Dodaj do ulubionych

Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza

21.11.06, 19:44
Był bardziej konkretny, nie wmawiał cech Jasiakowi, tylko wytykał jego błędy. Jasiak za to wciąż wracał (nie uzywając tego słowa) do hasła Krzyżanowskiej "nieudacznik".

Dombrowicz w starciu okazał się moim zdaniem lepszym ... człowiekiem. Mniej gburowatym, bardziej otwartym.

Obserwuj wątek
    • bartas1 Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 19:51
      na jakim stanowisku pracujesz w UM ?
      • zonc Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 19:56
        Niekonfliktowy wyzywał biednego Lewandowskiego...

...ciekawe czy fiskus wie o "innych" akcjach, które ma (jak sam twierdzi) Jasiak.
        • morus1000 Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 19:58
          Jasiakiewicz - 53,94% Dombrowicz -46,05%
          • rokoman Re: Debata TVP 21.11.06, 20:15
            Jasiakiewicz - bezpartyjny kandydat, / bo PZPR już nie istnieje /, nie zna
            wartości swojego majątku, /bo musi go przecież znowu pomnożyć/, nie lubiący
            podróży / bo przywozi się z nich tylko opaleniznę /!!! Swoje już przy złobie
            odstał. Jak może mówić: zbudowałem, zrobiłem, załatwiłem, tak , jak by to była
            tylko jego zasługa. Broń nas Panie Boże od powtórki rządów jego i lewackich
            kolesiów i znajomków.Oddam głos na Dombrowicza, bo Mu wierzę i mam zaufanie do
            Jego oddania dla mieszkańców m.Bydgoszczy
            • krysmat Re: Debata TVP 21.11.06, 20:23
              Oddajac AM do Torunia Dombrowicz przysluzyl sie mieszkancom ale Torunia .Nie
              chce prezydenta ktory szkodzi miastu.Dombrowicz musi odejsc!
            • finka76 Re: Debata TVP 21.11.06, 20:32
              rokoman napisał:

> Jasiakiewicz - bezpartyjny kandydat, / bo PZPR już nie istnieje /

ha ha ha! Nic dodać, nic ująć :)
              • mac_byd Re: Debata TVP 21.11.06, 20:53
                Jestem ciekaw czy też wpłacałaś na konto szefa?
                • apli-kant Re: Debata TVP 21.11.06, 20:55
                  O właśnie!!!! To skandal, żeby komendant Kaszubowski kupował sobie stołek za
                  3000zł.
                • nowynik Re: Debata TVP 21.11.06, 21:11
                  A czy Ty juz wplaciles? Wiesz jak daleko siegaja macki osmiornicy zla, nie boisz
                  sie o swoja posadke?
                  • mac_byd Re: Debata TVP 21.11.06, 21:28
                    Różnica między nami jest taka, że ja myślę o Bydgoszczy, a ty o swojej "dupie".
                    • nowynik Re: Debata TVP 21.11.06, 21:32
                      Ja mysle, ze to Ty juz marzysz o tonach ustawionych przetargow, z ktorych
                      zyskiem podzielisz sie z Twoim suwerenem...
                      • mac_byd Re: Debata TVP 21.11.06, 21:34
                        To nazywa sie oszczerstwo. Ty jesteś tu zupełnie nowy, albo wstyd tobie
                        przyznać się kim jesteś. Zrób coś takiego, na forum bydgoskim jest wyszukiwarka
                        wpisz w pole wyszukiwania mac_byd i zaznacz opcję autor. Poczytaj troche moje
                        posty to zobaczysz na czym mi zalezy od dobrych kilku lat!
                        • nowynik Re: Debata TVP 21.11.06, 21:37
                          Obawiam sie, ze w kontekscie Romana, Twoja nieukrywana zazylosc z szeroko
                          pojetym otoczeniem firm budowlanych jest jasnym i wyraznym sygnalem, ze bedziesz
                          czerpal korzysci z jego prezydentury...
                          • mac_byd Re: Debata TVP 21.11.06, 21:45
                            Kolejne oszczerstwo. Nie mam nic wspólnego z jasiakiewiczem, z budownictwem,
                            jestem nizależny, do zadnego ugrupowania nie należę. Chcę jeździć przyzwoitymi
                            ulicami, nie takimi jak Focha i inne, chcę latać z Bydgoszczy samolotami,
                            widzieć jak powstaja nowe zakłady pracy, jak ludziom żyje sie lepiej. Tego
                            Kostek nie jest mi w stanie zapewnić.
                            ps. skończ z tymi oszczerstwami, bo zaczynasz przypominac mi swojego pana z
                            czerwoną kartką!
        • kacza_zaraza Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:13
          Dzieciaku! On ci placi za pisanie tych chorych postow? Twoja wizja Bydgoszczy z Dombrowiczem w tle jest na miare Ludowic a nie prawie 400-tysiecznego miasta!!!

(mac_byd kiedys zapisal zlote mysli Silly-smile-mana) "Bydgoszcz nie ma co liczyć na taki tramwaj.(mowa o tramwaju PESA) - Jest zbyt
          drogi, kosztuje 5 mln zł. - mówi Konstanty Dombrowicz, prezydent Bydgoszczy." :)
        • a_creep Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:22
          > ...ciekawe czy fiskus wie o "innych" akcjach, które ma (jak sam twierdzi)

Od kiedy trzeba informować fiskusa o akcjach, które się posiada?!
    • dziadyga22 Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:23
      3ym,jeżeli urzędnicy KonDoma sa tacy dobrzy z matematyki jak ty, to nic
      dziwnego że tracimy forsę z UE
      • zonc Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:28
        Roman Jasiakiewicz... pozapartyjny od 3 miesięcy :) Takie jest pełne hasło...

Zastanawia mnie czy ktoś w tą "bezpartyjność" wierzy ????
        • srajtasma1 Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:32
          > Roman Jasiakiewicz... pozapartyjny od 3 miesięcy :) Takie jest pełne hasło...

Kontra Czasowstrzymywacz.

Co jest dla miasta ważniejsze?
        • krysmat Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:33
          Zonc ty w jakims poscie pisales ze nie wazne dla ciebie jest kto z jakiej opcji
          jest .Pisales ze mozesz wspolpracowac z kazdym kto chce dobra dla miasta.To ja
          twierdze ze klamales .Dla mnie jestes juz spalony.Zachowujesz sie jak te betony
          polityczne
          • zonc Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:47
            krysmat napisał:

> Zonc ty w jakims poscie pisales ze nie wazne dla ciebie jest kto z jakiej opcji
            >
            > jest .Pisales ze mozesz wspolpracowac z kazdym kto chce dobra dla miasta.To ja
            > twierdze ze klamales .Dla mnie jestes juz spalony.Zachowujesz sie jak te betony
            >
            > polityczne

Cytuję: "z kazdym kto chce dobra dla miasta." Koniec cytatu... Pan Jasiakiewicz
            nie chce dobra miasta. Pokazał to doskonale przez 4 lata!!!!!!
            • krysmat Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:50
              Dombrowicz pokazal dobitnie ze dziala na szkode miasta np.AM, ilosc srodkow z
              UE.
              • apli-kant Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:53
                Za czasów pana Dombrowicza zaniechane sotały programy profilaktyczne Straży
                Miejskiej w bydgoskich szkołach. Dzisiaj mamy efekty takiego nieudacznictwa.
            • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:56
              Czyżby ten młody umysł ogarnął politykierski rozum?
              ps. zoncu, kompromitujesz się! 4 lata Jasiakiewicza to nieporównywalny sukces
              z "osiągnięciami" Kostka!
            • a_creep Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:50
              > Cytuję: "z kazdym kto chce dobra dla miasta." Koniec cytatu... Pan Jasiakiewicz
              > nie chce dobra miasta. Pokazał to doskonale przez 4 lata!!!!!!

Po czym poznaje się chęć dobra dla miasta?!
      • finka76 Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:31
        Uśmiałam się niemiłosiernie! Bede, zrobie, nie bede. Końcówek nie zna? Cóż za
        wykształcenie. Bałam się, że zawału dostanie.
        • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:58
          Zapewne obycie Dombrowicza w TV jest niewspółmiernie korzystniejsze. Tylko
          dlaczego ten człowiek jest taki małostkowy?
      • 3ym Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:36
        Nie mówiłem o liczbach tylko wrażeniu.

A z matematyki jestem duzo lepszy niz Ty... możesz mi wierzyć...
        • dziadyga22 Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:45
          Skoro dla Ciebie 46 jest większe od 54, to chyba uczyłeś się innej matematyki.
          I w tej może faktycznie jesteś lepszy:)
        • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:27
          Mam pewne wątpliwości!
    • orlikbialy Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:33
      Bardzo trafne spostrzeżenia, nie wierzyłem, że plotki o Jasiakiewiczu są
      prawdziwe, ale cóż... Gbur, po prostu gbur... Prostak wręcz powiedziałbym :(
      • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 20:59
        Widzę, ze ekpia Dombrowiczowa na forum. Po ile wpłaciliście na konto swojego
        PANA?
        • nowynik Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:13
          Chlopaczku, dziwisz sie, ze ktos popiera Dombrowicza, a nie pracuje w UM? Otoz
          swiat jest sprawiedliwy i PZPRowskie kacyki maja poparcie tylko w takich
          ostojach glupoty, jak Ty.
          • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:21
            Mnie nie interesuje przeszłość tego Pana, nikogo nie zabił, nikogo nie
            szykanował, a ztego co pamiętam to w latach 80 bronił ludzi z tej jeszcze
            prawdziwej solidarności. Mnie jedynie interesuje Bydgoszcz. Dombrowicz to może
            tylko i wyłącznie żarówki wkrecać i wykręcać. Tak jak to mówił 4 lata temu.
            ps. nie jestem żadnym chłopaczkiem i ostoją również. Pan szczeka, a jego kundle
            ujadają. Rozumiem taka twoja rola w kolejnym wcieleniu!
            • nowynik Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:29
              Jesli pozwalasz, zeby miasto popadlo w stagnacje, a jeden Jasiakiewicz gromadzil
              kolejne nieruchomosci i niewiadomego typu udzialy w spolkach, defraudujac nasz
              wspolny majatek, to musisz byc daleki od zdrowego rozsadku :(
              • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:32
                Kolego jeśli posiadasz dowody to do prokuratury. Jeżeli nie to zamilcz, bo
                bardzo łatwo będzie ktoś ciebie mógł namierzyć!
                • nowynik Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:40
                  A na jakiej podtawie twierdzisz, ze nie toczy sie juz postepowanie wyjasniajace?
                  • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:46
                    Postępowanie wyjaśniające to nie wyrok w imieniu RP! Zasadnicza różnica. Jejku
                    jak ty pracujesz w otoczeniu Dombrowicza, to Boże chroń nas od takich
                    niedouczonych!
    • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:00
      Smieszni, żałośni pracownicy, co dupami trzęsą jak Jasiak przyjdzie. Najpierw
      te wpłaty na konto szefa, a teraz agitka na nowych nickach na forum. WSTYD!
      • nowynik Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:17
        Takie zycie, nie kazdy po prostu oszalal z antydombrowiczowskiej paranoji.
        Czy to wina UM, ze ludzie naaprawde nie zycza sobie kolejnej zlodziejskiej
        kadencji i nie popra przez to Jasiakiewicza?
        • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:22
          Jakiej złodziejskiej. Masz jakieś dowody? Jak nie to zamilcz.
          • nowynik Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:25
            Masz racje, przeciez serdeczny przyjaciel Romana, Andrzej Peczak nie zostal
            skazany prawomocnym wyrokiem... A jak wiadomo, z kim przystajesz...
            • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:30
              NIejeden słynny PiSowiec obracał się wśród osób związanych z aferą FOZZ, czego
              to dowodzi? Rozumiem, prosty rozum proste myślenie. Czyli na szczytach włady
              mamy samych złodzieji! Rewelacyjne myslenie!
              • nowynik Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:35
                Tego, ze otaczaja sie nieodpowiednimi ludzmi. dokladnie tak, jak Roman
                Jasiakiewicz. Chcesz sprowadzic przestepcow do Bydgoszczy? Tak rozumiem objawia
                sie Twoja troska o miasto.
                • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:42
                  Jejku kto Tobie dał ten rozum?
                  Chcę aby posunięcia mojego prezydenta były odważne. To znaczy rozwój parku
                  przemysłowego, rozwój Cargo, budowa nowych dróg, pozyskiwanie dużych środków z
                  Unii. Niestety tego Kostek nie jest w stanie spełnić, on jest zbyt "domowy",
                  taki od uliczek i kilku kamieniczek, zapomniałem jeszcze o zarówkach!
                  ps. jeżeli Dombrowicz twierdzi, że Bydgoszcz nie stać na nowy tabor PESy, a
                  Jasiakiewicz chce wejść w spółkę z PESA to ja wiem kogo wybiorę!
                  • krysmat Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:45
                    A ja chce prezydenta ktory nie bedzie wyprowadzal uczelni wyzszych do innego
                    miasta .Dombrowicz musi odejsc!!!!!!!.No chyba ze dla was tak wyglada troska o
                    miasto wyprowadzka uczelni
                    • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:47
                      To kolejna wielka porażka Dombrowicza. Jak można było dać przyzwolenie na taka
                      fuzję?
                  • nowynik Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:47
                    A wszystko to zbuduje nam jedna firma, ktora po odejsciu Jasiaka zbankrutuje, a
                    jej szef targnie sie na swoje zycie?
                    • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:48
                      NIe wiem czy nie zauważyłeś, że twoj pan z firmy Gotowskiego tez korzysta?!
                      • nowynik Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 21:55
                        Nie wiem czy nie zauwazyles, ale to juz nie ten sam Gotowski. Poza tym teraz w
                        UM nie dyskryminuje sie firm powiazanaych z wczesniejsza wladza, panuje inna jakosc.
                        • wonder1 Re: Debata TVP - Wygrana Jasiakiewicza 21.11.06, 22:00
                          No rzeczywiście, panuje inna "jakość" - wiceprezydent z ekipy Dombrowicza
                          siedzi w więzieniu skazany za łapówki
                          • mac_byd Re: Debata TVP - Wygrana Jasiakiewicza 21.11.06, 22:12
                            Pewni i zaufani ludzie dookoła mnie. Według nowegowyniku z kim przystajesz
                            takim.....
                        • mac_byd Re: Debata TVP - Lekka przewaga Dombrowicza 21.11.06, 22:11
                          Zapytaj się swojego Pana jak to miastoprojekt przygotował się do przebudowy
                          Zawiszy i zlecil to Arusowi. Z tego niedługo może wyjść niezła "kaszanka".
    • marboro2 Re: przewaga Dombrowicza w glupocie 22.11.06, 00:13
      w lenistwie niekompetencji ,zmarnowanych szans , w szkodzeniu miasu itd itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka