Dodaj do ulubionych

USG trójwymiarowe

20.05.06, 14:33
Witam.Ma pytanie, czy któraś z was robiła może to usg?Moja lekarka mnie
zachęca, a ja nie wiem czy warto.Ponoć w Łodzi to koszt 160 zł.Dość
dużo.Dodam,że jestem w 26 tyg ciąży.Proszę o odpowiedź jesłi ktoś miał to
badanie wykonane.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • donata72 Re: USG trójwymiarowe 20.05.06, 16:22
      ja mam takie usg co wizyta i uwazam ze warto ale to moja opinia ja place 200w
      wawie
      • keja34 Re: USG trójwymiarowe 20.05.06, 20:49
        Warto. Po pierwsze bedziesz miec dzieciaczki zmierzone,zwazone pod kazdym
        katem, lekarz sprawdzi przeplywy (czy sa dobrze dozywione i zrobi prognoze na
        kolejny miesiac),zobaczy wszystkie organy, dokladnie zbada serduszko,nerki
        etc.A Ty jak bedziesz miec szczescie zobaczysz buzke noworodka smile Ja robie USG
        we Wroclawiu i z nagraniem place 120 zl. Pozdrawiamy
        • justinka2 Re: USG trójwymiarowe 20.05.06, 21:29
          witaj,
          w zwykłym usg (2D) też można maluchy zmierzyc, zważyć, zbadać przepływy i
          organy wewnętrzne.
          3D ma ta przewagę jedynie, że można obejrzeć dzidziusia jakby "od zewnątrz" -
          buzia, rączki, nóżki.
          ja nie robionego teego badania, bo uznałam, że nie ma potrzeby. widziałam
          jednak jak przyjaciółka - ginekolog robila naszej koleżance. fajne było smile
        • brzezanka Re: USG trójwymiarowe 08.06.06, 17:47
          Cześć
          Jestem właśnie w 10 tygodniu ciąży i mieszkam w Brzegu niedaleko
          Wrocławia.Chciałam zapytać gdzie we Wrocławiu można wykonać USG 3D/4D. Na ile
          wcześniej trzeba się rejestrować na takie badanie. Będę wdzięczna za odpowiedź.
          Pozdrawiam
    • kathrin00 Re: USG trójwymiarowe 31.05.06, 12:44
      Warto,warto i jeszce raz warto. lekarzom to tez ulatwi parce. Ja w Warszawie
      placilam 300 zl
    • kotowiu Re: USG trójwymiarowe 01.06.06, 10:31
      Hej, a widziałyście kiedyś zdjęcia z USG 3D? Ja widziałam koleżanki- i
      powiedziałam, ze swoich dzieci oglądać w taki sposób nie chcę!!!! Dziecko
      wygląda jak po ekshumacji!!!! Koszmarnie poprostu!!!
      Wydaje mi sie, ze wystarczy wybrać się do dobrego specjalisty z dobrym sprzętem
      i darować sobie USG 3 D
      • justinka2 Re: USG trójwymiarowe 01.06.06, 11:00
        kotowiu napisała:

> Hej, a widziałyście kiedyś zdjęcia z USG 3D? Ja widziałam koleżanki- i
        > powiedziałam, ze swoich dzieci oglądać w taki sposób nie chcę!!!! Dziecko
        > wygląda jak po ekshumacji!!!! Koszmarnie poprostu!!!

dobre big_grin!!! faktycznie, taki obraz może czasem zaskoczyć smile.
        ja też nie jestem jakimś strasznym zwolennikiem tego badania. przede wszystkim
        nie za cenę kilkuset zł.....
        >
        • daria75 Re: USG trójwymiarowe 02.06.06, 18:41
          Zgadzam sie. W zeszlym tyg zaplacilam 200 zl za jedno zdjecie jednej twarzyczki
          i moim zdaniem wyszlo fatalnie. Twarz jest nienaturalna i cala w jakis
          wypustkach.Chyba nigdy dziecku tego zdjecia nie dam. Lekarz najpierw robil 2D
          wycinal kawalek obrazka i przetwarzal go w 3D. Szczerze przyznam ze wyobrazalam
          sobie to inaczej...Zaluje ze je zrobilam....
          • kathrin00 Re: USG trójwymiarowe 03.06.06, 12:15

ja ozdjecie nieprosilam,chcialm wiedziec czy wszystko ok z bliznietami. a to
            Usg jest w stanie to okreslic. Mam na kasecie video maluchy - choc slao widac i
            nie wiadomo ktore jest ktore - rozne nozki i raczki - ale najwazniejsze jest ze
            slychac bicie serduszka
            • gosiajanda Re: USG trójwymiarowe 03.06.06, 14:37
              ja robilam w Corfamedize W-w ZA 110 zl z plytka CD.
              Warto, bo potem bylam spokojna, ze z dziecmi wszystko ok. Dokladnie zbadal
              lekarz organy wewn. Normalne usg sie nie umywa. Zdjecie buzi mam , ale
              faktycznie takie straszne wychodza.
              • justinka2 Re: USG trójwymiarowe 08.06.06, 20:01
                gosiajanda napisała:

> Warto, bo potem bylam spokojna, ze z dziecmi wszystko ok. Dokladnie zbadal
                > lekarz organy wewn. Normalne usg sie nie umywa.

to nie prawda.
                na usg 2D (dobrej jakości) można z powodzeniem zbadać narządy wewnętrzne (i
                zewnętrzne teżsmile: serduszko, nerki itp. wszystko zależy od jakości sprzętu i
                doświadczenia lekarza.

usg 3D jest fajnym narzędziem, ale nie przeceniałabym jego zalet.
                jedyne co jest pewne - pozwala ginekologom zarabiać na chwiejnych emocjonalnie
                ciężarnych..

big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka