Dodaj do ulubionych

Uwaga! Chwalę się!

01.01.15, 21:09
zamknięty
Dziś moja najstarsza córka zrobiła nam wielką niespodziankę. Zostaliśmy zaproszeni do nich na noworoczne popołudnie, na 15.
Córka czekała na nas przy drodze, wsiadła do samochodu i poprosiła, aby pojechać do nich do domu inaczej niż zwykle. I co się okazało? Wynajęli nowe mieszkanie. Piękne! W nowym budynku, mieszkanie ma dwie sypialnie, salon połączony z kuchnią, jest miejsce na pralnię. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem! Czynsz niewiele większy od tego, co płacili za stare, a duuużo mniejsze.
Są szczęśliwi, bardzo szczęśliwi! A ja bardzo jestem szczęśliwa, że moja córka i zięciunio są szczęśliwi smile
To było naprawdę bardzo, ale to bardzo udane noworoczne popołudnie smile
Jest jeszcze kilka dobrych nowin z życia mojej najstarszej córki, ale pominę je milczeniem, bo są zbyt osobiste i trolle będą je wykorzystywać do ujadania i kąsania mnie. Acha! Zapomnijcie - babcią nie jeszcze nie będę tongue_out Moje dziecko ma wpojone priorytety - najpierw studia, potem praca, potem ślub i dopiero wtedy ewentualnie dziecko smile
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:15
      zamknięty
      No fajnie, córka ma fajne mieszkanie i Ty się chwalisz-rozumiem, że chyba to jest takie uczucie i dumy z zaradności, i szczęścia z jej szczęścia i chyba poniekąd poczucie własnego sukcesu wink

Moje dziecko ma
      > wpojone priorytety - najpierw studia, potem praca, potem ślub i dopiero wtedy
      > ewentualnie dziecko smile

Nie nazwałabym tego priorytetami
      A wpojenie dziecku takiej kolejności-i przestrzeganie jej przez dziecko bo rodzice wpoili a nie bo taki ma plan na życie-uważam -sorry-za porażkę
      • szalona-matematyczka Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:22
        zamknięty
        Skoro nie maja slubu to on nie jest zienciuniem, tylko jej chlopakiem. Zanim skonczy te studia to ona zaliczy /lub ja zaliczy jeszcze paru takich chlopakow, wiec za bardzo sie nie napalaj na to, ze to zenciunio. Zresta sama wiesz, ze i malzestwa sie rozpadaja, gdy wtraci sie inna kobietauncertain MIeszkanie wynajmowane, a ty trabisz jakby kupili wlasne. Troche przesadzasz.
        • bei Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:28
          zamknięty
          Fajniesmile
          I rozumiem Twoją radość, przecież nic tak nie cieszy jak szczęście dziecka. Świetnie, ze są zaradni, ze wygodnie mieszkają, ze zapraszają rodziców w święta.
          Dostałaś świetny prezentsmile
        • jola-kotka Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:49
          zamknięty
          Nie można się cieszyć razem z rosa tak poprostu,trzeba ciągnąć ją w dol obcinac skrzydła,to podłe jest. Rosa gratuluje,szczęśliwego nowego roku dla ciebie i twojej rodziny.
          • kocio_007 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:57
            zamknięty
            Ja jeszcze dorzuciłbym te wszystkie osoby, które oszukalaś w zeszłe święta, Jolu paczko. Mam nadzieję, ze te były dla nich lepsze, niż poprzednie.
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:01
            zamknięty
            Dziękuję i nawzajem smile
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:02
          zamknięty
          Szalona, nie znasz ani mnie, ani moich dzieci, więc dywagowanie, że paru kolesi przeleci moją córkę, jest delikatnie mówiąc.. chamskie do bólu.
          • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 01:27
            zamknięty
            rosapulchra-0 napisała:

> Szalona, nie znasz ani mnie, ani moich dzieci, więc dywagowanie, że paru kolesi
            > przeleci moją córkę, jest delikatnie mówiąc.. chamskie do bólu.

Nie, rosa, oni na pewno ze sobą tylko mieszkaj!

Na łóżko przyjdzie czas po ślubie.... a nawet jest możliwe, że będzie drugie w historii niepokalane poczęcie buhahahahahah
            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 04:03
              zamknięty
              A ty po co się wydurniasz?
            • szalona-matematyczka Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 00:10
              zamknięty
              dyzurny_troll_forum napisała:

> Nie, rosa, oni na pewno ze sobą tylko mieszkaj!
              >
              > Na łóżko przyjdzie czas po ślubie.... a nawet jest możliwe, że będzie drugie w
              > historii niepokalane poczęcie buhahahahahah

Oni po prostu ucza sie razem do egzaminow. Przeciez "zienciunio" jest podobno polskim bialym katolikiem, wiec oni na pewno nic a nic sie nie seksza. A te dwie sypialnie to potrzebuja wlasnie po to by oddzielnie spac. smile Seks dopiero po slubie, na ktory mamusia musi wydac oficjalna zgode z 2 stempelkami smile
        • 18lipcowa3 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 08:14
          zamknięty
          Dobre , nie?
          Tu wpojone zasady że studia, praca potem slub, czyli jeszcze dobre 6-8 lat, a z drugiej strony pierwszy przybłęda i juz ''zieciunio''
        • misiowamama-2 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 15:05
          zamknięty

• rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:00
        zamknięty
        Gude, mam nadzieję, że ktoś się pod ciebie podszył. Nie wierzę, że aż takim jadem plujesz. No po prostu nie wierzę..
        • rosapulchra-0 Przepraszam!!! 01.01.15, 22:04
          zamknięty
          Gude!!! Pomyliłam twój post z postem szalonej matematyczki.
          W kwestii priorytetów - moje dzieci nauczyliśmy, że wykształcenie jest bardzo ważne. I one to realizują.
        • iziula1 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:18
          zamknięty
          Gude, akurat trafnie podsumowała. Skoro to cię zabolało czyżby trafiła w czuły punkt ?
          I tak, ja też uważam za porażkę życie pod dyktando zasad wpojonych przez matkę zamiast tego jak się chce i pragnie tongue_out
    • karla.on Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:34
      zamknięty
      fajnie, zwykle sprawy ciesza najbardziej, a szczegolnie matke, kiedy ich dziecko jest szczesliwe smile
      • kocio_007 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:41
        zamknięty
        Fajnie. Ale może to się jeszcze zmieni, w sensie zięciunia. I oby. Córka bardzo ładna, zięciunio.... Straszliwy....
        • karla.on Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:48
          zamknięty
          a gdzie ty ich widzialas?
          • kocio_007 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:56
            zamknięty
            Na fejsie smile
        • jola-kotka Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:49
          zamknięty
          Arrrr.
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 21:58
          zamknięty
          Nie znasz się. Jest bardzo przystojny. A przede wszystkim jest bardzo dobrym człowiekiem. A dla mojej córki.. to po prostu jest w stanie zrobić wszystko.
          Poza tematem - od kiedy wygląd ma znaczenie?
          • kocio_007 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:09
            zamknięty
            Nie dziwię się, córka jest faktycznie bardzo ładna. Pewnie ma mnóstwo zalet, ale.... Wygląd zdecydowane nie jest jedna z nich.
            • kocio_007 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:11
              zamknięty
              Dwa ostatnie zdania dot. Zięciunia.
              Co do zmian chłopaków nie chodzi chyba o to, ze Twoja córkę przeleci kilku kolesi (wtf) tylko raczej o to, ze w tym wieku zmienia sie partnerów, poznaje nowych ludzi, zdobywa doświadczenia.... To normalne i jak najbardziej ok. Lepsze niż umoczyć na całe zycie z pierwszym chłopakiem, nie mając żadnego praktycznie rozeznania.
              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:16
                zamknięty
                Zapewniam cię, że to nie ten charakter. Moja córka jest "obciążona" genetycznie lojalnością. Tego jestem pewna na milion procent. A z tego, co wiem, zięciunio pochodzi z rodziny o tych samych zasadach.
                • lady-z-gaga Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:19
                  zamknięty
                  Moja córka jest "obciążona" genetycznie
                  > lojalnością.

co najwyżej w 50 procentach....
                  • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:36
                    zamknięty
                    To tylko tak ci się wydaje smile
                • klamkas Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:30
                  zamknięty
                  Ale przecież nikt nie pisze o tym, że będzie zdradzać chłopaka na prawo i lewo, tylko, że w tym wieku mało który związek jest na całe życie i z lojalnością nie ma to nic wspólnego.

A z tą genetyką to... córka ma geny tylko po tobie?
                  • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 01.01.15, 22:37
                    zamknięty
                    Zdecydowanie po jednej linii.
                    • 18lipcowa3 [...] 02.01.15, 08:11
                      zamknięty
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • 18lipcowa3 [...] 02.01.15, 08:12
                  zamknięty
                • cosmetic.wipes Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 08:56
                  zamknięty
                  Moja córka jest "obciążona" genetycznie
                  > lojalnością.

big_grinbig_grinbig_grin
    • rosapulchra-0 Dlaczego 01.01.15, 22:38
      zamknięty
      robicie wszystko, aby umniejszyć czyjąś radość?
      Naprawdę tak was uwiera czyjeś zadowolenie lub szczęście?
      • aurita Re: Dlaczego 01.01.15, 23:09
        zamknięty
        Rosa to dobrze, ze sie cieszysz, Bardzo dobrze. Ale ludzie wola smetne kawalki. Moglabys napisac, ze Ci przykro, ze corka z chlopakiem zyje bez slubu w wynajmowanej klitce i podejrzewasz, ze jest w ciazy bo mieszkanko ma DWIE sypialnie.... i juz bysmy mogly Cie pocieszyc i powiedziec, ze slub nie wazny, wnusiatko to piekna rzecz a wynajmowane mieszkanie zawsze mozna zmienicsmile a zreszta ten drugi pokoj to zapewne na gabinet dla przyszlego ziecia smile
        A Ty tu z jakias radoscia wyskakujesz.... nieladnie wink
        • rosapulchra-0 Re: Dlaczego 01.01.15, 23:10
          zamknięty
          Dziękuję smile big_grin
          • 3-mamuska Re: Dlaczego 01.01.15, 23:21
            zamknięty
            Super, masz fajna córkę. Ze sobie radzi i sa szczęśliwi.
            Tylko po cholera " młodej parze" 2 sypialnie?
            Co z tego ze czynsz niewiele wyższy , ale jednak, ogrzać 2 pokoje tez wiecej kasy, odkurzanie tez wiecej prądu na 2 pokoje .

Nie lepiej ten wyższy czynsz odkładać na mieszkanie? Swoje własne.

Napisałam o tym bo jakis czas temu znajoma wynajęła, śliczne duze mieszkanie, czynsz niby niewiele większy , ale inne opłaty były juz znacząco większe do ich zarobków.

Po pol roku okazało sie za zamiast odkładać to tracą oszczędności.
            W koncu sie rostali, i żadne z nich nie miało oszczędności.

A jak wiadomo w UK ceny mieszkań/domów sa koszmarne i spory depozyt trzeba wpłacić.
            • paliwodaj Re: Dlaczego 01.01.15, 23:44
              zamknięty
              fajnie, kazdy sie cieszy swoimi dziecmi na swoj sposob. Tylko ja nie pojmuje radosci w wynajmowanego, czyjegos mieszkania, naprawde Rosa, nogdy sobie za skore nie zalazlywmy, super, naprawde sie ciesze ze sie cieszysz chociaz twojego cieszenia nie rozumiem I juz
              Przywiodlo mi to na mysl mlodzienca, ktorego poznalam , ma 26 lat, jedno dziecko w swiecie, drugie z obecna "dziewczyna". Mieszkaja w wynajmowanym za 800$, ale ze ona sie podszkolila w fachu pielegniarskim I wiecej zarabia, mlodzieniec stwierdzil ze wynajma wiecksze mieszkanie za 1800$, nie wazne ze on "pracuje " 20 godzin tygodniowo, placi na pierwsze dziecko, dodatkowo dzis stwierdzil ze do pracy nie pojdzie, a wczoraj godzine sie urwal . I nie jest to aluzja do Rosy, po prostu mlodym w glowce sie w glowce popier.... Samochod na raty na ...11%, dom by chcial taki jak moj, ale kto mu da kredyt?
              • rosapulchra-0 Re: Dlaczego 02.01.15, 04:11
                zamknięty
                To jest niepórywnywalna sytuacja. Córka studiuje i pracuje w łykędy, a zięciunio pracuje, oboje są bardzo młodzi, szczególnie ona, więc plan zakupu mieszkania mają, ale dopiero jak pójdzie po studiach do pracy, wtedy będzie starsza i perspektywy inne. A auto kupili używane za gotówkę, którą oszczędzali z obu pensji. Ja wiem, że młodzi, że mają milion pomysłów, ale uwierz mi - moja najstarsza taka nie jest. Ma cel i do niego dąży. To bardzo zrównoważona osoba, jej chłopak również.
                • 3-mamuska Re: Dlaczego 02.01.15, 13:15
                  zamknięty
                  rosapulchra-0 napisała:

> To jest niepórywnywalna sytuacja. Córka studiuje i pracuje w łykędy, a zięciuni
                  > o pracuje, oboje są bardzo młodzi, szczególnie ona, więc plan zakupu mieszkania
                  > mają, ale dopiero jak pójdzie po studiach do pracy, wtedy będzie starsza i per
                  > spektywy inne. A auto kupili używane za gotówkę, którą oszczędzali z obu pensji
                  > . Ja wiem, że młodzi, że mają milion pomysłów, ale uwierz mi - moja najstarsza
                  > taka nie jest. Ma cel i do niego dąży. To bardzo zrównoważona osoba, jej chłopa
                  > k również.

Zeby kupic własne mieszkanie trzeba muec z 20tys, wkładu własnego.
                  Kiedy chca to zebrać? W ciagu roku chyba im sie to nie uda?

Nie mige dziecko ani forsa niech robią co chca, po prostu dla mnie mało logiczne.
                  Swojemu dziecku delikatnie bym powiedziała ze kepiej ta kase odłożyć na własne nic pchać do cudzej kieszeni.
                  • rosapulchra-0 Re: Dlaczego 02.01.15, 14:42
                    zamknięty
                    A do tego czasu to gdzie mają mieszkać? Pod mostem?
                  • dynema Re: Dlaczego 02.01.15, 17:18
                    zamknięty
                    Dokladnie. Ja bym mojej corce poradzila aby te pi razy oko 10 tysiecy funtow rocznie zamiast wydawac na mieszkanie z facetem z ktorym chodzi od roku, wlozyla na konto i po dwoch-trzech latach miala wklad wlasny w pierwsze male M...I nigdy nie kladlabym glupot dotyczacych "lojalnosci" w "zwiazku" rozpoczetym z duzo starszym facetem w wieku 17 lat. Powinna byc z tym kto czyni ja caly czas szczesliwa, a nie czuc jakakolwiek presje aby tkwic w (potencjalnym) bledzie.
                    • rosapulchra-0 Re: Dlaczego 03.01.15, 01:19
                      zamknięty
                      Sześć lat to duża różnica wieku?! shock big_grinbig_grinbig_grin
                    • dziennik-niecodziennik Re: Dlaczego 03.01.15, 10:36
                      zamknięty
                      > I nigd
                      > y nie kladlabym glupot dotyczacych "lojalnosci" w "zwiazku" rozpoczetym z duzo
                      > starszym facetem w wieku 17 lat. Powinna byc z tym kto czyni ja caly czas szcze
                      > sliwa, a nie czuc jakakolwiek presje aby tkwic w (potencjalnym) bledzie.

ale to przedziwnie odbierasz. to ze się jest lojalnym wzgledem partnera nie znaczy ze należy tkwic w niesatysfakcjonującym związku.
                    • rosapulchra-0 Re: Dlaczego 03.01.15, 13:19
                      zamknięty
                      Skąd wiesz, że moja córka tkwi w nieszczęśliwym związku??
                      • gaga-sie Re: Dlaczego 03.01.15, 20:55
                        zamknięty
                        Niektórym komentatorkom z forum się kabelki przegrzały. Tak się zaperzyły w swojej nieomylności i przewidywalności, że chcą twojej córce życie układać.
                        • rosapulchra-0 Re: Dlaczego 04.01.15, 05:01
                          zamknięty
                          Mierzą swoją miarką i robią z siebie świętsze od papieża..
            • rosapulchra-0 Re: Dlaczego 02.01.15, 04:06
              zamknięty
              To nowy budynek, opłaty za prąd i gaz niewielkie w porównaniu z tym, co mieli w poprzednim i dwukrotnie mniejszym mieszkaniu. Drugą sypialnię chcą urządzić jako gabinet. Córka studiuje, dużo się uczy, czyta, pisze, a do tej pory robiła to niemalże na kolanie, bo mieli naprawdę malutkie mieszkanko.
              • 3-mamuska Re: Dlaczego 02.01.15, 13:18
                zamknięty
                rosapulchra-0 napisała:

> To nowy budynek, opłaty za prąd i gaz niewielkie w porównaniu z tym, co mieli w
                > poprzednim i dwukrotnie mniejszym mieszkaniu. Drugą sypialnię chcą urządzić ja
                > ko gabinet. Córka studiuje, dużo się uczy, czyta, pisze, a do tej pory robiła t
                > o niemalże na kolanie, bo mieli naprawdę malutkie mieszkanko.

Spoko, ich wybór, no i bez przesady z tym uczeniem, chyba zięciuniu nie używa 2 pokoji na raz sypialni i salonu.
                A w nowym budownictwie mozna tez znaleść 1 bedroom.

-----------------
                Życie ma ty­le ko­lorów, ile pot­ra­fisz w nim dostrzec.
                • rosapulchra-0 Re: Dlaczego 02.01.15, 14:42
                  zamknięty
                  Czytaj ze zrozumieniem, proszę i pisz bez ortów.
    • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 01:21
      zamknięty
      rosapulchra-0 napisała:

> Córka czekała na nas przy drodze, wsiadła do samochodu i poprosiła, aby pojecha
      > ć do nich do domu inaczej niż zwykle. I co się okazało? Wynajęli nowe mieszkani
      > e.

O ja pier*olę!

Córcia umie wynająć mieszkanie. Naprawdę? Nieeeeee-saaaaaaaaaaaa-mooooooooo-wiiiiiiiiii-teeeeeeeeeeeee

Kiedy relacja z udanych zakupów w markecie?

> Czynsz ni
      > ewiele większy od tego, co płacili za stare, a duuużo mniejsze.

Mniejsze, ale zapewne dalej od sama wiesz kogo... Musi być droższe!

> Moje dziecko ma wpojone priorytety - najpierw studia, potem praca, potem ślub i dopiero >wtedy
      > ewentualnie dziecko smile

Rozumiem tresura na 5, umiejętności dnia codziennego na 3 - inaczej byś nie przeżywała banałów dnia codziennego w ten sposób, szczęście na 1?!
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 04:12
        zamknięty
        Ić stont, trollu.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 01:23
      zamknięty
      Córka przekazałaś swoje priorytety...co jeśli ona sobie to przewartościuje?
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 04:13
        zamknięty
        To co? Mam popełnić harakiri z tego powodu?
        • zuleyka.z.talgaru Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 11:01
          zamknięty
          Nie, tylko niezdrowo się podniecasz.
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 11:05
            zamknięty
            Ja?? Przestań, bo padnę ze śmiechu
            http://emots.yetihehe.com/3/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/3/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/3/hahaha.gifhttp://emots.yetihehe.com/3/hahaha.gif
            --
            Zresztą naprawdę lepiej, aby koleś miał opinię hadesu strzeżonego przez cerbera aniżeli anomalię ortopedyczną zwaną d*pą na boku. by Totorotot
    • hukop [...] 02.01.15, 01:26
      zamknięty
      • paliwodaj Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 02:01
        zamknięty
        o ja cie, ale nam sie tu elita intelektualna zebrala na forum. ciezko cokolwiek takim odpisac, naprawde to SA MATKI? No ale patologia tez rodzi dzieci
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 04:15
          zamknięty
          Pewnie to kolejny nowy nick starej forumki, która dostała ostrzeżenie, że za hejt będzie ban.
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 04:13
        zamknięty
        Na podstawie własnych doświadczeń tak twierdzisz, co?
        • onnomatopeja Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 06:42
          zamknięty
          Bardzo fajnie, naprawdę gratuluję, jednak dzielenie się swoją radością na forum to jednak nieco zbyt ryzykowny pomysł, nie sądzisz? Przykro czytać niektóre wpisy, nie rozumiem, jak ludzie mogą być tak podli...
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 11:01
            zamknięty
            Niektórzy po prostu koniecznie chcą dostać bana.
            • gaga-sie Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 20:57
              zamknięty
              Najbardziej mnie to zadziwia,że to matki dzieciom, dorosłe kobiety sąsad
              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 05:02
                zamknięty
                Prawda, jakie pokłady nienawiści w sobie mają? Po prostu są przerażające.
    • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 04:03
      zamknięty
      O kim piszesz?
    • morgen_stern Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 11:25
      zamknięty
      Rosa, wytłumaczę ci, bo chyba nie zrozumiałaś.
      Fajnie, że córka ma ładne mieszkanie, ale... to naprawdę nie jest dla osób postronnych jakaś niesamowita wiadomość. W dodatku mieszkanie jest wynajęte, nie kupione. Gdyby np. córka miała wcześniej jakieś problemy mieszkaniowe, borykała się z trudnościami, które zakończyłyby się znalezieniem upragnionego mieszkania, to rozumiem, ale tak... Mnóstwo takich "niesamowitych" rzeczy dzieje się w rodzinach forumek i robienie z tego tematów do entuzjastycznych wątków jest po prostu nieco dziwne. Masz rodzinę, żeby się wspólnie cieszyć z takich drobiazgów, tutaj masz nieżyczliwych ci ludzi, którzy tylko czekają, żebyś się z czymś takim podłożyła. W takich myślach upewniam się, że doskonale o tym wiesz i robisz to specjalnie, żeby była twoja ukochana gó...oburza, jatka i żebyś mogła się oburzać na chamskie forumki.
      • toxicity1 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:02
        zamknięty
        10/10
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:07
        zamknięty
        No nie można się podzielić nawet najmniejszą radością, bo zaraz człowiek się dowie, że próbuje sprowokować awanturę. Może wyjaśnię, ja się bardzo cieszę z zaradności i samodzielności mojej córki i jej chłopaka. A wątek na pewno nie został napisany po to, aby się z kimkolwiek pokłócić zapewniam. Córka jest bardzo młoda, ma 19 lat, studiuje, pracuje w łykędy i to ciężko, zięciunio pracuje, oboje są bardzo szczęśliwi. Dlaczego mam się nie cieszyć ich szczęściem i czasem o tym napisać? Bo są na forum osoby, które gdyby mogły to by mnie w łyżce wody utopiły? No proszę Cię. Przesłanie forum jest jasne -możesz się podzielić tu wszystkim, radością, zmartwieniem i czymkolwiek chcesz. Tylko niektórym to wolno?
        • zuleyka.z.talgaru Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:11
          zamknięty
          No chyba trudno, żeby 19 latek był niesamodzielny....
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:18
            zamknięty
            Uwierz mi, że tacy ludzie istnieją.
        • morgen_stern Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:16
          zamknięty
          Wolno, ale czasem zdajesz się zapominać, że forum to nie twój prywatny krąg psiapsiółek, tylko bardzo różni ludzie, w większości ci nieżyczliwi. I obcy! Często tracisz dystans, i w sensie pozytywnym (ojej, muszę się wam moje kochane pochwalić), i negatywnym (wielowątkowe jatki już nawet nie wiadomo o co).
          I jeszcze piszesz o twoich bliskich, dzieciach, sporo ludzi tu wie, jak wyglądasz, jak wyglądają twoje dzieci, nie jest ci po prostu wstyd tak rzucać twoje córki obcym ludziom na pożarcie? Mnie by serce pękło, jakby je tu ludzie wciąż błotem obrzucali.
          • morgen_stern Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:17
            zamknięty
            A przesłanie forum... nie musisz tego brać aż tak dosłownie...
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:23
            zamknięty
            Przeca to tylko świadczy o tych ludziach, nie o moich dzieciach, prawda? A to że yen na złamała prawo i podała moje dane do publicznej wiadomości, to zupełnie inna sprawa.
            • morgen_stern Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:37
              zamknięty
              Nie piszę o chamach na forum, tylko o tobie, która beztrosko klepie o wszystkim, co ślina na język przyniesie. Niestety nie tylko o sobie.
            • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:48
              zamknięty
              Roso, yen podala LINKA. Linka do tresi, ktora sama wrzucilas. Malo tego, nadal nie dbasz o swoja prywatnosc. Mnie moja prywatnosc wisi, ale skoro tobie nie, to po kij linkujesz bloga podpisanego imieniem i nazwiskiem? Wrzucisz w google pytanie o blogusia pulchnej - od razu wyskakuja wszystkie twoje dane. Łącznie z adresem. Po kij wrzucasz do netu, podpisane imieniem i nazwiskiem tresci z forum? I w dodatku bezczelnie klamiesz, ze to taki top secret byl?

Sama linkujesz rozne tresci, tym bardziej sie dziwie tej pseudorozpaczy.
              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:43
                zamknięty
                Na twoim miejscu bym się nie odzywała. Ze wstydu za to, co zrobiłaś.
            • 3-mamuska Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:29
              zamknięty
              rosapulchra-0 napisała:

> Przeca to tylko świadczy o tych ludziach, nie o moich dzieciach, prawda? A to ż
              > e yen na złamała prawo i podała moje dane do publicznej wiadomości, to zupełni
              > e inna sprawa.

Eh rosa , myslalam ze masz wiecej oleju w głowie.

co z tego ze świadczy o tych ludziach, ja bym nie chciała zeby kto wycierał sobie gębę moimi dziecmi.
              Dwa to prywatność twoich dzieci, i lamiesz prawo wyciągając to na forum bez ich zgody.
              To juz dorosła kobieta a nue twoje dziecko ze mozesz rozpoznasz ich prywatnymi szczegółami.
              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:44
                zamknięty
                Ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem, za to z nastawieniem zdecydowanie tak.
          • yenna_m [...] 02.01.15, 12:42
            zamknięty
          • elle.hivernale Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:17
            zamknięty
            Myślę, że to są zbyt subtelne emocje jak na rosę. Tu dominuje przede wszystkim chęć ciągłej kalkulacji kto jest z nią. Takie pasywne zagranie, omega kładzie się na plecach, a ten kto go ukąsi jest fuj, a że zawsze ktoś ukąsi, to wiadomo, I można od nowa zaczynać labidzenie, zasłanianie się przesłaniem forum, jakby to 10 przykazań było.
            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:47
              zamknięty
              Widzę, że zleciały się same moje psychofanki big_grin Pozdrawiam!
              • morgen_stern Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:51
                zamknięty
                Pudło. Ja to napisałam, bo jeszcze się odrobinę lituję nad tobą i całą twoją rodziną, którą tak radośnie wywlekasz na pożarcie na publicznym forum. Myślałam, że coś do ciebie dotrze, ale jest bez zmian - nadal upajasz się swoimi "psychofankami" i tarzasz się uszczęśliwiona w forumowym goownie jak świnia w błocie, bo inaczej nie można tego nazwać. Masz to wszystko dokładnie na własne życzenie. Miłej zabawy.
                • cosmetic.wipes Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:55
                  zamknięty
                  Hue, hue, przez tego posta tez zostałaś psychofanką tongue_out

Witaj w naszej (coraz liczniejszej) grupie, morgen big_grin
                  • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:57
                    zamknięty
                    Chciałabyś tongue_out
                    • cosmetic.wipes Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:08
                      zamknięty
                      Oj, rosiunia dziś wielce tolerancyjna big_grin
                      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:09
                        zamknięty
                        Dla ciebie nigdy.
                        • cosmetic.wipes Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:16
                          zamknięty
                          Jest mi z tego powodu bardzo wszystko jedno big_grin
                • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:56
                  zamknięty
                  Pudło. Akurat ciebie nie miałam na myśli.
                  • morgen_stern Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:13
                    zamknięty
                    Rosa, ale to nie ma żadnego znaczenia, kogo miałaś na myśli. Mogę być psychofanką, mogę nie być, to nie jest istotne. Istotne jest to, co ty wyciągniesz z tego wątku, na razie zachowujesz się schematycznie, czyli kąsasz po nogach i robisz z siebie ofiarę forum, w czym inne ofiary forum ochoczo cię wspierają. Ok, już mi cię nie żal, baw się dalej, nie przeszkadzaj sobie.
          • dziennik-niecodziennik Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 10:43
            zamknięty
            > Mnie by serce pękło, jakby je tu ludzie wciąż błotem obrzucali.

wypadałoby raczej zwrócić uwage tym ludziom, a nie Rosie, nie?
            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:20
              zamknięty
              Ależ to proste - dokładnie na zasadzie, że zgwałcona kobieta jest sama sobie winna, bo miała na sobie mini spódniczkę..
        • kkalipso Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:27
          zamknięty
          Powodzenia dla młodychsmile Też nie zapomnę naszego pierwszego WYNAJĘTEGO mieszkania - co to była za radość! Jak będą roztropni to za parę lat będą na swoim czego im życzęsmile
        • snakelilith Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:48
          zamknięty
          rosapulchra-0 napisała:

> Dlaczego mam się nie cieszyć ich szczęściem i czasem o tym napisać?

Problem jest w częstotliwości. Sporadyczne podzielenie się szczegółami ze swojego życia jest zrozumiałe na plotkarskim forum. Wywalanie jednak wszystkich intymności na ulicę jest już tylko ekshibicjonizmem. Żyjesz na oczach innych i każdy może zaglądnąć ci do łóżka i do gara. Można zrozumieć, gdy pielęgnuje się swoją potrzebę uzewnętrzniana na oczach sąsiadów, czy innej ograniczonej grupy osób, ale ekshibicjonizm na taką skalę w internecie świadczy o ciężkiej głupocie. Bo jaką przyjemność można czerpać z tego, że cały świat bierze udział w twoim życiu prywatnym? Gdybyś jeszcze była jakąś celebrytką, której płacą za to pieniądze, to pal licho, przynajmniej się opłaca, ale ten prywatny striptease za darmo u stale tej samej osoby jest jak wypadek samochodowy. Zobaczymy raz, to ciężko przeżywamy albo oglądamy nawet z zainteresowaniem, bo nie widuje się za często, ale ciągła mordownia na drogach może wywoływać już tylko grozę. Twoje prywatne wątki przyciągają najczęściej już tylko sępy polujące na trupy i nie ma znaczenia, czy wymalujesz tym trupom świeży, "optymistyczny" make up.
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 05:03
            zamknięty
            Nie sądź swoją miarą. Ludzie są różni.
        • 3-mamuska Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:25
          zamknięty
          rosapulchra-0 napisała:

> No nie można się podzielić nawet najmniejszą radością, bo zaraz człowiek się do
          > wie, że próbuje sprowokować awanturę. Może wyjaśnię, ja się bardzo cieszę z zar
          > adności i samodzielności mojej córki i jej chłopaka. A wątek na pewno nie zosta
          > ł napisany po to, aby się z kimkolwiek pokłócić zapewniam. Córka jest bardzo mł
          > oda, ma 19 lat, studiuje, pracuje w łykędy i to ciężko, zięciunio pracuje, ob
          > oje są bardzo szczęśliwi. Dlaczego mam się nie cieszyć ich szczęściem i czasem
          > o tym napisać? Bo są na forum osoby, które gdyby mogły to by mnie w łyżce wody
          > utopiły? No proszę Cię. Przesłanie forum jest jasne -możesz się podzielić tu
          > wszystkim, radością, zmartwieniem i czymkolwiek chcesz. Tylko niektórym to wol
          > no?

Rosa nikt ci nie broni sie cieszyć, ale zeby tak na forum do obcych ludzi?
          Jeszcze gdyby to było jakieś zamkniete czy tematyczne forum.
          Żadna rewelacja ze wynajęli mieszkanie.
          Gdyby kupili to co innego.
          Po prostu nie rozumiem , dostałas tyle razy po uszach, tyle razy mówiono ze wyciągasz szczegóły z zycia prywatnego swojej córki na forum. A ty dalej jakbyś była głucha.

Cos w rodzaju "napluj mi w twarz a ja udam ze deszcz pada"
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:48
            zamknięty
            Jak dla ciebie nie, to po co się w ogóle udzielasz w tym wątku? Żeby dokopać i lepiej się poczuć? Napisałam wyraźnie, że podzieliłam się moją radością, ale nie, nie mogłaś sobie odmówić przyjemności kopnięcia, co?
      • kasiulka25 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:23
        zamknięty
        o rany!
        ale jadu!!

Z tego co kojarze, to corka rosy jest jakos w wieku19(20?) lat.
        Ktora z Was w tym wieku byla samodzielna, zdolna wynajac ZA SWOJE pieniadze ladne, dwupokojowe mieszkanko, utrzymac siebie I to mieszkanie (plus cos pamietam ze maja auto? tez za free nie jezdzi, a biorac pod uwage ich mlody wiek to jego utrzymanie kosztuje chyba wiecej niz w PL), pracowac I studiowac..? Zapewne nieliczne wyjatki (ktore mnie zaraz zakrzyczawink), a reszta siedziala rodzicom w kieszeni do polowy studiow, mieszkajac w mieszkaniach studenckich I jezdzac zbior komem.

• dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:40
          zamknięty
          kasiulka25 napisała:

> Z tego co kojarze, to corka rosy jest jakos w wieku19(20?) lat.
          > Ktora z Was w tym wieku byla samodzielna, zdolna wynajac ZA SWOJE pieniadze lad
          > ne, dwupokojowe mieszkanko,

Ja myślę, że w wieku 19-20 lat mogłoby jej wystarczyć szturchanko raz,dwa w tygodniu. Nawet na tylnej kanapie samochodu.

A nie musi od razu wspólne mieszkanie z zieńciuniem. Zwłaszcza, że priorytety są ustawione podobno: studia, wykształcenie, praca, kariera.... Nie do końca rozumiem, do którego punktu zaliczamy wspólne zamieszkanie z kochankiem?!
          • kasiulka25 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 13:42
            zamknięty
            Zwłaszcza, że priorytety s
            > ą ustawione podobno: studia, wykształcenie, praca, kariera.... Nie do końca roz
            > umiem, do którego punktu zaliczamy wspólne zamieszkanie z kochankiem?!

a ktory z nich go wyklucza? poza tym, wiesz, niektorzy sa w stanie ogarnac I prace/kariere I bzykanie sie. To raz. A dwa - zagladanie pod koldry komukolwiek jest wybitnie w zlym tonie.
            • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:05
              zamknięty
              kasiulka25 napisała:

> a ktory z nich go wyklucza? poza tym, wiesz, niektorzy sa w stanie ogarnac I pr
              > ace/kariere I bzykanie sie.

Może są w stanie ogarnąć, może nie są - czas uwidoczni.

Fakty są takie, że jeżeli priorytety są tak wyraźnie ustawione to cała energia powinna iść na ich realizację, zamiast rozpraszania się na szukanie mieszkania, budowania gniazdka partnerskiego, i takie tam poboczne, zupełnie niepotrzebne tematy.... Chyba, że priorytety mamuni lekko się rozmijają z priorytetami córuni....

> A dwa - zagladanie pod koldry komukolwiek jest wybitnie w zlym tonie.

Ja nikomu nie zaglądam, kołdra została odkryta przez autorkę, a łoże partnerskiesmile wystawione na widok publiczny.
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:49
            zamknięty
            Jaki kochanek, trollu? To jej partner życiowy, a nie kochanek. Idź sobie trollować gdzie indziej.
            • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:58
              zamknięty
              rosapulchra-0 napisała:

> Jaki kochanek, trollu? To jej partner życiowy,

Partner życiowysmile W wieku 19 czy 20 lat?!

Buahhahahahah. Wygrałaś internaty!

Rosa, Ciebie w trollowaniu to nikt nie pokona. Jesteś mistrzynią!
              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:00
                zamknięty
                Nauczyć się czytać, trollu. Moja córka ma 19 lat, jej chłopak 25, są ze sobą półtora roku. Dotarło??
                • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:12
                  zamknięty
                  rosapulchra-0 napisała:

> Nauczyć się czytać, trollu. Moja córka ma 19 lat, jej chłopak 25, są ze sobą pó
                  > łtora roku. Dotarło??

Wielka miłość na całe życie w wieku 17.5 roku! Ty nie piszesz tego na poważnie, Ty sobie z nas wszystkich robisz po prostu jaja, prawda?

Mówisz, że już teraz chłopina lubi młodsze? I wymieni ją wkrótce na kolejną, świeżutka 18?
                  • aka10 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:31
                    zamknięty

> rosapulchra-0 napisała:
                    >
                    > > Nauczyć się czytać, trollu. Moja córka ma 19 lat, jej chłopak 25, są ze s
                    > obą pó
                    > > łtora roku. Dotarło??
                    >
                    > Wielka miłość na całe życie w wieku 17.5 roku! Ty nie piszesz tego na poważnie,

Gdyby to o moje dziecko chodzilo, to bym to uznala za porazke wychowawcza...
                    • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:13
                      zamknięty
                      Moja córka była już doroślą, gdy zaczęli się spotkać.
                      • aka10 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:20
                        zamknięty
                        rosapulchra-0 napisała:

> Moja córka była już doroślą, gdy zaczęli się spotkać.

Rosa, a Twoja corka pracuje, utrzymuje sie sama za swoje pieniadze?
                        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:28
                          zamknięty
                          Oczywiście. Pracuje w łykędy,a pracować zaczęła gdy miała 17 lat. Studiuje dziennie. I tak, nie jest na niczyim utrzymaniu, jak to obrzydliwie sugeruje troll.
                          • aka10 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:37
                            zamknięty
                            rosapulchra-0 napisała:

> Oczywiście. Pracuje w łykędy,a pracować zaczęła gdy miała 17 lat. Studiuje dzi
                            > ennie. I tak, nie jest na niczyim utrzymaniu, jak to obrzydliwie sugeruje troll
                            > .

Rosa, praca w "łykędy" rzadko daje mozliwosc zaplacenia polowy oplat za mieszkanie, utrzymaniu sie lacznie z kupnem ciuchow i zarcia. No, ale moze tam u Ciebie sie da.
                            • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:06
                              zamknięty
                              aka10 napisała:

> Rosa, praca w "łykędy" rzadko daje mozliwosc zaplacenia polowy oplat za mieszka
                              > nie, utrzymaniu sie lacznie z kupnem ciuchow i zarcia. No, ale moze tam u Ciebi
                              > e sie da.

I jeszcze samochód! A zwłaszcza koszty jego utrzymania chyba nie są niskie w UK?!

Pracuje weekendy, a uczy się zapewne między 25 a 28 godziną doby...

Ja bym napisał jaka to "praca" w weekendy daje zarobki wystarczające na takie życie, ale, ale pozostańmy przy tym, że córcia Rosy jest na pewno wybitną specjalistką w wązkiej dziedzinie.

Hehehheheehhe.....
                            • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:51
                              zamknięty
                              > Rosa, praca w "łykędy" rzadko daje mozliwosc..
                              Znasz system stypendialny w UK?
                              Otrzymuja?
                              Jak wysokie?
                              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:21
                                zamknięty
                                Córka otrzymuje również stypendium. To fakt.
                          • ewcia1980 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:46
                            zamknięty
                            rosapulchra-0 napisała:
                            > Oczywiście. Pracuje w łykędy,a pracować zaczęła gdy miała 17 lat. Studiuje dzi
                            > ennie. I tak, nie jest na niczyim utrzymaniu, jak to obrzydliwie sugeruje troll

Niesamowicie ciekawi mnie jaka weekendowa praca daje możliwość samodzielnego utrzymania się - bo coś to dla mnie naciągane.

A poza tym strasznie, strasznie smutne jest to co piszesz - że 17-letnie dziecko musi zacząć samodzielnie utrzymywać się.
                            A jeżeli nie musi a samo chce - to jest to jeszcze smutniejsze.

• aka10 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:51
                              zamknięty
                              ewcia1980 napisała:

>
                              > A poza tym strasznie, strasznie smutne jest to co piszesz - że 17-letnie dz
                              > iecko
                              musi zacząć samodzielnie utrzymywać się.
                              > A jeżeli nie musi a samo chce - to jest to jeszcze smutniejsze.

Ewa, dzieci juz i w wieku lat 15-tu pracuja w ciagu wakacji.
                              >
                              • ewcia1980 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:57
                                zamknięty
                                > Ewa, dzieci juz i w wieku lat 15-tu pracuja w ciagu wakacji.

jak najbardziej popieram.
                                ale czym innym jest wakacyjna praca aby sobie dorobić na własne przyjemności a czym innym jest mus / chęć wyprowadzenia się z domu i samodzielnego utrzymania się przez 17-18 latka.
                                • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:11
                                  zamknięty
                                  Nie dopowiadaj sobie rzeczy, które nie istnieją. Ona niczego nie musiała.
                                  • 3-mamuska Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:27
                                    zamknięty
                                    rosapulchra-0 napisała:

> Nie dopowiadaj sobie rzeczy, które nie istnieją. Ona niczego nie musiała.

Jestes pewna ze nie musiała?
                                    A ojciec robiący matce awantury o to ze wydała za duzo kasy na żywność?

Tak wiem czytaj ze zrozumieniem tongue_out
                                    -----------------
                                    Życie ma ty­le ko­lorów, ile pot­ra­fisz w nim dostrzec.
                                    • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:24
                                      zamknięty
                                      Awantury? Nazywasz awanturami JEDEN epizod?? Ależ wy sobie dopowiadacie bzdury, byleby tylko pasowało do waszych chorych teorii na mój temat big_grin
                                  • ewcia1980 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:50
                                    zamknięty
                                    rosapulchra-0 napisała:

> Nie dopowiadaj sobie rzeczy, które nie istnieją. Ona niczego nie musiała.

To jeszcze smutniejsze, że nie musiała a chciała tak szybko się usamodzielnić i wyprowadzić z domu rodzinnego.
                                    • najma78 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:03
                                      zamknięty
                                      ewcia1980 napisała:

> rosapulchra-0 napisała:
                                      >
                                      > > Nie dopowiadaj sobie rzeczy, które nie istnieją. Ona niczego nie musiała
                                      > .
                                      >
                                      > To jeszcze smutniejsze, że nie musiała a chciała tak szybko się usamod
                                      > zielnić i wyprowadzić z domu rodzinnego.

A dlaczego uwazasz, ze to takie smutne? Co wlasciwie jest smutnego w tym ze 18-letnia osoba ktora rozpoczyna studia wyprowadza sie? Pewnie dostala pozyczke na oplate czesnego oraz na utrzymanie, ta druga moze w pelni nie pokryc wszystkich kosztow ale od tego jest praca np w weekendy zeby budzet zapiac. Wiele osob tak robi, takze ci z rodzin dobrze sytuowanych. Naprawde nie rozumiem co jest w tym smutnego?
                                      Czy przymus zycia z rodzicami i bycia na ich calkowitym utrzumaniu do ilu, 24, 25 lat to takie super? Pomine kwestie kontroli rodzicow, bo w koncu to za ich kase sie zyje.
                                      • guderianka Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:08
                                        zamknięty
                                        najma, to nie wątek na chwalenie samodzielności dziecka wink
                                        o samodzielności dziecka są inne i tam jedna kura przed drugą gdacze czyje dziecko bardziej samodzielne, które więcej robi, i jak szybko z domu pójdzie tongue_out
                                        • najma78 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:12
                                          zamknięty
                                          guderianka napisała:

> najma, to nie wątek na chwalenie samodzielności dziecka wink
                                          > o samodzielności dziecka są inne i tam jedna kura przed drugą gdacze czyje dzie
                                          > cko bardziej samodzielne, które więcej robi, i jak szybko z domu pójdzie tongue_out

Guderianko, ja zdaje sie nie tobie zadalam pytanie, nie z toba dyskutuje - chyba ze ewcia to ty?- wiec nie wiem po co sie z tym wpisem nie na temat wcinasz? Musisz bo sie udusisz?
                                          • guderianka Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:21
                                            zamknięty
                                            1. Bo mogę
                                            2. Jakbyś przeczytała na spokojnie i bez zbędnych emocji to byś zajarzyła, że nabijam się z ewci
                                            • najma78 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:32
                                              zamknięty
                                              guderianka napisała:

> 1. Bo mogę
                                              > 2. Jakbyś przeczytała na spokojnie i bez zbędnych emocji to byś zajarzyła, że n
                                              > abijam się z ewci

A to wynikalo z twojego postu do mnie?
                                      • ewcia1980 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:18
                                        zamknięty
                                        > A dlaczego uwazasz, ze to takie smutne? Co wlasciwie jest smutnego w tym ze 18-
                                        > letnia osoba ktora rozpoczyna studia wyprowadza sie? Pewnie dostala pozyczke na
                                        > oplate czesnego oraz na utrzymanie, ta druga moze w pelni nie pokryc wszystkic
                                        > h kosztow ale od tego jest praca np w weekendy zeby budzet zapiac. Wiele osob t
                                        > ak robi, takze ci z rodzin dobrze sytuowanych. Naprawde nie rozumiem co jest w
                                        > tym smutnego?

Ponieważ zapewne nie będziesz chciała tego zrozumieć to nie widzę sensu w tłumaczeniu tego.

> Pomine kwestie kontroli rodzicow, bo w koncu to za ich kase sie zyje.

W tym momencie sama odpowiedziałaś dlaczego uciekanie z domu w wieku 18 lat uważam za smutne.

ps. a jeśli mowa o pożyczkach studenckich - to mają to do siebie, że trzeba je później spłacić. świetny start .... od długów.

• najma78 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:29
                                          zamknięty
                                          ewcia1980 napisała:

> Ponieważ zapewne nie będziesz chciała tego zrozumieć to nie widzę sen
                                          > su w tłumaczeniu tego.

No coz, to nie o moja niechec zrozumienia chodzi, zreszta nie zadalam pytania 'wytlumacz abym mogla zrozumiec?' masz nie tylko problem z rozumieniem prostych pytan ale i nie znasz odpowiedzi, co tlumaczy twoje zdaje sie trzy posty w ktorych powtarzasz ze 'to smutne' ale bez jakiegolwiek uzasadnienia.

> W tym momencie sama odpowiedziałaś dlaczego uciekanie z domu w wieku
                                          > 18 lat uważam za smutne.

A kto uciekl? Kto ucieka? Wyobraz sobie (jesli potrafisz) ze wyprowadzanie sie z domu jak tez samodzielne zycie q sensie finasow jest calkiem popularne u osob 18-letnich, takze tych ktore zaczynaja studia w tym wieku. Zycie z chlopakiem w domu rodzicow r

> ps. a jeśli mowa o pożyczkach studenckich - to mają to do siebie, że trz
                                          > eba je później spłacić. świetny start .... od długów.

nie martw sie, te pozyczki zaczyna sie splacac dopiero po osiagnieciu konkretnych dochodow i nie stanowia one powazenego obciazenia.
                                          >
                                          >
                                          >
                                          • ewcia1980 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:41
                                            zamknięty
                                            > ' masz nie tylko problem z rozumieniem prostych
                                            > pytan ale i nie znasz odpowiedzi, co tlumaczy twoje zdaje sie trzy posty w ktor
                                            > ych powtarzasz ze 'to smutne' ale bez jakiegolwiek uzasadnienia.

smile i właśnie dlatego nie weszłam z tobą w dyskusję.

> A kto uciekl? Kto ucieka? Wyobraz sobie (jesli potrafisz) ze wyprowadzanie sie
                                            > z domu jak tez samodzielne zycie q sensie finasow jest calkiem popularne u osob
                                            > 18-letnich, takze tych ktore zaczynaja studia w tym wieku. Zycie z chlopakiem
                                            > w domu rodzicow r

Jak chcesz rozmawiać to pisz tak żeby można cię było zrozumieć.

> nie martw sie, te pozyczki zaczyna sie splacac dopiero po osiagnieciu konkretny
                                            > ch dochodow i nie stanowia one powazenego obciazenia.

smile to podejście ludzi, którzy żyją wiecznie na pożyczkach.
                                            • najma78 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:48
                                              zamknięty
                                              ewcia1980 napisała:

> smile i właśnie dlatego nie weszłam z tobą w dyskusję.

Wystarczy napisac 'nie potrafie uzasadnic', 'nie rozumiem ale czuje ze to smutne'. smile

>
                                              > Jak chcesz rozmawiać to pisz tak żeby można cię było zrozumieć.

To ty nie chcesz rozmawiac, bo masz problemy z rozumieniem nawet prostych pytan. No widze ze powazne. Smutne big_grin
                                              >
                                              > smile to podejście ludzi, którzy żyją wiecznie na pożyczkach.

Nie masz pojecia wiec daj sobie spokoj i idz spac.
                                              • ewcia1980 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:55
                                                zamknięty
                                                > Wystarczy napisac 'nie potrafie uzasadnic', 'nie rozumiem ale czuje ze to smutn
                                                > e'. smile

Ale ja umiem to uzasadnić i zrobię to w innym wątku.

> To ty nie chcesz rozmawiac, bo masz problemy z rozumieniem nawet prostych pytan
                                                > . No widze ze powazne. Smutne big_grin
                                                [...]
                                                > Nie masz pojecia wiec daj sobie spokoj i idz spac.

Jesteś rewelacyjnym partnerem do dyskusji - gratuluję.

• rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:29
                                                  zamknięty
                                                  Przeca to ty ucięłaś dyskusję, nie Najma.
                                        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:27
                                          zamknięty
                                          ewcia1980 napisała:

> ps. a jeśli mowa o pożyczkach studenckich - to mają to do siebie, że trz
                                          > eba je później spłacić. świetny start .... od długów.
                                          >
                                          >
                                          >
                                          Żebyś ty jeszcze miała choć nikłe pojęcie o brytyjskich pożyczkach studenckich..
                                    • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:08
                                      zamknięty
                                      > To jeszcze smutniejsze, że nie musiała a chciała tak szybko się usamodzielnić
                                      > i wyprowadzić z domu rodzinnego.
                                      Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale "na zachodzie" wyprowadzenie sie dzieci z domu rodzinnego po maturach (lub ukonczeniu innej szkoly) jest dosc popularne i powszechnego zasmucenia narodu nie widac.
                                      Moje obie corki mieszkajace wowczas w germanii wyprowadzily sie od mamy wlasnie po maturach, jedna na studia do miasta oddalonego o 500 km od domu dodzinnego.. drugiej zachcialo sie wolontariatu i studiow w innym kraju.. zadna juz nie wrocila na stale do domu rodzinnego.
                                      Wiem, tragedia, tylko ze nikt z nas (rodzice, dzieci) jej nie widzi..
                                      • ewcia1980 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:24
                                        zamknięty
                                        Dziękuję za informację i szczegóły życia prywatnego .... były mi niezbędne do życia.

Ja piszę z perspektywy moich doświadczeń, sytuacji w moim domu rodzinnym, relacji z moimi rodzicami, sytuacji finansowej między mną a rodzicami - mogę?
                                        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:34
                                          zamknięty
                                          ewcia1980 napisała:

> Dziękuję za informację i szczegóły życia prywatnego .... były mi niezb
                                          > ędne do życia.
                                          Nikt ci nie podał szczegółów życia prywatnego. Baltycki po prostu starał ci wyjaśnić na przykładzie swoich córek, że wyprowadzenie się z domu 18-latki to na pewno nie tragedia. Najma również próbowała ci wyjaśnić, że twoje "smutne" jest po prostu infantylne i bezpodstawne.
                                          >
                                          > Ja piszę z perspektywy moich doświadczeń, sytuacji w moim domu rodzin
                                          > nym, relacji z moimi rodzicami, sytuacji finansowej między mną a rodz
                                          > icami - mogę?

I zupełnie nie bierzesz pod uwagę, że ludzie są różni i to co tobie wydaje się "smutne" big_grin, jest naturalną koleją rzeczy u innych.
                                          • ewcia1980 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 10:49
                                            zamknięty
                                            > twoje "smutne" jest po prostu infantylne i bezpodstawne.

infantylne jest nazywanie "zięciuniem" pierwszego, lepszego chłopaka z którym sypia twoja nastoletnia córka.
                                            EOT
                                            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:22
                                              zamknięty
                                              Najpierw obrażasz mnie i moje dziecko, a gdy zareagowałam, to się obraziłaś. Paradne big_grinbig_grinbig_grin
                                        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:37
                                          zamknięty
                                          Poczytaj sobie, może coś do ciebie dotrze..
                                          m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,16991202,Skazani_na_pokoj_dzieciecy__Co_trzeci_polski_30_latek.html
                                    • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:25
                                      zamknięty
                                      Wyprowadziła się, bo chciała zamieszkać z chłopakiem. To takie dziwne??
                                • buuenos Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:25
                                  zamknięty
                                  Ewcia,wez pod uwage to, ze nie mowimy o rzeczywistosci polskiej. Ja mieszkam w de i fakt,ze 16-18 latki pracuja to norma. Jeden roznosi gazety, drugi wyklada towar na polki.Trzeci grabi ogrody. To,ze ty czegos nie pojmujesz nie znaczy ,ze nie istniejesuspicious)I nikt tu dzieciakow musowo nie wygania do roboty. Taka norma, dzieciaki same sie garna bo rowiesnicy cos robia.
                                  • najma78 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:37
                                    zamknięty
                                    buuenos napisała:

> Ewcia,wez pod uwage to, ze nie mowimy o rzeczywistosci polskiej. Ja mieszkam w
                                    > de i fakt,ze 16-18 latki pracuja to norma. Jeden roznosi gazety, drugi wyklada
                                    > towar na polki.Trzeci grabi ogrody. To,ze ty czegos nie pojmujesz nie znaczy ,z
                                    > e nie istniejesuspicious)I nikt tu dzieciakow musowo nie wygania do roboty. Taka n
                                    > orma, dzieciaki same sie garna bo rowiesnicy cos robia.

Moja siostra w de tez wyprowadzila sie na studia w wieku 18 lat, zaczela tez prace w restauracji, wkrotce zamieszkala ze chlopakiem z ktorym chodzila, studiowali na tej samej uczelni ale inne kierunki, on tez pracowal. To jest dosc popularne poza Polska, ze ludzie pelnoletni sie usamodzielniaja a przynajmniej zaczynaja dosc powaznie ten proces.
                            • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:53
                              zamknięty
                              > Niesamowicie ciekawi mnie jaka weekendowa praca daje możliwość samodzielnego >utrzymania się - bo coś to dla mnie naciągane.
                              Znasz system stypendialny w UK?
                              Otrzymuja?
                              W jakiej wysokosci?
                            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:09
                              zamknięty
                              Ja nie widzę w tym nic smutnego. Osobiście uważam, że 17 lat to dobry wiek na rozpoczęcie pracy. Uczy szacunku do własnoręcznie zarobionych pieniędzy.
                              A praca jak to praca. 12 godzinna zmiana w biurze agencji pracy tymczasowej. Bukuje ludzi do pracy. Wcześniej pracowała fizycznie i jakoś nie narzekała.
                              przypominam, że mieszka z chłopakiem, prowadza wspólne gospodarstwo.
                  • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:07
                    zamknięty
                    > Mówisz, że już teraz chłopina lubi młodsze?
                    A w jakim wieku zaczyne sie lubic starsze?
                    • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:23
                      zamknięty
                      baltycki napisał:

> > Mówisz, że już teraz chłopina lubi młodsze?
                      > A w jakim wieku zaczyne sie lubic starsze?

Chodziło mi o to, że zwykle smaka na nastolatki mają mężczyzni koło 40 wink
            • demonii.larua Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:34
              zamknięty
              > Jaki kochanek, trollu? To jej partner życiowy, a nie kochanek
              Partner życiowy u osiemnastolatki? big_grin
              • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:57
                zamknięty
                > Partner życiowy u osiemnastolatki? big_grin
                Zgodnie z prawem w PL osiemnastka moze miec meza, zalozyc rodzine.. wiem, durne prawo, zbieraj podpisy pod petycja o zmiane..
                Od niedawna osiemnastek tez..
                Dwie petycje..
                • demonii.larua Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:05
                  zamknięty
                  No wiem... można i tak, aczkolwiek w mojej głowie w wieku 17-20 lat to się miewa chłopaków, a nie partnerów życiowych. Serio dla mnie to śmieszne określenie, takie zbyt poważne jak na ten etap życia i tyle (sama miałam męża mając ledwo 20 lat i nie uważam dziś, że dobrze zrobiłam).
                  • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:39
                    zamknięty
                    Czyli niewiele starsza byłaś od mojej córki, gdy już miałaś partnera życiowego w osobie męża. Cóż.. jak we własnym oku belka nie wadzi, ale źdźbło w oku sąsiada za milą kole do upęku..
                    • demonii.larua Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 11:42
                      zamknięty
                      Mi wadziła, nie doczytałaś chyba tego co napisałam.
                      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:24
                        zamknięty
                        Doczytałam, doczytałam. Moje dziecko, póki co, za mąż się nie wybiera nigdzie.
                • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:25
                  zamknięty
                  baltycki napisał:

> > Partner życiowy u osiemnastolatki? big_grin
                  > Zgodnie z prawem w PL osiemnastka moze miec meza, zalozyc rodzine.. wiem, durne
                  > prawo, zbieraj podpisy pod petycja o zmiane..

Zgodnie z prawem naturalnym dwunastolatka może urodzić... wiem, durne prawo, ale nie bardzo wiem do kogo napisać o zmianę...
                  • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:44
                    zamknięty
                    Prawo naturalnie jest za..
                    Prawo prawo jest za..
                    Wiec kto przeciw?
                    dyzurny troll?? big_grin
                    • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:12
                      zamknięty
                      baltycki napisał:

> Prawo naturalnie jest za..
                      > Prawo prawo jest za..
                      > Wiec kto przeciw?
                      > dyzurny troll?? big_grin

dyzurny troll jest też za oczywiście... Nie mnie się sprzeciwiać prawu naturalnemu...

Ja jedynie postuluję legalizację tego związku, przyznasz, że półtora roku narzeczeństwa to aż za długo?! Pozwolę sobie zacytować słowo bardziej doświadczonych w wierze:

"Jednak bardzo często obecnie owo „wypróbowanie się” jest rozumiane jako sprawdzenie w sferze seksualnej, czy jest ona źródłem satysfakcji i przyjemności. A przecież miłość osobowa nie toleruje próby, nie eksperymentuje na drugiej osobie, ale z natury zmierza do pełnego i ostatecznego daru z siebie."
          • dziennik-niecodziennik Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 10:53
            zamknięty
            po pierwsze - operujesz naprawde paskudnym językiem.
            po rugie - w czym jedno drugiemu przeszkadza? po pierwszym roku studiów zamieszkalam z moim ówczesnym partnerem, studia skonczylam, wyksztalcenie zdobyłam, w ciążę nie zaszlam. da się? - da się.
      • latarnia_umarlych Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 13:42
        zamknięty
        @morgen_stern
        kurczę, masz 100% racji. Doszłam do tego samego wniosku i zastanawiałam się jak to ująć i czy w ogóle ujmować.
        I też myślę, że to celowe i świadome działanie.
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:50
          zamknięty
          Dziękuję przydomowa specjalistko od moich spraw, uczuć i czego tam jeszcze sobie wymyślisz big_grin
          • latarnia_umarlych Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:06
            zamknięty
            kurczę, szkoda, że nie chcesz przyjąć życzliwych rad... jedynych w tym wątku w sumie
            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:40
              zamknięty
              Gdyby to była życzliwa rada, to dostałabym ją na priwie, a nie na forum.
      • zeldaf Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:25
        zamknięty
        morgen_stern napisała:

Masz rodzinę, żeby się wspólnie cieszyć z takich drobiazgów,
        > tutaj masz nieżyczliwych ci ludzi, którzy tylko czekają, żebyś się z czymś taki
        > m podłożyła. W takich myślach upewniam się, że doskonale o tym wiesz i robisz t
        > o specjalnie, żeby była twoja ukochana gó...oburza, jatka i żebyś mogła się obu
        > rzać na chamskie forumki.
        >
        To chyba silniejsze od niej. Nie sądzę by świadomie chciała zrobić komuś krzywdę lub na złość.
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:41
          zamknięty
          Następna, co mi robi psychoanalizę na odległość big_grinbig_grinbig_grin
          • zeldaf Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 11:32
            zamknięty
            Raczej staram się zrozumieć Twój punkt widzenia. Jak to jest, że ryzykujesz, że ściągniesz przez przypadek na którąś z córek- które bez wątpienia kochasz - uwagę jakiegoś świra. Bo jak widać budzisz kontrowersje, nie wiedzieć czemu. I nie - nie piszę tego złośliwie, nic do Ciebie nie mam. A młodym życzę jak najlepiej, fajnie że nowy rok zaczął im się od zmian na lepsze smile
            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:30
              zamknięty
              Dziękuję, życzenia przekażę smile Ja znam swoje dzieci po prostu, jesteśmy wobec siebie szczere i naprawdę dziwię się, że ktoś może podważać to co piszę o moich dzieciach i ich planach. O trollach to nawet nie wspominam, mam na myśli te forumki, którym się wydaje, że są lepsze i mądrzejsze ode mnie smile
    • edelstein Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 12:34
      zamknięty
      No i fajnie,ze mlodym sie uklada.
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 13:41
        zamknięty
        Dzięki,edel.
    • natalia.nat Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 13:35
      zamknięty
      Chwalisz się tym, że córka wynajęła mieszkanie? A cóż to takiego nadzwyczajnego?!
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:51
        zamknięty
        Nic. Ty za to kątem mieszkasz u rodziców i siedzisz na ich garnuszku. A przynajmniej tak robiłaś, gdy byłaś w wieku mojej córki.
        • toxicity1 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:59
          zamknięty
          rosapulchra-0 napisała:

Nic. Ty za to kątem mieszkasz u rodziców i siedzisz na ich garnuszku. A przynajmniej tak robiłaś, gdy byłaś w wieku mojej córki.

Naprawdę uważasz, że studiująca dziewiętnastolatka mieszkająca u rodziców, mieszka u nich "kątem"???
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:04
            zamknięty
            Nawet nie chce mi się odpowiadać na to pytanie.
            • toxicity1 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:10
              zamknięty
              rosapulchra-0 napisała:

Nawet nie chce mi się odpowiadać na to pytanie.

To się ...
              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:22
                zamknięty
                Hehehe, no i wyszło.. chamstwo z toxity big_grin
          • dyzurny_troll_forum Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:15
            zamknięty
            toxicity1 napisała:

> Naprawdę uważasz, że studiująca dziewiętnastolatka mieszkająca u rodziców, mies
            > zka u nich "kątem"???

Kątem nie kątem... lepiej chyba u rodziców niż u sponsora?

Znaczy partnera życiowego smile
            • lafiorka2 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:46
              zamknięty

> toxicity1 napisała:
              >
              > > Naprawdę uważasz, że studiująca dziewiętnastolatka mieszkająca u rodziców
              > , mies
              > > zka u nich "kątem"???
              >
              > Kątem nie kątem... lepiej chyba u rodziców niż u sponsora?
              >
              > Znaczy partnera życiowego smile

czekaj...jak to szło?
              100/100 big_grin big_grin big_grin
        • natalia.nat Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 16:24
          zamknięty
          Chyba ci coś na mózg padło. Ale może to normalny objaw jak się nie ma większych powodów do dumy niż wynajęcie mieszkania przez własne dziecko. Infantylizm do potęgi.
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:16
            zamknięty
            Sprawdź lepiej swój musk. I przestań się popisywac swoim chamstwem.
            • natalia.nat Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 12:26
              zamknięty
              Ty jesteś chamska. Skąd możesz wiedzieć co ja robiłam w wieku twojej córki?! Nie rozumiesz, że to normalne, że młoda dorosła osoba zaczyna życie na własny rachunek? Widocznie sama miałaś z tym problem, skoro się tak podniecasz. Ogarnij się.
      • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:00
        zamknięty
        > Chwalisz się tym, że córka wynajęła mieszkanie?
        Sa w miastach dzielnice, w ktorych nie jest latwo wynajac, a juz dobre mieszkanie za niewielkie pieniadze, to moze byc nawet sukcesem..
    • 7dosia Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:56
      zamknięty
      SUPER,super,ale jedno a moze dwa ale-czy mają w łazience włącznik czy zwyczajnie sznureczek,no i oczywiscie najważniejsze jakiego kolorku jest ten zieńciunio?,poza tym powodzenia bo to nie ostatnie takie popołudnie z "nowym"
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 14:58
        zamknięty
        Normalny włącznik mają big_grin A zięciunio jest Polakiem. Białym, z polskiej, katolickiej tradycyjnej rodziny.
        • toxicity1 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 15:13
          zamknięty
          rosapulchra-0 napisała:

Białym, z polskiej, katolickiej tradycyjnej rodziny.

Tradycyjnej?
          To pewnie wszyscy się cieszą, że przed ślubem (w dalekiej perspektywie) został "partnerem życiowym" i zamieszkał z dziewczyną...
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:43
            zamknięty
            Wiedziałam, że zaraz się ktoś dowali do tej "katolickiej" big_grin
            Mój zięciunio jest niewierzący, ale pochodzi z katolickiej rodziny. Ciekawe, jakiego teraz kopa wymyślisz? big_grin
    • astomi25 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 18:26
      zamknięty
      Ależ Rosa doprawdy, odpowiedz na pytanie, czy dziecko przed 20 tką, studiujące, mieszka u nich kątem?
      Co znaczy, nie chce mi sie odpowiadać? Zakładasz watęk to licz się z pytaniami userów.
      Ja też jestem ciekawa... Rośnie ci kolejna dwójka, z tego co wiem do 20 tki daleko nie mają. A jeśli nie znajdą swoich "zięciuni" i pozostaną w domu, to też bedą "na garnuszku"?
      I najważniejsze: gdzie ta granica przebiega? Do 18 jest jeszcze nasze dziecko, a potem juz tylko na garnuszku?

I jeszcze rada...taka pierdołą jak wynajęcie mieszkania, to ty nie możesz sie po prostu cieszyć w rodzinnym gronie? Mąż, córki?
      Żenada.
      • buuenos Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:19
        zamknięty
        Wiekszymi pie...mi forumki sie dziela i jakos nikt wlosow z glowy nie rwiesmile
        A mlodzi widac zaradni i zalezy im, zeby zyc w ladnym, przestronnym mieszkaniu. I problemow nie bedzie, zeby przenocowac gosci.
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:32
          zamknięty
          No przeca trzeba sobie nastrój poprawić czyimś kosztem, prawda? wink
          • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:50
            zamknięty
            roso, dumna jesteś z siebie, że ty, ach ach, biedna ofiaro, ach ach, wywołałaś taką obrzydliwą falę liczu w stosunku do własnej córki?

weź czaem pomyśl, co piszesz, zwłaszcza, że to nie jest bezpieczna przedstrzeń dla ciebie i tutaj wiele twoich postów wywołuje właśnie taką falę nienawiści... (na którą niestety zapracowałaś sobie solidnie)
            • buuenos Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:28
              zamknięty
              Yenna a ty, skoro dobro corki rosy lezy ci na sercu, po co tu wlazisz i jatrzysz?
              Poza tym, skoro macie jakies wczesniejsze ( mniemam ) zatarczki to zalatwiajcie je na priv.Jak na kobiety z klasa przystalo.
              • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:59
                zamknięty
                a gdzie tam jątrzę
                mam prawo napisać, co myślę na ten temat, do tego służy forum

a że rosa ciągle mieli jakiś temat i mieli, to jej problem
              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:46
                zamknięty
                Gdyby miała klasę, to nie łamałaby prawa i nie podawała moich danych adresowych do publicznej wiadomości. Uważaj na nią.
    • triss_merigold6 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 20:52
      zamknięty
      Pierwszy nie znaczy ostatni, byle matuś nie wybijała dziewczynie do głowy, że to już na zawsze a koles jest ukochanym zięciem.
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:48
        zamknięty
        Niczego córce nie wbijam do głowy, a chłopaka nazwałam zięciuniem dla żartu i tak się przyjęło. On do mnie mówi per teściunia i jest git. Nie można? Trzeba zaraz się doszukiwać kolejnego dna?
    • aurita Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:19
      zamknięty
      Szczerze powiem, ze zgadzam sie z morgen, ze Rosa niepotrzebnie wywleka swoje prywatne sprawy na forum (lepiej wszak napisac, ze to kolezanka lub nielubiana kuzynka) ale pojechalyscie...dawno nie widzialam takiego hejtu.... i to wy powinnyscie sie wstydzic.
      • morgen_stern Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:25
        zamknięty
        Zwróć uwagę, że największe g... rozrzucały jakieś trolle, kompletnie nieznane mi nicki. Więc może daruj sobie to pisanie w liczbie mnogiej gremialnie do wszystkich?
        • dyzurny_troll_forum Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:29
          zamknięty
          morgen_stern napisała:

> Zwróć uwagę, że największe g... rozrzucały jakieś trolle,

W imieniu troli chciałbym zauważyć, że największym trolem w wątku jest jego autorka. Snuje takie wizje, że trole wymiękają i chowają się pod kamienie.
          • yenna_m Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:31
            zamknięty
            daj już spokoj
            rosą rosą, też nie lubię
            ale niefajnie mi, że po uszach dostało się bogu ducha winnej dziewczynie, i że zrobiono z niej lafiryndę sad
            • dyzurny_troll_forum Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:41
              zamknięty
              yenna_m napisała:

> daj już spokoj

Jak by chciała dać spokój to by ładnie poprosiła o skasowanie tej żenady... Ale widocznie jest sprawia przyjemność taplanie się w tym błocku...

bebzol.com/pl/Dyskusja-z-idiota-jest-jak-zapasy-w-blocie-ze-swinia.113445.html
            • aurita Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:48
              zamknięty
              ta dziewczyna forum nie czyta i ma to w doopie, rosa forum czyta i to na nia poplynal caly hejt, to przed rosa nalezy sie wstydzic a nie przed wyimaginowana dziewczyna
              • yenna_m Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:50
                zamknięty
                nie zdziwiłabym się, gdyby jednak ta dziewczyzna zaglądała od czasu do czasu na ematkę
            • rosapulchra-0 Re: Przeszlyscie same siebie.... 03.01.15, 01:54
              zamknięty
              yenna_m napisała:

> daj już spokoj
              > rosą rosą, też nie lubię
              > ale niefajnie mi, że po uszach dostało się bogu ducha winnej dziewczynie, i że
              > zrobiono z niej lafiryndę sad

Sama nazwałaś ją wywłoką..
            • rosapulchra-0 Re: Przeszlyscie same siebie.... 04.01.15, 05:25
              zamknięty
              yenna_m napisała:

> daj już spokoj
              > rosą rosą, też nie lubię
              > ale niefajnie mi, że po uszach dostało się bogu ducha winnej dziewczynie, i że
              > zrobiono z niej lafiryndę sad

Wiesz co? Jeszcze raz to napiszę - sama nazwałaś moją córkę wywłoką, to raz, dwa nie udawaj tej fałszywej troski o moje dziecko. Wystarczy, że mnie oszukałaś podle.
              • yenna_m Re: Przeszlyscie same siebie.... 04.01.15, 11:27
                zamknięty
                Nie nazwalam twojej corki wywkoka. Jesli tak zrozumialas - przepraszam, nie to bylo moim zamiarem. Napisalam, ze swoim postem wywolalas tak jednoznaczna fale komentarzy pod adresem swojej corki (delikatnie rzecz biorac sugerujacych ze jest wywloka, A NIE JEST I NIE ZASLUGUJE TA BIEDNA DZIEWCZYNA NA TAKIE POTRAKTOWANIE NAWET JESLI MA DZIWNA I NIEODPOWIEDZIALNA MATKE) ze az boli.

Rosa, twoja nienawisc do mnie kaze ci kazde moje zdanie interpretowac tak, jak ty bys sama komus napisala i dosrala na forum, taka prawda. Zrozum, wisisz mi kalafiorem. Jestes mi obojetna. Jesli sie odezwalam to dlatego ze w swoje pajacowanie na forum (ktore mnie nawet nie bardzo interesuje, bo zadnej tresci w tym nie ma a ja jednak czytuje te ciekawsze a nie te durne watki) znow skonczylo sie dla czloknka twojej rodziny jak zwykle. Widac jestes na tyle niepojętna i malo bystra, ze sie nadal nie uczysz na wlasnych bledach. I po raz pierdylion ósmy dokladnie przerabiasz to sami na forum.

PS. Juz pojazalas ten wątek corce? Przeciez to takie w twoim stylu...
          • morgen_stern Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:31
            zamknięty
            W tym wątku się jakoś nie schowały. Weź już lepiej stąd płyń.
            • dyzurny_troll_forum Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:35
              zamknięty
              morgen_stern napisała:

> W tym wątku się jakoś nie schowały. Weź już lepiej stąd płyń.

Nie mów mi jak mam żyć....
              • guderianka Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 22:57
                zamknięty
                ..chyba pływać..
        • morgen_stern Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:30
          zamknięty
          Poza tym obstawiam, że autorem większości jest jedna i ta sama osoba, tylko nicki zmienia.
          • yenna_m Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:31
            zamknięty
            myślisz, że pacykuje?
            • morgen_stern Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:31
              zamknięty
              ?
              • yenna_m Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:33
                zamknięty
                no w sensie, że przelogowuje się z nicka na nicka ta osoba?
                powinna za to bana dostać po IP uncertain
            • marychna31 pacynkuje, yenno, nt. 02.01.15, 21:42
              zamknięty

• yenna_m Re: pacynkuje, yenno, nt. 02.01.15, 21:44
                zamknięty
                Aaaaaa... smile No właśnie.
              • claudel6 Re: pacynkuje, yenno, nt. 04.01.15, 02:19
                zamknięty
                big_grin
          • marychna31 Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:36
            zamknięty
            > Poza tym obstawiam, że autorem większości jest jedna i ta sama osoba, tylko nic
            > ki zmienia.

Też to obstawiam. Na dokładkę obstawiam, że to patriota, który miał tu więcej nie pisać.

A tak ogólnie, w sensie, że nie do morgen - można kogoś nie lubić ale po co pisać pierdoły o jego dziecku, skoro to dziecko w forum nawet nie uczestniczy i nigdy nam żadnej krzywdy nie zrobiło?
          • rosapulchra-0 Re: Przeszlyscie same siebie.... 03.01.15, 01:55
            zamknięty
            Mam takie samo wrażenie..
        • aurita Re: Przeszlyscie same siebie.... 02.01.15, 21:46
          zamknięty
          Mam sobie darowac bo Ty nickow nie rozpoznajesz??? to jakies dzikie zachcianki

90 % postow w tym watku to bloto
    • greenpeacestar Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:27
      zamknięty
      Dokladnie, obstawiam ze mloda chciala wyrwac sie z domu i chwycila sie brzytwy. Ladna dziewczyna, a koles wyglada jak typowy Wiesiek oderwany od pluga.
      • astomi25 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:30
        zamknięty
        a skad wy wiecie jak ta corka wyglada?
        • greenpeacestar Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:36
          zamknięty
          No jak to skad? Tak to jest jak mamusia prowadzi bujne zycie online.
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:50
          zamknięty
          astomi25 napisała:

> a skad wy wiecie jak ta corka wyglada?
          >

Bo yenna złamała prawo i podała moje dane adresowe na forum do publicznej wiadomości. Wątek jest do znalezienia, a poczty emaliowe działają, prawda?
          • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:37
            zamknięty
            Klamiesz. Nigdy nie podalam nikomu adresu ani nie podalam na forum niczyjego nazwiska. Padly dwa linki do artykulow w prasie polonijnej (z obszernymi cytatami z ematki).
            Rosa, klamiesz. Podaj linka, gdzie ten niby adres?
      • zeldaf Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:31
        zamknięty
        Skąd ludzie wiedzą jak oni wyglądają? To już przegięcie.
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:53
          zamknięty
          To dzięki yennie. Dwa albo trzy lata temu podała moje dane na forum.
          • kosheen4 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:58
            zamknięty
            rosapulchra-0 napisała:

> To dzięki yennie. Dwa albo trzy lata temu podała moje dane na forum.

interesujące. myślisz, że to też yenna przekupiła pracowników googla, żeby po wpisaniu w wyszukiwarkę "anielska blog" na pierwszej stronie ukazał się adres do twojego twittera z imieniem i nazwiskiem? a może ludzie z twittera też przekupieni i na prośbę yenny dodali twoje dane do konta z reklamą bloga?
            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 14:04
              zamknięty
              Naprawdę nie rozumiesz?
            • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:35
              zamknięty
              Yenna wszystko moze. Jest wszechmogaca.
              Yestem bogiem kurna. O!
              • a1ma Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:37
                zamknięty
                Tylko uświadom to sobie! big_grin
      • 18lipcowa3 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:40
        zamknięty
        greenpeacestar napisała:

> Dokladnie, obstawiam ze mloda chciala wyrwac sie z domu i chwycila sie brzytwy.
        > Ladna dziewczyna, a koles wyglada jak typowy Wiesiek oderwany od pluga.

Ładna ? Dziewczyna jest śliczna.
        • greenpeacestar Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 21:57
          zamknięty
          Moim zdaniem ladna i sprawia wrazenie sympatycznej.
      • kocio_007 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 00:34
        zamknięty
        Już wiem ,kogo mi on przypomina. Zięciunio znaczy. Wypisz wymaluj Tomasz Lubert, ten od Virgin. Tylko zięciunio twarz ma bardziej pociągłą.... Tak ze wiecie....
    • melancho_lia Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:36
      zamknięty
      Rosa, super ze córce sie układa. Naprawdę.
      Laski pojechały po Tobie i po niej negując jej uczucie i związek. A ja Ci napiszę, ze zdarzają się takie związki w tym wieku, które sa trwałe (ja sama jestem tego przykładem, w tym roku 12 lat stażu małżeńskiego i 16 lat związku, męża poznałam w liceum).
      W każdym razie ja życzę Twojej córce jak najlepiej smile
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 01:58
        zamknięty
        Dziękuję. Ja jestem szczęśliwa jej szczęściem, naprawdę.
        • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:48
          zamknięty
          Pokaz jej ten wątek. Mysle ze wtedy wasze szczescie rozkwitnie w pelni.
    • lafiorka2 Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:42
      zamknięty
      nic już ie napiszę....szkoda słówuncertain

"priorytety"????

dej luz.
    • chocolatemonster Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 22:51
      zamknięty
      O raju! Co za szambo! Wiem, że na ematce pojęcie 'klasa' trąci myszką ale na Bora Zielonego! Jak można pisać takie plugawe pomyje na niewinną dziewczynę (i jej chłopaka) tylko dlatego,że się z Rosą ma na pieńku. Nie ma już kobiet, które 'potrafią być ponadto?'. Straszne jesteście (te, które plują), zacietrzewione, bez klasy.

Rosa- życzę twojej córce spełnienia marzeń. Niech jej się darzy!

• rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 02:00
        zamknięty
        Dzięki, Choco smile
    • saszanasza Re: Uwaga! Chwalę się! 02.01.15, 23:39
      zamknięty
      rosa, masz prawo cieszyć się ze szczęścia własnych dziecismile
    • misterni Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 02:17
      zamknięty
      Wiem co to za radość, gdy się widzi własne dziecko zadowolone z życia i szczęśliwe smile
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 03:30
        zamknięty
        Dziękuję! I Tobie i wszystkim, którzy wiedzą o czym piszę i wiedzą, że naprawdę można się cieszyć radością własnych dzieci. Naprawdę dziękuję.
      • marychna31 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 12:08
        zamknięty
        Nie ma chyba większej radości niż radość ze szczęścia dzieckasmile
        Nie dziwię się matce, która się tym cieszy i chce się tym podzielić z innymi.
    • karla.on Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 03:36
      zamknięty
      Rosa, masz sliczna corke!!!
      Rosa, zajelo mi 5 minut, nie majac zadnych danych oprocz tego nicka na forum, aby znalezc cala Twoja rodzine na wszystkich portalach spolecznosciowych. Nie sadze aby Cie to interesowalo jak to zrobilam. Ale kurcze, rosa przystopuj z private info na temat Twoich dzieci, to zostanie w sieci juz na zawsze. Nie rob im krzywdy, bo nawet nie wiesz kiedy i w ktorym momencie to sie stanie.
      Nie jestes juz anonimowa osoba, jestes osoba publiczna. w tym momencie konta Twojego meza i dzieci tez.
      jesli mnie tez tak latwo odnalezc to ja wysiadam sad
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 03:45
        zamknięty
        Ależ ja nigdy nie byłam anonimowa. Moja rodzina również.
        • karla.on Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 04:29
          zamknięty
          a to spoko, skoro masz swiadomosc i lubisz to, to sie nie czepiam
          • kocio_007 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 10:10
            zamknięty
            Rosa pozbawiła całą swoją rodzinę anonimowości. Ciekawe, czy rodzina się na to zgodziła, czy rosa w ogóle zapytała ich o zgodę, wywlekając najintymniejsza szczegóły z ich zycia na forum publicznym.
            Śmiem wątpić. I oto wystarczy 5 minut, zeby ustalić, jak wyglądają ( K, najmłodsza córka rosy... Hmmm... Raczej nie wróżę prędko zięciunia - pasztet wink rosa ma, co chciała. Ale nie dotrze do niej, szkoda słów. Najlepiej byłoby, jak ktoś napisał wcześniej ignorować jej posty. To by ja zabiło na forum. Tylko kto sie powstrzyma, kiedy rosa podrzuca takie smakowite kąski....
            • zuleyka.z.talgaru Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 10:59
              zamknięty
              Właśnie nie za bardzo wiedziałam o co chodzi tu z Rosą i rzeczywiście...przewertowałam kilka co ciekawszych wątków, ustalić jej tożsamość to prostsze niż umówić się do dobrego dentysty....chyba najlepszy sposób to ignor...ale zdaje się, że forumki lubią się tak wzajemnie podjudzać.
            • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 11:41
              zamknięty
              > I oto wystarczy 5 minut, zeby ustalić, jak wyglądają ( K, najmłodsza córka rosy...
              > Hmmm... Raczej nie wróżę prędko zięciunia - pasztet wink

" uświadomiłam sobie, jaką s...ką była dla mnie moja matka. Przepraszam za ostre słowo, ale jest tu jak najbardziej na miejscu. Wcześniej wiedziałam (rozumowo), że jest toksyczna, wredna, złośliwa i nie lubi mnie. Krytykowała wszystko - wygląd, zachowanie, znajomych, to jak jem, jak się poruszam (wypinasz dupę jak twoja ciotka). Dużo by pisać. (...) Żeby własnemu dziecku zgotować takie dzieciństwo, jakie ona mi zapewniła, trzeba go chyba nienawidzić."
              "Apropos, moja matka nie była za bardzo pokiereszowana, miała normalną ponoć kochającą rodzinę. Tylko taki charakter - zawsze lubiła dop... słabszemu od siebie."

Niedaleko pada jablko od jabloni..
              • kocio_007 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 11:56
                zamknięty
                Mylisz się, daleko smile przede wszystkim moje dzieci sa kochane i akceptowane, wychowują sie w spokoju. Szanuję je i nie upubliczniam ich wizerunku. Jesli coś o nich wyczytasz, to same dobre rzeczy. Po tych wpisach nikt ich nie zidentyfikuje. Mojej matki tez zreszta nie smile a moze chodzi o ojca wink czasami, dbając o prywatność, zmieniam istotne szczegóły, nawet płeć. Rosa tego nie robi - z łatwością dowiesz sie o niej i jej rodzinie wszystkiego - I NIE DZIEKI YENNIE!!!! rosa, podając tyle informacji, sama wystawiła siebie i swoich bliskich na cel. Jesli idzie o nią - kij jej w oko, ale dzieci? Z imienia i nazwiska, z wyglądu? No prosze. A swoją opinie każdy na forum moze wyrazić. Nawet, jesli jest nie taka, jakiej piszący oczekuje smile
                • dziennik-niecodziennik Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 12:15
                  zamknięty
                  > Jesli coś o nich wyczytasz, to same dobre rzeczy.

no patrz, to tak jak o dzieciach Rosy!...
                • dziennik-niecodziennik Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 12:17
                  zamknięty
                  > sama wystawiła siebie i swoich bliskich na cel.

nawet jesli - trzeba byc wyjątkowym chamem zeby z takiej okazji korzystac - i krzywdzic niczemu niewinne osoby. tak, wiem - to Rosa ich wystawia, to ona pokazuje ich prywatnosc, bla bla bla - ale czy na pewno trzeba z tego korzystac?...
                • baltycki Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 12:20
                  zamknięty
                  > ale dzieci? Z imienia i nazwiska, z wyglądu?
                  A co Cie to ku..rcze obchodzi?
                  Jej dzieci,
                  jej geny,
                  jej sprawa.

• rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:39
                  zamknięty
                  Baltycki ma rację, jesteś podlejsza i gorsza od swojej matki.
            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:36
              zamknięty
              Nie Rosa, tylko yenna. To ona podała do publicznej wiadomości moje dane i od tamtej pory anonimowość stała się pustym słowem. yena złamała prawo podając moje adresowe dane do publicznej wiadomości bez mojej zgody, rozumiesz??
              Niejedna forumka ma profil na fb czy innej nk. I jakoś nikt netu nie przeszukuje. Kilka dni temu jedna panna (prawdopodobnie nick na tę potrzebę stworzony) podała moje miejsce zamieszkania, inicjały i jeszcze kilka faktów, które nie mają prawa być podawane do publicznej wiadomości. Obstawiam jene, bo to zła, podła i fałszywa do bólu kobieta. Najpierw mnie zaprosiła do swoich znajomych, udawała przyjaciółkę, by potem wszystko, czego dowiedziała się na mój temat opisać na forum, włącznie z moim imieniem i nazwiskiem. Zrobiła to oczywiście z troski o moje dzieci..
              • aurita Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 19:36
                zamknięty
                Roso, wpisalam w google nazwe Twojego bloga: wyszedl mi link do twitera z Twoim imieniem i nazwiskiem, kiedy dodalam to w wyszukiwarce otrzymalam Twoj adres a takze imiona Twojego meza, i dwojki corek. Nie jestem jakims geniuszem komputerowym, ot skorzystalam z googla. Dwa zapytania i wiem jak sie nazywasz i gdzie mieszkasz....
                • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 05:11
                  zamknięty
                  Ale zdajesz sobie sprawę, że czym innym jest znalezienie kogoś w necie i zatrzymanie tego dla siebie, a czym innym ogłaszanie tego na forum i to wbrew woli właściciela tychże danych. To co zrobiła jena i dziś ten jej sobowtór to chamstwo w czystej postaci.
                  • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 10:45
                    zamknięty
                    Ty podałaś swoje dane do publicznej wiadomości. Ile można Ci tłumaczyć? Reklamujesz się na twitterze jako autorka swojego bloga z imienia i nazwiska. Chwalisz się na forach swoim nazwiskiem. Podkreślasz z zadowoleniem, ze nie jesteś anonimowa. Zdecyduj się.
                    Linka dostałaś na własną wyraźnie wypowiedzianą prośbę.
                    • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 11:39
                      zamknięty
                      Ostatecznie skoro Cie prosila o dowód... Nie mozna miec ciastka i zjesc ciastka.
                    • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 12:51
                      zamknięty
                      Ja ze swoimi danymi mogę robić co chcę, ty nie masz prawa nimi dysponować.
                      • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 12:58
                        zamknięty
                        Zdecydowanie rosa stracila kontakt z rzeczywistością...
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 13:02
                        zamknięty
                        Dziewczyno....zapomniałaś chyba wziąć leków....
                        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 13:09
                          zamknięty
                          To nie ty miałaś opuścić ten wątek?
              • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:23
                zamknięty
                Roso i tez klamiesz. Nikomu nigdy nie podalam twoich danych teleadresowych. Insza sprawa, ze wystarczy wpisac w google adres twojego bloga i te dane same wyskakuja...
                • a1ma Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:45
                  zamknięty
                  rosa, yenna ma racje. 30 sekund zajęło mi znalezienie tego adresu, nazwisk, imion... Wiec chyba nie ma co miec pretensji do niej, ze coś ujawniła, bo to nie sa tajne informacje.
                  • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 05:23
                    zamknięty
                    No i? Znalazłaś, zobaczyłaś i zostawiłaś dla własnej wiadomości, a to co zrobiła jena i jej sobowtór to jest niezgodne z prawem, bo operują moimi, podkreślam, moimi danymi bez mojej zgody.
                    • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 10:55
                      zamknięty
                      Really? w jaki sposób? Przytaczając Ci cytat z Ciebie, gdy się upierałaś, że nie podajesz swojego nazwiska na forach?
                      Nie rozumiesz terminu operować danymi.
                      A twój adres w necie nie pojawił się sam. I zauważ że linka do niego nie podałam. No niestety łatwo go znaleźć. Że już nie wspomnę, że jest nie w jednym, a w kilku miejscach. Rozpowszechniasz swoje dane w necie. Piszesz bloga w zasadzie pod swoim nazwiskiem, bo pod nazwiskiem reklamujesz go na twitterze. Twitter, net to jest współczesna gazeta! Ciągle udajesz, że czegoś nie rozumiesz. Jeśli ktoś coś pisze pod nazwiskiem, można go cytować. Nie wiedziałaś? Po to ludzie piszą na twitterze żeby ich cytowano. Ty się odtajniłaś łącząc swoje nazwisko z blogiem i swoim nickiem. Twitter przekierowuje do nicka anieliczka! Ogłosiłaś światu kim jesteś bo chciałaś.
                      Przeszkadza Ci tylko, że się okazało, jaką jesteś kłamczuchą.
                      • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 11:38
                        zamknięty
                        Ale tez dlatego, ze rosa sie boi, iz przesrala w ten sposob swoja anonimowosc i w koncu ktos czytajacy jej wypociny w necie i mieszkajacy w UK zadenoncjuje ja do odpowiednich wladz. W sumie jesli to, co pisze na swoim blogu jest prawda, to by nalezalo, bo swoim dzieciom id kat zamienia zycie w pieklo.

i o to chodzi, o nic innego.
                        • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 12:00
                          zamknięty
                          I te opowieści od 3 lat firmuje swoim imieniem i nazwiskiem na twitterze. Nie wiedziała, że to robi? Że straciła dawno temu?
                          • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 12:00
                            zamknięty
                            straciła anonimowość
                          • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 12:08
                            zamknięty
                            Jesli nie wiedziala to pare lat temu rosa stracila kontakt z rzeczywistością.
                • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 05:21
                  zamknięty
                  Podałaś linka z moim imieniem i nazwiskiem. Nie kłam.
                  • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 11:05
                    zamknięty
                    Reklamujesz swojego bloga na twitterze pod swoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem od 3 lat!
                    Bloga, którego miałaś w sygnaturce. Z którego zrobiłaś odesłanie do tego właśnie konta na twitterze!
                    Sama odsyłasz do swoich danych. Sama je upubliczniłaś. Sama się z premedytacją ujawniasz.
                  • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 11:34
                    zamknięty
                    Zalinkowalam artykul DZIENNIKARK z obszernymi cytatami z forum. Twoj? No ja nie moge. Google tez przekupilam, zeby na pierwszej stronie po wpisaniu adresu twojego bloga wywalalo twoje nazwisko. Oraz adres.

No mowilam, ze yestem bogiem i mam takie znajomosci na twitterze, w googkach i calym necie, ze strach. Jak kto mi podpadnie, to od razu w sposob czarodziejski jego dane osobowe oraz adres zostana podpiete pod adres bloga i profil twittera, a to wzystko spozycjonowane zostana na 1-2 stronie googla. Wiec kurde uwazac i nie podpadac mnie! O!
          • astomi25 Normalnie Rosa nie rozumiem 03.01.15, 11:05
            zamknięty
            Fakt iz forumki wiedza jak wygladasz przypisujesz yennie. To ona zlamala prawo, to ona podala twoje dane do wiadomosci. Kiedys tam na forum. Jak to mozliwe ze i teraz majac twojego nicka mozna wasza rodzine wygoglac? A jesli mozna, znaczy wasze zdjecia i historie kraza po necie. Co za tym idzie, nie przeszkadza ci to bo jak sama piszesz, twoja rodzina nigdy anonimowa nie byla.
            Nie znam yenny i nie wiem jaka jest, ale w tym przypadku zarzucanie jej ze "sprzedala twoje dane" to ta sama kategoria jak pretensje do Chinczyka ze jest zolty.
            W ogole co mnie uderzylo w twoich postach (juz nie pierwszy raz). Raz piszesz jedno, w kolejnym poscie temu zaprzeczasz. Jak ktos wylapie niescislosci to twoja obrona sa slowa:
            -pisz na temat
            -a ty juz nie masz do czego sie przyczepic?
            -nastepna sie znalazla
            -potrafisz tylko obrazac
            -wez zejdz ze mnic dobra?
            albo hit:
            -nie chce mi sie odpowiadac na to pytanie.

Nie ma sensu zarzucac komukolwiek tego co cie spotyka. Bo na swoj wizerunek netowy pracujesz od lat, ciezko i intensywnie. Ale jednak sama.
            Ja jestem na forum od 2003 roku. Ile mozesz powiedziec o mojej rodzinie?
            • wpak Re: Normalnie Rosa nie rozumiem 03.01.15, 11:38
              zamknięty
              Rosa, a Twoje dzieci wiedza, ze tak nimi ciorasz po Internecie? Serio pytam.
      • marychna31 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 12:07
        zamknięty
        Nie mam pojęcia o danych na temat rosy i kogokolwiek z członków jej rodziny.

Nie dlatego, że nie potrafię posługiwać się internetem ale dlatego, że jakbym te dane miała to nie mam zielonego pojęcia, co niby miałabym z nimi zrobić.
    • chocolatemonster Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 12:34
      zamknięty
      Dalibyście/dałybyście spokój z żerowaniem na tym, co pisze Rosa i z kretyńskim węszeniem, sprawdzaniem jak wyglądają jej córki i chłopak jednej z nich. To,że gdzieś kiedyś coś wyciekło, to,że Rosa ma bloga i pisze na forum o swojej rodzinie nie daje wam prawa ( moralnego prawa) do robienia takiego szamba. Okazja czyni hejtera. Widać, kto z niej skorzystał. I wy macie czelnośc burzyć się w innych wątkach,ze to forum straciło klasę.
    • totorotot Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:17
      zamknięty
      Musisz byc pienie dumna z córki, ja na pewno bym była smile Poza tym na pewno bym coś chciała jej doradzić przy urządzaniu, co bardzo lubię. Gratulacje!
      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:42
        zamknięty
        Chcę dołożyć im kasy do urządzenia sypialni i gabinetu. Ale to ma być niespodzianka smile
    • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 13:44
      zamknięty
      Tak sobie teraz myślę, że gdyby nie morgen i jej "życzliwa rada", to ta puszka Pandory byłaby zamknięta.. Wystarczy przeanalizować wątek sad
      • kosheen4 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 14:08
        zamknięty
        rosapulchra-0 napisała:

> Tak sobie teraz myślę, że gdyby nie morgen i jej "życzliwa rada", to ta puszka
        > Pandory byłaby zamknięta.. Wystarczy przeanalizować wątek sad

taaak, szukaj teraz, na kogo by tu winę zrzucić, szukaj.
        nie gdyby nie rada morgen, ale gdyby nie twój ton i to co piszesz. wystawiasz pośladki, a potem obłudnie dziwisz się, że cię po nich biją. "Jest jeszcze kilka dobrych nowin z życia mojej najstarszej córki, ale pominę je milczeniem, bo są zbyt osobiste i trolle będą je wykorzystywać do ujadania i kąsania mnie. " - no wzruszające, no.

sama sprawa główna, ta którą się chwalisz, jest fajna. pozytywna. ekstra, że się młodej udało. ale sposób w jaki to czynisz sprawia, że do twojej rodziny przylepia się błoto. i nie jest temu winna ani morgen, ani yenna. sama prowokujesz swoje "psychofanki", i dbasz żeby się nie nudziły.
        • melancho_lia Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 14:11
          zamknięty
          Ej no, sorry. Napisała normalnego posta. Cieszy sie radością córki jak kazda matka by sie cieszyła. Dopiero potem rozpętało się to żenujące piekło.
          Niektóre tutaj to juz naprawde dno osiągnęły...
      • morgen_stern Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 14:20
        zamknięty
        Ach, więc to wszystko moja wina?? Jesteś mistrzynią, doprawdy.
        • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 14:49
          zamknięty
          Nie przypisuję ci żadnej winy, ani tym bardziej złej woli. Przeanalizuj wątek i sama dojdziesz do podobnego wniosku.
          • morgen_stern Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 15:12
            zamknięty
            Ostatnie, na co mam ochotę to dogłębna analiza twoich jatek. Masz zresztą to, co lubisz najbardziej - jatkę, wyzwiska, siebie jako uciśniona ofiarę, sporo obrońców - jest cudownie, powinnaś być zadowolona.
            Jesteś toksyczną manipulantką i zdania nie zmienię.
            • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 18:15
              zamknięty
              Daj spokój, Yenna wg niej jest winna ujawnieniu jej tożsamości, a to nie Yenna a ona sama się pochwaliła na innym forum swoim imieniem i nazwiskiem (!) Dodała do tego linka do swojego bloga i teraz każdy, kto wpisze w google nazwę jej bloga, dostaje w pakiecie jej nicki na wszystkich forach, imię, nazwisko, adres (!!!) oraz fejsową galerię całej rodziny… I kto ujawnia tożsamość, twarze dzieci i męża? Naprawdę Yenna? Ależ nie. A pani jej ciągle zarzuca, że ją tak strasznie zdekonspirowała… Schizo.
              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 19:13
                zamknięty
                Kolejne brednie wyssane z palca.
              • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 20:02
                zamknięty
                I co teraz drogie bravo? Podać linka by odeprzeć kłamstwa zarzut? Rzeczona pani zdaje się sobie życzy?
                • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 21:45
                  zamknięty
                  No i jaka nastała cudowna cisza. Jednak się okazało, że Rosa dobrze wie, że podawała swoje imię i nazwisko na forach. A taka była Yenna zua zua zua.
                  • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 22:47
                    zamknięty
                    Poproszę linka do MOJEJ wypowiedzi, w której podałam swoje dane adresowe.
                    • cloudy4 [...] 03.01.15, 23:18
                      zamknięty
                      • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 23:22
                        zamknięty
                        Miałaś pokazać linka z tego forum. I właśnie Zrobiłaś dokładnie to samo, co y ena. Podałaś
                        moje nazwisko bez mojej zgody. Mam nadzieję, że dostaniesz za to bana.
                        • aurita Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 23:26
                          zamknięty
                          rosa, ciebie mozna wygooglac o czym informowalam cie pare postow wczesniej!!!!
                          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 23:31
                            zamknięty
                            I CO Z TEGO? Podała moje dane osobowe bez mojej zgody. Nie ma prawa tego robić.
                            • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 23:36
                              zamknięty
                              Ty podałaś te dane. Sama osobiście. Poprosiłaś, żeby podać Ci tu na tacy dowód. Bo przecież takie brednie pisałam, że się sama dekonspirujesz.
                            • astomi25 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 23:44
                              zamknięty
                              Ale przeciez sama chciałaś tych dowodów!
                            • aurita Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 23:49
                              zamknięty
                              ona podala tylko linki gdzie Twoje dane mozna znalesc
                              Rosa nie zlosc sie, tylko dbaj bardziej o swoja anonimowosc jezeli Ci na niej zalezy

Nie chce Ci kadzic, ale wygladasz bardzo sympatycznie i przypominasz mi przyjaciolke mojej mamy (tak z 25 lat temu of course). Bede Cie milo kojarzyc smile no i co za figura!
                              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 00:55
                                zamknięty
                                Ja się nie złuszczanie złoszczę, całkiem niedawno była dyskusja na temat upublicznienia cudzych danych bez zgody właściciela. I ktoś podał podstawę prawną, gdzie wyraźnie napisano, że to jest działanie bezprawne. Nie podam teraz linka, bo jestem poza domem, ale jak wrócę to poszukam.
                              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 00:59
                                zamknięty
                                Podała moje nazwisko w swoim poście. Nie tylko same linki.
                                • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:07
                                  zamknięty
                                  Słonko ja nie podałam samego nazwiska. Ja podałam cytat. Zgadnij któż cytat ów popełnił?
                                  Jak zwykle kruszysz kopię o głupotę. Podczas gdy konto na Twitterze właściwie załatwia wszystko. Powiązałaś swojego bloga z nazwiskiem. Upubliczniłaś swoje nazwisko! Robiłaś to od dawna- zerknijmy kiedy zaczęłaś llinkować bloga na twitterze. Ile osób Ci to pisało? Pół forum od dawna zna te Twoje dane osobowe. I wygląd Twój i rodziny.
                                  Nie można upublicznić danych, które zostały wcześniej upublicznione. Przez Ciebie.
                                • yenna_m Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:15
                                  zamknięty
                                  Rosa kłamiesz w żywe oczy. Podałam jedynie ogólnodostępne linki. Pomijam fakt, ze podalam w czasach, gdy na drugiej-trzeciej pozycji google wywalał, po wpisaniu linka do twojego bloga, profil na twitterze elasnie z imieniem i nazwiskiem, gdzie udostepnialas kolejne notki swojego bloga. Takze ten tego...

Po prostu wez na klate zasady dzialania netu i nie klam.
                            • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 00:06
                              zamknięty
                              Dane osobowe bez zgody?
                              www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=anielska.blog+twitter
                              Konto na twitterze też Ci zakładałam?
                              • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 00:58
                                zamknięty
                                Nie masz prawa upubliczniać czyichś danych osobowych bez zgody właściciela.
                                • zuleyka.z.talgaru Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:18
                                  zamknięty
                                  Przecież ona tylko wrzuciła frazę w google...jak jesteś na tyle niemądra, żeby łączyć wszystko swoim nazwiskiem to już Twój problem.
                                  • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:26
                                    zamknięty
                                    Aaaa już wiem. Ona nie rozumie co znaczy upubliczniać. Jak upublicznia na twitterze to to nie jest wg niej upublicznianie. Jak na innym forum - też nie. Sieć się nie liczy jako miejsce gdzie Rosa z zapałem się z nazwiska upublicznia. Upublicznianie jest tu, na forum. Bo tu jest "publiczność"!
                                    • zuleyka.z.talgaru Re: Uwaga! Chwalę się! 04.01.15, 01:28
                                      zamknięty
                                      Najlepiej będzie opuścić ten teatr jednego aktora - czyli ten wątek.
                        • cloudy4 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 23:29
                          zamknięty
                          Bardzo wyraźnie zacytowałam swoją wypowiedź żeby byla pewność, jakim słowom zarzucasz kłamstwo. Próbowałaś się jak zwykle wiwynąć kłamstwem. Jak wtedy gdy dziewczyny mowiły, że umieszczałaś zdjęcia dzieci na forum, a Ty kłamałaś na szybko, że są wszystkie blondynkami. I żądałaś dowodu. To go dostałaś.
                          Ty zamieściłaś swoje imię i nazwisko w sieci. Ile osób Ci tu mówi, że to jest błysk, żeby Cię wygooglać? Właśnie dlatego, że zamieściłaś za dużo danych w sieci. Sama. Osobiście.
                • astomi25 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 22:25
                  zamknięty
                  A daj spokoj z linkiem. Najwyzej Rosa napisze " jedyne co potrafisz to mnie obrazac"
                  smile
        • astomi25 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 15:02
          zamknięty
          Mnie w postach Rosy wqu...a ignorowanie swoich czytelnikow. Zakladam watek to sie licze m.in z pytaniami.
          Ja tutaj jadem nie pluje, corki Rosy nie wyzywam. Co wiecej podoba mi sie jak dziecko jest samodzielne i potrafi polaczyc prace z nauka a nie tylko ciagnac od rodzicow.
          Ale padlo tu stwierdzenie Rosy, ze osoba 19 letnia, niepracujaca,STUDIUJACA jest utrzymanka rodzicow. Pytania Rosa ma w rzyci. Bo oczywiscie odpowiedz szczera moglaby byc niewygodna. W koncu sa w domu niewiele mlodsze corki. No wlasnie co z nimi? Ta 18 letnia to juz tez chyba z coreczki awansowala na darmozjada?
          Roso apel do ciebie. To jest FORUM PUBLICZNE, a nie teatr jednego widza. Szczerze mowiac nawet jesli ktos pojechal tu zbyt ostro, to ja to rozumiem ( nie mylic z usprawiedliwiam)
          Rozumiem, bo sama sie podkladasz, piszesz pier.doly, sama sobie zaprzeczasz , a na koniec odwracasz kota ogonem i robisz z siebie ofiare.
          No wiec rozumiem ze ludziom puszczaja nerwy. Dobrze ze mam na tyle duzo dystansu do swiata wirtualnego, aby te twoje posty i posciki skwitowac jedynie smiechem.
          • varna771 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 18:20
            zamknięty
            Rosa, gdzie można poczytać Twojego bloga? ktoś podawał jaką drogą mozna poszukać, ale ja nie znalazłamsmile
            • rosapulchra-0 Re: Uwaga! Chwalę się! 03.01.15, 19:15
              zamknięty
              anielska.blog.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka