?
                        • pio41 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 16:36
                          Wystarczy wyraznie czytac prase, zeby znalezc konkrety. Szukac dlugo nie trzeba
                          (w sprawie TK polecam chocby wywiad w Tygodniku Powszechnym z Markiem Safjanem,
                          z Andrzejem Zollem...).
                          Chialbym jednak, zebys odpwiedzial mi na pytanie CO "zwyklym ludziom" da
                          odstawienie od koryta. CO konkretnie da (dodatkowo pamietaj, ze teraz z koryta
                          zre PIS)

Buziaczki
                          • johndoe Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 08.03.06, 08:30
                            pio41 napisał:

> Wystarczy wyraznie czytac prase, zeby znalezc konkrety. Szukac dlugo nie trzeba

ja nie czytam, wie moze podaj jak znasz. chyba ze konfabulujesz.
                            >
                            > (w sprawie TK polecam chocby wywiad w Tygodniku Powszechnym z Markiem Safjanem,

really? mozna teraz udzielac wywiadu? a w sprawie inwigilowania opozycji nie mozna bylo? trzeba bylo siedziec cicho?

> Chialbym jednak, zebys odpwiedzial mi na pytanie CO "zwyklym ludziom" da
                            > odstawienie od koryta. CO konkretnie da (dodatkowo pamietaj, ze teraz z koryta
                            > zre PIS)
                            >
                            np. nie wybudujemy jakiejs fabryki np. fabryki osocza. kilometr autostrady nie bedzie najdrozszy w europie. lotniska beda budowane tam, gdzie sa potrzebne, a nie na ziemii nalezacej do jagielinskiego czy kulczyka, nie bedziemy budowac kopaln w kongo itd., itp. oczywiscie za nasze pieniadze.

> Buziaczki

buziaczki to Swojej kobiecie czy tez mezczyznie przesylaj.
                    • pioskee Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 11:25
                      Szczerze mówiąc jestem w szoku. Nie znałem treści CAŁEJ rozmowy (johndoe -
                      dzięki za ten cytat) Kunicy z Jasińskim. Treść jest całkiem czytelna, bez
                      żadnych podtekstów
                      Teraz widać jasno, że jawnym sku..syństwem była próba puszczenia takiego
                      fragmentu, który pozastawiał nieuzasadniona dwuznaczność. Wycofanie tego
                      materiału nie byłą zadną cenzurą, natomiast dziennikarz powinien ponieść
                      konsekwencje dyscyplinarne za próbę takiej manipulacji.
                  • pioskee Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 10:52
                    Brednie pio41, same brednie:
                    1. Becikowe to tysiąc do ręki potrzebujących i kropka. Dziwaczni przeciwnicy
                    rozkręcają temat wołając, że to nie wystarczy, że trzeba zbudować system pomocy
                    socjaslnej i prorodzinnej. Jasne, że trzeba ale po latach zaniedbań (lewizna)
                    nie udało się tego zbudować w 100 dni - to raczej nic dziwnego. Tysiąc zł to
                    jest tysiąc zł. Ciekawe jaka jest odpopwiedź na proste pytanie: czy lepiej mieś
                    tysiąc więcej czy nie ?? (zdaniem tych popieprzonych krytyków zapewne odpowiedź
                    nie jest oczywista).
                    2. Monitorowanie mediów jest oczywista koniecznością i nie powinno mieś
                    oczywiście nic wspólnego z cenzura.
                    3. Centralne biutro antykorupcyjne - kto nie popiera tej oczywistości daje
                    dowód swej ślepoty. Rozmary korupcji (rozkręconej na maxa przez ostatnie lata
                    lewiźnioanych rządów) jak widac nic nie daja niektórym do myslenia (oprócz
                    paplania o dyktaturze).
                    4. Stosunki z Niemcami są racjonalizowane partnersko i moga ulec znacznej
                    poprawie, tzn. jest duza szansa, że przestanie się nas lekceważyć w związku z
                    wyrazistą polityką.
                    5. Oczywiście - jak wyżej. Odwrotne tezy sa wynikiem bezmyślnego paplania.
                    Twarde (wreszcie!!) stanowisko w różnych sprawach (np. połączenie bankow Pekao
                    SA i BPH SA) ograniczy pole do olewania interesów polskich.
                    6. Sprawa ograniczenia handlu w niedzielę jest przez wielkie sieci handlowe
                    oprotestowywana takim właśnie, gromkim argumentem, który bezkrytycznie
                    powtarzaja mało myślący ludzie. A może warto się zastanowić jaka część sektora
                    handlowego zostanie wykończona przez wielkie sieci. Potem bedzie (juz ma to
                    miejsce) wykańczanie polskich producentów żywności. A potem będziemy jedli
                    żarcie z zagranicy - gorsze i droższe. Spiskowa teoria? - nie, oczywiste
                    następstwa ewentualnego braku komleksowej oceny skutków rozwoju duzych sieci i
                    ich udziału w rynku.
                    • pio41 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 11:14
                      Oj stary, jakbym slyszal Jaroslawa, glupota, brednie... toc to ze slownika
                      Kaczynskiego wziete. Odpowiem Ci, choc, rece opadaja:\

1. becikowe, to fanfaronada, tani chwyt propagandowy, ktorego celem rzekomo
                      mial byc wzrost urodzen w Polsce. Wspolczuje tym, ktorzy widza w tym
                      jakikolwiek gest w strone faktycznych potrzeb ludzi.Ludzie potrzebuje pracy, a
                      nie zapomogi. Pewnie, ze lepiej miec 1000 zl niz ich nie miec, ale jesli masz
                      dzieci, to wiesz, ze 1000 zl bardzo szybko sie skonczy, a problemy pozostana,
                      razem ze wspomnieniem lichej jalmuzny.

2.
                      • pioskee Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 11:45
                        Szkoda ale jesteś tylko matołkiem, który paple banialuki podane przez innych.
                        Tych innych, którzy chcą dowalić PiS-owi "za wszystko" i sami nieraz wymyślają
                        smoka do zwalczania. Nikt nigdy, oprócz tych ww. "innych", nie bredził, że ten
                        tysiak będzie spełniał funkcję polityki prorodzinnej. Tworzenie miejsc pracy
                        itp to trudna i długa sprawa (wcześniejsze rządy nie dały rady zrobić sukcesu
                        na tym polu) a pomoc można dać szybko. Dzieci rodzą się, bo ... się rodzą i
                        powtórzę jeszcze raz duzymi literami LEPIEJ TYSIĄC MIEĆ NIŻ NIE MIEĆ, nie
                        zaleznie od tego jak się komu ta kasa szybko skończy.
                        • pio41 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 12:14
                          Dobrze, ze ty jestes przenikliwy, synku. Krzyzyk na droge. Porozmawiaj sobie ze
                          swoim zbawca narodu, on z pewnoscia cie zrozumie. Ja nie dam sie wciagnac w
                          dyskusje na tym poziomie, bo do niej nie dorastam.
                          Ciao
                        • plmarta Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 13:12
                          LEPIEJ TYSIĄC MIEĆ NIŻ NIE MIEĆ, nie
                          > zaleznie od tego jak się komu ta kasa szybko skończy.

otóż niekoniecznie. nikt nie mówi głośno, że ten tysiąc wlicza się do dochodu i
                          rodziny żyjące na skraju ubóstwa, które utrzymują sie z zasiłków rodzinnych
                          itp., stracą zasiłek jeśli wezmą tysiąc becikowego, bo miesięczny dochód
                          przekroczy wymagane 400 zl.

• pioskee Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 16:10
                            O tym wliczaniu becika do dochodu biednych i utracie zasiłku - po prostu GŁUPIE
                            KŁAMSTWO, no i po co. Już media o tym brzęczały i bedzie OK - biedni nie stracą.
                            Ale jak nie ma argumentów, to dobry i odgrzewany kotlecik. Śmieszni sa ci
                            przeciwnicy wszystkiego, co robi PiS. Jeśli tak się ten becik nie podoba, to
                            rozwiązanie jest proste - NIE BRAĆ.
                            • pio41 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 16:32
                              Widzisz, Joziu, rzecz nie w tym, czy brac, czy nie brac. Rzecz w tym, czy
                              Polske stac na wydawanie tylu pieniedzy dla celow wylacznie propagandowych. Bo
                              korzysc z becikowego wydaje sie mocno watpliwa, a potrzeb morze.
                    • ddb2 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 13:57
                      pioskee - populizm, brak wlasnch przemyslen, plytkosc, wnioskow!
                      >>lepiej miec tysiac wecej czy nie?<<
                      No pieknie, jak daja to brac i w krzaki, a nie zastanawiac sie, czy sa na to
                      pieniadze, czy nie jest to zwykle rozdawnictwo?
                      >>Becikowe to tysiac dla potrzebujacych do reki i kropka.<<
                      Tak, ale tysiac do kazdej reki, rowniez dla tych,co nie potrzebuja.
                • rafalski_rt Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 14:06
                  Czyli powrót do krainy szczęśliwości, socialyzm w najlepszym wydaniu. Skończcie
                  z uszczęśliwianiem ludzi na siłę. Trzeba zacząć reformować gospodarkę
                  państwowymi pieniędzmi a nie rozdawać pod publiczkę na prawo i lewo.
                  Bezrobotnemu należy dac szansę, by ktoś zechciał go przyjąć do pracy, a nie
                  rozdawać mu kasę, bo to go jeszcze bardziej rozleniwia. To tych bezdomnych
                  trzeba pchać w górę, a nie zarabiających i utrzymujących to państwo równać do
                  tych "odrzuconych". Widzisz radco w PiS nadzieję, ja też, na totalną
                  rozpierduchę tego kraju, która niechybnie zakończy się banicją wszystkich
                  Leppeerów, Romków, Kaczorków. Dalsze udawanie, ze się coś robi dla kraju nie
                  powiedzie się. Rządzący nie mają żadnego planu budowy tego kraju, bo skąd mają
                  się na tym znać. całe życie spędzili na walce z komuną, ludzie znający się na
                  niszczeniu nie mogą mieć pojęcia o konstruktywnym budowaniu czegokolwiek. Kaczor
                  bez przerwy szuka przeciwnika do walki, a to PO, a to dziennikarze, widać że
                  wtedy podnosi mu się poziom męskich hormonów , a moze i nietylko hormonów.
                • dopisaniapostow do radcy... 07.03.06, 15:08
                  to naprawde brzmi slicznie. ale co z nadzieja dla tych, co nie sa bezdomni,
                  potrafili, jak raczysz to nazywac; przekroczyc prog, maja wyksztalcenie, ambicje
                  i aspiracje, zarabiaja i uwazaja, ze pewne wolnosci sa podstawa egzystencji?
                  • radca Re: do radcy... 07.03.06, 15:41
                    dopisaniapostow napisała:

> to naprawde brzmi slicznie. ale co z nadzieja dla tych, co nie sa bezdomni,
                    > potrafili, jak raczysz to nazywac; przekroczyc prog, maja wyksztalcenie,
                    ambicj
                    > e
                    > i aspiracje, zarabiaja i uwazaja, ze pewne wolnosci sa podstawa egzystencji?

- jesli umieja sobie radzic tzw. ludzie sukcesu - to w czym problem ?
                    tylko pochalic i przyklasnac.... a czego to sie bac ?

przeciez PiS nie gryzie :}

radca
                  • pio41 Re: do radcy... 07.03.06, 17:12
                    A co PIS poponuje bezdomnym? Moze "odstawienie od koryta", jak ktos to ladnie
                    ujal? To im ma byt poprawic?
              • pioskee Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 10:06
                piss_on_pis to klasyczny bezmózg - co on może wiedzieć o zwojach.
                Wypowiada się wyłącznie obraźliwie bez żadnej treści merytorycznej.
                • ddb2 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 14:01
                  pioskee w kazdym swim liscie kogos obrazasz, proponuje wiecej kultury, a jak
                  jej z siebie nie jestes w stanie wykrzesac, to lepiej opusc to forum.
                • piss_on_pis Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 17:38
                  klasyczny pisurowy wazelino-dupolizaczu-cmoknij mnie z łaski swojej w pompę,
                  wieśniaku bez szkoły o gładkich jak bile półkulkach mózgowych.
                • kargulka Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 18:07
                  i kto tu wypowiada się obraźliwie , no kto? pioskee, puknij się w czółko i
                  tyle.Wszystkich tu pouczasz i obrażasz , potrafisz coś jeszcze?
              • jasiu1054 Re: Z każdym twoim wpisem radco utwierdzam się 07.03.06, 12:29
                Jakbyś mieszkał poza krajem, to z tęsknoty też byś pisał, choćby byle co.
            • genyo Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 09:43
              przykro mi, ale nie wierze, ze czlowiek wrazliwy spolecznie moze byc zwiazany z
              ojcem Rydzykiem. Ojciec Rydzyk sam w sobie stanowi zaprzeczenie jakiejkolwiek
              wrazliwosci, to uosobienie cwaniactwa najgorszego kalibru. Niestety wiadomosc
              jest przygnebiajaca i tyle. :(
            • mareczek51 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 11:25
              Szanowy Panie radco
              skoro ta owa Pani jest taka kryształowa i tak doskonałym fachowcem:
              dlaczego tej opini nie napisze Pan pod swoim nazwiskiem?????
            • jasiu1054 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 12:26
              P. Joasia pełniła juz odpowiedzialne funkcje w Urz. Woj.. Z ramienia TKM-
              owskiego AWS-u
              A Ty radca to teraz PiS popierasz? Niedawno jeszcze miałeś inne poglądy.
          • abwprl1 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 00:25
            aga8382 napisała:

> Nie to nie jest "poprawne politycznie" , osobiście mi ta Pani w niczym nie
            > przeszkadza! Przeszkadza mi to ,że w naszym keraju od 15 lat nie zmieniło się
            > nic ,nowa władza i nowy nepotyzm i tak na okrągło!

A co zrobiła dobrego szanowny pani, aby w kraju się coś zmieniło na lepsze.
            Pole do naprawy kraju szeroko otwarte, jak i granice.
        • sztuczna_kobieta Re: ludzie nie przesadzajcie 06.03.06, 22:43
          Radco, a czego konkretnie miałabym zazdrościć pani Joannie?

Poprawność polityczna jest mi obca, PISiaki to ściemniacze, opanowali do
          perfekcji umiejętność manipulacji i pod zasłona dymną, krok po kroku, przejmują
          władzę.

Jeśli Jarek K. mówi o układzie, to własnie taki miniukładzik zaczyna się
          tworzyć.
          • radca Re: ludzie nie przesadzajcie 06.03.06, 22:59
            ja np. nie jestem oficjalnie czlonkiem PiS, ale to wlasnie w PiS widze szanse i
            nadzieje na lepsze jutro - na lepsze panstwo.

ja wiem,ze przebudowac to wszystko nie jest latwo.Do tego trzeba wielkiej odwagi
            i determinacji.Napewno latwiej jest siedziec sobie cicho i czerpac profity.

Lecz mozna podziwiac PiS za to,ze odwazyl sie podjac sie tak heroicznego zdania=
            by stworzyc lepsze panstwo i zlikwidowac te " czarne chmury nad panstwem prawa "

radca
            • sztuczna_kobieta pytania takie się nasuwają 06.03.06, 23:14
              - czy mozna byc członkiem PIS nieoficjalnie?
              - co to jest "lepsze jutro"
              - co to jest "lepsze państwo"
              - na czym polega heroizm zadania, by stworzyć lepsze państwo?

z mojej subiektywnej rzecz jasna oceny wynika, że do najwazniejszych osiągnieć
              PISu można zaliczyć:
              - wprowadzenie LPR i Samołobrony w stan przedzawałowy,
              - becikowe, które ma bliżej nieokresloną funkcję wspierania prokreacji,
              - demonstracja siły w Toruniu z powodu 3 kaszlących łabędzi,
              - wskazanie winnych nieudolnych reform z ostatnich 16 lat - są to bliżej
              nieokresleni ONI (media, żydokomuna, służby specjalne, etc.). Tego się akurat
              można było domyśleć, teoria spisku jest naczelną teorią w PISku.

Zatem?
              Gdzie to lepsze państwo?
              Szykujemy już odpowiedź, na wypadek, gdyby gów... wyszło, że to "stary układ"
              nie pozwolił, tak?
              • radca Re: pytania takie się nasuwają 06.03.06, 23:22
                sztuczna_kobieta napisała:

> - czy mozna byc członkiem PIS nieoficjalnie?

- napisalem.. " nie jestem oficjalnie czlonkiem PiS "
                a wiec uzylem pewnej przenosni, czyli dalem do zrozumienia iz nie jestem
                zarejestrowany w PiS.Lecz odnosze takie wrazenie,ze jestem czyms w rodzaju
                " niepisanym czlonkiem honorowym PiS " .

Lecz wracajac do sprawy, jestem Jej goracym zwolennikiem i sympatykiem -
                poniewaz widze nadzieje na przebudowe naszego panstwa... i oby sie to wszystko
                udalo z pozytkiem dla kazdego z nas... i to bez wyjatku.

radca
                • aga8382 Re: pytania takie się nasuwają 06.03.06, 23:34
                  Szanowny Radco chciałabym z Tobą porozmawiać na ten sam temat za 5 lat.
                  Napisałam,że nic się nie zmienia i wierz mi: nic się nie zmieni! PISowcy
                  potrafią niestety wszystko ubrać w taką otoczkę aby ludzie tacy jak Ty
                  odnależli wiarę w lepsze państwo. Proszę powiedz mi co PIS zrobił dla tego
                  lepszego państwa? Co?
                  • radca Re: pytania takie się nasuwają 06.03.06, 23:38
                    aga8382 napisała:

> Szanowny Radco chciałabym z Tobą porozmawiać na ten sam temat za 5 lat.
                    > Napisałam,że nic się nie zmienia i wierz mi: nic się nie zmieni! PISowcy
                    > potrafią niestety wszystko ubrać w taką otoczkę aby ludzie tacy jak Ty
                    > odnależli wiarę w lepsze państwo. Proszę powiedz mi co PIS zrobił dla tego
                    > lepszego państwa? Co?

- mysle,ze sprawniej zacznie sie dziac po Wyborach samorzadowych

radca
                    • piss_on_pis a po samorządowych???????? wsadzanie do pierdli 06.03.06, 23:40
                      za przekonania i brak uwielbienia dla pisuaru???
                      • radca Re: a po samorządowych???????? wsadzanie do pierd 06.03.06, 23:46
                        piss_on_pis napisał:

> za przekonania i brak uwielbienia dla pisuaru???

- absolutnie nie mozna nawet tak myslec.
                        Kazdy czlowiek ma prawo do wolnosci, godnosci i stanowienia o sobie jak
                        i wolnosci przekonan i prawo do wlasnej i niezaleznej oceny

radca

• piss_on_pis Re: a po samorządowych???????? wsadzanie do pierd 06.03.06, 23:52
                          ja już nie wiem, czy ty rzeczywiście jesteś taki porąbany(bo to aż
                          nieprawdopodobny szczyt głupoty) czy tylko takiego udajesz.(pytanie -trudne
                          słowo-retoryczne)
                          • radca Re: a po samorządowych???????? wsadzanie do pierd 06.03.06, 23:55
                            piss_on_pis napisał:

> ja już nie wiem, czy ty rzeczywiście jesteś taki porąbany(bo to aż
                            > nieprawdopodobny szczyt głupoty) czy tylko takiego udajesz.(pytanie -trudne
                            > słowo-retoryczne)

- szkoda,ze jestes az agresywny i nie przebierasz w srodkach
                            a mozna bylo to zamienic w spokojna dyskusje

pozdrawiam jednak serdecznie
                            zyczac odrobiny optymizmu :}

radca
                            • piss_on_pis Re: a po samorządowych???????? wsadzanie do pierd 06.03.06, 23:56
                              nie przebieram w słowach, a nie w środkach, o wszechwiedzący. Dalej słońce
                              świeci i ślina ci po brodzie ścieka?
                              • pioskee [...] 07.03.06, 10:11
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • hardy01 Re: a po samorządowych???????? wsadzanie do pierd 07.03.06, 17:03
                                  Hehe, że też nadal istnieją tacy ludzie... Nie potrafisz nic napisać bez
                                  używania inwektyw?

Tworzycie niezły tandem z Radcą...
                                • piss_on_pis Re: a po samorządowych???????? wsadzanie do pierd 07.03.06, 17:36
                                  Może tak klasyczny ćwoku rozwiniesz swoje głębokie przemyślenia, czy też masz
                                  tak resztki rozumu nasączone pisurową propagandą, że żadna normalna myśl nie
                                  może z niego wykiełkować?
                        • sztuczna_kobieta Re: a po samorządowych???????? wsadzanie do pierd 06.03.06, 23:58
                          Radca powiedział - "Kazdy czlowiek ma prawo do wolnosci, godnosci i stanowienia
                          o sobie jak i wolnosci przekonan i prawo do wlasnej i niezaleznej oceny"

Własnie dlatego obawiam się PISiaków,
                          oni chcą mi to prawo odebrać, mówiąć ustami Jarosława K.
                          że kto nie z PISem, ten przeciw zmianom, słowem - jest w "układzie".

Nie życzę sobie takich wypowiedzi.
                          Nie znoszę panoszących się polityków, którzy wiedzą lepiej, co jest dla mnie
                          dobre.
                          Psia krew, dlaczego z moich podatków mam utrzymywać kolejnych maniaków
                          misyjnych?

• piss_on_pis Już kilku takich było, co lepiej wiedzieli czego 07.03.06, 00:02
                            potrzebujemy. Tym dwóm kurduplom też się tak wydaje. A węszenie wszędzie sPiSków
                            i układów - no cóż, w tym przypadku psychiatria jest bezsilna. A najgorsze jest
                            to, że taki psychiczny obecnie musi wyrazić zgodę na swoje leczenie.
                            • sztuczna_kobieta na szczęście te przypadłości już opisano ;-) 07.03.06, 00:21
                              Naszych przyjaciół dopadły zwykłe ludzkie przypadłości, jakich pełno opisanych
                              w podręcznikach. Zatem zagadka dla Radcy i fanów PISu.

Oceniając wydarzenia z ostatnich miesięcy, spróbuj wskazać, który z polityków
                              najbardziej pasuje do podanych poniżej opisów?

1. "Misja chorego polega na stworzeniu wielkiego dzieła, które go wsławi, a
                              ludzi uszczęśliwi. W urojeniach wynalazczych, podobnie jak posłanniczych,
                              realizują się sny i marzenia z lat dziecinnych i wczesnomłodzieńczych. Są to
                              dzieła epokowe, o których ludzkość marzyła - perpetuum mobile..."

2. "Własna rola społeczna urasta do karykaturalnych rozmiarów,chory gotów jest
                              czasem poświęcić dla niej całe życie, jego celem staje się zmiana świata na
                              lepszy, uszczęśliwienie ludzkości, chory jest przeświadczony, że nikt go nie
                              rozumie, i wszyscy na około przeszkadzają mu w realizacji - w jego pojęciu -
                              wielkiej misji"

Dla ułatwienia dodam, że charakterystyka powyższa, to opis urojeń wynalazczych
                              i posłanniczych ;-)
                    • aga8382 nie wierzę w to 06.03.06, 23:46
                      po wyborach samorządowych? ostatnia szansa na opanowanie się i otrzeżwienie
                      umysłów naszego omamionego społeczeństwa!!!!!
                      • piss_on_pis A po samorządowych powiedzą że plamy na słońcu 06.03.06, 23:50
                        trzęsienie ziemi na Filipinach i inwazja stonki z Ukrainy, wojna w Afryce i 6
                        innych plag przeszkodziły im w naprawie państwa.
                      • radca Re: nie wierzę w to 06.03.06, 23:51
                        aga8382 napisała:

> po wyborach samorządowych? ostatnia szansa na opanowanie się i otrzeżwienie
                        > umysłów naszego omamionego społeczeństwa!!!!!

- a ja wierze, malo tego jestem przekonany o tym
                        przeciez PiS jest Tym - czego oczekiwano od dawien dawna ......

patrzmy bardziej ufnie i " NIE LEKAJMY SIE "

radca
                        • aga8382 Kim TY jesteś? 06.03.06, 23:56
                          nie używaj tak ważnych słów dla popierania manipulatorów, masz prawo
                          wierzyć ,że będzie lepiej , ale czego Ty właściwie oczekujesz?
                          bo ja poprawy jakości życia dla wszystkich , którym na tym zależy...
                          • radca Re: Kim TY jesteś? 06.03.06, 23:58
                            aga8382 napisała:

> nie używaj tak ważnych słów dla popierania manipulatorów, masz prawo
                            > wierzyć ,że będzie lepiej , ale czego Ty właściwie oczekujesz?
                            > bo ja poprawy jakości życia dla wszystkich , którym na tym zależy...

- czyli oczekujesz tego samego co ja :}

radca
                            • aga8382 Re: Kim TY jesteś? 07.03.06, 00:12
                              dobrze, a czy nie uważasz,że aby to osiągnąć nie należałoby się zająć przede
                              wszystkim gospodarką i ekonomią a na trzecim miejscu powinny być sprawy
                              socjalne, becikowe nikomu nie poprwi jakości życia!!!
                        • australopitecus Re: nie wierzę w to 07.03.06, 09:29
                          radca napisał:

> aga8382 napisała:
                          >
                          > > po wyborach samorządowych? ostatnia szansa na opanowanie się i otrzeżwien
                          > ie
                          > > umysłów naszego omamionego społeczeństwa!!!!!
                          >
                          > - a ja wierze, malo tego jestem przekonany o tym
                          > przeciez PiS jest Tym - czego oczekiwano od dawien dawna ......
                          >
                          > patrzmy bardziej ufnie i " NIE LEKAJMY SIE "
                          >
                          > radca
                          Nowy prorok zbawce oglasza - same cuda.
                        • nikodemos Re: nie wierzę w to 07.03.06, 11:36
                          > patrzmy bardziej ufnie i " NIE LEKAJMY SIE "
                          >
                          > radca

facet, jestes popaprany. dziekuje.
                      • abwprl1 Re: nie wierzę w to 07.03.06, 00:31
                        aga8382 napisała:

> po wyborach samorządowych? ostatnia szansa na opanowanie się i otrzeżwienie
                        > umysłów naszego omamionego społeczeństwa!!!!!

Proszę się właczyć do działania w opanowanie się i otrzeźwienie umysłów
                        omamionego społeczeństwa - przestrzegając obowiązującej Konstytucji i przepisów
                        prawnych. Powodzenia. Pole szerokie i granice otwarte.
                  • abwprl1 Re: pytania takie się nasuwają 07.03.06, 00:27
                    aga8382 napisała:

> Szanowny Radco chciałabym z Tobą porozmawiać na ten sam temat za 5 lat.
                    > Napisałam,że nic się nie zmienia i wierz mi: nic się nie zmieni! PISowcy
                    > potrafią niestety wszystko ubrać w taką otoczkę aby ludzie tacy jak Ty
                    > odnależli wiarę w lepsze państwo. Proszę powiedz mi co PIS zrobił dla tego
                    > lepszego państwa? Co?

Ponowne pytanie. A co dobrego zrobiła szanowna pani dla poprawy bytu
                    współobywateli. Horyzonty szerokie i granice otwarte.
                    • aga8382 Re: pytania takie się nasuwają 07.03.06, 00:31
                      nie da się poprawić bytu obywateli , którzy tego nie chcą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • aga8382 Re: pytania takie się nasuwają 07.03.06, 19:48
                      Co zrobiłam? Głosowałam na tych,którzy potrafiliby coś zmienić,byłyby to jednak
                      zmiany i decyzje za bardzo społecznie niepopularne,a każdy myśli tylko o
                      własnym tyłku i jak mu ktoś zaproponuje 1000 zł za urodzenie dziecka to się
                      połasi i urodzi , tylko co potem?
                • nikodemos Re: pytania takie się nasuwają 07.03.06, 11:33
                  odpowiadaj na pytania.

PS ciesze sie, ze zabrales glos w tym temacie - w koncu wiem co soba prezentujesz... czas emigrowac
                • jasiu1054 Re: pytania takie się nasuwają 07.03.06, 12:50
                  To juz nie Samoobrona ?
                  Chodzą słuchy ( mam nadzieję, że niepotwierdzone)ze nalezysz do Unii Wolności (
                  teraz PD )
                • ddb2 Re: pytania takie się nasuwają 07.03.06, 14:06
                  >>poniewaz widze nadzieje na przebudowe naszego panstwa<<
                  radca powinien natychmiast zmienic okuliste, wtedy zobaczy cos zupelnie
                  odwrotnego.
            • bromberger9 Re: ludzie nie przesadzajcie 06.03.06, 23:20
              Człowieku,zejdź na ziemię!Co to za slogany: lepsze jutro,lepsze państwo?!Wybory
              już się skończyły,chociaż po PiS tego nie widać,zwłaszcza po
              Marcinkiewiczu,którego wszędzie pełno.Boję się,że wyskoczy mi z lodówki
              któregos dnia.Dodatkowo jego rząd w ciągu ponad 100 dni nic nie zrobił tylko
              zwala winę na innych i ciągle obiecuje.Dość mam słuchania haseł w
              stylu:zrobimy,pracujemy nad tym,zamierzamy,itp.A jakby tego było mało co rusz
              słyszy się o obsadzaniu stołków towarzyszami broni lub zaufanymi ojca
              dyrektora.Najlepszym przykładem takiej durnej polityki są niekompetentni ludzie
              na poważnych stanowiskach,np.min. rolnictwa Jurgiel.No,ale to Kaczyńscy
              wymyślili hasło TKM i teraz je realizuja.Niestety dobrego jutra na pewno z tego
              nie będzie.
              • tadzio.rydzyk Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 09:12
                Należy dodać, iż Jarosław K. w dwóch osobach w prostej linii zmierza do
                dyktatury!
            • pio41 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 10:18
              To, co robi PIS to demontaz demokratycznego panstwa, niszczenie wszystkiego,
              co z takim mozolem budowano przez 17 lat: przede wszystkim demokratycznych
              instytucji jak TK czy NBP, ktore oparly sie kazdej wladzy - od czerwonej do
              pseudoprawicowej czy raczej: narodowosocjalistycznej (PIS)

Wszystkie rzekomo heroiczne dzialania pozytywne, to tylko fasada. Wrzask
              psychopaty Jaroslawa i belkot jego skretynialego brata prezydenta. To nie zadna
              odwaga, to zwykla glupota, wymachiwaniem szabelka niewiele sie osiagnie.

Aby zapewnic sprawne funkcjonowanie panstwa, walczyc skoropcja - nalezy
              wzmacniac instytucje demokratyczne, a nie je niszczyc; aby poprawic ludziom byt
              nalezy dbac o rozwoj gospodarczy i wzrost miejsc pracy (vide Hiszpania za
              Aznara, Irlandia).

Kaczynscy z banda wykrzykuja brednie i wybacz - glupi ten, kto im wierzy.
            • kargulka Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 10:44
              lepsze państwo ? lepszego nie buduje się nigdy , gdy zaczyna się "budowanie" od
              kłamstw (czyt. obietnice przedwyborcze)i nie tylko.Podaj mi choć jeden przykład
              dobra w wykonaniu PiS-u.. Przybyło miejsc pracy ,mieszkań , zbudowano fabrykę
              by ludzie mogli zarobić na "kawałek chleba" ? Owszem , przybędzie świątynia
              opatrzności ,zakupią nowe limuzyny i inne luksusy dla tych co u władzy ,
              obsadzanie wszędzie, gdzie możliwe stanowisk swymi kolesiami (w ciągu 15 min.
              kazali opróżnić biurko długoletniej dyrektorce świetnie prosperującego ośrodka
              sportowego , po to, by przywieźć swojaka w teczce). Jakoś nie mogę uwierzyć ,
              by Ci ludzie z PiSu chcieli dobra dla nas. Bzdury i jeszcze raz bzdury.Wiem
              jedno , czy to lewica czy prawica ma nas ludzi głęboko w czterech literach ,
              dążą do władzy by zadbać o swoje interesy i własne dobro.Dlatego z dwojga złego
              zagłosuję na lewicę , by prawica mogła przyglądać się na "ich rączki" , bo w
              tym są naprawde są świetni. Pozdrawiam
              • pioskee Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 11:30

"... Przybyło miejsc pracy ,mieszkań , zbudowano fabrykę
                by ludzie mogli zarobić na "kawałek chleba" ? "

przeczytaj się jeszcze raz głupolku - czy na prawdę oczekujesz zbudowania
                jakiejś fabryki w trzy miesiące. ech ... szkoda gadać
                • pio41 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 11:37
                  OK zobaczymy za rok.
                • piss_on_pis Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 17:42
                  prawie 6 miesięcy, tłuku bez szkoły. Najpierw naucz się liczyć w zakresie od 1
                  do 10, wazeliniarzu.
            • jasiu1054 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 12:47
              Radco, przejąc kontrolę, opanowac, nie zlikwidować. TKM PiSowcy. Niedoceniani,
              nienachapani. Choć ZChN już współrzadził kilkakrotnie. Albo z niewiadomych
              przyczyn prowadzisz propisowską propahgandę, albo z tej Austrii nic nie widać.
              Wróć do kraju i włącz się w przemiany.
        • abwprl1 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 00:23
          radca napisał:

> czy to nie zazdrosc przez was przemawia ? Chyba,ze jest to "poprawnie
          > politycznie " , aby atakowac Pania Joanne ?
          >
          > radca

Taka jest poprawność polityczna ludzi opłacanych przez Gazetę Wyborczą,
          związanych z ....
          • aga8382 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 00:27
            Słucham? wierzysz w bzdury o istnieniu ludzi opłacanych przez gazetę wyborczą?
            Życzę powodzenia. Naprawde przestaję wierzyć ,że będzie dobrze
            • abwprl1 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 00:32
              aga8382 napisała:

> Słucham? wierzysz w bzdury o istnieniu ludzi opłacanych przez gazetę wyborczą?
              > Życzę powodzenia. Naprawde przestaję wierzyć ,że będzie dobrze

A autor artykułu za darmo pracuje. Za frico.
              • aga8382 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 00:36
                a może Ciebie ktoś opłaca? np. ksiądz dyrektor???
            • sztuczna_kobieta tak, tak, jestem opłacana przez GW 07.03.06, 00:33
              spotykam się na ławeczce w Parku Witosa i przejmuję kopertkę ze szmalem. W
              zamian za to wynagrodzenie piszę złe słowa o PISiakach oraz spozywam alkohol
              niskoprocentowy. czasem starczy na serniczek, niestety GW nie płaci najlepiej,
              wiec serniczek jest co trzy dni średnio. Ostatnio był jakiś czerstwy.
              • abwprl1 Re: tak, tak, jestem opłacana przez GW 07.03.06, 00:38

> spotykam się na ławeczce w Parku Witosa i przejmuję kopertkę ze szmalem. W
                > zamian za to wynagrodzenie piszę złe słowa o PISiakach oraz spozywam alkohol
                > niskoprocentowy. czasem starczy na serniczek, niestety GW nie płaci
                najlepiej,
                > wiec serniczek jest co trzy dni średnio. Ostatnio był jakiś czerstwy.

Czyżby autor artykułu był kobietą.
                W TV występując , był jak mężczazna.
                HA! HA! HA!
                • sztuczna_kobieta TW sztuczna kobita 07.03.06, 00:43
                  przykro mi, ale nie ogarniam głębi Twojej wypowiedzi,
                  widać percepcja moja ograniczona.
                  • abwprl1 Re: TW sztuczna kobita 07.03.06, 01:27

> przykro mi, ale nie ogarniam głębi Twojej wypowiedzi,
                    > widać percepcja moja ograniczona.

Być może inna szkoła. Szkoła sztuczna , skoro nienaturalna, z innej planety.
                  • abwprl1 Re: TW sztuczna kobita 07.03.06, 01:31
                    Joanna Taczkowska - wykładowca z uczelni dyrektora Radia Maryja, będzie doradcą
                    wojewody - swojego dawnego studenta

Nie które z wykładowczyń , zostawały żonami swoich studentów, a to w wyższym
                    stopniu funkcja doradcza.
                    Za wypisywanie głupot na forum nikt nie płaci.
        • hardy01 Re: ludzie nie przesadzajcie 07.03.06, 16:11
          A co to jest poprawność polityczna i dlaczego jej oczekujesz?? Bo mnie się ten
          termin kojarzy z maksymalną hipokryzją i ograniczaniem wolności wypowiedzi -
          swego rodzaju cenzurą.
    • gacek1956 Nareszcie !! będzie porządek w Bydgoszczy 07.03.06, 05:27
      TORUNIAK
    • gwidon000 Do red. Kowalskiego 07.03.06, 08:32
      Panie Kowalski, napisał Pan dzisiaj o doradcy wojewody w takim tonie, że nie dziwie się Jarkowi Kaczyńskiemu ("wolnych mediów już nie ma"). Panem powinna się zająć Rada Etyki Mediów, a ja na razie przyznaję Pany tytuł Hieny Roku. Dlaczego? Nieważne są umiejętności, ważne że człowiek miał kontakt z Rydzykiem i tym się splamił. Wytwarza Pan atmosferę nagonki na kobietę, której nic nie można zarzucić! Proszę mi odpowiedzieć na forum dlaczego Pan siejesz nienawiść do innych?
      • rokoman Wolne media??? 07.03.06, 08:49
        ..."ale komuna się nie podda,komuna śmiercią gardzi,
        Paryżu,gniewny okrzyk podaj,do broni komunardzi.
        do broni ludu roboczy,dzieci,kobiety i starcy!
        Krwi jeszcze dziś utoczym,krwi jeszcze dziś wystarczy!..."
        Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!
        Psy szczekają ,a karawana idzie dalej!
        Po dziesiątkach lat rządów prosowieckich,bolszewickich,lewackich grabieżców
        Polski przyszedł czas na IV Rzeczypospolitą,wolną od "grubej
        kreski",kumoterstwa,poplecznictwa,korupcji,afer gospodarczych i cyfrowych kont
        w Szwajcarii.PIS,Marcinkiewicz,Kaczyńscy - tak trzymać na pohybel lewackiej
        hołocie!!!
        • 10jura16 Re: Spoko! Spoko! 07.03.06, 10:20
          Przeżyliśmy komunizację, przeżyjemy pisuaryzację
        • nikodemos Re: Wolne media??? 07.03.06, 11:42
          > ..."ale komuna się nie podda,komuna śmiercią gardzi,
          > Paryżu,gniewny okrzyk podaj,do broni komunardzi.
          > do broni ludu roboczy,dzieci,kobiety i starcy!
          > Krwi jeszcze dziś utoczym,krwi jeszcze dziś wystarczy!..."
          > Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!
          > Psy szczekają ,a karawana idzie dalej!
          > Po dziesiątkach lat rządów prosowieckich,bolszewickich,lewackich grabieżców
          > Polski przyszedł czas na IV Rzeczypospolitą,wolną od "grubej
          > kreski",kumoterstwa,poplecznictwa,korupcji,afer gospodarczych i cyfrowych kont
          > w Szwajcarii.PIS,Marcinkiewicz,Kaczyńscy - tak trzymać na pohybel lewackiej
          > hołocie!!!nie jestem lewakiem. chyba liberalem.

to ja skocze po cukier - chocm liberal przeklety - wezme ze 100kg.
    • jerzy.kosecki Re: o.Rydzyk to jarmarczny szarlatan, żerujący na 07.03.06, 08:57
      ciemnocie, a i na wierze, rzeszy starszych i zagubionych w współczesnym świecie
      Polaków. To może wcale nie iść w parze, że wśród jego otoczenia znajdą się,
      zwabieni wysoką płacą, fachowcy. Być może uczciwi, i mądrzy ludzie.
    • almagus Re: Łomatko, aż mnie pogięło! 07.03.06, 09:08
      Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą!

Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni!

Rosną buraki,
      wzlatują anioły,
      a napęd moherkowy !

Etyka, radio i telewizja,
      jedynej prawdy i wiary wizja.
      Moherowe stado tryka,
      owieczki Ojca Rydyka,
      żeby oddali się hosannie,
      rodakom beczą zarannie,
      całodobowo nachalnie
      beczą, beczą nienormalnie
      o liberałach, homolkach,
      komuchach no i o Bolkach.
      Beczą o polskojęzycznych,
      obywatelach plastycznych,
      co są chciwymi żydami,
      libertynami, masonami,
      takimi niby Polakami
      i zawsze udawanymi.
      Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii,
      owieczkami namaszczonymi
      do wskazywania kierunku,
      oceny twego wizerunku,
      jesteśmy my wybrani,
      aby ciebie do bani
      pouczyć jak żyć masz,
      tak aż staniesz się nasz!
      Czy ty Boga w sobie masz,
      czy ty nasze konto znasz?

Nowe wybory, więc czinownik z czynownikiem
      robi sobie i nam kampanię z męczennikiem.
      Skoro przykład męczeństwa idzie z góry,
      no od tego co to wanny, z gazem rury
      i przynosi to jemu, i nam efekty,
      więc co w tym złego Boże Święty?

Bóg jest w nich.
      Bóg jest ich.
      Bóg wskazuje wiele dróg.
      Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg.
      To nasz wspólnik , a nie wróg,
      no bo ukraść to nasz Bóg!

Podajmy sobie ręce my jądro narodu,
      my sól tej ziemi postraszymy z za grobu.

Patrzę i odnawiam oblicze tej ziemi,
      kocham Was, lecz kropię łzami swojemi.

Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady,
      dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły,
      obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!!

Hej sokoły ze stodoły...

"Kiedy będzie lepiej ? Już było", ale będzie lepszy odbiór medialny rządu,
      gorzej z prawdą, ale ten ciemny moher się nie pozna.

Pieprzysz dziennikarzu! Idź do nieba. Spieprzaj bezradny Polaku! Zostanie
      więcej na kapliczki! Czekaj na mieszkanie! Zamknij gębę!
      W skrócie PiSzcz Polaku!

www.moheroweberety.net/go/images/gadzety/komorki_pani_hela_czeszeberet_120x160.gif
    • akff Dyrektorzy do zwolnienia? 07.03.06, 09:09
      Może ktoś z forumowiczów wie , którzy dyrektorzy z UW w najbliższym czasie muszą
      szukać sobie pracy.
    • madbach Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 09:10
      Barokowa kontrreformacja.
    • mavellis wojewoda wykazuje duże zainteresowanie Bydgoszcza 07.03.06, 09:35
      Na razie to tylko słowa, ale wojewoda wykazuje duże zainteresowanie Bydgoszcza -
      rozszerzanie jej granic, a słabe zainteresowanie inwestycjami w Toruniu
      (lotnisko). Mam 2 wnioski:
      - torunianin moze byc atrakcyjnym dla Bydgoszczy wojewodą :-)
      - region ma jednak 2 stolice, panie Ramlau.
    • alemel Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 09:37
      pamiętam czasy gdy ludziom o innych poglądach nie wolno było pracowac,nawet jako
      brygadzistom
    • the.bill1 Ludzie od RYdzyka? To kolejna bzdura w GW 07.03.06, 09:40
      Rozumiem, że jak zatrudnią kogośpo Uniwersytecie Warszawskim, to będzie to
      oznaczać, że jest to człowiek od
      Rektora Katarzyny Chałasińskiej-Macukow.
      Więc tytuły w Wyborczej będa od dzisiaj tak wyglądać
      Doradca od Katarzyny Chałasińskiej-Macukow.
      www.uw.edu.pl/pl.php/uwdzis/wladze/rektorzy.html
      POCZYTAJ O INDOKTRYNACJI:
      wejdź tutaj:
      rapidshare.de/files/14586661/INDOKtrynacja.RTF.html
      W TABELI NAIŚNIJ klawisz FREE
      W miejscu: "No premium-user. Please enter:) wpisujesz symbol
      Klikasz i ściągasz.
      • cimoszenka Działalność płk Biegalskiego w 1982 roku 07.03.06, 09:46
        to też kłamstwo i oszustwo?
        Brawo bolszewiku.
        • amiga Mocher. 07.03.06, 10:52
          Dlaczego sie naśmiewasz? Możliwe, że twoja babka, matka też chodzi w mocherze.
          • kres_ludzkosci Re: Mocher. 07.03.06, 11:17
            gdyby chodzily smialbym sie. nie z osob, z przywar:)

slowskowyt.blox.pl/
            amiga napisał:

> Dlaczego sie naśmiewasz? Możliwe, że twoja babka, matka też chodzi w mocherze.
            • amiga Robisz reklamę? 07.03.06, 12:41
              Wydaje mi się że robisz sobie reklamę? Ale ten blog jest do niczego nie
              podobny. Świadczyć może jedynie, że jesteś - delikatnie mówiąc - niezbyt bystry.
              • kres_ludzkosci Re: Robisz reklamę? 07.03.06, 12:57
                'do niczego nie podobny'? dziekuje za komplement. i jeszcze pytanie: CO moze
                swiadczyc, ze jestem niezbyt bystry?

slowskowyt.blox.pl/html
                amiga napisał:

> Wydaje mi się że robisz sobie reklamę? Ale ten blog jest do niczego nie
                > podobny. Świadczyć może jedynie, że jesteś - delikatnie mówiąc - niezbyt
                bystry
                > .
      • wilmor1 [...] 07.03.06, 10:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • aegis_of_heart Re: Ludzie od RYdzyka? To kolejna bzdura w GW 07.03.06, 14:18
        LOL. To znowu ty.

Cóż, nie wiem, czy zauważyłeś, ale normalni ludzie zdają sobie sprawę z tego, że
        szkółka T.Rydzyka nie jest normalną uczelnią, tak jak nie byłaby nią szkoła
        marksistwosko-dialketyczna przy Trybunie.

Co więcej, T.Rydzyk ma znacznie większy i bezpośredni wpływ na swoje kadry niż
        rektor takiego UW i wykladac tam moga sami zaufani, zideologizowani.

I tyle.
        • uchachany Dlaczegóż to nie jest normalną szkołą? Dla danego 07.03.06, 17:11
          okresu historycznego różne szkoły są kuźnią kadr rządowych. Za PRL były to na
          przykład Wojewódzkie Uniwersytety Marksizmu-Leninizmu, za III RP KUL i
          (obecnie) uczelnia Ojca Rydzyka. WUML-e nie były nawet takie złe, skoro słynny
          Rektor Jarosz tam właśnie rozpoczynał karierę naukową, i wcale mu nie
          przeszkodziło to zostać jednym z ulubieńców Ojca Dyrektora. Dzisiaj przyszła
          kolej na Wyższą Szkołę Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu. I skąd te
          pretensje do P. Taczkowskiej - przecież była tam tylko wykładowczynią. Jeżeli
          uważasz, że szkoła Ojca Dyrektora jest taka be, to zgłaszaj pretensje raczej do
          PiSu za to, że wojewodą mianował Pana Ramlaua - studenta tej zacnej Alma Mater.

aegis_of_heart napisał:

> LOL. To znowu ty.
          >
          > Cóż, nie wiem, czy zauważyłeś, ale normalni ludzie zdają sobie sprawę z tego,
          ż
          > e
          > szkółka T.Rydzyka nie jest normalną uczelnią, tak jak nie byłaby nią szkoła
          > marksistwosko-dialketyczna przy Trybunie.
          >
          > Co więcej, T.Rydzyk ma znacznie większy i bezpośredni wpływ na swoje kadry niż
          > rektor takiego UW i wykladac tam moga sami zaufani, zideologizowani.
          >
          > I tyle.

• mrrek ma jedną zaletę: nie piła wódeczki z Nadredaktorem 07.03.06, 09:41
      wszystkich Polaków. Ani z Urabanem. Nie miała również nic wspólnego z
      demokraci.pl, dawniej Unia Wolności, dawniej Unia Demokratyczna. Chwała jej za to!
    • mcel1 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 09:46
      zapewne w odwecie za chamskie zachowanie Wojewódzkiego do spóły ze Szczuką
    • rsrh Wyrzucili ludzi GW ?? 07.03.06, 10:00
    • kres_ludzkosci nowe opus dei w toruniu? 07.03.06, 10:07
      niedlugo beda bardziej wplywowi od opus dei, nie znaczy to, ze nie moga miec na
      pienku z watykanem

slowskowyt.blox.pl/
      'wszystkie skarby watykanu, sa juz dawno spakowane'
    • itziar Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 10:26
      Watykan jest daleko, a ciepłe stołki tuż tuż...
    • palandia Re: Ale macie problem 07.03.06, 10:30
      po co się użalać nad swoim losem . Stanąć w drzwiach zablokować postawić rzezbe
      rydzyka napiac WONT VONT i sprawa prosta. Nie rozumiem waszych postów TO
      POLACY KTORZY PRACUJA NA TYCH DARMOZJADOW MAJA PRAWO WYBORY.Dzisiaj EMERYCI I
      RENCISCI zafundowali to co mamy,nie zdaja sobie sprawy że BECIKOWE URLOPY
      MACIEZYNSKIE TO PLACA ZE SWOICH EMERYTUR I RENT.pONADT POLSLO NIE BUDOWALI
      LUDZIE URODZENI W LATACH 80 TO DZISIEJSI EMERYCI I RENCISCI ZAFUNDOWALI MLODYM
      NIEWOLE I ZALOSNE RZADY KACZOROW.Dzisiaj mlodziez zaczyna brac w swoje rece
      polske i tak trzymac mlodziezy to wy budujcie nowoczesne ponstwo w EUROPIE BO
      TO WASZA PRZYSZLOSC.
    • amiga Właściwa osoba na właściwym miejscu. 07.03.06, 10:37
      Dlaczego GW nie podoba się ta osoba. Ma może swojego kandydata(kę)?
      • kres_ludzkosci Re: Właściwa osoba na właściwym miejscu. 07.03.06, 10:58
        dzis coraz wiecej waznych stanowisk sprawuja w ten swoisty sposob rozumiane
        'wlasciwe' osoby. boze, chron nas przed 'wlasciwymi' ludzmi

slowskowyt.blox.pl/
        • amiga Ty wierzysz w Boga? 07.03.06, 12:44
          • kres_ludzkosci Re: Ty wierzysz w Boga? 07.03.06, 12:58
            no tak. dopadlas mnie przyjaciolko:). nie wierze w boga

slowskowyt.blox.pl/html
    • brokowisko Przez kosciol do PiSu! ( bo nie ma PZPR) 07.03.06, 10:57
      Szef od wiezien , dyrektor od informacji ludzie lewicy lub PO wykumali , ze
      udajac katolikow lub rydzykow dostana sie do lask Kaczorkow mieli racje ! Im
      sie to udalo - a wiara i uczciwosc niech pozostanie dla moralistow! Chcesz
      stanowisko - idz do kosciola!
      30 lat temu: chcesz stanowisko idz do PZPR - jakie to podobne!
      • abwprl1 Re: Przez kosciol do PiSu! ( bo nie ma PZPR) 07.03.06, 11:17
        Przykład dała PO i około 120 posłów różnej nacji. Jedni byli na rekolekcjach w
        Łagiewnikach a drudzy w pielgrzymce do Częstochowy.
        Pytanie - po co ? Czyżby dla populizmu.
        A kogo widziałby w Urzędzie Wojewódzkim red? Marcin Kowalski - pracownik GW
        oraz .... jakiego wydawcy?.
    • mareczek51 Re: Ludzie ojca Rydzyka zbyt późno przejmują Urzą 07.03.06, 11:14
      Ciekawe czy aga8382 potrafi tylko tak bezmózgowo chrzanić, wg scenariusza
      > nagonki realizowanego m.in. przez GW.
      fakt, bezmózgowo, to akurat Ty kłapiesz kaczym dziobem.
      Bo ,żeby nie widzieć co wyczyniaja "braciszkowie" to wystarczy tylko brak oczu. A fakty? Prosze!
      Cała kancelaria SpieprzajDziadu przechodząc do pracy w owej kancelarii, zamiast zwolnic sie jak normalny i UCZCIWY człowiek z poprzedniej firmy(czyli warszawskiego Ratusza np) jest na bezterminowych urlopach bezpłatnych. I z chwilą kiedy SpieprzajDziadu będzie musiał pakowac walizki , to kolesie wrócą i będą brać pieniądze, za tzw gotowośc do podjęcia pracy. No i w przypadku zwycięstwa np w warszawskich wyborach samorządowych przez partię inną niż PiSuary, będą wiązac ręce nowemu Prezydentowi.
      A niejaki Woyciechowski - dawne służby specjalne, miernota intelektualna, ale "pracowity" przynajmniej na 3 bardzo wysokich stanowiskach(dyrektor, prezes) z nadania politycznego.
      A "najwyższej klasy fachowie" Jurgiel - popytaj trochę co o nim sądzą w Białymstoku, co pamiętaja tam z czasu jego prezydentury.Pominę już jego "honor i poczucie godności" kiedy to w Brukseli wszyscy zainteresowani wynegocjowali odszkodowania dla swoich przmysłów cukrowniczych , z wyjątkiem Polski, bo niejaki Jurgiel z powodu "honoru" wsiadł na rower i wrócił do kraju. Bo ojciec dyrektor potrzebował służbowe auto, co by swoją .... kawałeczek przewieźć.
    • altro2611 Re: Ludzie ojca Rydzyka przejmują Urząd Wojewódzk 07.03.06, 11:19
      nie mogłoby tak parę łabędzi wylądować na radyjku?....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka