Dodaj do ulubionych

emmaljunga czy implast spider ?

04.07.06, 10:18
no właśnie- na co sie zdecydować???który wózek polecacie? Moje dzieci urodzą
sie we wrześniu. Wózkie chcielibysmy pojeździć chociaż z rok- potem pewnie
kupimy jakąś lżejszą spacerówkę, ale co wybrać na początek??? Który wózek
będzie wygodniejszy zarówno dla mnie jak i dla maluszków? Nie ukrywam, że
implast spider podoba mi się bardziej wizualnie smile ale nie to jest argumentem...
Pozdrawiamy całą trójeczką.
Obserwuj wątek
    • izakun Re: emmaljunga czy implast spider ? 04.07.06, 17:59
      Witaj, ja też powitam swoje blizniaki we wrzesniu, przynajmniej tak bym
      chciala. Wybor wozka, po dlugicha naradach, zawezil się wlasnie do emmaljungi i
      implasta. Teraz jestesmy juz na etapie przymierzania sie do kupna implasta,
      decyzja zapadla. Nie poradze Ci moze zbyt wiele, ale z naszych, tj. meza i
      moich obserwacji wynika, ze implast jest lepszy: ma lepsze zawieszenie
      (emmaljunga pozostala przy paskach zastapionych plastikiem), ma skretne
      przednie kola, co przy dwojce dzieci jest chyba koniecznoscia, by poczuc
      odrobine komfortu przy prowadzeniu na spacerach. Poza tym material, z ktorego
      jest wykonany, tez podobno bardzo dobrze sie spisuje. Mamy, ktore z niego
      korzystaja piszą o jednej wadzie - glosno skladajacych sie budkach, ja dodam
      maly wybor kolorow - czerwony lub granatowy. Mimo wszystko my na pewno
      zainwestujemy w implasta. Pozdrawiam i zycze udanego wyboru. Fajnie by bylo
      kiedys pogadac o naszych wrzesniowych pociechach, Iza.
      • papasowa Re: emmaljunga czy implast spider ? 07.07.06, 11:05
        hej dziewczyny
        moje dziewczyny tez prawdopodobnie urodza sie we wrzesniu. i ja tez
        zdecydowalam sie raczej na implasta spidera. teraz zastanawiam sie czy kupic
        nowego czy z drugiej reki. najtaniej w sklepie internetowym znalazlam go za
        1855, z drugiej reki za 1000. czy wy kupujecie go nowego i jesli jeszcze taniej
        to gdzie?
        • izakun Re: emmaljunga czy implast spider ? 09.07.06, 22:12
          Hej, Papasowa smile Używany wózek chciała sprzeadać dziewczyna z loginem
          blizniaczki5. Dostalam nawet od niej kilka zdjęc, wózek wyglada naprawde bardzo
          porządnie i jest właśnie za 1000 zł. My tez jeszcze nie wiemy, czy kupimy nowy,
          czy z drugiej reki, ale ostatnie dni pokazuja, ze raczej w grę wchodzi nowy
          wózek. W Olsztynie w sklepie zaoferowano nam cenę 1890zł, w necie natomiast
          ktoś pisał o kwocie 1900 zł. Tak więc ceny bardzo zblizone... Ja mam jeszcze
          takie pytanie: czy któraś z Was widziała może spidera w kolorze granatowym? Czy
          to bardzo ciemny granat? W ulotce wyglada jak czarny, natomiast na stronie
          implasta w ogóle inaczej - granat pomieszany z fioletem... Mam nadzieję, że
          któraś z Was wie coś na ten temat. Pozdrawiam.
          • namad1 Re: emmaljunga czy implast spider ? 09.07.06, 22:51
            Ja mam granatowego spidera, jest to ciemny granat z szarymi wstawkami(odblaskowymi), napewno nie jest czarny.
            • izakun Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 07:04
              Dzięi za odpowiedź. Pozdrawiam.
              • okularniczka Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 09:43
                Dziewczyny, dzięki za wszystkie odpowiedzi smile my przymierzamy się jednak do
                Implasta = obejrzałam go sobie w sklepie, jest fajniutki, ale fakt budki nie
                należą do najcichszych- przynajmnij te przy gondolach. Podoba mi sie to, ze
                gondole są dość wysoko (przeciwieństwie do emmaljungi) więc nie będzie się
                trzeba tak na schylać, jedyny minus- przynajmniej jak dla mnie- to fakt, że po
                złożeniu wózek nadal zajmuje dużo miejsca sad zarówno stelaż jak i godnole,
                trzeba perzyznać ze emmaljunga zajmuje jednak zdecydowanie mniej miejsca po
                złożeniu.
                A jeśli chodzi o sklep to polecam sklep przy Al. Solidarności- miła obsługa,
                wózek można spokojnie obejrzeć, poskładać sobie samemu, sprawdzić czy mieści się
                bagażniku autka. A ceny- takie jak u producenta, tzn Implast 1900 pln.
                Mam nadzieję, ze nie zabrzmiało to jak reklama, ale próbie obejrzenia wózków w
                Świecie Dziecka na ul. towarowej- gdzie potraktowano nas jak intruzów- to w
                sklepiku na Solidarności było bardzo sympatycznie i kompetetnie.
                • izakun Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 11:03
                  Mam małe pytanie- w jakim miescie jest sklep, o ktorym piszesz? W Warszawie?
                  • okularniczka Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 12:29
                    tak chodzi mi o Warszawę, tylko, ze na Al. Solidarności jest dwa sklepy z
                    wózkami-ja implasta ogladałam w sklepie po prawej stronie jadąc od Al. Jana
                    Pawła II.
                    Jest też w Świecie Dziecka na towarowej- ale tam kosztuje ponad 2000 (coś około
                    300 pln różnicy) no i niestety nie byłam zadowolona z obsługi...np. zapytałam
                    czy sa jakieś inne kolory ( był tylko granat) i usłyszałam, ze te wózki sa tylko
                    i wyłącznie granatowe... co prawda na Solidarności też nie było czerwonego, ale
                    kolor mozna zobaczyć na wózeczku pojedynczym, a sprowadzenie zajmuje około 2
                    tygodni. Jeżeli chodzi o naprawę na gwarancji- to niestety nie dsyponują w
                    sklepie wózkiem bliźniaczym- dostaje sie dwa normalne wózki+ klamerki do
                    spięcia. Ale jak mi pani powiedziała-wciągu jej 6 lat pracy nie było żadnej
                    reklamacji... pocieszam się, co? smilesmilesmileaha niestety do spidera nie ma w
                    komplecie torby... trzeba próbować dobrać od wózka pojedynczego.
                    • izakun Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 18:13
                      Hej, dzieki za namiary na warszawe, moze wysle meza, bo sama spod Olsztyna nie
                      dam juz rady, brzuszek nie pozwala na różne wojaże wink Jeszcze raz zapytam tylko
                      o kolor granatowy. Czy jest naprawdę taki ciemny? ?I smutny, jak napisała jedna
                      z dziewczyn? Nie lubię w ogóle czerwieni i ciężko mi się do niej przekonać...
                      Pozdrawiam smile
    • agga_28 Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 13:43
      witam
      my wlasnie jezdzimy implastem od tygodnia
      mamy czerwony
      widzielismy tez granatowy ale jest troche smutny
      musze przyznac ze wozek wzbudza zainteresowanie na spacerze
      chyba nie bylo osoby ktora by sie za nami nie obejrzala
      co do samego wozka to jest cholernie ciezki i nieporeczny
      mieszkamy w bloku 2 pietro
      znoszenie go to koszmar
      aha jezeli chodzi o wykonanie wozka
      to musze powiedziec ze mogloby byc lepiej
      jest troche niedorobiony
      za te pieniadze powinien byc lepiej zrobiony
      trafilismy akurat na wade w prawym kole - podczas jazdy kolo uklada sie w tzw. ósemkę niby to nie przeszkadza ale troche dziwnie wyglada
      bedziemy chyba reklamowac
      w Bydgoszczy wozek kosztuje 2199 zl
      torbe mozna dokupic za 49 zl - jest fajna
      pozdrawiam
    • papasowa Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 17:44
      Dziewczyny na allegro firma ebaby sprzedaje implasta za 1855.00 a sklep oleksy
      z malborka za 1870.00. szukac na google.
    • twixy Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 19:23
      Dla zainteresowanych z Trójmiasta. Spidera można obecnie zobaczyć na żywo w
      Gdańsku w " Mama i ja" na Grunwaldzkiej. Jest to chyba na razie jedyny sklep,
      który go posiada. Zajęło mi dużo czasu żeby go zlokalizować. Dziś byłam go
      oglądać. Jest w kolorze granatowym. Powiem szczerze, że jest chyba lepszy od
      Emmaljungi, bo ma więcej miejsca dla dzieci i każde siedzi osobno. Ma 77 cm
      szerokości całkowitej. Jeżeli chodzi o budki to może nie są super ciche, ale
      nie można absolutnie uznać tego za mankament. Nie można dzieci w nim byjać bo
      jest troszkę twardy ale spokojnie kołysać. Sama go chyba sobie sprawię we
      wrześniu. Jest w cenie 2139 więc chyba korzystniejszą ofertą jet kupno na
      allegro. Pozdrawiam
      • blizniaczki5 Re: emmaljunga czy implast spider ? 10.07.06, 22:13
        Hej

Dziewczyny co do kolorów Spider-a to jak ja go kupowałam a miałam z pierwszego
        rzutu w Polsce to był maj 2005 jak go zamawialiśmy to w firmi Implast bardzo
        miła pani poinformowała mnie że wypuścili 7 szt na próbe i był w 3 kolorach
        czerwony, granat i beżowy i nawet podałam mi jak jej powiedziałm gdzie mieszkam
        gdzie mogę go zobaczyć na żywo. Jakiś czas temu na allegro był właśni beżowy na
        sprzedaż, także zadzwońcie pod nr podany na stronie Implasta albo napiszcie
        maila.
        Kiedyś znalazłam jakąś czeską stronę gdzie ten wózek był dostępny chyba we
        wszystkich kolorach co pojedyncze, ale nie mogę jej znalesc
        • blizniaczki5 Re: emmaljunga czy implast spider ? 11.07.06, 00:29
          Ja jak w Pradze kupowałam moim nowy wózek to widziałam w sklepie Implasta
          Spider Duo w kolorze szarym z pomarańczowym paseczkiem ( u nas widziałam taki
          pojedynczy)
    • blizniaczki5 Re: emmaljunga czy implast spider ? 11.07.06, 00:42
      dziewczyny zerknijcie jakie tu mają kolorki
      www.moje-miminko.cz/varianty/kocarky-pro-dvojcata-baby-welt-cam-deltinm-free-line/kocarek-pro-dvojcata-free-line-spider-swing-comfort
      • dee_di Re: emmaljunga czy implast spider ? 26.07.06, 19:05
        ja mam do Ciebie pytanie..
        kupowałaś wózek w Pradze..
        Ile kosztuje?
        Co z gwarancja?
        Maja jakis sklep internetowy?
        Masz ich adres w Pradze?

Jakie foteliki wybrałaś (samochodowe) ?

słyszalalm ze mplasta nie ma fotelików.. smile

POZDRAWIAM
        • blizniaczki5 Re: emmaljunga czy implast spider ? 26.07.06, 23:44
          Do implasta nie ma fotelików przynajmniej ja nie miałam
          Ja mam takie foteliki samochodowe : calineczka.pl/sklep/product_info.php?
          cPath=36_49_292&products_id=1829

Co do kupna wózka w Pradze to ja kupowałam tam wózek www.kinder-online-
          shop.ch/product_info.php/info/p8197_Childwheels-3Double-Twinjogger-schwarz.html
          tylko samą spacerówkę kosztował około 1400zł, gwarancja jest ale jak coś się
          stanie to przecież nie będziemy tam jechać z reklamacją bo zadleko adresu
          sklepu nie pamiętam poszukam jeszcze jakiś paragon ale to był sklep Chicco Baby
          na samym wjeździe do Pragi (tam był kompleks handlowy międzyinnymi też Makro)
          • blizniaczki5 Re: emmaljunga czy implast spider ? 26.07.06, 23:47
            Do implasta nie ma fotelików przynajmniej ja nie miałam
            Ja mam takie foteliki samochodowe :
            calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_49_292&products_id=1829

Co do kupna wózka w Pradze to ja kupowałam tam wózek
            www.kinder-online-shop.ch/product_info.php/info/p8197_Childwheels-3Double-
            Twinjogger-schwarz.html
            tylko samą spacerówkę kosztował około 1400zł, gwarancja jest ale jak coś się
            stanie to przecież nie będziemy tam jechać z reklamacją bo zadleko adresu
            sklepu nie pamiętam poszukam jeszcze jakiś paragon ale to był sklep Chicco Baby
            na samym wjeździe do Pragi (tam był kompleks handlowy międzyinnymi też Makro)
            • dee_di Re: emmaljunga czy implast spider ? 27.07.06, 09:28
              dzieki bardzo...wink
              • tunia28 Re: emmaljunga czy implast spider ? 25.08.06, 14:53
                Witam Wszystkie przedmowczynie i szczrze przyznam ze sa z Was zagorzale
                zwolenniczki Implasta.Ja osobiscie posiadam od 1,5 roku Emmaljunge Twin Cerox i
                ma ona dwie osobne gadole, dodatkowy pokrowiec,pokrowiec przeciwdeszczowy i dwa
                osobne siedziska, bo fakt jest tez wersja z pojedynczym siedziskiem. Dodatkowym
                plusem jest to ze ma duze papowane kola ktore naprawde chodza bardzo lekko i
                moze dlatego nie sa skretne co ja wcale nie uwazam za konieczne nawet przy
                blizniaku.Wada, ale zapewne wszystkich tego typu wozkow jest waga ale da sie
                wytrzymac no i wybor kolorow jest zdecydowanie wiekszy niz implasta. My
                jestesmy bardzo zadowoleni z emmaljungi i fakt ze zawieszenie jest na paskach
                skorzanych zatopionych w platiku jest plusem poniewaz przy wiekszych
                nierownosciach maluszki nie odczuwaja tego tak bolesnie jak przy twardszym
                zawieszenieu. Poza tym jesli ogladacie czasami program "Mamo juz jestem" to
                ostatnio wlasnie byla o tym mowa.Zycze wszystkim udanych zakupow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka