Gość: oburzony IP: *.hipernet.ras.pl 14.05.03, 22:38 Myślę, że to dresiarskie, patologiczne kurestwo i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg 14.05.03, 22:53 Jednego dnia, kilka razy na roznych parkingach bylem nagabywany przez "parkingowcow " radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AWP Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.nat2.tvknet.pl 14.05.03, 23:42 Rozstrzelać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 15.05.03, 00:16 Gość portalu: AWP napisał(a): > Rozstrzelać! Nie można zapominać, że zniesienie kary śmierci i złagodzenie kodeksu karnego zostało na Polsce wymuszone właśnie przez UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 81.5.147.* 15.05.03, 00:53 Gość portalu: Maria napisał(a): > Nie można zapominać, że zniesienie kary śmierci i złagodzenie kodeksu karnego > zostało na Polsce wymuszone właśnie przez UE. I bardzo dobrze. Przestepczosc na tle reszty Europy mamy niska, kodeks karny bardzo restrykcyjny. Prawo nalezy zliberalizowac, zmniejszyc inkarceracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 15.05.03, 07:22 Gość portalu: ochman napisał(a): > Gość portalu: Maria napisał(a): > > > Nie można zapominać, że zniesienie kary śmierci i złagodzenie kodeksu karn > ego > > zostało na Polsce wymuszone właśnie przez UE. > > I bardzo dobrze. Przestepczosc na tle reszty Europy mamy niska, kodeks karny > bardzo restrykcyjny. Prawo nalezy zliberalizowac, zmniejszyc inkarceracje. Gdy wina i kara ulegają gangrenie relatywizacji – zgangrenowana zostaje praworządność, a zatem i rzecz fundamentalna: Sprawiedliwość. Mimo wzrostu liczby ciężkich przestępstw – nowy kodeks karny (1997) wprowadził jeszcze większą dominację praw bandyty nad prawem ofiary (m. in. obniżenie wyroków za szczególnie brutalne „rozboje przy użyciu niebezpiecznego narzędzia”, zawieszanie kar wielokrotnym recydywistom, czy ułatwianie bestialcom przedterminowych zwolnień). Wszystko to jak również hotelowe komfortowanie więzień i permanentne „urlopowe przepustki” bandziorów (nie wykluczając morderców) – owocuje ciągłą falą zbrodni, daje bowiem „carte blanche” kryminalistom. „Ilekroć zezwalasz, by przestępstwo, nie zostało właściwie ukarane, stajesz po stronie zła” – brytyjski filozof, R. Scruton (1995) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.05.03, 08:31 Gość portalu: ochman napisał(a): > Przestepczosc na tle reszty Europy mamy niska, kodeks karny > bardzo restrykcyjny. Prawda, to własciwa obserwacja. Przestępczosc mamy niższą niż w EU a kodeks karny bardziej restrykcyjny. Takie zależnosci, to się kolego Ochman nazywają związki przyczynowo-skutkowe. > Prawo nalezy zliberalizowac, zmniejszyc inkarceracje. Po to, żeby dogonić w przestępczosci UE? Twój skrajny euroentuzjazm jest dla mnie niezrozumiały. Myslisz, ze na prawdę wszystko co jest w EU jest lepsze od tego co u nas? Większa przestępczosć też? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 81.5.147.* 15.05.03, 09:45 To nie jest zaden zwiazek przyczynowo-skutkowy, tylko fakt ze rezim sprzed 1989 roku, ze swoim rozwinietym aparatem bezpieczenstwa trzymal przestepczosc w ryzach. Od 14 lat przestepczosc jednak stopniowo rosnie, na co zaostrzony KK nie ma wplywu, poniewaz to nie KK jest tej sytuacji winny tylko niesprawnosc calego systemu. Zauwazcie ze zwiekszenie kar dla przestepst popelnianych przez wyrostkow nie zalatwi sprawy, natomiast pomogloby zainteresowanie sie tym procederem policji. Jezeli zas chodzi o moj rzekomy "skrajny euroentuzjazm", to w dyskusji na forum kieruje sie w duzej mierze wiedza zdobyta podczas studiow. Studiowalem przemiany w Europie Srodkowo-Wschodniej - ekonomie ale mialem tez zajecia z socjologii (m.in. z przestepczosci - pisalem zreszta na ten temat pare lat temu prace). Jezeli nie odpowiada Wam przyklad z naszego kontynentu wystarczy porownac przestepczosc USA i Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.proxy.lucent.com 15.05.03, 12:27 Nie to jest niska szkodliwosc spoleczna...., sam mam porysowane auto....ale to moja wina ale gdyby tak... urzad skarbowy pobral od tych osob nalezne kary za prowadzenie dzialanosci gospodarczej bez zgloszenia, rejestracji opodatkowania wyslania deklaracji....i zamienil na kare aresztu to moze przez wakacje bylby spokoj...tez niska szkodliwosc spoleczna........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 14:23 tydzień temu podjechałam na Plac Wolności moim ślicznym autkiem i młody człowiek zaproponował mi umycie czystego samochodu, podziekowałam mówiac, ze umyli mi samochód tydzień temu. Zapytał o zakup biletu parkingowego, podziękowałam, mówiac, że dwa kroczki do parkomatu więc dam radę;-) i... po powrocie zastałam auto nietknięte. p.s. półroczne auto, śliczne... moze chodzi o to, ze wystarczy być uprzejmym, kiedy grzecznie pytaja czy moga zarobić myjac Twój samochód? Uważam, ze wystarczy... ja nie wygladam groźnie... radca napisał: > Jednego dnia, kilka razy na roznych parkingach bylem nagabywany > przez "parkingowcow " > > radca Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg 15.05.03, 00:43 Wszystko to bierze sie stad iz organy scigania maja zbyt male mozliwosci scigania a prokuratura karania tego typu wykroczen. Najlepszy przyklad to problemy jakie maja policjanci ktorzy urzyli broni. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 02:42 Problem leży nie w organach ścigania a w prawie. Kiedyś zgłosiłem straży miejskiej, że na parkingu (było to akurat Pod Blankami, ale tak jest wszędzie) "parkingowy" wprowadza kierowców w błąd mówiąc im że "należy się opłata za parkowanie". Jakież było moje zdziwienie kiedy dowiedziałem się od dyżurnego SM że ci panowie działają legalnie i SM nic nie może im zrobić "bo oni mają zarejestrowaną działalność - ochronę mienia czy coś takiego", a opłatę pobierają nie za parkowanie (tę musimy uiścić w parkomacie) tylko za dozór samochodów. Próbowałem tą sprawą zainteresować radnego miejskiego, w końcu to UM wydaje zezwolenia na działalność, niestety bez echa. Jak widzicie w Polsce można legalnie zarejestrować mafię i pobierać haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sznurr Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 01:52 W ryj dać można dać, spokój będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 15.05.03, 03:42 A ja twierdze,ze to policja musi miec jakis interes w tym,ze nie interweniuje.Po co jest straz miejska to juz zupelnie nie wiem.To po prostu kpiny z ludzi! Moze jakis policjant wytlumaczy sie w prasie dlaczego nic nie robi i bierze panstwowe pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filemon Ja Ci kolego odpowiem IP: 200.5.1.* 15.05.03, 07:57 bo taki policjant ma to w du..e. A na takich "parkingowych" to jet jedna metoda. Po takiem tekście, należy mu poprostu wpie.....ć na zapas i tyle. A ci co tam parkują często lub pracują, mogą wynająć ruskich za 400 zł, dadzą lekcję skur.....om a z połamanymi łapami nic nie wezmą. A na policję liczyć nie można, bo policji nie ma - siedzi w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Wtrącam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 08:23 Jestem na tej stronie przypadkowo, pochodzę z Lublina. Kilka lat temu Lublinem wstrząsała afera z graczami w trzy karty, którzy otaczali na jednym z placów ofiarę i zmuszali do gry. Bezkarność była pełna. Potem okazało się, że szef wydziału prewencji pobierał od tych chłopców kasę za informowanie ich kiedy wyjeżdżają wozy patrolowe. W efekcie został prawomocnie skazany i nawet okazało się że łapówki były bardzo niskie. Co to jest np. lodówka dla oficera policji i czy jest warta zrujnowania kariery a nawet odsiadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Wtrącam się IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 15.05.03, 09:31 Trzy tygodnie temu potrzeł do mnie (kiedy parkowałem) bysio na Nowym Rynku i "poprosił" o zapłacenie 2 zł za parking odmówiłem i po ludzku wykupiłem za 50 gr bilet w automacie. Przeszedłem na drugą stronę ulicy i spotkałem POLICJANTA I STRAŻNIKA opowiedziałem im o zajściu i zapytałem czy bysio może to robić. Odpowiedz brzmiała NIE. Po moim pytaniu "Czy nie mogą nic z tym zrobić?" odpowiedz "Ale co?" Po czym odwrót i dalszy marsz w poszukiwaniu babci która przechodzi w niedozwolonym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 217.97.136.* 15.05.03, 14:31 Policja i straż miejska biorą działkę od tego biznesu Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio007 Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg 16.05.03, 09:16 zgadzam sie w 100%, z kolega; ale nogi mozna tez plamac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOwy Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 15.05.03, 09:34 Trzy tygodnie temu potrzeł do mnie (kiedy parkowałem) bysio na Nowym Rynku i "poprosił" o zapłacenie 2 zł za parking odmówiłem i po ludzku wykupiłem za 50 gr bilet w automacie. Przeszedłem na drugą stronę ulicy i spotkałem POLICJANTA I STRAŻNIKA opowiedziałem im o zajściu i zapytałem czy bysio może to robić. Odpowiedz brzmiała NIE. Po moim pytaniu "Czy nie mogą nic z tym zrobić?" odpowiedz "Ale co?" Po czym odwrót i dalszy marsz w poszukiwaniu babci która przechodzi w niedozwolonym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bdg Reprezentante Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 15.05.03, 09:59 No a czego się spodziewać po takich? No za darmo nie bedą myli samochodów.Ale jak się ich Policja boi to nic nie zrobimy.Policja powinna im po mordzie nastrzelac za ich cfaniaczenie i by sie uspokoili.Jest jeszcze metoda zastraszania jeszcze bardziej beszczelna polegająca na podchodzenu do kierowcy z wiaderkiem w lewej rece i z cegłą w drugiej "Myjemy szybki?" chyba można się spodziewać tego co się stanie jak odmówimy.HWDP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 212.122.213.* 15.05.03, 13:11 Policja ma inne sprawy na głowie.Na przykład czepianie się bez powodu kibiców Zawiszy w ostatnią niedzielę i w środę.CHWDP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam gowniana policia IP: *.crowley.pl 15.05.03, 13:33 A gdzie jest policia - na tych blaznow juz i tak za duzo wydajemy szmalu! Oni potrafia oskarzac tylko uczciwych i niewinnych obywateli a za gnojow z BMW-ica po podstawowce to sie nie zabiora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 21:15 Wypowiedź komendanta Kaszubowskiego w tej sprawie jest kolejnym argumentem za likwidacją bydgoskiej Straży Miejskiej. Ci ludzie, pasożytujący na budżecie miasta nigdy nic nie robili i co jasno stwierdził ich szef, tak pozostanie nadal. Dlaczego Rada Miasta godzi się wydawać ponad 10 milionów rocznie na Straż? Czy tych pieniędzy nie można by wydać z pożytkiem dla mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Zlikwidowac STRAZ MIEJSKA ( ntx) IP: *.infonet.gda.pl / 192.168.1.* / *.infonet.gda.pl 16.05.03, 09:00 i masz racje , paru darmozjadów mniej . Jest jedno ale, za chwilę możemy to somo powiedzieć o policji. Trzeba znaleźć chyba inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio007 Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg 16.05.03, 09:11 sposob jest prosty!!! powiedziec na samym poczatku takiemu "kolesiowi",ze to ON ma pilnowac tego auta; jezeli zauwazymy tylko zadrapanie na samochodzie polamiemy mu nogi; sposob jest sprawdzony!!! polecam;pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokser Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 10:56 pafcio masz pewnie z metr sześćdziesiąt wzrostu i 55kg, a dajesz rady jak bruce lee, sam nie masz samochodu, a gdyby do ciebie podeszli miałbyś kupę w gaciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaca Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 10:08 Dlaczego autor artykułu nie poszedł po wyjaśnienia do rzecznika policji? Chetnie bym przeczytał co miał do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 13:10 tydzień temu podjechałam na Plac Wolności moim ślicznym autkiem i młody człowiek zaproponował mi umycie czystego samochodu, podziekowałam mówiac, ze umyli mi samochód tydzień temu. Zapytał o zakup biletu parkingowego, podziękowałam, mówiac, że dwa kroczki do parkomatu więc dam radę;-) i... po powrocie zastałam auto nietknięte. p.s. półroczne auto, śliczne... moze chodzi o to, ze wystarczy być uprzejmym, kiedy grzecznie pytaja czy moga zarobić myjac Twój samochód? Uważam, ze wystarczy... ja nie wygladam groźnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: 193.104.225.* 16.05.03, 18:52 No bravoo!! A policja wychodzi z krzakow i ........placimy dalej na nich podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiksum Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 20:35 Tak to pojedźcie do Łodzi na ulice: Piłsudzkiego, Nawrot, Tuwima. Tam to się dzieje= pełna współpraca chuliganów ze strażą miejska i legalnymi firmami parkingowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 18.05.03, 10:20 Na placu Wolności wszyscy go znają mały gruby wygląda na debila Trzęsie całą okolicą Mogę go wskazać policji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Wyrostki terroryzują kierowców w centrum Bydg IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 19.05.03, 01:12 Ciekawe;czy ktos zareaguje na propozycje przedstawiona przez "Ja" ? Prosze,napiszcie o tym.Bedzie dobra zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #@!# taki jeden maly pomysl IP: 209.234.166.* 19.05.03, 12:34 ad Policja . Kolega mia ojaca policjana i sam chcial zostac policjantem. Zapytalem dlaczego ? a on odpowiedzial nic nie robisz i jeszcze lapowki biezesz .. ; ) ad. Szmaciaze ze srodmiescia To jest trudna sprawa. ale uwazam ze to oni powinni bac sie nas !! MOZNA WYPOWIEDZIEC IM wojene ... kilka razy sie zebrac i przegonic (niestety to chyba troche dziecinne) Moze jeszcze jeden pomysl zasypac Policje skargami i telefonami .. Rozwiesic w tych miejscach nalepki plakaciki .. NIE PLAC TO WOLNY KRAJ .. JAK KTOS MNIE WESPRZE TO MOGE ZORGANIZOWAC TAKA AKCJE JA tam sie nie boje , a ty ? NIE BEDZIEMY ICH BIC .. moze to byc cos zaradzilo . Jestem swadom ze by probowali to zdzierac ale wiekszej ilosci chyba by im sie nie udalo . Mysle ze mozna wygrac taka kampanie .. O pomoc mozna porosic tez gazete .. O MOCNIEJSZE NAGLOSNIENIE SPRAWY .. ujawnienie twarzy tych opryszkow jestescie ze mna ? jezli CI sie nie podoba - to przemilcz ... lub sam cos wymysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 02:06 jak straznik miejski nie chce zareagowac to prosisz go o podanie nazwiska, potem nazwiska przelozonego oraz numer legitymacji i koles od razu zmieknie bo juz nie bedzie anonimowy. wyprubujcie to. wystarczy troche determinacji. wiekszosc kierowcow mysli ze ten problem ich nie dotyczy i maja to wszystko w d..., ale jak maja placic 1 pln to miekna. tak to jest. coraz wiecej kierowcow to p i e r d o l y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 21.05.03, 01:21 To dobry pomysl z tymi skargami.Jestem za,przylaczam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 20:53 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > To dobry pomysl z tymi skargami.Jestem za,przylaczam sie. 1 emeryt to za malo. placimy podatki to wymagajmy, a nie uszy po sobie. ludzie po prostu nie maja jezyka w gebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 26.05.03, 01:55 Nie lekcewaz sobie emerytow:mysmy przyszloscia narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 13:50 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > Nie lekcewaz sobie emerytow:mysmy przyszloscia narodu! nie lekcewaze. jaka przed wami przyszlosc w UE? to nie przyszlosc tylko wegetacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Wyrostki i kierowcy ...y IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 26.05.03, 21:43 Czesc "brak"! masz racje,ale ten temat nie w przegrodce. Odpowiedz Link Zgłoś