Dodaj do ulubionych

Emmaljunga

21.09.06, 11:56
Nie moge wyczaic czym sie roznia: Emmaljunga Twin CEROX od CITY CROSS i ktory
lepszy. POmocy !!! smile
Obserwuj wątek
    • blizniaki14 Re: Emmaljunga 21.09.06, 13:28
      Cerox ma przekładaną rączkę, ten drugi model nie. To chyba główna różnica. Sami
      sie nad tym wózkiem zastanawiamy. Nie wiem też czy nie mają różnych kół , jeden
      ma piankowo-gumowe, drugi pompowane, nie wiem czy to to samo? wink
      W każdym razie jeśli będziemy kupować wybierzemy E.Twin Cerox. wink
      • bibka764 Re: Emmaljunga 21.09.06, 13:44
        Dzieki ! Musze to jeszcze dokladnie sprawdzic, bo tez jestesmy zdecydowani na
        Emmaljunge. Szczerze mowiac gdyby nie roznica w cenie to nie zwrocilabym uwagi,
        ze to inne wozki.
        Sledze Twoj watek na forum, tez "przerobilam" wszystkie mozliwe opcje wozkowe.
        Najpierw zastanawialam sie nad szerokoscia wozka (zeby sie do windy u Rodzicow
        zmiescil). Potem odpouscilam bo sie okazalo, ze wszystkie blizniacze "jeden
        obok drugiego" maja te sama szerokosc ok. 79 cm. Peg Perego Duette mi sie
        podobal ale w zwiazku z pora roku- grudzien porod nie za bardzo da sie go
        uzywac bez kupienia dodatkowych kokonow za bodajze 400 PLN jeden. W calosci
        wychodzila cena ponad 3000... poza tym nie jestem przekonana czy opcja "jeden
        za drugim" jest o.k.
        Mialam tez wizje oszczednosciowa i zakup jakiegos nowego polskiego wozka ale
        nie dam rady po prostu...
        Przekopalam rowniez caly internet w poszukiwaniu wozka dla blizniakow (sklepy
        internetowe w Niemczech, Anglii) i nie znalazlam nic ciekawego.
        No i zostala Emmaljunga, ktora mam nadzieje przejezdze caly okres wozkowy.
        Wyglada bardzo solidnie, praktycznie no i jest po prostu ladny.
        • blizniaki14 Re: Emmaljunga 21.09.06, 19:25
          Witam wink ja nie chcę wózka jeden za drugim, wolę by dzieci siedziały obok. Mma
          jeszcze czas, poród na marzec,ale na razie w naszych domowych rankingach
          małżeńskich wygrywa Emaljunga. Choć marzyłaby mi sie też trójkołówka wink
          Mogliby zrobić E. na trzech kółkach. Na str. www.e-maluchy.pl oglądałam m.in.
          Emaljungę, w warszawie na ul. Dźwigowej jest za 2170zł chyba ,mąż dzwonił...
          • tusia21 Re: Emmaljunga 21.09.06, 20:05
            Jaka jest szerokość tego wózka. Ja też chyba wolę trójkołówkę
    • justinka2 zwróćcie uwagę na wagę :) 21.09.06, 20:34
      witam wszystkie przyszłe po2ne mamuśki, którym podoba się emaljunga!
      nam też bardzo podobał się ten wózek, jednak skutecznie odstraszyła mnie jego
      waga i rozmiary po złożeniu. oglądałam ten wózek "w realu" w sklepie. nie byłam
      w stanie go "utargać". serio, serio. no i do naszego bagażnika (honda civic
      sedan) nie weszła bez zdejmowania kół.
      nie jestem już teraz pewna, czy emaljunga ma skrętne koła. jeśli nie to
      zastanówcie się jeszcze. ja nie doceniałam tego wynalazku smile. na początku, jak
      dzieci są malutkie to nie ma żadnego problemu - pcha się je ok nawet na
      nieskrętnych kołach. jednak jak ważą tak po ok. 12kg sprawa staje się
      trudniejsza sad.

więc emaljunga pewnie tak, ale dla tych co wózka wnosić-znosić nie będą miały
      potrzeby i takich co mają "krzepę" i skrętnych kół nie potrzebują, a! no i mają
      duży bagażnik big_grin.

z moich doświadczeń moge spokojnie polecić 3kołowca mothercare. dość lekki,
      baaardzo skrętny i składa się do sensownych rozmiarów (nie trzeba np.
      ubłoconych kół ściagać, żeby się do domu zabrać).

życzę udanych wyborów!
      • blizniaki14 Do Justinki2 21.09.06, 20:49
        Justinka2 napisz coś więcej o tym wózku motherceare, wymiary, wagę, cenę, czy
        mozna w nim wozić noworodki, czy tapcerka ściąga się do prania, czy jest okrycie
        na nóżki zimą, może masz jego zdjęcie. jeśli tak czy możesz mi przesłać na
        pocztę, będę wdzięczna . Wiem, że mozna je kupić w Warszawie na Al.Jana Pawła
        II, a nie wiesz czy w necie można gdzieś go zobaczyć,bop nie moge znaleźć.
        Bardzo proszę o rady. mąż będzie w pon. w Warszawie to może go obejrzeć w
        sklepie, ale cena nas już interesuje. dziękuję...
        • justinka2 Re: Do Justinki2 21.09.06, 21:50
          spieszę z odpowiedzią:
          wymiary: szerokość rozstawu kół to ok.83cm (resztę zmierzę jutro i ew. wyślę na
          priv bo teraz mi sie juz nie chcesmile
          waga:14kg
          cena: ja kupiłam używany na allegro za 600zł(chyba)
          można wozic noworodki - są specjalne wkłady dla maluszków
          możesz spokojnie wyjąć całe materiałowe wnętrze i wyprać.
          jest okrycie na nóżki - co prawda na moje już za małe sad

jeśli chodzi o zdjęcia mojego, to postaram się wysłać ci jutro na priv, ok?
          a teraz przesyłam link ze zdjęciem z uk:

www.babyworld.co.uk/information/reviews/product.asp?id=278
          pozdrawiam!
    • okularniczka Re: Emmaljunga 22.09.06, 00:43
      hej, E. twin cerox ma przekładaną raczkę, ale co za tym idzie po złożeniu
      zajmuje zdecydowanie więcej miejsca niz city cross.
      A jeżeli chodzi o wózki ze skrętnymi kołami to polecam implasta spider- super
      wózek, lekko się prowadzi, każde z dzieciaczków ma swoją gondolkę, mieści sie w
      normalne drzwi.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka