Dodaj do ulubionych

Aria Twin Peg Perego (Mamas and Papas)

06.05.14, 09:11
Witam wszystkie mamy bliźniąt ( i nie tylkosmile
Jestem użytkowniczką ABC Zoom, moje maluchy mają pól roku i zaczynam marzyć o lżejszym wózku. Czy któraś z Was ma może Arię Twin i chciałaby się podzielić opinią?
Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Aria Twin Peg Perego (Mamas and Papas) IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.14, 22:13
      Hej smile od tygodnia poruszam się razem z moimi bąblami (3 i 21 miesięcy) właśnie Arią Twin. Szukałam czegokolwiek, w czym byłoby mi wygodnie wyjść z moją dwójką i chyba znalazłam.
      Oczywiście ciężko mi się przestawić, bo wcześniejsze moje wózki (było ich dwa) lżej się prowadziło ale chyba dam radę smile
      Póki co zauważyłam takie wady:
      1. Mało zwrotny przy obciążeniu ( syn 15kg - córka 6),
      2. Niski kosz na pierdółki,
      3. Małe kółka (ale to w tego typu wózkach jest zupełnie normalne - coś za coś)
      4. Wąskie siedziska, ale dzięki temu powstaje zaleta bo: patrz punkt 4 smile
      Zalety:
      1. Lekki - waga ok. 10 kg
      2. Po złożeniu może stać samodzielnie i zajmuje mało miejsca,
      3. Rozkładające się siedziska, każde z osobną regulacją
      4. Mieści się w standardowe drzwi, problem może sprawić jedynie kasa w supermarkecie ale i to można ominąć wybierając kasę samoobsługową, gdzie bramki są szersze.

Generalnie jestem zadowolona i mogę polecić akurat ten model.
      pozdrawiam
    • paulinus2001 Re: Aria Twin Peg Perego (Mamas and Papas) 06.06.14, 11:59
      Ja mam spacerówkę mamas and papas nie wiem czy o niego pytasz, bo wcześniej jest napisane peg perego, chyba że interesują cię oba modele. W każdym razie mamas and papas nie polecam. Kupiłam go używanego żeby wziąć na wakcję, bo jest mały i lekki, ale po terenie innym niż asfalt nie jestem w stanie nim jechać jeśli 2 dzieci siedzi w wózku, bardzo słabo skręca, ciężko się go pcha i do tego wydaje mi się,że większym dzieciom od ok półtorej roku jest w nim ciasno. My kupiliśmy jak dzieci miały 7miesiący na urlop, wtedy był ok. Rok później jak znów wzięliśmy go na wakacje przy 1,5 rocznych dzieciach to było ciężko, a teraz na majówce znów chcieliśmy go użyć to moje niespełna 2,5 latki za bardzo się do niego nie mieszczą. Siedziały upchane jak śledzie, a ja nawet nie była w stanie tego wózka pchać z nimi pod górę po asfalcie. Dzieci ważą córka 13kg a syn 12kg, wiec nie są jakieś bardzo duże. Może ten peg perego jest trochę lepszy.
      • Gość: Agata Re: Aria Twin Peg Perego (Mamas and Papas) IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.14, 13:27
        Mamas&Papas Aria Twin i Peg Perego Aria Twin to są to takie same wózki tylko pod inną nazwą. W przypadku wózków typu parasolka/spacerówkach nie ma się co dziwić, że ciężko je pchać po innym terenie niż asfalt ale czy to pojedynczy, czy podwójny takie ich już uroki. Coś za coś. Jako pojedynczą spacerówkę (jak idę tylko ze starszym synem na spacer) mam Espiro active i też przy wadze 15 kg muszę się nieźle nagimnastykować by go dobrze prowadzić. Niestety nie ma idealnego wózka : lekkiego, sprawnego, nadającego się na każdy teren i to jeszcze najlepiej na pompowanych kołach. smile Ale rzeczywiście, być może znajdzie się wózek double, który mimo wszystko będzie miał nieco lepszą opinię wg innych niż aria twin. Pozdrawiam
        • paulinus2001 Re: Aria Twin Peg Perego (Mamas and Papas) 06.06.14, 16:09
          Dlatego wydaje mi się, że ten wózek nie nadaje się do codziennego użytku. Ja w każdym razie sobie nie wyobrażam, bo komfort z nim marny i dzieci mają i mama. Ja na co dzień używałam Xlandera xtwin, to on się prowadzi przy tym mamas and papas jak marzenie, ale jak spakuje się do bagażnika samochodu to już nic więcej tak nie wsadziszsmile
          • mercedes73 Re: Aria Twin Peg Perego (Mamas and Papas) 07.06.14, 22:14
            Bardzo Wam dziękuję za opiniesmile Moje chłopaki są wyjątkowo duże, bo w wieku 7m-cy ważą prawie 10kg każdy;> Czyli chyba Aria Twin odpada. Wypróbowałam w międzyczasie Maclarena Twin techno i muszę powiedzieć że byłam zachwycona lekkością prowadzenia i jakością wykonania. I to porównując do Zooma który jest na dużych kółkach przecież. Może mój Zoom ma coś nie tak z kółkami;> Fakt, że Maclarena nie pchałam pod górkę...wink Niemniej miałam kilka dni później okazję porównać w sklepie z Chicco Echo Twin - i muszę powiedzieć że różnią się ogromnie jakością wykonania. Chicco zrobiło na mnie wrażenie (jeśli chodzi o materiał, kostrukcję itp.) wózka dla lalek;>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka