Dodaj do ulubionych

Popo podbija Bydgoszcz

27.03.07, 19:33
śmiech na sali.. za kogo oni się uważają.. brak mi słów, na skomentowanie ich
głupoty. znaleźli się znawcy muzyki.. duszno to musi być w ich ciasnych
portkach -.-
Obserwuj wątek
    • kulejenalewanoge Popo podbija Bydgoszcz 27.03.07, 20:33
      Po pierwsze ja tam chłopaków szczerze podziwiam bo przynajmniej potrafią
      przyznać sie że to co tworzą to tandeta no i za odwage że są tego świadomi a i
      tak wychodzą na scene.
      Po drugie gdybym powiedział że jesteście cioty bo sie ubieracie jak sie
      ubieracie jak sie ubieracie i wyglądacie jak wyglądacie to by było troche
      niesprawiedliwą i krzywdzącą generalizacją co nie? To nie piszcie że fani Iron
      Maiden "wciąż trzepią tłustymi włosami na koncertach" bo to też jest
      generalizacja. I tak samo czepianie sie " młodych, którzy robią się na starych
      wujów w tureckich swetrach" bo to też jest generalizacja i też krzywdząca.
      Swoją drogą jak lubicie dopieszczonych chłopaków (co jednak jest troche
      podejrzane) to czy wiecie że wokalista Radiohead znalazł sie wśród 5
      najbrzydszych muzyków świata?
      No a reasumując to żal mi was i to tak szczerze i zgłębi serca bo jeśli
      uważacie że macie misje odświeżenia polskiej sceny do spełnienia bo takie można
      odnieść wrażenie z tego wywiadu, to was bo zmartwie polska scena czuje sie
      dobrze i bez was, nie mówiąc że chyba czujecie sie lepsi niż "trzepiący
      tłustymi włosami na koncertach" co jest poprostu żałosne.
      A na koniec ostatnia prośba grajcie co chcecie ale nie nazywajcie togo rock'iem
      bo to bedzie profanacja...
      • macabra666 Re: Popo podbija Bydgoszcz 27.03.07, 21:02
        żal.pl. to ma byc odswiezenie polskiej sceny muzyczne? to jest badziewie jakich
        malo, sluchac sie tego z cala pewnoscia nie da.
        nie wnosi to absolutnie nic poza wszechogarniającym kiczem, kolejne emopi*ki co
        to chca zablysnac w oczach 14stek w trampkach.
        wezcie sie chlopaki lepiej za jakas porzadna robote a tworzenie muzyki zostawcie
        ludziom ktorzy maja pasje i umiejetnosci, a nie tylko obcisla koszulke i gacie
        na wierzchu.
    • maxikazz Popo podbija Bydgoszcz 27.03.07, 21:43
      A więc tak.. forstly.. Jestem MaXikazZ, co z resztą widać po loginie. Pochodzę z
      Bułgarskiej Niziny Wisłoroseł... Chłopcy proszę.. przy waszej muzyce zdaje mi
      się że to depresja a nie tylko nizina ;o
      Jak możecie w wywiadzie wymieniać tak genialne zespoły jak Portishead,
      Radiohead, Massive Attack, (i tak nie będziecie grali jak oni bo oni to robią na
      przodzie, a wy chcecie tylko kopiować - to nie popo lecz xeroxero xD) a później
      z Justinem , który jest totalną tandetą?( lubicie jego muzyke czy dup*?!).
      Druga sprawa to idea ślepej rewolucji. Czy nowe zawsze znaczy lepsze? Jak widać
      NIE! ;)
      Do muzyki trzeba dojrzeć i tu masz racje ale dojrzewając stajesz się starszy..
      cofasz się w przód, że tak powiem. Do starej muzyki trzeba dojrzeć x), a później
      tworzyć NOWĄ i SWOJĄ , a nie czyjąś , bo czyjaś zawsze będzie STARA i właśnie
      przez ten wasz new wave popadacie w stereotypy, jakiś sztuczny bunt (wspomniana
      ślepa rewolucja) .."ale to już było, i nie wróci więcej(...)". Po prostu
      pokazaliście NO STAJL!!!!!!! TOTALANALNOŁSTAJL ;]
      Dzięki za uwagę cu ;] :* bye boysS <lol>
    • frenreich Popo podbija Bydgoszcz 27.03.07, 22:22
      Dobra, to może krótko i konkretnie. Wczoraj pierwszy raz Was usłyszałem, w
      dodatku na żywo. Nie rozumiem ludzi, którzy tak piszczeli na Wasz widok(swoją
      drogą, cenią Was za muzykę, czy cąłą otoczkę;o?), uh ah oh, ale to pewnie skutek
      tego, iż gust mam dość odmienny... Staracie się nas odświeżyć cudnym powiewem
      skądś tam, wydaję mi się trochę na siłę. Z tego co mówicie, wynika jasno, że
      stawiacie sobie pewną linię nad rokiem 2004 przykładowo. Zespoły z 2004 i dalej
      słuchacie i lubicie, reszty- nieee. Potwierdzę cytatem jak kazała polonistka w
      szkole;p. "Generalnie skupiamy się na muzyce, która dziś jest świetna, a nie
      tej, która kiedyś była." W takim razie muzyka, która kiedyś była świetna obecnie
      jest niewarta uwagi,,okej.

He. Zarzuciliście nam również kawałkiem hipokryzji. Stereotypowo o Was mówią?
      Uwaga, następny cytat. "Niewiele zespołów idzie w tym kierunku, bo boją się
      żenady, czyli m.in. prostoty i melodyjności. Zatrzymali się na etapie Iron
      Maiden. Wciąż trzepią tłustymi włosami na koncertach. A muzyka na całym świecie
      poszła znacznie do przodu."

A czymże jest powyższy fragment Waszego wywiadu? Opieraniem się na stereotypach
      właśnie:).

Serdecznie pozdrawiam, wywiad trochę mnie zadziwił.
    • mooniaakrakow Popo podbija Bydgoszcz 28.03.07, 12:43
      powiem szczerze,że nieźle się uśmiałam czytając ten wywiad.bez obrazy
      chłopcy..uważacie się za lepszych bo nie "trzepiecie tłustymi włosami na
      koncertach" jak fani Iron Maiden,za to nosicie pedalskie ciuszki?cóż..jak widać
      każdy musi się jakoś dowartościować.taka już ludzka natura:P
      na szczęście kraków wciąż ma się dobrze w dusznej atmosferze..
    • mooniaakrakow Popo podbija Bydgoszcz 28.03.07, 12:48
      a tak by the way..nazwa również b ambitna. xD
    • szprajcik Popo podbija Bydgoszcz 28.03.07, 16:40
      Nie mam czarnej skóry, nie mam glanów, nie mam długich włosów, lubie kręcić
      głową, wbijać się w pogo i uwielbiam Heavy Metal xP W sumie na tym bym mogł
      skonczyc... Ale 4/5 (jak nie wiecej) miało z Was zwałe w Estradzie, wiem ze
      ludzie potrzebują czegoś nowego ale jak na moje ludzie nie chcą
      oglądać "rockmanów" którzy kręcą tyłkami na scenie i mają koszulki do pępka x)
      Jeśli chodzi o muzyke to nie wiem jak sie nazywa ten Wasz "typ" ale wiem jedno
      to rock nie jest w zadnej odmianie :P Moze pop z dodatkami gitar? :P W sumie
      nawet by pasowało Popo gra pop x). Podsumowując : grajcie co chcecie ale sie
      nie obnoście z tym tak, a krotkie koszulki i obcisłe spodnie zostawcie
      dziewczynom bo do nich to lepiej pasuje.
    • niepopo Re: Popo podbija Bydgoszcz 28.03.07, 19:20
      chłopcy, załóżcie swoje stringi na głowy polejcie sie roztopioną czekoladą i na
      disco czym predzej, tam juz na was czekają tacy jak wy, tylko nie schylajcie
      sie za bardzo tak jak na scenie w pałacu, bo to może być niebezpieczne - chyba,
      że tego pragniecie.
    • angel-tirma Popo podbija Bydgoszcz 28.03.07, 20:28
      a ja Chlopakom gratuluje:) w poniedzialek w estradzie slyszalam ich pierwszy raz
      i od razu mi sie spodobali:) trans w ktory wpadli ludzie bylo czuc na kazdej
      czasteczce skory oczywiscie nie mowie tu o wszystkich ludziach. nie moge sie
      doczekac plytki aby moc posluchac w domowym zaciszu:) czekam na kolejne koncerty
      na ktore na pewno przybede:)

pozdrawiam:)
    • kusalagupagup3 Popo podbija Bydgoszcz 02.04.07, 20:10
      Witam!!!
      Jeździcie po chłopakach nieźle jak widzę... Trochę to nie fair tak moim
      zdaniem. Każdy ma odmienny gust, jednym podoba się Chopin, innym Penderecki,
      jedni słuchają Celine Dion inni SlipKnoT'a i generalizowanie pt. ''za kogo oni
      się uważają'' albo ''znaleźli się znawcy muzyki'' etc. etc. jest trochę bez
      sensu. Im podoba się to co robią i się starają, a to jest najważniejsze. a może
      po prostu niektórzy tutaj trochę zazdroszczą??? :) Może sami chcieliby wyjść na
      scenę zagrać i zaśpiewać tylko, że nie mają o tym pojęcia i odwagi, aby się
      gdzieś pokazac? :D Ja uważam, iż chłopaki są spoko!!! ;)
      P.S. czy miły pan basista lat siedemnastu umówiłby się ze mną na piwo bo nie
      mam z kim iśc?

Pozdrawiam :)
    • adammatuszewski Popo podbija Bydgoszcz 05.04.07, 21:24
      Uważam, że najlepsza wsród tych tłustych grzyw obcisłych spodni i gejowskich
      głosów jest nazwa. Dawno nie nazwy bardziej oddającej muzykę zespołu. Jest to po
      prostu istna dupa, a bajki o airbagu i poduszkach to mogą opowiadać swoim
      dzieciom jak zalegalizują adopcje dzieci przez pary homoseksualne.
    • toladhd18 Popo podbija Bydgoszcz 21.04.07, 23:06
      a ja <ku..> jestem jak najbardziej za i to nie tylko dlatego, ze kręci mnie
      wokalista:)Podziwiam chłopaków za orginalnośc, za to, ze potrafia deac kawałek
      siebie innym, że tworzą muzykę dla każdego. łączą gatunki przez co nie są ani
      nudni ani banalni. Grają nie przeciwko ludziom, ale dla ludzi. Są
      kontrowersyjni dzięki czemu prowokuja publikę do pewnej zmiany, odejścia od
      szarych, monotonicznych, często narzuconych nortm społecznym i wsłuchania się w
      coś co jest nowe, odkrywcze, nieskażone. Wg mnie niektórzy dobrzy artyści moga
      pozazdrościc chłopaką odwagi i tego, że nie grają komercyjnych kawałków, tylko
      TWORZA muzykę, a wiadomo muzyka jest odzwierciedleniem duszy.

życze głośnych sukcesów no i jakiejś małej nagrody od MTV:)
      respect. pozdro dla seby:)
    • polemikakontakt Świat upada 04.06.07, 19:40
      Absolutna tragedia.
      Nawet szkoda literek na komentowanie tych żałosnych lalusiów z "ułożonymi
      grzywkami". Zresztą nie chodzi przecież o ich image - bo tego się nie ocenia.
      Chodzi o jakość i ambicję 'muzyki' jaką "tworzą". No, ale jeśli się tak powala
      inteligencją, to nie można "tworzyć" niczego dobrego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka