edelstein 05.07.15, 10:31 Upal jest nie do zniesienia.Efektem sa potowki u mlodego,mimo cienia,moczenia w wodzie i zakladania wylacznie bokserek ma potowki doslownie wszedzie.Swedza,szczypia.Zal mi go.Macie jakis Patent na to swinstwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kai_30 Re: Pomocy. 05.07.15, 10:37 Potówek nie znam poza okresem niemowlęcym, ale bobasy maczałam w wodzie z odrobiną nadmanganianu potasu, tak żeby była lekko różowa. No a poza tym schładzaj, schładzaj ile się da, jeśli nie masz klimy, to wentylator chociaż, zasłoń okna czymś ciemnym - u nas na balkonie w drzwiach balkonowych wisi non stop mokry granatowy ręcznik. Wychodzenia w temperaturze powyżej 35 stopni unikamy, chyba że w celu siedzenia w chłodnej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pomocy. 05.07.15, 10:44 Wspolczuję... Probowalas krochmalu?- gotowany z maki ziemniaczanej, dodawany do kąpieli. Leczy i hamuje swedzenie. Bokserki tylko bawelniane, podobnie reczniki. Nie wolno przy osuszaniu trzec recznikiem skory, tylko delikatnie dotykac. Schladzaj dziecku nadgarstki- tam przebiegaja duze naczynia, latwo wowczas obnizyc t ciala. Do pokoju klimatyzer ... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Pomocy. 05.07.15, 11:06 Wszystko bawelniane,nie tre,klimatyzer tez jest.Juz dawno nie mial tak duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldamoja Re: Pomocy. 05.07.15, 11:10 potwierdzam kąpiel nadmaganian lub krochmal i najlepiej nie smarować żadnymi kremami Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Pomocy. 05.07.15, 11:14 Nie mocz. Susz. Chociaż wiem, że w upały to mało możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pomocy. 05.07.15, 11:17 Pierwsze co mi przyszło do głowy to nadmanganian potasu albo krochmal dodany do wody podczas kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Pomocy. 05.07.15, 11:32 Nie pamiętam problemu u mojego dziecka ale ja miewam takie problemy ze swoją dorosła skórą na szyi i dekolcie. Używam alantanu w pudrze zaraz po kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Pomocy. 05.07.15, 11:37 Może to reakcja na słońce? Daj mu wapno na wszelki wypadek i jakiś zyrtec Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Pomocy. 05.07.15, 12:12 Szczegolnie na zakrytych posladkach.To sa,potowki,najbardziej wysypany jest tam gdzie mial spodnie.Najmniej na twarzy i ramionach. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pomocy. 05.07.15, 12:17 To jak i tak siedzicie w domu, a pewnie przy takim piekle siedzicie, to niech pochodzi na golasa, żeby wietrzyć te potówki. Ewentualnie w dłuższej koszulce na ramiączkach, jeżeli macie okna wychodzące na wścibskich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pomocy. 05.07.15, 12:19 A w ogóle jakie macie prognozy? Bo na burzowej mapie widzę, że od strony Holandii idą do was bardzo atrakcyjne burze, może się ochłodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Pomocy. 05.07.15, 18:13 no jak na pupie to nie od kremów przeciwsłonecznych. taki wysyp nazywa się Mallorca acne. dzieci szczególnie narażone, bo kuriozalne to te kremy są najbardziej uczulające. zawierają bowiem więcej emulgatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Pomocy. 05.07.15, 12:21 Przecierałam spirytusem salicylowym, kilka razy dziennie. Nie wiem czy to nie jakieś farmakologiczne średniowiecze ale na mojego działało. Tez miał na tyłku, szczególnie jak pojeździł samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Pomocy. 05.07.15, 19:19 Nadmanganian potasu lub krochmal u moich sprawdzały się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Pomocy. 05.07.15, 19:25 Od środka zadziałać bym proponowała. Skasować chwilowo ostre przyprawy, mięso, czekoladę, zbyt dużo nabiału. Moje dzieci nie, ale ja tak mam, że jak jem zbyt "niezdrowo", to mi własny pot szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Pomocy. 05.07.15, 19:33 Warzywa i owoce. Teraz dużo pysznych sezonowych owoców jest. Makarony z lekkimi sosami i inne mączne rzeczy - to jest lekkostrawne. W upał wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś