bydgostiaa 16.12.06, 17:03 Dzisiaj na Gdańskiej i Pomorskiej chodził, krzyczał, zaczepiał ludzi. Niektórzy szeptali, że to jakiś "folklor" miasta. Wie ktoś, co to za jeden? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rokoman Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 16.12.06, 17:43 " Oszołom " znany jest na bydgoskiej ulicy. Głośno krzyczy, zaczepia, zwraca uwagę. Jeden z niegroźnie stukniętych. Najlepiej nie zwracać uwagi. Tyle oszołomów jest wokół nas ! Odpowiedz Link Zgłoś
bydgostiaa Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 16.12.06, 22:22 "Jeden z niegroźnie stukniętych"... widać mamy odmienne pojęcie na temat "niegroźności". A swoją drogą nigdy nikt z nim nie próbował zrobić porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 17.12.06, 00:19 Ale chyba nie macie na myśli Pawełka ;-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
pwmsz Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 17.12.06, 12:56 Czy Pawełek jeszcze żyje? Pamiętam go ja i moja mama, więc nie wiem ile on może mieć lat, pamiętam jego psa Murzyna, ale pies już chyba nie żyje, odkąd wyprowadziłam się na peryferia Bydgoszczy Pawełka nie widuję, ale on to naprawdę folklor bydgoski i zostawcie go w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
babb Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 17.12.06, 22:14 Ja sie tez wyprowadzilam z Bydgoszczy, ale czesto w niej nadal bywam. Ostatni raz bylam w listopadzie i widzialam Pawelka zywego,w dobrej formie, jak zawsze "aktywnego",w towarzystwie zony (chyba Mireczka ma na imie). A pies odszedl juz kilka lat temu... Po tym "spotkaniu" od razu poczulam sie jak w domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 17.12.06, 22:37 Pawełek, gdy byłem młodszy chciał zabrać mi na złom mojego nowiutkiego BMXa, gdy niechcący w niego wjechałem ;'(( Żona go pogoniła i oddał mi rowerek ;)) Widziałem go nie dalej niż miesiąc temu na 20 stycznia. Raz nawet podczas kampanii zagadał mnie przed sztabem. Jednak chciał głosować na Kwaśniewskiego, a nie Dombrowicza ;(( ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Pawełek i Mireczka 17.12.06, 23:24 Też widziałem niedawno Pawełka, pewnie mieszka sobie nadal z Mireczką na Zamoyskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: Pawełek i Mireczka 18.12.06, 00:19 Tak na marginesie... (skoro już tu zaglądasz). Czemu Twój (notabene miły) znajomy Andrzej W. nie poparł kasy dla lotniska? :P Czy przy głupich ustawach w RM też będziesz kierował się dyscypliną klubową?? :P Jaki ja wredny... Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Pawełek i Mireczka 18.12.06, 14:57 Pawełek zyje na Zamojskiego,ale coraz rzadziej sie pojawia w miejscach publicznych.przez dwadziesciapare lat mieszkałem niedaleko i nigdy nie przejawiał agresji,wrecz przeciwnie zawsze z pozytywnym nastawieniem i bluzgiem na wszystkich politykow...moze jest troch specyficzny ale nadaje kolorytu tej dzielnicy...a Murzyn (ich pies) mial chyba grzybice jakas bo przez ponad rok biegał kompletnie bez kłaków az w koncu zdechl...bardzo sympatyczni ludzie.nie jeden raz sam widok Pawełka nastrajał mnie pozytywnie pośród tej szrugi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis yaraz ci odpisze,że przecież dali kasę na uniwerki 18.12.06, 15:24 więc po co lotnisko? żeby młodzi łatwiej stąd wyjeżdżali? o naiwny..... Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: yaraz ci odpisze,że przecież dali kasę na uni 18.12.06, 15:35 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jaca515 Wiec jest groźny, skoro zabiera rowery. 18.12.06, 15:44 zonc napisał: > Pawełek chciał zabrać mi mojego nowiutkiego BMXa Wiec jest groźny, skoro zabiera rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Wiec jest groźny, skoro zabiera rowery. 18.12.06, 15:49 jaca515 napisał: > zonc napisał: > > > Pawełek chciał zabrać mi mojego nowiutkiego BMXa > > Wiec jest groźny, skoro zabiera rowery. jeśli Pawełek jest grozny i szkodliwy...w takim razie ja jestem terrorysta Odpowiedz Link Zgłoś
osowiak Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 18.12.06, 22:36 To Dombrowicz po godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1000 Bieda, młodzi wyjechali, to i wiecej pijakow widać 20.12.06, 08:15 Bieda, młodzi wyjechali - to i wiecej pijakow widać. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 20.12.06, 09:04 bydgostiaa napisał: > Dzisiaj na Gdańskiej i Pomorskiej chodził, krzyczał, zaczepiał ludzi. > Niektórzy szeptali, że to jakiś "folklor" miasta. Wie ktoś, co to za jeden? konstanty? Odpowiedz Link Zgłoś
jarantonn Re: Kto wie, co to za "oszołom" straszy w centrum 21.12.06, 08:24 Tacy ludzie nie wyjeżdżaja do Irlandii :-) Odpowiedz Link Zgłoś