Dodaj do ulubionych

poszukuje .......

IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.07, 14:00
.....ludzi z sp 58 na alejach 1 maja a obecnej gdanskiej
dyrektorka byla wtedy gertruda zycimska
pozdrawiam
nika
ps
pierwszaki z lat 74/75
Obserwuj wątek
    • alexjulia Re: poszukuje ....... 08.10.07, 22:53
      chodzilam do SP 58 w latach 79-87,
      moja wychowawczynia byla Lisowa (Biologia),
      a Szlapka uczyla mnie przez 8 lat najpierw muzyki a od 3-klasy polskiego,
      bardzo mile wspominam Raczynska od matematyki i Kaczynska od fizyki i
      jeszcze "o Boska Kopowska".
      Moze ktos z mojej klasy to przeczyta i sie do mnie odezwie. Bardzo bym sie
      ucieszyla.
      Pozdrowienia z Kolonii
      • Gość: NIka Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.07, 12:56
        Czesc

Bogunia Raczynska byla moja wychowawczynia Lis,Kaczynska,i
        oczywiscie Szlapka uczyly mnie tez szkoda ze dwoch dwoch tych
        nauczycielek juz nie ma :-(
        Pamietasz moze jeszcze Leszka Zaglobe uczyl histori po nim przyszedl
        o ile sie nie myle Knut okropny facet.....
        Na razie tyle pa do nastepnego
        Nika
        • avatar04 Re: poszukuje ....... 22.10.07, 18:04
          spróbujcie może na portalu rowiesnicy.pl do takich właśnie celów
          został załozony...
        • Gość: artur Re: poszukuje ....... IP: 212.122.223.* 27.10.07, 14:48
          Ten od histori nazywał sie Krzysztof Kunter,był jeszcze Kopf od wf,a od ruska to
          chyba Skorupska,Zielinska i Kopowska-Geografia,polski Myszko,był jeszcze niezły
          gosc od zpt ale nazwiska nie pamietam.Moze ktos inny przypomni innych
          nauczycieli z tamtego okresu,ja jestem rocznik 71.
    • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.07, 16:24
      Fajnie ze sie odezwales powoli sie zaczyna cos ruszac :-)))

Lis - biologia
      lorenz - plastyka
      kaczalska -fizyka
      zagloba - historia
      wisniewska - polski
      kolanowska mlodsze klasy matematyka
      szlapka - polski muzyka
      kubacka dziewczyny ZPT
      jak cos mi sie przypomni to napisze

pozdrawiam Nika
      • Gość: artur Re: poszukuje ....... IP: 212.122.223.* 28.10.07, 09:33
        Wisniewska byla wychowawczynią mojej klasy potem zaszła w ciąże i na jakis czas
        zniknęła,pamietam też że w koncowym okresie podstawowki plastyki uczyła nas mama
        jednej naszej koleżanki z klasy bodajże p.Lameńska.Trzeba się nieżle wysilać
        żeby sobie to wszystko przypomniec,wszak minęło dwadziescia pare lat.
        Odezwe się jak coś mi się przypomni.
        Pozdrawiam Artur
        • alexjulia Re: poszukuje ....... 28.10.07, 20:58
          Chodzilam do klasy o rok nizej.
          Lamenska mieszkala na przeciwko Placu Wolnosci i miala dwie corki ( jedna z
          corek nazywala sie Aleksandra). Czesto na lekcjach chodzilismy do muzeum, albo
          do parku.
          B. milo to wspominam.
          Pozdrowienia Ola
          • Gość: artur Re: poszukuje ....... IP: 212.122.223.* 28.10.07, 22:05
            Zgadza sie druga to byla Klaudia,chodzilismy razem do klasy a mieszkały
            faktycznie tam gdzie mówisz tylko ze my wchodzilismy od pomorskiej przy wyjsciu
            z dawnego kina Awangarda.Fajne to były czasy.Szkoda że tak ciężko złapać kontakt
            ze znajomymi z tamtych lat.
            • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.07, 16:51
              Mieszkam w Berlinie tez nie mam za duzo kontaktow z kolezankami
              jedna osoba z ktora mam tutaj kontakt to Robert Z.jest dwa lata
              mlodszy to pewnie chodzil z ktoryms z was do klasy:-)mial brata
              Adama

pozdrawiam Nika
              • Gość: artur Re: poszukuje ....... IP: 212.122.223.* 29.10.07, 17:51
                Ja mieszkam od paru lat w Fordonie,jak pamietam w 7 czy 8 klasie bardzo duzo
                ludzi z miasta wyprowadzało sie własnie do fordonu.Fajnie by było kogos spotkac
                po tylu latach ale jak narazie to spotkałem tylko jednego kolege.Może temat
                który poruszyłas zapoczątkuje jakies kontakty. Robert o którym piszesz to
                jest akurat rok starszy niż ja,więc do jednej klasy raczej nie chodziliśmy ale
                jeżeli mieszkał na Alejach w okolicy dawnego Cristalu to wiem o kogo
                chodzi.Pozdrawiam Artur
                • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.07, 17:56
                  Masz racje to ten ktory mieszkal niedaleko cristala a dokladnie
                  sniezki to byl sklep z poscielami
                  widzisz swiat jest maly jednak mozna sie spotkac...
                  Raz mielismy nawet spotkanie w podstawowce po latach fajnie bylo a
                  ile smiechu i wspomnien super
                  • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.07, 18:01
                    Artur jak masz moze GG to mozemy kiedys pogadac
                    moj numer 11710968

pozdrawiam Nika
                  • alexjulia Re: poszukuje ....... 29.10.07, 19:30
                    Tam niedaleko mieszkali tez koledzy z mojej klasy. Piotr i Maciej chyba w jednej
                    branie i Jacek blizej sklepu warzywnego, gdzie mozna bylo kupic sok marchwiowy
                    na zimno albo cieplo.
                    Niestety nie mam z nikim kontaktu z mojej klasy. Juz od 9 lat mieszkam w Kolonii i
                    nic nigdy nie slyszalam o spotkaniu klasowym.

Pozdrawiam Ola

• Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.07, 19:57
                      alexjulia ja jestem starsza od ciebie i to bylo spotkanie tylko mojej
                      klasy i moze dlatego nic o tym nie wiesz.To zorganizowala kolezanka
                      z naszej klasy tak troche na szybko ale wszystko klapnelo
                      Berlin pozdrawia Kolonie :-)

pozdrawiam Nika
                      • Gość: artur Re: poszukuje ....... IP: 212.122.223.* 29.10.07, 21:16
                        Jak to mówią "po nitce do kłebka" zaraz sie okaże że ja pamiętam np.jednego z
                        rodzenstwa a ty drugiego i wcale nie powiedziane ze gdzies u kogos sie nie
                        spotkalismy.Pamietam tez ze w bramie budynku gdzie był i jeszcze jest warzywny
                        tez mieszkało rodzenstwo Mariusz i Marlena.Z Marleną chodzilismy do jednej
                        klasy,Mariusz był starszy byc moze chodził do klasy z alexjulia.Zresztą jakbyśmy
                        analizowali brame po bramie to byśmy odtworzyli niejedną klase SP Nr
                        58.Pozdrawiam Artur
                        • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.07, 15:42
                          Masz racje to rodzenswo ich nazwisko zaczyna sie na B......o ile sie
                          nie myle o tez mieszkaja w berlinie a przynajmniej chyba Mariusz
                          Fajnie ze sie odezwales na gg mozemy sobie spokojnie poklafcic....

Pozdrawiam Nika
                        • alexjulia Re: poszukuje ....... 30.10.07, 19:06
                          Rozpoczelam podstawowke w 1979.
                          Do mojej klasy chodzila Ania, kt. miala o rok starszego brata Kube.
                          Mieszkali na Pl. Piastowskim.
                          Nika bardzo milo wspominam matematyke z Raczynska.
                          Jak cos nie bylo zrozumiale, to dla niej nie bylo zadnego problemu.
                          Nie mam niestety GG ale mam Skype: alexjulia8
                          Pa Ola
                          • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.07, 19:59
                            alexjulia

Bogusia Raczynska jest teraz matematyczka w LO nr1 na placu wolnosci
                            przynajmniej byla jeszcze pare lat temu jak ja spotkalam
                            sluchaj zalozyc gg to nie jest zaden problem.....
                            A mozna sobie niezle pogadac....
                            Pozdrawiam Nika
                            • alexjulia Re: poszukuje ....... 30.10.07, 20:12
                              Raczynska od koncowki lat 80-tych uczyla w wieczorowce na Pl. Wolnosci.
                              Bylam nawet ja tam odwiedzic. Bardzo sie ucieszyla. Poszlam nawet dzieki niej do
                              ogolniaka na mat.-fiz.
                              Z GG to sobie nie zainstaluje, bo mam Linuxa i potrzebuje jakis specjalny plik.
                              Pozdrawiam Ola
                              • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.07, 20:23
                                Fajna z niej babka co do sciagania plikow to ja juz tobie nie pomoge
                                w tych sprawach jestem zielona
                                Pamietasz moze nazwisko babki od wf jakos nie moge na nie wpasc

pozdrawiam
                                • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.07, 20:25
                                  Juz wiem nazywala sie Tylicka ta co uczyla dziewczyny Wf
                                  • Gość: artur Re: poszukuje ....... IP: 212.122.223.* 30.10.07, 21:01
                                    Czesc dziewczyny,widze newsy w temacie.Z Kubą bratem Ani chodzilem do jednj
                                    klasy,doszli do naszej szkoły okolo 5 lub 6 klasy
                                    • Gość: Nika Re: poszukuje ....... IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.07, 04:28
                                      Niestety nie znalam przyszli pewnie jak ja juz odeszlam...
                                      Swoja droga fajne sie wspomina te czasy....
                                      Znacie moze Ewe Czarnynoge mieszkala na gdanskiej nad pizzernia
                                      zaraz tam gdzie mozna bylo pzechodzic z gdanskiej do szkoly .
                                      Tam jest teraz a przynajmniej byl sklep i przejscie zamkneli...
                                      Moze znacie kogos z rodziny Konstantynowicz mieszkali na
                                      cieszkowskiego chyba pod nr 6 albo Basie mieszkala tez na
                                      cieszkowskiego ale pod jedynka nazwiska nie pamietam

Pozdrawiam Nika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka