bart_lex 04.10.06, 11:13 Tylko przyklasnąć i trzymać kciuki! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tlss Miliony dla szpitala 04.10.06, 12:01 No tak ale te pieniądze pomnażaja majątek UMK. Myślę że i bez połaczenia byśmy je otrzymali i obeszło by się bez podwyższania czesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bart_lex Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 12:04 Już zostawmy tę fuzję z UMK. Jest tak jak jest i tyle. Jurasza ani Biziela do Torunia nie wywiozą. A poza tym, skąd wiemy czy własnie działanie w ramach uniwerku nie miało choc małego wpływu na przyznanie kasy...? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 14:14 Wiemy to doskonale. projekt przygotowywano trzy lata. Wrtykule równiez można zauważyć sformuowanie "bydgoski projekt". Przeciez UMK w Toruniu nie zna sie na sprawach medycyny, całosc realizuje CM UMK w Bydgoszczy! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 12:11 swietnie , bardzo sie ciesze radca Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 13:06 Również trzymam kciuki! Nareszcie będzie zadbany kolejny fragment miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 14:46 Teraz wiem dlaczego tereny przy Wyszyńskiego są puste!Tam powstanie nowoczesny kompleks szpitala klinicznego! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 14:51 mac_byd napisał: > Teraz wiem dlaczego tereny przy Wyszyńskiego są puste! Dopiero teraz? To trochę słaba orientacja... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 15:49 Ja też w sumie się zastanawiałem i jakoś na to nie wpadłem.Ciekawe tylko czy uda się wykorzystać kwotę i co najważniejsze czy faktycznie ta kwota zostanie przekazana do Bydgoszczy - pamiętam obietnice składane przez odchodzących ministrów zdrowia choćby w przypadku finansowania badań PET przez CO.Każdy obiecywał a faktyczną realizacją obietnic zajął się 3.z kolei minister. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 15:54 ethanak napisał: > Ja też w sumie się zastanawiałem i jakoś na to nie wpadłem. Wiecie, cały teren między ulicami Jurasza, Powstańców, Wyszyńskiego i Skłodowskiej to jeszcze od dwudziestolecia międzywojennego były tereny dla szpitala... ;) PRL potem trochę poobcinał (bloki przy Powstańców, poszerzanie Szerokiej) i tymczasowo założono ogródki działkowe, ale poza tym nic się w planach nie zmieniło. A co do tego czy do 2013 zabudują, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 19:24 To i tak bedzie majatek Torunia! Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_tor Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 19:35 Jaki majątek Torunia człowieku co ty bredzisz. Ty jesteś jeszcze głupszy od babbiko podobnych. Normalnym bydgoszczanom gratuluję i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 19:38 to nie będzie majątek torunia, tylko nasz. Tego nam nie zabiorą np. na Rubinkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 22:41 To będzie .... nieważne, ważne, że będziemy mieli taki kompleks! Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 19:39 Jestem normalny i dlatego wiem ile Bydgoszcz stacila na polaczeniu AM i UMK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 19:57 gracz_nr_1 napisał: > To i tak bedzie majatek Torunia! Oj przestań już, bo to przypomina jojczenie o "pseudoregionalnej". Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Miliony dla szpitala 04.10.06, 20:14 Bardzo dobra informacja. Nie po raz pierwszy widać, że silna bydgoska reprezentacja parlamentarna, jeśli tylko działa w zgodzie, potrafi zdziałać wiele. Udało się uporządkować sprawę budowy hotelu przy JFTC - to zasługa ministra Sikorskiego (PiS). Teraz dochodzi do nas informacja dotycząca znaczącej inwestycji w służbie zdrowia. Wydaje się, że Bydgoszcz ma co raz silniejszą pozycję we władzach RP. To na pewno cieszy. Liczę na to, że miasto będzie się rozwijać. W ostatnich latach przyciągnęło kilka znaczących inwestycji: JFTC, Regionalne Centrum Innowacyjności ATR, czy samo powołanie uniwersytetu, który pnie się w górę. Odpowiedz Link Zgłoś