Dodaj do ulubionych

Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydgos...

IP: *.hipernet.ras.pl 14.05.03, 22:38
Myślę, że to dresiarskie, patologiczne kurestwo i tyle...
Obserwuj wątek
    • radca Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg 14.05.03, 22:53
      Jednego dnia, kilka razy na roznych parkingach bylem nagabywany
      przez "parkingowcow "

radca
      • Gość: AWP Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.nat2.tvknet.pl 14.05.03, 23:42
        Rozstrzelać!
        • Gość: Maria Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 15.05.03, 00:16
          Gość portalu: AWP napisał(a):

> Rozstrzelać!
          Nie można zapominać, że zniesienie kary śmierci i złagodzenie kodeksu karnego
          zostało na Polsce wymuszone właśnie przez UE.
          • Gość: ochman Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 81.5.147.* 15.05.03, 00:53
            Gość portalu: Maria napisał(a):

> Nie można zapominać, że zniesienie kary śmierci i złagodzenie kodeksu karnego
            > zostało na Polsce wymuszone właśnie przez UE.

I bardzo dobrze. Przestepczosc na tle reszty Europy mamy niska, kodeks karny
            bardzo restrykcyjny. Prawo nalezy zliberalizowac, zmniejszyc inkarceracje.
            • Gość: Maria Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 15.05.03, 07:22
              Gość portalu: ochman napisał(a):

> Gość portalu: Maria napisał(a):
              >
              > > Nie można zapominać, że zniesienie kary śmierci i złagodzenie kodeksu karn
              > ego
              > > zostało na Polsce wymuszone właśnie przez UE.
              >
              > I bardzo dobrze. Przestepczosc na tle reszty Europy mamy niska, kodeks karny
              > bardzo restrykcyjny. Prawo nalezy zliberalizowac, zmniejszyc inkarceracje.
              Gdy wina i kara ulegają gangrenie relatywizacji – zgangrenowana zostaje
              praworządność, a zatem i rzecz fundamentalna: Sprawiedliwość. Mimo wzrostu
              liczby ciężkich przestępstw – nowy kodeks karny (1997) wprowadził jeszcze
              większą dominację praw bandyty nad prawem ofiary (m. in. obniżenie wyroków za
              szczególnie brutalne „rozboje przy użyciu niebezpiecznego narzędzia”,
              zawieszanie kar wielokrotnym recydywistom, czy ułatwianie bestialcom
              przedterminowych zwolnień). Wszystko to jak również hotelowe komfortowanie
              więzień i permanentne „urlopowe przepustki” bandziorów (nie wykluczając
              morderców) – owocuje ciągłą falą zbrodni, daje bowiem „carte blanche”
              kryminalistom. „Ilekroć zezwalasz, by przestępstwo, nie zostało właściwie
              ukarane, stajesz po stronie zła” – brytyjski filozof, R. Scruton (1995)
            • Gość: fin Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.05.03, 08:31
              Gość portalu: ochman napisał(a):

> Przestepczosc na tle reszty Europy mamy niska, kodeks karny
              > bardzo restrykcyjny.

Prawda, to własciwa obserwacja.
              Przestępczosc mamy niższą niż w EU a kodeks karny bardziej restrykcyjny.
              Takie zależnosci, to się kolego Ochman nazywają związki przyczynowo-skutkowe.

> Prawo nalezy zliberalizowac, zmniejszyc inkarceracje.

Po to, żeby dogonić w przestępczosci UE? Twój skrajny euroentuzjazm jest dla
              mnie niezrozumiały. Myslisz, ze na prawdę wszystko co jest w EU jest lepsze od
              tego co u nas? Większa przestępczosć też?
              Pozdr
              • Gość: ochman Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 81.5.147.* 15.05.03, 09:45
                To nie jest zaden zwiazek przyczynowo-skutkowy, tylko fakt ze rezim sprzed 1989
                roku, ze swoim rozwinietym aparatem bezpieczenstwa trzymal przestepczosc w
                ryzach. Od 14 lat przestepczosc jednak stopniowo rosnie, na co zaostrzony KK
                nie ma wplywu, poniewaz to nie KK jest tej sytuacji winny tylko niesprawnosc
                calego systemu. Zauwazcie ze zwiekszenie kar dla przestepst popelnianych przez
                wyrostkow nie zalatwi sprawy, natomiast pomogloby zainteresowanie sie tym
                procederem policji.

Jezeli zas chodzi o moj rzekomy "skrajny euroentuzjazm", to w dyskusji na forum
                kieruje sie w duzej mierze wiedza zdobyta podczas studiow. Studiowalem
                przemiany w Europie Srodkowo-Wschodniej - ekonomie ale mialem tez zajecia z
                socjologii (m.in. z przestepczosci - pisalem zreszta na ten temat pare lat temu
                prace). Jezeli nie odpowiada Wam przyklad z naszego kontynentu wystarczy
                porownac przestepczosc USA i Kanady.
        • Gość: bydgoszczanin Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.proxy.lucent.com 15.05.03, 12:27
          Nie to jest niska szkodliwosc spoleczna...., sam mam porysowane
          auto....ale to moja wina ale gdyby tak...
          urzad skarbowy pobral od tych osob nalezne kary za prowadzenie
          dzialanosci gospodarczej bez zgloszenia, rejestracji
          opodatkowania wyslania deklaracji....i zamienil na kare aresztu
          to moze przez wakacje bylby spokoj...tez niska szkodliwosc
          spoleczna........
      • Gość: I. Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 14:23
        tydzień temu podjechałam na Plac Wolności moim ślicznym autkiem i młody
        człowiek zaproponował mi umycie czystego samochodu, podziekowałam mówiac, ze
        umyli mi samochód tydzień temu. Zapytał o zakup biletu parkingowego,
        podziękowałam, mówiac, że dwa kroczki do parkomatu więc dam radę;-)
        i... po powrocie zastałam auto nietknięte.
        p.s.
        półroczne auto, śliczne...
        moze chodzi o to, ze wystarczy być uprzejmym, kiedy grzecznie pytaja czy moga
        zarobić myjac Twój samochód?
        Uważam, ze wystarczy... ja nie wygladam groźnie...

radca napisał:

> Jednego dnia, kilka razy na roznych parkingach bylem nagabywany
        > przez "parkingowcow "
        >
        > radca
    • ivica Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg 15.05.03, 00:43
      Wszystko to bierze sie stad iz organy scigania maja zbyt male mozliwosci scigania a prokuratura karania tego typu wykroczen. Najlepszy przyklad to problemy jakie maja policjanci ktorzy urzyli broni.

pzdr.
      • Gość: kaczor Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 02:42
        Problem leży nie w organach ścigania a w prawie. Kiedyś zgłosiłem straży
        miejskiej, że na parkingu (było to akurat Pod Blankami, ale tak jest
        wszędzie) "parkingowy" wprowadza kierowców w błąd mówiąc im że "należy się
        opłata za parkowanie".
        Jakież było moje zdziwienie kiedy dowiedziałem się od dyżurnego SM że ci
        panowie działają legalnie i SM nic nie może im zrobić "bo oni mają
        zarejestrowaną działalność - ochronę mienia czy coś takiego", a opłatę
        pobierają nie za parkowanie (tę musimy uiścić w parkomacie) tylko za dozór
        samochodów.
        Próbowałem tą sprawą zainteresować radnego miejskiego, w końcu to UM wydaje
        zezwolenia na działalność, niestety bez echa.
        Jak widzicie w Polsce można legalnie zarejestrować mafię i pobierać haracz.
    • Gość: Sznurr Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 01:52
      W ryj dać można dać,
      spokój będzie.
      • Gość: Emeryt Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 15.05.03, 03:42
        A ja twierdze,ze to policja musi miec jakis interes w tym,ze
        nie interweniuje.Po co jest straz miejska to juz zupelnie nie
        wiem.To po prostu kpiny z ludzi!
        Moze jakis policjant wytlumaczy sie w prasie dlaczego nic nie
        robi i bierze panstwowe pieniadze.
        • Gość: Filemon Ja Ci kolego odpowiem IP: 200.5.1.* 15.05.03, 07:57
          bo taki policjant ma to w du..e. A na takich "parkingowych" to
          jet jedna metoda. Po takiem tekście, należy mu poprostu
          wpie.....ć na zapas i tyle. A ci co tam parkują często lub
          pracują, mogą wynająć ruskich za 400 zł, dadzą lekcję
          skur.....om a z połamanymi łapami nic nie wezmą. A na policję
          liczyć nie można, bo policji nie ma - siedzi w biurze.
          • Gość: Zbigniew Wtrącam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 08:23
            Jestem na tej stronie przypadkowo, pochodzę z Lublina. Kilka lat temu Lublinem
            wstrząsała afera z graczami w trzy karty, którzy otaczali na jednym z placów
            ofiarę i zmuszali do gry. Bezkarność była pełna. Potem okazało się, że szef
            wydziału prewencji pobierał od tych chłopców kasę za informowanie ich kiedy
            wyjeżdżają wozy patrolowe. W efekcie został prawomocnie skazany i nawet okazało
            się że łapówki były bardzo niskie. Co to jest np. lodówka dla oficera policji i
            czy jest warta zrujnowania kariery a nawet odsiadki?
            • Gość: Zły Re: Wtrącam się IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 15.05.03, 09:31
              Trzy tygodnie temu potrzeł do mnie (kiedy parkowałem) bysio na Nowym Rynku
              i "poprosił" o zapłacenie 2 zł za parking odmówiłem i po ludzku wykupiłem za 50
              gr bilet w automacie. Przeszedłem na drugą stronę ulicy i spotkałem POLICJANTA
              I STRAŻNIKA opowiedziałem im o zajściu i zapytałem czy bysio może to robić.
              Odpowiedz brzmiała NIE. Po moim pytaniu "Czy nie mogą nic z tym zrobić?"
              odpowiedz "Ale co?" Po czym odwrót i dalszy marsz w poszukiwaniu babci która
              przechodzi w niedozwolonym miejscu!
        • Gość: zły Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 217.97.136.* 15.05.03, 14:31
          Policja i straż miejska biorą działkę od tego biznesu
      • pafcio007 Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg 16.05.03, 09:16
        zgadzam sie w 100%, z kolega; ale nogi mozna tez plamac!!!
    • Gość: NOwy Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 15.05.03, 09:34
      Trzy tygodnie temu potrzeł do mnie (kiedy parkowałem) bysio na Nowym Rynku
      i "poprosił" o zapłacenie 2 zł za parking odmówiłem i po ludzku wykupiłem za 50
      gr bilet w automacie. Przeszedłem na drugą stronę ulicy i spotkałem POLICJANTA
      I STRAŻNIKA opowiedziałem im o zajściu i zapytałem czy bysio może to robić.
      Odpowiedz brzmiała NIE. Po moim pytaniu "Czy nie mogą nic z tym zrobić?"
      odpowiedz "Ale co?" Po czym odwrót i dalszy marsz w poszukiwaniu babci która
      przechodzi w niedozwolonym miejscu!
    • Gość: Bdg Reprezentante Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 15.05.03, 09:59
      No a czego się spodziewać po takich? No za darmo nie bedą myli
      samochodów.Ale jak się ich Policja boi to nic nie
      zrobimy.Policja powinna im po mordzie nastrzelac za ich
      cfaniaczenie i by sie uspokoili.Jest jeszcze metoda zastraszania
      jeszcze bardziej beszczelna polegająca na podchodzenu do
      kierowcy z wiaderkiem w lewej rece i z cegłą w drugiej "Myjemy
      szybki?" chyba można się spodziewać tego co się stanie jak
      odmówimy.HWDP
      • Gość: Maciej Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 212.122.213.* 15.05.03, 13:11
        Policja ma inne sprawy na głowie.Na przykład czepianie się bez powodu kibiców
        Zawiszy w ostatnią niedzielę i w środę.CHWDP
    • Gość: Adam gowniana policia IP: *.crowley.pl 15.05.03, 13:33
      A gdzie jest policia - na tych blaznow juz i tak za duzo
      wydajemy szmalu! Oni potrafia oskarzac tylko uczciwych i
      niewinnych obywateli a za gnojow z BMW-ica po podstawowce to sie
      nie zabiora.
    • Gość: Waldek To tylko w Polsce jest możliwe. IP: 80.51.243.* 15.05.03, 15:40
    • Gość: mieszkaniec Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 21:15
      Wypowiedź komendanta Kaszubowskiego w tej sprawie jest kolejnym argumentem za
      likwidacją bydgoskiej Straży Miejskiej. Ci ludzie, pasożytujący na budżecie
      miasta nigdy nic nie robili i co jasno stwierdził ich szef, tak pozostanie
      nadal.

Dlaczego Rada Miasta godzi się wydawać ponad 10 milionów rocznie na Straż? Czy
      tych pieniędzy nie można by wydać z pożytkiem dla mieszkańców?
      • radca Zlikwidowac STRAZ MIEJSKA ( ntx) 15.05.03, 21:18
        • Gość: stach Re: Zlikwidowac STRAZ MIEJSKA ( ntx) IP: *.infonet.gda.pl / 192.168.1.* / *.infonet.gda.pl 16.05.03, 09:00
          i masz racje , paru darmozjadów mniej . Jest jedno ale, za
          chwilę możemy to somo powiedzieć o policji. Trzeba znaleźć chyba
          inny sposób.
    • pafcio007 Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg 16.05.03, 09:11
      sposob jest prosty!!! powiedziec na samym poczatku
      takiemu "kolesiowi",ze to ON ma pilnowac tego auta; jezeli
      zauwazymy tylko zadrapanie na samochodzie polamiemy mu nogi;
      sposob jest sprawdzony!!! polecam;pzdr.
      • Gość: bokser Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 10:56
        pafcio masz pewnie z metr sześćdziesiąt wzrostu i 55kg, a dajesz rady jak bruce
        lee, sam nie masz samochodu, a gdyby do ciebie podeszli miałbyś kupę w gaciach.
    • Gość: yaca Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 10:08
      Dlaczego autor artykułu nie poszedł po wyjaśnienia do rzecznika
      policji? Chetnie bym przeczytał co miał do powiedzenia.
      • Gość: I. Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 13:10
        tydzień temu podjechałam na Plac Wolności moim ślicznym autkiem i młody
        człowiek zaproponował mi umycie czystego samochodu, podziekowałam mówiac, ze
        umyli mi samochód tydzień temu. Zapytał o zakup biletu parkingowego,
        podziękowałam, mówiac, że dwa kroczki do parkomatu więc dam radę;-)
        i... po powrocie zastałam auto nietknięte.
        p.s.
        półroczne auto, śliczne...
        moze chodzi o to, ze wystarczy być uprzejmym, kiedy grzecznie pytaja czy moga
        zarobić myjac Twój samochód?
        Uważam, ze wystarczy... ja nie wygladam groźnie...

• Gość: Adam Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 193.104.225.* 16.05.03, 18:52
      No bravoo!!
      A policja wychodzi z krzakow i ........placimy dalej na nich
      podatki.
    • Gość: fiksum Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 20:35
      Tak to pojedźcie do Łodzi na ulice: Piłsudzkiego, Nawrot, Tuwima.
      Tam to się dzieje= pełna współpraca chuliganów ze strażą miejska
      i legalnymi firmami parkingowymi.
    • Gość: Ja Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 18.05.03, 10:20
      Na placu Wolności wszyscy go znają mały gruby wygląda na debila Trzęsie całą
      okolicą Mogę go wskazać policji!
    • Gość: Emeryt Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 19.05.03, 01:12
      Ciekawe;czy ktos zareaguje na propozycje przedstawiona przez "Ja" ?
      Prosze,napiszcie o tym.Bedzie dobra zabawa.
      • Gość: #@!# taki jeden maly pomysl IP: 209.234.166.* 19.05.03, 12:34
        ad Policja .
        Kolega mia ojaca policjana i sam chcial zostac
        policjantem. Zapytalem dlaczego ? a on odpowiedzial nic
        nie robisz i jeszcze lapowki biezesz .. ; )

ad. Szmaciaze ze srodmiescia
        To jest trudna sprawa. ale uwazam ze to oni powinni bac
        sie nas !! MOZNA WYPOWIEDZIEC IM wojene ... kilka razy
        sie zebrac i przegonic (niestety to chyba troche
        dziecinne) Moze jeszcze jeden pomysl zasypac Policje
        skargami i telefonami .. Rozwiesic w tych miejscach
        nalepki plakaciki .. NIE PLAC TO WOLNY KRAJ ..
        JAK KTOS MNIE WESPRZE TO MOGE ZORGANIZOWAC TAKA AKCJE
        JA tam sie nie boje , a ty ? NIE BEDZIEMY ICH BIC ..
        moze to byc cos zaradzilo . Jestem swadom ze by
        probowali to zdzierac ale wiekszej ilosci chyba by im
        sie nie udalo . Mysle ze mozna wygrac taka kampanie ..
        O pomoc mozna porosic tez gazete .. O MOCNIEJSZE
        NAGLOSNIENIE SPRAWY .. ujawnienie twarzy tych opryszkow

jestescie ze mna ?
        jezli CI sie nie podoba - to przemilcz ...
        lub sam cos wymysl
    • Gość: brak Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 02:06
      jak straznik miejski nie chce zareagowac to prosisz go o podanie nazwiska,
      potem nazwiska przelozonego oraz numer legitymacji i koles od razu zmieknie bo
      juz nie bedzie anonimowy. wyprubujcie to. wystarczy troche determinacji.
      wiekszosc kierowcow mysli ze ten problem ich nie dotyczy i maja to wszystko w
      d..., ale jak maja placic 1 pln to miekna. tak to jest. coraz wiecej kierowcow
      to p i e r d o l y.
      • Gość: Emeryt Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 21.05.03, 01:21
        To dobry pomysl z tymi skargami.Jestem za,przylaczam sie.
        • Gość: brak Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 20:53
          Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> To dobry pomysl z tymi skargami.Jestem za,przylaczam sie.

1 emeryt to za malo.
          placimy podatki to wymagajmy, a nie uszy po sobie.
          ludzie po prostu nie maja jezyka w gebie.
          • Gość: Emeryt Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 26.05.03, 01:55
            Nie lekcewaz sobie emerytow:mysmy przyszloscia narodu!
            • Gość: brak Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 13:50
              Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Nie lekcewaz sobie emerytow:mysmy przyszloscia narodu!

nie lekcewaze.
              jaka przed wami przyszlosc w UE?
              to nie przyszlosc tylko wegetacja
              • Gość: Emeryt Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 26.05.03, 21:43
                Czesc "brak"!
                masz racje,ale ten temat nie w przegrodce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka